Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88697 Datum ispisa: 25.Srpanj/Jul.2026 u 13:23 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Majstori japanske animacije: Isao Takahata (28.03.2018.)Objavio: Kneginja
Tema: Majstori japanske animacije: Isao Takahata (28.03.2018.)
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 00:41
Hogi, svaki dan na poslu, uz sendvic procitam tekstove od IgeBive, lijepo je vidjeti da si se pridruzio pisanju o filmu, japansku animaciju ne poznajem dovoljno pa se unaprijed veselim citanju tvog teksta, Hvala Hogi
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 00:44
Nema na čemu, Knegi.
Ovo je prvi od planiranih pet, pa ako ti se kojim slučajem dopadne materija, biće toga još.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Objavio: LekaSrbin
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 07:21
Članak zaslužuje svaku pažnju. Odgledao sam sve filmove iz Studija Ghibli, čak sam i odradio jedan titl za Only Yesterday. Animacija je odlična, filmovi su veoma poučni i nekako vam uđu u krvotok. Vredni gledanja...
Objavio: cersei
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 10:14
znam ja da ti zapravo želiš pisati o Sailormoon, ovo je samo kao uvod neki
G
M
T
< id="SL_locer" ="" title="Lock-in ">
Text-to-speech function is limited to 200 characters
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 12:26
Odličan članak, interesantna tema, lepo, pregledno, sažeto. Svaka čast dragi Hogare Strašni. Od mene - maximalna ocena - petica:
* kod nas ljudi (a tu računam i sebe) japanske animirane filmove slabije prate i imaju predrasude o njima. Nadam se da će ovaj i naredni tvoji članci to bar malo promeniti.
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 14:16
cersei piše:
znam ja da ti zapravo želiš pisati o Sailormoon, ovo je samo kao uvod neki
G
M
T
* kod nas ljudi (a tu računam i sebe) japanske
animirane filmove slabije prate i imaju predrasude o njima.
Da,
često ljudi na pomen japanskih crtanih odmah pomisle na robote, pokemone, svemirce
i ostale karakondžule. Što i jeste ogroman deo njihove produkcije i što ne znači da je taj deo loš, ima i tu šta da se pronađe, ali ima i
ovakvih izuzetaka koji zaista odskaču.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 17:21
Meni prvo ovo padne na pamet, sexy mange u školskim uniformama, bikiniju, med.sestre, sobarice,.... https://static.hentai-image.com/upload/20160415/42/42116/p=700/3.jpg" rel="nofollow - Npr. ovako nešto.
Ili još bolje ovako nešto...
Bilo je u emisiji Galileo (O2TV ex B92). Ne sećam se tačno koliko sati provede ispred ogledala (oko 7-8h), a najtužnije je što nema mnogo prijatelja (ne računam društvene mreže). Šminka, senke, sočiva,... Anastasiya Shpagina, btw.
Objavio: cersei
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 17:32
ove dvije bi ja stavila na polje da plaše vrane
G
M
T
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 18:36
Ma, Sailor Moon je Zakon.
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 19:14
Pitanje za našeg dragog Hogara Strašnog:
Konkretno, od ovog majstora, Isao Takahata filmovi koje bi nam preporučio su navedeni u članku? Koji film bi nam predložio za prvo gledanje (od navedenih) ???
Hvala unapred.
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 19:28
U članku su svi njegovi filmovi.
Ako hoćeš najbolji da pogledaš, Grave of the Fireflies. Mada je on baš potresan.
Ako želiš manje potresan prvi susret, onda Only Yesterday ili The Tale of Princess Kaguya. Možda za početak bolje ovaj prvi.
Objavio: robin12345
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 19:39
Nemoj ga slušati, plakat ćeš cijeli dan...Sve samo ne Krijesnice.
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 20:53
robin12345 piše:
plakat ćeš cijeli dan...
He's right, you know.
Objavio: adm1r
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 22:42
Yoshitaka Amano. Meni najdraži. Što zbog rada na dizajnu likova u dosta Final Fantasy igara, što zbog svoje svestranost. Njegov (možda) najpoznatiji uradak (na ovim prostorima) je dizajn likova u Vampire Hunter D, anime filmu iz pojma nemam koje godine, lijeno mi guglati. Ne znam šta sve obuhvata to "majstori animacije", ali jednostavno likovi ovog čovjeka imaju dušu.
-------------
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 22:46
Može da obuhvata u suštini bilo šta, ali fokus je na autorima animiranih filmova. Stoji sve što si rekao za Amana, s tim što je on primarno dizajner i crtač.
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 22:58
Na žalost, nisam imao vremena za ovu japansku rabotu. Gledao sam samo Zmajeve kugle i Crnu Bibliju. Počeo sam da gledam na jednom našem sajtu Parasyte The Maxim i sva je prilika da ću nastaviti dalje.
Da ne davim, dobro će mi doći Hogarov vodič da nešto naučim.
Objavio: Black Panther
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2018 u 13:05
Grave of the Fireflies је одличан! Свако ко није гледао, обавезно да погледа! Наоружајте се добрим расположењем, неком храном :))) и никако га увече немојте гледати, јер нећете моћи да заспите.
Хвала на овом чланку, погледаћу још нешто од Isao Takahata.
Да ли ће бити речи и о Makoto Shinkai у неком од наредних објава?
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2018 u 19:45
Makoto Šinkaj je planiran.
Trebalo bi tema narednog teksta da bude Satoši Kon, a posle njega Makoto Šinkaj.
Objavio: Kneginja
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2018 u 00:09
Hogi, tekst je vrlo dobar, otkrijes nam taman toliko da nas zainteresira pogledati film.
Vidim da imas u pripremi jos nekoliko tekstova, kojima se unaprijed veselim. Hvala.
Nadam se da ce tvoje pisanje dati motiva i ostalim clanovima.
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2018 u 00:17
Hvala još jednom, Knegi.
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2018 u 01:24
Još jednom, hvala ti dragi Hogare Strašni na odličnom autorskom članku.
* nijedan negativan post u vezi članka. Respect that.
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2018 u 01:28
Još jednom hvala, Danilo.
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2018 u 11:37
Upravo su javili da je preminuo Isao Takahata...
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2018 u 13:03
Večna mu slava.