Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Kingdom (2019)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=92105
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 03:42
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Kingdom (2019)
Objavio: titlovi.com
Tema: Kingdom (2019)
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2019 u 23:52
Seriju prevodi memich 👍

Odgovori:
Objavio: robin12345
Datum objave: 27.Sijecanj/Jan.2019 u 21:22
Dakle ,odgledao prve dve epizode ove kostimirane zombie Netflix serije. Mogu reći da je ovo prava stvar. Ni izbliza glupačina kakve su većinom zombie tričarije. Netflix je uložio lijepe pare u ovu povijesnu Južnokorejsku seriju. Uglavnom ocjena od 8.6 na imbd-u ipak nije napuhana. Izvrsna serija za sada. Jedino što je neobično je da prvih 6 išlo siječanj ( od jednom ), a drugi 6 veljača. Čudna strategija, valjda žele usmenu predaju.

Objavio: bokidante
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2019 u 17:35
Odlična serija, jedva čekam drugu sezonu!

Objavio: memich
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2019 u 22:42
Solidna sezona. Dobra podloga, zaplet, zavjere... Dobri zombiji, ne kao prokleti "walkersi" iz TWD. U iducoj ocekujem vise akcije, manje teksta :D

Objavio: robin12345
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2019 u 09:45
Za mene je serija fascinantno spojila povijesnu potku 19st. korejska dinastija i zapleti tradicionalni za tu vrstu filmova/serija sa zapadnjačkim supernatural elementom- zombijima. U stvari mislim da je to neočekivani hit, pa budem napisao osvrt u nedelju 3.2 2019....

Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2019 u 17:57
Slažem se sa svime što je robin napisao, odlična serija!

Objavio: bgvracar
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2019 u 19:23
Korejanci - velemajstori da ekranizuju odličan scenario, da smeste radnju u istorijski kontekst a potom sve to lepo uvežu dramskim elementom i ponekad, dozom kvalitetnog humora. Inače, seriju još nisam gledao.

Objavio: mic_mla
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2019 u 13:53
6 epizoda, jednu za drugom...ko ce sad da ceka drugu sezonu :(

Objavio: nikola-jokic
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2019 u 21:22
lepo si sve napisao pozz

Objavio: sashamtl
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2019 u 23:25
Nisam bas neki veliki ljubitelj filmova sa zombijima ali ova juznokorejska serija je prevazisla sva ocekivanja, svih 6 epizoda prve sezone sam odgledao u jednom dahu i jedva cekam kad ce nova sezona. ;) Zahvaljujem se "robin12345" na odlicnoj recenziji

Objavio: salemanija
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2019 u 23:46
Odlicna, pravo osvezenje. Sjajni kostimi, scenografija, opaki zombiji, dobar "pacing"... gluma je malo overacting ali nista neobicno za azijske filmove.
I hvala ti robine jer da nisam procitao tvoju recenziju, ne bih ni znao da ovo postoji. Svaka cast!
Nastavi sa pronalazenjem bisera... :)

Objavio: Peki&Maki.Co
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2019 u 17:55
Super serija i nadam se da će uskoro i druga sezona..Sve epizode sam pogledao u jednom dahu.....i recenzja totalno tačna...hvala :)

Objavio: slobodan-mitrovic
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2019 u 20:15
jel moze neki link gde da se skinu sve epizode (ako ima i prevoda bilo bi super). Ja sam nasao samo prve 2 epizode

Objavio: manganoid
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2019 u 21:12
Opet neki zombiji O_o Recenzija je dobra ali i dalje ne shvatam čemu tolika opsesija zombijima u čitavom svetu.

-------------
Manga manga manga manga SFFffffffff

Objavio: Marius72
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2019 u 19:16
Pokušao. 
Pogledao prve dvije epizode maloprije al ne ide dalje.
Ja ne znam jel ljudi na dalekom istoku zaista tako razgovaraju ili su dijalozi u scenariju pisani od strane nekog debila?
Ponekad su gluma i ekspresije likova u rangu nijemih filmova s početka prošlog stoljeća.
Pokušao al ne ide dalje.
3/10 samo zbog malo solidnije produkcije.

Objavio: grka96
Datum objave: 05.Svibanj/May.2019 u 23:24
Jel zna neko kada pocinje druga sezona?

Datum objave: 06.Svibanj/May.2019 u 16:10
Koliko se sjecam, snimanje je u junu/julu.
Nova sezona vjerovatno početkom sljedeće godine.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 12.Svibanj/May.2019 u 18:16
Originalno postovano od strane Marius72 Marius72 piše:

Pokušao. 
Ja ne znam jel ljudi na dalekom istoku zaista tako razgovaraju ili su dijalozi u scenariju pisani od strane nekog debila?
Ponekad su gluma i ekspresije likova u rangu nijemih filmova s početka prošlog stoljeća.
Pokušao al ne ide dalje.

Kad se čovek navikne isključivo na američke filmove i serije, onda sve ostale kinematografije počne posmatrati kroz holivudske naočare. Znam to, jer sam više puta primetio isti stav kod ljudi iz mog okruženja. U pitanju su predrasude a one potiču iz duboko usađenih navika.

Objavio: zokilaki
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2019 u 15:15
8/10...korejski zombiji bolji od američkih..

Objavio: Peki&Maki.Co
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2019 u 15:55
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Originalno postovano od strane Marius72 Marius72 piše:

Pokušao. 
Pokušao al ne ide dalje.

Kad se čovek navikne isključivo na američke filmove i serije, onda sve ostale kinematografije počne posmatrati kroz holivudske naočare. Znam to, jer sam više puta primetio isti stav kod ljudi iz mog okruženja. U pitanju su predrasude a one potiču iz duboko usađenih navika.

Baš tako.... Pa pojedinci navikli na Holivudski trash

-------------
KaD Ja tAmO oNo mEĐuTiM

Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2019 u 00:59
Odlična i napeta serija, ali kao što je neko napomenuo iznad, smeta ono preglumljavanje nekih likova (konkretno mene je nervirao onaj vojnik koji se zaljubio u onu medicinarku, i njegov pomoćnik).

Inače, bila mi je poznata ta medicinarka, kad ono glumila u Sense8. Smile

Takođe, primetio sam i nekoliko soundtrackova iz Game of Thrones, na primer Euronov soundtrack (u 2. epizodi, ako se ne varam) i Army of the Dead (u 3. epizodi), ali nije bilo Ramina u creditsima. Netflix ukrao iz HBO? LOL

-------------
https://goo.gl/hcghNH" rel="nofollow - | Repertoar https://goo.gl/GTXC59" rel="nofollow - | Selo | https://goo.gl/tsVsdQ" rel="nofollow - Nađi špijuna |

Datum objave: 17.Listopad/Oct.2019 u 10:21
Dobra je serija, ali su moji titlovi treš. Baš sam krenuo prije par dana da ih prepravljam.

Edit: Nisu više treš. Preporučujem.

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2019 u 05:50

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2020 u 00:44
Sezonu 2 prevodi Edigs0 👍

Datum objave: 31.Ožujak/Mar.2020 u 17:32
Serija je vrh! Jedva čekam treću sezonu! Veliko HVALA Edigs0, na odličnim prijevodima!

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2020 u 21:29
Opa, S01 bolja nego sto sam ocekivao.Malo borba za vlast, malo brzi zombiji.Sve u svemu, da mane ne trazim, sasviiim gledljivo.Cak sta vise.Hvala na prevodima.

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2020 u 12:34
Originalno postovano od strane dzindzin16 dzindzin16 piše:

Opa, S01 bolja nego sto sam ocekivao.Malo borba za vlast, malo brzi zombiji.Sve u svemu, da mane ne trazim, sasviiim gledljivo.Cak sta vise.Hvala na prevodima.

Pogledah s02 i ne mogu da kazem da ovo odlicno.Nesto me na momente malo i smaralo, al odgledah.Ocekivao sam kraj, finale, nema vise, zaokruzenu pricu.Kad ono, ovi bi da maznu jos malo love od snimanja.Ukupni utisak mi je da se ovo moze ajde pogledati i to kazem kao fan teme a oni koji to nisu, neka dobro razmisle, hoce li ovo pustiti.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 02.Kolovoz/Aug.2021 u 15:18
Po mom misljenu serija je dobra, podseca me na ekranizacije Follett-ovih knjiga The Pillars of the Earth i World Without End pa preporuka za pogledati, mada su i knjige dobre . Ima dobrih stvari, odluka, taktike, promisljanja, prikaza moralnih vrednosti i nacina ponasanja,kulture drzi paznju i interesantna je. Ima istovremeno nekoliko nelogicnosti, jednu krupnu da ne pisem bio bi spoiler, i mozda su pod znacima navoda metaforu kuge, egocentrizma, sebicnost , itd…preuvelicane sa mnogobrojnim scenama zarazenih ljudi, jer ipak zombiji su preuzeti iz drugih kultura i date su im nove osobenosti. Dijalozi mogu uopsteno da smetaju sto zbog fonetike i fonologije govornog podrucja, vremeskog razdoblja, prevoda, zamisli scenariste, itd… Meni je serija zaokruzena, kraj je ostavljen nerazjasnjen osim da se pronadje lek, ispita mutacija, ok, uvek moze 5,10,15,20 godina kasnije,nebitno je, ionako kroz istoriju se posle odredjenog perioda sve ponavlja samo su licnosti i dogadjaji, i drugaciji i intenzivniji, moze da bude 3 sezona i interesantnija od prve dve, a to zavisi … da ne duzim, drago mi je sto sam pogledao.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk