Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=87865 Datum ispisa: 07.Srpanj/Jul.2026 u 16:24 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Shape of Water (2017)Objavio: cylokin
Tema: The Shape of Water (2017)
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 15:13
Ja nisam video goreg filmskog "kritičara", trebao bi nick da promeni u "Mile Kontraš". Bukvalno svaki film koji je globalno primljen pozitivno, on ga napljuje, a ovamo dao pozitivne kritike na neke trashove.
Ne kažem da svaki film koji je visoko ocenjen od strane večine zaslužuje to, daleko od toga, ali ovo je preterivanje, tačno sam predvideo da će da napljuje i ovaj film.
90% kritika dotičnog "kritičara" su subjektivno pljuvanje bez nekog rezona.
Odgovori: Objavio: Soldinjo
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 16:09
Hoolywood proizvodi SJW smeće.
Ništa drugo nisu više u stanju.
Objavio: dzems0
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 16:27
Stvarno Igabiva vreme ti je da menjas zanimanje. Nisi ti za ovaj posao
Objavio: denis-sisa
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 16:30
Ja se registrirao samo zbog ovog:
Veze ti, moj majstore, nemaš o filmu i filmskoj kritici.
Ajd ljepo pusti to i daj da se kritikom bavi netko tko zna.
Budi samo filmofil...samo gledaj filmove...pisanje pusti...ajd please.
Objavio: Daum
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 16:30
Nalupao si se za sve pare, nema šta, i nije ti prvi put...
Objavio: Atrahasis
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 16:59
Pa ovaj film objektivno uopšte ne valja. Što napadoste kritičara?
Kakva publika, takvi i filmovi - čist trash.
Kritičara molim da se ne obazire na neumesne komentare neumesnih ljudi.
Svako dobro.
P.S. Ovako nešto nisam očekivao od del Toroa. Nije zaslužio Globusa, a o
Oskarima neću ni da govorim.
-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Objavio: Daum
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 17:09
Atrahasis piše:
Pa ovaj film objektivno uopšte ne valja. Što napadoste kritičara?
Kakva publika, takvi i filmovi - čist trash.
Kritičara molim da se ne obazire na neumesne komentare neumesnih ljudi.
Svako dobro.
P.S. Ovako nešto nisam očekivao od del Toroa. Nije zaslužio Globusa, a o
Oskarima neću ni da govorim.
Publika se ne bi složila sa tobom, tako da to tvoje "objektivno" si mogao makar da napišeš "subjektivno"
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 17:20
Ma ne zanima me šta misli zombificirana publika i hipnotisane narodne mase.
Ljudi su zaboravili šta čini jedan kvalitetan film... Kad se već bavimo statistikama u umetnosti, zarada mu uopšte ne ide dobro... Totalni neuspeh na tom polju. Blade Runner je takođe zakazao kada je o zaradi reč, ali je neuporedivo bolji film ako gledamo scenario i sveukupan narativ. To što ne može da prismrdi prvom delu nije sada toliko bitno. Reč je o bitnim razlikama i objektivnim merilima koje ljudi prenebregavaju kako u filmu tako i u svakodnevnom životu.
Možemo da diskutujemo o razlikama u mišljenju i to je sve.
Objektivno film ne valja, a subjektivno mi se još i sviđaju pojedini elementi.
Objektivna ocena 5,33/10
Muzika mi se npr. dopala; produkcija kao i gluma (ne mislim na glavnu glumicu)
su takođe solidni. Scenario je bruka! Raspad sistema,... nemam reči kojima bih to
opisao. Ovaj kapitalizam je ljudima pomutio mozgove kad ne umeju da razlikuju dobru priču
od one loše.
-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Objavio: insideman
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 17:47
Ti si u stvari on ili on je ti, vi ste ti?
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 18:52
Dobar film po meni čini glavni sastojak - dobra priča / scenario. Sporedni sastojci su: kostimi, scena, muzika (a nije se štedelo kad je to u pitanju). Odlična glumačka ekipa.
Vidim da ljudi ili extremno vole ili ne vole ovaj scenario. Sve ili ništa.
Realno, sve zavisi od ugla gledanja tj. percepcije filma. Dirljiva "ljubavna priča"? Tolerancija?... Amelija i Čovek žaba. Zli beli naučnik....
Čim sam video opis filma kao "fantazija" - zaboravio sam na sve vidljive propuste u scenariju. Jednostavno, ne volim taj filmski žanr.
Bez lične ocene.
Objavio: ar8c
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 18:57
Ograđujem se od komentarisanja predmetnog filma koga nisam pogledao, ali kada je del Toro u pitanju mogu da očekujem baš sve, od pozitivnog do negativnog, nakon što je napravio svoju verziju Transformersa sa Pacific Rim.
Objavio: Adm835
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 19:26
Film je remek djelo, svijetlo u mraku svakojakih pi*darija, nabildanih heroja i paćeničkih vapaja... Nije mi jasno zašto ga autor ovog članka ovoliko unazađuje?
Objavio: Posmartac
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 20:31
@Danilo-Naissus, reci ti nama jesi li ili nisi gledao film ? Sporedni "sastojci" kostimi,scena,muzika,odlicna glumacka ekipa.Vazno je znaci samo dobra prica.Kako ce da je docaraju glumci i ostali "sastojci",je nebitno.Hmm..
Inace, o dodelama Oskara ne znam ima li uopste nekog smisla pricati o tome.Ako ima morace da se na tu temu obrate ljudi Leonardu,on valjda zna.
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 00:34
Biser br.1:
- Čovek pere ruke pre ili posle toaleta. To vam puno govori o tom čoveku. Ako to uradi oba puta, Pokazuje slabost karaktera.
Biser br.2:
-Niski ljudi su zli. Nikad nisam srela niskog čoveka koji je dobar. Ne, gospodine, zlobne male izdajice, svi redom. Možda je do vazduha tamo dole, nedovoljno kiseonika ili nešto tako.
Biser br.3:
-Znaš ... Kukuruzne pahuljice su izmišljene da bi sprečile masturbaciju. Nije uspelo. WTF!
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 00:44
Ma ima propusta na pretek...
Jedna bizarna sklepotina od filma.
-------------
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 01:51
Pažnja, spoileri.
[spoiler]Nisam znao a znam anatomiju čoveka odlično da se na bočnim mišićima vrata (musculi cervialis lateralis) nalaze glasne žice. I nisam znao da je Amazon slana reka.
Michael Shannon aka The Iceman (Richard Kuklinski) - odličan izbor za Richarda Stricklanda.
- Kako uneti gramofon u Top Secret facility? - Kako Čoveka žabu ubiti holesterolom ? - Kako ga naučiti jezikom gluvonemih? - Kako se zaljubiti u čoveka žabu ? - Kako spasiti čoveka žabu? A tu su i braća Rusi. Tovariš Dimitriji u srcu US Army Top Secret Project - ps.crveni špijuni su među nama. Malo redovne doze "rasizma". Lepotica i zver.
I svi ljudi sem "tog bića, navodno muškog, koje jede mačke" je vide nepotpunu. A dekica slikar Gajls? Da je kresnuo na samom početku filma uštedeo bi nam svima 2 sata.
U vezi filma, već ranije viđena tematika, varijacija na temu u Holivudu. Beše onaj film gde naučnica rađa potomka jednom mutantu, igra onaj dugajlija iz Friends. Del Toro je odličan glumac a kao režiser i scenarista... ?
Scena u kupatilu, šta reći a ne zaplakati. "Nikad ne veruj muškarcu čak i kad je ravan tamo dole" (još jedna mudrost).
Realno ovaj film je "zaslužio" nekoliko Oskara. Kakvo finale (vidi poster). [/spoiler]
Sastojci potrebni za ovaj film:
- filmska traka od 2h i 3 min. - fantazija stvorena u WC-u gledanjem u kadu. - prstohvat rasizma (potpuno nepotrebnog, sporednog i nebitnog za priču) - nekoliko kašičica slučajno zalutalih Sovjeta/Rusa koji imaju istu nameru kao Ameri ali se sukobljavaju, - zli, beli, psihopata, grubijan. Doduše, odličan Majkl Šenon koga kad ga vidiš znaš da je zao baja, - Latino devojka Elisa Espozito sa licem engleskinje Sale Hokins, - 20 komada jaja, - 1 gramofon, - malo soft erotike,.....
I dobije se nominacija za Oskara.
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 01:53
Narodski rečeno - prdež od filma.
Lična ocena: 0,0
* Mislim da je Atrahasis bio velikodušan u oceni. ** odgledana verzija: DVDScr.XVID.AC3.HQ.Hive-CM8.
Objavio: Platan
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 02:16
Nema još prevoda, ima li nade da će biti uskoro. Na Gledalici ima skoro za sve nove filmove ali se ne mogu skinuti, a snimci baš i nisu neki. Zašto nem ne bi dali svoje titlove ako se već služe titlovima sa ovog sajta?
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 07:37
Prijevod je najavila nAnaD ⚡
Objavio: Platan
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 13:04
O, hvala mnogo!
Objavio: чика-јова-змај
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2018 u 12:09
vrlo povrsna recenzija koja pokazuje svu ogranicenost njenog autora. Film jednim delom predstavlja omaz starijim horor filmovima, dok inspiraciju crpi iz filma Crna laguna i delom iz filma Lepotica i zver. Del Toro nije zeleo da napravi film identican Crnoj laguni, vec obrnuti film, u kojem ljudi prepoznaju dobre strane stvorenja koje na kraju filma ostaje u zivotu. Autor takodje u svojoj ogranicenosti nije uspeo da prepozna socijoloske teme ovog filma, koje se bave osetljivim grupama drustva njihovom nemogucnoscu da se afirmisu u sredini gde dominiraju konzervativni, militantni ljudi uskih shvatanja i mnogo toga drugog. Nakon procitane recenzije , razumem i autorovu vecu naklonost komercijalizovanim filmovima, nego filmovima poput Oblika vode.
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2018 u 12:36
Cika Jovo - NE kaze se "socijoloske" kad vec govoris o "ogranicenosti autora".
Objavio: Lasius
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2018 u 17:13
cylokin piše:
Ja nisam video goreg filmskog "kritičara", trebao bi nick da promeni u "Mile Kontraš". Bukvalno svaki film koji je globalno primljen pozitivno, on ga napljuje, a ovamo dao pozitivne kritike na neke trashove.
Ne kažem da svaki film koji je visoko ocenjen od strane večine zaslužuje to, daleko od toga, ali ovo je preterivanje, tačno sam predvideo da će da napljuje i ovaj film.
Nisam citao prethodne recenzije filmova spomenutog gospodina pa ne bih zelio da komentarisem njegove kriticke sposobnosti, ali zelim da kazem par rijeci o necemu sto me kao shilo ubode u dupe kad god cujem tu ili slicnu frazu.
"Svaki film koji je globalno primljen pozitivno"? Mislis svaki film koji JE REKLAMIRAN KAO globalno pozitivno primljen?
Da bi razumio kako Hollywood danas funkcionise, bitno ti je da znas trenutnu socio-politicku situaciju u Americi i svijetu. 99% hollywoodskih filmova u poslednjih par godina su cista feministicka i marksisticka propaganda. Ako pratis imalo zbivanja u svijetu znas o cemu pricam. Svaki pozitivni review na feministicko smece kao sto je ovaj film, uglavnom je napisan od strane placenih shill-ova koji na forumima samo cekaju komandu da krenu u pisanje "pozitivnih" recenzija za svaki film ili knjigu koja promovise njihove ciljeve.
Vremena su se totalno promijenila. Kontra-kultura je uvijek bila ona koja usmjerava stado od drustva ka pozitivnom pravcu. S obzirom na to da su demokrati (koji su u principu feministi i marksisti, jer se zarad glasova na izborima povinuju svakom njihovom prdecanju), postali kultura u Americi a samim time i u vecini drugih zemalja (jer sve sto u americi postane norma do vecine drugih zemalja dodje kroz par godina i nametne se kao norma), danasnja kontra-kultura u Americi su mahom konzervativci.
Hollywood danas je nista drugo do oruzje u rukama marksistickih demokrata, kojim pokusavaju da isperu mozak svijetu i ostvare svoje morbidne ciljeve i bilo koji glumac, reziser, producent...moraju da se povinuju marksistickoj proapagandi ako zele da zadrze posao. Svaki glumac koji je na prethodnim izborima javno rekao ne da glasa za Trump-a nego samo da ne podrzava demokratskog predstavnika i americkog sotonu Hillary Clinton, bio je javno osudjeni tretiran kao kuzhan. James woods je jedan od tih primjera. Fenomenalan glumac, cija je karijera zavrsila (kako je i sam rekao da ce biti) nakon sto se javno izjasnio kao konzervativac.
Hollywood danas aplaudira svjetski poznatom pedofilu romanu polanskom koji je drogirao a zatim silovao trinaestogodsinju djevojcicu a kada je potjernica za njim izdata pobjegao iz Amerike. Isti taj marksisticki hollywood bi u svakom filmu da ubjedi svijet kako su muski i zenski pol nakaradno razmisljanje te kako ih na svijetu postoji najmanje 60. Kako niste pravi muskarac ako niste spremni da se upustite u homoseksualne odnose bez straha da ce vas to uciniti gay-osobom ( ???). Kako prave zene mrze porodicu, piju ko smukovi, upustaju se u seksualne odnose kad god im se prohtje u tolikoj mjeri da se vise i ne isplati oblaciti gacice, a samo one najnizeg statusa podlijezu "nazadnim patrijarhalnim ucenjima i muskom izivljavanju" tako sto postaju vjerne majke i domacice. Svakom filmu koji ima neke ili sve nabrojane elemente, bit ce danima aplaudirano na svakom filmskom sajmu od Kana do Meksika, dok ce svaki film koji promovise porodicu, postenje, cednost (sve one vrline koje su...pa vrline), koji homoseksualce i marksiste ne vidi kao supermene i heroje novog doba - biti osudjivan jer promovise "nazadna ucenja".
Vecina ljudi na svijetu (citaj 98%-99%) je "normalno" (podrzava porodicu, nema homoseksualne tendencije, ne zivi voajerskim zivotom, ne oblaci se u odjecu suprotnog pola, ne smatra prostituisanje pozitivnim attributom i sasvim je nacisto s time da postoje samo dva pola) medjutim, Hollywood bi da ubjedi sve kako su tih nakaradnih 1-2% zastupljeni u tolikoj mjeri (jer ih trpaju u svaki film) da gledaoci imaju predstavu da ih je 80-90% te da su heteroseksualni ljudi u principu ti koji su u manjini, jer jedino na taj nacin feministicko-marksisticka ucenja i propaganda mogu opstati. Vecinu televizijskih kuca u Americi posjeduje samo par korporacija, i na jednoj prezentuju svoje ideje a na drugoj applaudiraju tim idejama, cime prave sliku o slobodnom izboru i demokratiji, sto je cista iluzija. Vecina ljudi se normalno ne slaze s time sto pokazu razni poll-ovi i glasanja, kad god narod ima prilike da kaze sta misli. Najbolji primjer su prethodni americki izbori. 24 sata na dan ljevicarski CNN ili "fake news" kako ih se u svijetu zove su tupili kako Hillary ima 99% sanse da pobijedi a Trump ima samo 1% sanse. Na svakom necenzorisanom forumu ljudi su se krstili, kakva je to glupost, jer niko nije podrzavao hillary. Na svakom clanku, na svakom youtube videu, gdje god su ljudi imali prilike izjaviti svoje misljenje ogromna vecina ljudi je bila protiv Hillary, sto je dovelo do toga da MSN globalno ugasi svoju koment sekciju na site-u. Iako ljudi nisu bili za trampa, definitvno nisu podrzavali hillary. 99% je bila cista propaganda. Ali je CNN nastavljao sa tim "rezultatima" dok izbori nisu pokazali pravo stanje kad je Trump pobijedio. Sve druge "konzervativne" kuce su objektivno prenosili situaciju. To je i razlog sto su feministii demokrati i bili toliko sokirani za razliku od desnicara jer im je njihova vlastita "demkratska" kuca iznosila lazi i nesitine kako joj je bilo dirigovano iz vrha. Holywood danas nije Hollywood od prije 10 godina. Politicka korektnost je tek pocela da uzima maha i bas se pitam koja je sledeca razvratnost koju ce Hollywood poceti da promovise...
I onda kazes "Globalno primljen pozitivno"? -Ne hvala.
Osim toga, svaka kritika je po definiciji uvjek subjektivna ;)
(*Ažuriranje: Gramaticke greske)
Objavio: papiko
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2018 u 20:27
A u a je covek objasnio, svaka mu cast.
A ja kazem da je film samo ok i moze se jednom odgledati.
Ako ne zaspite kao moj matori na polovini negde. :)
------------- S'poljubcima do samara...
Objavio: cylokin
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2018 u 20:31
Lasius piše:
cylokin piše:
Nisam citao prethodne recenzije filmova spomenutog gospodina pa ne bih zelio da komentarisem njegove kriticke sposobnosti, ali zelim da kazem par rijeci o necemu sto me kao shilo ubode u dupe kad god cujem tu ili slicnu frazu.
"Svaki film koji je globalno primljen pozitivno"? Mislis svaki film koji JE REKLAMIRAN KAO globalno pozitivno primljen?
Da bi razumio kako Hollywood danas funkcionise, bitno ti je da znas trenutnu socio-politicku situaciju u Americi i svijetu. 99% hollywoodskih filmova u poslednjih par godina su cista feministicka i marksisticka propaganda. Ako pratis imalo zbivanja u svijetu znas o cemu pricam. Svaki pozitivni review na feministicko smece kao sto je ovaj film, uglavnom je napisan od strane placenih shill-ova koji na forumima samo cekaju komandu da krenu u pisanje "pozitivnih" recenzija za svaki film ili knjigu koja promovise njihove ciljeve.
Vremena su se totalno promijenila. Kontra-kultura je uvijek bila ona koja usmjerava stado od drustva ka pozitivnom pravcu. S obzirom na to da su demokrati (koji su u principu feministi i marksisti, jer se zarad glasova na izborima povinuju svakom njihovom prdecanju), postali kultura u Americi a samim time i u vecini drugih zemalja (jer sve sto u americi postane norma do vecine drugih zemalja dodje kroz par godina i nametne se kao norma), danasnja kontra-kultura u Americi su mahom konzervativci.
Hollywood danas je nista drugo do oruzje u rukama marksistickih demokrata, kojim pokusavaju da isperu mozak svijetu i ostvare svoje morbidne ciljeve i bilo koji glumac, reziser, producent...moraju da se povinuju marksistickoj proapagandi ako zele da zadrze posao. Svaki glumac koji je na prethodnim izborima javno rekao ne da glasa za Trump-a nego samo da ne podrzava demokratskog predstavnika i americkog sotonu Hillary Clinton, bio je javno osudjeni tretiran kao kuzhan. James woods je jedan od tih primjera. Fenomenalan glumac, cija je karijera zavrsila (kako je i sam rekao da ce biti) nakon sto se javno izjasnio kao konzervativac.
Hollywood danas aplaudira svjetski poznatom pedofilu romanu polanskom koji je drogirao a zatim silovao trinestogodsinju djevojcicu a kada je potjernica za njim izdata pobjegao iz Amerike. Isti taj marksisticki hollywood bi u svakom filmu da ubjedi svijet kako su muski i zenski pol nakaradno razmisljanje te kako ih na svijetu postoji najmanje 60. Kako niste pravi muskarac ako niste spremni da se upustite u homoseksualne odnose bez straha da ce vas to uciniti gay-osobom ( ???),
Kako prave zene mrze porodicu, piju ko smukovi, upustaju se u seksualne odnose kad god im se prohtje u tolikoj mjeri da se vise i ne isplati oblaciti gacice, a samo one najnizeg statusa podlijezu "nazadnim patrijarhalnim ucenjima i muskom izivljavanju" tako sto postaju vjerne majke i domacice. Svakom filmu koji ima neke ili sve nabrojane elemente, bit ce danima aplaudirano na svakom filmskom sajmu od Kana do Meksika, dok ce svaki film koji promovise porodicu, postenje, cednost (sve one vrline koje su...pa vrline), koji homoseksualce i marksiste ne vidi kao supermene i heroje novog doba - biti osudjivan jer promovise "nazadna ucenja".
Vecina ljudi na svijetu (citaj 98%-99%) je "normalno" (podrzava porodicu, nema homoseksualne tendencije, ne zivi voajerskim zivotom, ne oblaci se u odjecu suprotnog pola, ne smatra prostituisanje pozitivnim attributom i sasvim je nacisto s time da postoje samo dva pola) medjutim, Hollywood bi da ubjedi sve kako su tih nakaradnih 1-2% zastupljeni u tolikoj mjeri (jer ih trpaju u svaki film) da gledaoci imaju predstavu da ih je 80-90% te da su heteroseksualni ljudi u principu ti koji su u manjini, jer jedino na taj nacin feministicko-marksisticka ucenja i propaganda mogu opstati. Vecinu televizijskih kuca u Americi posjeduje samo par korporacija, i na jednoj prezentuju svoje ideje a na drugoj applaudiraju tim idejama, cime prave sliku o slobodnom izboru i demokratiji, sto je cista iluzija. Vecina ljudi se normalno ne slaze s time sto pokazu razni poll-ovi i glasanja, kad god narod ima prilike da kaze sta misli. Najbolji primjer su prethodni americki izbori. 24 sata na dan ljevicarski CNN ili "fake news" kako ih se u svijetu zove su tupili kako Hillary ima 99% sanse da pobijedi a Trump ima samo 1% sanse. Na svakom necenzorisanom forumu ljudi su se krstili, kakva je to glupost, jer niko nije podrzavao hillary. Na svakom clanku, na svakom youtube videu, gdje god su ljudi imali prilike izjaviti svoje misljenje ogromna vecina ljudi je bila protiv Hillary, sto je dovelo do toga da MSN globalno ugasi svoju koment sekciju na site-u. Iako ljudi nisu bili za trampa, definitvno nisu podrzavali hillary. 99% je bila cista propaganda. Ali je CNN nastavljao sa tim "rezultatima" dok izbori nisu pokazali pravo stanje kad je Trump pobijedio. Sve druge "konzervativne" kuce su objektivno prenosili situaciju. To je i razlog sto su feministii demokrati i bili toliko sokirani za razliku od desnicara jer im je njihova vlastita "demkratska" kuca iznosila lazi i nesitine kako joj je bilo dirigovano iz vrha. Holywood danas nije Hollywood od prije 10 godina. Politicka korektnost je tek pocela da uzima maha i bas se pitam koja je sledeca razvratnost koju ce Hollywood poceti da promovise...
I onda kazes "Globalno primljen pozitivno"? -Ne hvala.
Osim toga, svaka kritika je po definiciji uvjek subjektivna ;)
(*Ažuriranje: Gramaticke greske)
Fin i opširan komentar koji je promašio poentu, ja nigde nisam rekao da nešto što je "globalno primljeno pozitivno" mora da bude po definiciji isto tako i kvalitetno, šta više, odmah nakon toga sam to i rekao ali eto samo se selektivno vade citati.
Sve u svemu ja se sa svime tim slažem, ne moraš meni ništa da objašnjavaš, ali to nije poenta.
Objavio: aleksayu
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2018 u 21:29
Platan,
Nije tacno , da se sa gledalice ne moze nista skinuti na kompjuter.
Poslacu ti info na PM.
Objavio: psygnosis
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 00:41
Dolazim ovde godinama zbog titlova, ali morao sam da se registrujem jer ove budalastine na naslovnoj strani zaista bodu oci. Pre neki dan ste pisali nebuloze o Bright - nije stvar u tome da li se nekom film dopada ili ne, vec nacin na koji se to iznosi, pa sam tako tada naucio i da je to neki buddy movie Vil Smita i Kita Ubice (Orka?!). Drzite se titlovanja, a to da li je Shape of Water dobar film potrazite na nekim boljim sajtovima za to.
Objavio: sobravia
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 01:35
A meni katastrofa od filma.
------------- sobravia
Objavio: Pavel Radenkovič
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 14:46
Meni je Del Toro najomraženiji režiser. Nijedan flm mu nije originalan ni po čemu.
Objavio: rijeka00
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 15:10
čudan neki film iskreno...ok je za pogledati...
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 16:00
psygnosis piše:
a to da li je Shape of Water dobar film potrazite na nekim boljim sajtovima za to.
Šta ima da tzražim, pa valjda znam da je shit...
Ne čitam recenzije kako bi mi neko tamo rekao da li je film
dobar ili ne.
-------------
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 17:04
Neće biti nimalo "degute" ako ovaj film dobije nekog Oskara, jer se Oskari ne dodeljuju samo za priču tj. scenario. Produkcijiski je film, očekivano za Del Torove projekte, fantastičan. On je meni jedan od najboljih vizualnih reditelja i to je ono što me privlači njegovim filmovima, bili oni bolji ili lošiji. Efekti, dizajn, kamera itd. sve je kvalitetno. Muzika takođe. Glumci su isto sasvim dobro odradili svoj posao. Ukoliko Del Tora posmatramo isključivo kao režisera, bez scenarističkog dela posla koji je obavio, nagrade nisu sporne, jer je i taj deo dobar. Ali onda dolazimo do problema zvanog slabi, preslabi scenario. Scenario je duša filma i ovde se evidentno vidi omaž filmovima poput Stvorenja iz Crne lagune, ali je to moralo da se odradi kvalitetnije i to je ono što kvari ugođaj. Pojedini momenti u priči, dijalozi, kao i neke logičke greške su stvarno u velikom neskladu sa visokim nivoom svega ostalog u filmu. Dakle, produkcijski lep film od koga se ne treba nadati ničem preterano višem od toga. Ne treba se ni mnogo razočaravati na osnovu toga što je ovo Del Torov film, jer, iskreno, njegove priče nisu baš uvek na visokom nivou i, kao što rekoh, od njegovih filmova očekujem vizualni užitak, a dobra priča je dobrodošao bonus.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Objavio: tromi
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 17:33
Meni zanimljivo ,mojoj supruzi dosadno . Moja ocena 8 od 10 a njena 5 ...
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 18:27
Ne kužim otkud toliko razočaranje i frustracija autora uvodnog teksta, te naslov "zar je to del Toro"?
Moj naslov bi glasio "zar je del Toro ikad bio išta više otog"?
Osim njegovog prvog (i najboljeg) filma Cronos iz daleke 1993, već Espinazo del diablo pokazuje u kojem smjeru se kreće stvaralaštvo ovog redatelja, da ne spominjem kako ni njegov razvikani Faunov labirinth nije posebno dobar i jak.
Ukratko, del Toro se odavno opredijelio za svoj najdraži žanr.
Sve je to lijepo, čak raskošno snimljeno, scenografija, efekti, kamera, glazba, sve pet, gluma niš posebno ali OK, no na planu priče, i na, ako želite, idejnom planu, to je ne samo dobro skuhano i vakumirano, nego i većim dijelom sažvakano za vas, vaše je samo da progutate. Dakle, ako ste željeli film koji će uz oči zaposlit i mozak, nećete birati del Torove tvorevine.
Za mene je ovaj film bio ugodni slatkiš bez slabog mjesta (odnosno cijeli film je slabo mjesto, al nećemo sad o tom) i jedino što me smeta je previše humanoidni izgled monstruma; ljubavna priča bi bila ugodnija da je zvijer - zvijer (no holivudska produkcija to ne dopušta).
------------- zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 18:44
Hogar Strašni piše:
Ali onda dolazimo do problema zvanog slabi, preslabi scenario. Scenario je duša filma i ovde se evidentno vidi omaž filmovima poput Stvorenja iz Crne lagune, ali je to moralo da se odradi kvalitetnije i to je ono što kvari ugođaj. Pojedini momenti u priči, dijalozi, kao i neke logičke greške su stvarno u velikom neskladu sa visokim nivoom svega ostalog u filmu.
J#bi ga, ono što bih ja napisao kao diplomski rad na 30+ strana Hogar Strašni je sve to lepo sveo na 2 rečenice. Potpuno se slažem sa Hogarom Strašnim i citatom iznad, a i celim postom.
Objavio: Alcho85
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 20:43
Samo sam čekao da glavna glumica ostane trudna sa onim stvorom!
Ocjena 6/10
Objavio: daosine
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 21:59
Slazem se sa suprugom jedva 5
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 22:04
Da ponovim i ovde rečeno u temi IgaBivinog kritičkog osvrta.
Produkcijiski je film, očekivano za Del Torove projekte, fantastičan. On
je meni jedan od najboljih vizualnih reditelja i to je ono što me
privlači njegovim filmovima, bili oni bolji ili lošiji. Efekti, dizajn,
kamera itd. sve je kvalitetno. Muzika takođe. Glumci su isto sasvim
dobro odradili svoj posao. Ukoliko Del Tora posmatramo isključivo kao
režisera, bez scenarističkog dela posla koji je obavio, nagrade i pohvale nisu
sporne, jer je i taj deo dobar. Ali onda dolazimo do problema zvanog
slabi, preslabi scenario. Scenario je duša filma i ovde se evidentno
vidi omaž filmovima poput Stvorenja iz Crne lagune, ali je to moralo da
se odradi kvalitetnije i to je ono što kvari ugođaj. Pojedini momenti u
priči, dijalozi, kao i neke logičke greške su stvarno u velikom neskladu
sa visokim nivoom svega ostalog u filmu. Dakle, produkcijski lep
film od koga se ne treba nadati ničem preterano višem od toga. Ne treba
se ni mnogo razočaravati na osnovu toga što je ovo Del Torov film,
jer, iskreno, njegove priče nisu baš uvek na visokom nivou i, kao što
rekoh, od njegovih filmova očekujem vizualni užitak, a dobra priča je
dobrodošao bonus.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Objavio: bokidante
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2018 u 16:12
Ovo je samo još jedan u nizu loših filmova kojih sam gledao u 2017/18. Mother!, The Killing of a Sacred Deer i The Shape of Water su mi vrh vrhova, neću se udostojit ni ocjenit ovaj film koliko me se dojmio!
Objavio: bokidante
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2018 u 17:25
Također se slažem sa tromi-evom suprugom, samo što bi ja bio još stroži, jedva 4!
Objavio: manganoid
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2018 u 23:35
I još dobije Golden Globe za režiju :)
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2018 u 23:37
Kako su ga prije neumjereno hvalili, sad ga neumjereno psuju, a to je ta ista osoba i svi su mu filmovi nalik jedan na drugoga
Objavio: dajan1998
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2018 u 20:06
Veoma los film ...
Objavio: DJIKI
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 21:48
Да не буде забуне, филм нисам гледала, не знам да ли ћу, али волим да прочитам рецензије и наравно, коментаре. Оно што заиста НЕ РАЗУМЕМ јесте "потреба" неких људи да вређају или је то неспособност да своје виђење филма саопште на културан начин. Аман, колико тешко може бити да се напише да се не слажете са рецензентом и онда лепо наведете своје аргументе.
Мислим, боли мене уво да читам шта неко мисли о ИгаБиви и о његовим рецензентским способностима, ствар је у томе да изнесеш свој доживљај филма, јер разлог што смо овде би требало да буде љубав према филмској уметности, а не према лупетању.
Сваки посао који се ради од мерака нема цену, штоно лепо народ каже, а људи који раде на овом сајту раде управо због тога, зато свака част ентузијастима, а беспосленим члановима порука: молим вас да своје пљуваторске и свађалачке коментаре задржите за себе!
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 21:53
bokidante piše:
Ovo je samo još jedan u nizu loših filmova kojih sam gledao u 2017/18. Mother!, The Killing of a Sacred Deer i The Shape of Water su mi vrh vrhova, neću se udostojit ni ocjenit ovaj film koliko me se dojmio!
Odluči se jesu li vrh ili nedostojni ocene
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 22:21
DJIKI,
znaš što smeta?
Što je recenzent do te mjere isključiv, da ne vidi niti jednu dobru stranu ovog filma, a vidi sve loše (pa i one kojih nema).
Plus su u blizini dvije takozvane recenzije pod naslovima "Bright - uvreda za razum" i "Geostorm - oduvao". Nit je Bright uvreda za razum, a pitam se samo koga je Geostorm oduvao...
Recenzija je vražja stvar, recenzent mora biti promišljen i odmjeren. Može se njemu film ne sviđati ali mora autorima priznati sve dobro što su napravili.
Napisati da je film "uvreda za razum" smije samo član ispod 15 godina.
U svezi del Tora, on je takav oduvijek, pliva kao riba u svojem fantazijskom sadržaju, pa tko ne želi to gledati, ne mora, no on će zasluženo pobrati barem 2-3 Oscara za one segmente koje je odradio vrhunski. To što ja njegove filmove ne volim je krajnje osobno, samo kliknem i zgasim čim uberem o čemu se radi, ali ga ne kanim bez razloga gadit kao autora.
I na kraju (ne po prvi puta) - nema pljuvanja i svađanja, ovdje smo većim dijelom filmofili
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 22:36
Subrianca, cudi me da bas ti kazes da Sam iskljuciv. Ako procitas pazljivo moje recenzije shvatices da se uvek ogradim da se film moze nekom svideti iako se meni je svidja. Slicno je I Sa Brightom. A, naslov je Tu samo da "zagolica". Takodje, u svim komentarima ima I pozitivnih I negativnih na moje pisanije. I to je ok. Reagujem samo u eksteemnim slucajevima. Sto se Tice Del Torovog novog filma, Tu bas NE vidim nijednu svetlu tacku, Ali nasuprot tebi NE kazem da nijedan film Koji je snimio NE valja. Neki Su mi se cak vrlo dopali, ako da NE duzim. U svakom slucaju, NE dozivljavam sebe Kao iskljucivog, sto se ne bi moglo reci bas za mnoge forumase, pa rasprave znaju da predju prag dobrog ukusa.
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 22:49
Nebitna je forma, bitno je da filmu priznaš sve ono dobro što su njegovi autori napravili.
Ne kažem ja da ne valja cijeli del Toro, tu je meni najdraži CRONOS. No skoro svaki del Torov film ima sjajnu scenografiju, kameru, efekte, dakle nije totalno smeće, kakav god bio tvoj/moj filmski ukus.
Glede forumaša, ti ovdje imaš ogromnu većinu članova koji se ne žele upuštati u diskusiju nego kratko napišu "dobar je, gledati" što meni kao budućem gledatelju baš ništa ne govori.
Osobno želim ovdje čim više diskutanata i veseli me, primjerice, dobra diskusija na temi "Mother" jer film to zaslužuje (iako je meni bio živa dosada i jedva sam ga dogledala do kraja).
A naslov recenzije je pola priče, mnogi ni ne odu dalje od naslova...
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 23:00
Ko NE cita dalje od naslova - njegov problem! To Su valjda oni sto nisu citali Ni skolsku lektiru, nego u najboljem slucaju dajdzestiranu verziju. Sto se Tice del Tora, ja odavno nisam gledao gluplju stvar nego da cistacica pusta ploce cudovistu zarobljenom u nekom supertajnom laboratoriju. I nikog to ne cudi, niti je ikom od nadredjenih sumnjivo. I sijaset drugih budalastina. Uostalim sve je to vec secirano u komentarima, pa nema potrebe da ponavljam. Ovaj film je u rangu Nemanjica po autorovoj umesnosti, samo je marketing dobro odradio posao.
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 23:11
To tebe kao recenzenta ne zanima. Zadrži objektivnost, nikoga Geostorm nije oduvao niti je onaj drugi uvreda za razum, to su opaka pretjeravanja na koja recenzent nema pravo.
I mene zasvrbi da za jeftini mobitel napišem kinesko govno, no zna se što je recenzija - činjenice.
Tek na kraju, kad pobrojim sve pozitivno i negativno, pokažem testove kamere i zvuka, spomenem gumb koji je na nezgodnom mjestu i lagano se klati, usporedim cijenu i kvalitetu, imam pravo u konačnici na vlastiti dojam.
Del Toro - nije samo marketing, to je odlična šablona bez puno sadržaja u njoj, i to nije prvi takav film od del Tora pa se ne možemo previše čudit... Zapravo, nakon Espinazo del diablo on je nadalje cijeli takav
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 23:21
NE Mislim da bas opasno preterujem. Mozda malo😊 Ali I to je marketing, zar NE? Niko nije savrsen😉
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2018 u 23:36
Slobodno ti pretjeruj, ja sam odgovorila kolegici koja se bunila zbog prostačenja
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 07:01
Posle Panovog lavirinta koji je plagijat digao sam ruke od del Tora koji svoju ispraznost popunjava specijalnim efektima koji su sami sebi svrha. Može mu se, iza njega je uvek dobra reklama i medijska pažnja.
Objavio: Srecko Delibasic
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2018 u 17:30
What a bunch of crap.
Objavio: UroshP
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2018 u 04:27
Razvučeno a priče nigde.Muzika i produkcija na visokom nivou.Suštinski HOLIVUD ništa više,ništa manje...
Objavio: romanova
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 16:12
Simpaticna bajka za odrasle, nije mi zao sto sam ga gledala, ali prica je razvucena, i kao sto rece Danilo, nepotrebnim dodacima rasizma i neizbeznih Rusa.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2018 u 16:16
Meni prelep filmić, svakako jedan od dražih prošlogodišnjih, smetao mi je samo glavni negativac, možda je ipak suviše karikiran uprkos sveukupno blesavom tonu čitavog filma. Mada ja ne volim odveć Michael Shannona, dobar glumac, čak ima kakav Richard Kiel šmek izgledom no ne leži mi... i tako mi je to.
Objavio: papiko
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2018 u 22:52
Ok je ali treba pogledati i Cold Skin.
------------- S'poljubcima do samara...
Objavio: Wida
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 14:48
Film mi nije ispunio očekivanja,mada je vizualno savršen priča mi se baš nije svidla,Michael Shannon odličan.6/10.
Objavio: 2b0rn0t0b
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 19:36
Budiboksnama, pa šta je ovo? Da li je moguće da je ovaj film nominovan za dvocifren broj Oskara?
Mogu samo ponoviti ono što je Stole Haringa već rekao o tehničkim aspektima filma koji su bespogovorno savršeni. Ali, izvinite, ja ne gledam filmove zbog toga!
Moram da napomenem da je jedan od najdražih romana mog detinjstva knjiga Aleksandra Beljajeva - Amfibija, prelep naučno-fantastični roman koji za temu dečaka koji je čovek-vodozemac, sin "ludog" naičnika koji je na svom sinu sproveo uspeli eksperiment. Tako da je Shape of Water kod mene imao sve preduslove da mi se dopadne , ali avaj!
Veoma prizeman film, sa kilavom i za mene neuverljivom pričom, koji, kao još neki noviji holivudski filmovi pati od preteranog korišćenja izlizanih klišea, čime gubi na zanimljivosti.
Ne mogu ovom "sočinjenjiju" dati više od 4 /10.
Nešto debelo nije u redu sa današnjim Holivudom. Ako je ovo najbolje, ili jedno od najboljih ostvarenja prethodne godine, onda samo mogu da zaključim da je misija holivudskih mogula uspela - stvorili su gomilu gledalaca sa lošim ukusom kojoj je moguće podvaliti svašta i oni će to pokusati.
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 19:43
2b0rn0t0b piše:
Budiboksnama, pa šta je ovo? Da li je moguće da je ovaj film nominovan za dvocifren broj Oskara?
Mogu samo ponoviti ono što je Stole Haringa već rekao o tehničkim aspektima filma koji su bespogovorno savršeni. Ali, izvinite, ja ne gledam filmove zbog toga!
Moram da napomenem da je jedan od najdražih romana mog detinjstva knjiga Aleksandra Beljajeva - Amfibija, prelep naučno-fantastični roman koji za temu dečaka koji je čovek-vodozemac, sin "ludog" naičnika koji je na svom sinu sproveo uspeli eksperiment. Tako da je Shape of Water kod mene imao sve preduslove da mi se dopadne , ali avaj!
Veoma prizeman film, sa kilavom i za mene neuverljivom pričom, koji, kao još neki noviji holivudski filmovi pati od preteranog korišćenja izlizanih klišea, čime gubi na zanimljivosti.
Nešto debelo nije u redu sa današnjim Holivudom. Ako je ovo najbolje, ili jedno od najboljih ostvarenja prethodne godine, onda samo mogu da zaključim da je misija holivudskih mogula uspela - stvorili su gomilu gledalaca sa lošim ukusom kojoj je moguće podvaliti svašta i oni će to pokusati.
Slažem se, u potpunosti.
Ništa jadnije nijesam odgledao ODAVNO.
Objavio: osman2510
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 09:19
Počeo gledati, pa odustao. Kad ono... Oskar za najbolji film. Niđe veze.
Objavio: sasar72
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 10:10
odličan film, Treba ga razumjeti. Slavi ljubav u svim drustveno neprihvatljivim oblicima.
Objavio: PedjaK
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 12:55
Fantastičan film, unapred sam predosećao da će dobiti oskara. Potpuno zasluženo!
------------- Pedja
Objavio: Black Raven
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 15:04
Dobar film,ali ništa posebno.Film nije zaslužio da dobije oskara za najbolji film jer nije toliko dobar film ali konkurencija im je bila još gora.Oskar je jedna američka smejurija i ništa više.Ovaj film je ravan od početka do kraja i uopšte nema delova u filmu koji mogu da izazovu neka osećanja kod gledaoca.Film je po mom mišljenju zaslužio oskara za scenografiju i za muziku ali za najbolji film i režiju nije.Preporuka i ocena 7/10.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 19:31
2b0rn0t0b piše:
I ja sam čitao Amfibiju kao klinac. Mislim da je Plava ptica izdala tu i još dosta drugih dobrih knjiga. Da dodam još Zvezdu Kec koja je poscećena prvom čoveku koji je posle gkedanja u nebesa prvi nešto konkretno uradio. Čovek se zvao K8onstantin) E(duardović) C(iolkovski) i on je otac ruskog i belosvetskog svemirskog programa.
Kad sam već kod Rusa, snimili su oni film sa sličnom temom. Umesto amfibije, koliko se sećam, mlada djeva je polno inventarisala sa paukom. Fantazija, šta ćeš.
Da napišem još koju o Del Toru. Pohvalio bih ga kad bi napisao da je posrnuli autor, on je bezidejni autor. Počeo je sa famoznim Panovim lavirintom koji nije ništa drugo nego prepakovan film El espíritu de la colmena (1973), sredina je poznata a šta će biti na kraju videće se.
Možda i odgledam ovo čudo, red bi bio posle pisanija u temi.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 19:36
Bolje repriziraj El espiritu... ovdje se nema što za vidjeti.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 19:41
subrianca piše:
Bolje repriziraj El espiritu... ovdje se nema što za vidjeti.
E pa sad, kakav bih to bio sebi da ne ispoštujem temu do kraja.
Setio sam se imena ruskog filma, reppriziraću ga jer sam ga baš, baš davno gledao. Isto važi i za Košnicu koja je neuporedivo i ubedljivo najbolja.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 19:45
Prvi puta vidim ovaj naslov. Gleda se, naravno.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 19:47
Prevod postoji na sajtu, potražiću i poslaću link. Mislim, kad već tražim za sebe...
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 21:46
@ Stole Haringa
Jeste, biblioteka Plava ptica je objavila taj roman. Mislim da sam pročitao skoro sve iz te edicije, to su bili naši tadašnji bioskopi. Dva programa na TV, film je, kao i prenos fudbala bio retkost, ali tada su se barem davali kvalitetni filmovi.
Čini mi se da je četvrtkom išlo"Kino oko", emisija o filmu posle koje je bila diskusija o istom. To je bio praznik. Sećam se da su jedne godine davali čitav serijal erotskih filmova, ali od ove art-house fele. Tada sam prvi put gledao Pazolinija i njegov "Cvet 1001 noći" i "Carstvo čula" Nagise Ošime. E, to su bili lepi dani.
Kad si pomenuo ovaj https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjC7qah6tXZAhUmsKQKHdXlBeUQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0193660%2F&usg=AOvVaw1sFxSI7VrvYo79GrgmJKTW" rel="nofollow - Zirneklis (1991) , vidim da mi je naslov nešto poznat, prekopam po svojoj arhivi i ustanovim da ga imam. tako da ću ga možda pogledati. Ali raspored gledanja mi je ionako prenatrpan, prosto ne znam šta bih pre.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2018 u 22:04
Plava ptica i Lastavica, dovoljno do četvrtog razreda
Pisao sam ovde o tome kako su nas častili ciklusom filmova Fasbindera,
Hercoga, Kobajašija i drugih velikih majstora. Na dva ipo tv kanala (računam i 3k)
bilo je više ponude od ovih 100 i kusur koji liče jedan na drugi. Još
kad se doda jedan Nebojša Đukelić koji nije zaslužan samo za Fest...
Snimili su film o Ciolkovkom, takođe je davan na tv-u. Njega se, na
žalost, ne sećam rako dobro. Reprizirao bih ga ali nije preveden.
Toliko o tome.
Ispravka.
Stole Haringa piše:
Šalu na stranu, Rusi su svoje druženje sa kosmosom prvi počeli pre 100 i kusur godina.
Ciolkovski koji je anonimus za veći deo planete je otac svemirskog
programa. Ne bih ni ja to znao da nisam čitao Zvezdu KEC Aleksandra
Beljajeva. Bila je deo lektire a ono KEC označava inicijale ruskog
naučnika. Što bi rekli, dali su mu omaž. Postoji i film Vzlyot (1979)
reditelja Save Kuliša koji je davan na tv-u. Bio sam jako mali, sećam se
samo kako je čika Konstantin popravljao automaik kakav smo mi imali.
Rusi su imali znanje, prvi satelit Sputnjik sklopljen je maltene u
garaži. Sergej Koroljov je zaslužan za to. Ono što Rusi nisu imali su
rezultati opita nad ljudima i to su imali Amerikanci. Nemački vojnici su
se masovno predavali Smerima bežeći od Rusa. Među njima su bili i
naučnici i oni famozni doktorti monstrumi koji su opite vršili na
ljudima. Odliv mozgova je vidljiv u američkom svemirskom programu. Vidim
da su i Rusi najzad ukapirali šta je propaganda, snimaju solidne
filmove o osvajanju svemira.
Sad stvarno moram da odgledam ovaj riblji paprikaš.
Objavio: Adm835
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2018 u 21:27
Dva puta sam gledao, a morat ću i treći. Jednostavno mi nije dovoljno. Fantazija, gotika, tama, a opet toliki ideali ljudskosti i ljubavi, maestralan spoj nespojivog. Biti nijem a toliko toga reći, oduševljen sam. Shannon-perfektan zlikovac, Octavia-bez dlake na jeziku, Jenkings-prepunjen ljubavlju i naravno Sally-princeza bez glasa... Film je otjelovljenje ljepote i ideje lijepog. zaslužio je više Oskara, mada smatram da Oskar nije mjera kvalitete za ovakvo djelo ljubavi i ljudskosti.
"My God, he isn't even human! God!"
"If we/ do nothing/ neither are we."
Za pamćenje. Naklon do poda.
Objavio: Rakan
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 10:32
Meksikanac je odavno sinonim za "drugačije". Drugačije nije nužno i bolje, ali kada se radi o Benisiju del Toru, to je tako. Nije za svačiji ukus, kao ni kavijar i tartufi. Nekom ko nema smisla za ukus, izlišno je objašnjavati zašto su ove namirnice najskuplje i da cena često potvrđuje kvalitet.
Cena koja se plaća gledanjem Benisijevog filma, jeste nemir i zbunjenost. Klasičan Jung. Strah od nepoznatog. Kad se doda još malo Frojda i izopačene seksualnosti, eto razloga da gledaocu bude bar malo neprijatno. Sličan osećaj sam imao gledajući Panov lavirint za koji mislim da je bolji od Oblika vode. Atmosfera koju na sjajan način dočaravaju boje i senke, i igra istih.
Ko da gleda Oblik vode? - Svi koji se lože na azijske filmove u kojima nema kung-fua. - Svi koje se lože na iranske autore. - Svi koji smeju da pogledaju sebe i onda kada se ne umivaju.
Ko ne treba da gleda Oblik vode? - Klasični marvelovci i ljubitelji pornića. - Osobe mlađe od 25 (koji će im to, život je tako zabavan i lep...bar još uvek) - Svi koji sem obavezne školske lektire nisu pročitali više od 10 knjiga, a da to nisu Gospodar prstenova, Igra prestola i hit literatura.
Ocena: 8 od 10 (za one iz prve grupe) 4 od 10 (za one iz druge grupe)
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 11:00
Uf, Rakan, al ga pretera...
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 11:22
Ne znam baš...
Pogledao sam ga samo zato što je dobio famoznog Oskara. U svoj toj uvrnutosti su mi "najnormalnije" scene jutarnjeg mastrubiranja i seksualnog uznemiravanja. Ostalo u filmu su mnoštvo klišeiziranih karikatura od likova za koje iskreno ne vidim nikakvog smisla. U redu, scenografija je u redu i malo previše bajkovito i zanimljivo dočarano (donekle, bar meni). Naravno, vidim mnogima mnogo više. Ali iskreno, ljubav nijeme (čitaj mutave) djevojke sa nekakvim bespolnim vodenim bićem o kome se samo na jednom mjestu kaže da je nađen negdje u nekoj rijeci ili slično... pa ne znam sad tačno, jer mi i to izgleda, kao i čitav film, da je u potpunosti TRIVIJALNO. O porijeklu, nastanku, naučnom stanovištu... ništa. Na koncu svega, samo još jedna od mnogih jebada zaturena pod tepihom hladnog rata. Nikave koristi ni za Amere ni za Ruse. I idemo dalje, u prestiž za bitku u svemiru. LOL ili
Ocjena... uf teško... Samo sranje.
Kad se sjetim prošlogodišnje "Mjesečine", koja osvjetljava "crne pederčiće", u usporedbi sa ovim, rekao bih da prederčići zaslužuju 10/10, a ne bih im realno dao ni 5/10, tako da je ovo...
P.S.
Rakane!!!!
Četrdesetdruga mi je godina, a pročitao sam i malo više knjiga. Nisam neki ljubitelj Marvela, ali pogledam ih jer imam 3d TV, tako da uživam u vizualnoj i plitkoj razbibrigi, bez naprezanja moždanih vijuga. No, i to je kao i sve ostalo... TRIVIJALNO!
------------- لا إله إلا الله محمد رسول ا
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 11:30
Rakane,
ne miješaj Benisija u ovo smeće, Guillermo je autor (i glavni krivac)
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 11:40
subrianca piše:
Rakane,
ne miješaj Benisija u ovo smeće, Guillermo je autor (i glavni krivac)
Pardon. Na pamet napisah. Naravno Guiljermo.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 11:45
osman2510 piše:
P.S.
Rakane!!!!
Četrdesetdruga mi je godina, a pročitao sam i malo više knjiga. Nisam neki ljubitelj Marvela, ali pogledam ih jer imam 3d TV, tako da uživam u vizualnoj i plitkoj razbibrigi, bez naprezanja moždanih vijuga. No, i to je kao i sve ostalo... TRIVIJALNO!
Taman posla da imam nešto protiv marvelovaca (jako su zabavni) ili bilo čega od onoga što sam naveo u drugoj grupi, već da neko ko je isključivo tome naklonjen nije za ovaj film predodređen. U tu grupu bi naveo i domaćice sa pregačom (veliki poljubac za sve njih), taksiste (mali pozdrav bez poljupca) i sve one koji misle da je Amerika obećana zemlja.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 11:47
P.S. 2
Onima kojima se dopada ovaj film su sigurno ljubitelji pite od limuna, sa ili brez limete. A to se zove franšiza "del Toro" i imaju ih kući pun "frižider" narezanih diskova.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 12:51
Rakan piše:
Ko da gleda Oblik vode? - Svi koji se lože na azijske filmove u kojima nema kung-fua. - Svi koje se lože na iranske autore. - Svi koji smeju da pogledaju sebe i onda kada se ne umivaju.
Ko ne treba da gleda Oblik vode? - Klasični marvelovci i ljubitelji pornića. - Osobe mlađe od 25 (koji će im to, život je tako zabavan i lep...bar još uvek) - Svi koji sem obavezne školske lektire nisu pročitali više od 10 knjiga, a da to nisu Gospodar prstenova, Igra prestola i hit literatura.
OK, tebi se film očito dopada, ali ovo oko grupa si potpuno fulao. Ja sam pasioniran ljubitelj iranske kinematografije i ona u generalnim tokovima baš nema dodirnih tačaka sa Del Torovom poetikom, upravo suprotno.
Ok, razumem da je napisano zeza, ali nema zeze kad ovakvom ispraznom filmu uvale 4 Oskara od 13 nominacija. Iskreno, plašio sam se da će mu dati i više, ali srećom nisu.
Elem, ja bih tvoje grupe malo promešao, pa bi izgledale ovako:
Ko da gleda Oblik vode? - Klasični marvelovci i ljubitelji pornića. - Osobe mlađe od 25 (koji će im to, život je tako zabavan i lep...bar još uvek) - Svi koji sem obavezne školske lektire nisu pročitali više od 10 knjiga, a da to nisu Gospodar prstenova, Igra prestola i hit literatura.
(Ovo pogotovo iskreno mislim jer je film jezivo nemaštovit i običan u svom naporu da uneobiči jednu običnu priču.)
Ko ne treba da gleda Oblik vode? - Svi koji se lože na azijske filmove u kojima nema kung-fua. - Svi koje se lože na iranske autore. - Svi koji smeju da pogledaju sebe i onda kada se ne umivaju.
Potpuno mi je jasno da plivan uz struju i da nikome ne mogu, niti želim, dokazati da je film osrednji, ništa poseebno, te da je nepravedno izvikan i nagradjivan.
U filmu ne postoji apsolutno ništa što već na ovaj ili onaj način nije već viđeno, počev od Creature from the Black Lagoon (1954) na koji se Shape of Water praktično nastavlja.
Meni je fascinantno da se ljudi lepe na ovu ispraznu ljubavnu priču koja u podtekstu ima hladnortovski kliše koji su iskopali i podgrejali. Amerika danas prosto žudi da svet i umove svojih podanika (ali i ostatka sveta) vrati u tu pojednostavljenu dihotomiju good guys/bad guys, pri čemu se naravno zna za koga su koje uloge rezervisane.
Jedino što mi se zaista dopalo u filmu i što je bilo istinsko osveženje su one vizuelne i muzičke reference na Ameriku 50-ih, kadrovi u kojima vidimo TV prijemnike kako emituju tadašnji program ili muziče numere koje idu sa radija i koriste se kao pozadinska muzika filma. To mi je bilo simpatično, a sve ostalo, i pored truda da mi se dopadne- nije uspelo da me "kupi".
Film pretenduje da bude bajkovit, ali nije bajka već upravo insistira na realističnosti. Jedino što zaista odskače od proseka u ovom filmu je vizuelna raskoš, no to je Del Torov kreativni pečat. Ono što sam shvatio tokom gledanja njegovih filmova je da on ne mari mnogo za scenario, da mu priča kao takva i nije na prvom mestu, već "puca" na neobične i šarene slike kojima hipnotiše gledaoce.
No, dobro, ovaj film će imati svoje fanove i svoje "pljuvače". Nisam baš pljuvač, ali ne pristajem da me Giljermo vuće za nos i podvaljuje mi lošu zabavu. Iskreno, nije mu ni prvi put. Hollywood je sjajan brain washing machine koji je ovim filmom upalio na centifugu. I upalilo mu je.
p.s.
Najbolje obrazloženje na moje pitanje kako zna da će Shape of Water dobiti Oskara dao je jedan moj online prijatelj kojeg ovom prilikom citiram :
" ... ja ovdi vidim jednu drugu stvar ..bija mi je film ok do scene kada se ženska zaljubi u "čudovište" ali ne samo to ..oni i vode ljubav ... dogodila se ljubav za koju nikad niste čuli...i odma sam zna da ce dobit oskara , jer uvik filmovi u kojem je uzdignuta homoseksualnost , rodna ideologija , bizarne i neprirodne zabranjene "ljubavi " dobivaju ovakav tip nagrada jer ispod radara guraju svoju poruku, brzo ocekujem film di se ženska zaljubi u konja ili nosoroga i opći s njim ....jedino da je u kategoriji bija film o aušvicu dobija bi on nagradu za najbolji film . Sve se zna , sve je jasno .... "
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 13:02
Rakan piše:
Meksikanac je odavno sinonim za "drugačije". Drugačije nije nužno i bolje, ali kada se radi o Benisiju del Toru, to je tako. Nije za svačiji ukus, kao ni kavijar i tartufi. Nekom ko nema smisla za ukus, izlišno je objašnjavati zašto su ove namirnice najskuplje i da cena često potvrđuje kvalitet.
Cena koja se plaća gledanjem Benisijevog filma, jeste nemir i zbunjenost. Klasičan Jung. Strah od nepoznatog. Kad se doda još malo Frojda i izopačene seksualnosti, eto razloga da gledaocu bude bar malo neprijatno. Sličan osećaj sam imao gledajući Panov lavirint za koji mislim da je bolji od Oblika vode. Atmosfera koju na sjajan način dočaravaju boje i senke, i igra istih.
Ako je ovo napisano kao zajebancija, onda okej. Ako si bio ozbiljan, tvoj komentar bi trebalo obrisati jer je vrlo gadan.
Objavio: rade-zvonic
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 13:38
Kakva usporedba Tora sa kavijarom ??? TI nebi smio ništa više od rikule . To ti je maximum a i tada bi moro da si oduševljen. Taj tvoj Čiko jedino gdje je spomena vrijedan je rad na Hobitu i možda HELLBOY .Ostalo smeće .
Ovakvo smeće od filma nisam dugo vidio . Mišljah gore od 2017 LALALA .... nemože i popuših može i to obilato lošije.
Od krize 2009 i istovremenog buma tehnologije u filmskoj industriji došlo je do velikog preokreta . Velika grupa znalaca i glavnih investitora je okrenula leđa jel je povrat uložene love problematičan . Neki novi igrači pokušaaavaju igrati ali po nekim drugim pravilima i to je to....Nego čude me pomalo i ženski dio svijeta ,koji bi po meni morao ustati protiv ovog filma. Zašto? Pa poruka je : ove žene sa zemlje su jebežljive do ludila samo ih nježno primiš za ruku i nježno proškrgučeš one se jebu ko stekle pa makar i sa krljuštavim škrgavim zelenkastim žaboidnim gadom
Svaka vam čast žene što se vama sve može reči napisati i snimiti .......
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 15:38
Hahahahhahahahahhahah, ja ne mogu da vjerujem da je neko ozbiljno napisao ko šta treba i ne treba da gleda. Hahahhahahah, druže...
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 15:49
Srecko Delibasic piše:
Hahahahhahahahahhahah, ja ne mogu da vjerujem da je neko ozbiljno napisao ko šta treba i ne treba da gleda. Hahahhahahah, druže...
Pa, izgleda da ima, jer mi se najviše dopala scena kada se "spusti". Jer, tada ni meni ne smeta što je njema, niti što ima ožiljak na vratu. Samo mislim kako bi joj... znate već šta.
Znači po Rakanu, ja sam ljubitelj pornića, a ne ovog uvrnutog filma. Pa, šta? Po meni, za razliku od svega ostalog u filmu, mi je to sasvim normalno.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 18:04
Pogledala film u neznanju, prije neg ste ispisali ovolike plahte...
Neću se više gledati u ogledalo ni dok se umivam!
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 23:05
rade-zvonic piše:
Kakva usporedba Tora sa kavijarom ??? TI nebi smio ništa više od rikule . To ti je maximum a i tada bi moro da si oduševljen. Taj tvoj Čiko jedino gdje je spomena vrijedan je rad na Hobitu i možda HELLBOY .Ostalo smeće .
Ovakvo smeće od filma nisam dugo vidio . Mišljah gore od 2017 LALALA .... nemože i popuših može i to obilato lošije.
Od krize 2009 i istovremenog buma tehnologije u filmskoj industriji došlo je do velikog preokreta . Velika grupa znalaca i glavnih investitora je okrenula leđa jel je povrat uložene love problematičan . Neki novi igrači pokušaaavaju igrati ali po nekim drugim pravilima i to je to....Nego čude me pomalo i ženski dio svijeta ,koji bi po meni morao ustati protiv ovog filma. Zašto? Pa poruka je : ove žene sa zemlje su jebežljive do ludila samo ih nježno primiš za ruku i nježno proškrgučeš one se jebu ko stekle pa makar i sa krljuštavim škrgavim zelenkastim žaboidnim gadom
Svaka vam čast žene što se vama sve može reči napisati i snimiti .......
Film nisam gledala i ne nameravam, ali se posle ovoga nosim mišlju da svratim do Holivuda i da ih, onako kao žena, ozbiljno upozorim da pripaze šta rade
-------------
Objavio: Freak37
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2018 u 23:49
Vredi pogledati !
Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2018 u 09:14
Još jedno uspešno sprovođenje zapovesti holivudskih producenata "Give the same, just a little bit different".
Ovo bi bila Giljermova verzija Beauty and the Beast, u njegovom izvođenju Ugly and the beast.
Ah, da, magija iz vode
https://imgur.com/mLBNBmK (kako se postavlja slika na ovom forumu? ne prihvata link)
kadar nije iz filma već iz spota Beyonce i Naughty Boy za pesmu Runnin
Tarantino je samo čovek koji krade originalno. Ovi ostali kradu ko domaći političari
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2018 u 00:55
insideman piše:
https://imgur.com/mLBNBmK (kako se postavlja slika na ovom forumu? ne prihvata link)
Koristim uslugu oba sajta u slučaju da jedan zakaže. Dalje je sve verujem poznato.
Sad o filmu o kom su prethodnici dovoljno napisali.
Gledao sam i sčušao Ivana Karla koji je prišao o Festu, filmovima itd. Ono što je važno za temu je njegovo zapažanje da su današnji blokbasteri bezidejni i bez emocija čak i kad su nastavak, na primer, Ratova zvezda koji je bio na festu pre 30 i kusur godina. Isto važi i za Del Tora i njegovo nagrađeno ćedo od kojeg je najbolja fotografija i gluma glavne junakinje. Ona i Šenon, koji odavno pokazuje šta je gluma i kako se to radi, najbolji su deo filma. Nisam pao na specijalne efekte u kojima je Toro majstor niti na plivačko perje stvora koji strada zato što je drugaćiji. Nisam pao ni na nemuštu i podlačku scenu u kojoj crncima nije dozvoljen ulaz na glavna vrata restorana. U to doba imali su sreće da koriste sporedan ulaz. Imali su poseban klozet, hotel, čak su i javne česme bile podeljene. Belac koji bi šetao džukca pio bi vodu sa česme za bele, pas sa česme za obojene. Del Toro to ne zna, zna da poturi ljubav između amfibije i žene kojoj su posle trećeg viđenja u njenoj kadi gaće same spale.
Da ne dužim, Toro nastavlja tamo gde su neke njegove kolege stale, nastavlja sa debilizacijom koja treba da bude bajkovita i šatro poučna. Ne sumnjam da će imati svoju publiku i fanove, svako ima pravo na svoj (ne)ukus uključujući i moju malenkost.
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2018 u 10:52
insideman piše:
kako se postavlja slika na ovom forumu? ne prihvata link)
Ili samo copy image/paste ako je ima negde na netu Ako neće, idi na Uredi poruku i ponovi
-------------
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2018 u 13:29
Za one koji nisu shvatili, Oblik vode je bajka.
Nema žena je princeza, stvor je princ, a nemilosrdni bezbednjak je zlo. Rusi i Amerikanci su dva carstva, a crtač homoseksualac je dobra vila. Kao i sve bajke, priča je izmišljena a namera joj je da zagrebe ono atavističko u nama, koje nas određuje ili u čopor ili u lovce.
Hvatajući se za filmski jezik genijalnog Bikonje, kao nerazumljiv i preteran, iskopiran i sažvakan već više puta, isto je kao učenje klingonskog jezika i studiranje vorp brzine. Znači uzaludan posao, koji podseća na Sizifovo teglenje kamena.
Postoje filmovi koji su za sve. Recimo "Prohujalo s vihorom" Postoje filmovi koji su za tinejdžere "Top Gan" Za penzionere: "Beležnica", Za umetnike: "Metropolis" Za vojnike: "Debi osvaja Dalas" Za sportiste: "Roki" Za LGBT ekipu: "Planina Broukbek"..... za decu: sve od Diznija...
ali svrstavati ove filmove na ovaj način i propustiti ono u njima što je zabavno, poučno, tužno, i prepustiti im se kao svakoj hipnozi, da vas izleči ili zatupavi (kako koga), veliki je gubitak.
Kome se nije svideo Oblik vode, neka pogleda Panov lavirint. Mislim da će mu Bikonja biti jasniji, a da li će mu se svideti.. ne znam, ali mislim da će ostaviti trag.
Datum objave: 10.Ožujak/Mar.2018 u 17:26
Rakan piše:
Za LGBT ekipu: "Planina Broukbek".....
Pružio si gadni pipak svoj na ono što se ne smije dirati.
Za LGBT ekipu su "Zovi me svojim imenom" i slična govnata ostvarenja male ili nikakve filmske vrijednosti, dočim je "Gorje Brokeback" remek-djelo, film za sva vremena, namijenjen (kao i "Citizen Kane") svima nama filmofilima.
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 19:59
Da vidimo šta ovde imamo.
Imamo negativca, belca i porodičnog čoveka koji je začuđujuće normalan kad se posle posla vrati u porodično gnezdo. Crnce ispred porodičnog restorana sam opisao i to je tek bajka. Zanimljivo je kako najviše razumevanja za ovu ljubav ima čova koji je takođe drugačiji od drugih. On je najviše profitirao svojim obnovljenim skalpom. Nije bio loš kao narator i to je sve što imam za njega.
Ja sam čekao da vidim bar jedan elektrošok ili orgazam (takođe električni) koji je bio u najavi. Nivo vode u adaptiranom ljubavnom gnezfu, pardon, akvarijumu, raste i prelazi preko sijalice i ništa. Jedini suspens u filmu je bio ćorak.
Napisah već u temi da je Panov lavirint rimejk koji vredi videti. Bar će mu Toro i njegov rad biti jasniji.
Objavio: branko-nikolic
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2018 u 09:00
Vodena verzija KING-KONG_a. Nije zaslužio ni spomen a kamoli Oskara.
Objavio: chiba
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2018 u 15:21
Precenjen film.
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2018 u 22:14
Stole Haringa piše:
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjTnf3yoJLaAhU0hqYKHbHnAFsQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt4697186%2F&usg=AOvVaw0iMMtwKk8pOZqV_O-Pa7uF" rel="nofollow - The Space Between Us (2015)
Torov riblji svet mi je bio nešto poznat a setio sam i odakle. Ne može bezidejni Toro nešto da mazne pa to ti je.
Objavio: Slipdrone
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2018 u 20:40
Bolje da sam spavao nego gledao ovo... Loše
Objavio: chiba
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2018 u 01:02
Stole Haringa piše:
Stole Haringa piše:
<h3> https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjTnf3yoJLaAhU0hqYKHbHnAFsQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt4697186%2F&usg=AOvVaw0iMMtwKk8pOZqV_O-Pa7uF" rel="nofollow - The Space Between Us (2015) </h3>
Torov riblji svet mi je bio nešto poznat a setio sam i odakle. Ne može bezidejni Toro nešto da mazne pa to ti je.
Toro, Toro
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2018 u 06:32
Tako se to radi. Zna Toro kakav riblji paprikaš treba za Oskara.
Pozajmi se nečija tuđa ideja i snimi se nešto što je u Holivudu u modi. Ubaci se nglavni egativac koji je začuđujuće normalan porodičan čovek dok ne dođe na posao. Jedan od negativaca, kelner, izbacuje ljude iz porodičnog restorana. Ljudi su crnci koji kao da su pali sa Marsa pa ne znaju za odvojene ulaze, klozete i slično. Pozitivni likovi su hendikepirana žena i njeni pomagači u filmu koji će ostati upamćen po tome što je dobio Oskara.