Color Out of Space (2019)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=94921
Datum ispisa: 18.Lipanj/Jun.2026 u 06:59 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Color Out of Space (2019)
Objavio: titlovi.com
Tema: Color Out of Space (2019)
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2020 u 15:48
|
Prijevod je uradio saloma 👍
|
Odgovori:
Objavio: klass
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2020 u 18:51
|
Sta mi bi da gledam ovo!? Iako godinama izbegavam filmove u kojima su Nikolas Kejdz ili Brus Vilis, jer su mi oni reperi za izbegavanje, ovo sam pogledao. I jos jednom, sta mi bi!? Zali Boze izgubljenog vremena. Ocena 3.
|
Objavio: Wida
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2020 u 15:58
Konačno film dostojan H.P.Lovecrafta.Moram se vratit tamo u davnu 1987 kada je izašao The Curse koji sam uspio pogledati na VHS-u.Nisam imao pojma da je to Lovecraftovo dijelo.Film mračan i mučan za gledanje ali odlične radnje. 2010 izlazi Die Farbe.Ja bi to nazvao Njemačkim odgovorom na Lovecraftovu priču.Crno bijeli film sa ubačenim dijelovima gdje se pojavljuje boja sa momentetima gdje vidimo BOJU.(šteta što je rađen malim buđetom) The Color out of space(2019) je odličan primjer gdje cijeli film diše Lovecrafta.Sumorna zla atomosfera od koje vam je loše u želucu zbog situacije u kojoj su se našli jadnici koje je ova nevolja zadesila. Po meni,jedina slaba točka ovog filma je ofucani Nicolas Cage. Sve ostalo za čistu desetku.10/10
Hvala kolegi Salomi na odličnom prijevodu.
|
Objavio: Filaret
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2020 u 13:28
|
Prvo, ne volim nešto ni Lavkrafta, ni Nikolasa Kejdža, ni Ričarda Stenlija, a bogami ni Stivena Kinga. Ovog potonjeg bez nekog posebnog razloga, njegove knjige me mrzi da čitam, a spominjem ga samo zato što mi ovo više liči na ekranizaciju neke njegove priče nego na filmovanje Lavkraftove "kosmičke strave".
Posle ovoliko mrzovolje, ispalo je po onoj kako sem se nadala, dobro sam se udala. Film uopšte nije loš, ili nije toliko loš koliko sam mislio da će biti. Kejdžovo histerisanje je postalo opšte mesto pa me nije mnogo ni nerviralo, neke druge stvari jesu, recimo napadna sličnost sa nedostižnim Karpenterovim Stvorom, potreba da se čak i Lavkraft prilagodi osnovnoškolskom uzrastu ili šlepanje salonskog sataniste Stenlija uz izludelog Kejdža među mejnstrim horor režisere. Ali dobro, vidi se da je budžet bio ograničen, film je tečan i efektan, a najvažnije je da će se sigurno više dopasti mlađim i manje džangrizavim gledaocima.
Pomenuti Die Farbe mi je ipak ostao u lepšoj uspomeni, stvar ukusa, ali mislim da bi najbolje bilo da Boju snimi neki razulareni Japanac, recimo Tecuja Nakašima.
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2020 u 19:16
|
Na mene je "Slucaj Carlsa Dekstera Vorda" u tinejdzerskim danima ostavio tako snazan utisak ###horora###, da sve ostalo od Lavkrafta izuzetno postujem i cenim, do dan danas.Medjutim, njegove su price i izrazavanja takvi da to niti jedna filmska ekranizacija ne moze docarati, pa ni ova.
|
Objavio: LesaRad
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2020 u 23:15
|
Mislim da Po samo s Kućom Ušera literarno prevazilazi sve što je Lovecraft ikad napravio. Filmski da ne pričamo. Ove... boje iz svemira... nemam reči, stvarno.
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2020 u 15:17
|
Meni je ovo puno bolje, nego što sam očekivao.
|
Objavio: memich
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2020 u 22:54
Majko mila, u šta sprdih vrijeme...
Nonsens. Ne znam da sam ikad gledao nešto ovako besmisleno. Najradije bih dao nulu, ali... glumci su glumili, editori su editovali i ostalo. Red je i to ispoštovati.
Obavezno zaobići.
3/10
|
Objavio: papryka
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2020 u 12:01
|
sranjčuga od filma....ali opet kad malo bolje razmislim zašto bi vanzemaljci imali bilo kakvo obličje.
|
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2020 u 18:11
|
S jedne strane imam Lovecrafta - kojeg obožavam - s druge strane - tu je Cage, koji snima sve gore i gore filmove.
Iako ne vjerujem da je na razini fenomenalnog "Call of Cthulhu" iz 2005. - koji je najbolja ekranizacija Lovecrafta ikad (a Lovecrafta je užasno teško ekranizirati) - ili "The Whisperer in the Darkness" iz 2011. (inače, ona filma je snimilo The H.P. Lovecraft Historical Society), Lovecraftove ekranizacije su toliko riejtke da ću valjda preživjeti Cagea.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
Objavio: s.t.a.l.k.e.r.
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2020 u 23:34
|
film je .....odvratno loš .............prvih 15 minuta misliš sad će kao neka radnja i onda .........bljak
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Svibanj/May.2021 u 22:42
Hehehe, počeo ja ovo...i Kejdž koji deluje uljudno, mirno, sa đozlucima, kao tip sa dovoljno litijuma u sebi...je samo po sebi (meni) zabavno do besvesti kao sama ideja 🤭 fina priroda ♥️, lama (?) na farmi, Tommy Chong u mainstream filmu...preteća opasnost iz meteorita (Creepshow?)...sve to po Lavkraftu...biće ovo blesava vožnja, ne? 😄
|
|