The Ritual (2017)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88239
Datum ispisa: 29.Lipanj/Jun.2026 u 06:04 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Ritual (2017)
Objavio: titlovi.com
Tema: The Ritual (2017)
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2018 u 20:29
|
Prijevod je najavio zaboravko2 ⚡
|
Odgovori:
Objavio: zaboravko2
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 15:29
Postavljen prijevod: https://titlovi.com/titlovi/the-ritual-269562/" rel="nofollow - The Ritual
------------- Pametni uče i od budala, budale ni od pametnih.
|
Objavio: Wida
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 16:19
Hvala šefe.Danas se gleda.
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 17:27
|
Niti sam oduševljen, niti razočaran filmom. 5,5/10
|
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 18:18
|
Pa napiši još nešto, Boki. Valja li?
------------- zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).
|
Objavio: Wida
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 20:52
Jeziv i morbidan horor odlične atmosfere. 7/10
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2018 u 00:26
|
Treba pogledati tj ima prolaznu ocenu .
Dobar horor
|
Objavio: Srecko Delibasic
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2018 u 01:01
|
Jako lijep film, fenomenalni kadrovi i neobična atmosfera. No, na momente dosadan. Režija, montaža, gluma - sve je na nivou! 7/10
|
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 18:50
|
Ovo je nekakva američko-rumunjska koprodukcija. Puno puta obrađivana tema, no likovi dobro napisani i odigrani, atmosfera odlična. Ima i dosadnih dijelova, no većim dijelom je film očekivano i poželjno jeziv. Jedina ozbiljna zamjerka ide razgovoru našeg nesretnog junaka sa ženskom iz tog nekakvog divljeg plemena. Kad ona počne srati o njihovom bogu i što on njima znači cijela priča mi se sruši; toga nije smjelo biti, ne kod ozbiljnog autora koji drži do sebe.
|
Objavio: filips88
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 18:58
Vec 2 dana gledam film i jos nisam stigao da ga zavrsim. Odgledao 60 minuta filma i mogu reci nisam nesto odusevljen.Dosta mi deluje amaterski film, mada kako je ostalo jos 30 minuta filma mozda promenim misljenje ali tesko. Mislim moze se pogledati film, ocigledno da sam ja previse ocekivao 
------------- If I were fall in love, it would have to be with your eyes, your smile, the way you laugh :)
|
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 19:03
|
Pa Filipse tebi je jasno u prvih 5 minuta da su oni luzeri i da su najebali onaj čas kad su se odlučili ići planinarit u bestragiju. Nadalje samo gledamo realizaciju postavljenje situacije. Nije to meni slabo, moglo je puno gore. Jaka sedmica, kad bi dijelila ocjene.
|
Objavio: filips88
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 19:07
Pa slazem se, ali nekako glumci su mi neki plasljivci, svadjaju se kao mala deca...Iskreno po recenzijama sa raznih sajtova i bar ovde po prici mislio da je nesto poput Predatora sa Svarcijem. Prica mozda i nije losa ali nema te tenzije, vizuelnih efekta... ma dobro koliko para toliko i muzike.
------------- If I were fall in love, it would have to be with your eyes, your smile, the way you laugh :)
|
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 19:12
Imao si prevelika očekivanja, kakav predator (iako je moglo biti svašta s tim stvorom koji ubija).U filmu je akcent na njima, a oni su obični luzeri, osim glavnog lika koji se kroz cijeli film ždere što nije pomogao prijatelju i spasio mu život, to mi je dobar moment i dobar je cijeli lik.
To jednostavno nije tvoj tip filma.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 20:29
I ja se pitam odakle najednom to za Predatora ništa manje 
Ta februar je, izlazi tona horor krdže, ovo je dovoljno ok (napisah to već negde), pisac je mahom talentovan, iako nisam čitao baš "Ritual" već "Kult" (Last Days) sekte/paranormalno/pakt sa onostranim džigi bau, beše interesantno, ne znam koliko je filmičan taj roman, dok eto Ritual uglavnom radi posao (za mene). Britanci/Rumuni u skromnoj koprodukciji, nema tu McTiernana, akcije, harizmatičnog heroja većeg od života, kult filma u nastajanju, tek je atmosferičan povremeno, sa eto nešto kao višeslojnijim likom negoli inače u tim "drž-ne daj po šumama i gorama" lutanjima/klanicom, možda bih mogao da kažem i da je dizajn (pa da ne spoilujem koga/čega) takođe dovoljno interesantan (opet, meni).
|
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 20:50
Usput, meni prodaju film i plakati....ili me oteraju kako vidim klinku ili devojku sa belim očima i pentagramom u pozadini, ne gledam ni za živu glavu dok zlokobna šuma/planina, senke/magla, brvnare... :

|
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 20:53
|
Ja sam zadovoljna Ritualom, moglo je biti puno gore.
*Britanci, ne Ameri, da! 
|
Objavio: nele1
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 17:50
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 20:55
Nije on kriv, jeste slobodniji prevod, no može se reći da je bangav sam po sebi taj IMDb sinopsis koji se i obrađuje za sajt.
"A group of college friends reunite for a trip to the forest, but
encounter a menacing presence in the woods that's stalking them.
"
Ionako ne voli svako kada se previše kaže o filmu u pukom sinopsisu, ne fali mnogo toga toj neodređenosti, jedino što ne predstavlja najbolje sam film U ovom slučaju to zbilja nije problem, enigma šume i može biti faktor koji održava pažnju i intrigranost gledatelja (meni jeste).
|
Objavio: zivota-mladenovic
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2018 u 14:15
Objavio: amir.mira
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2018 u 20:12
|
nikako ne gubite vreme gledajući ga, indijska filmska industrija ne bi ovako nešto sazdala, veliki pozdrav filmofilima
|
Objavio: Filaret
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 03:00
|
Slažem se sa Subriacom, sasvim solidno za izlizanu temu. Čudovište koje pročišćava, besmisleni dijalozi, najava i tako to, da ih je ono inače vrlo efektno jelenoliko čudovište smlatilo gledali bismo još bolji film. Ali i ovakav uopšte nije loš.
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 09:01
|
Imao je potencijala, međutim rasplet je loš, ne prati suspense prvoga dijela filma. Na žalost, išlo se na eksplicitni kraj filma i to je umanjilo ukupni dojam. No, kako se među 10-tak odgledanih horrora jedva nađe par, koje mogu odgledati do kraja. Hajde, neka prolazna ocjena, možda 5/10, osrednje.
|
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 09:07
Filaret piše:
Slažem se sa Subriacom, sasvim solidno za izlizanu temu. Čudovište koje pročišćava, besmisleni dijalozi, najava i tako to, da ih je ono inače vrlo efektno jelenoliko čudovište smlatilo gledali bismo još bolji film. Ali i ovakav uopšte nije loš. |
Fila, nekako mi promakao tvoj post na drugoj strani-prvi. Ja se čuvao spojlanja, no ti odmah u glavu napisao kraj filma. Da ja zalijepim tvoj dio posta na moj, da ga iskompletiram?
|
Objavio: Filaret
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 11:57
Ma kakvi spojleri, koga interesuje gledaće taman da sam slike onog čuda okačio. Uostalom, ko danas ide u šumu da šeta, bere cveće i urezuje ljubavne poruke u koru drveća? Još bi ga neko tužio... Ovako lepo sretneš drevnog monstruma, pobiješ redneke, izlečiš traumu i stigneš na večeru.
|
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 13:09
sada si rekao do kraja, više ne bi trebalo biti tajni za Ritual
|
Objavio: insideman
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2018 u 08:08
|
Surovo sam netolerantan za horore ali ovaj me je zadržao do kraja jer se služi najjačim oružijem žanra, nepoznatim izvorom zla. Događaji u filmu su prilično prosti kao i svi ostali elementi ali eto ta potpuna misterija me je kupila jer se ne zna da li je java ili san kao prvo a kamo li nešto više od toga. Da su na početku, kako obično rade, pokazali lošu sudbinu nekih preteča glavnih protagonista i prikazali nam jasnije "zlo" koje vreba, isključio bih ga verovatno odmah jer mi igra mačke i miša nije zanimljiva. Ali misterija uvek može da računa na mene. I nisam, iznenađujuće, razočaran nakon otkrovenja.
|
Objavio: sanja-bosnjak
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 19:44
|
Nije mi ''sjeo''. Prvo me podsjetio na Vješticu iz Blaira, onda na Čovjeka od pruća i još ponekog horora. Jedno gledanje dosta.
|
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 19:52
|
Nije Ritual nekakav epohalni horor, naprosto film kojeg možeš pogledat do kraja i biti relativno zadovoljan. U moru horor-smeća kojeg smo se nagledali 2017/18 to je velik plus.
|
Objavio: stefan-milovanovic
Datum objave: 27.Travanj/Apr.2018 u 01:56
|
Održao pažnju do samoga kraja.DOBAR
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 19.Listopad/Oct.2020 u 10:04
|
Ovo nit' smrdi, nit' mirise.Priroda i ta atmosfera u divljini je dobra.Prica kao prica tja.Dobra ideja, lose ekranizovana.Na granici gledljivosti.Mozda malo i ispod navedene granice.
|
Objavio: protectore
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2020 u 16:45
|
Koliko je prvi dio filma dobar toliko je drugi dio los. Ne bih ga preporucio.
|
|