Alpha (2018)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=91033
Datum ispisa: 15.Srpanj/Jul.2026 u 06:23 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Alpha (2018)
Objavio: titlovi.com
Tema: Alpha (2018)
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2018 u 01:12
|
Prijevod je uradio VaLeRy1st 👍
|
Odgovori:
Objavio: bokidante
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2018 u 11:49
|
Ugodno sam iznenađen, odličan film! Od mene 8,5/10
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2018 u 12:29
Meni je pak jedan od lošijih blockbustera Ne volim previše blockbustere, ovaj ko da je dijete napisalo za zadaću u školi..Patetičan i skroman filmić za teense..Uglavnom gledao sam puno bolje crtiće na tu temu.
|
Objavio: Master Yoda
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2018 u 15:02
|
Nije lose - za obrazovne svrhe. Pod tim podrazumevam stvaranje slike u decijim glavama kako je to otprilike bilo. Za sve ostale namene ovaj film od mene dobija ocenu 3. Previse propusta i neozbiljnosti uz veoma retko podizanje tenzije i kvaliteta.
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2018 u 23:15
Ja sam od filma dobio mnogo više nego što sam očekivao, tako da je utisak pozitivan. Priča je lepa, film je zabavan i to je to. Isti nikad nije ni bio namenjen u edukativne svrhe.
|
Objavio: LesaRad
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2018 u 03:06
|
Ovi što jure mamute pre 20.000 godina imaju bolje zube od mene :( :P
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2018 u 09:00
LesaRad piše:
Ovi što jure mamute pre 20.000 godina imaju bolje zube od mene :( :P |
Pa kad nije bilo šećera, gaziranih pića i cigara. 
|
Objavio: LesaRad
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2018 u 15:14
|
Ali ni četkica, paste, i gela za beljenje :) Biserno. Al mora tako, da su realno predstavljeni, film bi u startu pogubio polovinu publike.
|
Objavio: Diana0000
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2018 u 20:26
|
jako mi se svidio film, moglo bi se reći da je u neku ruku i poučan, al je ispričan na meni, jako zanimljiv način
|
Objavio: dojcilo
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2018 u 20:33
|
Vizuelno sjajno odrađen film, lepa priča o preživljavanju i prijateljstvu. Meni je baš legao, preporuka.
|
Objavio: deda vlada
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2018 u 21:19
|
Dobar film, kao što su rekli neki prethodnici poučan. Oduševio me je pas kako je dobro dresiran. Primetio sam odmah na početku kada mu je dao vodu. Vukovi ne lapću nego srču vodu. Preporučujem za gledanje.
|
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 00:49
|
Naterali ste me da kupim film.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjYwKG1rK_eAhUCDCwKHeqICakQFjAAegQIAhAB&url=https%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0082484%2F&usg=AOvVaw1_-Hz_aC-Oy69rcyNOOfyb" rel="nofollow - - Quest for Fire (1981) Uporediću ga sa gore navedenim filmom. Bio je prvi film koji sam skinuo sa neta i odgledao ga bez prevoda. Ovo poslednje uopšte nije teško. Znaće to onaj ko je gledao film. Rat za vatru jeste bio i ostao poučan film. Za ovaj još ne znam.
|
Objavio: zvonko3333
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 06:37
Objavio: Josme
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 06:38
|
Pogledao,sviđa mi se,vizualno predivno,tema interesantna,greškice zanemarive,preporučam gledanje..
|
Objavio: PPR007
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 11:59
|
Odlican film,za svaku preporuku...
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 13:30
|
Predivan film. Preporuka, ocena 8/10
|
Objavio: DuxX
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 13:55
|
Jako lep film. Opušten, poridični. Odgledali sa uživanjem. Priča izuzetno dopadljiva. Tim se jako potrudio oko animacija i specijalnih efekata koje ruku na srce nisu na nivou holivudkih blokbastera ali su dobri. Preporuka!
|
Objavio: ikos
Datum objave: 06.Studeni/Nov.2018 u 17:58
|
Odlični film za opuštanje. Preporuka za pogledati.
|
Objavio: jankorad
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2018 u 18:52
Lepo urađen film sa jednostavnom radnjom, bez nepotrebnih zapleta. Preporuka.
|
Objavio: nanny6665
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2018 u 20:29
|
odličan film....baš me oduševio..9/10
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2018 u 18:07
Objavio: macano13
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2018 u 20:55
Mnogo dobar blookbaster , svidja mi se sto je konstantna akcija
------------- https://translatesubtitles.com
|
Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 22.Kolovoz/Aug.2019 u 09:41
Film je perverzija,od mene cista 10-ka.
Obozavam prirodu,ove krajolike. Mozda bi jos bolji ugodjaj bio da sam ga gledao na zimu. Kako je malo potrebno da se napravi dobar,interesantan film.
------------- Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2019 u 18:01
|
Odgledah ali uz malo ubrzavanja.Nije los kao film za starije klince ali eto ja bih bas voleo da snime The Grey 2(to mi vise pase).
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 02.Kolovoz/Aug.2020 u 13:42
Objavio: puppet_master
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2024 u 10:56
|
Uz sve naivnosti, ponegde u diznijevskom maniru (iako nije, ovo je Columbia a i mladić ima oba roditelja, što odudara od disney studija) pored već u temi pomenute dentalne perfekcije, kao i savršenog kroja i dizajna odeće, sređenih, potkresanih brada, te nešto nedoslednosti u odnosu okolnih zveri prema plenu (ne znam koliko bi neko dobro prošao pred čoporom, sve i da mu društvo pravi vuk koji je pripadnik istog) i koječega, ovo ipak nije kakav istorijski film, ne trudi se biti odveć realan, sa te strane nas samo može oterati od sebe.
Međutim, film svejedno govori o toj povezanosti čoveka sa canisima, ovde vučice i mladića u surovim uslovima sveta od pre 20 000 godina, oboje povređenima, upućenim jedno na drugo da bi uopšte preživeli, nešto manje o kakvoj doslovnoj domestifikaciji zveri. U tome film ima svojih lepota, kao i veličanstvene, dvilje,netaknute prirode kao pozadine u kojoj se priča pripoveda. Ljubitelji životinjica, posebno pasa, će nešto lakše zažmuriti na naivnosti, verujem, fokusirajući se pretpostavljam na upravo taj odnos čoveka i zveri, postepenom ostvarivanju povezanosti, u kojoj nijedno od njih ne odustaje od ovog drugog, što pored svoje lepote, ponegde bajkovitosti, lišenu tog često odnosa gospodara i sluge, već pre veze dva lovca, saboraca, nečega bliskog prijateljstvu, porodici, što zna biti lepo videti. E sad, ko šta kupi ili ne kupi, to već nije na meni da procenjujem.
|
|