Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Terror (2018)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88682
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 15:12
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Terror (2018)
Objavio: Stole Haringa
Tema: The Terror (2018)
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2018 u 23:41

The Terror (2018)

Žanr:
drama, horor

Uloge:  Jared Harris, Ciarán Hinds, Tobias Menzies 
http://www.imdb.com/name/nm0364813?ref_=tt_ov_st_sm" rel="nofollow - http://www.imdb.com/name/nm0580014?ref_=tt_ov_st_sm" rel="nofollow - Jezik: engleski

Radnja:

Priča je zasnovane na istinitom događaju, koji se odigrao davne 1845. godine.

Kapetan John Franklin, iskusni istraživač i član kraljevske mornarice, isplovio je iz Britanije u svoju četvrtu i poslednju ekspediciju koja je trebala da istraži arktički Severo-zapadni prolaz. Nakon prvih nekoliko smrti članova posade, dva broda, Erebus i Terror, koja su krenula u misiju, nasukala su se u zaleđenom Viktorijskom prolazu. Cela ekspedicija, koju je činilo 129 ljudi, uključujući i kapetana Franklina, bila je izgubljena.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiniJ7b8YraAhXCFSwKHXXtAQQQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt2708480%2F&usg=AOvVaw17jeHOFzNCFH5qEaACYftg" rel="nofollow - IMDB

Odgovori:
Objavio: Freak37
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 12:40
Posle dve epizode , obecava!

Objavio: Wida
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 17:32
Odlična serija!

Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 22:19
  Odgledao sam prvu epizodu koja obećava iako se nije ništa zanimljivo i epohalno desilo. Oejzaž je toliko dobar i fantastičan da mi Sibir izgleda kao Niška banja.

U svakom slučaju nastavljam dalje. Javljću se kad završim sezonu.

Objavio: robin12345
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 22:26
Neće biti dosadno, temperatura bude nezamislivo opadala, zvijer se bude prišuljala, a zalihe istopile..

Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 22:43
  Naterao si me da se javim. LOL

Kar bo, pa bo, to bumo tek vidjeli, ne ?

Objavio: Fokan
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2018 u 07:27
Meni je ovo jedna od boljih knjiga Dan Simmonsa ("Hyperion" i "Pad Hyperiona" su jednostavno nedostižni a odlična mi je i zbirka priča "Ljubav i smrt").
Netom završih "Gnusno" (izdavačka kuća Laguna, može se na mreži pronaći PDF i E-pub kao i za "Teror") o usponu na Mount Everest 1925. i slična je atmosfera (osim hladnoće, naravno) prijeteće slutnje. Vrlo dobar roman o alpinizmu sa jetijima i nacistima (he, he...). Čitao sam jedan intervju sa Simmonsom i postoje nekakvi preliminarni dogovori o snimanju serije ili filma i prema tom romanu.
Pročitao sam praktično sve što je objavljeno od čestitog nam Dana i baš me čudi što nije više ekraniziran jer su mu djela poprilično filmična a i tražene su mu i popularne knjige pa već postoji nekakva baza potencijalnih gledatelja.
Sačekat ću da izađu sve epizode pa pogledati u komadu. Malo sam prevrtio prve dvije epizode koje su do sada izašle i vidi se da su eksterijeri ovlaš umjetni, nadam se da neće biti isuviše iritantni i pokvariti dojam. Ne znam odakle im ideja da snimaju na Pagu ali ajd' dobro, mogli su skočiti do Like i snimati na nekakvoj pustopoljini na pravom snijegu.
Hvala za prijevode!

Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2018 u 07:57
I ja sam pročitao knjigu, pa eto imam moć "predviđanja", no neću spojlati. Ovo što sam gore napisao se da zaključiti. Inače to mi je nekako najuzbudljivija knjiga u zadnjih par godina. Osim nje jako je dobra i "Djeca noći", gdje opet jako dobro "skida" Rumunjsku u post Ceausescu doba, a tema su vampiri i Vlad. Meni pak najdraža iz toga ciklusa je " Crna brda", gdje spaja Little Big Horn sa misterijem, no opet odlično skida Ameriku početkom industrijskoga doba. Umješan pisac, s različitim fazama. Kao i kod slikara, da bi bio dobar nadrealista, moraš savladati prvo osnove, znači realizam. Naoko je lako, uzeti povjesne osobe i "utopiti" ih u fikciju. On to radi nenadmašno. Mislim da ovo bude početak. Sada je "otkriven", materijala ima puno i za filmove/serije. Ovo nikako nije zadnje, vjerovatno tek kreće u većem obimu.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2018 u 10:30
Moj osvrt na  https://titlovi.com/clanci/1280/the-terror-za-gledaoce/" rel="nofollow - https://titlovi.com/clanci/1280/the-terror-za-gledaoce/  Smile

Objavio: ar8c
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2018 u 18:03
Veliki sam fan Dan Simmonsa i pročitao sam skoro sve što je napisao, ponešto i više puta. The Terror je fantastičan roman, potpuno u skladu sa zaostavštinom legendarnog pisca. Veliki sam fan i Ridley Scotta koji je doduše samo posredno ukjučen u realizaciju ove serije koju sam iščekivao sa radošću i nestrpljenjem. Nakon odgledane prve epizode utisci su prilično jalovi i daleko ispod očekivanja.

Kao i obično, teško je očekivati da serija ograničenog trajanja i budžeta nadmaši podebeli roman. Ipak ovo je omanulo na više frontova. Nije samo tempo spor već je razvoj glavnih likova nikakav i predistorija potpuno preskočena, a cela prva epizoda se vrti oko vrlo trivijalnih i po zaplet suvišnih detalja. I pored obilne dostupne građe već sam uvod u seriju donosi neke nove i nepostojeće momente proedeći sa knjigom. Nisam siguran da ću uopšte nastaviti sa gledanjem serije nakon onakvog uvoda.

Cenim da će gledaoci bez iskustva čitanja romana biti daleko zadovoljniji i pitati se zbog čega zakeram u ovom komentaru, ali siguran sam da će dobar deo Simmonsovih fanova odreagovati na isti način kao i ja. Možda bi čak bolje bilo da je režiser krenuo u neku svoju avanturu imaginarne interpretacije dešavanja u i oko Terora i Erebusa umesto što je jasno nagovešteno da se serija naslanja na Simmonsovu maštariju. On nam je istu isporučio nakon vrlo detaljnog izučavanja istorijske građe, pa čak i solo turneje po zaleđenim prostranstvima Arktika kako bi njegovo delo bilo što realnije i uverljivije. Teško da ovde može više od 5/10 u mom slučaju.

Objavio: dovedimolopovenavlas
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2018 u 09:40
ha ha serija je odlicna bas realno prikazuje zivot i postupanje ljudi ... kakvi jesmo ... a ne zelimo da priznamo

Objavio: jocoiva
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2018 u 14:20
Čekam sve episode,pa da vidim

Objavio: robi75
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2018 u 18:11
Meni su prve dve epizode dobre i vrlo sam zadovoljan vidjenim...

Objavio: Nicim Izazvan
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2018 u 20:55
Upravu si ...i ja zameram najviše na sporom tempu koji ne odgovara horor žanru...previse hvaljena..a jos uvek malo pokazala .... 6/10

Datum objave: 02.Travanj/Apr.2018 u 21:05
Horror žanr? Stekao si krivi dojam, ili nisi čitao sve te prepiske oko serije snimljene po knjizi. Horror je samo komadić svijeta koji je Terror i Erebus snašao u ledenoj pustoši. Drama, melankonija, jeziva hladnoća. Međuljudski odnosi i odnosi općenito primjereni tome vremenu. Ovo nije " Thing" niti to bude. Tko očekuje horror seriju možda bude razočaran.

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2018 u 00:12
Serija je obnovljena za 2. sezonu Wink

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: Nicim Izazvan
Datum objave: 04.Travanj/Apr.2018 u 20:14
i dalje jedva 6/10

Objavio: Black Panther
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2018 u 03:59
Мени није спора. Очигледно нисте гледали споре филмове и серије. 
(видети филм: A Ghost Story; Хтео сам да излупам лаптоп након сцене са питом, јер ју је жвакала десет минута. Овог филма сам се првог сетио xD)

После пет епизода је врло добра. Баш фино тече. И даље се осећа та нека мистична нит у ваздуху...
Не треба све ни открити у првим епозодама. Што каже наша пословица: ''Стрпљења! Временом од траве постаје млеко.''

Нисам прочитао роман. Мада после ове серије, можда и стигнем да прочитам нешто од аутора. Увек ми се врзма по глави кад неко каже да није као у књизи. Свако другачије замишља ликове, радњу и цео тај комплекс приче и никада не можете да очекујете да ће бити онако како сте ви то мислили (добро је да је тако!). Зато, када се ради екранизација неке књиге, романа и слично, покушајте бар да уживате у томе, а не да их увек упоређујете! 

Поздрав! Thumbs Up

Objavio: Ledenko
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2018 u 16:32
 Serija nije losa,ali i nije nesto posebno dobra.Gledljiva, ocjena 6,5. Tempo je spor,ali je interesantan prikaz toga vremena tako da ima pozitivnih elemenata.

Datum objave: 05.Travanj/Apr.2018 u 16:34
@ Black Panther

Poređenje je neminovno jer kada čovek stekne iskustvo čitanja knjige od utisaka ne može da pobegne. Posebno kada se izričito naglasi da film/serija nastaje po nekom književnom delu, kao što je ovde slučaj.

Nemam nikakav problem sa ekranizacijama, rado ih pogledam, ali uvek više volim da prvo pročitam neko delo. Obožavam kinematografiju, ne bih bio ovde da nije tako, ali čitanje je ipak iskustvo za sebe, kompletnije, potpunije i "ličnije".

Svedoci smo odlično odrađenih ekranizacija književnih dela, ne bih se sada zamarao nabrajanjem primera, ali u ovom slučaju moram reći da se omanulo u onim fundamentalnim stvarima. Dao sam šansu seriji i gledanjem druge epizode, ali utisak se nije popravio već naprotiv, postao još jači i potvrdio moju odluku da batalim dalje gledanje serije.

Ponavljam, daleko je bolje bez iskustva čitanja i ne sumnjam da će serija proći sasvim solidno. Ali sa svežom Simmonsovom građom u glavi, sa njegovim dočaravanjem likova, atmosfere, ledenog ambijenta, ičekivanja, neizvesnosti, konačno i horora u tih 800 strana meni je serija pad i razočarenje jer sam siguran da se posao mogao odraditi efektnije i bolje. Nema ni potrebe da se silim dalje jer sam iskustvo obrađene materije proživeo uz roman na daleko potpuniji način.

Srećno svima sa gledanjem, ali i topla preporuka da se makar naknadno pročita Simmonsovo delo (ovo i gotovo sva druga) ukoliko ste iole ljubitelj takvih žanrova i kvalitetnog stila pisanja.

Datum objave: 05.Travanj/Apr.2018 u 19:53
Сложићу се са тобом да постоје и лоше направљене серије и филмови на основу књига. Big smile

Покушај само да одгледаш до краја, односно још тих осам епизода кад изађу. Можда ти то на крају поправи утисак, а можда буде још горе...Cool Увек се држим слогана ''заврши започето'''!

Запало ми је за око, кад излазе напоље, да има оних који не носе неки инпровизовани шал, маску, шта год... Ипак су доста ниске температуре?!

Objavio: dajan1998
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2018 u 22:53
Hm, samo spada li ovo u Horor seriju? Osim ako se neko plasi debelog minusa:) Zapravo scene uopste nisu strasne barem za sada ..

Datum objave: 06.Travanj/Apr.2018 u 00:08
Život je prekratak da bi se traćio na stvari koje od starta ne zaslužuju da im se posveti vreme. Kao što rekoh, omanulo se u razradi atmosfere, likova i cele ideje. Otprilike svuda. Simmons je majstor da izgradi atmosferu, dočara ambijent i čitaoca uvuče u radnju kao da sam u njoj učestvuje. U ovom slučaju da se zaledi od hladnoće i jeze iščekivanja i strave. Ovo je urađeno skroz jalovo. Zato i ostavljam takve kritike.

Objavio: papiko
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2018 u 21:03
Hajde da odgledamo. :)

-------------
S'poljubcima do samara...

Objavio: win32
Datum objave: 08.Travanj/Apr.2018 u 20:50
Uistonu kvalitetna serija sto nije ni cudno s obzirom na postavu. Jedino ne znam kako ce sve razvuci i u drugu sezonu ako radnja prati knjigu. Za sada je sve pet, uistinu su pazili na detalje. Jedna od najboljih serija koje sam gledao zadnjih godina.

Datum objave: 09.Travanj/Apr.2018 u 19:34
vidio 5 delova-do sada mi je odlična

Objavio: zdravko-bosiljevac
Datum objave: 13.Travanj/Apr.2018 u 20:57
pogledao sam 7 serija jako je zanimljiva i titlovi su dobri

Datum objave: 15.Travanj/Apr.2018 u 05:31
  Prvo da se zahvalim prevdiocima na prevodima.

Odgledao sam prvu sezonu i radujem se nastavku.

Teror spada u onu malu grupu filmova i serija u kojoj ja ništa ne bi dirao. Fasciniran sam činjenicom da je snimana u komšiluku, u Budimpešti i na ostrvu Pagu. Primećuje se trud i posvećenost detaljima i to se da videti u svakom kadru. Ne znam kako su autori serije uspeli to da urade, znam da nisu bili sami. Uspeli su uz veliku  pomoć glumaca koji su mi svi odreda bili poznati a ja, na svoju sramotu, nisam znao odakle. Viđao sam ih u nekim filmovima i serijama u kojima nisu imali glavne uloge. Ukratko, bili su dobri, isticali su se u akciji i uprkos tome ostali anonimni. Teror ih je najzad izbacio na površinu.

Da ne davim mnogo, nisam čitao knjigu i to ću ispraviti. Gledajući seriju, izgleda mi da pisac Simons je stvorio svet od koga se ni Džek London ne bi postideo. Simons je otišao korak dalje, stvorio je Tunbaka koji je čuvar i zaštitnik flore na Arktiku. Fauna ne postoji ili je nisam video, toliko je tamo lepo. Sukob između tog stvora i ljudi je metafora koja ima svoju kulminaciju u završnoj borbi. Neću napisati ishod borbe između nosioca najgorih ljudsjih osobina i Tunbaka koji predstavlja prirodu u njenom surovom naturalizmu. Ona je ovde sveprisutna i u punom sjaju što je paradoks.

Sve u svemu, više sam nego zadovoljan viđenim.

Objavio: Maedre
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 00:23
Cezar i Brutus iz serije Rim u glumackoj postavi, nema bolje!

Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 07:26
Stole, bojim se da je to-to- Špekulacije o drugoj sezoni budu špekulacije dokle god Simmons ili netko drugi ne napiše potpuno novu knjigu. Potpuno novu, naime knjiga i serija završavaju na viđenome, naravno uz neke male različitosti. Ono što ja želim istaknuti je da je u knjizi faktor jezive hladnoće neizrecivo užasan. To vidiš ne mogu u seriji prikazati. To je bonus koji budeš dobio čitajući knjigu. Veeelika hladnoća....Pročitaj obavezno i "Crna brda". Ista shema, no tema je Custer i Amerika viđena iz očiju indijanca koji je kao dječak bio na Little Big Hornu. Izvanredna knjiga. Nadam se barem filmu, ako ne i seriji.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 07:33
Jeste, to vezano za jezivu hladnoću donekle je i umanjilo "vrednost" serije u odnosu na roman. Pretpostavljam da na ekranu nije moglo baš tako lako da se dočara sva ta "ledena jeza", jer bi u slučaju da svi glumci budu zamotani u bunde i krzno od glave i pete, bilo nemoguće prepoznati ih. Ima u knjizi "lep" detalj, kad Simons piše o tome zašto niko ne bi smeo da napastvuje eskimku, pa kaže - parafraziram po sećanju - "na tim temperaturama bi bilo kakva izloženost nekog dela tela - golog - učinila da se taj deo odmah smrzne i otpadne..."

Objavio: kruno1978
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 11:42
Moglo je biti i bolje

Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 15:41
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

Stole, bojim se da je to-to- Špekulacije o drugoj sezoni budu špekulacije dokle god Simmons ili netko drugi ne napiše potpuno novu knjigu. Potpuno novu, naime knjiga i serija završavaju na viđenome, naravno uz neke male različitosti. Ono što ja želim istaknuti je da je u knjizi faktor jezive hladnoće neizrecivo užasan. To vidiš ne mogu u seriji prikazati. To je bonus koji budeš dobio čitajući knjigu. Veeelika hladnoća....Pročitaj obavezno i "Crna brda". Ista shema, no tema je Custer i Amerika viđena iz očiju indijanca koji je kao dječak bio na Little Big Hornu. Izvanredna knjiga. Nadam se barem filmu, ako ne i seriji.

Videćemo šta če aitori smisliti i da li će biti nastavka ili je vest samo loženje koje je besplatna reklama.

Slažem se da nije moguće preneti taj osećaj hladnoće i tu je literatura i dalje bez premca. Nisam džaba spomenuo Džeka Londona koji je prvi počeo sa pisanijama o dalekom severu. Ne mogu da zaboravim njegovu priču od par stranica u kojoj opisuje lratak put čoveka i psa na -80 i kusur stepeni. Čova je to znao jer mu se pljuvačka ledila u vazduhu pre nego što je pala na tlo. Džek je bio izuzetan pisac koji je preživeo dosta toga a imao je i glavu da misli. Video je bukvalno budućnost u nekom svojim romanima i pričama koje nisu toliko popularne. To je neka druga priča.

Simonsova Crna brda me, bar po opisu, podsećaju na gore okačeni film. Kaster je ovde viđen očima indijanske devojčice koja je narator i svedok Kasterovog poraza.

Zanima me da li je Simons otiginalan ili samo vešto obrađuje tuđe teme. Znaću kad pročitam, sad sam se zaintrigrirao, sve zavisi od slobodnog vremena.  U svakol slučaju hvala na predlozima.

Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 15:54
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Jeste, to vezano za jezivu hladnoću donekle je i umanjilo "vrednost" serije u odnosu na roman. Pretpostavljam da na ekranu nije moglo baš tako lako da se dočara sva ta "ledena jeza", jer bi u slučaju da svi glumci budu zamotani u bunde i krzno od glave i pete, bilo nemoguće prepoznati ih. Ima u knjizi "lep" detalj, kad Simons piše o tome zašto niko ne bi smeo da napastvuje eskimku, pa kaže - parafraziram po sećanju - "na tim temperaturama bi bilo kakva izloženost nekog dela tela - golog - učinila da se taj deo odmah smrzne i otpadne..."

Izvinjavam se zbog pisanja više poruka zaredom. Plahte niko ne čita. LOL

Pokušao je i zato sam napisao da se vodilo računa o detaljima. Na jednom mestu neko od njih kaže da je -52 ispod nule i da nos može da otpadne a da se to ne i oseri. Na drugom mestu kedan od njih se napolju hvata golom rukom za gvožđe i odmah potom se vidi rezultat. Jasno se vidi odran dlan. U Sibiru se manje više normalno funkcioniše na -40. Deca ne idu u školu kad su niske temperature ali je zato ostalo veselje za uspomenu i dugo pamćenje. Doj se čeka bus, voz ili bilo šta drugo ne sme se stajati u mestu. Tamo svi cupkaju jer onaj ko ne cupka ostane zaleđen za tlo.

Detalji su važni u zadnjoj epizodi. Dobri doktor ispija preostalo Peruansko vino i ne radi to bez veze. Od tog trenutka on je za mene poput šahiste koji žrtvuje figure da bi se dobila partija. Znamo sastav vina i kako deluje na onog ko ga (ne)posredno konzumira. Zato savetuje kapetana da onzumira određeno parče mesa. Oni koji su gledali znaju o čemu pričam, detalje ne otkrivam zbog potencijaloh gledalaca.

Zaista majstorski osmišljeno ako je tačan ovaj moj zaključak.

Objavio: tantal
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 16:24
Odgledao i dopalo mi se.Mada sam subjektivan jer zaista volim pogledati Engleske serije.

Objavio: tantal
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 16:29
Mada pogledam i Holandsku,Dansku seriju.Evo trenutno sam poceo da gledam Tabula Rasa.Mada nema prevoda, samo 2 epizode.Pa cu morati da se snalazim malo sa Engleskim prevodom.

Objavio: bokidante
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2018 u 20:07
Meni je serija bomba! Predobrih 10 epizoda! 10/10

Datum objave: 18.Travanj/Apr.2018 u 00:45
Одлична је! 
Баш волим овакве серије где нико није поштеђен и свако мора да се бори за свој живот.
Надам се да неће бити друге сезоне. Која би била поента тога?

Доктор је деловао као нека пуси и онда учини ово што рече Stole Haringa и бам - шах мат!

Може ли неко од људи који су читали књигу да објасни како настаје звер? Делује да има човечију фацу.  Чини ми се да није било то у серији. Ermm Можда сам пропустио. Confused

Datum objave: 18.Travanj/Apr.2018 u 03:07
  Mislim da doktor ni u najluđem snu ne bi očekivao da se Tunbag pojavi. On je hteo da pomogne kapetanu i ljudima koji su mu bili lojalni. Dobra mu je bila strategija i savet da se jede ono što se zove površinskim mrtvim tkivom.

Tunbag je, pretposravljam, njihovo božanstvo koje ima fizički oblik. Njime je upravljao prvo otac (šaman) a posle njega njegova ćerka. Povezano je to sa figurom koju je zdipio negativac koji je izgleda ukapirao šta treba da uradi da bi postao njegov gosdpodar. Kao što reče kapetan, oni nisu smeli da dođu u dodir sa njim.

O svemu ovom najbolje znaju oni koji su čitali knjigu. Druga sezona, ako je bude, obradiće misteriju zvanu Tunbag. Period koji je bio pre pojave belog čoveka. Autorima serije neće biti potrebna novi Simonsov roman jer je prva sezona probila led i došla do publike. Autorima trebaju pare za Simonsa i snimanje. Bilo b lepo ako Simons napiše nešto što je povezano sa ovim projektom, tad bi svi bili na dobitku.

Ne mislim da sam u pravu jer druga sezona je u najavi. Dotle je sve rekla kazala.

Objavio: fAzazel
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2018 u 10:47
Na našoj stranici, naravno.

-------------
My name is Legion, for we are many

Objavio: Freak37
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2018 u 21:36
Extra serija !

Objavio: ppgogo9
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2018 u 01:53
Na momente zanimljiva, vecinom dosadna. 

-------------
ppgogo

Objavio: papiko
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2018 u 20:00
Sve sam procitao.
Samo nije mi jasno sto toliko "Titlera" postavilo S01E01.
A neke serije nemaju ni Engleski titl.
Lose je to sto ako sve svidi vecini serija odma svi prevode a one losije niskobudzetne itd. 
Niko ne prevodi.
Nadam se da ce se neko sloziti sa mnom. 
Hvala i nemojte nesto zameriti, mada islim da je ovo pravedno receno.

-------------
S'poljubcima do samara...

Objavio: Black Raven
Datum objave: 27.Travanj/Apr.2018 u 13:23
Odlično uradjeno,priča jeste malo spora i na momente dosatna, ali radi se o vremenu kad se sve sporo odvijalo tako da to nije ništa čudno. Za sad je zanimljiva serija ali videćemo u ostalim sezonama.

Objavio: LeeLoo(-_-)
Datum objave: 27.Travanj/Apr.2018 u 15:07
Originalno postovano od strane Black Panther Black Panther piše:

Одлична је! 
Баш волим овакве серије где нико није поштеђен и свако мора да се бори за свој живот.
Надам се да неће бити друге сезоне. Која би била поента тога?

Доктор је деловао као нека пуси и онда учини ово што рече Stole Haringa и бам - шах мат!

Може ли неко од људи који су читали књигу да објасни како настаје звер? Делује да има човечију фацу.  Чини ми се да није било то у серији. Ermm Можда сам пропустио. Confused

'Ajde ja ću pokušati da sumarizujem jer sam čitala knjigu. Tuunbaq je stvorenje iz Inuitske mitologije. Jedan od načina na koji su ljudi koji se bave crnom magijom branili od onih koji ih gone jeste upravo stvaranje tih magijsih bica koji bi uzimali razne strasne oblike i lovili njihove neprijatelje. Kako je plen postajao mudriji, tako su i ta bica uzimala oblik životinja da bi se lakše približili plenu. E, sad... Bogovima se to svidelo i ako se pitate kakvo biće bi mogli da stvore srditi bogovi koji ratuju međusobno, odgovor je Tuunbaq. Najstrašniji, najuporniji i najsnažniji duh koji je imao moć da ubije i druge bogove. Kako to biva, bog kreator je imao svoj,'oh sranje, šta učinih' momenat... Pa su se bogovi udružili, pobedili Tuunbaqa i izgnali ga zauvek iz sveta duhova... pravo na površinu Zemlje.
Tuunbaq, predator kao što je bio je rešio da uzme oblik najstrašnijeg, nalukavijeg i najmrtonosnijeg lovca na Zemlji- belog polarnog medveda. Pošto sad već kapirate da bogovi u ovoj priči uglavnom rešavaju jedan problem tako što stvaraju rešenje koje će kasnije postati druga vrsta problema,oni su ukapirali da moraju nešto da urade inače će Tuunbaq pojesti sve živo i rešili da mu ograniče kretanje na Sever u nadi da će tamo ljudi smisliti nešto jer je Sever središte zemlje. I ljudi su smislili (ništa čudno, ni ja to ne bih prepustila njihovim bogovima). Među šamanima su izabrani najbolji muškarci i žene koji su međusobno rodili posebnu vrstu šamana, sixam ieua', koji su imali sposobnost da komuniciraju s Tuunbaqom i faktički upravljaju njime. U zamenu za to da ne ide u pokolj oni su mu obećali da se niko od ljudi neće naseliti na severu koji on smatra svojim domenom. Svaki od tih posebnih šamana nudi svoj jezik Tuunbaqu da ga pojede- jedan od njih je bio otac Nemušte u seriji. Takođe po mitologiji, oni znaju da jednom kad bledi ljudi napadnu Tuunbaqov posed to će biti kraj njihovog doba. Zaboraviće svoj jezik, kulturu, način života, itd. Ovo je poruka koju su tvorci serije hteli da prenesu na kraju.
Što se tiče izgleda, u knjizi ono što je karakteristično za Tuunbaqa je da ima jako dug vrat i treba da izgleda još jezivije, ali kako sam čitala tvorci serije su hteli da mu daju ljudsko obličje da bi se publika lakše saosećala s njim, tj. s onim što on predstavlja: mitološke biće, relikt Inuitske kulture koja nestaje...

Ne znam da li su vesti o drugoj sezoni istinite ili ne, ali ono što meni jedino ima smisla jeste da baš zato što su u nekoliko navrata ovu seriju nazvali antologijskom, druga sezona može zapravo biti fokusirana na drugu priču, drugi istorijski događaj ili tako nešto.. možda opet Simmonsov roman Gnusno, možda nešto drugo.

Datum objave: 27.Travanj/Apr.2018 u 18:09
@LeeLoo(-_-)
Хвала пуно на појашњењу! :) И наравно на преводима. Cool  Thumbs Up

Objavio: dajan1998
Datum objave: 27.Travanj/Apr.2018 u 21:54
Zna li se kada pocinje 2. sezona? 

Datum objave: 27.Travanj/Apr.2018 u 22:38

Originalno postovano od strane dajan1998 dajan1998 piše:

Zna li se kada pocinje 2. sezona? 

Ne zna se sigurno ni da li je u planu. Okačiće neko vest ovde ako je bude.

Originalno postovano od strane LeeLoo(-_-) LeeLoo(-_-) piše:

'Ajde ja ću pokušati da sumarizujem jer sam čitala knjigu. Tuunbaq je stvorenje iz Inuitske mitologije. Jedan od načina na koji su ljudi koji se bave crnom magijom branili od onih koji ih gone jeste upravo stvaranje tih magijsih bica koji bi uzimali razne strasne oblike i lovili njihove neprijatelje. Kako je plen postajao mudriji, tako su i ta bica uzimala oblik životinja da bi se lakše približili plenu. E, sad... Bogovima se to svidelo i ako se pitate kakvo biće bi mogli da stvore srditi bogovi koji ratuju međusobno, odgovor je Tuunbaq. Najstrašniji, najuporniji i najsnažniji duh koji je imao moć da ubije i druge bogove. Kako to biva, bog kreator je imao svoj,'oh sranje, šta učinih' momenat... Pa su se bogovi udružili, pobedili Tuunbaqa i izgnali ga zauvek iz sveta duhova... pravo na površinu Zemlje.
Tuunbaq, predator kao što je bio je rešio da uzme oblik najstrašnijeg, nalukavijeg i najmrtonosnijeg lovca na Zemlji- belog polarnog medveda. Pošto sad već kapirate da bogovi u ovoj priči uglavnom rešavaju jedan problem tako što stvaraju rešenje koje će kasnije postati druga vrsta problema,oni su ukapirali da moraju nešto da urade inače će Tuunbaq pojesti sve živo i rešili da mu ograniče kretanje na Sever u nadi da će tamo ljudi smisliti nešto jer je Sever središte zemlje. I ljudi su smislili (ništa čudno, ni ja to ne bih prepustila njihovim bogovima). Među šamanima su izabrani najbolji muškarci i žene koji su međusobno rodili posebnu vrstu šamana, sixam ieua', koji su imali sposobnost da komuniciraju s Tuunbaqom i faktički upravljaju njime. U zamenu za to da ne ide u pokolj oni su mu obećali da se niko od ljudi neće naseliti na severu koji on smatra svojim domenom. Svaki od tih posebnih šamana nudi svoj jezik Tuunbaqu da ga pojede- jedan od njih je bio otac Nemušte u seriji. Takođe po mitologiji, oni znaju da jednom kad bledi ljudi napadnu Tuunbaqov posed to će biti kraj njihovog doba. Zaboraviće svoj jezik, kulturu, način života, itd. Ovo je poruka koju su tvorci serije hteli da prenesu na kraju.
Što se tiče izgleda, u knjizi ono što je karakteristično za Tuunbaqa je da ima jako dug vrat i treba da izgleda još jezivije, ali kako sam čitala tvorci serije su hteli da mu daju ljudsko obličje da bi se publika lakše saosećala s njim, tj. s onim što on predstavlja: mitološke biće, relikt Inuitske kulture koja nestaje...

Ne znam da li su vesti o drugoj sezoni istinite ili ne, ali ono što meni jedino ima smisla jeste da baš zato što su u nekoliko navrata ovu seriju nazvali antologijskom, druga sezona može zapravo biti fokusirana na drugu priču, drugi istorijski događaj ili tako nešto.. možda opet Simmonsov roman Gnusno, možda nešto drugo.

Hvala na objašnjenju i tumačenju.

Pretpostavio sam da je Tunbag eskimsko materijalizovano božanstvo. Nisam znao za njegovu istoriju koja objašnjava mnogo toga. Vezu sa šamanima, na primer. Hiki je kao esencija zla belog čoveka znao šta treba da poseduje i da žrtvuje da bi ovladao Tunbagom. Zaigrao se jer nije znao da je Tunbag rasista. I to što je postao nesvarljiv ima svoje objašnjenje. Jedan od preživelih svedoka je ispričao kako je video kako Tunbag ubija i jede ljudsku dušu. Ako se ovo primeni na Hinkija postaje jasno zašto je zastao Tunbagu u grlu. Toliko grehova ne može ni mitsko biće koje jede Bogove da svari. LOL

Sudeći po seriji, Simons je nastavio tamo gde Džek London nije smeo. Džek i pisci njegovog doba nisu smeli da pišu direktno o seksu i sličnim tabu temama. Ubacio je Tunbaga koji možda i postoji u nekoj legendi da začini i obogati svoje delo. I uspeo je u tome. Legenda je legenda a stvarnost nešto drugo. Znane ili neznane živuljke su smrtne i to je ono što demantuje eskimsku urbanu legendu.

Objavio: Black Raven
Datum objave: 06.Svibanj/May.2018 u 13:15
Još nije zvanično za sezonu 2 dali će da bude ili ne, još su u pregovorima ali ja mislim da će ipak da snime i sezonu 2 jer su je najavljivali za 2019. Nadam se da će da nastave barem još jednu sezonu.

Objavio: chiba
Datum objave: 08.Svibanj/May.2018 u 15:12
Predigra serija.

Objavio: tatuina
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2018 u 20:00
The Terror je zvanicno produzen za sezonu 2 The network announced Friday it’s renewed its first-ever anthology series, “The Terror,” for a second season. This installment hails from Scott (who executive produced the first season) and co-creators Alexander Woo (“True Blood”) and Max Borenstein. According to the official logline, the next iteration of the anthology series will be set during World War II and center on an uncanny specter that menaces a Japanese-American community from its home in Southern California to the internment camps to the war in the Pacific.

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2018 u 04:50

Dobra vest.

Ništa bolje nego da ti od sabajle dobro počne dan.

Nadam se da neće otezati do leta 2025-og.

Objavio: Vilin
Datum objave: 28.Studeni/Nov.2018 u 10:02
Odlična serija. Držali su se romana koliko god su mogli. Sjajna gluma, pogotovu lika koji glumi glavnog negativca. Druga sezona je po meni glupost, jer koliko se sećam, Simons je završio roman manje više kao što se završava i serija. Svaki nastavak je bespredmetan.

Objavio: Illuminati
Datum objave: 28.Kolovoz/Aug.2019 u 22:38
Veoma loša druga sezona!Jednostavno rečeno...glupost.

-------------
My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Datum objave: 07.Rujan/Sep.2019 u 14:01
EXTREME MEMBER-komentar odličan-totalna glupost druga sezona

Objavio: bokidante
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2019 u 15:37
Puno bolja prva sezona, od mene 6/10

Objavio: win32
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2019 u 11:08
Prva sezona je bila vrh, ali po meni ni druga nije apsolutno nista losija. 
Jako kvalitetna serija popracena vrhunskom scenografijom, kostimografijom, odlicnom radnjom.... 
Usporedivati drugu sezonu s prvom jednostavno nema smisla (ne na nacin na koji su ljudi navikli gledati serije i gdje se prica samo nastavlja iz sezone u sezonu).
Meni je ovo daleko draze nego kada u nekim serijama jednu radnju razlace na desetke sezona, a takvih primjera je u zadnje vrijeme uistinu mnogo.
No, nismo svi isti, ne volimo svi iste stvari pa sve po onome "kako kome pase".

Datum objave: 06.Studeni/Nov.2019 u 11:33
Verovatno neću odgledati drugu sezonu, ako se to uopšte može nazvati drugom sezonom. Serija "The Terror" je bazirana na istimenoj knjizi Dena Simonsa i završava se kao i knjiga. Koliko sam shvatio, druga sezona bi da se šlepa na račun izvanredne prve, a nema nikakve direktne veze sa njom. U ovom robinovom osvrtu na drugu sezonu ima kontradiktornosti. S jedne strane kaže da nastavak ima smisla i da je logičan, a s druge drugu sezonu ne treba nikako preporučiti kao nastavak, već kao posebno poglavlje u franšizi?

Objavio: LeeLoo(-_-)
Datum objave: 06.Studeni/Nov.2019 u 12:31
Originalno postovano od strane Vilin Vilin piše:

Verovatno neću odgledati drugu sezonu, ako se to uopšte može nazvati drugom sezonom. Serija "The Terror" je bazirana na istimenoj knjizi Dena Simonsa i završava se kao i knjiga. Koliko sam shvatio, druga sezona bi da se šlepa na račun izvanredne prve, a nema nikakve direktne veze sa njom. U ovom robinovom osvrtu na drugu sezonu ima kontradiktornosti. S jedne strane kaže da nastavak ima smisla i da je logičan, a s druge drugu sezonu ne treba nikako preporučiti kao nastavak, već kao posebno poglavlje u franšizi?

Da budemo precizni, po konceptu serija je antologijska. To znači da su sezone prate različite priče sa različitim likovima, jedino što im je zajedničko jeste široko postavljena tema: tragičan istorisjki događaj i neka vrsta mitološkog osvrta/objašnjenja/reakcije likova na to što se dešava. Ime Teror i u knjizi predstavlja mnogo više od imena broda i šalje tu poruku da koliko god strašno stvorenje čovek može da zamisli, toliko da preraste u mit, ljudi mogu uraditi mnogo gore jedni drugima.

Datum objave: 06.Studeni/Nov.2019 u 13:15
Originalno postovano od strane Vilin Vilin piše:

Mislim da sam se izgubio u objašnjavanju. Dakle: po meni nastavak je franšize u smislu ideje. Ideja je slijedeća: posve istinit povijesni kontekst nadograđen nadnaravnim. Prva sezona, posve istinita ekspedicija Sira Johna Franklina, druga sezona posve istinito preventivno zatvaranje američkih građana japanske nacionalnalnosti u kampove/logore početkom WW2. I jedna i druga sezona imaju nadnaravno kao dodatak, začin. Što se tiče ne preporuke kao nastavak, to je za one koji bi bili razočarani ne-nastavkom priče iz prve sezone. A takvih je 80 %. Ljudi naprosto žele nastavak priče koja se završila, kada ga ne dobiju onda su razočarani. Zato ja to napisao kao posebno poglavlje u franšizi. Treća sezona neće imati veze s prve dve, jer ako je bude, odabrat će neki deseti povijesni događaj. Žao mi je ako sam bio kontradiktoran.

Objavio: fAzazel
Datum objave: 06.Studeni/Nov.2019 u 19:34
Druga mi je malo lošija od prve, možda baš iz tog razloga što nije imala nikakve sličnosti s prvom. Možda ne bi bilo loše da treća bude o kolonijalcima na ostrvu Roanoke?

-------------
My name is Legion, for we are many

Datum objave: 14.Studeni/Nov.2019 u 10:41
Hvala puno robine na dodatnom pojašnjenju prikaza ove serije. Slažem se da 80% ljudi očekuje od serije sa istim nazivom nastavak priče iz prethodne sezone, pa zato treba odmah razjasniti da koncepcija nije takva. I ja sam jedan od onih koji je na spomen druge sezone, bio zbunjen jer se prva sezona završava kao i istoimena knjiga Dena Simonsa. E sad, možda ceo serijal nije trebao da se zove Teror, ali to je očigledno način da se ceo serijal "šlepa" na račun izvanrednog romana i sjajne prve sezone. No, posle ovog razjašnjenja, možda i i odvojim vreme za drugu sezonu.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk