Geu-rim-ja sal-in (2009)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=96007
Datum ispisa: 03.Srpanj/Jul.2026 u 07:15 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Geu-rim-ja sal-in (2009)
Objavio: JoxerTM
Tema: Geu-rim-ja sal-in (2009)
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2020 u 13:31
Početak 20tog stoljeća, lik izigrava detektiva za pronalaženje dokaza bračnih nevjera ne bi li skupio dovoljno para za put u Ameriku. Uto mu na vrata pokuca svojevrsni student medicine da ga angažira za rješavanje slučaja ubojstva.
Riječ je o zabavnom whodunnit krimiću, a ne trileru kako idiotski imdb piše, koji ne shvaća sebe jako ozbiljno iako pokriva itekako ozbiljnu temu prisutnu u današnje vrijeme još i više.
Detektiv+medicinar... Ako ćete pomisliti da je ovo Sherlock+Watson na korejski način, niste daleko od istine. No ne očekujte junkie violinistu ni treinspoting javnozahodskog kretena, ovaj je Sherlock drugačiji.
Rekoh da se film događa početkom prošlog stoljeća, znači guverner će biti japanac. Osim njega japanac je i glavni kirurg u bolnici. Oba su u filmu naravno ološ, što je po meni jedina mana. Da je to samo u ovom filmu, ne bi me bilo briga, ali u ama baš svakom korejskom filmu u kojem se pojavljuju japanci, uvijek su negativci ili barem sumnjivci. Iako po pitanju ratnih zločina vjerojatno ni jedan drugi narod nije bio toliko monstruozan kao japanci, pa nemoguće je da je apsolutno svaki pojedinac bio gnjida - da je tako nacija ne bi mogla opstati nego bi se međusobno izglođala.
Ako vam treba krimić sa podosta humora i akcije, obavezno pogledajte. Ako tražite uspavanku od drame, preskočite.
Inače film djeluje kao kvalitetan pilot za nekakvu buduću seriju. Prava je šteta da ta serija, ako i jest bila u planu, nikad nije snimljena. Volio bih gledati još slučajeva ovih dvojice blesana.
|
Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2020 u 23:48
|
Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 12:01
Solidan filmčić, ali nekako je ostao zaglavljen između krimi komedije i misteri trilera, ni tamo, ni ovamo. Sama priča, nije baš uspela da mi zadrži pažnju. Već viđeno, bez nekog otkrivanja tople vode. Ipak, po pitanju tehničkih elemenata (kadar, fotografija, scenografija, kostimografija....), i dalje je to vrhunski nivo. Ima se, može se. 
|
Objavio: aleksayu
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2020 u 18:55
|
Radnja filma se dešava u okupiranoj Koreji početkom 20. veka, gde mladi student medicine otkriva leš sina vladinog službenika. Bojeći se da će biti optužen, odlučuje da angažuje Hong Jin-ho-a (detektiva) koji će mu pomoći da pronađe ubicu, pre nego što ga policija nevinog optuži.
Priredio i obradio aleksayu
|
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2020 u 18:55
|
Hvala Teroristo za prevod!
|
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2020 u 18:58
|
Na Imdb pisu oduvek svakakve idiotarije, sto kaze Joxer i sam cime se podpuno slazem koje mogu da navedu gledaoca na pogresan filmski trag.
|
|