Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Mute (2018)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88347
Datum ispisa: 27.Lipanj/Jun.2026 u 20:13
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Mute (2018)
Objavio: titlovi.com
Tema: Mute (2018)
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 15:26
Prijevod je najavio Bambula ⚡

Odgovori:
Objavio: robin12345
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2018 u 10:23
Duncan Jones, režiser ovoga filma voli svijet tehnološkoga filma. Ovdje vizualno kraducka možda "Blade Runnera", no nije mu ni blizu po svemu. Kao film za sebe, vizualno je Ok. No sama radnja je neuvjerljiva, kompliciranija no što je trebalo biti. Na momente teško je pratiti film, račva se središnjicom u cijeli niz podradnji, malo to smeta pri povezivanju likova koji su po volji Jonesa kompleksniji no što bi trebalo biti. No film je dovoljno inetresantan da prebrodite sve to rasipanje fokusa te ga, bar ja- ne svrstavam u izgubljeno vrijeme. Otprilike mi je to za 5.5, što se poklopilo sa nekim ocjenama na mreži. Mala digresija. Cactus Bill ( Paul Rudd ) toliko vuče na Let 3 s onim brčinama i kapom da nema kadra da nisam pomislio na Prlju i Mrleta.

Objavio: osman2510
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2018 u 08:57
Ovaj imdb iz dana u dan dokazuje koliko je glup i beskoristan. Film ni u kom sličaju nije loš, ali nije ni neko remek-djelo. Pogotovo ne za 9,9/10. U najboljem slučaju 7/10, a i to je veoma darežljivo. Film je po meni nekako nepotrebno zamršen u vidu nekog klasičnog sci-fi trilera, a u biti je jednostavno zakoplikovana ljubavna priča, gdje preko sat vremena iz scene u scenu gledaš iste likove i ne možeš povezati vezu između njih. Kao da si i ti njem. No možda je takva i zamisao, da gledaš iz ugla njemog amiša u svijetu napredne buduće tehnologije.

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا

Objavio: nitro_vip
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2018 u 16:49
Ma film je za kurac. Kao scifi fan, par fora mis e svidilo, ostalih 98 nije. Nekakva melodrama i debilana koja nema veze sa misterijom ili trilerom. Sci-fi da, al ovo ostalo je glupost. Izbjeć.

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2018 u 16:54
btw kako titlovi imaju 9.9, a povlače ocjene, kad je na imdbu 5.4.. što je za 4.4 previše.

Objavio: Filaret
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2018 u 20:06
Izgleda da je mastodont Netfliks pronašao zlatni pretplatnički rudnik u milenijalcima čim bez prestanka štancuje ovakve proizvode, uz poneki pažnje vredan izuzetak kao što je Mindhunter. Znači, narcisoidan i visoko stilizovan tehno svet, multi kulti, etno, morfo itd. okruženje, patetični upliv elementarnih emocija i poneko prekoračenje granica tabuizovanih tema (ovde isprva gotovo simpatični pedofil koji je verovatno na kraju razočarao sve u-duši-tinejdžere i izmamio im dubokumni zaključak da su pederi ipak bolji.)

Film je taman takav, šarena plastična ambalaža, ono unutra nekome smrdi, nekome miriše, sigurno je bezukusno, ali dobro, kad si gladan, nisi sav svoj... Lepe slike i prilično upečatljiva scena umiranja (sad zbog Robina ne smem da kažem čijeg Smile) i to bi bilo sve. Nije baš traćenje vremena, ali nije ni daleko od toga.

Objavio: Wida
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2018 u 20:59
Ugasio nakon 40 min.

Objavio: bokidante
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2018 u 17:45
Čudan film! 5,5/10

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2018 u 03:40
Originalno postovano od strane Filaret Filaret piše:

Izgleda da je mastodont Netfliks pronašao zlatni pretplatnički rudnik u milenijalcima čim bez prestanka štancuje ovakve proizvode, uz poneki pažnje vredan izuzetak kao što je Mindhunter. Znači, narcisoidan i visoko stilizovan tehno svet, multi kulti, etno, morfo itd. okruženje, patetični upliv elementarnih emocija i poneko prekoračenje granica tabuizovanih tema (ovde isprva gotovo simpatični pedofil koji je verovatno na kraju razočarao sve u-duši-tinejdžere i izmamio im dubokumni zaključak da su pederi ipak bolji.)

Film je taman takav, šarena plastična ambalaža, ono unutra nekome smrdi, nekome miriše, sigurno je bezukusno, ali dobro, kad si gladan, nisi sav svoj... Lepe slike i prilično upečatljiva scena umiranja (sad zbog Robina ne smem da kažem čijeg Smile) i to bi bilo sve. Nije baš traćenje vremena, ali nije ni daleko od toga.

Čitao sam još par puta, ovo je revjuv. legendo

Objavio: puppet_master
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2018 u 04:15
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

Cactus Bill ( Paul Rudd ) toliko vuče na Let 3 s onim brčinama i kapom da nema kadra da nisam pomislio na Prlju i Mrleta.

LOL O njima zapravo prilično malo znam (nemam tv godinama, mada,jasno, čuo sam za njih, video nešto klipova, stoji poređenje), no meni je, začudo, upravo Cactus Bill, tj Paul Rudd zapravo još i najzanimljiviji ne tek lik u filmu, već uopšte, radovao sam se (ako je i to prava reč) samo njegovim scenama, ovo ostalo nekako pregurah. Sve su i ostali već rekli, nit tamo, nit vamo film kao celina,
no voleo bih videti zaseban film o Cactus Bill-u LOL

Objavio: bgvracar
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2018 u 13:40
Kada se u filmski žanr (sci-fi, futuristički triler, post-apokalipsa i sl.) koji bi trebao pre svega da zabavi gledaoca, uvedu elementi "umetnosti", dobijemo ovo što smo dobili. A dobili smo pre svega, vizuelno lepo upakovan proizvod, sa odličnim kadrovima, pristojnom glumom renomirane glumačke ekipe (Skarsgard, Rad, Teru...) ali i pričom koja je totalno neubedljiva, dosadna, nekako ubijena prethodno pomenutim elementima. Smorio sam se za sve pare gledajući isti, jedva dočekavši kraj. Dead

Jednom rečju, Blade Runner za siromašne. LOL

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk