Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Watchmen (2019)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=94164
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 20:45
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Watchmen (2019)
Objavio: mile969
Tema: Watchmen (2019)
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2019 u 22:20
Ovo nije Watchmen, već neka priča o super sređenim crncima koje teroriše bela seljadija u ruralnoj Americi

Odgovori:
Objavio: Bad Spenser
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2019 u 16:02
Sve su gori i gori sa ovim serijama. Ništa novo, a lošijeg kvaliteta.

Objavio: memich
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2019 u 15:50
Svako ima pravo nam mišljenje ali šteta bi bilo da neko propusti seriju zbog par loših komentara.

Radnja se odvija u paralelnom univerzumu gdje je rasizam u Americi agresivniji. Također, i likovi iz filma postoje ili su postojali u svijetu, doduše nisu u fokusu i uglavnom se spominju. Naravno, čitav svijet je drugačiji, neke grane tehnologije su napredovale bolje, neke lošije.
Zbog ovog novog svijeta kojeg treba otkriti mi posebno sviđa serija. A naravno, kvalitet je tu, jer ipak je to HBO.

3. epizoda je najslabija, zbog fokusa na antipatičnom liku, ali i dalje super serija.

Objavio: silent_passenger
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2019 u 16:06
Totalno smeće.

Otkupljena prava na Watchmen da bi snimili bljezgariju koja s Watchmenima nema veze.

Otprilike kao kad su Ameri kupili prava na Dylana Doga.Dead

-------------
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...

Objavio: silent_passenger
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2019 u 16:07
Tek sad vidim da ovo smeće potpisuje Lindelof. Više nisam iznenađen.

-------------
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...

Objavio: korisnicko_ime
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2019 u 16:35
Veoma dobra serija, barem prve tri epizode. Ovo nije rimejk filma iz 2009 godine, kako to piše u opisu serije na ovom sajtu, nego nastavak događaja opisanih u filmu (odnosno stripu) nakon nekih tridesetak godina. Priča je interesantna, angažirana, nije plošna kao što je u većini prosječnih TV serija, a niti previše komplicirana kao u npr. "Dark". Naravno, taj kvalitet nije nikakvo iznenađenje jer je seriju kreirao Damon Lindelof - čovjek odgovoran za "The Leftovers", jednu od najboljih TV serija u posljednjih deset godina. (De gustibus non est disputandum.) Uz solidnu glumačku postavu, dobivamo gledljivu, interesantnu i dinamičnu zabavu. Nadam se da će sljedeće epizode biti, ako ne bolje, onda istog kvaliteta kao ove prethodne.

Objavio: memich
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2019 u 20:13
Teško je bilo očekivati ovakav rasplet priče.   
Možda neće biti druge sezone ali nije ni bitno, jer kraj sezone je takav da joj ne treba nastavak.

Preporuka

9/10

Objavio: Altsa
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2019 u 12:14
Serija je uzasna. Veoma lose. Nadam se da ce nakon ove prve sezone i obustavit je.

Objavio: manganoid
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2020 u 13:34
Ka ta stro fa. I sama pomosao da se napravi nekakav nastavak priče mimo originalnog autora je smešna (mada priznajem, sa nestrpljenjem sa iščekivao seriju, čisto iz znatiželje) ali ovakvu glupost nisam mogao ni da sanjam. Ne znam, jako sam razočaran, ne bih preporučio seriju ni kao delo nevezano za originalni strip. najžalije mi je što sam naterao suprugu da odgleda ovo do kraja sa mnom, bila je u fazonu wth did i just watch O_o

-------------
Manga manga manga manga SFFffffffff

Objavio: Freak37
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2021 u 01:34
Vise sam ocekivao od ove serije . Nije losa ali ...

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk