Hereditary (2018)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=89369
Datum ispisa: 16.Lipanj/Jun.2026 u 15:16 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Hereditary (2018)
Objavio: korleone
Tema: Hereditary (2018)
Datum objave: 21.Lipanj/Jun.2018 u 17:57
|
Tako obicno biva kad se neki film proglasi "necim nevidjenim" jos pre prikazivanja, to na kraju ispadne najgora reklama, posto fanovi ocekuju remek delo i verovatno bi bar medju ljubiteljima zanra ostavio veci utisak da nije bilo tolikog hajpa. Nisam ga odgledao, ali naravno planiram, pa cu se javiti i nakon gledanja. Hvala igabiva za ovaj osvrt.
|
Odgovori:
Objavio: zyklon
Datum objave: 21.Lipanj/Jun.2018 u 23:13
|
IgaBiva, s tobom se inače slažem u 99% slučajeva, ali u ovom slučaju ne.
Moj (skraćeni) take ovog filma:
"One of the most disturbing films in decades.
High anxiety, continuos and unrelenting dread throughout the movie will surely leave a mark on you after you leave the cinema. The framing and camera work is just perfect, it's a work of love of an extremely talented crew and, in times when most effective, up-close and personal.
Ari Aster lets its cast take their time in long takes. The powerful, nerve-wrecking performance by Toni Collette almost steals the entire show.
Aster's full feature debut is certainly impressive. All the things you hear in the media about this film are true, it is actually that good. It's a must-see."
|
Objavio: александар-максимови
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2018 u 12:54
|
Moze li ovde nekad biti postavljena recenzija dobrog filma,da se nesto i pogleda?
|
Objavio: ernad-fakic
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2018 u 21:06
Objavio: milorad-milovanovic
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2018 u 22:47
|
Ja zaista ne znam ko ovo piše, ali ovo je najblaže rečeno stravično. Počevši od sintagme, preko stila pisanja, pa do poznavanja kinematografije. Da bi se neko bavio ozbiljno pisanjem prvo mora da radi u medijima i da prođe novinarsku školu sa dobrim urednikom. Ovo nije ni početnički način pisanja. Šokiran sam koliko je šutra, nečitka, nepismena i neprofesionalna recenzija.
|
Objavio: arzak
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2018 u 18:33
milorad-milovanovic piše:
Ja zaista ne znam ko ovo piše, ali ovo je najblaže rečeno stravično. Počevši od sintagme, preko stila pisanja, pa do poznavanja kinematografije. Da bi se neko bavio ozbiljno pisanjem prvo mora da radi u medijima i da prođe novinarsku školu sa dobrim urednikom. Ovo nije ni početnički način pisanja. Šokiran sam koliko je šutra, nečitka, nepismena i neprofesionalna recenzija. |
Idu mi na k.... ljudi koji pljuju igabivu. Ne slazem se sa dosta njegovih rezenzija, ali ko nas tjera da citamo? Ja nemam problema sa tim. Dodjes, skines titl i oces da uredjujes sajt? Ne citaj njegove recenzije, niko te ne tjera!
|
Objavio: milorad-milovanovic
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2018 u 19:10
|
Tačno - demokratija. Ne pljujem, konstatujem da je sve više nepismenih i neobrazovanih ljudi koji se bavi temama o kojima ništa ne znaju. Nije problem "recenzija" jer ovo nije recenzija - treba pročitati kako drugi ljudi to rade u instranstvu i kod nas, već očigledni amaterizam teksta koji bi kod učiteljice dobio jedinicu ko vrata. Moj bivši urednik ne bi zaposlio ovakvu osobu da piše ni za rubriku Zabava, a kamoli nešto ozbiljnije.
|
Objavio: arzak
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2018 u 21:53
milorad-milovanovic piše:
Tačno - demokratija. Ne pljujem, konstatujem da je sve više nepismenih i neobrazovanih ljudi koji se bavi temama o kojima ništa ne znaju. Nije problem "recenzija" jer ovo nije recenzija - treba pročitati kako drugi ljudi to rade u instranstvu i kod nas, već očigledni amaterizam teksta koji bi kod učiteljice dobio jedinicu ko vrata. Moj bivši urednik ne bi zaposlio ovakvu osobu da piše ni za rubriku Zabava, a kamoli nešto ozbiljnije. |
Ne radi se ovdje o demokratiji. Ja sam samo gost koji dobije casu kafe , vode ili rakije i onda jos treba da im trubim sta ce da rade ili ne. Internet je omogucio svakom da iznese svoje misljenje voljeli mi to ili ne. Ja sam radio za nekoliko dnevnih novina i casopisa pa razumijem o cemu pricas kvaliteta sto se tice. Nekad i sad, nebo i zemlja. Ali to je neka druga prica. Sve najbolje i ne zamjeri.
|
Objavio: mephisto1985
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2018 u 14:51
|
jos jedan dosadan i nebitan film u moru danasnjih ,posebno horora.
|
Objavio: Lykan
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2018 u 01:29
|
Inače nikad ništa ne komentiram, ali ovu prevaru od "horrora" moram. Teško sranje u rangu Witch-a i It Comes at Night, makar su navedeni filmovi barem donekle zanimljivi. Eh, da sam barem poslušao autora ove recenzije i zaobišao ovaj film u širokom luku.
IgaBiva kaže da se u filmu prvih sat vremena ništa ne događa, a ja bih rekao da je to velikodušno jer sam se (kao i ostala publika u kinu) dosađivao prvih sat i po vremena. I onda kad je došao "intrigantan" dio, jednostavno više nismo imali volje za ništa, pa je film prerastao u komediju. Ljudi su se više smijali i sprdali na glumu sina Petera, nego na nekakvoj komediji. Za usporedbu, nedavno sam gledao Quiet Place i publika je toliko bila uživljena da nije htjela jesti kokice da ne proizvode nepotreban zvuk.
Znači, film traje 2 sata, sat i pol se dosađuješ i onda očekuješ da te onih zadnjih pola sata natjera da padneš na guzicu (jer profesionalni kritičari kažu da je ovo novi Egzorcist), no umjesto toga dobiješ zaplet već viđen u mnoštvu niskobuđetnih horora. Jedino pohvalno u ovom filmu je gluma majke Toni Collette, te lik oca koji je jedini bio normalan i s kojim se jedino može poistovjetiti.
|
Objavio: Ispravljac14
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2018 u 20:38
Upravo se vratih iz bioskopa i srećom sam bio mnogo umoran da sam prespavao većinu filma i ne odgledah ove gluposti u celosti...Mnogo dosadno iako sam ljubitelj ovakvog žanra
|
Objavio: LesaRad
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2018 u 22:18
|
Ne znam kakav je, sad cu da pogledam. Ali kakav god da je ne gledajte onaj istorijski failure na gledalici iako ima prevod. Uzeli su najgori CAM na svetu, i gledanje istog nadilazi svaki mazohizam. Popeo sam engleske titlove za bolji CAM (ako ih puste), pa ko zna jezik, ili najbolje sacekati rip i prevod.
|
Objavio: Srecko Delibasic
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2018 u 04:13
|
Gledao sam ga u bioskopu! Fenomenalno iskustvo. U jednom trenu zamalo da doživim napad panike. Fantastična scena. Guglaćete je kad odgledate film. Ja jesam. :D
|
Objavio: Ana & Dragan
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2018 u 22:10
Pocinjem da pisem prevod.
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 22.Kolovoz/Aug.2018 u 15:47
|
Mene se nije dojmio. Očekivao sam nešto više, s obzirom da je kino-hitić. No ne spada u grupu horrora koje budem pamtio.
|
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 00:25
Objavio: Wuk86
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 15:39
robin12345 piše:
Mene se nije dojmio. Očekivao sam nešto više, s obzirom da je kino-hitić. No ne spada u grupu horrora koje budem pamtio.
|
Slažem se, sranje of filma! 
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 16:57
|
A šta ćete pamtiti i šta nije sranje? Teksaški masakr? Petak trinaesti? Troll?
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 17:02
Lesa, ovo je neusporedivo...
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 17:21
LesaRad piše:
A šta ćete pamtiti i šta nije sranje? Teksaški masakr? Petak trinaesti? Troll? | Pa Lesa gdje gori? Nije mi se svidio film, teško je uvijek s horrorima..No ne namećem svoje viđenje drugima, ako se tebi sviđa, to je OK.
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 17:41
LesaRad piše:
A šta ćete pamtiti i šta nije sranje? Teksaški masakr? Petak trinaesti? Troll? |
Teksaški masakr i Petak 13 su kultni filmovi, i ne mogu da se porede!  A Hereditary sam morao da ubrzavam da bi što pre došao do kraja.  Čak se i ne sećam šta je bilo na kraju.
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 20:10
|
Look, people. Ako vi volite masakre, ja tu nista ne mogu. Nije mi jasno zasto bi neko voleo takve stvari, ali ajde. Medjutim, lepo je fim naznacen kao "drama, horor, triler". Dakle, vec iz naznacenog zanra je jasno da nije neki slasher i tako ga trebamo posmatrati. Ako je vama bolji Petak 13. nego Predskazanje i Rozmarina beba, to je vas ukus, a o tome je bespredmetno raspravljati. Ali niko nije slagao za zanr, to je bitno. Licno mislim da je ovo i Bad Samaritan jedino vredno paznje u celoj 2018. My two cents.
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 20:26
Predskazanje i Rosemary's Baby stvarno nemaju dodirnih točaka s ovim filmom. Ovo je...ne znam ni sama kako ga okarakterizirati. Počela sam ga gledati kao dramu, čak je bio i nekakve male napetosti u startu, no kad su zaredala trupla bez glave i glave bez trupla i nikad kraja toj (prilično jednostavnoj) priči, a moglo se to puno kraće i slađe okončati... Trešina.
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 21:05
jeje cantiq piše:
Predskazanje i Rosemary's Baby stvarno nemaju dodirnih točaka s ovim filmom.
|
Imaju, imaju... :)
A kako bi se po vama to moglo drukcije okoncati ili uraditi?
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 21:12
|
Rosemary's Baby i jest legenda zato jer nema horor prizora.
Ovaj sadržaj o ženi nasljedno teško opterećenoj ja bi postavila kao dramu. U prvoj polovici filma, na onom skupu za podršku ona praktički ispriča sve što trebamo znati, nadalje se samo redaju obzglavljena trupla i gluposti.
Film mora biti jako, jako loš da bi mene izazvao da napišem nešto, ovaj to jest.
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 21:25
|
Well ok. S Predskazanjem ima direktne veze u smislu scena, a sa bebom indirektne. Ipak je to stariji film. Ja takodje ne volim takve scene, zato sam i pomenuo slashere u pezorativnom smislu. Ali ako je neka scena opravdana radnjom onda nije suvisna. Nesto kao ljubavna scena u obicnom filmu. Moram da priznam da nisam mogao predvideti kraj filma na osnovu tog skupa za podrsku. Mora biti da ste malo vidovitiji od mene :)
|
Objavio: adm1r
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 21:58
Wuk86 piše:
LesaRad piše:
A šta ćete pamtiti i šta nije sranje? Teksaški masakr? Petak trinaesti? Troll? |
Teksaški masakr i Petak 13 su kultni filmovi, i ne mogu da se porede!  A Hereditary sam morao da ubrzavam da bi što pre došao do kraja.  Čak se i ne sećam šta je bilo na kraju.
|
Obično budu tzv credits. Odjavna špica. Spisak ljudi koji je radio i sudjelovao na film. Ccc
-------------

|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 22:38
LesaRad piše:
Well ok. S Predskazanjem ima direktne veze u smislu scena, a sa bebom indirektne. Ipak je to stariji film. Ja takodje ne volim takve scene, zato sam i pomenuo slashere u pezorativnom smislu. Ali ako je neka scena opravdana radnjom onda nije suvisna. Nesto kao ljubavna scena u obicnom filmu. Moram da priznam da nisam mogao predvideti kraj filma na osnovu tog skupa za podrsku. Mora biti da ste malo vidovitiji od mene :) |
Iznimno sam vidovita, no to ovdje nisam trebala, sve je jasno 
Ovaj film je po nekakvom duhovnom miljeu, atmosferi najbliži filmu Zulawskog Possession (dočim je ono puno bolji film). Stvar je u tomu (kad već spominjemo Rosemary's Baby) da volim horor s barem par scena nadnaravne ljepote i čudne atmosfere, koje će me istresti iz gaća i bez izgrobadignutih lješina i obezglavljenih trupala. Uplaši me odistinski (jer mrtvo tijelo me zapravo ne plaši, samo mi je gnjusno i odbojno vidjeti ga, pogotovo nekoliko puta zaredom).
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 22:46
Director: https://www.imdb.com/name/nm4170048/?ref_=tt_ov_dr" rel="nofollow - Ari Aster Writer: https://www.imdb.com/name/nm4170048/?ref_=tt_ov_wr" rel="nofollow - Ari Aster Stars: https://www.imdb.com/name/nm0001057/?ref_=tt_ov_st_sm" rel="nofollow - Toni Collette , https://www.imdb.com/name/nm8412536/?ref_=tt_ov_st_sm" rel="nofollow - Milly Shapiro , https://www.imdb.com/name/nm0000321/?ref_=tt_ov_st_sm" rel="nofollow - Gab https://www.imdb.com/name/nm0000321/?ref_=tt_ov_st_sm" rel="nofollow - riel Byrne
Resen problem.
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 22:56
|
@jeje cantiq
Onda definitivno preporucujem novu Tvin Piks seriju. Doduse, i tamo ima truplo, barem na pocetku.
Svidja mi se ovo "scena nadnaravne ljepote i čudne atmosfere". Lepo zvuci.
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 23:00
Ako se sjećaš prizora iz Rosemary's Baby gdje se Rosie ukrcava na brod i zatim silazi u potpalublje gdje će imati spolni odnošaj sa Sotonom, na takve scene sam mislila
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 23:23
|
Au, jeje... taman sam mislio da te zaprosim kad ti "spolni odnosaj sa Sotonom"... Nisam Princ tame, zao mi je. Djavolica jedna.
;)
|
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2018 u 23:27
Aštaš, takvi smo ti mi, pretjerano vidoviti. Jednim klikom odbiješ zauvijek svojeg možbit suđenog 
|
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2018 u 00:25
|
Eh... tako ti je to, sta ces. Mada, kazu... https://goo.gl/pc81Hz
|
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2018 u 00:30
Jedan horor mijenja sve!
|
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2018 u 01:37
|
+666 001 Call me!
Otkacio sam ih sve, dolazim sam. https://www.youtube.com/watch?v=BTne5SatvoY
|
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2018 u 16:19
adm1r piše:
Wuk86 piše:
LesaRad piše:
|
Obično budu tzv credits. Odjavna špica. Spisak ljudi koji je radio i sudjelovao na film. Ccc
|
Ah, vidiš toga se nisam setio. 
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 27.Kolovoz/Aug.2018 u 18:47
|
Ima par dobrih scena, ali očekivao sam više. Od mene 6,5/10
|
Objavio: zokilaki
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2018 u 17:41
|
Već duže vrijeme ne gledam horore, jer su katastofa od filmova (loše završavaju)..ovaj je isto sr...nje 5/10
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2018 u 07:07
LesaRad piše:
Treba biti realan, te filmove pamtim za sva vremena, bilo da su dobri ili ne, a ovaj, kao i gomilu drugih ću brzo zaboraviti...
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: Djurke
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2018 u 00:07
|
Izgubih vreme zivota nizasta...
|
Datum objave: 12.Rujan/Sep.2018 u 12:16
AcaNDr piše:
LesaRad piše:
Treba biti realan, te filmove pamtim za sva vremena, bilo da su dobri ili ne, a ovaj, kao i gomilu drugih ću brzo zaboraviti... |
Kako znati unapred šta zaboravljeno će biti?
|
Datum objave: 12.Rujan/Sep.2018 u 20:06
|
Ima onaj nekakav klik (koji klikne ili ne tijekom gledanja)...
|
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2018 u 00:45
|
Nisu valjda i tebi dva gore pomenuta "klasika" bolja od Hereditary? Ne kažem da je nekakvo remek-delo, ali ono... Ja taj klik realizujem pre filma, na plakatu. Hvala im za najavu. Jedino što pamtim od tih koljača je prvi Halloween. Ali taj film ima još ponešto, nije potpuno jednostavan. Inače je taj ubodni jump scare za klince, kokice, masovni bioskop, maske. Ne mogu da zamislim da ozbiljan čovek oseća bilo šta sem zebnje razmišljajući o toj vrsti naizgled bezazlene pučke mladenačke zabave. O, kako znaju da se užive. Kad je Batman bio dovoljan.
Čekam Overlord, da vidimo malo o čemu se radi.
|
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2018 u 02:02
|
Sam si odgovorio na svoje pitanje. Ta tri filma ne pripadaju istoj kategoriji, dva klasika su jedno a Hereditary posve drugo. Hereditary je startao kao ozbiljan film, dakle oštriji su kriteriji.
Halloween je to što jest, od početka do kraja, kao kurva koja stoji na štajgi i vrti tašnicu, a Hereditary je kurva maskirana u gospođu (tek pred kraj joj spadne perje).
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2018 u 23:21
|
Meni je film definitivno dobar , preporuka za pogledati !
|
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 12:49
Pazi, ako je ovo poređenje neka namera uvrede, želim napomenuti da ne prolazi. Zašto... pitajte ako vas zanima.
Dalje. Nije tačno materijalno. Halloween nosi dublje poruke ljubavi, smrti i neuništivosti zla (scena broj poslednja). Karpenter nije bezumna budala.
Elem, ovo što kažeš za Hereditary može da ide za gotovo svaki film. Pa i za Rozmarinu bebu. Naravno, ja to neću reći jer je dobar film, a tvoja analogija je (za tebe) u negativnom smislu.
jeje cantiq piše:
Halloween je to što jest, od početka do kraja, kao kurva koja stoji na štajgi i vrti tašnicu, a Hereditary je kurva maskirana u gospođu (tek pred kraj joj spadne perje). |
|
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 18:26
LesaRad piše:
Pazi, ako je ovo poređenje neka namera uvrede, želim napomenuti da ne prolazi. Zašto... pitajte ako vas zanima.
Dalje. Nije tačno materijalno. Halloween nosi dublje poruke ljubavi, smrti i neuništivosti zla (scena broj poslednja). Karpenter nije bezumna budala.
Elem, ovo što kažeš za Hereditary može da ide za gotovo svaki film. Pa i za Rozmarinu bebu. Naravno, ja to neću reći jer je dobar film, a tvoja analogija je (za tebe) u negativnom smislu.
[QUOTE=jeje cantiq]Halloween je to što jest, od početka do kraja, kao kurva koja stoji na štajgi i vrti tašnicu, a Hereditary je kurva maskirana u gospođu (tek pred kraj joj spadne perje). |
Ne dolazim na forume da bi vrijeđala niti bila vrijeđana, "sukobe" oko filmova ne doživljavam kao sukobe na osobnom planu ti/ja/on/ona.
Svaki film nosi poruke o ljubavi, smrti i neuništivosti, ali jedan ih nosi za tebe, a drugi za mene, nema skupnog mjerila niti egzaktnog utvrđivanja što je nedvojbeno dobro a što loše. Sve ovisi o gledatelju.
|
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 22:36
|
Izvini, ne čujem te od vatrometa. Slave zvezdinu pobedu nad radnikom surdulica. Nakon što je danas poginuo huligan u tuči u bijeljini.
|
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 22:38
|
Fadilj Vokri ovdje mokri.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 01.Listopad/Oct.2018 u 15:10
|
E što se ovog filma tiče, baš zanimljivo šta mislim, a to je da mi prvi deo filma, onih npr sat vremena, film bio baš ok-dobar, u toj kao kategoriji kao nekakav horor a i jeste horor, ali kako film odmiče nakon tih sat vremena postaje mi sve lošiji. Aj kao odlazi kod one žene i saznaje za prizivanje duhova, tu je malo podsetio na Insidious, ali nakon toga... Toni Kolet kao reže sebi vrat, leti do kućice, tela bez glave, nekakvi goli ljudi, nekakvo krunisanje nekog iz pakla... Baš su zeznuli film koji je išaodobrim tokom i dobrom atmosferom i dobrom glumom Gabrijel Birna i Toni Kolet. Znači prvih sat vremena film dobar ali posle katastrofa.
|
Objavio: Mcdeki
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2018 u 02:30
|
Druga polovina katastrofa. Ne preporucujem.
|
Objavio: Diana0000
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2018 u 20:25
|
dok sam gledala i nije mi se činio loš, al ako uzmem u obzir da sam ga odgledala prije nekoliko dana a da ga se takoreći više i ne sjećam, bit će da baš i nije ostavio neki dojam
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2018 u 23:50
Najbolji deo filma mi je bio kad je ona mala ostala bez glave. Nisam siguran da bih podneo da gledam onu gadnu njušku do kraja filma. Treba istaći sjajnu glumu Toni Kolet. Žena je briljirala u ovom inače, vrlo čudnom ostvarenju.
|
Objavio: Diana0000
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2018 u 08:29
hahaha, razumijem u potpunosti što misliš
|
Objavio: filips88
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2019 u 22:07
|
Los film. Iskreno smorio me brzo i ugasio.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2019 u 22:49
|
Ja sam ga izdržao do kraja. Očito se tu nešto nekima jako svidjelo, meni je sve to skupa bilo bezlično i bezze. Precijenjeni prosjek.
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2019 u 22:17
|
Ma nesto mi se ovo ne dopada.Da bas ne kazem da jedva odgledah.
|
Objavio: TheDudeAbides
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2022 u 09:38
Kad sam ga prvi put gleda, bia mi je dobar, al ništa specijalan. Drugi put, nakon šta san odgleda i Midsommar 2 puta, bia mi je znatno bolji. Kamera, detalj, mali znakovi tijekom cijelog filma, izvrsno. Slažem se da kraj nije savršen, ali s druge strane gluma Toni Collete jeste. Ne znam kad san vidia bolju žensku glavnu ulogu. Kao i scena koja je okrenula film - gdje drugi horori žive na lokvama krvi i jump scare-ovima koji mogu biti zanimljivi samo maloj djeci - ovaj film postiže toliku tjeskobu sa tako jednostavnom stvari -> trenutak kad se kćer počne gušiti od alergijske reakcije koji završava kako završava. Šačica horora stane rame uz rame s ovim. Odličan film.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2022 u 17:47
Odgledah tada kada je izašao ali se ne sećam niti jedne jedine scene, u magli mi je sve, možda ga zapravo i ponovim, ambijenta radi ako ne već i zbog samog prisećanja. Sve mislim da sam ga gledao preko fona što ionako ne bi trebalo da se računa, sve i da nisam bio u nekom pa svom šoku i bez filma.
|
|