Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Objavljene nominacije za Oskara! (23.01.2018.)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=88017
Datum ispisa: 25.Srpanj/Jul.2026 u 15:22
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Objavljene nominacije za Oskara! (23.01.2018.)
Objavio: mile-milic
Tema: Objavljene nominacije za Oskara! (23.01.2018.)
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 19:46
izoistavili ste Call Me by Your Name za najbolji film

Odgovori:
Objavio: filips88
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 21:42
Od ovih filmova najbolji mi je Get Out. Ostali smor i drame vecinom, nisu moj tip a nisam ni gledao :D

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 22:01
“The Shape of Water” vodi sa 13 nominacija.

Nisam uopšte iznenađen.

Od filmova koje sam gledao i koje smatram dobrim navijam za Three Billboards Outside Ebbing, Missouri i na neviđeno za Phantom Thread.

Sramota me je što nisam odgledao nijedan film iz grupe najbolji strani film. Ispraviću to.

Objavio: isa-belic
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 23:04
kakve filmove dodeljuju za oskara neke melodramicne ovo je smesno jedino blade runner i wonder mozda kolko toko mogu izdici sve ostale jednom recju smesno

Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 23:07
Ova lista je smeće do smeća, skoro ništa otog me ne zanima.

Edit:
Da, jedino Tri bilboarda.

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 23:37
  Tri bilborda za sada vode. Videću šta su uradili Andersin i D.D.Luis.

Isto važi za filmove van engleskog govornog područja.

Oskar je za mene odavno prestao da bude merilo kvaliteta.

Da ne gnjavim, vreme je da nađem neki film sa liste.

Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 23:43
Nisu nikad ni bili mjerilo kvalitete nego tračeraj, što je tko obuko i što je tko reko, gle, viri joj guzica i sl.
No prošlih godina bilo je boljih, ozbiljnijih filmova. Nisu često pobirali Oscare ali su bili prisutni, ovo sad je pustinja...

-------------

Objavio: vladimir-jeger
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2018 u 15:34
@subrianca Ako se tebi ne svidja ne mora odmah da znaci da je smece. Pozdrav

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2018 u 15:38
Originalno postovano od strane vladimir-jeger vladimir-jeger piše:

@subrianca Ako se tebi ne svidja ne mora odmah da znaci da je smece. Pozdrav
Tako je na forumima - meni je smeće i to napišem, ti možeš napisati remek-djelo, moje mišljenje te ne obavezuje.
Moj najdraži film Golub sjedi na grani...je na raznim forumima skoro jednoglasno proglašen govnom i što?
Ne volim ga manje radi toga LOL

-------------

Objavio: vladimir-jeger
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2018 u 15:53
Originalno postovano od strane ernad-fakic ernad-fakic piše:

Dosadni su vise sa ovim bolesnim (pederskim) filmovima... Sramota je da nema Jennifer Lowrence (Mother!) cak ni u nominaciji???! Demonstrirala je glumu u toj ulozi, ko je gledao film, zna o cemu pricam...

Nominovana je za zlatnu malinu za taj film. Kao i Johnny Depp i Javier Bardem za Pirate. I Anthony Hopkins u Transformersima. Ako je film los ne mora da znaci da su i glumci losi. Kako Hopkinsa i Bardema staviti u isti dzak sa Zack-om Efronom-om? UnhappyShocked

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2018 u 15:58

Dosadni su vise sa ovim bolesnim (pederskim) filmovima... 
Nije film ni dosadan ni bolestan zato što je "pederski". 
Nebitno je dal se radi o paru pedera ili čistačici i monstrumu iz vode ili o Adamu i Evi čije mladunče ispeče i pojede hrpa ljudožderski orijentiranih gostiju (stvarno više nema normalnih tema LOL )...

-------------

Objavio: bokidante
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2018 u 18:47
Moj favorit je Get Out!

Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2018 u 18:50
I moj, uz Tri bilboarda.
Lako se opredjelit kad nemamo nekakav širi izbor.

-------------

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 10:04
Nisam gledao Phantom Thread, Darkest Hour i Call me... Od ostalih najbolji Three Billboards, i Get Out je ok, mada nije za Oskara. Lady Bird izvikan, kao i Florida Project. The Post ok, mada daleko od Oskara. O Shape-u i Dunkirku sam pisao u recenzijama - ne vrede mnogo. S tim da je Dunkirk bar ozbiljniji film od onoga što je ponudio del Toro...

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 10:13
Florida Project zagnjavio, Phantom Thread nisam gledala. 
The Post ništ posebno, no takvi filmovi znaju pobrati Oscare...

-------------

Objavio: mixy2mixy
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 22:10
Dunkirk je moj favorit, ne bi mi smetalo ni Darkest Hour da dobije ali nazalost mislim da ove godine gej lobi pobedjujeLOL

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 22:15
Dunkirk je loš i naporan kao i onaj gay fim DeadOuch

Darkest Hour bi prije par godina bio jedva malo iznad dna, no u ovoj konstelaciji gdje je del Torov monstrum na vrhu, i ja glasujem za Darkest Hour (ako to išta znači).

-------------

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 22:28
Realno, da su Nacisti završili posao u Dunkirku to bio Darkest Hour za UK.     

Loše nominacije kao i uvek, mada i nije bio neki izbor filmova u 2017-oj.
2-3 oskara za Del Tora, 2-3 za peškire, par komada za UK tematiku i par komada za afroameričku produkciju.     

* prošle godine od svih nominacija Oskara su samo Zootopia i Moana ispunili moja očekivanja.    

The Boss Baby (2017) je vrlo, vrlo slab film. A Ferdinand ima staru pitku priču u novom ruhu. Prednost u startu.    

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 22:37
Oscare gledam kao spektakl, nema tu kvalitete, nekad se nađe međ crtićima i stranim filmovima...
Peškiri i afro, Isuse...OuchDead

Boss Baby je meni simpa, no zapravo slab.

-------------

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 22:43
Dok narod ne nominuje filmove za Oskar - ovo je samo u fazonu "koliko para toliko Oskara".

A zna se na šta sve može da računa dobitnik Oskara u bilo kojoj kategoriji u narednih par godina. Sve objasnili u "Kumu".   

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2018 u 22:44
Malo ili nimalo veze s umjetnosti...

-------------

Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 27.Sijecanj/Jan.2018 u 00:54
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

The Boss Baby (2017) je vrlo, vrlo slab film. A Ferdinand ima staru pitku priču u novom ruhu. Prednost u startu.    
Oni su nominovani da se ispuni kvota. Protekla godina i nije bila nešto preterano plodna na polju animacije. Coco 99,99% dobija zlatnog čikicu, osim ako nekim čudom ne odluče da nagrade Loving Vincent.

-------------
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.

Objavio: yolix83
Datum objave: 27.Sijecanj/Jan.2018 u 10:05

Dok narod ne nominuje filmove za Oskar - ovo je samo u fazonu "koliko para toliko Oskara". 
Pa i nominuje čini mi se. One godine kad su povećali broj filmova koji je nominovan su dali i narodu da glasa. Sad ne znam je li to ukinuto.

Ja iz godine u godinu gledam ove nominovane filmove i ishod je da uvijek pogledam tu dosta filmova za koje ja smatram da nisu ni po čemu posebni. Od ove godine okrećem list i pogledaću samo ove koji me iole zanimaju.
Kako se to radi kod Amera, Golden Globe je prošao u znaku feminizma evo sad i na Oskarima odmah, prva žene obaraju neke rekorde. Takođe kružio je heshtag #OscarsSoWhite, pa odmah Oskari dokazuju suprotno itd.

http://www.oscars.org/news/academy-takes-historic-action-increase-diversity" rel="nofollow - http://www.oscars.org/news/academy-takes-historic-action-increase-diversity

Ludost je zalagati se jednakost ishoda umjesto za jednakost prilike.

Nisam još dosta filmova pogledao. Sviđa mi se Three Billboards, sinoć sam pogledao Lady Bird dobar mi je. Neko reče da je izvikan, ako jest neka je. Ovakvi filmovi obično ne privlače pažnju, Greta Gerwig je prije par godina bila koscenarista i glumila u Frances Ha koji su Oskari ispalili a na Golden Globe je imao neku nominaciju čini mi se. To su inače mali nezavisni filmići koji obično ne dođu do šire publike.

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 15:01

Oke, ali nema vise smisla. Urade neki gej film i kritika ga odmah nakiti... 
Izrazito homofobni, fašistoidni tekst, grubo vrijeđanje sviju gay članova koje mi, kao i svi drugi forumi, imamo ovdje.

Uvijek imaj na umu Ernade da "neprirodne" homoseksualce rađaju "prirodni" heteroseksualci.

Okriviti pedere zbog loše kvaltete svjetske produkcije 2017 izgleda mi pretjerano. 
Napokon, i naš heteroseksualni del Toro osrao se u javnosti sa svojim zadnjim uratkom toliko da mu nikakav peder nije ni blizu LOL

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 15:04
Ne znam da li ne normalno i u to neću da ulazim ali jeste prirodno. Homoseksualno ponašanje je prirodna pojava i dešava se i u životinjskom svijetu.
I ne može da se poredi sa pedofilijom jer je pedofilija čisto zlostavljanje maloljetne osobe dok je gej veza slobodan izbor dvije odrasle osobe.

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 15:11
Definicija normalno/nenormalno uglavnom ovisi o autorima postova, nema tu generalizacije.

Na filmskom smo forumu i jedino što mogu ustvrdit je da kvaliteta filma ne ovisi o temi, tko ne vjeruje nek baci oko na francuski triler L'inconnu du lac (2013).

Homoseksualnost je seksualna orijentacija, pedofilija je krivično djelo.

-------------

Objavio: mahoni
Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:11

Znate, mislim da svi znamo šta je enad hteo da kaže. Niije brate bio homofobičan, nemojte da ste takvi. Nećete da priznate da ovakva liberalizacija nije nigde dovela. "Terati" ljude da prihvate nešto što njihovo vaspitanje i kultura baš i ne shvata nije lepo. Tokom vremena se sve lakše prihvati, ali ako nema teranja. A prisila je sve očiglednija. Već se vidi u našim temama, da li je u pitanju jednakost polova ili seks. pripadnost, problematika se pojavila posle samo nekoliko postova, a nije trebalo. 

Ako odredimo vrednovanje koje je opšte(bez obzira na delatnost) ni jedna stvar van tog okvira ne bi smela da donese prevagu. Svo smo svedoci da donosi prevagu i to nije dobro.

Svima treba dati jednake šanse, ali nikako se ne sme dozvoliti da princip vrednovanja bude doveden u pitanje.

-------------
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:16
OK, ali zar je jedino tjeranje u vezi homoseksualnosti?

A što je grubo mešetarenje liječnika radi donacije organa preminulog djeteta?
Ja kao roditelj to moram gledati i gutati njihove floskule? Ako ću dati jebeno srce, dati ću ga, ali nemoj me gazit i natjeravati u najgorem momentu mojeg života!

No ne pada mi na pamet reći da je netko od ljudi koji se bave presađivanjem organa pedofil i nenormalan, tu je ta malena razlika.

I da, stvarno ne vidim u čemu je grijeh filma Zovi me svojim imenom?
Zar floskula "dečko susretne dečka" umjesto "dečko susretne djevojku" može danas, 2018, toliko napizdit gledatelje?!

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:21

ma naravno. Nego samo rezigniranost natera čoveka da kaže nešto što bi radije jezik pregrizao u normalnim situacijama. LOL

Što je najgore, to se sve događa. Sve što gledamo postoji. Bože, nisam više siguran ni u fikciju iz SF filmova. LOL  

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:27
Vjeruj mi, jako sam se neugodno osjećala nakon pojedinih epizoda serije Black Mirror, ne zato što serija nije dobra već naprotiv, previše je uvjerljiva, nije to (sve) SF...

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:37

E, baš to. kako se pojavi nova sf serija ili film tako se 

nađem zbunjen povodom upliva koji se pojave. LOLLOLLOL

Elem, da se vratim na temu. LOL

Ne treba nam u temi isključivost već mišljenja o filmovima i svima će biti lepo. Wink

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:42
Black Mirror: Men against Fire - mislim da se to radi godinama unatrag  DeadOuch

Točno, zato uvijek naglasim da smo svi ovdje filmofili LOL

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:51
Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Ako odredimo vrednovanje koje je opšte(bez obzira na delatnost) ni jedna stvar van tog okvira ne bi smela da donese prevagu. Svo smo svedoci da donosi prevagu i to nije dobro.
Ja mislim da bi naučna istraživanja trebala da donesu prevagu. Nisam upoznat kakav je stav nauke po pitanju homoseksualizma, ali čini mi se da nema nekog konsenzusa. Ali sam prilično siguran da nauka ne gleda isto na homoseksualnost i na pedofiliju i zato sam napisao to što sam napisao.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 16:56
Ne trebamo nikakav konsenzus.
Imamo homoseksualce kaogod što imamo i crnce.

Ja bih se kao ljudsko biće osjećala degradirano, kao da živim u najcrnjoj diktaturi kad ne bi bilo i filmova o homoseksualcima, a hoćemo li ih gledati ili ne? 
Ne gledam ni akcije, no ne tvrdim da su bolesne, nastrane i neprirodne.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 17:08
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Protekla godina i nije bila nešto preterano plodna na polju animacije. Coco 99,99% dobija zlatnog čikicu, osim ako nekim čudom ne odluče da nagrade Loving Vincent.

Jel' gledao neko neki od nominovanih animiranih filmova?    
Šta kažete npr. za Ferdinanda ? Odličan, dobar, loš, prosek ???   
Od stranih tu je uvek Iran, Bliski istok, usamljeni evropski film,...

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 17:08
Ma filmovi bilo koje tematike ne trebaju nikome da smetaju. Niti da budu zabranjeni. Konsenzus je potreban što se tiče nauke jer ovako na svakog onog koji kaže da je homoseksualizam stvar seksualne orijentacije i citira tu i tu naučnu studiju će doći drugi koji će reći da je to bolest i da to treba liječiti i citiraće tu i tu studiju. A kad imaš 83 studije koje kažu jedno i 5 koje kažu drugo onda je sveukupnost dokaza na jednoj strani. I onda na osnovu toga obrazuješ javnost.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 17:17
Nedostatak LGBT filmova je što ih ljudi u startu ili vole ili ne vole.
"Romeo i Julijan" - muška ljubav, on na balkonu i on ispod balkona.
"Romana i Julija" - ženska ljubav, ona na balkonu i ona ispod balkona.
Zašto bih to gledao kad iskreno ne kapiram takvu ljubav. Bar ne u erotskom/seksualnom smislu.
Stvar ličnog izbora ko će šta gledati - bez osude drugačijeg mišljenja/stava.    
Svaki film/roba nađe svog gledaoca/kupca.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 17:30

.Zašto bih to gledao kad iskreno ne kapiram takvu ljubav. Bar ne u erotskom/seksualnom smislu.
Stvar ličnog izbora ko će šta gledati - bez osude drugačijeg mišljenja/stava.    
Svaki film/roba nađe svog gledaoca/kupca.
Poštujem tvoj izbor, ali recimo ja mogu jer mi je poznat koncept ljubavi. Isto tako mogu i religiozne i duhovne filmove iako sam ateista itd. A na dalje gledam i gomilu stvari sa kojima se ne slažem npr. filmove o serijskim ubicama itd. Ne moram se ja poistovjećivati sa svim što gledam.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 17:32
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Ma filmovi bilo koje tematike ne trebaju nikome da smetaju. Niti da budu zabranjeni. Konsenzus je potreban što se tiče nauke jer ovako na svakog onog koji kaže da je homoseksualizam stvar seksualne orijentacije i citira tu i tu naučnu studiju će doći drugi koji će reći da je to bolest i da to treba liječiti i citiraće tu i tu studiju. A kad imaš 83 studije koje kažu jedno i 5 koje kažu drugo onda je sveukupnost dokaza na jednoj strani. I onda na osnovu toga obrazuješ javnost.
Kad kažeš dovedite bolesnika i pokažite medikamente i način liječenja, onda pojela maca jezik.

Van pameti je propisati tko će što gledati, ja osobno ne kanim gledati ni Romea i Juliju, a pogotovo ne  njihove gay varijante LOLLOL no kako kaže yolix ja i moj filmski odabir nismo jedno.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 19:27
  Ne znam da li sebi smem da dam za pravo da učestvujem u diskusiji. Nisam odgledao sve filmove sa liste a neke, poput plagijatora i pukog zabavljača, del Tora, nemam nameru i neću.

Ljudi gledaju ono što im se servira i podložni su u svojoj naivnosti da poveruju u sve što vide ili čuju jer slede svoja raspoloženja.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwix9rC6nvvYAhXQ66QKHQtyBaMQFgg0MAI&url=https%3A%2F%2Fsh.wikipedia.org%2Fwiki%2FHomoseksualnost_i_psihologija&usg=AOvVaw0Mj1n7RPEyQ6raETotHkY0" rel="nofollow - Homoseksualnost i psihologija

Gospoda su pre 40 i kusur leta skinuli nešto sa spiska. Ne znam koliko je među psihijatrima bilo homoseksualaca a koliko ih je zaista bilo pošteno. Znam da su gospoda Amerikanci i da me savršeno zabole uvo šta se tamo dešava sve dok ne počnu da mi prodaju dezodorans. Zabole me uvo ko šta i koliko radi u svoja četiri zida, koja poza mu je omiljena...Nije to moja briga ni problem, problem sam imao kad su mi kao putniku namerniku zbog parade uskratili pravo slobodnog kretanja u Beogradu. Ne samo meni već i mojoj familiji koja stanuje u centru. Oni su bili maltene u kućnom pritvoru. O tome šta nameravaju da uče decu u školi da ne govorim.

Nemam ništa protiv gej filmova dok ne preteraju. Tad neke scene ili premoram ili izađem i sačekam da prođu. Imao sam negativna iskustva posle gledanja Fridkinovog Gluvarenja koji je uprkos groznim scenama bio i ostao jedan od mojih omiljenih filmova. To ne važi za sve one gej je okej filmove i serije u kojim je neki gej lik isforsiran do nedostižnog ideala.

Napisah da ne pratim ovu predstavu koja ima sve manje veze sa filmom. Neki kandidati su proteklih godina baš bili dobri a to što su izvisili samo služi na čast organizatorima i publici. Prestao sam ovo da pratim jer sam dok sam bio naloženi pojedinac gledao koji su filmovi bili snimani i nominovani. Ostao sam bez teksta kad sam, na primer, video šta je sve snimano 1940-te.

Film koji ostaje zapamćen samo zbog Oskara nije za mene film.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 20:02
Potvrdio si ono što smo rekli i prije - za dobar film nebitno je o čemu/komu se radi.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 20:17
  Pa sad, Feidkin je posle Gluvarenja dosta dugo gluvario.

Šalu na stranu, Danilo je lepo napisao ono što i ja tvrdim. Svaka roba na kraju nađe kupca a problem nastaje kad ne želiš da kupiš baš sve što bi da ti uvale.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 20:23
Friedkin je od male, jeftine TV drame napravio čudo.

Šalu na stranu,  gay filmova mora biti za ljude koji ih žele.
Nisam očekivala da ću se naći u poziciji da branim iznimno slab film Zovi me svojim imenom, samo zato što je gay. 
Nit me ta tematika zanima, nit sam netko tko će iz vanfilmskih razloga za loše reći da je dobro, no ako netko želi takve sadržaje mora ih imati, kao što i mi imamo naše.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 20:45

ma, ljudi moji, mene zanima samo jedno. Zašto gay film MORA DA IMA TAKVU TEMATIKU.

Pa, pobogu, kad na nečem insistiraš to mu dođe k'o naručena stvar. 

U onim komedijama na Fox-u uvek ima gay parova i nikome ne smetaju, jer brinu iste brige kao i oni drugi. Bore se u životu za iste stvari kao i svi ostali. Obični ljudi koji žive život, kakav god da je.

I, među nama, što mi još uvek pričamo o ovome. LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 20:46
  Ne želim gej okej filmove, tu kod mene nastaje revolt. Ipak ih gledam ako naletim na njih kao što ću i Zovi me svojim imenom koji sam skinuo i o kom nisam znao ništa. Fridkin, Petersene i ko zna koliko dobrih i kvalitetnih autora su imali šta da kažu jer se to tad smelo jer to nisu bili gej okej filmovi. Čik neka sad neko snimi nešto bez ulepšavanja o paraderima, priručniku za školarce, transrodnim manifestacijama ... Ja za razliku od gej manjine ne pravim razliku i trudim se da autora odvojim od dela. Da je tako ostao bih uskraćen za dosta toga, od muzike, filozofije, književnosti, filma...

Paraderi mogu poput ostalih da iznajme Arenu, odu na Ušće ili neku drugu livadu a ne da terorišu grad, medije, prosvetu (dopisati po želji). Slažem se da svako mora imati slobodu izbora sve dok ne ugrožava druge. Sad je u modi muskalizam kao etiketa i kao pojava. O tom potom.

Odoh da odgledam bar jednu nominaciju.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 20:54
Veći dio gay populacije živi neopterećen gay paradama. 
U životu prosječne gay osobe gay parada je kao Big Brother kuća u mojem životu, dakle margina bez koje se može.

Mahoni,
jedno je propaganda, a drugo dobar film. 
Ja propagandu uglavnom ne gledam, zvala se ona Argo ili Zovi me svojim imenom.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 20:59
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Gospoda su pre 40 i kusur leta skinuli nešto sa spiska. Ne znam koliko je među psihijatrima bilo homoseksualaca a koliko ih je zaista bilo pošteno.
Trebalo bi da bude pošteno. Ako ima neki konflikt interesa onda se to mora navesti u studiji. Drugo, ne može se to tek tako objavljivati po svom nahođenju nego svaka studija prolazi kroz Peer-review sistem, gdje naučni rad koji treba da bude objavljen dobija svoje recenzente koji procjenjuju, kritikuju rad. Moguće su mnogobrojne korekcije a i odbijanje publikacije rada. Naravno taj sistem nije savršen, ali je trenutno najbolji koji imamo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Peer_review" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Peer_review

Inače sve filmove što gledam  sam sebi serviram osim u onoj temi "na reportoar" Big smile

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 21:02
Zato sam izašla iz te grupe, ne mogu gledati na zapovjed Big smile

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 21:30

Gospoda su pre 40 i kusur leta skinuli nešto sa spiska. Ne znam koliko je među psihijatrima bilo homoseksualaca a koliko ih je zaista bilo pošteno.
Trebalo bi da bude pošteno. Ako ima neki konflikt interesa onda se to mora navesti u studiji. Drugo, ne može se to tek tako objavljivati po svom nahođenju nego svaka studija prolazi kroz Peer-review sistem, gdje naučni rad koji treba da bude objavljen dobija svoje recenzente koji procjenjuju, kritikuju rad. Moguće su mnogobrojne korekcije a i odbijanje publikacije rada. Naravno taj sistem nije savršen, ali je trenutno najbolji koji imamo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Peer_review" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Peer_review

Inače sve filmove što gledam  sam sebi serviram osim u onoj temi "na reportoar" Big smile

Izjasnili su se samo američki psihijatri dok su ostali sve to uzeli zdravo za gotovo. Ograđujem se, ne svi, Saudijska Arabija na primer. Ili Rusija koja je stavila stogodišnji embargo na sva LBGT pitanja. Ljudi koji misle suprotno (psihijatri i ostali) nemaju pristup medijima ili su marginalizovani.

Znam kako bi se proveo kad bih ja ili bilo ko drugi sa svojom ženom / devojkom izašao negližiran na ulicu. Dočekale bi nas prvo čike u plavom, zatim čike u belom a posle ko zna gde bi završili. Ili kad bi organizovali strejt kulturnu manifestaciju, to bi tek bio haos.

Izmišljen je problem koga nije bar kod nas bilo. Ne znam za slučaj da je bilo ko ovde kastriran ili proganjan zbog svoje seksualne orijentacije. Bili su oslobođeni vojske svi oni koji su se izjasnili kao homoseksualci.

Sad se stvarno odjavljujem, možda stignem da odgledam neki gej film.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 21:39

Izmišljen je problem koga nije bar kod nas bilo. Ne znam za slučaj da je bilo ko ovde kastriran ili proganjan zbog svoje seksualne orijentacije. Bili su oslobođeni vojske svi oni koji su se izjasnili kao homoseksualci.

Sad se stvarno odjavljujem, možda stignem da odgledam neki gej film.

Baci oko na centralnu i južnu Srbiju pa ćeš vidjeti problem.

Gay osobe nisu izmišljene figure koje paradiraju jednom na godinu, oni  poput nas moraju u školu, na faks, trebaju radno mjesto.

U nekoj pripizdini gdje svatko svakog pozna, od 4 kandidata tko će dobit radno mjesto? 
Ah, jedan je gay, dakle, imamo 3 kandidata LOL

Ne moraš mu odrezat pinpeka, dostatno je uskratit mu posao/plaću/uvjete za život.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 21:54
  Živim u gradu od oko 40 000 stanovnika i tu se uglavnom svi poznajemo. Od kad znam za sebe znam za čoveka koji se ne krije i on kao takav normalno funkcioniše. Prvi je i poslednji na jezeru u svojim tangama na svom uobičajenom mestu, neki klinac mu nekad nešto dobaci i to je sve. Batine je dobio nedavno kad je razgaćen izašao na ulicu da sređuje šiblje i travnjak ispred kuće. Videle su ga neke žene i školarci na putu do škole, počelo je psovanje a onda su se umešali neki srednjoškolci koji su ga batinama naterali u kuću.

Da bi dobio posao nije važno koje si boje kože ili da li voliš više žene ili muškarce. Nekad su bili aktuelne rodbinske, danas su aktuelne političke veze. Ne motaš čak ni da imaš nikakve kvalifikacije da bi imao karijeru ili bio premijer.

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 21:59
U tvojem mjestu, možda.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 22:12
Moram da priznam da od Stoleta Haringe stalno nešto novo naučim, proširim svoja znanja ili bar dobijem kvalitetan komentar o nekoj društvenoj temi.    

Ne moramo i ne trebamo uvek da se slažemo ali bata Stole je jedan od vrlo mudrih i obrazovanih ljudi na našem Forumu.    

Inače u pravu ste svi. Will i Grace, npr, sasvim simpatično jer su neke teme u drugom planu. Slažem se sa Goranom / Mahonijem i njegovim postovima ovde. Bata Stole se podrazumeva.

U zadnjih nekoliko godina sve nominacije Oskara mi deluju slične, uvek imaju slične "kvote" i određenu raspodelu "zlatnih čikica". Sećate se da je Leonardo Di Kaprio morao da dobije Oskara iako je film osrednji, a gluma se svela na preživljavanje u prirodi. Imao je Leo mnogo jače filmove pre toga. Ali mu nije bio red.    
Originalno postovano od strane subrianca subrianca piše:

Potvrdio si ono što smo rekli i prije - za dobar film nebitno je o čemu/komu se radi.

Slažem se naravno.    U okviru filmskog žanra. Mjuzikle i horore ne volim i ne gledam a nema sumnje da ima vrlo kvalitetnih.     
Ratne propagandne, crno-bele filmove isto ne gledam. Realne ratne drame - naravno, uvek rado gledam.    

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 22:53
Treba razdvojiti medije, javnost i političke odluke od pozicije nauke po pitanju ovakvih stvari. Ja npr. sasvim pouzdano znam da se što se tiče transseksualizma ono što se forsira u medijima nije stav nauke po tom pitanju a objasniću i kako znam to samo da se na ovo osvrnem. 

Izjasnili su se samo američki psihijatri dok su ostali sve to uzeli zdravo za gotovo. Ograđujem se, ne svi, Saudijska Arabija na primer. Ili Rusija koja je stavila stogodišnji embargo na sva LBGT pitanja. Ljudi koji misle suprotno (psihijatri i ostali) nemaju pristup medijima ili su marginalizovani.
Mislim da ovdje griješiš debelo jer nekako zvuči kao da su naučnici podjeljeni u neke klanove i vođeni emocijama. Ja lično pratim mnogo naučnika po socijalnim mrežama, ne iz ovog polja pošto me ne zanima nego što se tiče sportske fiziologije, nutricionizma i sl. jer treniram redovno, i naravno hranim se redovno, moram šta ću.LOL Kolege Ameri, sarađuju sa Brazilcima, Meksikancima, Holanđanima, Šveđanima, Hrvatima, Talijanima itd. Ako rade metaanalizu a to je kombinovanje više studija zarad veće statističke moći, naravno da će uključiti i studiju iz Holandije npr. ako zadovoljava određene kriterijume itd. To je ono što sam ja vidio kako oni funkcionišu.

E sad dolazim do toga kako znam ovo za transeksualce. Jedan od naučnika koje pratim je molekularni biolog kojeg sam zapratio pošto sam slušao jedan podkast, on se uglavnom bavi metabolizmom kancerogenih ćelija ali interesuje ga i to pa sam tako preko njega se i ja upoznao o poziciji nauke po tom pitanju. Dakle postoji jaz između istraživanja i onog što se gura po medijima. Ne znam kako stvari stoje sa homoseksualizmom.

Jbg, 2001. su im na paradi glave ciglama porazbijali u BG, ako je to normalno i tako treba onda nemamo problem. Ja sam sam bio homofob jer sam u takvom drušvu odgajan. Kad sam sa 15-16 godina išao na juniorsko svj. prvenstvo u Italiju, tamo sam video nekog dečkića obučenog u suknju, nakit, našminkanog. Ja se odgulio smijati, on se onako uznervozio, počeo nervozno da puši cigaru, ono baš se vidjelo da sam ga povredio. A nije bilo potrebe da ja tako reagujem ali mali seljo došao iz provincije i to je za mene bilo normalno jer tako se svi ponašaju u mom okruženju. Nisam doduše dobio želju da mu zviznem ciglu u glavu, ajd to je neki + iz te priče.

-------------

Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2018 u 23:20

Reče ja vama da će prepiska da ode na sasvim drugu stranu. LOLLOLLOL

U vezi ovoga postoji prevelika podeljenost da bi MI ovde uspeli da rešimo problem.

Pre će biti da ćemo da odemo predaleko. LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 22:04

Slika sa parade 2010-te. Gospodin sa naočarima je ondašnji ministar, gospodin u sakou je gost iz Holandije. Patolu iza njih ne komentarišem, samo gosta.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiXoZW4gP7YAhXC2ywKHdj6Bw4QFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vesti-online.com%2FVesti%2FSrbija%2F68095%2FGej-parada--narucena--iz-Brisela&usg=AOvVaw1UPtJvjgR4a9PFbeedpdnA" rel="nofollow - Gej parada naručena iz Brisela

Frank van Dalen, gradski odbornik u Amsterdamu i predsedavajući amsterdamske "Parade ponosa", kaže da je održavanje takve manifestacije u Beogradu neophodno kako bi GLBT osobe postale vidljive u društvu, jer "homoseksualaca ima svuda oko nas".

Čovek optužen za zlostavljanje dece promovisao „Paradu ponosa“

Frank van Dalen, holandski gej aktivista koji je u Beogradu u nedelju
pravio društvo ministru za ljudska prava Svetozaru Čipliću, s kojim
je prošetao beogradskim ulicama na „Paradi ponosa“, osumnjičen je
u Holandiji za zlostavljanje deteta!

Naime, Frank van Dalen, poslanik holandske desničarske Narodne
partije za slobodu i demokratiju u amsterdamskoj skupštini,
deklarisani homoseksualac i jedan od glavnih organizatora tamošnjih
gej parada, uspeo je 2007. godine da izdejstvuje da se na čamcima
koji plove holandskim kanalima na gej paradi uvede i čamac za
dečake od 12 do 16 godina!
Gradonačelnik Amsterdama, kako su tada pisali lokalni mediji,
bio je protiv toga, ali je Van Dalen uspeo da ga ubedi, posle čega
je gradonačelnik tvrdio da će im čak trebati veći čamac kako bi
mogla da stanu sva deca.
Nedugo potom, majka jednog od dečaka koji je učestvovao u
vožnji „ponosnim čamcima“ prijavila je Van Dalena za pokušaj
zlostavljanja njenog sina. Holandski listovi preneli su potresne i
eksplicitne detalje optužbi. Prema tim navodima, Van Dalen je
brod s decom tretirao kao javnu kuću.

Pošto je objavljena vest o optužbama majke napastvovanog
dečaka, juna 2008. godine, Frank van Dalen podneo je ostavku
na mesto predsednika holandskog udruženja LGBT osoba. U vezu
s njim dovode se i mnoge finansijske malverzacije.

Našoj javnosti postao je poznat posle konferencije u beogradskom
medija centru, 21. jula ove godine, gde je pored Bobana Stojanovića
iz „Kvirija centra“ i Lazara Pavlovića iz Gej-strejt alijanse pružio
podršku beogradskoj „Paradi ponosa“.

Ovo sam našao na Krstarici jer su kod nas su na volšeban način nestale informacije sa neta.

Ko želi neka sam istraži malo o ovom i drugim gostima koji su došli da podrže vođe LBGT
udruženja.

Jbg, 2001. su im na paradi glave ciglama porazbijali u BG, ako je to normalno i tako treba onda nemamo problem. Ja sam sam bio homofob jer sam u takvom drušvu odgajan. Kad sam sa 15-16 godina išao na juniorsko svj. prvenstvo u Italiju, tamo sam video nekog dečkića obučenog u suknju, nakit, našminkanog. Ja se odgulio smijati, on se onako uznervozio, počeo nervozno da puši cigaru, ono baš se vidjelo da sam ga povredio. A nije bilo potrebe da ja tako reagujem ali mali seljo došao iz provincije i to je za mene bilo normalno jer tako se svi ponašaju u mom okruženju. Nisam doduše dobio želju da mu zviznem ciglu u glavu, ajd to je neki + iz te priče.

Mislim da ovdje griješiš debelo jer nekako zvuči kao da su naučnici podjeljeni u neke klanove i vođeni emocijama. Ja lično pratim mnogo naučnika po socijalnim mrežama, ne iz ovog polja pošto me ne zanima nego što se tiče sportske fiziologije, nutricionizma i sl. jer treniram redovno, i naravno hranim se redovno, moram šta ću.LOL Kolege Ameri, sarađuju sa Brazilcima, Meksikancima, Holanđanima, Šveđanima, Hrvatima, Talijanima itd. Ako rade metaanalizu a to je kombinovanje više studija zarad veće statističke moći, naravno da će uključiti i studiju iz Holandije npr. ako zadovoljava određene kriterijume itd. To je ono što sam ja vidio kako oni funkcionišu.

E sad dolazim do toga kako znam ovo za transeksualce. Jedan od naučnika koje pratim je molekularni biolog kojeg sam zapratio pošto sam slušao jedan podkast, on se uglavnom bavi metabolizmom kancerogenih ćelija ali interesuje ga i to pa sam tako preko njega se i ja upoznao o poziciji nauke po tom pitanju. Dakle postoji jaz između istraživanja i onog što se gura po medijima. Ne znam kako stvari stoje sa homoseksualizmom.

Zaista ne znam da li sam homofob jer znam samo za čovu o kom sam pisao. Postoje tračevi koji su verovatno tačni jer potiču od više ljudi koji su imali pristup informacijama do kojih su došli dok su dežurali u noćnoj smeni. Odmah da se ogradim, smetaju mi hetero parovi koji se vaćate na javnom mestu, imaju svoje jazbine pa neka rade šta žele.

Psihijatri nisu naučnici i niko ih nije zarezivao bar 15 godina. A onda su se posle pojave side svi fokusirali na njih. Nastavak je poznat.

Prva gej manifestacija je bila u Sloveniji sredinom osamdesetih. Mislim da su bili u ŠKUC-u ili sličnom objektu. Niko ih nije matletirao, zabranjivao niti im je smetao. U ovom milenijumu su nastala raznorazna udruženja čiji predstavnici čuda prave samo da bi opravdali kintu koju dobijaju. Na svakoj se paradi kod nas pojavi maksimum stotinak ljudi koji veze nemaju sa ljudima koje šatro predstavljaju. Oni ćine medveđu uslugu homoseksualcima koji ih se stide i koji zbog njihovog bezobrazluka stradaju. Uspeli su da razbesne mene i ostale slučajne prolaznike kad su nam oduzeli slobodu kretanja. O tome šta nameravaju da uvedu u škole i šta tipovi poput azdejkovića i njihove interesne grupe pričaju da ne govorim. Van Dalen je samo uspeo pokušaj da se isprovociraju ljudi kod nas.

Da se vratim na Oskara i Holivud koji je u lovu na veštice proterao jednog Čaplina. Ne zna se koliko ljudi je ostalo bez posla i glave zbog toga kao što se ne zna ko je sve stradao zbog Vijetnama. Mislim da se Nik Nolti jedva izvukao jer nije hteo da ratuje u Vijetnamu. Kasijus Klej je najbolji primer iako nije glumac. O sveprisutnom rasizmu u Holivudu i vrapci pevaju. Sad su rešili da preko filma protežiraju LBGT i ko zna šta sve još. Sad je na redu maskulizam  i razne optužbe za silovanje i seksualno uznemiravanje od kojih mi je najsmešnija ona u vezi Hofmana. Optužen je za silovanje od pre 18 godina. Svi su znali i tolerisali Vajnstina koji jeste siledžija. Zataškavalči su njegove rabote i treba da odgovara za ono što je uradio. Zbog njega stradaju i ostali u lovu koji me podseća na onaj iz Makartijeve ere. Rezultat su loši filmovi poput prošlogodišnje Mesečine koju nisam gledao. Da li ću ne znam ni sam.

Neću više pisati o ovom u ovoj temi, pisaću samo o nominacijama i filmovima koje sam gledao.

Oislednji je mađarski film Testről és Lélekről koji me je oduševio. Mađari su osle Saulovog sina opet na konju. Ne znam koji mi je bolji, oba su vredna gledanja i reprize.

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 22:05
Originalno postovano od strane subrianca subrianca piše:

Slažem se sa ovim. Slidža upotpunjuje komentar.

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 22:09
Obična gay osoba ima veze s ovim pedofilom koliko moj suprug i dijete s Kolindom Grabar-Kitarović.

Gay osoba nije gay parada, oni su ljudi poput nas i jebe im se za LGBT manifestacije. 

Toliko o tome na ovoj filmskoj temi, mislim da se može otvoriti homofobna tema na svaštari i tamo razglabati dalje.

Edit:

Nikad bolju slidzu nisi vidio! LOL

-------------

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 22:22
  Teško mi je da ne odgovorim jer sam obećao ali izdržaću već nekako. Bar na ovoj temi.

Da znaš da nisam.

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 23:13
Da ali nisu samo psihijatri u pitanju. Kad istražuju npr. da li je homoseksualizem urođen genetski, mislim da to rade na jednojajčanim blizancima (twin studies), to su istraživanja naučnom metodom. Tako su bar radili u istraživanjima sa transrodnim osobama.

Neću ni ja da pišem više o ovome. Rekli smo manje više, šta smo imali.

Počeh da gledam ovaj Call Me By Your Name.  Zasad mi je neinteresantan, dosadnjikav. Završiću ga sutra.

-------------

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 23:28
  Ja ga meračim ali takođe ne ide.

Kod mene je mađarski kandidat trenutno u vođstvu.

Vinsent je takođe vredan pažnje. Na trenutak me je podsetio na deo Kurosavinih Snova.

Objavio: Kneginja
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 02:02

Pocelo je, pocelo  bojica_plesacicauzdravlje

Pa da ponovimo Wink

Najbolji film:

https://rs.titlovi.com/filmovi/get-out-3103860/" rel="nofollow - Get Out
https://rs.titlovi.com/filmovi/dunkirk-3104516/" rel="nofollow - Dunkirk
https://rs.titlovi.com/filmovi/phantom-thread-3115633/" rel="nofollow - Phantom Thread
https://rs.titlovi.com/filmovi/lady-bird-3115060/" rel="nofollow - Lady Bird
https://rs.titlovi.com/filmovi/darkest-hour-3114695/" rel="nofollow - Darkest Hour
https://rs.titlovi.com/filmovi/the-post-3114734/" rel="nofollow - The Post
https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - https://rs.titlovi.com/filmovi/three-billboards-outside-ebbing-missouri-3114367/" rel="nofollow - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
https://rs.titlovi.com/filmovi/call-me-by-your-name-3114698/" rel="nofollow - Call Me by Your Name

Najbolji glumac:

Daniel Day-Lewis -  https://rs.titlovi.com/filmovi/phantom-thread-3115633/" rel="nofollow - Phantom Thread
Daniel Kaluuya -  https://rs.titlovi.com/filmovi/get-out-3103860/" rel="nofollow - Get Out
Denzel Washington -  https://rs.titlovi.com/filmovi/roman-j-israel-esq-3117569/" rel="nofollow - Roman J. Israel, Esq.
Gary Oldman -  https://rs.titlovi.com/filmovi/darkest-hour-3114695/" rel="nofollow - Darkest Hour
Timothée Chalamet -  https://rs.titlovi.com/filmovi/call-me-by-your-name-3114698/" rel="nofollow - Call Me by Your Name

Najbolja glumica:

Frances McDormand -  https://rs.titlovi.com/filmovi/three-billboards-outside-ebbing-missouri-3114367/" rel="nofollow - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Margot Robbie -  https://rs.titlovi.com/filmovi/i-tonya-3114697/" rel="nofollow - I, Tonya
Meryl Streep -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-post-3114734/" rel="nofollow - The Post
Sally Hawkins -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
Saoirse Ronan -  https://rs.titlovi.com/filmovi/lady-bird-3115060/" rel="nofollow - Lady Bird

Najbolji glumac u sporednoj ulozi:

Christopher Plummer -  https://rs.titlovi.com/filmovi/all-the-money-in-the-world-3113051/" rel="nofollow - All the Money in the World
Richard Jenkins -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
Sam Rockwell https://rs.titlovi.com/filmovi/three-billboards-outside-ebbing-missouri-3114367/" rel="nofollow - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Willem Dafoe -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-florida-project-3115632/" rel="nofollow - The Florida Project
Woody Harrelson -  https://rs.titlovi.com/filmovi/three-billboards-outside-ebbing-missouri-3114367/" rel="nofollow - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Najbolja glumica u sporednoj ulozi:

Allison Janney -  https://rs.titlovi.com/filmovi/i-tonya-3114697/" rel="nofollow - I, Tonya
Laurie Metcalf -  https://rs.titlovi.com/filmovi/lady-bird-3115060/" rel="nofollow - Lady Bird
Lesley Manville -  https://rs.titlovi.com/filmovi/phantom-thread-3115633/" rel="nofollow - Phantom Thread
Mary J. Blige -  https://rs.titlovi.com/filmovi/mudbound-3114694/" rel="nofollow - Mudbound
Octavia Spencer -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water

Najbolji reditelj:

Christopher Nolan -  https://rs.titlovi.com/filmovi/dunkirk-3104516/" rel="nofollow - Dunkirk
Paul Thomas Anderson -  https://rs.titlovi.com/filmovi/phantom-thread-3115633/" rel="nofollow - Phantom Thread
Greta Gerwig -  https://rs.titlovi.com/filmovi/lady-bird-3115060/" rel="nofollow - Lady Bird
Guillermo del Toro -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
Jordan Peele -  https://rs.titlovi.com/filmovi/get-out-3103860/" rel="nofollow - Get Out

Najbolji scenario:

Jordan Peele -  https://rs.titlovi.com/filmovi/get-out-3103860/" rel="nofollow - Get Out
Greta Gerwig -  https://rs.titlovi.com/filmovi/lady-bird-3115060/" rel="nofollow - Lady Bird
Kumail Nanjiani, Emily V. Gordon -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-big-sick-3108479/" rel="nofollow - The Big Sick

Guillermo del Toro, Vanessa Taylor -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
Martin McDonagh -  https://rs.titlovi.com/filmovi/three-billboards-outside-ebbing-missouri-3114367/" rel="nofollow - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Najbolji adaptirani scenario:

Scott Frank, James Mangold, Michael Green -  https://rs.titlovi.com/filmovi/logan-3103758/" rel="nofollow - Logan
Dee Rees, Virgil Williams -  https://rs.titlovi.com/filmovi/mudbound-3114694/" rel="nofollow - Mudbound
Scott Neustadter, Michael H. Weber -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-disaster-artist-3113341/" rel="nofollow - The Disaster Artist
Aaron Sorkin -  https://rs.titlovi.com/filmovi/mollys-game-3116215/" rel="nofollow - Molly's Game
James Ivory -  https://rs.titlovi.com/filmovi/call-me-by-your-name-3114698/" rel="nofollow - Call Me by Your Name

Najbolja fotografija:

Roger Deakins -  https://rs.titlovi.com/filmovi/blade-runner-2049-3107130/" rel="nofollow - Blade Runner 2049
Hoyte Van Hoytema -  https://rs.titlovi.com/filmovi/dunkirk-3104516/" rel="nofollow - Dunkirk
Rachel Morrison -  https://rs.titlovi.com/filmovi/mudbound-3114694/" rel="nofollow - Mudbound  
Bruno Delbonnel -  https://rs.titlovi.com/filmovi/darkest-hour-3114695/" rel="nofollow - Darkest Hour
Dan Laustsen -   https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water

Najbolji kostim:

Mark Bridges -  https://rs.titlovi.com/filmovi/phantom-thread-3115633/" rel="nofollow - Phantom Thread
Jacqueline Durran -  https://rs.titlovi.com/filmovi/beauty-and-the-beast-3104040/" rel="nofollow - Beauty and the Beast
Jacqueline Durran -  https://rs.titlovi.com/filmovi/darkest-hour-3114695/" rel="nofollow - Darkest Hour
Luis Sequeira -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
Consolata Boyle -  https://rs.titlovi.com/filmovi/victoria-and-abdul-3109098/" rel="nofollow - Victoria and Abdul

Najbolji miks zvuka:

Ron Bartlett, Doug Hemphill, Mac Ruth -  https://rs.titlovi.com/filmovi/blade-runner-2049-3107130/" rel="nofollow - Blade Runner 2049
Gregg Landaker, Gary Rizzo, Mark Weingarten -  https://rs.titlovi.com/filmovi/dunkirk-3104516/" rel="nofollow - Dunkirk
Michael Semanick, David Parker, Stuart Wilson -  https://rs.titlovi.com/filmovi/star-wars-episode-viii-the-last-jedi-3104817/" rel="nofollow - Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Christian T. Cooke, Glen Gauthier, Brad Zoern -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
Tim Cavagin, Mary H. Ellis -  https://rs.titlovi.com/filmovi/baby-driver-3108480/" rel="nofollow - Baby Driver

Najbolja montaža: 

Lee Smith https://rs.titlovi.com/filmovi/dunkirk-3104516/" rel="nofollow - Dunkirk
Tatiana S. Riegel -  https://rs.titlovi.com/filmovi/i-tonya-3114697/" rel="nofollow - I, Tonya
Sidney Wolinsky -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
John Gregory -  https://rs.titlovi.com/filmovi/three-billboards-outside-ebbing-missouri-3114367/" rel="nofollow - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Paul Machliss, Jonathan Amos -  https://rs.titlovi.com/filmovi/baby-driver-3108480/" rel="nofollow - Baby Driver

Najbolja montaža zvuka: 

Mark A. Mangini -  https://rs.titlovi.com/filmovi/blade-runner-2049-3107130/" rel="nofollow - Blade Runner 2049
Richard King https://rs.titlovi.com/filmovi/dunkirk-3104516/" rel="nofollow - Dunkirk
Matthew Wood -  https://rs.titlovi.com/filmovi/star-wars-episode-viii-the-last-jedi-3104817/" rel="nofollow - Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Nathan Robitaille -  https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - The Shape of Water
Julian Slater -  https://rs.titlovi.com/filmovi/baby-driver-3108480/" rel="nofollow - Baby Driver

Najbolji specijalni efekti:

https://rs.titlovi.com/filmovi/blade-runner-2049-3107130/" rel="nofollow - https://rs.titlovi.com/filmovi/kong-skull-island-3104046/" rel="nofollow - Kong: Skull Island
https://rs.titlovi.com/filmovi/war-for-the-planet-of-the-apes-3105575/" rel="nofollow - War for the Planet of the Apes
https://rs.titlovi.com/filmovi/star-wars-episode-viii-the-last-jedi-3104817/" rel="nofollow - Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
https://rs.titlovi.com/filmovi/guardians-of-the-galaxy-vol-2-3104587/" rel="nofollow - Guardians of the Galaxy Vol. 2

Najbolja šminka i frizure:

https://rs.titlovi.com/filmovi/darkest-hour-3114695/" rel="nofollow - https://rs.titlovi.com/filmovi/victoria-and-abdul-3109098/" rel="nofollow - Victoria and Abdul
https://rs.titlovi.com/filmovi/wonder-3109950/" rel="nofollow - Wonder

Najbolji animirani film:

https://rs.titlovi.com/filmovi/coco-3108288/" rel="nofollow - https://rs.titlovi.com/filmovi/ferdinand-3108428/" rel="nofollow - Ferdinand
https://rs.titlovi.com/filmovi/the-boss-baby-3104606/" rel="nofollow - The Boss Baby
https://rs.titlovi.com/filmovi/loving-vincent-3108469/" rel="nofollow - Loving Vincent
https://rs.titlovi.com/filmovi/the-breadwinner-3115720/" rel="nofollow - The Breadwinner

Najbolji film vanengleskog govornog područja:

https://rs.titlovi.com/filmovi/linsulte-3115953/" rel="nofollow - L'insulte
https://rs.titlovi.com/filmovi/nelyubov-3107734/" rel="nofollow - Nelyubov
https://rs.titlovi.com/filmovi/testrol-es-lelekrol-3108433/" rel="nofollow - Teströl és lélekröl
https://rs.titlovi.com/filmovi/the-square-3107731/" rel="nofollow - The Square
https://rs.titlovi.com/filmovi/una-mujer-fantastica-3115634/" rel="nofollow -

Najbolji dizajn produkcije:

https://rs.titlovi.com/filmovi/blade-runner-2049-3107130/" rel="nofollow - Blade Runner 2049
https://rs.titlovi.com/filmovi/dunkirk-3104516/" rel="nofollow - Dunkirk
https://rs.titlovi.com/filmovi/beauty-and-the-beast-3104040/" rel="nofollow - Beauty and the Beast
https://rs.titlovi.com/filmovi/the-shape-of-water-3112783/" rel="nofollow - https://rs.titlovi.com/filmovi/darkest-hour-3114695/" rel="nofollow - Darkest Hour

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk