Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=89096 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 15:12 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Castle Rock (2018)Objavio: Stole Haringa
Tema: Castle Rock (2018)
Datum objave: 06.Svibanj/May.2018 u 08:51
Castle Rock (2018)
Žanr: Drama, Fantasy, Horror
Uloge: Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland
Jezik: engleski
Radnja: Castle Rock je psihološka horor serija koja se temelji na pričama,
novelama i romanima Stephena Kinga, gde se povezuju likovi i teme iz
izmišljenog titularnog grada. Prvi put se s njim susrećemo 1979. u
romanu “The Dead Zone“, tamo su smeštene radnje “Cujo”, “The Body”,
“Uncle Otto’s Truck”, “Mrs. Todd’s Shortcut”, “The Dark Half”, “The Sun
Dog” i “Needful Things”, dok se na njega refrira ili samo u prolazu
spominje u mnogim Kingovim delima poput “Stand by Me”. Takođe se u
istoj geografskoj regiji nalazi i gradić Derry gdje je kanalizacija dom
jednog od najstrašnijih klovnova – Pennywisea (It).
Odgovori: Objavio: chiba
Datum objave: 08.Svibanj/May.2018 u 03:07
Super
Kog datuma je premijera?
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 08.Svibanj/May.2018 u 03:57
Piše na posteru, 25-og jula ukoliko ne odluče drugačije.
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2018 u 05:52
Datum objave: 02.Kolovoz/Aug.2018 u 03:01
Odgledao sam prve dve epizode i više sam nego zadovoljan viđenim. Mislim da se posle dugog filmskog tumaranja najzad našli autori koji znaju kako se pravi Kingov univerzum. Ne znam kako bih drugačije nazvao ovu galeriju likova koja bitiše u fiktivnom Kastl Roku. Uostalom, ako može Marvel (dopisati po želji) ili bilo ko drugi, ne vidim zašto ne bi i King imao nešto slično. U teoriji izgleda ambiciozno i nemoguće, u praksi to trenutno izgleda drugačije. Akcenat je stavljen na psihološki aspekt priče, sveprisutni osećaj paranoje niskog inteziteta i izolacije glavnog junaka koji se ne oseća dobro u gradu u kom je urbana legenda.
Prve dve epizode su odlična misterija sa minimalnim količinom horora.
Mislim da serija neće biti promašaj poput Magle (što nije naročito teško) i sličnih katastrofalnih ekranizacija Kingovih dela. Rano je za prognoze, videće se na kraju šta će biti.
Objavio: robin12345
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2018 u 14:24
inghizida piše:
Zasto prevodi serije kasne 3-4 dana?
moš ti isti dan prevestkao da je to samo ubaciš žeton
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2018 u 14:25
ima ga i na HBO tko ne može čekati.
Objavio: chiba
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2018 u 14:58
Prve tri epizode zbilja obećavaju.
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2018 u 15:27
Nije bome loše, kake je King bio sreće do sada, ovo je sasvim dobro. Jedino što su svi pomalo antipatični, a naročito Henry Deaver (crni odvjetnik i ključni lik serije). No nisam ovisnik o dobricama pa budem to zanemario
Objavio: cersei
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2018 u 23:48
cmoljenje za titlovima je kažnjivo djelo u ovim temama tak da....
Ako neki misle nastavit, neka se pozdrave s ekipom
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2018 u 08:36
Ja sam odgledao prve četiri epizode i za sada sam zadovoljan iako niko od njih zaista nema harizmu veću od kokošije kuvane noge. Odskače stari šerif koji izgleda kao stariji brat Bili Bob Torntona i bela verzija Henrija Divera. Video sam na IMDB-u da je bio maskirani klovn u filmu It (2017). ogli su da uštede na šminkanju jer dotični je dovoljno jeziv i bez šminke.
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2018 u 09:00
Stole Haringa piše:
Ja sam odgledao prve četiri epizode i za sada sam zadovoljan iako niko od njih zaista nema harizmu veću od kokošije kuvane noge. Odskače stari šerif koji izgleda kao stariji brat Bili Bob Torntona i bela verzija Henrija Divera. Video sam na IMDB-u da je bio maskirani klovn u filmu It (2017). ogli su da uštede na šminkanju jer dotični je dovoljno jeziv i bez šminke.
Stole, on bi ti mogao biti dalji rod: Scott Glenn-Osušena HARINGAobzirom da je počeo s pojavljivanjem na tv ekranima 1964, još dobro i izgleda, heheheeh...Nema u njemu ni grama masnoće. A bome ni vode, suh ko potok u Teksasu, sredinom kolovoza
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2018 u 15:58
ja ogledala pilot i malo druge, vidim da Roman je opet upir Tog lika uzimaju samo da izgleda creepy buljavo
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2018 u 17:34
ti bi bracu, ti bi UVIJEK bracu
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2018 u 17:37
neka seka je već plazila po njemu, sav je jadan crven i spaljen
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2018 u 18:05
dok nisi napisao, nisam ni skontala da je to mali buraz
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2018 u 03:16
robin12345 piše:
Stole Haringa piše:
Stole, on bi ti mogao biti dalji rod: Scott Glenn-Osušena HARINGAobzirom da je počeo s pojavljivanjem na tv ekranima 1964, još dobro i izgleda, heheheeh...Nema u njemu ni grama masnoće. A bome ni vode, suh ko potok u Teksasu, sredinom kolovoza
Ko zna šta je moj prađed radio dok se šetao po Amerikama.
Maćori će uskoro zagaziti u devetu deceniju života. Mlađi je od Istvuda i Kirka Daglasa a Torntonu bi mogao biti brat ili ćaća.
Castle Rock već dobio drugu sezonu
Hulu je zadovoljan sa svojim psihološkim trilerom Castle Rock, te je serija već obnovljena za drugu sezonu!
Ceo univerzum Stephena Kinga sudara se u ovoj seriji, kada se u
gradić Castle Rock vrati Henry Deaver (Andre Holland), advokat koji želi
da pomogne najblaže rečeno čudnom mladiću (Bill Skarsgard), pronađenom u
kavezu u napuštenom delu zatvora Shawshank. Da, onog zatvora Shawshank.
https://variety.com/2018/tv/news/castle-rock-renewed-season-2-hulu-boss-interview-1202902465/" rel="nofollow - Variety
takođe otkriva da će se Castle Rock vratiti sa "novom originalnom
pričom", što je potvrdio i čelnik Hulua, Craig Erwich. To znači da će
serija ipak biti antologijska, poput American Horror Story, sa
eventualnim "sudaranjima" likova iz više sezona.
Erwich je potom nastavio da se hvali kako je Castle Rock "udružio
jednog od najvećih pisaca (King) sa jednim od najvećih modernih
pripovedača (J.J. Abrams) kako bi se priča valjano konstruisala oko
nečega što je toliko poznato među legijama Kingovih fanova, a to je
gradić Castle Rock".
"Očekivanja su bila ogromna u startu, ali smo ih u potpunosti
nadmašili. Reakcija publike je fenomenalna i mislim da imamo jednu od
serija o kojoj se ovog leta najviše priča," završava Erwich.
Dobra vest, nadam se da neće da zeznu do kraja.
Datum objave: 18.Kolovoz/Aug.2018 u 15:28
Početak je dobar. Super je što nastavljaju dalje.
Datum objave: 18.Kolovoz/Aug.2018 u 22:56
Dobra je ova zadnja epizoda sa sektom Šizmatika.
Ovo postaje sve bolje i bolje. Javiću se kad sve odgledam.
Objavio: bokidante
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2018 u 18:37
Upravo odgledao 2 epizodu, i mogu samo reći, palac gore! 9/10
Objavio: LesaRad
Datum objave: 23.Kolovoz/Aug.2018 u 02:59
Objavio: rocknrollabgd
Datum objave: 28.Kolovoz/Aug.2018 u 22:33
Treba biti strpljiv, iz pocetka spora ali, polako se zahuktava.
Preporuka!
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 28.Kolovoz/Aug.2018 u 23:38
Lesa, Lesa...
Ako si pogledao drugi dio Twin Peaksa, moći ćeš i ovo. Nije mi loše za sad.
Objavio: Meklejn
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2018 u 17:07
Odgledao 9 epizoda, zaista nema pojma sta gledam. Tesko mi ide povezivanje stvari.
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2018 u 17:31
koliko su otkrili u 9. epki toliko novih pitanja, kao "Lost" taktika, jedno otkriješ 3 nova pitanja odmah skaču s ekrana.
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2018 u 17:47
robin12345 piše:
koliko su otkrili u 9. epki toliko novih pitanja, kao "Lost" taktika, jedno otkriješ 3 nova pitanja odmah skaču s ekrana.
još dan danas ih pola ne zna John Locke mrtav ili nije
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2018 u 18:04
Koji od John Lockova?
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2018 u 19:42
e to
Objavio: Prckonja
Datum objave: 09.Rujan/Sep.2018 u 21:19
Sve što je od Stivena Kinga je bolesno i u suštini glupo. On je patološki materijalista, sve onostrano i natprirodno prikazuje u negativnom kontekstu. Jedino je majstor u tome da od svoje psihoze zaradi pare veštom pričom.
Objavio: king kunta
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2018 u 17:23
Vrlo dobra serija, drugi deo sezone pogotovo.
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2018 u 23:35
Ko je John Lock ?
Šalu na stranu, nemam običaj da se javljam svaki čas. Nužda zakon posle devete epizode menja. Može da se desi da zaboravim nešto jer ovde ništa nije onako kao što izgleda. Zakomplikovalo se toliko da ima i Losta onoliko koliko ima i Darka. Ne znam na koju će prevagnuti stranu.
Posle palanačkih i šumskih staza, stranputica i bogaza, šira slika se malo razbistrila a više zamutila. Ovo što sam video i što očekujem je glavolomka uzrokovana putešesvijem kroz više dimenzija. Meta je ista, različito je odstojanje, preciznije, grad i okoliš su isti, razlikuju se životi stanovnika. Mama Moli (Spejsek) je trenutno jedina svesna postojanja svih dimenzija koje obeležava šahovskim figurama. Podsećaju je gde je i kad bila. Kroz njen multidimenzijalni procep defiluje pas koji je, u zavisnosti od toga gde se nalazi, živ, mrtav, ranjen ili reinkarniran u nešto sasvim treće. Isti slučaj je i sa ljudima i događajima za koje ne zna da li su se desili, dešavaju se, ili će se tek dogoditi. Ravnotežu u svemiru je poremetio paganski ritual prvih stanovnika grada u kom vlada ili će zavladati pritajeno zlo. Biće zanimljivo za videti kroz šta su prošla dva Divera, ili još bolje, šta je od njih nastalo.
Očekujem zanimljivo i komplikovano seljakanje kroz raznorazne dimenzije kojima ni reinkarnacija nije strana.
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 15:01
Meni osobno, najbolja adaptacija Stephan-a King-a do sada! 10/10
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2018 u 16:01
Završio sam prvu sezonu koja će biti prava poslastica za Kingove fanove i njegovo kingovanje.
Serija Kasl Rok je za kingofile iz više razloga iako ima nema baš mnogo
veze sa njegovim delima. Kopča koja ih spaja su imena iz njegovih dela u
paketu sa famoznim mestom radnje.
Nisam otkrio rupu na saksiji time što pišem da je dotični najekranizovaniji pisac današnjice a verovatno će tako biti i u budućnosti. King je isceđen toliko da u strahu smrti od gladi vampiri i komarci beže od njega. Producenti serije u udruženom kreativnom poduhvatu, Abrams i dvojac koji je potpisao scenario i režiju, nisu bili obeshrabreni eskiviranjem krvopija, oni misle da ima još toga da se iscesi. Donekle su bili u pravu, oni su poput pravih holivuđana odavno nadmašili Kraljevića Marka čiji je specijalitet bio ceđenje devetogodišnje suve drenovine. Iscedili su dovoljno od Kinga da ponude vožnju koja se završila tamo gde je i počela, u kavezu i podrumu. Predosećao sam nešto slično posle vesti da je druga sezona zagarntovana i to se na žalost i desilo. Autori su u toku vožnje, uz put, umesto putokaza, posejali toliko znakova pitanja, i tek poneki znak usklika koji više odmaži nego što pomažu. Da je ovo neka novost pa da im progledam kroz prste, ovo sam već video u Lostu, Tvin Piksu i Darku. Kasl Rok nije nišra drugo nego koktel smućkan od navedenih serija sa malom esencijom Kinga koji je poslužio da mu poboljša aromu. Donekle su uspeli u tome, dovoljno da nastavim sa drugom sezonom.
Datum objave: 17.Rujan/Sep.2018 u 07:24
Dobro otezanje solidne prve sezone.
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2018 u 23:24
Trolovanje autora serija je neminovno.
Sedma epizoda mi je najbolja jer najviše objašnjava dimenzije koje su slične ali ne i iste. Neke stvari su konstantne a neke su miksovane poput oba Henrija. Portal u šumi je doživeo neku anomaliju koja omogućuje šetnju između dve dimenzije crnom Diveru koji je sa sobom povukao belog. Dva Henrija na jednom mestu ruše ravnotežu pa nastaju požari, ubistva itd. Tajanstvena sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar vraća ravnotežu tako što jednog od njih stavlja u štenaru. Oprostiću trolovanje ukoliko se ovo ne pretvori u špansku seriju u kom se ne zna ko je kome očuh, majka, brat.
U svakom slučaju utisak je pozitivan. Gledaće se u drugoj sezoni.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2018 u 17:34
Ne mogu da dočekam priliku da izujedam ovu seriju u komadu. Puding, piškote, banane i King. Dobro de, i ako bude bilo rerne, eto još i krompirića i šnicli. Dabome. Uopšte kakav pokušaj sumiranja Kingovog univerzuma u jednu seriju, meni je potencijalni praznik (ako ne mora da se posti nešto, sačuvaj bože)
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2018 u 11:24
Vudu vrač šizmatik je dosta toga objasnio u gluvoj sobi.
Objavio: funky545
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2018 u 14:01
Poslije 4. ili 5. epizode prestao da gledam. King zabluzio opet.
Objavio: memich
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2019 u 14:18
Nakon dosta odgađanja napokon sam odgledao ovu seriju i prilično sam zadovljan. Meni kao ljubitelju misterija, sezona bi bila skoro savršena da nije lošeg završetka, ali opet je to nekih 8/10.
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2019 u 15:37
Premijera 2. sezone je 23. oktobra 2019. godine
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2019 u 18:56
Odlična serija, jedva čekam treću sezonu!
Objavio: memich
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2019 u 13:39
Fascinantna serija, vrijedna diskusije i teoretisanja. Zanima me šta drugi misle o tome koji vrag se dešava ovdje
Druga sezona je stvarno dobra. Lizzy Caplan je zaslužila nagradu za ovu ulogu, najbolja gluma ove godine, ne znam da sam ikad ovako uživao u nečijoj glumi.
Druga sezona je konkretnija i više naginje na horor, čak daje više smisla finišu prve sezone koji mi je bio slab. I ovdje imam zamjerke što se tiče finiša. Drago mi je da je na kraju fokus bio na Lizijinom liku, ali volio bih da smo dobili neke informacije o ostalim likovima. Možda ćemo dobiti u trećoj sezoni. Iako je finiš u jedom pogledu bio slab, u drugom je bio dobar.
Seriju preporučujem svima.
Za sad, čitavoj seriji dajem 8,5/10.
Objavio: iromafia111
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2020 u 20:25
bokidante piše:
Odlična serija, jedva čekam treću sezonu!
Otkazan Castle Rock
Tužne vijesti stižu za obožavatelje serije https://mojtv.hr/serije/113312/castle-rock.aspx" rel="nofollow - Castle Rock ! Nakon samo dvije sezone je Hulu odlučio otkazati antologijsku horor seriju temeljenu na djelima Stephena Kinga.
Usprkos mnogobrojnim Kingovim obožavateljima, sama serija nije uspjela
skupiti dovoljan broj fanova kako bi se održala dulje na životu. Što
zapravo dost iznenađuje, posebno s obzirom na fantastičnu glumačku
postavu prve sezone u kojoj su bili Andre Holland, Bill Skarsgård, Melanie Lynskey, Jane Levy i Sissy Spacek.