Cold Skin (2017)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88243
Datum ispisa: 28.Lipanj/Jun.2026 u 11:55 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Cold Skin (2017)
Objavio: Wida
Tema: Cold Skin (2017)
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2018 u 21:46
|
Moram priznati da mi se ovo jako svidlo.8/10.
|
Odgovori:
Objavio: bokidante
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 17:23
|
Također, iznenađujuće zanimljiv film! 7,5/10
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2018 u 20:00
|
Mene je film pozitivno iznenadio, svakako ga preporučujem!
|
Objavio: Marac Data
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2018 u 20:39
|
Drago mi je da sam ovo pročitao. Film još nisam gledao, ali sam pročitao tu knjigu, prema kojoj je film i snimljen. Knjiga je sjajna bila.
|
Objavio: papiko
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2018 u 22:50
Ko ce docekati i ovo je dobro isto .
------------- S'poljubcima do samara...
|
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 16:37
Ne vidim krucijalnu razliku između ovog i del Torovog uratka (obadva spora i dosadna u srednjem dijelu).
------------- zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).
|
Objavio: salemanija
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 17:11
|
Odgledao sam sinoc film i dobar je, dobra atmosfera, muzika i gluma. Sa druge strane nije bolji od https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water jer boluje od plot holes (pored jos nekih stvari) mozda i vise nego ovaj drugi. (spojleri u nastavku)
Zasto ljudi-ribe (da ih nazovem tako) napadaju samo nocu kad smo videli da glavna "protagonistkinja" (a kasnije i ostali) sasvim lepo funkcionise i danju? To je bas velika rupa u prici. Drugo, zasto su uopste i napadali svetionik? Njihovo staniste je voda te ne vidim razlog da ginu u onolikom broju zarad... cega? Da li ih je Aneris zvala? Da je oslobode? No logic at all. Zasto je Gruner rekao da se plase svetla/vatre kad je ocigledno da se ne plase? I na kraju zasto bi Gruner dozvolio da ga raskomadaju ako je toliko bio odlucan u tome da ih istrebi?
Film je pozurio sa krajem, trud oko moralne strane je besmislen a jedino je izolacija ono cega je trebao da se drzi. Uprkos svemu, i ja ga preporucujem ljubiteljima filma, horor drame pogotovo, jer nije ni u jednom trenutku dosadan i ima sjajnu atmosferu. I naravno odlicnog Ray Stevenson-a. (Black Sails, Blackbeard|). 6.5/10
|
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 17:30
salemanija piše:
Drugo, zasto su uopste i napadali svetionik? Njihovo staniste je voda te ne vidim razlog da ginu u onolikom broju zarad... cega?
|
Napadaju iz obzira prema autoru scenarija, neugodno im reći, glup si, frende  
No šalu na stranu, i ovaj i del Torov film preporučam svim za ubit vrijeme, zabavit se s prijateljima i sl. Ovaj fil ima dobru atmosferu, del Torov prelijepu fotografiju i tak...srednje žalosno, no dade se pogledat.
|
Objavio: salemanija
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 01:51
Tacno tako, oba filma imaju po nesto dobro, nisu dosadni i sasvim lepo ce popuniti dva sata nasih zivota...
|
Objavio: Vladika
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 03:05
Nisam jos gledao THE SHAPE OF WATER, pa ne mogu da ih uporedim, ali ovaj COLD SKIN, kao sto neko rece, boluje or veeeelikih rupa u scenariju. Sve vreme sam misio da zele da povrate pripadnika svoje vrste ili bar da se da neko objasnjenje, ali ostadoh bez odgovora... i nekako... da li je to samo moj utisak ili... ali zar onolika "poplava" onih bica nije uspela da dokrajci onog meteorologa kad je ostao sam da se taba sa njima??? Sve u svemu gledljivo, fina atmosfera... ali moglo je bar da se malo izbrusi.
------------- Vladika
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 03:08
|
Do kraja ostaje nejasno zašto se tabaju. Mislim, čemu? Zar ne može biti nekog mirnog suživota...? Bzvz.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 07:49
|
E, Subrianca, ko da je razlog za tabanje nerazumljiv samo ovde...
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 10:18
|
U krivu si, IgaBiva. Ovo nije standardni akcić/krimić s obaveznim fajtom za nabijanje minutaže tijekom kojeg ću otić po kavu sigurna da ništa bitno neću ispustit.
Ovdje nema auta, cura, droge, mirovnih snaga, serijskih ubojica, narko kartela, banaka, detektiva kojima se osobni život raspada, nema ničeg osim tog fajta i prirodno se tu i tamo tijekom filma zapitaš - zašto, ujme Isusovo? Čemu? Što ne sjede s mirom na tom jebenom otoku na kojem nema razloga za fajt?!
|
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 10:38
Nisam gledao film i ne znam ništa o tabačini. Znam zašto sam voleo stripove sa Teks Vilerom ili filmove sa Brus Lijem, Bronsonom, Istvudom...
Tabačina i još ponešto prodaje film.
Bežim sa teme.
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 10:42
|
Ne bježi s teme, Haringo. Ovo nije tabačina u filmu, ovo je film-tabačina. Pogledaj ga (gledao si i gluplje i lošije).
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 11:24
Pa sad, ako je baš neophodno, žrtvovaću se za kolektiv.
Teks mi je omiljen lik jer je jedna tabačina uz fantastične i cinične komentare bila obavezna.
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiM3Nuin6_ZAhXMA8AKHT4cCKwQFghQMAU&url=https%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0434125%2F&usg=AOvVaw3GcZVbRZI7ERegZWulX7l2" rel="nofollow - Kiseichuu: kiraa pusshii (Video 2004) Ne verujem da ima gori i gluplji od ovog koji se gleda na vlastitu odgovornost. Uostalom, gledaću ovo čudo pa ću uporediti sa svim trešerajem kojeg se sećam. Ispravka. Ako neko zna nešto gore neka prijavi slučaj.
Unapred sam zahvalan.
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 11:30
|
Ma nije na tu foru, nego se razumno pitaš zašto se borite... ??? Čemu sve to?
A usput dobro dizajniran, sivkasta depresivna atmosfera i tak.
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 11:45
Ja sam gluplje i gore shvario bukvalno.
Danas skidam ovo čudo, gledam u toku nedelje.
|
Objavio: vesx
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2018 u 17:01
Dok Shape of Water djeluju kao del Torovi hir, odnosno snimanje filma samo po njegovom vlastitom ukusu i pitam se koja je ciljana skupina za te filmove, negdje između family, dječjih filmova, te kao sapunica za kućanice, Cold Skin je površno ispričana priča s nejasnim ciljem. Iako je relativno dobro snimljen, prilično je plitak. Poruke jednog i drugog filma su slične - ljubav nadilazi razlike bez obzira na rasu, te nekad nalazimo zajedničke sklonosti s potpunim strancem, u ovim slučajevima s vodenim bićima, iako smo na margini vlastitog društva, u Cold Skin vodena žena, a u SoW nijema žena. Uzrok napadanja vodenih bića je potpuno nejasan. Jedino šta mi pada na pamet je da žele spasiti svoju članicu zatočenu od starog svetioničara... Međutim, koliko god su filmovi bajkoviti, toliko su i površni.
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2018 u 18:16
Meni je film kao i drugima očito: mozak na pašu i gledaj. Nema tu nikakvih poruka, već prihvataš stvari koje su zadane. Malo me podsjetilo na Carpeneterov Napad na policijsku stanicu. Ono dođe noć, pa ko termiti navaljuju, bezlični, tako i umiru- bezlično i bez ikakvoga suvisloga razloga. Mislim, oni su u vodi a ova dva bokca na komadiću ničega. Pa zašto ginu a imaju razvijenu empatiju? Zbog družice ne, jer ona može kada hoće nazad u more. Da je bar drži u lancima, lakše bih svario bezumlje kojim napadaju maleni otočić. Dakle film pati od nedostatka suvisloga "objašnjenja", jer mi je stvarno išlo na živce, što ribožabe jurišaju bez razloga u smrt. Još samo jedno: čemu oni kolci oko bedema? Nisu slijepi ni glupi da se napiknu na njih Da su bar prema gore, pa ajde, možda neki padnu sa kule pa se nabodu..
|
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 19:07
Slažem se sa prethodnim komentarima, ovo nije ništa drugo nego jedno veeelikoo opuštanje uz masakr. Dodao bih neke sitnice koje kolege nisu notirale. Na primer, raspucali su se za sve pare a municije imaju kao da je na ostrvu pored svetionika i zaboravljena magaza sa džebanom. Ima i jedan dobar momenat na početku filma koji niko rakođe nije notirao. Odnosi se na svesku u kojoj je napisano da čika Darvin nije bio u pravu i to na mestu na kom je nastala evolucija. Bilo mi je dovoljno da pomislim šta bi bilo da su u ovoj fantaziji prvi Homo sapiensi bili u blizini, imali bi veći izbor, gustirali bi uporedo neandretalce i ove čovekolike vodozemce.
|
Objavio: robi75
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2018 u 06:45
|
Jos jedna u nizu smesnih recenzije...
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2018 u 10:24
|
Mnogo dobar film, na IMDb samo ocena 5,9 ali ovo film koji je definitivno zaslužio ocenu preko 7. Radnja filma dobra, film je napet i veoma zanimljiv od početka do kraja. Stvarno je glupo što ovako dobri filmovi padaju u zaborav zbog holivudskog smeća i gluposti. Velika preporuka za ovaj film, odlična horor-avantura, ocena 8/10.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2018 u 19:43
|
Ne gledam nikad ocenu na sajtu IMDb, mozda nakon sto odgledam film bacim pogled na komentare. Recimo da je ovakav film rezirao Ridley Scott, a u glavim ulogama Matt Damon i Tom Cruise, onda bi se pisalo i pricalo o tom projektu, ovako... BTW, reziser filma Xavier Gens, ima iza sebe ''poznat'' projekat ''Hitman''. Ali iskreno, da li mislim da je Cold Skin mnogo dobar film? Pa i ne mislim, ali da moze da se odgleda, svakako.
|
Objavio: VladBetMi71
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2018 u 12:21
|