Web: Titlovi.com
Kategorija: Generalne rasprave i zabava
Ime foruma: Selo nadomak Irine kavane
Opis foruma: klaonica za psihotične članove..
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=94422 Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 13:55 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Seoska prozivka - jun - lipanj - јуни 2022.Objavio: Danilo-Naissus
Tema: Seoska prozivka - jun - lipanj - јуни 2022.
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2018 u 00:56
Ironije Topalović – 179 godina, zvani Iro Razvaljotka, čuveni kladioničar. Za života nije izgubio nijedan tiket. Hoće ga sreća ko budalu ona stvar. Šta uplati – pogodi. Strah i trepet za kladionice. Doživotna zabrana za ulazak u Las Vegas. Osnivač dinastije Topalović.
Stole Topalović – 136 godine. Sin velikog Ironija Topalovića – čuvenog kladioničara. Oduzet u obe noge, ne može da govori i skoro potpuno gluv.
Klen Topalović – 102 godine, sin nepomičnog Stoleta. Oduzete obe noge i slabi živci. U duši dobar.
Hogar Topalović – 79 godina, sin Klenov. Čovek koji vodi glavnu reč u porodici. Duša – dobra.
Alien Topalović – 44 godine, Hogarov sin. Najviše radi u celoj porodici. U duši takođe... dobar.
Eden Topalović – 24 godine, sin marljivog Aliena. Porodični problem. I on... u duši dobar.
Ana – velika najmlađeg Topalovića, Edena. Dobra u duši, naravno.
Subi Đenka – zvani Đavo – kućni i poslovni prijatelj porodice Topalović. Izuzetno.
Boni – kći Ljubičina, kućna pomoćnica, radi kod porodice Topalović, Đavolova devojka. Milo jedno stvorenje. U duši dobra.
Ljubica – majka Bonina, glavna kuvarica. Zaljubljena potajno u Hogara.
Ispravljač – 29 godina, poštar, vanbračni sin Hogara Topalovića. U duši – dobar.
Vreme: 25.6.1972. Oko 23 h. Mesto: "Cerseina Kavana", najpoznatija kavana u Titlovcima. Velika, neprovetrena, zadimljena, prostrana kavana sa nekoliko prašnjavih stolova i stolica, sa kariranim stolnjacima i punim pepeljarama. U ćošku bend (za još potencijalnih igrača). Na baru natpis: „Otišla sam do podruma da natočim. Vraćam se za 10 (precrtano), 30 (precrtano) minuta,... uskoro“.
ALIEN: Znači, nećeš?
EDEN: Neću!
ALIEN: Pa naravno da nećeš. Šta drugo da očekujem. Sin si mi. Kao da te ne poznajem. Kao da mi nisi – sin. Hajde Edene da opet porazgovaramo. Znaš kakva je situacija.
EDEN: Znam, sve znam.
ALIEN: Šta bre znaš? Barabo! Tresnuću te po nosu. Po ceo dan palamudiš. 24 godina i još ništa nisi započeo. Već 10 godina se pakuje gospodin. Šio mi ga Đura.
EDEN: Ili – skroji mi ga nane.
ALIEN: (prisiljava se da se smiri) Ajde, molim te, objasni mi zašto nećeš. Budi čovek pa otvoreno reci. Samo da nije opet ona devojčura Ana u pitanju. Ona te okreće od porodice, znam ja. Sutra da si otišao od kuće. Dosta si mi bio na grbači. Dosta sam te hranio.
HOGAR: (uključuje se u razgovor) Pusti ga Aliene, ljubi ga deda. Samo se svađate.
ALIEN: Tata, tata....
HOGAR: Šta se dereš, nisam gluv. Eden opet nije prihvatio posao. Ona njegova Ana mu napunila glavu sa putovanjima, samo da ga odvoji od familije.
EDEN: Ali, deda... nije...
HOGAR: Ćuti barabo. Hoćete što pre da me se otarasite. Znam ja. Znam odavno. Šta kaže Neša Piton?
ALIEN: Hoće pola pola i pola pare unapred.
HOGAR: Hoću i ja da budem kralj Engleske. Dobiće 50% i mog đoku pride. Ološ iz Titl Male. Nego jel ono drugo u redu?
ALIEN: Ono u vezi sa onim, tata?
HOGAR: Da. Jel onaj pristao?
ALIEN: Koji onaj, tata?
HOGAR: Moj pokojni čukučukunprandeda Manda bem te blesava.
ALIEN: Aaaa. Onaj. (namigne) U vezi sa onim.
HOGAR: A na kog si ti mislio?
ALIEN: Na ovog. A ti misliš na onog. I na ono. Taj je pristao. Oberučke.
KLEN: (udara štapom o sto) Opet nešto krijete od mene. Hoćete da me otrujete.
HOGAR: Kakav otrov tata?
ALIEN: Kakav otrov deda?
EDEN: Kakav otrov pradeda?
KLEN: Trujete me, znam ja. Zato brzo starim. Prošao sam ja četiri rata, preživeo sam to, preživeću i vas.
EDEN: (nervozno pali cigaretu)
KLEN: Evo, hoće i praunuk da me otruje. Ćutiš kurvo! To te ova dvojica naučila.
HOGAR: Tata, evo da popiješ, Cerseina brlja, jaka ko zemlja, stara ko ti.
KLEN: Da popijem, da me otrujete? Nisam ja toliko glup. Kupiču ja karabin i ručne bombe, pa ću se zabarakadirati u sobu na spratu. Ko priđe prvi ima da nastrada. Ne žalim!
STOLE: (trubi)
KLEN: Dobro veče tata, kako si spavao. Evo, malo ćaskamo. Nije svađa.
KLEN: Ma niko ne pominje bombe, nego je Cersei prava sex bomba pa evo komentarišemo uz piće. Gde su lepe žene tu je i šala.
BONI: (prilazi stolu i kaže Klenu) Gospodine, Ironiju nije dobro.
KLEN: Ironiju?
BONI: Da.
KLEN: Šta mu je, koj moj?
BONI: Nešto ga je raskomadalo u WC-u. Ostao samo dobitni tiket: Iran – Portugal 1:1.
KLEN: Nije ništa tata. Sada će Ljubica da ti donese toplu čorbu i lek.
KLEN: I voćni kolač sa višnjama. Evo ide Ljubica tata.
LJUBICA: Izvolite gospodine Stole. I prijatno.
STOLE: (trubi "hvala")
LJUBICA: Nema na čemu gospodine Stole, i drugi put.
EDEN: Što ne kažete čukundedi da je čukunčukundeda napokon riknuo. Kad će da otvaramo testament? Hoću svoj deo! Neću da me prevarite!
STOLE: (trubi "šta kaže ovaj"?)
ALIEN: Sunce li ti je**m pokvareno. Ubiću te. J*bo te testament i ko te napravi tako blesavog. Hoćeš svoje deo, barabo!
HOGAR: Pazi bitangu, hoće dedu u grob da mi otera. Gde je Klenov štap da mu odmah isplatim njegov deo da ne čeka sutra?
KLEN: (objašnjava Stoletu) Smiri se tata. Bio Eden u Zoo vrtu pa riknuo lav. Lepo si pojeo čorbu, sad još lek i kolač.
KLEN: Znam tata, deda Iro ti već uplatio tiket Nigerija-Argentina, Island-Hrvatska. Dve dvojke, 5+ golova. Dobijamo 100%.
SUBI ĐENKA: Slušaj Ana, ja se zezam okolo, jurim neke ribe, kao, šatro, zabavljam se, a stalno mislim na tebe. Ne spavam već dva meseca. Grčim se na podu. Ne jedem ni šnicle, ni pohovane lignje. Sve mi neka knedla u grlu. Oka ne sklopim. Sve zbog tebe. (Posmatra je dugo pa je naglo privuče i poljubi)
ANA: (gleda ga i ćuti) Subi... Đenka...
SUBI ĐENKA: Znam, znam,.... Morao sam da ti kažem. Da ti sve priznam. Nešto sam mislio, da pobegnemo nas dvoje, koj će nam on, težak je ko crna zemlja... Nemam trenutno ni filera*, ali snaći čemo se nekako... Bitno je da te volim.
ANA: (ćuti i gleda ga)
SUBI ĐENKA: Eto, imaš nekretnine u Dalmaciji, za početak, dok se ne snađemo. Krenula letnja sezona. Ima svaki dan da snimamo film po tri puta. Minimum.
ANA: (se zacrvenela i gleda ga)
ISPRAVLJAČ: (prilazi stolu i obraća se Đenki) Dobro veče, gospodine. Čestitam od srca. Tetka iz Kanade vam je poslala neke sitne pare. 410.000 DM**. U kešu. Potpišite ovde.
SUBI ĐENKA: (ljubi Anu, grli poštara rukom) Kelneeeeer, tura pića za sve! Časti tetka !
* Filer - stoti deo 1 nemačke marke, 1 DM (dojč mark). ** DM - nemačka valuta pre uvođenja evra i velike krađe tj. zamene 1 evro = 2 DM.
Odgovori: Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2019 u 18:51
Tema namenjena za Moderatorluke početnike... Objavljivanje radnih ili nedovršenih seoskih verzija... U najavi.... Anketa za Seljane - izaberite temu Sela od ponuđenih... "Seljani biraju" - Moderatorluk stavi na glasanje više tema pa koja pobedi... Tema za dobronamerne i konstruktivne predloge Moderatorlucima...
Da se ne zaturi... seoska verzija Malizia, koja će ipak ostati samo radna verzija.
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2019 u 18:55
Pošto Gever premijerno Moderira u Selu, evo da se pohvalim kaoko je to izgledalo u mojoj prvoj, neuspešnoj premijeri...
Pre premijere u Selu sam malo eksperimentisao... Uzeo sam odlomak iz "Maratonci trče počasni krug" i to veeeeliiiikiii odlomak, knjiški, adaptirao imena i malo adaptirao tekst.
Lekcija 1. Tekst uvodne priče (iz mog ugla, nije pravilo igre) treba da bude zanimljiv i sažet što više. Ako prelistaš starije partije, Tihi je nekada počinjao priču sa uvodnim predstavljanjem likova što je OK. Daje profil svakome.
https://forum.titlovi.com/sabrana-dela-sela-nadomak-sume_t82520_p1204093.html#1204093" rel="nofollow - Sabrana dela "Sela" .... https://forum.titlovi.com/selo-nadomak-sume_t40112_p1062115.html#1062115" rel="nofollow - premijera Tihi, 24.Travanj/Apr.2014 ...
...a kasnije je modifikovao svoj stil, uvodio dijaloge odmah na početku i usput otvarao likove uvodeći ih na pozornicu... npr. https://forum.titlovi.com/selo-nadomak-sume_t40112_p1183338.html#1183338" rel="nofollow - Alan Ford ili intro kao kod https://forum.titlovi.com/selo-nadomak-sume_t40112_p1153483.html#1153483" rel="nofollow - Star Wars
U svakom slučaju, teško je bilo koga iskopirati, a i ne treba, jer je svako Moderatorluk za sebe...
Ja na žalost, nisam mogao da odolim dužoj priči... koja jeste interesantna ali verovatno i smaračka za Igrače... https://forum.titlovi.com/87-seoski-deadpool-neuspesna-premijera-danilo_t89584_p1357417.html#1357417" rel="nofollow - Seoski Deadpool ... Na sreću, to yebila jedna scena iz filma koju je trebalo proširiti novim likovima...
Lekcija 2: izbor uloga - po svom nahođenju/proceni, imaš pregled ko je kada bio... https://forum.titlovi.com/rezija-scenario-i-glavne-uloge-u-selu-nadomak-sume_t94131_p1503106.html#1503106" rel="nofollow - Režija, scenario i glavne uloge Meni se desilo (u žurbi, a nije me sramota da priznam odmah) propust da Izdajniku pošaljem info da je Izdajnik ali bez info koga treba da brani. Na sreću, sok sam se setio Seljani su već linčovali mog Vukodlaka. Priznanje je usledilo posle završene partije ali realno NIJE uticalo na ishod partije. Da je preživeo prvi krug, imao bi pomoć Izdajnika u narednom drugom krugu. Zmači, pažljivo šalji PP Igračima, bez žurbe. Posle priče, može i do ponoći ako si u nekom poslu. Nije hitno.
Žrebom sam izvukao za moju premijeru tako da nije mnogo potrajao. Odmah su ga "rešili" u prvom krugu.
Lekcija 3: pisanje uvodne priče i narednih linč-priča i večera-priča. Uvodna priča je najobimnija jer su svi likovi tu. Linč priča - glavni "junak" je osoba koja se linčuje a obično se pojavljuju (mada nije pravilo) samo oni koji su izglasali linč, mada može da se ubaci i neko koji "bezuspešno brani" linčovanog kao što ga je branio/la tokom glasanja. Večera priča - u glavnoj ulozi je obrok i Vukodlaci.
Ps.s tim da je Tihi od klasičnog linč scenarija kasnije pisao o "nezgodama". Nekome padne saksija na glavu, upadne u poljski wc, ima infarkt,... i to je ok.
Pisanje LP i VP bi trebalo da je izbalansirano bez hintova obično sem ako ne želiš namerno.
Dešavalo se da je neko npr. vidovit u ulozi a da nije Vidovnjak, jedanput smo imali slepca kao Vidovnjaka (igrao ga je komšija Ispravljač 14) a jedanput Hogora iz GoT kao Vidovnjaka. A dešava se da je vidivita osova zaista vidovita... svi misle da nije a jeste. U prošloj je Boni bila istražitelj i špijun... pa ko kako pomisli, mada obično nije.
Ako neko želi nešto da doda ili pita starije i iskusnije Moderatorluke od mene... izvolte.
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2019 u 23:30
Što se tiče nekih mojih najava...
Pandorum (2009) je super tema, ima malo likova ali se mogu dodati... Bonnie And Clyde 1967 - ovde bi Boni bila Boni (lepa i opasna) a problem je koga staviti za Klajda? :) Prljavi Hari... možda ona scena sa "Do you feel lucky, punk?" I tu je pitanje ko bi mogao od muških da glumi Drti Harija...
* Bilo jednom u Selu... mi nije baš prikladan... za Selo. ** The Untouchables - film je limunadica od filma... nije za Selo...
Objavio: baho
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2019 u 23:44
Evo jedne započete, koja se možda i ostvari:
Radni naslov: Čas matematike kod nastavnice Ljubice Iksipsilon
- Sjednite, sjednite! – s vrata je povikala nastavnica matematike Ljubica Iksipsilon. – Nadam se ste svi napisali zadaću.
- Nastavnice! – javi se Jedan Edenovski – Ja sam sve napisao, ali kad sam dolazio u školu zapuhao vjetar i otrgnuo mi list iz ruke. Trčao sam za njim, maršala Titija mi. I taman da ga uhvatim, vjetar promijeni smjer i zadaća završi u Titluši.
- Ha, ha, ha... – smijao se njegov susjed i drug iz klupe Broj Dvojkovski – Ovaj ti je dobar. Bolje nego kad si prošli put...
- Dobro, dobro... – prekinu ih Ljubica – Jedane, od tebe nisam ništa više ni očekivala. Ionako imaš toliko jedinica da je svejedno upisala ti sad jednu ili ne...
- Opet ćeš ponavljati godinu. – Rugao se Broj Dvojkovski.
- Ni ti nisi puno bolji, Broju. – reče Ljubica – Sve same dvojke. Znaš li ti za neku bolju ocjenu?
----
U ulogama: Ljuba, Eden i Numberguy - Ostali bi došli, jedan po jedan...
----
Dakle, izbor teme je prilično širok pojam. Ne mora to biti ni film ni serija, ni knjiga. Bilo šta što nekome padne na pamet. Skoro je Subi (ove godine) imao prosto temu: Selo nadomak šume. Čak je minimizirao priču koliko god je bilo moguće.
Glavna svrha priče je da seljane (igrače) dodatno motivira za igru, da da osnovanog i neosnovanog materijala za prozivanje ili tek da se zezamo.
Npr. Nisam ni slutio da će ona sa sultanom Bonijem biti onako zanimljiva (a morao sam, ipak je to Boni), ali svakako mi je bila namjera da se zezam s onom promjenom spolova.
Ja sam imao običaj ponekad (da malo podgrijem situaciju) pisati i ona intermezza, ubacivati slike i slično... Npr. Irina intergalaktička kavana ima sve to. Mislim da je bilo intermezza i u Ćeranju, a bio je jedan i kod Sultana (kao trailer za sapunicu)...
Kod Irine intergalaktičke kavane je čak bilo naizgled nerazumljivih dijaloga (povučenih kroz google translate na raznim egzotičnim jezicima)...
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2019 u 00:07
Evo one zezancije s institutom... Imali smo prije toga neke dijagnoze (tj. Eden i ja smo se najviše zezali u vezi toga, pa je to dalo inspiraciju za ovo), a onda smo odlučili utemeljiti i rječnik...
Moj post od 9.1.2019 (u Selo nadomak šume 2 - reloaded):
-----------------------------
Da sad ja smišljam priču za sljedeću partiju odvijala bi se na ovom našem institutu.
Na Institutu za Selo i gubljenje vremena stvari su se odvijale uobičajenom dinamikom. Još uvijek se osjetio sveprisutni duh pokojnog profesora Tonija Kadeticijusa i toga kako je umro, nakon što je u Irinoj kavani birao šta će popiti na "eci, peci, pec", svojom posebno razvijenom naučnom metodom. Izbor je pao na flašu koja je slučajno zalutala među ostale, a niko nije znao da je u njoj solna kiselina. Pošto je Toni inače bio poznat kao neko široke ruke, počastio je i gazdu istim pićem. I tako su njih dvojica nazdravili, po posljednji put u životu, tj. u svojim životima. No to je jedna sasvim druga priča, jer od smrti profesora je prošlo dobrih 5 mjeseci i stvari su se vraćale u normalu.
Klen Ložionić, domar i osoba koja se brine da uvijek svima na institutu bude toplo, barem oko srca, izašao je napolje, odmah na rub Zekanove šume, koja se nalazila pored Instituta, da zapali cigaretu ili nešto drugo nalik tome. Duboko zamišljen, odjednom se našao na tlu. Nakon što je shvatio gdje se nalazi, vidio je da pored njega leži tijelo akademika prof. dr. merituma Hogara Gustafsona, gostujućeg profesora u penziji sa Švedskog kraljevskog titlovačkog instituta. Po spuštenim hlačama shvatio je da je akademika vjerovatno bilo stislo, pa je kao veliki ljubitelj prirode radije odabrao šumu. Odmah je otrčao po pomoć, iako Hogaru nije bilo pomoći.
Na lice mjesta uskoro su došli akademik profesor dr. sci. prim. Eden Selodijagnozovski, direktor instituta i njegov kolega i zamjenik, čije titule bolje da ne nabrajam, jer mi je mrsko, Baho Zgubidangubić.
- Hogaritis šumikus - odmah je konstatirao Eden.
- Slažem se, kolega - rekao je Baho i još dodao - Ali moram zapaziti i hogaritis tangicius rosea. Jeste li primijetili ružičaste tange?
U tom trenu se na licu mjesta pojavila Boni Klajd-Šerifović, šerif Titlovaca sa svojom zamjenicom Anom Kostolomić, koje su čule njihov razgovor.
- Opet se vas dvojica preseravate s tim stručnim izrazima, ha? - povikala je Boni.
- A niko od vas nije primijetio da mu je utroba razderana? - dodala je Ana.
Pošto je bilo očito da se radi o ubistvu, sad već na "mjesto zločina" pozvali su mrtvozornika dr. Buzija Patologića.
- Ono što sigurno mogu reći je da je mrtav. - rekao je Buzi.
- Dobro jutro, Kolumbo - rekao je Klen, motajući još jednu u prikrajku - To sam i ja odmah shvatio.
- A kakvi su ovo tragovi ovdje? - upitala je dr. Zrinka Autopsić, njegova pomoćnica.
- Hm... Preveliki su za neku šumsku životinju. Kao da su vučji, ali mnogo veći. - odgovorio je Buzi.
- Ajme! Jao nam se svima! - povikala je Ljuba Osmić, čistačica instituta, koja je to načula dok je istresala kantu s prljavom vodom - Opet se pojavio! Ajme, ljudi!
- Ama ko? Polako. Šta ti je? - smirivao ju je prof. dr. Metko Bleksabatić, šef odsjeka za tiho- i glasnologiju - Hoćeš vode? Šećera? Vode i šećera?
- Možda šećera i vode? - dodao je prof. dr. Iso Ispravljač, glavni lektor Instituta - Ma pusti je, opet nešto trabunja te svoje bapske priče.
- Ama... Ama... Ama, vukodlak. Opet se pojavio. Jao li nam se! Ajme! - reče Ljuba.
- Kakav vukodlak? To su gluposti. - Rekao je Riči Prijavić-Neprijavić, student selologije, za kojeg zapravo nije bilo sigurno je li se upisao ili nije, jer mu se prijava negdje zagubila (pa ne znamo učestvuje li o ovoj partiji).
- Vukodlak? - zapita se Buzi. - Jeste da ne vjerujem u to, ali ako zaista postoji, onda bi ovo odgovaralo njegovim tragovima.
- E ovo će da bude pravi circulus primus generalis karambolis, kako mi se čini. - dodao je Eden.
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2019 u 23:04
Gledao sam sinoć prve 2 epizode serije Zona sumraka... nisam siguran, možda smo je imali... ali sam pomislio tj. zamislio Edena u Zoni sumraka... Nešto u fazonu... niko neće da glasa u Selu za njega...
Baho, što se tiče seoske režije... pitanje za Moderatorluke Sela... Uvodna priča... Opcija 1: sve likove okupiti na 1 mestu, Opcija 2: svi likovovi se nalaze na jednom prostoru... bilo je priča... u selu su ili u zgradi... etc.
Ponekad je baš nezgodno sve likove ugurati na istu scenu...
Interesantna je možda i ideja Seoska evrovizija ali je malo komplikovana kome dati ulogu i odakle dolazi... seoska geografija... teža tema.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 19:37
Razmišljao sam o seoskoj adaptaciji filma Boni i Klajd. Nedoumica je koga izabrati za Klajda. A Baho bi bio Džin Hekman, ladno. Tihi bi bio onaj teksaški rendžer....
A imam još jednu odličnu ideju, možda je već bila neka varijacija ali ovaj film koji bi bio mix 2 filma nije bio garant. Baš seoska tema.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 19:46
Prvo da se "podsetim" filma, a verujem da ga je većina gledala. Ako neko nije - preporuka....
Seoska adaptacija jedne serije je malo veći zalogaj, to bih pre da predložim nekom od iskusnijih i starijih Moderatorluka.
Tihi i Baho su je možda gledali svojevremeno. Ja sad gledam sezonu 1 ali ide malo sporije. PLUS treba to zaćiniti i seoskim humorom i seoskim toponimima.
Objavio: Gewehr98
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 20:15
Šta mislite o filmu Rane? Ili Borilačkom klubu, Sedam. Džoker nije neka tema, ali npr. Sneč. Dosta likova, komedija, odlično za selo. Dok Lepa sela i nisu baš za Selo...
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 20:23
Narode, nije loše kad imaš nešto što posluži kao inspiracija, ali važnija je sama priča i likovi u njoj.
Meni su tako super one priče od Tihog kad su svi bili povrće, ili kad počne kao svemirska odiseja, nalik Star Warsu, Crvenom patuljku ili ko zna čemu, a radnja se raspetlja u nekom neočekivanom pravcu.
Zato mi je i ona Nebojšina (koja možda ne podsjeća direktno na ništa) fantastična.
Zato mislim da je važnija inspiracija i mašta od same teme. Tema je tek da imaš od čega početi.
Znao sam početi priču o jednom, pa je na kraju promijeniti u sasvim nešto deseto.
I kako god, ono što se na kraju broji je da se seljani što više zakrve.
-------------
Objavio: Numberguy
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 20:26
Borilackom klubu, je dobra ideja. I film je takav, ne zna sta se desilo ni Ed Norton.
A moze i Rane.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 20:50
Borilački klub nisam gledao, a godinama kao planiram.
Može bilo koja tema kao osnova a onda ide seoska razrada. Upakovati likove u seoske likove to je mudrost cela.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 20:59
Danilo-Naissus piše:
Borilački klub nisam gledao, a godinama kao planiram.
Može bilo koja tema kao osnova a onda ide seoska razrada. Upakovati likove u seoske likove to je mudrost cela.
Odmah da ideš da gledaš.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:00
baho piše:
Narode, nije loše kad imaš nešto što posluži kao inspiracija, ali važnija je sama priča i likovi u njoj.
Meni su tako super one priče od Tihog kad su svi bili povrće, ili kad počne kao svemirska odiseja, nalik Star Warsu, Crvenom patuljku ili ko zna čemu, a radnja se raspetlja u nekom neočekivanom pravcu.
Zato mi je i ona Nebojšina (koja možda ne podsjeća direktno na ništa) fantastična.
Zato mislim da je važnija inspiracija i mašta od same teme. Tema je tek da imaš od čega početi.
Znao sam početi priču o jednom, pa je na kraju promijeniti u sasvim nešto deseto.
I kako god, ono što se na kraju broji je da se seljani što više zakrve.
U pravu si, ja Irca nisam ni gledao, samo čuo kako se zovu likovi i sve ostalo smislio.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:07
Mislim da je odlična ideja da Moderatorluk seloekranizuje neki svoj omiljeni film ili seriju. To je ujedno i odlična preporuka za ostale. Da nije Bahe pitanje je da li bih odgledao Prostranstvo, a trenutno čitam knjigu br.3 i skoro da je 96% poklapanja... Bik kao novi lik o čemu je već pričao Baho u temi. Odlične knjige = serija sigurica.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:08
Tako i sa Borilačkim klubom. Naravno, knjiga bolja.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:13
Evo jedna od mene onako kao šala. I ne zameravajten na moje pravopisne i jezične greške.
Seoski park
Bio je jedan sunčan dan, kada Bahon, inače prodavač semke i druge sjemena za
ptice, sa kojim je lagao prolaznike da su dobre za zdravje, je šetao svog psa u
parku. Dok njegov pas je našao prigodna partnerica i radili ono na jedno od drveta, Bahon je gledao „ribe“ u jezercetom, koje je bilo tu u parku. I tako gledajući naišao
je Edenon, koji je lepio plakate na drveta o jedno malo bebe koji će jednog
dana možda postati najbolji ribolovac. Edenon se pridružio Bahone u ljepi pogled.
Jedna od ribica bila je Bonina, ali ona ustvari je bila sirena, i sa svoja
muzika privlačila je sve šetače u parku. Zrinkana, najbolja drugarica Bonina,
koja isto tako je bila sirena, ali nije imala neki ukus muzike, taj dan isto
taka je privlačila sve šetače u parku sa njenim preljepi izgled, kao od neki
film, koji bi se mogao nazvati i Avatar. Sa druge strane jezerce bio je jedan momak
koji taj dan je pecao na to jezerce. Momak se raspravljao sa neke ostale
prolaznike koji su galamili i brkale mu ribice. A inače momak se zvao Numberon.
I tako dok se raspravljao sa prolaznike, nije ni vidio da tapa je potonula i da
je nešto uhvatio. Ej, tapa ti tone, rekao je Gewerhenon, inače on je znao da dođe
navečer i da postavi stapice za one ribice, ali oni stalno su ga provaljivali i
nikako nije mogao ni on da ih upeca. Numberon vidio je da je tapa potonuta i počeo
ja da vuče. Pomogao mu je i Gewerhenon, ali kada su videli šta su izvadili, svi
prisutnih tog dana u parku su se začudili. To je bilo mrtvo telo, Cersenona,
inače glavna sirena u to jezerce, koju nije mogao ni sam Posejdon da je uhvati.
Šta se desilo sa
našoj kraljici? - rekla je Ljubina, inače glavna pomoćnica
Cersenona za uklanjanje ribolovne stapice.
Ko je mogao ovako
da je raspara i vrati u jezerce? – zapita se Anona, inače, isto tako, dobra
ribica koja nikad nije izlazila na površini.
Danilone, i
njegov pomoćnik Silentino, tog dana isto tako su pecali i kada su vidjeli šta
se desilo dotrčali i rekli:
Sigurno neki
vukodlak je uradio ovo?
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:13
A ima i knjiga ? Mada mi se čini da sam je video a možda i držao u Evro Đunti knjižari nekada.
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:20
Danilo-Naissus piše:
Gledao sam sinoć prve 2 epizode serije Zona sumraka... nisam siguran, možda smo je imali... ali sam pomislio tj. zamislio Edena u Zoni sumraka... Nešto u fazonu... niko neće da glasa u Selu za njega...
Baho, što se tiče seoske režije... pitanje za Moderatorluke Sela... Uvodna priča... Opcija 1: sve likove okupiti na 1 mestu, Opcija 2: svi likovovi se nalaze na jednom prostoru... bilo je priča... u selu su ili u zgradi... etc.
Ponekad je baš nezgodno sve likove ugurati na istu scenu...
Interesantna je možda i ideja Seoska evrovizija ali je malo komplikovana kome dati ulogu i odakle dolazi... seoska geografija... teža tema.
E, sad... Ja mislim da nas hvata senilnost, zar ne, Danilo? Već drugu godinu zaredom ti o Zoni sumraka, a ja ti već drugu godinu zaredom govorim kako smo je imali (Zona Titlovaca).
A i The Untouchables - Nesalomivi kumu Casablanci.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:32
Odlična pričica a posebno mi se sviđa lepljenje plakata i kerovi u ljubavnom zanosu.
Otac Ironije je sedeo u svojoj omiljenoj Kavani kog Gazda Ire i popunjavao sportski listić.
- Hm, Donje Tihojebce - Gornje Titlovište, derbi kola, fiks 1. - Robinovo - Čaknorisovce, iz 1 u 2, - Metlovište - Numbergovce na Vardar, ladno X, - Titlov Veles - Lanister iz X u 2,... Amin - pa se brzo prekrsti i poljubi medaljon oko vrata.
A onda je osetio nečije prisustvo pored sebe. Ne okrećući glavu reče: - Mala, jedno hladno Ožujsko, ali brzo.
-Oče, ideš u naše stomake odmah, kvota 1,0 - reče jedan od Vukodlaka.
To je bilo poslednje što je Otac Ironije čuo. Od njega su ostali samo nedovršeni sportski listić i medaljon Svetog Kajetana, zaštitnika kladioničara koji mu očito nije pomogao ovaj put.
(i onda ide skupljanje igrača u Kavani a jedan od njih otkrije "ostatke").
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:37
# Tihi: svalka čast, ja stalno zaboravim, inače je to baš baš teška tema za seloekranizaciju, Zona. U pravu si, zaboravio sam, bilo je puno tema mada imam(o) popis tema do 100. U temi prijavi za 100. prva strana koliko se sećam i kladim se da i tamo lepo piše sve što si rekao/napisao. Sorry bata Tihi. I ne zameri ako opet pitam dogodine. Šalim se, neću garant. Ubačeno u memoriju sada.
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2019 u 21:58
A kada vec pricate o Zona, sta je sa Zona Zamfirska ?
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2019 u 03:18
Seoski park (Director's cut)
Pre nekoliko
godina
Ironon Mafiozon, zajedno sa Hogaron t.z. Strašni došli su u park. Oni su
bili poznati ribolovce koje su lovile čak i na Vardar, gde više nema ribe, pošto
sve su uhvatili, ali već nije bilo ni vode. Hteli su da
pecaju na jezerce i uhvate onu ribu koju nikog nije mogao da uhvati. Hogaron je
zvao Sailor Moon, a Ironon je zvao Fishersman’s Desire.
Dok su spremale
svoje štapove i ribarske konce, neko iza leđa im je rekao:
-Možete uhvatite samo moj dlakavi som. I rasparao ih je na lice mjesto.
Nekoliko godina kasnije
Bio je jedan sunčan dan, kada Bahon, inače prodavač semke i druge sjemena
za ptice, sa kojima je lagao prolaznike da su dobre za zdravlje, je šetao svog
psa u parku. Dok njegov pas je našao
prigodna partnerica i radili ono na jedno
od drveta, Bahon je gledao „ribe“ u jezerce, koje je bilo tu u parku. I tako
gledajući naišao je Edenon, koji je ljepio plakate na drveta o jedno malo bebe
koji će jednog dana možda postati najbolji ribolovac. Edenon se pridružio Bahon
u ljepi pogled. Jedna od ribice bila je Bonina, ali ona ustvari je bila sirena,
i sa svojim pjesmama privlačila je sve šetače u parku.
Zrinkana, najbolja
drugarica Bonina, koja isto tako je bila sirena, ali nije imala neki ukus
muzike, taj dan isto taka je privlačila sve šetače u parku sa njenim preljepi
izgled, kao od neki film, koji bi se mogao
nazvati i Avatar. U jezerce pored
sirene, bio je i jedan klen, koji ribolovce su ga zvali Klenon. Svi su ga izbjegavali
zato što je bio muška riba, a kada ga je neko po greškom uhvati, Klenon im je govorio:
„Ispuni ću ti sve želje“. Sa druge strane jezerce bio je jedan
momak koji taj dan je pecao na to jezerce. Momak se raspravljao sa neke ostale
prolaznike koji su galamili i brkale mu ribice. A inače momak se zvao Numberon.
I tako dok se raspravljao sa prolaznike, nije ni vidio da tapa je potonula i da
je nešto uhvatio.
-Ej,
tapa ti tone, rekao je Gewerhenon. Inače on je znao da dođe navečer i da
postavi zamke za one ribice, ali oni stalno su ga provaljivali i nikako nije
mogao ni on da ih upeca.
Numberon vidio je da je tapa potonuta i počeo je da vuče. Pomogao mu je i
Gewerhenon, ali kada su vidjeli šta su izvadili, svi prisutnih tog dana u parku
su se začudili. To je bilo mrtvo telo, Cersenona (Sailor Moon aka Fisherman's
Desire), inače glavna sirena u to jezerce, koju nije mogao ni sam Posejdon da
je uhvati.
-Šta
se desilo sa našoj kraljici? -rekla je
Ljubona, inače glavna Cersenonina pomoćnica za uklanjanje ribolovne zamke.
-Ko je
mogao ovako da je raspara i vrati u jezerce? – zapita se Anona, inače, isto
tako, dobra ribica koja nikad nije izlazila na površini.
-Možda
je „šetač“ – rekao Metalonon, koji vrlo često je znao da pere svoja kosa tu u
jezerce, pa čak i ona dole.
-Sigurno neki vukodlak je uradio ovo, rekli su Danilone, i
njegov pomoćnik Silentino, koji isto tako tog dana su pecali i dotrčali da vide šta se desilo.
-------------
How do you make 7 even? (Take away the S)
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2019 u 12:00
Evo još jedna i opet ne zameravajte na pravopisne i jezične greške.
Seoska pijaca
Seoska pijaca je
bila najposjećivano mjesto u selo nadomak šume. Tu su bili svi seljani.
Prodavače mesa, stoka, povrće i voće. Prodavača tekstila, prodavača piva posle
deset, trgovce tozla, gadro i ajvar. Glavni gazda tog pijaci je bio Iroque
Mafilesias, koji je bio oženjen sa Cersmeralda, koja nedavno je umrla, nakon
epidemije ptičjeg gripa, a ona je voljela da jede patke. Desna ruka Iroque
Mafilesias je bio Hogaros El Temido. On je bio lojalan do jaja, pa tako je bio njegova
desna ruka čak i kad je išao u WC. I tako jedan dan dok mu je pružao ruka u
tadašnji poljski WC, neko iza leđa mu je otkinuo ruku, i dok je Iroque
Mafilesias pokušavao da usmjeri svoj štoljpi, nepoznanik je na komadiće ostavio
njihove tijela.
Nakon tog strašnog
incidenta nikog više nije išao u taj jedini poljski WC, pa svi su vršile nužda
na ulice ili u nekog žbunja. Bonisa je bila prodavačica lubenice, dok Zrinkoma
je bila prodavačica paradajza. Gewerines je bio trgovac tozla i tog dana je
išao da kupi lubenice. Stao je pored Bonisine tezge da malo razgleda lubenice.
Tu je prišao i Edenes koji je bio poznati njegovatelj, čuvao je Cersmeraldine
djeca, koja dok je bila živa držala je najbolje lubenice, a on čak je imao i
jedna cucla i ljigavku sa sobom.
-Jao
šta su joj velike, rekao mu je Gewerines na Edenes.
Edenes je obrisao
ljige sa Gewerinesine uste i rekao,
-Pa
nisu joj bas toliko velike, ali mnogo su sočne.
Gewerines nije
mogao da dođe pri sebe, pa zato je rešio da si uzme paradajz. Zrinkomine
paradajze, su bili pravi paradajz. Ono sto bi englezi rekli „handfull“, ili puna
ruka. Tako crvene i tvrde, da kad ih držiš u ruci, misliš da držiš kamen. U
svojoj ruci Numberteo je držao jedan veliki krastavac, a inače je bio prodavač
krastavce, i bio je tu pored Zrinkomine tezge. Sa Anorena koja je prodavala
smokve, čiji efekat je bio mnogu čudan, pa ljudi su ih zvali afrodizijak i
Ljubamada, koja je bila prodavačica mesa, uglavnom prsa i velike delikatesne
kobasice, pričali su o najbolji recepti. Klemon i Metalanuel su bili trgovci
gadro, pa tako su radili u tajnost, t.j. na svih prolaznike nudili im petarde i
svijeće i usput nekoliko grama. Silentes
je bio mnogo dobar pisac u tog doba Seljačizma i Renesanse, koji je stajao sa
strane gledajući u Zrinkomine paradajze i Bonisine lubenice, i tako je dobivao inspiracije
za svoje priče. Ali, dok je tako buljio, dobio je potreba da ide u WC. Otišao
je u zabranjenoj poljski WC i dok sa jednu ruku je tresao svoj veliki kaput od
prašine, a u druga je držao svoje jaja, kojih je kupio taj dan na pijaci,
desilo mu se isto što i prethodnih korisnici WC-a.
Baholos, koji je
bio prodavač piva posle deset, a njegova tezga je bila pored poljski WC, nabavljivao
je preko svog burazera Danilos, poznati šumski švercer, primjetio je komadiće Silentesove
tijelo i javio je ostalim seljanima. Dotrčali su svi, čak je Bonisa u svojih
rukama držala svoje velike lubenice.
Numberteo je
pitao,
-Šta
se desilo?
Edenes je odgovorio,
-To je
onaj isti, ime mu poginulo.
-Moramo
da saznamo ko je taj, rekla je Zrinkoma.
Objavio: Ana Thishpetana
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2019 u 12:45
Numberguy piše:
Ja bi rado Film sam davno gledala al ne razumin jezik
------------- I ❤ SPAM https://youtu.be/jxYtpv6UMmE" rel="nofollow - https://youtu.be/jxYtpv6UMmE
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2019 u 12:49
Ana Thishpetana piše:
Numberguy piše:
Ja bi rado Film sam davno gledala al ne razumin jezik
Prizrensko-timočki dijalekat, veoma zeznut i za nas koji nismo sa juga Srbije. Tu ima i malo makedonskog i bugarskog.
Objavio: Boni
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2019 u 14:21
Zone Zamfirsko?.Može, ako ja budem tetka Doka!
------------- If they stand behind you - give them PROTECTION, if they stand beside you - give them RESPECT, if they stand against you - SHOW NO MERCY!
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2019 u 16:34
Numberguy definitivno treba što pre da se oproba u Moderatorlaku. Odlične priče.
Sremac ili Nušić - nema greške.
Zona Zamfirova bi bila odlična tema, Ivkova slava isto,... Sumnjivo lice...
U svakom slučaju, napiši seosku priču, doteraj je i sredi ali je ne objavljuj javno pa nas prijatno iznenadi...
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2019 u 17:08
U redu, slozi cu nesto.
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 12:38
Ako ima pravopisni i jezične greške, ne zameravajte.
Evo još jedna onako u šala.
Seoska krvava
svadba
Kao što možda već znate seoske
svadbe imaju puno običaji. Pa, tako i selo nadomak šume je imao svojih. Već
mjesecima se pričalo o Zrinka Ljubimka i Baho Sako. Oni dvoje su bili najljepši
par u selo nadomak šume i bili su zajedno već nekoliko mjeseca. Ali kao što
običaji nalaže, oni još nisu okusili svoja veza, ni pa Zrinka je bila s nekog
do tada, pa trebalo je to da urade na prva bračna noć. Baho Sako za svoj kum je
izabrao Eden Leden, dok Zrinka Ljubimka za svoja kuma je izabrala Boni
ČašeLomi. Svirači su bili spremni i čekali Bako Sako da im da znak. Glavni
harmonikaš je bio Metalac BezPalac, dok Klen Nem, je bio bubnjar. Pošto običaji
nalaže da svoje zakletve jedno drugome daje pred Boga, tu je bio i Njegova
Svetost gospodin G. Numberguy Početak i Kraj.
-Draga,
dođi malo, rekao je Baho Sako.
-Ma
kakva Draga, ja sam Zrinka, rekla mu je ona.
-Hoćeš
da me uzmeš za žena, a ne znaš ni kako se zovem? – upitala ga je ljuto Zrinka.
-Ma
što ti je, draga? Opet si jela od one gljive iz šumicu? – pitao je Baho.
-Nije
mislio tako, rekla je Ljubica Bubica, Zrinkina majka.
Ljubica Bubica je spremala svoja
vjenčanica za kćerkina svadba i bila je tu u sobi s njima.
Gewer Djever, isto tako je čuo njihova rasprava i on je pokušao da ih smiri.
Kao što običaji nalaže Gewer Djever je trebao da poljubi Ana BezMana i pritom
da ne popije šamarčinu. Svakog dana on je vježbao na jednu mačku, ali ona ga je
svaki put ogrebla. Pa, tako
Ana BezMana, zezala ga je s onu detsku, „Ide maca pored tebe pazi da te ne ogrebe.“
Hogar Grobar, koji je radio za
Njegova Svetost i Cersei Nensi bili su roditelji Baho Sakoa. Kuća je bila
njihova i svi pripreme su bili tamo, a prva bračna noć trebalo je da bude u ta
kuća.
Došao je i taj dan kada te
zaljubljene duše zvanično će ostati zajedno do kraja života.
Eden Leden je spremio svoja prangija, prsten i stao je do Baho Sako. Boni
ČašeLomi, isto
tako je spremila prsten, ali je imala velika trema i trudila je da se smiri za
da ne dodirne one krune koje treba da ih premjesti nekoliko puta nad njihove
glave. Gewer Djever je uspio u tome da poljubi Ana BezMana, ali ipak popio je i
šamarčinu. Njegova Svetost, gospodin G. Numberguy je upitao Baho:
-Da
li ti Baho Sako uzimaš ova prelijepa Zrinka Ljubimka za tvoja žena?
-Da.
Rekao je Baho, spreman ko puška.
-Da
li ti Zrinka Ljubimka uzimaš Baho Sako za tvoj muž? – pitao je Velečasni.
-Uzimam
ga. – Rekla je Zrinka.
-Je
l’ si sigurna? – pitao je Velečasni i dodao: Ako hoćeš možeš i da odustaneš?
-Da,
sigurna sam. – potvrdila je Zrinka.
-Ondak,
sa moć i ovlaštenje po član 123 iz Titlovnik sela, proglašavam vas za muž i
žena. Sada možete da se poljubite.
Ru-pa, ru-pa, sa-sa,
zasvirali su Metalac BezPalac i bubnjar Klen Nem i počeo je slavlje. A možete
da pogodite šta je uradila Boni ČašeLomi. Eden Leden je opalio jedan u nebo, a
ondak i još jedan i tako dalje ispraznio je svoj šaržer. Hogar Grobar i Cersei
Nensi htjeli su da se malo razonode, pa pošli su u spavaćoj sobi. Isto to je
uradio i bračni par u svojoj sobi, dok ostali su se veselili dole u dvorište.
Nakon dvije minute i tri sekunde, na balkon iz spavaćoj sobi se pojavio bijeli
čaršav s crvena mrlja, onakva kao što je po običajima. Dok su se svi veselili
na to da je Baho prvi dao pogodak, u taj tren su izašli Baho i Zrinka na balkon,
vriskajući:
Neko je poklao Hogar i Cersei!?
-------------
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 12:50
Prijavljuj se što pre za Moderatorluk.
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 15:59
Gde treba da se prijavim? Posaljio sam Danilo, ali niju tu ovih dana.
-------------
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 17:55
Dragi Numberguy, samo nam najavi režiju i scenario za bilo koju od narednih epizoda Sela. U temi PRIJAVA. Čim se skupi kvorum (8) odrediš i rok za prijavu i vreme za start epizode.
Pošto sledeću radi bata nebojsa66, prva slobodna ti je 126. Koja god, zreo si za Moderatorluka Sela. I nadam se i da će bata Tihi da te ispoštuje i tvoju premijeru.
Ps.imaćemo malo jaču kampanju za prednovogodišnju partiju, 28-29.12. ali će i pre toga biti 1 partija (ili možda čak dve). O tom potom.
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 18:17
U redu ondak nek bude 126.
-------------
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 18:21
Znači, 126, sponsored by Google Translate...
Zezam se, nekako ćemo skontati... Važno je da, recimo, podvučem ovako: Danilo.
-------------
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 18:33
Numberguy piše:
U redu ondak nek bude 126.
# Baho: biće to super partija garant i originalna,... ...a ako baš insistiraš može Numberguy i na makedonskom jeziku, pa onda google... To bi bila prva seoska partija na makedonskom jeziku. Uz titl ofc.
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 19:02
Ma ja se zezam... Jok, engleski... ne razumiju svi...
Nadam se samo da ti neće biti teško pisati po naški.
-------------
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 19:05
baho piše:
Važno je da, recimo, podvučem ovako: Danilo.
Ako je to najvažnije - super.
* linč u prvom krugu bi mi baš dobro došao. Nadam se da me neće izneveriti moji verni fanovi.
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 19:06
Zezam se, Danilo... Naravno...
-------------
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 19:36
Numberguy piše:
Ako ima pravopisni i jezične greške, ne zameravajte.
Evo još jedna onako u šala.
<p ="msonormal"="" align="center" style="text-align:center"><span lang="HR" style="font-size:14.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">Seoska krvava svadba<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 14.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR"><o:p> </o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">Kao što možda već znate seoske svadbe imaju puno običaji. Pa, tako i selo nadomak šume je imao svojih. Već mjesecima se pričalo o Zrinka Ljubimka i Baho Sako. Oni dvoje su bili najljepši par u selo nadomak šume i bili su zajedno već nekoliko mjeseca. Ali kao što običaji nalaže, oni još nisu okusili svoja veza, ni pa Zrinka je bila s nekog do tada, pa trebalo je to da urade na prva bračna noć. Baho Sako za svoj kum je izabrao Eden Leden, dok Zrinka Ljubimka za svoja kuma je izabrala Boni ČašeLomi. Svirači su bili spremni i čekali Bako Sako da im da znak. Glavni harmonikaš je bio Metalac BezPalac, dok Klen Nem, je bio bubnjar. Pošto običaji nalaže da svoje zakletve jedno drugome daje pred Boga, tu je bio i Njegova Svetost gospodin G. Numberguy Početak i Kraj. <o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Draga, dođi malo, rekao je Baho Sako.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Ma kakva Draga, ja sam Zrinka, rekla mu je ona.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Hoćeš da me uzmeš za žena, a ne znaš ni kako se zovem? – upitala ga je ljuto Zrinka.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Ma što ti je, draga? Opet si jela od one gljive iz šumicu? – pitao je Baho.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Nije mislio tako, rekla je Ljubica Bubica, Zrinkina majka.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">Ljubica Bubica je spremala svoja vjenčanica za kćerkina svadba i bila je tu u sobi s njima.
Gewer Djever, isto tako je čuo njihova rasprava i on je pokušao da ih smiri. Kao što običaji nalaže Gewer Djever je trebao da poljubi Ana BezMana i pritom da ne popije šamarčinu. Svakog dana on je vježbao na jednu mačku, ali ona ga je svaki put ogrebla. Pa, tako
Ana BezMana, zezala ga je s onu detsku, „Ide maca pored tebe pazi da te ne ogrebe.“<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">Hogar Grobar, koji je radio za Njegova Svetost i Cersei Nensi bili su roditelji Baho Sakoa. Kuća je bila njihova i svi pripreme su bili tamo, a prva bračna noć trebalo je da bude u ta kuća.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">Došao je i taj dan kada te zaljubljene duše zvanično će ostati zajedno do kraja života.
Eden Leden je spremio svoja prangija, prsten i stao je do Baho Sako. Boni ČašeLomi</span><span style="font-size:12.0pt;line-height:107%">,</span><span lang="HR" style="font-size:12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR"> isto tako je spremila prsten, ali je imala velika trema i trudila je da se smiri za da ne dodirne one krune koje treba da ih premjesti nekoliko puta nad njihove glave. Gewer Djever je uspio u tome da poljubi Ana BezMana, ali ipak popio je i šamarčinu. Njegova Svetost, gospodin G. Numberguy <span style="mso-spacerun:yes"> </span>je upitao Baho:<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Da li ti Baho Sako uzimaš ova prelijepa Zrinka Ljubimka za tvoja žena?<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Da. Rekao je Baho, spreman ko puška.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Da li ti Zrinka Ljubimka uzimaš Baho Sako za tvoj muž? – pitao je Velečasni.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Uzimam ga. – Rekla je Zrinka.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Je l’ si sigurna? – pitao je Velečasni i dodao: Ako hoćeš možeš i da odustaneš?<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Da, sigurna sam. – potvrdila je Zrinka.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">-<span style="mso-tab-count:1"> </span>Ondak, sa moć i ovlaštenje po član 123 iz Titlovnik sela, proglašavam vas za muž i žena. Sada možete da se poljubite.<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">Ru-pa</span><span style="font-size:12.0pt;line-height:107%">,</span><span lang="HR" style="font-size:12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR"> ru-pa</span><span style="font-size:12.0pt;line-height:107%">,</span><span lang="HR" style="font-size:12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR"> sa-sa, zasvirali su Metalac BezPalac i bubnjar Klen Nem i počeo je slavlje. A možete da pogodite šta je uradila Boni ČašeLomi. Eden Leden je opalio jedan u nebo, a ondak i još jedan i tako dalje ispraznio je svoj šaržer. Hogar Grobar i Cersei Nensi htjeli su da se malo razonode, pa pošli su u spavaćoj sobi. Isto to je uradio i bračni par u svojoj sobi, dok ostali su se veselili dole u dvorište. Nakon dvije minute i tri sekunde, na balkon iz spavaćoj sobi se pojavio bijeli čaršav s crvena mrlja, onakva kao što je po običajima. Dok su se svi veselili na to da je Baho dao pogodak, u taj tren su izašli Baho i Zrinka na balkon, vriskajući:<o:p></o:p></span> <p ="msonormal"="" style="text-align:justify"><span lang="HR" style="font-size: 12.0pt;line-height:107%;mso-ansi-:HR">Neko je poklao Hogar i Cersei!</span><span style="font-size:12.0pt;line-height:107%">?</span><span style="font-size:10.0pt; line-height:107%"><o:p></o:p></span>
Svadba, svadba, svadba, svadba!
Odlično! Baš kako nalažu običaji!
------------- If they stand behind you - give them PROTECTION, if they stand beside you - give them RESPECT, if they stand against you - SHOW NO MERCY!
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 02:48
A mogao bih ja sljedeću... Planirao sam i ovu, ali pustio Nešu...
Btw... Evo nešto, što je (vjerovali ili ne) inspirirano igrom Kaladont u spamu... A glavnu ideju je dao Hogi. Dakle, zamislite da kad ide najavna špica piše negdje "po ideji Hogara Strašnog"
Poznato je da su na području Titlovaca i šire okoline zabilježeni prvi mikrobi, tj. mikroorganizmi, na Svijetu, tzv. titlea bacilus iliti titlovački bacil, kojeg je još u 17. vijeku otkrio holandski naučnik Mandarini van Leeuwenhoek, a koji je izvjesno vrijeme proveo u tadašnjim Titlovcima. U njegovu čast je holandska kraljevska porodica usvojila da njihova zvanična boja bude narandžasta, pošto su pogrešno protumačili značenje njegovog imena (nisu razlikovali mandarine od narandži), te je njihovo zvanično prezime, u skladu s tim Oranje. Titlovački bacil postoji i dan danas i vrlo je zarazan. Kad se neko zarazi njime od normalnog građanina se pretvori u krvoločnog seljanina, a poznate su i brojne manifestacije zaraze, koje se ogledaju kroz raznorazne dijagnoze, na čijoj klasifikaciji uporno (ali uzaludno) rade dva izvjesna naučnika, ne baš svjetskog glasa, dakle neki profesori i doktori E. i B. Još uvijek nije otkriven lijek za zarazu, mada neki pokušavaju ublažiti simptome klasičnom metodom apstinencije.
No, to nije tema naše priče, iako ste se sigurno obradovali navedenim beskorisnim informacijama. Naša tema nas vodi u još dalju prošlost. Dakle, ne u vrijeme Mandarinija van Leeuwenhoeka, nego u vrijeme dok su Titlovcima bauljali samo ti prvi mikrobi. U daleku galaksiju Mliječna Žlijezda, koja nema uobičajeni oblik zvrka bureka (dakle, nema spiralni oblik) kao većina normalnih galaksija, nego sva nekako zaobljena s izbočinom na vrhu. U toj galaksiji postoji binarni sistem koji se naziva Double D, a u svemirskom arhivu je zabilježeno da je jedini naseljivi planet u tom sistemu tad bio planet Robin12345 (vidi se da je neko bio maštovit pri smišljanju naziva planeta).
Dakle, godina je oko 50.000 PM (prije Mande) i nalazimo se na pomenutom planetu. Na njemu vladaju zanimljivi običaji. Tako, na primjer, da bi se neka djevojka zaposlila kao konobarica, mora biti izrazito prsata, ne smije nositi grudnjak (a poželjno je da ne nosi ništa na sebi) i treba ličiti na Cersei (neprežaljenu neuzvraćenu ljubav osnivača prvog grada na planetu, izvjesnog Robija). Planet takođe obiluje sunčanim danima. Od 38-satnog ciklusa rotacije oko svoje ose, 30 sati spada na dan, a tek 8 sati na noć, zbog sjaja duplog gola... pardon, zbog sjaja svoje dvije zvijezde DD1 i DD2 ili kako njeni stanovnici vole reći, deder prvu i deder drugu, mada se to ponekad ne odnosi na astronomska tijela. Stoga je turizam glavna grana tamošnje privrede. Naravno, sve plaže su isključivo nudističke. Nemojte reći da to niste očekivali.
................................
I nakon moje uobičajene gnjavaže dolaze likovi... naravno...
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 05:02
A nisi inspirisan burekom?
Odlično kao i uvek!
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 10:28
Kao što se vidi iz priče - nimalo
-------------
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 10:44
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 10:50
Sad smo u nekoj AM (anno mandini)... To je bilo u nekih 50.000 PM, lijepe...
A kontao sam nešto se zezati na taj fol u priči... Ionako je ovo radna verzija...
-------------
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 11:48
baho piše:
Dakle, zamislite da kad ide najavna špica piše negdje "po ideji Hogara Strašnog"
Šalu na stranu, drago mi je ako sam u bilo čemu pomogao svojim baljezganjem.
Možda vam se i Robin pridruži ako vidi o čemu će biti priča.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 12:51
Jašta si... pa makar ostalo kao ova priča u najavi...
E, da... ovdje već ima Robi dvaput, kao planet i neki Robi iz prošlosti (os) prošlosti... A nije isključeno da ih bude još...
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 12:56
Njegovo visočanstvo Robin XMMCCCXLV iz dinastije Skrndeljbeg koja već milenijumima vlada sistemom Double D.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 13:32
haha.. tako nešto...
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 13:37
E, narode... Spomenuh tamo negdje Hogiju, ali pošto vas ima ovdje "od pera", šta mislite da pokrenemo temu u spamu kao što su bile one Lost? Ono da svi đuture pišemo priču?
A mogla bi i ovdje neka tipa "Beskrajna seoska priča" (ono kao Neverending Story)...
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 13:38
Za neupućene i one koji imaju problema sa pronalaženjem tema po forumu.
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 15:54
Ovakvu Bahinu golišavu i sexy epizodu čekam(o) već 100 partija. Vrhunski napisano kao i obično. Možda neko ostane i bez tangi u epizodi.
Znači, rezervacija za Bahu za 127. ako sam dobro razumeo. 126. je Numberguy.
Nebojša 6.12. Number 13.12. Baho 20.12. to bi bio neki red rezervacija....
A onda sledi Specijalna prdNovogodišnja i Novogodišnja partija Sela - limited & special edition prijave 23-27.12. početak 28-29.12 ili kad već Moderatorluk poželi. Tu nam treba odličan i iskusan Moderatorlak Tihi ili Baho, Baho ili Tihi... i nadam se oko 15 igrača, možda i 15+ koji će blagovremeno biti pozvani.
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 15:58
Evo nesto za inspiracija
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 18:10
На македонски,
по молба на Данило
СЕЛСКИ ПАРК
Пред
неколку години
Иронон
Мафиозон, заедно со Хогарон т.н. Страшниот дојдоа во паркот. Тие беа познати
риболовци кои што ловеле дури и на Вардар, каде што веќе немаше риби, бидејќи сѐ имаа фатено, а веќе немаше ни вода. Тие сакаа да ловат на
езерцето и да ја фатат рибата која што никој не можеше да ја фати. Хогарон ја
викаше „Sailor Moon“, а Иронон ја викаше „Fisherman’s
Desire“.
Додека ги
спремаа своите трски и рибарски конци, некој од зад грб им рече:
- - Можете
само да ми го фатите влакнестиот сом. И ги распара на лице место.
Неколку
години подоцна
Денот беше
сончев, кога Бахон, инаку продавач на семки и други семиња за птици, со кои што
ги лажеше минувачите дека се добри за здравјето, го шеташе своето куче во
паркот. Додека неговото куче најде пригодна партнерка и се онакваа на едно од
дрвјата, Бахон ги гледаше рибите во езерцето, кое што беше тука во паркот. И
така гледајќи ги, наиде и Еденон, кој што на дрвјата лепеше плакати за едно
мало бебе, кое што еден ден можеби ќе стане најдобар риболовец. Еденон му се
придружи на Бахон во убавата глетка. Една од рибите беше Бонина, која всушност
беше сирена, и со своите песни ги привлекуваше сите шетачи во паркот. Зринкана,
најдобрата другарка на Бонина, која исто така беше сирена, ама немаше некој
вкус за музика, тој ден ги привлекуваше сите шетачи во паркот со нејзиниот
прекрасен изглед, како од некој филм, кој што може да се нарече и Аватар. Во
езерцето покрај сирените, имаше и еден клен, кој што риболовците го нарекуваа
Кленон. Сите го избегнуваа, затоа што беше машка риба, а кога некој по грешка
ќе го фатеше, Кленон им велеше:
„Ќе ти ги исполнам сите желби.“
Од другата
страна на езерцето беше еден дечко кој што тој ден риболовеше. Дечкото се
расправаше со некои минувачи кои што викаа и му ги бркаа рибите. А инаку
дечкото се викаше Нумберон. И така, додека се расправаше со минувачите, не ни
виде дека тапата е потоната и дека нешто уловил.
- - - Еј,
тапата ти тоне, рече Геверхенон, кој што знаеше да дојде навечер и да постави стапици
за рибите, ама тие секогаш го откриваа и никако не можеше ни тој да ги улови.
Нумберон
виде дека тапата е потоната и почна да влече. Му помогна и Геверхенон, ама кога
видоа што извадија, сите присутни тој ден во паркот се зачудија. Тоа беше мртвото
тело на Церсенона (Sailor Moon aka Fisherman’s Desire), инаку главна сирена во тоа езерце, која
што не можеше ниту самиот Посејдон да ја улови.
- - Што
ѝ се случило на нашата кралица? – рече Љубона, инаку главна помошничка на Церсенона
за отстранување на риболовни стапици.
- - Кој
можел вака да ја распара и да ја врати во езерцето? – се запраша Анона, исто
така добра риба, која што никогаш не излегуваше на површина.
- - Можеби
е „шетач“ – рече Металонон, кој што многу често знаеше да си ја мие косата во
езерцето, па дури и онаа долу.
- - Сигурно
некој врколак го сторил ова. – рекоа Данилоне и неговиот помошник Силентино,
кои исто така риболовеа дента и дотрчаа за да видат што се случило.
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 18:31
E, ovo se čekalo. Hvala Numberguy.
Sve pojasno sem bidejki i tapata - verovatno onaj pampur od plute za ribolov.
бидејќи сѐ имаа фатено,... - zato što, kaže Google...
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 18:32
На македонски
СЕЛСКИ ПАЗАР
Селскиот пазар беше најпосетуваното место во Селото во
близина на шума. Тука беа сите селани. Продавачите на месо, стока, зеленчук и
овошје. Продавачите на текстил, продавачи на пиво после десет, трговци со тозла,
гадро и ајвар. Газдата на тој пазар беше Ироке Мафиелезиас, кој што беше оженет
со Церсмералда, која што неодамна умре, после епидемијата на птичји грип, а таа
обожаваше да јаде патки. Десна рака на Ироке Мафиелезиас му беше Хогарос Ел
Темидо. Тој беше лојален до јајца, па така му беше негова десна рака и кога
одеше во ВЦ. И така еден ден, додека му пружаше рака во тогашното полско ВЦ,
некој од зад грб му ја откина раката, и додека Ироке Мафиелезиас се обидуваше
да го насочи својот пиштол, непознаникот на парчиња ги остави нивните тела.
После тој
страшен инцидент никој повеќе не одеше во тоа единствено полско ВЦ, па сите своите
потреби ги вршеа на улиците или во некој џбун. Бониса беше продавачка на
лубеници, додека Зринкома беше продавачка на домати. Геверинес беше трговец со тозла и тој ден тргна
да си купи лубеници. Застана покрај тезгата на Бониса за да ги разгледа
лубениците. Тука пријде и Еденес, кој што беше познат негувател, ги чуваше
децата на Церсмералда, која додека беше жива имаше најубави лубеници, а тој со
себе имаше и една цуцла и лигавче.
- - Леле,
колку ѝ се големи, му рече Геверинес на Еденес.
Еденес му ги
избриша лигите од устата и му рече,
- - Па
не ѝ се толку големи, ама многу се сочни.
Геверинес не
можеше да дојде при себе, па затоа реши да си земе домати. Доматите на Зринкома
беа вистински рај. Како што би рекле Англичаните „handful“ или полна рака. Толку црвени и тврди,
па кога ги држиш во раце, мислиш дека држиш камен. Во својата рака Нумбертео држеше
една голема краставица, а инаку тој беше продавач на краставици и беше покрај
тезгата на Зринкома. Со Анорена, која што продаваше смокви, чие дејство беше
многу чудно, па луѓето ги нарекуваа афродизијак и Љубамада, која беше
продавачка на месо, во главно гради и големи деликатесни колбаси, муабетеа за
најдобрите рецепти. Клемон и Металануел беа трговци на гадро, па така работеа
во тајност, т.е. на сите минувачи им нудеа петарди и свеќи, и неколку грама.
Силентес беше многу добар писател од тоа време на Сељачизам и Ренесанса, кој
што стоеше настрана гледајќи во доматите на Зринкома и лубениците на Бониса, и
така добиваше инспирација за своите приказни. Ама, додека така зјапаше, доби
потреба да оди во ВЦ. Отиде во забранетото полско ВЦ и додека со едната рака го
тресеше својот долгнавест капут од прашина, а во другата ги држеше јајцата кои
што ги купи тој ден на пазарот, го снајде истото што и претходните корисници на
ВЦ-то.
Бахолос, кој
што беше продавач на пиво после десет, а неговата тезга беше покрај полското
ВЦ, набавуваше од својот ортак Данилос, познат шумски шверцер, ги примети
парчињата од телото на Силентес и им јави на останатите селани. Дотрчаа сите,
дури и Бониса во своите раце ги држеше своите големи лубеници.
Нумбертео
праша,
- - Што
се случило?
Еденес
одговори
- - Тоа
е оној истиот, името да му умре.
- - Мораме
да дознаеме кој е, рече Зринкома.
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 18:36
Благодарам
Мислам дека и Еден ке да сака оваа верзија.
Доме сладок доме.
зеленчук и овошје - voće i povrće...
со тозла, гадро и ајвар. Tozla? Gadro ? - možda turšija?
обидуваше да го насочи својот пиштол - pokušavao da zsmeri, nanišani... ok.
продавачка на домати. prodavačica paradajza, mada moji prijatelji iz MKD kažu da se koriste obe reči.
цуцла и лигавче. cucla i ? (mislio sam da je zvečka ili grizlica za zubiće, Google kaže brošura??? Help.
лигите од устата - pljuvačka kod bebe na usnama ili oko usta, ok.
муабетеа (за најдобрите рецепти). - pričali su (o najboljim receptima). ok.
минувачи - prolaznici, prominuti... ok. зјапаше - buljiti, napadno gledati... interesantno. долгнавест - dugačak... дури и Бониса - čak je i bonisa... ovo nisam znao.
Sjajna priča i u originalu ma makedonskom, HVALA PUNO Numberguy ma trudu i vremenu.
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 19:00
На македонски
СЕЛСКА КРВАВА СВАДБА
Како што
можеби веќе знаете селските свадби имаат многу обичаи. Па, така и Селото во
близина на шума имаше свои. Веќе со месеци се зборуваше за Зринка Миленичка (Љубимка)
и Бахо Сако. Тие двајца беа најубавиот пар во Селото во близина на шума и беа
заедно веќе неколку месеци. Ама како што налагаат обичаите, тие сѐ уште ја
немаа вкусено својата врска, ниту пак Зринка беше со некој дотогаш, па требаше
да го сторат тоа на првата брачна ноќ. Бахо Сако за свој кум го избра Еден
Леден, додека Зринка Миленичка (Љубимка) за своја кума ја избра Бони ЧашиРони (ЧашеЛоми).
Свирачите беа спремни и чекаа Бахо Сако да им даде знак. Главен хармоникаш беше
Металец БезПалец, додека Клен Нем беше тапанар. Бидејќи обичаите налагаат
своите заклетви да ги дадат пред Бога, тука беше и Неговата Светост господин
господин Намбергај Почеток и Крај.
- - Сакаш
да ме земеш за жена, а не знаеш ни како се викам? – луто го запраша Зринка.
- - Ама
што ти е, драга? Пак си јадела од печурките од шумичката? – праша Бахо.
- - Не
мислеше така, рече Љубица Бубица, мајката на Зринка.
Љубица Бубачка
(Бубица) ја спремаше својата венчаница за свадбата на ќерка ѝ и беше тука во
собата со нив. Гевер Девер, исто така ја
слушна нивната кавга и тој се обиде да ги смири. Како што налагаат обичаите
Гевер Девер требаше да ја бакне Ана БезМана и при тоа да не добие шлаканица. Тој
вежбаше секој ден на една мачка, ама таа секој пат го гребеше. Па, Ана БезМана,
го зафркаваше со детската фора „Мачка минува крај тебе пази да не те изгребе.“
Хогар
Гробар, кој што работеше за Неговата Светост и Церси Ненси беа родители на Бахо
Сако. Куќата беше нивна и сите подготовки се вршеа таму, а и првата брачна ноќ
требаше да биде во куќата.
Дојде и тој
ден кога заљубените души официјално ќе останат заедно до крајот на животот.
Еден Леден го спреми својот пиштол и прстенот и застана до Бахо Сако. Бони
ЧашиРони, исто така го спреми прстенот, ама имаше многу трема и се трудеше да
се смири за да не ги допре круните кои што требаше да ги префрли неколку пати
над нивните глави. Гевер Девер успеа да ја бакне Ана БезМана, ама сепак доби и
шлаканица. Неговата Светост, господин господин Намбергај го праша Бахо:
- - Дали
ти Бахо Сако ја земаш оваа прекрасна Зринка Миленичка (Љубимка) за твоја жена?
- - Да.
Рече Бахо, спремен како пушка.
- - Дали
ти Зринка Миленичка (Љубимка) го земаш Бахо Сако за твој маж? – праша Почитуваниот.
- - Го
земам. – рече Зринка.
- - Сигурна
ли си? – праша Почитуваниот и додаде: Ако сакаш можеш и да се откажеш?
- - Да,
сигурна сум. – потврди Зринка.
- - Тогаш
со моќта и овластувањето според чл. 123 од Титловникот на селото, ве прогласувам
за маж и жена. Сега може да се бакнете.
Ру-па,
ру-па, са-са, засвиреа Металец БезПалец и тапанарот Клен Нем и почна
прославата. А можете да погодите што стори Бони ЧашиРони (ЧашеЛоми). Еден Леден
испука еден во небо, и уште еден и така продолжи празнејќи го целиот шаржер.
Хогар Гробар и Церси Ненси сакаа малку да се разонодат, па отидоа во спалната
соба. Истото го стори и брачниот пар во нивната соба, додека останатите се веселеа
долу во дворот. После две минути и три секунди, на балконот од спалната соба се
појави бел чаршав со црвена дамка, онаква како што е по обичаите. Додека сите
се веселеа за тоа дека Бахо прв дал погодок, во тој момент излегоа Бахо и
Зринка на балконот, врискајќи:
- - Некој
ги заклал Хогар и Церси!
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 19:17
Danilo-Naissus piše:
Благодарам
Мислам дека и Еден ке да сака оваа верзија.
Доме сладок доме.
зеленчук и овошје - voće i povrće...
обидуваше да го насочи својот пиштол - pokušavao da zsmeri, nanišani... ok.
продавачка на домати. prodavačica paradajza, mada moji prijatelji iz MKD kažu da se koriste obe reči.
цуцла и лигавче. cucla i ? (mislio sam da je zvečka ili grizlica za zubiće, Google kaže brošura??? Help.
лигите од устата - pljuvačka kod bebe na usnama ili oko usta, ok.
муабетеа (за најдобрите рецепти). - pričali su (o najboljim receptima). ok.
минувачи - prolaznici, prominuti... ok. зјапаше - buljiti, napadno gledati... interesantno. долгнавест - dugačak... дури и Бониса - čak je i bonisa... ovo nisam znao.
Sjajna priča i u originalu ma makedonskom, HVALA PUNO Numberguy ma trudu i vremenu.
Ово је ваш Шатровачки, оставио сам у оригинал зато што звучи тако тајанствено а исто се пише и на македонски. Променио сам штољпи зато што ми кажемо пиштол а не пиштољ.
Мислио сам да знаш.
Цуцла је ово за беба.
Ипак може да те потсети на нешто друго.
Лигавче. Лигавчиња у множина.
Иначе никад нисам чуо да неко каже парадајз сви кажу патлиџан, домат или френка (ова е дијалект)
Danilo-Naissus piše:
E, ovo se čekalo. Hvala Numberguy.
Sve pojasno sem bidejki i tapata - verovatno onaj pampur od plute za ribolov.
бидејќи сѐ имаа фатено,... - zato što, kaže Google...
врколак - vrkolak - vukdodlak mi je baš VRH.
Blagodaram !
бидејќи сѐ имаа фатено,... - zato što sve su uhvatili. и ставамо ` изнад е зато што ако нема то.
Реченица би била бидејќи се имаа фатено = zato što su se uhvatili.
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 19:49
Nisam u translate modu, pa ne mogu sad sve pohvatati...
Kod nas je patlidžan ono plavo (iliti ljubičasto)... Paradajz crvno (hrvatski rajčica - valjda je to prevedeno).
A tozla je tozla i kod nas... šatrovački zlato...
-------------
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2019 u 20:04
код нас то је модар патлиџан.
А овај други црвен патлиџан.
Па тако за ону англо-америчку изреку tomato: tomato можеш речи
не е патлиџан туку домат
или није парадајз него рајчица
-------------
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2019 u 00:27
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2019 u 00:35
Realiziraj...
-------------
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2019 u 00:55
A mogli bi i Desperate Housewives.
-------------
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2019 u 02:14
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2019 u 09:52
VRISAK
Sindi je bila sama u kući i gledala film kada je telefon
zazvonio...
- - Halo? – odgovorila je.
- - Halo, Sindi. Kako si? – Rekao je vuk.
- - Od kud znaš moje ime?
- - Matičar sam.
- - Šta hoćeš?
- - Ništa, da te čujem. Šta radiš toliko
kasno?
- - Gledam film. A zašto glas ti je takav?
- - Prehlada. Nego, reci mi, koji ti je najdraži?
- - Pa... onaj u auto na parkinga,
onaj u vikendici, pa onaj ispod mosta…
- - Daj majke ti, na pre-paid sam. Nemam
toliko kredit.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 00:16
Kada smo već kod politike... Bilo bi interesantno imati partiju sa 11+ predsednika različitih seoskih partija. U nekoj od narednih partija. Imali smo nešto slično, neki Centralni komitet ranije.... ali ovo bi bili svi predsednici i 1 seoski Izbori.
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 00:19
Nije lose to, ipak nam je svakodnevnica.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 00:36
Danilo-Naissus piše:
različitih seoskih partija.
Volontersko
Udruženje Krvoločnih
Liga
Osnivača Pokreta Obnove Velikotitlovske Imperije
Pro-Evropska
Partija Seoske Inteligencije
Bahova
Ujedinjena Radnička Evropska Koalicija
Predizborno ujedinjene - Bonina
Ujedinjena Radnička Evropska Koalicija – Seljačka Alternativa – Savez Inostranih
Radnika Okruga Minhen
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 01:16
Seoska Izdajnička Stranka (SISA) Pokret Vidovnjaka "Eci, peci, pec" Grupa Seljana "Za Selo bez straha" Zelena stranka - Dr Eden Edenovski Narodna seoska partija Seoska penzionerska partija - Hogar Strašni Klub Anonimnih Seljana Detektivska agencija "Vukodlak manje" - Dr Zrinka Holms devojačko Poaro
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 01:47
Vukova Koalicija danas priređuje akcija o darivanje krvi.
Vukova Koalicija danas priređuje miting u šume.
Glasajte za Vukova Koalicija!
Dosta je bilo hleb i sol, meso za sve.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 02:15
A sad jedna nemoguća koalicija, sljedećih stranaka:
Harizmatični Ogri Gađaju Artičokama Robija
Sem Edena
Ponekad Robi Iznenada Jako Vikne Iz Ošita
Danilo Aplaudira
IGlavom Ravno Aterira
Ponekad Anu Raznježi Te IJecaj Utihne.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 13:28
baho piše:
A sad jedna nemoguća koalicija, sljedećih stranaka:
Harizmatični Ogri Gađaju Artičokama Robija
Sem Edena
Ponekad Robi Iznenada Jako Vikne Iz Ošita
Danilo Aplaudira
IGlavom Ravno Aterira
Ponekad Anu Raznježi Te IJecaj Utihne.
Nije izvodljivo zbog sledeće koalicije:
Narodna Ekonomska Manjinska Asocijacija - Šumski Anonimni Nacionalni Savez Emigranta
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2019 u 15:09
Pre če neko da dobije sedmicu na LOTO-u nego da Hogi opet zaigra (ili moderira). Ustvari, 3 uzastopne sedmice.
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2019 u 21:51
Imali ste Lud, Zbunjen, Normalan?
-------------
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2019 u 21:53
Imali smo svašta... do 100. Posle 100. i samu 100. nisam ubacio...
Igranizovani aka Selonizovani...
Filmovi:
- 2001: A Space Odyssey (1968), - 1984 (1956), - Titanic (1997), - Star Wars, - Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001), - Star Trek (2009), - Rollerball (1975), - The Untouchables (1987), - The Godfather (1972), - Casablanca (1942), - Alien (1979), - The Thing (1982), - Saw (2004), - Murder on the Orient Express (1974), - Conan the Barbarian (1982), - The Matrix (1999), - Ko to tamo peva (1980), - All Quiet on the Western Front (1979 TV Movie), - Deadpool (2016) * (Danilo Naissus), - Gunfight at the O.K. Corral (1957), - Assault on Precinct 13 (1976), - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), - And Then There Were None (1945), - [Rec] (2007), - Dawn of the Dead (2004).
Serije:
- Game of Thrones (TV Series 2011– ), - The Twilight Zone (TV Series 1959–1964), - Star Trek (TV Series 1966–1969), - Grimm (TV Series 2011–2017), - ER (TV Series 1994–2009), - South Park (TV Series 1997– ) - 'Allo 'Allo! (TV Series 1982–1992)* (Danilo Naissus), - SpongeBob SquarePants (TV Series 1999– )** (Subtitle Fan) - Otpisani (TV Series 1974– )** (Subtitle Fan) - The Langoliers (TV Mini-Series 1995)
Animirani filmovi:
- Štrumfovi aka The Smurfs (TV Series 1981–1990), - The Fruitties (Voćkice, 1991), - Shrek (2001).
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 17:45
Titl Piks
U rano proleće 1989, lokalni drvoseča Hogar Martel, vlasnik lokalne pilane “Hogi Export Import” i vlasnik jedinog striptiz bara “Roze tange” u Titl Piksu je prošao glavnom ulicom na putu ka Titlovačkoj reci. Prošao je pored napuštene i ruinirane piljare “Manda citrus co.”, pored naširoko poznate Kavane kod Gazda Ire i podjednako poznate vinarije “Kod zlatnog lava” čiji su vlasnici Gazda Iro Brigs i Cersei uživali na nagradnom putovanju na Havajima kao sretni dobitnici a ujedno i vlasnici “Titlovačke lutrije”.
I dok je na obali birao koji mamac varalicu zabaciti na trenutak je ugledao nešto umotano u najlon na samoj obali reke.
- Opet su ona dečurlija bacala otpad u reku – reče Hogi, priđe, pogleda i odskoči u stranu sav isprepadan. A zatim drhtavim rukama uze mobtel i pozva kancelariju lokalnog šerifa Stoleta S. Trumana.
Ubrzo su se svi žitelji Titl Piksa sjatili na obali Titlovačke reke.
- Gospodo, molim vas, odmaknite se od mesta zločina, FBI samo što nije stigao. Da se ne brukamo, ne igra mečka. – reče šerif Stole.
- Nadam se da će da nam pošalju nekog zgodnog FBI agenta. - reče Boni Horn, ćerka lokalnog tajkuna Nebojše Dž. Horna, vlasnika grand hotela “Titlovačka zora” dok je stajala sa strane i listala časopis “Sekirice i ostala hladna oružja”.
- Ode mi ovogodišnja turistička sezona u K. ali ćemo bar da se malo parimo od novinarskih tv ekipa koje su upravo krenule ovamo. Vest se brzo pročula. - reče tajkun Nešica preračunavajući u sebi profit i gubitak narednih meseci.
- Leš je raskomadan prošle noći, negde oko 2 sata nakon ponoći. Tragovi vuka, medveda ili vukodlaka po celom telu – konstatova Dr Numberče Hejvordovski, lokalni lekar na praksi rodom iz Severne Dakote.
- Žena može da ti da krila orla da poletiš, druga ti može dati snagu lava, ali samo jedna ti može ispuniti srce čudom i mudrošću da bi spoznao jedinstvenu radost. Ne znam zašto sam ovo rekao, došlo mi. A sada se svi odmaknite da razvučem žutu traku oko CSI. Haug. – reče Metalike Soko Hill, zemenik šerifa.
- Opet si zapalila cigaretu – reče lokalni frajer Gewehr Hurli svojoj drugarici Ani Hejvordovski. - Pomaže mi da se smirim kad se uzbudim. A uzbudim se čim zapalim cigaretu. - reče mu Ana.
Ljubica Dženings, vlasnica restorana “Dupli titl” je za to vreme privila uz bujne grudi i majčinski tešila uplakanog zamenika šerifa Subija Brenana, kome bi krenule suze na oči na svaku nepravdu ovoga sveta. Usput pogleda brzo ka svom sweet hartu iz srednje škole koji je stojao pored, Velikom Kadetoniju Harliju, rukometnoj legendi lokalnog RK "Titloplastika" koji za nju krišom napravi prstima srce.
- Upropasti nam noćni izlazak – reče Zrinka Džonson, kelnerica u lokalnom restoranu “Dupli titl” svom dečku Klenu Bobiju Brigsu, lokalnom lepotanu, sinu gradonačelnika Ire Brigsa, koji na to ispljunu čačkalicu koju je držao u zubima.
- Dušo, ne brini, sad će tata kući. Našli su lešinu neke raskomadane krave na obali reke pa se celo Selo uzbudilo. Verovatno ispala iz hladnjače sinoć. - reče Baho Leland zamišljeno gledajući ka spomeniku “Neznanom prevodiocu” koji se nalazi u centru sela.
- Šta je ovo, jel' stigao cirkus u grad ili igra neka mečka – upita sve ostale Nebojša Dž. Horn, lokalni tajkun i vlasnik .
- Ni malo mi se ne sviđa ovo – reče Danilo Cirkus obučen u svoj klovnovski striptiz kostim, i klimnu glavu gazda Hogiju koji je stajao sa strane.
- Khm, khm,... samo da ti kažem i dam savet, ni malo se piše spojeno – reče Baho Leland, inače profesor pravopisa i lektorska legenda, po mnogima jedan od najumnijih ljudi Titl Piksa. -I još nešto, nemoj da si striper klovn, idi obuci nešto toplije, vide ti se tangicce. - reče Baho i podiže oči ka nebu.
- I gde je onaj naš policijski fotograf, Lepotanče Ispravljačević, stalno vazda kasni na uviđaj? - reče šerif Stole, a zatim oseti kako ga neko kucka po ramenu i diskretno se nakašljava.
- Tu sam šefe. Obećao sam i sebi i deda Mrazu da ove 1989. godine neću kasniti na uviđaje. Nego narod se skupio, ne može da se priđe – reče Lepotanče, policijski i gradski fotograf i ponosni vlasnik servisa za IT opremu, belu tehniku, radio i tv, mehaniku,... a znao je često da pogleda još ponešto iako nije ginekolog. Najlepši frajer i srcolomac Titl Piksa prepoznatljiv po frizuri i odeći Elvisa Prislija čiji je veliki fan.
U tom trenutku se zaustaviše kola sa tablicama iz Severne Karoline, iz njih izađe Eden Kuperovski, specijalni agent FBI, koji nakon kratkog preturanja po džepovima kišnog mantila oker boje izvadi diktafon i reče:
- Dajana, stigoh nekako u ovu vukoyebinu na mesto zločina!.
Zatim baci pogled na sve okupljene građane Titl Piksa, prinese diktafon opet usnama i reče:
- Alo, Dajana,... Ps.Svi su bre sumnjivi. Sve sam izdajnik do izdajnika. Javljam se ako me odmah ne linčuju.
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 17:53
Ovo moze da se nastavi. Super prica. Malo Senke, malo Twin Peaks.
-------------
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 18:00
Pa kad Danilo odluči da preuzme režisersku palicu...
Samo ako nije problem dodaj crtice ispred dijaloga, preglednije je, a i pravilnije...
-------------
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 18:06
Odgleadh par epizoda TP krajem prošle godine, online sa prevodom, a vidim da su sada ti sajtovi pogašeni...
U pravu si Baho, kucao sam u Wordu, iskopirao i crtice mi se pogubiše iz nekog razloga u postu.
A zaboravih na Nešicu, trebao je na mesto Robina tajkuna. Ispravljeno.
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 18:15
Samo desni klik u post, "paste as plain text" kad kopiraš iz Worda...
Inače ti pokupi sva formatiranja, a crtice naprijed ti vidi kao ono nabrajanje, osim ako si isključio "autocorrect"...
-------------
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 18:21
Kopirao sam iz nekog Open Office Writer (New odf tekst) Apache firma neka...
Inače hipotetički, da su ovo igrači i da sam sada režiser... slučajni odabir je rekao...
Epizoda 1XX. - „Titl Piks” Ispravljač14 i MetalikeOperiteKose / Zrinka 1 / Boni
Naravno, ako i kad(a) budem režirao biće i novi žreb za nove glavne uloge. ...pa makar se i neka ponovila, žreb je to.
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 19:02
Nema veze koji office koristiš, kod većine je uključen autocorrect...
Ako već koristiš besplatni office, radije pređi na Libre Office ili koristi Google Dokumente.
-------------
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 20:02
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 20:11
baho piše:
Evo one zezancije s institutom... Imali smo prije toga neke dijagnoze (tj. Eden i ja smo se najviše zezali u vezi toga, pa je to dalo inspiraciju za ovo), a onda smo odlučili utemeljiti i rječnik...
Moj post od 9.1.2019 (u Selo nadomak šume 2 - reloaded):
----------------------------- .....
Ne znam da li i dalje postoji opcija da ova radna verzija ugleda svetlost dana? Sem ako je nisam prespavao. Naravno, ovde se pominje naš dragi Buzi ali se mogu dodati nove ili oduzeti stare uloge.
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 20:16
Inače ja već imam 2 radne verzije... https://forum.titlovi.com/selo-nadomak-sume-2-reloaded_t88871_p1512377.html#1512377" rel="nofollow - Seoska Malizia i https://forum.titlovi.com/seoske-radne-verzije-u-najavi_t94422_p1528440.html#1528440" rel="nofollow - Titl Piks pa ako želite mogu režirati jednu od dve pomenute koju god izaberete referendumom.
Najteža je čini mi se uvodna priča, ostale su ipak kraće i lakše jer ima manje likova.
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 20:33
Tako je, svaki pocetak je najtezi.
-------------
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2020 u 20:34
Ovdje ti je praktično gotova uvodna priča...
-------------
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2020 u 14:41
Morao sam da editujem malo priču... ne ide da se komšija nabacuje Ljubici iako ime Veliki Ede odgovara, to je pozicija za Kadetonija. Komšija je promovisan u policijskog fotografa, Lepotanče Ispravljačević. Priča ažurirana.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2020 u 02:48
Kafanska
- Ma nemoj mi reći? – reče je Iro Gulikoža, vlasnik renomiranog ugostiteljskog objekta „Kod bitange“, naslonivši se na šank da bolje čuje – Daj... To je sigurno još jedna od tvojih lovačkih priča.
- Kad ti kažem da je tako bilo. – ljutito se bunio Robi Ispičutura – Tako mi Mandinog groba.
- Sigurno si opet bio pijan, pa ti se pričinilo. – ponovo će Iro – A kad ti to nisi pijan?
- Ama tog dana nisam ništa liznuo, svega mi. – uzvrati Robi još ljućim tonom – Ne bi se Mandinim grobom kleo. Sjećaš li se da sam dan prije cijelu platu ovdje ostavio?
- Da, zaista. – prisjeti se Iro. – Kad si već to spomenuo, ostao si mi dužan zadnju turu što si zvao onim starkama u separeu.
- Dobro, dobro... – sad malo smirenije reče Robi – Znam da ćeš mi to nabijati na nos dok ne platim. Da sam bar šta pokupio te večeri...
- A nisi?
- Ma jok. – tužno će Robi – Nemam pojma gdje su otišle. Valjda im se Toni prišlepao. Kako god, probudio se u jarku uz Titlovačku cestu, tamo negdje oko 21. kilometra. Nedaleko od Titluše Donje. Mahmuran, doduše, ali ne pijan.
- I tad si to vidio?
- Ne, ne. Nisam još ni znao gdje sam. Prvo sam se pola sata pokušavao izvući iz te jarčuge. A blato. Kontaš? I kad sam se konačno uspeo do ceste vidim da sam blizu Titluše Donje.
- I?
- Šta, i? Šta sam drugo mogao, nego da krenem prema toj selendri. Kuda bih drugdje? Kontam, valjda će mi neko dati da se zgrijem i ponuditi mi da šta pojedem, pa da se onda nekako prebacim do Titlovaca.
- I onda si to vidio tamo?
- Polako. Što si tako nestrpljiv? Dođem ti ja u Titlušu Donju, a tamo nigdje žive duše.
- Ne seri?
- Mande mi najdražeg. Neka čudna me jeza prošla, kao da sam predosjećao da nešto nije u redu. I tako pokucam na prva vrata. Niko se ne javlja. Pogledam kroz prozor...
- I onda si to vidio?
- Jao, što si naporan. Jeste, unutra krvi i komada mesa na sve strane.
- Jebo te!
- Ma sranje živo. yebi ga, panika me uhvatila. I pođem bježati glavom bez obzira, kad se spotaknuh o nešto. Nekako obrisah blato s lica, pošto sam glavom pao u blato – ma ta stoka ne održava put nimalo – kad vidjeh da je ono o šta sam se spotakao nečiji leš. Ili barem ono što je ostalo od njega.
- U ku**c.
- Vala baš. Ma pridignem se i krenem bježati, kad na sred onoga što im je kao nekakav trg, neko raščerečen. Na stubu. Valjda ga rulja linčovala.
- Užas. I šta onda?
- Pravo da ti kažem, ne znam ni sam kako sam se našao u nekoj drugoj kući, kad tamo isto kao u onoj prvoj. Tad sam i povratio.
- Od mahmurluka ili od užasa?
- Kao da je važno. Uglavnom, lutao sam tako po selu, pokušavajući nekako izaći iz njega. Sve gore od gorega. Na kraju sam opet nabasao na Titlovačku cestu i trčao bez prestanka do Titlovaca, koliko su me noge nosile.
- I šta onda?
- Prijavio sam policiji. Ali nisu mi vjerovali, jer su kao i ti mislili da sam pijan.
- Želiš reći da je to tamo i sad tako?
- Šta znam. Ako smiješ idi provjeri. Ja, vala, ne kročio više nogom u to ukleto mjesto.
A šta se zaista dogodilo? Da li je Robi ipak bio pijan ili je ovog puta govorio istinu? Saznajte u idućoj epizodi sela. Ili nekoj drugoj.
-------------
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2020 u 08:27
Ovo mi se baš sviđa! Valjalo bi nastaviti.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2020 u 09:16
Ovo je mnogu dobar teaser, realiziraj i prica.
-------------
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2020 u 11:22
Fol je što ovo može biti za skoro svaku priču...
-------------
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2020 u 18:00
Ovo je odlično. Od Bahe očekujemo uskoro novu režiju, odmah posle Nešice (130). Gewehr i Number bi mogli opet, novu priču u Novoj 2020. da realizuju...
* naravno, da svako neguje svoj stil pisanja + svi imamo manje ili više duhovitosti i seoskog humora ali kad se uđe u materiju i skoncentriše... ide lakše.
Baho ima jednu super priču o institutu, započetu a u skladu sa podnaslovom našeg seoskog podforuma.