Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=92382 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 03:21 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Skandaloznije od Bohemian Rhapsody (19.02.2019.)Objavio: Boozywoozy
Tema: Skandaloznije od Bohemian Rhapsody (19.02.2019.)
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2019 u 23:42
It's a same ol' situation,same ol' ball n chain. Volim ove glam rock bendove 80's,barem ce biti zestoko,takvi su i koncerti bili.
Odgovori: Objavio: baho
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 00:09
Nek' mi žene oproste, ali meni je taj američki glam metal uvijek bio metal za cure...
Motley Crue, Skid Row, pa i Bon Jovie donekle, koji je kasnije postao više rock (što je možda dobro, bar se meni sviđa)... Kiss je nešto drugo... To je nastalo kad su neke vrste metala postale main-stream.
Nije da nisam slušao, ali to je više ono, imaš ploču kad ti dođe cura da pustiš...
A porediti njih i Queen... Šta znam... Glupo mi... Sam Queen ima mnogo veću težinu...
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 00:17
Bilo je i tu ispada u solidan zvuk, ali se to svodilo na poneki singl, što u čitavoj deceniji i nije baš mnogo. Mislim na glam metalce, ne na Motley Crue. Cela ta glam scena osamdesetih, za koju je neko smislio super naziv hair metal, mi je uvek nekako bila više orijentisana na imidž nego na samu muziku. Oni i black metal su jedini podžanrovi metala koji uspevaju da me iznerviraju kad ih čujem i vidim. Iako deluju potpuno suprotno, oba boluju od istih boljki.
Čekam da vidim film, možda i bude bolje odrađen od Bohemian Rhapsody, pogotovo što su ovi likovi vodili porilično neobičan život, ili barem tako tvrde.
Slažem se da je glupo porediti njih i Queen.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Objavio: kadetoni
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 00:41
baho piše:
meni je taj američki glam metal uvijek bio metal za cure...
Motley Crue, Skid Row, pa i Bon Jovie
Baš tako. Isfeminizirani plavušani, treća liga.
-------------
Objavio: baho
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 01:04
A nekako sam kod čvrstog zvuka, bilo hard, bilo heavy, uvijek više cijenio Britance... A i sad je to slučaj...
A valjda je Metallica neki izuzetak. A tu je donekle Aerosmith, mada su meni 2. liga u odnosu na britanske bandove sličnog pravca. Oni su nešto između... više hard, nego heavy i valjda su najstariji američki band (najduže postoje).
Imaju još nekii speed i trash metal bandovi, koji bi se mogli možda pomenuti.
Gunsi su za kratko vrijeme ostavili nekog traga (a pojavili su se u vrijeme ovakvih).
I to je to otprilike to što se tiče američkog metala.
A kad čuješ kakve pjesme su ti glam metalci pjevali, odmah ti je jasno.
Motley Crue, odmah mi pada na pamet ta Kickstart My Heart. Skid Row - 18 and life.
Dalje se ne sjećam, ali to je otprilike tako.
A taj neki njihov nazovi "raskalašeni život"... uglavnom je to bilo sredstvo za dobijanje publiciteta.
Sad kad ga nema, haj'mo praviti film... Prodati filmska prava.
Mislim, ne sumnjam da su pri tome radili te neke stvari, droga i raznorazne perverzije. Ali to je sve bilo sredstvo za dobijanje pažnje.
Za Stonese, npr, se krilo šta su sve radili, jer je muzika bila u prvom planu.
Ili, recimo, James Hetfield je dugo imao problem s alkoholizmom i tek kad se izborio s tim priznao je. Mustainea (kasnije Megadeath) su izbacili iz Metallice (na početku) radi droge.
-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 01:17
Mastejna su izbacili jer je bio kreten. Ali je i pored toga genijalan muzičar.
Pazi, Britanci dok su bili Hard i Heavy su bili bez premca, ali oni već negde od sredine osamdesetih nisu više takvi. Oni već decenijama nisu izbacili vrhunski bend sa teškim zvukom. Taj period mahom drže Ameri. Velika četvorka treša (Metallica, Megadeth, Slayer i Anthrax) i Pantera od onih težih. Imaju sjajne progresivce bilo da su klasičniji tipa Dream Theater ili malo alternativniji kao Tool. Grandž (Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden...) Rage Against the Machine sa političkim primesama. I naravno cela hardcore punk scena i brojni drugi... Meni je čak draga i njihova nesrećno imenovana nu metal scena devedesetih i dvehiljaditih (ne svi, pojedini), ali cenim da je to više zbog toga što je to bilo aktuelno kada sam bio klinac.
Šteta je što se njihova scena tvrđeg zvuka uglavnom vezuje za ove našminkane, pošto zapravo imaju dosta toga da ponude.
Ne bi ih ubilo ni da naprave neki propisan biopic o Iggy Popu npr.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 01:40
Da, tačno... mada još uvijek drmaju britanske "starkelje"...
A grunge mi je nekako "baška"... ja ga doživljavam kao povratak na rock (mada jeste barem hard ili blizu), koji je dodatno evoulirao... Nešto pozitivno nastalo u Americi...
I volim generalno moderni američki rock (jasno ne sve, ali ima tu jako puno toga zanimljivog)...
-------------
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 01:56
Drmaju vrhunski. Uživo iskusio Iron Maiden i Judas Priest i australijske "starkelje" AC/DC. Razbijaju.
I taj grandž je više bio opšti termin koji opisuje tematiku, modu i pre svega lokalnu scenu. Maltene svi bitniji su bili iz Sijetla. I tu je bilo stilskih mini razlika koje su posle nekoliko godina evoluirale u primetnije razlike. Nirvana je više vukla na pank i alternativu (Kad sam već kod toga, američka alt scena osamdesetih, iako nije baš preterano hard, je sjajna. Bez nje ne bi bilo ni grandža), Pearl Jam je više vukao na klasični i hard rok dok su Alice in Chains i Soundgarden imali primese metala i hard roka. Npr. od života Lejna Stejlija, zapravo od života skoro svih grandž pevača bi mogla da se napravi jaka tragedija. Samo je Edi Veder ostao među nama.
Da, moderni američki rok je dobar. Ima tu i pregršt drugih podžanrova tokom decenija, poput južnjačkog roka i sl. U svakom slučaju ima svega i svačega. Valjda će nakon što ispucaju ove komercijalne kao Crue, da pređu i na one bolje. Mada, meni su ovi biografski filmovi o muzičarima uglavnom bezveze. Nije ni čudo što su mi omiljeni filmovi "tog tipa" This Is Spınal Tap i Walk Hard: The Dewey Cox Story.
Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 08:29
Hogar Strašni piše:
Drmaju vrhunski. Uživo iskusio Iron Maiden i Judas Priest i australijske "starkelje" AC/DC. Razbijaju.
I taj grandž je više bio opšti termin koji opisuje tematiku, modu i pre svega lokalnu scenu. Maltene svi bitniji su bili iz Sijetla. I tu je bilo stilskih mini razlika koje su posle nekoliko godina evoluirale u primetnije razlike. Nirvana je više vukla na pank i alternativu (Kad sam već kod toga, američka alt scena osamdesetih, iako nije baš preterano hard, je sjajna. Bez nje ne bi bilo ni grandža), Pearl Jam je više vukao na klasični i hard rok dok su Alice in Chains i Soundgarden imali primese metala i hard roka. Npr. od života Lejna Stejlija, zapravo od života skoro svih grandž pevača bi mogla da se napravi jaka tragedija. Samo je Edi Veder ostao među nama.
Da, moderni američki rok je dobar. Ima tu i pregršt drugih podžanrova tokom decenija, poput južnjačkog roka i sl. U svakom slučaju ima svega i svačega. Valjda će nakon što ispucaju ove komercijalne kao Crue, da pređu i na one bolje. Mada, meni su ovi biografski filmovi o muzičarima uglavnom bezveze. Nije ni čudo što su mi omiljeni filmovi "tog tipa" This Is Spınal Tap i Walk Hard: The Dewey Cox Story.
Ja sam gledao Bon Jovi uzivo. Zelja mi je bila i da pogledam AC/DC ali sa Axelom kao frontmenom,no way. Radije cu otici na koncert Kice Slabinca i dici ruke u zrak
Baho: Sto se tice Glam Metala,Rocka,ja obozavam tu muziku,pokrivam ja sve sve vrste muzike ali sam se najvise posvetio toj. Furao sam nekad duge kose,marame i to. Bon Jovi mi je omiljeni bend. Ovo gore sto si napisao,nisi puno ni pogrijesio,mada bi ja to okrenuo,jer oni vise izgledaju kao curice nego sto zvuce
-------------
Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
Objavio: adm1r
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 09:05
Toliko loših (uz izuzetak Nirvane i Prlj Džema) bendova u jednoj temi, da je to strašno. Ja ne znam kako server ne rikne ili se internet ne pokvari. Uh, prolazi me jeza. Imaću dnevne more danas kad budem spavao.
-------------
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 13:38
Boozywoozy piše:
Zelja mi je bila i da pogledam AC/DC ali sa Axelom kao frontmenom,no way. Radije cu otici na koncert Kice Slabinca i dici ruke u zrak
Ja sam ih gledao/slušao sa Brajanom Džonsonom.
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 13:45
Hogar Strašni piše:
Boozywoozy piše:
Zelja mi je bila i da pogledam AC/DC ali sa Axelom kao frontmenom,no way. Radije cu otici na koncert Kice Slabinca i dici ruke u zrak
Meni je želja s Bon Scottom, ali to ne mogu u ovozemaljskom životu (više ne)...
-------------
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 13:48
Vreme je da se konačno nabavi/napravi jedan ovakav.
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 14:07
Obožavam glam rock - onaj oriđiđi s T. Rexom, Bowiem iz Ziggy Stardust perioda itd., ali američki glam metal mi nikad nije bio nešto. Tu i tamo poneka pjesma.
Uostalom, pravi metalhead nikad ne priznaje te bendove pod metal. Oni su oduvijek bili "hairbangeri", a ne "headbangeri" - uostalom, iu igri Brütal Legend glavni neprijatelji su upravo oni - hairbangeri.
Oni su pop muzika 80-ih, a svi znamo da je pop uglavnom teško smeće, čast izuzecima.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 14:09
Hogar Strašni piše:
Vreme je da se konačno nabavi/napravi jedan ovakav.
A đe mu top?
-------------
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 14:15
Tooooo Tihi
-------------
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 14:17
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 14:20
Objavio: kvrle
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 14:59
Gde me nađe!
------------- It's better to burn out, than to fade away!
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 15:05
Hogar Strašni piše:
Boozywoozy piše:
To je garant onda kad su dolazili u Bg ?
Tad ja nisam imao para za kartu
Mogu zamisliti atmosferu i energiju na koncertu.
Ponekad upalim Live from River Plate pa pojacam da malter spada sa zidova.. ko mu jebe mater,jednom se zivi..
-------------
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 15:07
Da, tada. Tih dana sam bio bankrot nakon kupovine karte, ali vredelo je svake pare.
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 15:11
Kako nije bolan. Ja se istresao kad je Bon Jovi dolazio u Zagreb. Dva mjeseca nisam mogao na kafu otici,nema se oklen
Kupio i sebi i curi kartu i onda ko klosar po gradu hodam.
-------------
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 20:32
Nikad mi ovi sa natapiranim glavama nisu pasirali.
Šalu na stranu, svaka roba nađe svog kupca a muzička industrija se svojski trudi da zadovolji svačiji (ne)ukus. Nisam izmislio rupu na saksiji, tako je kako je.
Davno beše kad sam bio na koncertu Igi Popa na sajmištu. Bio je februar, napolju žestoki minus i mećava i razbijeno staklo kroz koje su nagrnuli ljudi u halu. Staklo nije namerno razbijeno, bilo je kolatelarna šteta. Ni unutra nije bilo nešto toplo ali mi smo bar bili obučeni i u gomili za razliku od Igija koji se u svom maniru odmah razgolitio. I kao takav uzlazio je na više puta na bis i produžio koncert. Igi je institucija. Velvet Goldmine (1998) je delom insirisan njegovom saradnjiom sa Bouvijem koji je Igija i Lu Rida vratio iz mrtvih. Igi je dobrovoljno otišao u ludnicu iz koje ga je Bouvi izvukao. Igi i Rid su bili bankrotirali a Bouvi ih je kovario dok se nisu oporavili. Igi je producent nadolazećeg dokumentarca Punk u kom će biti on i još mnogi drugi (polu)zaboravljeni asovi.
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 20:48
Rejdž egeinst mašin nisu ništa drugo nego kopija.
Kažu da je Igi kumovao panku a Nil Jang grandžu. Mislim da nisu u pravu (izvini Igi), tvoje zeme iz Detroita behu prve. Isto važi i za Nirvanu i čitav buljuk grupa koje nisu, po mom mišljenju, ni prineti grupi kakva je bila Husker Du. I danas su mi dobri kao i onda kad sam ih prvi put čuo na radiju Studija B. Uzgred, bio sam na zadnja dva koncerta G. Harta u Beogradu koje ću pamtiti dok sam živ.
Nezavisna produkcija, manufaktura, nazovimo to kako želimo, nema ni teoretske šanse protiv industrije. Draga mi Metalika je dobar primer, ono čudo sa Lejdi Gagom dobar je primer. Isto važi i za NIrvanu za koju je demoliranje instrumenata i haos na sceni bio zaštitni znak do momenta kad su dobili MTV nagradu. Svirali su uživo a stalak sa mikrofonom nije se pomerio ni za milimetar. Ne daj Bože da je animalno zafrljačen u publiku.
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2019 u 21:16
Punk je britanski, koliko znam...
-------------
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 01:56
Pank, kao muzički pravac, preuzet je iz sjedinjenih država. Razlika pak postoji, u Amerikama je pank bio samo jedna od rok mutacija, u Britaniji je to postao način života. Britanci su imali Tačerku i njene programe štednje koji su pogodili sirotinju. Sećam se dela iz dokumentarca Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007), Stramer je popout gomile nezaposlenih morao da se javi na baš svaki posao. Zajvaljujući Tačerki bio je i grobar. Odbijanje posla značilo je gubitak socijalne zaštite i cekavice koju je davala država. Britanci su uspeli da sve osim basketa preuzmu i eksploatišu.
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 06:52
Ja od Iggija mogu samo da slusam Candy,ovo ostalo mi ne pase. Bio je nekad dokumentarac "Sedam razdoblja rocka " ,isao na HRT 1 ,nije lose za pogledati.
-------------
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 11:22
Mislim da je i kod nas bio taj dokumentarac na b92.
Koliko se sećam, zanimljivo štivo za upoznavanje sa vrstama roka.
Možda i grešim, gledao sam ga pre 10 godina.
Objavio: beogradski
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 17:12
Motley Crue mi je oduvek delovao nekako ''šminkerski''/pozerski/, kao ''lakrdijaši''. Inače sećam se u eri heavy metal scene yaista mi nisu bili nešto, jer tu su bili i Alice Cooper,Bon Jovi,Skid Row,Guns n Roses,Scorpions,Metallica,Nirvana,Megadeth...
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 17:59
Hogar Strašni piše:
Mislim da je i kod nas bio taj dokumentarac na b92.
Koliko se sećam, zanimljivo štivo za upoznavanje sa vrstama roka.
Možda i grešim, gledao sam ga pre 10 godina.
Moja greska,nije dokumentarac vec TV serija cini mi se od 7 epizoda kao sto i naslav kaze. Vjerovatno si je gledao jer vidio sam da je snimljena 2007 god.
-------------
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 18:02
Da, svaka epizoda jedno razdoblje. Sećam se da mi je bilo čudno jer su išli po vrstama, a ja očekivao da će ići po decenijama ili nekim drugim vremenskim periodima.
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 22:28
Boozywoozy piše:
Ja od Iggija mogu samo da slusam Candy,ovo ostalo mi ne pase. Bio je nekad dokumentarac "Sedam razdoblja rocka " ,isao na HRT 1 ,nije lose za pogledati.
Sve je strvar (ne)ukusa. Ono što nikad ne bi niti mogu da slušam je spid treš ded itd metal.
Da ne ostanem dužan za linkove, možda se neko prevari i upotrebi ih.
Gledao sam Sedam razdoblja roka. Isto tako sam mnogo pre ovog dokumentarnog serijala gledao onaj gore okačeni. On je mnogo bolji jer pored podataka nudi širu sliku fenomena zvanog rok muzika. Prava mala muzičko bibliogtafsko sociološla studija. Gledao sam ga kao klinac na tv-u.