Capharnaüm (2018)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=92518
Datum ispisa: 24.Lipanj/Jun.2026 u 04:12 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Capharnaüm (2018)
Objavio: titlovi.com
Tema: Capharnaüm (2018)
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2019 u 21:49
|
Prijevod je uradio jovandekab 👍
|
Odgovori:
Objavio: marko99119
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2019 u 11:12
|
Jako dobar film opravdana visoka ocjena..
|
Objavio: aleksayu
Datum objave: 14.Travanj/Apr.2019 u 09:36
Bio je na festu 2019 u Beogradu. Pogledacu ga.
|
Objavio: milan-metelko
Datum objave: 07.Svibanj/May.2019 u 13:27
Objavio: Vilin
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2019 u 23:01
|
Auuuu kakva filmčina. Razbio me je, dva sata posle gledanja filma nisam mogao reč da progovorim i stalno mi je stajala knedla u grlu. I par dana posle odgledanog Kapernauma ne mogu da se saberem kad ga se setim. Ovako jaku društveno angažovanu dramu o tragičnom položaju i životu većine dece, pre svega na Bliskom istoku, snimiti pretežno sa decom naturščicima, je velika umetnost. Film je sigurno zaslužio da bude proglašen filmom godine.Treba ga uvrstiti kao obavezno gradivo na pravima i sociologiji. OVABEZNO POGLEDATI!
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2021 u 11:15
Objavio: beogradski
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2021 u 16:04
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2024 u 20:09
Nesto me podseti na dati film, ostao mi je u secanju. Odlicno otvaranje, i jeste nekad smo se zapitali i postavili slicna pitanja o deci koja su rodjena u takvim uslovima, u svoj toj bedi i siromastvu, pa i o trgovini, o roditeljstvu, o zanemarivanju, prisilni brakovi sa maloletnim licima, surovo nema sta. Mada meni je ovde neverovatan nacin ponasanja malog buntovnog Zejna ,ako sam dobro zapamtio ime , koji bezi od kuce, pokusava da sebi stvori zivot, bori se kao lav, i uprkos svim patnjama kroz koje je prosao, mada time i sazreo i ojacao, realno pruza ljubav i brine za druge, ali imaju prepreke, imaju granice, mora se otvoriti dusa, mora taj glas da se siri, mora da odzvanja, iako nismo videli epilog mislim da su u pitanju dve stvari , izgleda da mora da se nastavi da se svedoci i sudi. Eto to bi bio neki moj utisak. Kinematografske elementi su mi odlicni, ponekad mi je delovao kao dokumentarac ili da je neki kamerman samo upalio kameru u nekom trenutku na ulici, stanu i to je to. U svakom slucaju preporuka. I da hvala za prevod!
|
|