Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Vanished (2018)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=90785
Datum ispisa: 30.Lipanj/Jun.2026 u 04:25
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Vanished (2018)
Objavio: titlovi.com
Tema: The Vanished (2018)
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2018 u 00:26
Prevod je najavio bgvracar ✨

Odgovori:
Objavio: robin12345
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2018 u 15:34
U osvrtu su navedeni južnokorejski naslovi slijedećih filmova. " Memoirs Of A Murderer"..." I Saw The Devil" i " Oldboy"...

Objavio: bgvracar
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2018 u 21:47
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

U osvrtu su navedeni južnokorejski naslovi slijedećih filmova. " Memoirs Of A Murderer"..." I Saw The Devil" i " Oldboy"...

Mala ispravka. Onaj prvi link se odnosi na film Memories of Murder (2003)

https://www.imdb.com/title/tt0353969/" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt0353969/

a ne na Memoirs Of A Murderer (2017), kako je navedeno u komentaru (to je japanski film, remake korejskog Confession Of Murder (2012)).

https://www.imdb.com/title/tt5882982/?ref_=fn_al_tt_1" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt5882982/?ref_=fn_al_tt_1

Inače, hvala na recenziji filma koji mi se veoma dopao. Thumbs Up

Objavio: inge666
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2018 u 15:35
Super! Hvala na recenziji, obožavam Korejske krimi-trilere,

Objavio: Kovjanic
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2018 u 18:36
Ovaj dobar korejski film, ja bih ga ipak stavio u zanr hororr..

Objavio: cere82
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2018 u 13:18
Hmm, i hteo sam da kažem da me sinopsis podseća na sjajan "El Cuerpo". Pa u tom slučaju i ne vredi onda gledati ovo, zar ne ( pod uslovom da ste gledali španski original )? Ovo je onda jedan od retkih slučajeva gde južno korejci rimejkuju evropski film...

Objavio: VLL72
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 09:06
Ovaj film kada bi preradio/pokrao Skorsese (kao sa Departed-om), ponovo bi pokupio gomilu oskara pa i onaj najsmešniji za originalni scenario. Vrhunski scenario u stilu najboljih korejskih. Odličan film!

Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 12:29
Originalno postovano od strane VLL72 VLL72 piše:

Ovaj film kada bi preradio/pokrao Skorsese (kao sa Departed-om), ponovo bi pokupio gomilu oskara pa i onaj najsmešniji za originalni scenario. Vrhunski scenario u stilu najboljih korejskih. Odličan film!

Samo da napomenem da je film u stvari, rimejk španskog trilera El Cuerpo (2012) a da je autor originalnog scenaria (tačnije, koscenarista) ujedno i režiser istog, Oriol Paulo. Naravno, ova informacija ni na koji način ne oduzima ništa od kvaliteta ovog rimejka, koji je zaista izuzetan. I da se nadovežem na tvoje generalno mišljenje o korejskom filmu - da, njihovi režiseri i scenaristi su sjajno ispekli zanat a pomenuta kinematografija je u velikom usponu u poslednje dve decenije.

Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 12:41
Originalno postovano od strane cere82 cere82 piše:

Hmm, i hteo sam da kažem da me sinopsis podseća na sjajan "El Cuerpo". Pa u tom slučaju i ne vredi onda gledati ovo, zar ne ( pod uslovom da ste gledali španski original )? Ovo je onda jedan od retkih slučajeva gde južno korejci rimejkuju evropski film...

Meni, činjenica da sam odgledao El Cuerpo, nije ništa smetala da odgledam ovaj film. Možda je to zato, što je od tada prošao izvestan broj godina, pa sam neke detalje filma zaboravio. Ako izuzmemo glumu (španski glumci su ipak kvalitetniji), korejska verzija ni u čemu ne zaostaje za originalom.

Inače, znam za još jedan slučaj kad su radili remake nekog evropskog filma. To je film The Villainess (2017) koji je remake kultnog Besonovog filma Nikita (1990).

Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 21:27
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Samo da napomenem da je film u stvari, rimejk španskog trilera El Cuerpo (2012) a da je autor originalnog scenaria (tačnije, koscenarista) ujedno i režiser istog, Oriol Paulo. Naravno, ova informacija ni na koji način ne oduzima ništa od kvaliteta ovog rimejka, koji je zaista izuzetan. I da se nadovežem na tvoje generalno mišljenje o korejskom filmu - da, njihovi režiseri i scenaristi su sjajno ispekli zanat a pomenuta kinematografija je u velikom usponu u poslednje dve decenije.

Hvala na informacijama. Iznenađen sam da i oni kraduckaju. Od Širi-ja na ovamo, bilo je more vrhunskih scenarija i idealnih kandidata za rimejk za eng. govorno područje. Meni je teško ponekad da ispratim njihove glumce npr. pogotovo ako bude film sa mnogo glumaca. Treba biti baš koncentrisan tada. Meni je pao na pamet jedan njihov film ali na eng. snimljen (glumačka ekipa - mešano) koji je izuzetan 10/10, Snowpiercer(2013). Koji je mnogo lakše bilo ispratiti a scenario bruka dobar.

Datum objave: 31.Listopad/Oct.2018 u 21:41

Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Hvala na informacijama. Iznenađen sam da i oni kraduckaju. Od Širi-ja na ovamo, bilo je more vrhunskih scenarija i idealnih kandidata za rimejk za eng. govorno područje. Meni je teško ponekad da ispratim njihove glumce npr. pogotovo ako bude film sa mnogo glumaca. Treba biti baš koncentrisan tada. Meni je pao na pamet jedan njihov film ali na eng. snimljen (glumačka ekipa - mešano) koji je izuzetan 10/10, Snowpiercer(2013). Koji je mnogo lakše bilo ispratiti a scenario bruka dobar.

Ovde ti je lista korejskih filmova koji su bili predmet snimanja rimejk verzija u Holivudu.

https://www.quora.com/What-are-some-Korean-movies-that-have-been-remade-by-Hollywood" rel="nofollow - https://www.quora.com/What-are-some-Korean-movies-that-have-been-remade-by-Hollywood

Datum objave: 01.Studeni/Nov.2018 u 09:11
Nema na listi The Departed (2006), Skorsezeov plagijat, nagrađen mnogim oskarima. Ne mogu da se setim naziva originalnog korejskog filma.

Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 01.Studeni/Nov.2018 u 11:49
Naravno da ne možeš da se setiš kada originalni film nije iz Koreje nego iz Hong Konga. I korejska verzija je rimejk filma Infernal Affairs.

-------------
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.

Datum objave: 01.Studeni/Nov.2018 u 11:50

Nema na listi The Departed (2006), Skorsezeov plagijat, nagrađen mnogim oskarima. Ne mogu da se setim naziva originalnog korejskog filma.

Zapravo, radi se o filmu iz Hongkonga, Infernal Affairs (2002) prema kojem je urađen Skorsezeov rimejk.

https://www.imdb.com/title/tt0338564/?ref_=fn_al_tt_1" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt0338564/?ref_=fn_al_tt_1

Izvinjavam se, tek sad  sam primetio da je Hogar već razjasnio o kojoj kinematografiji se radi.

Datum objave: 01.Studeni/Nov.2018 u 11:57
Pisali smo u isto vreme.

Zapravo, ovo je već ko zna koji put (prestao sam da brojim) da ljudi misle da je Infernal Affairs korejski film. Ne znam zašto, ali baš često sam se sretao sa slučajevima da ljudi to pobrkaju. Realno nebitna, ali meni vrlo zanimljiva pojava. Možda odaje takav utisak kada se gleda.

-------------
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.

Datum objave: 01.Studeni/Nov.2018 u 19:53
Hvala što ste razjasnili u potpunosti. Thumbs Up

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 09:28

Postoji razlika između plagijata i rimejka.

Nije isto ukrasti deo ili sve iskopirati a ne platiti. Čika Martin se na dodeli Oskara javno zahvalio delu filmske ekipe iz H.Konga. Oni su bili njegovi gosti u publici.

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 12:19
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Postoji razlika između plagijata i rimejka.

Nije isto ukrasti deo ili sve iskopirati a ne platiti. Čika Martin se na dodeli Oskara javno zahvalio delu filmske ekipe iz H.Konga. Oni su bili njegovi gosti u publici.

Molim te pošto si to sve lepo ispratio za razliku od mene, objasni mi da li je čika Martin platio kome treba? Da li je čikin film dobio oskara za scenario a čini mi se da jeste i to je samo po sebi sprdnja prve vrste? 
Ja sam imao nesreću da pogledam taj Hong Kong-ški film neposredno pred čikin film (kojih 6 meseci ranije), koji sam spremio za novogodišnje veče porodici kao premijeru jer je dugo čekan i uspešno najavljivan pa je bio pravi fijasko to veče sa tim filmom i od tada vučem to neko malo ogorčenje na čiku. Stoji da je čika velemajstor ali malo je pokvario utisak, bar meni. Mišljenja sam i da je original mnogo bolji film. Još jednom hvala na objašnjenju.

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 12:24

Delimo mišljenje da je original bolji.

Nije čika Martin platio autorska prava već ljudi koji su ga angažovali. Mogao je da bira društvo na dodeli Oskara a on to nije uradio. Za sve ostalo zaslugu ima Američka filmska akademija a ne čika Martin.

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 12:27
Da, producenti su otkupili prava na rimejk od hongkonške producentske kuće za 1,75 miliona dolara.
I film je dobio Oskara za najbolji adaptirani scenario, ne za originalni. Postoje dve različite kategorije.
Da li je bolji original ili rimejk je već pitanje ličnog ukusa. Obično je slučaj da je prvobitni film bolji, ali ponekad i rimejk bude legendaran kao npr. Sedmorica veličanstvenih.

-------------

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 12:31

I tu se slažem.

Kurosava je najviše i najbolje obrađivan. LOL

Dodao bih Scarface (1983), Scent of a Woman (1992), Cape Fear (1991)...setih ih se na prvu loptu.

Bežim sa teme.

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 17:21
Nisu puno platili u svakom slučaju, postigli su veliki finansijski uspeh. Adaptacija scenarija, za to da se dobija nagrada?! Smešno, bar po meni. Hvala obojici na informacijama. Sada više nema zabune. Čika je uspešno odradio posao i za to je plaćen. Kurosava je ipak najviša stanica i nedostižan je taj nivo za veliku većinu reditelja a čiki svaka čast na filmovima do ovog.

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 17:27
Još od 1940. su Oskari za scenario podeljeni na originalni i adaptirani. Nagrade za adaptirani se dobijaju za ekranizacije romana, pripovetki, pozorišnih scenarija, pa i filmskih. U svakom slučaju je po sredi adaptacija već postojeće priče. Nema neke velike razlike između adaptiranja scenarija za predstavu i filmskog scenarija.
A platili su onoliko koliko su istočnjaci tražili. Niko ih nije terao da prodaju. Mogli su da traže i procenat.

-------------

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 17:36
Adaptacija Romana u redu. Adaptacija scenarija da se nagradi oskarom! Za mene suludo i bezobrazno. Inače nisam siguran ni da su ga puno prerađivali jer smo bili u šoku odmah u startu gledanja filma jer nam je sve bilo poznato već...za dalje ne znam jer sam se smorio toliko da sam besan odgledao do kraja pa mi je pažnja popustila sigurno a nemam nameru da gledam ponovo ovo delo. Iskreno me zanima mišljenje drugih da li je u redu da se oskarom nagrađuju minimalne adaptacije ili bolje reći korekcije originalnih scenarija?

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2018 u 17:42
Mislim da je ovo jedini slučaj da je nagrađena adaptacija scenarija dugometražnog filma. Stoji da je malo neobična odluka, ali nije ni prva ni poslednja koju je američka akademija donela. Kad može Oblik vode da bude najbolji film, što ne bi i ovo mogao da bude najbolji scenario. LOL Možda je bilo i boljih kandidata te godine npr. Potomci, ali to je opet do samih glasača.
I kao što rekoh, ako su nagrade dobijale adaptacije pozorišnih drama, nije neobično da i adaptacije filmskih scenarija mogu da budu razmatrane. Naravno, trebalo bi ipak imati neku granicu koliko je neophodno konkretne adaptacije.

P.S.

Odlutasmo skroz od teme.

-------------

Datum objave: 04.Studeni/Nov.2018 u 10:19
Nismo mnogo Unhappy. Ovaj film the Vanished je zaslužio da ima dosta komentara u svakom slučaju na svojoj stranici Wink.

Datum objave: 04.Studeni/Nov.2018 u 11:36
Nisam ga još pogledao, ali ne sumnjam da je zanimljiv. Makar bio i rimejk. Ako ništa drugo, barem iz tehničkog ugla, gde su Korejci majstori zanata.

-------------

Objavio: aleksayu
Datum objave: 01.Svibanj/May.2019 u 11:47
Ovaj rimejk je prosecno ostvarenje .Na momente sam se pomalo i dosadjivao.Jedina svetla tacka je gluma blesavog inspektora koji unosi originalno elementr komedije .Prevod BgVracarca je kao i uvek za 10. Ocena filma 6/10

Objavio: Black Raven
Datum objave: 15.Lipanj/Jun.2019 u 16:20
Malo radnja filma je previše konfunzna, ali film je ipak gledljiv. Blesavi inspektor je malo razbio monotoniju u filmu. Ocena od mene 7/10.

Objavio: aleksayu
Datum objave: 15.Lipanj/Jun.2019 u 17:35
Konacno da se ja i Black Raven slozimo oko necega a to je ovde blesavi inspektor. Ranije smo se razmimoilazili sa misljenjima oko filmova.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk