JEL ZNA NEKO KAKO DA VHS PREBACIM U DIVX
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=9258
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 11:17 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: JEL ZNA NEKO KAKO DA VHS PREBACIM U DIVX
Objavio: boba_86
Tema: JEL ZNA NEKO KAKO DA VHS PREBACIM U DIVX
Datum objave: 01.Svibanj/May.2006 u 21:21
|
Jel zna neko kako da VHS prebacim u divx ili dvd,a da slika bude dobra i sta mi treba od tehnike?Hvala
|
Odgovori:
Objavio: kl0kan
Datum objave: 01.Svibanj/May.2006 u 21:56
nema šanse da slika bude dobra  treba ti tv kartica, program virtual dub i dosta mesta na hardu. prelistaj stare postove, mislim da je neko objasnio kako radi virtual dub.
|
Objavio: boba_86
Datum objave: 01.Svibanj/May.2006 u 22:37
|
Ok,hvala ti,vidim da se dosta razumes oko software-a,hteo bih da te pitam koju bi mi preporucio TV karticu a da nije nesto skupa ono oko 50 Eura. P.S.Izvini sto smaram sa Enom Begovic,ali voleo bih pogledati njene filmove
|
Objavio: nikica008
Datum objave: 01.Svibanj/May.2006 u 22:50
oprosti klokane ali meni slika ispada identicna kao ona na vhsu kad prebacujem dvd rekorderom na dvd
ako mislis da nema sanse da slika bude dobra ali zbog vhsa slazem se s tobom jer to unisti sliku za najmanje 20 posto
rekorder je bolji od kartice ali puno skuplji zato ako bolje nabavi prvo karticu
|
Objavio: kl0kan
Datum objave: 01.Svibanj/May.2006 u 23:28
nikica008 piše:
ako mislis da nema sanse da slika bude dobra ali zbog vhsa slazem se s tobom jer to unisti sliku za najmanje 20 posto
|
baš na to mislim... recorder je najbolje rešenje, ali je skup  boba, neka ti nikica ili netko preporuči karticu, ja imam laptop, on koristi sasvim specifičnu (i skupu) karticu. samo nemoj postavljat isto pitanje na sve strane, ceo dan brišem tvoje dileme/trileme 
|
Objavio: nikica008
Datum objave: 01.Svibanj/May.2006 u 23:39
pa ja se uvjek ponudim da prebacujem ali niko nece 
|
Objavio: Sineast
Datum objave: 02.Svibanj/May.2006 u 10:44
|
I mene bi to zanimalo, no kako se spoji kompjuter sa videom? Ja imam TV karticu i spajao sam kompjuter sa televizorom ali kako se spaja kompjuter sa video rekorderom?
|
Objavio: Kneginja
Datum objave: 02.Svibanj/May.2006 u 11:08
Ne spajas video rekorder sa kompjuterom.
Ako je video rekorder povezan sa TV (na nacin da mozes snimati),
a TV sa kompjuterom, onda je to to, kaseta ( program) koju gledas na tv
preko videorekordera ce se ponasati kao i svaki drugi program koji bi htio
snimati sa TV na kompjuter.
Znaci, startujes kasetu s filmom, na kompu u programu koji koristis
za snimanje sa tv izaberes video kanal umjesto recimo HTV2.
Huh ovo kad procitam i meni djeluje komplikovano
Ali radi 100%
-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
Datum objave: 02.Svibanj/May.2006 u 13:56
Objavio: Seven Of Nine
Datum objave: 04.Svibanj/May.2006 u 20:53
mozes spojiti i videorekorder direktno na komp...iza na vid.rek imas scart,to ti treba za sliku,i imas dva cinca,crveni i bijeli koji ti sluzi za stereo zvuk.ili imas tri cinca,zuti za sliku i ova dva za zvuk.kupis kabel koji sluzi za to.ima vise kombinacija,pa odaberes koja ti je bolja za spajanje,ovisno o tv kartici i videorekorderu.treba ti i program pomocu kojeg ces to skidat.recimo flyds ili nesto takvo,i neki codeci,jer bez codeca ti nece biti dosta hard od 80gb kad pocnes prebacivat...onda to na kraju iskompresiras s virtual dub modom,moras imat i divx codece jer preko njih kodiras.nije komplicirano,samo se treba malo igrat.ako nekome nije jasno,neka mi se javi na pm,pa cu mu detaljnije to opisat u mail-u.
ciao
------------- Pioneer of Civil Rights
|
Datum objave: 08.Svibanj/May.2006 u 10:06
|
Hvala, ovo me podsjetilo da imam još od prije kabl sa AV i onim crveno-crnim izlazima.
Što se tiće programa mislim da bi Nero mogao poslužiti.
|
Objavio: Zlatkohead
Datum objave: 08.Svibanj/May.2006 u 19:17
zajebi virtual dub...
skini si intervideo WINDVR 3... dobar program, pronađe svaku karticu, nema problema...
------------- http://imageshack.us -
|
Objavio: Seven Of Nine
Datum objave: 08.Svibanj/May.2006 u 19:34
fora je u tome da nije tako komplicirano kako izgleda,samo trebas paziti kod nekih programa da ne stavis kvacicu pokraj necega gdje nebi trebalo...onda slika ispadne uzasna,hard je premali da bi to sto se prebacuje uopce stalo gore,itd.a i codeci su bitni,ja koristim divx ver. 5.2.1.,ali tamo se isto treba obratit paznju na to koliko ce film dok se iskompresira imat mb....a tome sluzi bitrate calculator.ili uzmes olovku i papir pa racunas,ovo drugo je jos bolje jer bar vjezbas mozak
------------- Pioneer of Civil Rights
|
|