Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=87698
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 06:09 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Objavio: Platan
Tema: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 21:43
|
Odličan film. Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell su briljantni. Ovakvi filmovi se ne propuštaju 8,5/10
|
Odgovori:
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 22:09
|
Malo koji europski redatelj može snimit ovakav film u Americi. Kapa do poda Martinu McDonaghu, ovo je film za još jedno gledanje.
------------- zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).
|
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2018 u 14:26
Odmah na početku da napišem da mi je ovo trenutno najbolji prošlogodišnji film.
Potpisnik režije i scenarija, brat Martin Mekdona, uspeva u onom što je za mnoge nemoguće. Uspeo je da opet nadmaši sebe sa ovim filmom koji naizgled tako lako i dobro secira palanku, ili što bi mi koji stanovnici iste rekli, Provansu. Martin je mislio lokalno i delovao globalno kad je radnju filma smestio u američku zabit koja se, zahvaljujući akterima, ne razlikuje mnogo od ostatka sveta. Svaka zajednica ima svog pandura siledžiju, plemenskog vrača i amorfnu povodljivu masu koja želi da bude vođena. Povod za talasanje je naizgled benigan, svi akateri ove drame su odlično predstavlejni i povezani, ukratko, ovo je remek delo u kom je sve na svom mestu.
Za sad toliko.
Preporuka.
|
Objavio: aleksayu
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 16:19
|
Solidan film, kojim ja za razliku od nekih poznavalaca filma, ne mogu reci da sam bas odusevljen.
Film i sama prica me malo asociraju na bracu Koen. U pitanju je ozbiljna drama, gde su svi akteri svako na svoj nacin nesrecni, i svi prave odredjene greske. Ima nekih prenaglasenih scena bez kojih se moglo. Na kraju filma, ipak pobedjuje ljubav i emocija.
Film je jedan od boljih u poslednjih par meseci.Vredi ga pogledati. Gluma je brilijantna, ne zna se ko je bolji. Posebno se istakao Sam Rockwell kao pomocnik šerifa rasista i homofob. Vudi Harrelson, je kao i uvek na nivou zadatka u ulozi serifa, koji boluje od raka.
Frances Mc Dormand, odlicna.
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 08:51
Ovo mi je jedan od većih favorita za 2017 godinu. No kao što je i aleksa rekao, moj prvi dojam je bio: ovo ide uz Fargo i Blood simple, oboje braća Coen i oboje Francies McDormand. Prva dakle asocijacija bez ikakva prenemaganja i odvagivanja. Čisto i jednostavno bila je, ide uz ta dva filma. A ista glavna glumica. Savršena posveta filmovima braće Coen. Atmosfera i dijalozi predobri, za ne povjerovati. Sam Rockwell me rasturio, ostali fenomenalni. Svaki, baš svaki dijalog u filmu, možeš gledati odvojeno i uživati. Pošto režiser Martin McDonagh voli raditi s istom ekipom, jedva čekam slijedeći uradak. Lik je zakon za crnjak, u "Seven Psychopats" mu glume Woody i Rockwell. Jedva čekam slijedeći film. Još jedna rečenica- proglasiti ga nekim surogatom braće Coen je besmislica, jer je Martin odličan pisac i režiser, tijekom karijere bude napravio odmak možda u nekom drugom pravcu i opet će, uvjeren sam biti dobar. Još da pohvalim odličan izbor kamere, Ben Davis, čovjek je dao ubrzanje filmu, svojim iskustvom na drugačijem tipu filmova. Odlično.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 09:57
|
Dobar film. No, moram da kazem, bilo je i boljih tokom godine. Wind River, na primer...
|
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 10:49
Wind river, odličan film, no različit. Crni thriller po atmosferi, a ovo je crnjak u smislu crnoga humora..
|
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 12:47
Martin je iznad svega kazališni pisac i redatelj, nema on onaj koenovski filmski osjećaj.Tri bilboarda, osim ta tri bilboarda koji su u exterieru, mogu se komotno prikazati u cjelosti na kazališnoj sceni (i dijalog je dobrim dijelom kazališni, u najpozitivnijem smislu). No to što je robin spomenuo stoji: i Koeni i Martin u svakom filmu rade svoj maleni mikrokozmos i to rade savršeno.
Wind River je najobičniji triler s tekuće vrpce, pogledaš i zaboraviš nakon mjesec dana.
|
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 14:10
Pa da se ne citiram upravo sam zato dodao na kraju Davisa u tih par rečenica, Martin je pametno dodao ono što mu fali da ne bude statično Davis je radio na blockbusterima https://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe" rel="nofollow - Marvel films https://en.wikipedia.org/wiki/Guardians_of_the_Galaxy_%28film%29" rel="nofollow - Guardians of the Galaxy (2014), https://en.wikipedia.org/wiki/Avengers:_Age_of_Ultron" rel="nofollow - Avengers: Age of Ultron (2015) and https://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Strange_%282016_film%29" rel="nofollow - Doctor Strange .Uzmeš snimatelja s takvom vrstom iskustva i dobiješ ono što ti treba, uz svoj dijalog i priču.
|
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 16:27
|
Evo, Ja vas sve koji su zainteresovani, pozivam da pogledate film Suburbicon, i da date svoj misljenje.
Meni je to najjaci film, koji sam gledao u poslednjoj godini.
Zasada postoji hd camera rip, sa hardcxoded spanskim titlovima, ali moze da se gleda, a kome se ne zuri, neka saceka bolji rip.
|
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 16:30
|
Sa Robinom 12345, se podpuno slazem .Sam Rockwel je razbio ,najbolji je glumac u filmu. Nisam znao da je do te mere dobar glumac, ali sam sada saznao.
|
Objavio: romanova
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2018 u 18:09
|
Slazem se sa svim pozitivnim kritikama koje sam procitala, odlican film :)
|
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 17:09
Mekdona je postao majstor svog zanata. U stanju je da u jednoj rečenici objasni i oživi ono što neko ne može tokom celog filma. Ebing je grad u koji dolaze samo retardirani ili zalutali putnici namernici. Isto važi i za put pored kog su bilbordi. I gle čuda, prvi koji ih je notirao je najveći retard u policiji a i šire.
|
Objavio: chiba
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 03:49
Objavio: krunop123
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 18:08
|
Jako dugo me neki film nije tako oduševio ...
|
Objavio: bebapecic
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 20:01
|
Odlicna gluma,radnja,rezija.Humana prica,ocekujem Oskaraa.
|
Objavio: Vilin
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2018 u 08:33
|
Sjajan film. Fenomenalna gluma i režija. Ne slažem se sa definicijom u opisu, crnohumorna drama. Ima iskrica crnog humora, ali samo u maloj, ali dovoljnoj dozi da pojača pojedine elemente ove dramčine. Svaka čast, ovo treba odgledati.
|
Objavio: osman2510
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2018 u 13:39
Odličan film, nema šta. Malo je teško povjerovati da takvi retardi u zabitim zajednicama postoje, ali kad vidim ove "naše", onda vjerovatno i u americi ima. Pogotovo u policiji. A pored svega da se ljudi premlaćuju bez ikavih tako reći "normalnih razloga", te da ni ne pomišljaju da se bilo kome žale, a kamoli da podignu optužnicu. I sve se to lijepo zapakuje u hebenoj selendri i nikom ništa, kao da se ništa nije desilo. Bolest!
------------- لا إله إلا الله محمد رسول ا
|
Objavio: matijas-klopcic
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2018 u 20:33
|
Необичан, врло добар филм.
|
Objavio: bebapecic
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2018 u 21:04
Odlicna film:potresna ljudska pric ispricana na nenametljiv nacin sa izvrstnom glumom.Ocekujem nekog Oskara.
|
Objavio: 2b0rn0t0b
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2018 u 21:40
Pošto sam jutros dobio dojavu iz El Eja da Tri bilborda uzimaju Oskara za najbolji film, prvo sam otišao u kladionicu, a onda sam pogledao film.
Sad se kajem što nisam uradio obratno, ali nadu polažem u svitu holivudskih vana-bi-movi-mejkera i odrtavelih članova žirija da mi martovska plata koju u celini celosti uložih na "ovo" neće propasti. Ali, da se ja ipak oprostim s njom. Dozvolićete? Zbogom moja mila platice!
Blagi Bože, šta sam ja "ovo" gledao? Film kojem je od dva sata manje pet minuta, barem sat i po čisti višak. Naime, režiser odlićno otvara film, vrlo brzo postavlja temelje za jednu dobru bioskopsku filmčugu, ali se onda baš svojski potrudi da sve upropasti. I, ide mu od ruke. Vidi se da je majstor,'temeljno (BIIIIP) svaku dobru ideju koju načne. Majstorski film za američkog mediokriteta koji je tolika bilmezina da pri tom i plaća da gleda "ovo".
A, šta je to "ovo" ne umem vam kasti.
Kaubojac nije, a hteo bi da bude (mada nema đavoljeg kauboja u filmu), u jednom trenutku mi se učini da bi rađe bio krimić, pa odustane. Kad bih rekao da je drama, uvredio bih sve one poštene i ozbiljne drame snimljene širom zemaljskog šara. Nedovoljno je crn za crnu komediju, a nije da se ne trudi. Ovo što vam ovako nakucavam šta mi padne na pamet je identično onom što ovaj anonimus od režisera (koji će, nadam se i ostati anonimus) radi s filmom. Hoće kaki, neće kaki. Krene. pa stane.
Setio sam se!
"Ovo" je mish-mash, patchwork svakog mogućeg filmskog klišea koji postoji i koji se na najodrtaveliji način može iskoristiti. Kombinacija užeglih šampita sa ukiseljenim krempitama, filom od poznate američke patetike i, da ne zaboravim, sa trulom višnjom na vrhu.
Da nema mog ljubimca Vudija Harlesona, koji im je ponovo pokazao kako se to radi, "ovo" bi bilo potpuno đubre. "Ovako je samo malo, prepotentno, predugo, dosadno, ušećereno đubrence od filma.
Sad su počeli da snimaju filmove sa pravilno raspoređenim mrtvim minutama (najrađe bi i u bioskopima na platnu napisali - ovde idu reklame). Imaš vremena da se holivudski pokrljaš s ribom, proveriš FB, okineš fotku za instagram i skokneš do klonje. Vratiš se, "ono" još nije krenulo dalje.
Stvarno inspirativan film, vidite i sami.
I, da zaključim : ovo, ono, tamte, vamte, drž, ne daj - trt!
Izbegavaj "ovo" u širokom luku.
------------- http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2018 u 21:55
2b0rn0t0b piše:
anonimus od režisera (koji će, nadam se i ostati anonimus) | Pretera ga malo sa ovim. Dobro, nije čovek Spilberg, ali je nije ni anonimus.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2018 u 22:06
|
Ceo post je namerno preterivanje, ali stvarno, da li je moguće da je ovo dobar film? Pa režiser ne zna gde udara. Krene u neku priču, pa je razvodnji, nabacuje klišeje gde stigne, razmazuje ga preko svake mere. Razumem ja da ovakav film ima svoju publiku, ali realno, najrealnije, ovo je jedan osrednji film koji će brzo pasti u zaborav. Napravili malo hajpa oko njega, izlobirali nešto kandidatura za Oskara i šta?
Puno sam očekivao od ovog filma, odlično je počeo, ali ga režiser spuvava do samog kraja.
|
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2018 u 22:10
Nisam još pogledao film, pa sam zato prokomentarisao samo klasifikaciju režisera. O filmu sam čuo utiske od hvalospeva preko osrednjeg do blaćenja, što znači da ga definitivno moram pogledati, samo je pitanje kad.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2018 u 22:12
|
ajd, pa se javi. meni je osrednje žalostan, sa velikim neiskoriščenim potencijalom. najveća mana mu je što režiser ne zna tačno šta hoće da kaže ... smatram da je bolje rešenje bilo da se odlučio za žanrovski film, a ne da hoće sve, pa ne ispadne ništa ...
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 00:57
|
Slazem se da film ima mnogo potencijala koji nije iskoriscen.
|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 09:16
|
Ne znam čemu ovoliko pljuvanje po filmu. Nisam preterano oduševljen, ali film je sasvim korektan. Po atmosferi i pristupu podseća na Fargo (a tu je i Frances McDormand), pa ako postoji neiskorišćen potencijal nije ništa manji nego kod Farga. Ovde je Sam Rockwell je razbio, svaka čast. Iako je moj lični stav da je Oskar deplasirana nagrada, mislim da 2b0rn0t0b nije bacio novac na kladionici, već da će dobro zaraditi :)
|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2018 u 11:26
|
Za mene su 3 bilboarda izuzetan film vrijedan i Oscara i svake druge nagrade. No nikad na negativno mišljenje ne gledam kao na pljuvanje, svatko vidi film (knjigu ili što već) na svoj način... Nadam se da će 2born dobro zaradit na kladionici 
|
Objavio: UroshP
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 10:33
Objavio: Wida
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2018 u 14:23
Dobra drama koja pati od velike doze dosade.
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 10:28
Film je film, kladža je kladža a dojava je dojava.
Šalu na stranu, navijam za Mekdonu. Danas Fantomska nit pada za slobodu i možda revidiram stavove.
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 10:32
Ništa nebudeš revidiro nakon fantomske niti 
|
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2018 u 10:58
Ne znam, nisam vidovit. Andeson me nikad nije fascinirao, DDL uvek.
|
Objavio: zvonko3333
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2018 u 13:57
Objavio: Bora61
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2018 u 22:40
|
Moja ocena je 8.5/10
Extra film, po svakom pitanju.
Od toga da u Usa pojedinac moze da promeni mnogo toga, do hrabre odluke serifa da skrati svima muke.
|
Objavio: milospo
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 10:00
|
Skoro pa u potpunosti se slazem sa gospodinom 2b0rn0t0b, i ne bih olako posezao za ocenama tipa 8 ili 9.Film jeste solidan ali je i suvise koenovski tj. nosi neku atmosferu sa sobom a ne vole svi ljudi to i ne gledaju film na takav nacin.Mislim da tome najvise dobrinosi Fransin i onaj njen izbezumljen pogled.Sto se tice rezije i scenarija, na primer moze li mi neko objasniti dialog:SPOILER.....serifova zena ulazi u radnju da preda pismo Mildred i tu se ona njoj Bogzna koliko obraduje sto je usla i prekinila neznam sta sa onim psihopatom...elem da li ona poznaje serifovu zenu od ranije i da li je dijalog ostao nedorecen, nekako prazan?A toga ima u filmu na tone!Samo se nesto desi, i kad ocekujes da ta scena dobije smisao, odnosno da legne na radnju, kad ono JEDNO VELIKO NISTA.Mozda i neznam da objasnim sta hocu da kazem, nisam filmski obrazovan vec sam samo entuzijasta.Vudi Harelson osrednje dobar, Sem Rokvel objasnio glumu.A sto se tice nominacije za oskara i strucnosti americke filmske akademije, tu sigurno nisam kompetentan, posto La La lend jos nisam stigao da odgledam a na Munlajt sam zaspao.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 11:09
Naravno da se ne smije olako posizati za ocjenama tipa 8 ili 9, one su rezervirane za filmove u kojima NATO pomaže napaćenim eurpskim narodima, te za fantazije u kojima zemaljske ženke spolno opće s izvanzemaljskim gmazovima.
Samo onaj tko ne pozna Marina McDonagha i njegov opus može bubnut da je film koenovski. Koenovi filmovi su koenovski, ovaj je mcdonaghovski. Shvaćam ogromni minus McDonagha čiji svi filmovi imaju atmosferu, to je neoprostivi grijeh zbog kojeg njegovi filmovi nikad neće pobrati Oscara i možemo slobodno reći da je 2born svoje novce bacio u slivnik.
Naravno da američka filmska akademija nikad neće ovjenčati Oscarom Fransine i onaj njezin izbezumljeni pogled, barem ne prije neg što Meryl Streep pobere svojih zasluženih 50, Jennifer Lawrence 30, a Natalie Portman skromnih 12 Oscara.
Što se tiče šerifove žene, naravno da pozna Milded, u pripizdini se svi poznaju; zbog tog međusobnog poznavanja film ima smisla, njegova radnja bi bila nemoguća u većem mjestu poput Njujorka.
Nedorečeni dijalozi su najveća kvaliteta McDonaghovih filmova, tko želi da mu se sve dorekne nek ide gledat Shape of Water.
Ne moraš gledat La La Land, bitno da si pogledao Argo u kojem Amerika svoje povijesne poraze preobraća u pobjede, to su filmovi pravljeni za Oscara, a ne McDonaghovo remek-djelce u kojem se ispod navodno američkog naslova podlo provlači jedan čisto europski način mišljenja. Ne frende, pročitala te Akademija u startu, možeš ići doma 
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 14:49
|
Naravno da sam preterivao u svojoj oceni filma, morao sam se mao sprdati, ali i dalje smatram da su "3 bilborda ..." precenjen i osrednji film koji neće izdržati ocenu zuba vremena.
Ne radi se ovde o tome da ja hoću da udaram kontru ili izvodim nekakve besne gliste, prosto dugo već gledam filmove i mislim da umem da ih gledam. Ako je ovo zaista dobar film, poješću svoje smrdljive čarape  (Evo prilike da diskusija živne i melo se sprdate i na moj račun)
Gotovo izvesno je da će film dobiti Oskara jer o njemu glasa gomila odrtavalih zaslužnih holivudskih producenata, režisera, režiserskih profuknjača i generalno ljudi koji ne gledaju filmove kao filmove, već kao čekove na kojima mogu da zarade. Oko ovoga filma je stvorena fama a da ga još niko nije ni video, a u Holivudu ništa ne uspeva kao uspeh. Nisu oni tu da kritiki gledaju filmove, već da im daju boost koji će poroditi gledanost i, logično, kintu.... TO će se ovoga puta desiti, na ovom filmu ili na Shape of water, a oba nisu ništa specijalno, s tim da je ovaj drugi, kud i kamo bolji.
" 3 bilborda" imaju finansijski potencijal, to stoji, ali da su film koji ima glavu i rep - e to ne stoji. Sve je u filmu dobro postavljeno, a onda nekako filmski perverzno razgradjeno, da se stvarno pitam da nije u pitanju namera da se režiser poigra sa svim mogućim filmskim klišeima i na kraju ih bez izuzetka proigra, baci kao loše i obeležene karte ...
Ej, da se ne zajebajemo mi ovde mnogo, jel vama stvarno (pa i u opičenoj komediji kakva film ipak nije) " pije vodu" ova epizoda u kojoj glavnu junakinju spašava kepec, koji je pri tome muva ...???
Može li mi iko objasniti onaj krajnje nemotivisan kraj kada junakinja sa svojim do skoro najvećim nerijateljem kreće u osvetničku misiju kažnjavanja silovatelja, pa onda ipak odustanu, jer su a) konačno i na kraju to dobre duše b) jer su ispunili svoju osvetničku misiju (but how?) C) jer je reditelju tako dunulo, a i vreme je bilo da se film privodi kraju..ili d) _________________ (dopiši sam).
Ma, kapiram sve, i filmsku stilizaciju, i crnu komediju i igranje sa navodnim vrućim američkim temama, ali film u svemu dobacuje do pola, a mogao je, da reditelj nije mnogo mudrovao, da HEBE KEVU i razbija od sprdnje i zajebancije ..ovako, opet kažem ..polovično, na momente dosadno i u krajnjem zbiru - njanjavo.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 15:35
|
Da živne tema - prema "Shape of Water" "3 Billboards" su kao "Građanin Kejn" prema "Nemanjićima". Naravno, u korist "bilborda".
|
Objavio: yolix83
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 16:08
|
Ima tako tih režisera koji polarizuju publiku. Martin je jedan od njih. Sjećam se kad je izašao In Bruges, slične reakcije je izazvao. I tamo su negodovali zobg kepeca, klišeja itd.
Meni je dobar Tri Bilborda, razumijem sve što je born napisao i slažem se sa nekim stvarima ali opet kažem isto kao i za Calvary. Meni to ne smeta.
Scena sa kraja filma je ostala otvorena. I to je prilično očigledno, čak je i izrečeno nešto tipa - ajde vozimo se pa ćemo putem odlučiti.
------------- There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 16:31
|
Nema dobrog filma oko kojeg se nisu vodile diskusije bogate epitetima od "najveće govno" do "genijalni uradak".
Pogriješio je u startu 2born sa svojim novcima i kladionicom, jer je diskusiju nenamjerno skrenuo na uski kolosjek "dobiti Oscara ili ne", a ovdje se o tom ne radi. Ima filma (i života) i mimo Oscara.
I da, pobere li ovaj film Oscara mora ću pojesti smrdljive čarape od 2borna 
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 16:34
Druze, promasio si ne za kilometar nego za planetu u svom zakljucku da mi tamo neko americko smece kroji misljenje i stav o filmu.Gde se seti Arga? Fransin je dobila oskara za ulogu u Fargu, tako da ne mora da ceka Meril i kompaniju.Onaj film sa akvamenom ne verujem da cu gledati, mozda nekad...Tri bilborda ce dobiti oskara i to za najbolju sporednu ulogu (Sem Rokvel), videces.Kada sam resio da gledam ovaj film nije me privuklo ni ko je reditelj ni ko igra u njemu vec ta tematika o borbi majke koja je izgubila dete.Kad na to dodas selendru (hili bili amerika), dobijes projekat koji tesko moze da prodje neopazeno, narod voli takve stvari.Hocu da kazem da bi i Dzim Keri napravio dobar film, ono bar za ocenu 8,3.Drago mi je da ti kao poznavalac lika i dela reditelja kazes da su dijalozi nedoreceni, znaci bio sam u pravu kad sam osetio taj cudan osecaj u stomaku u nekoliko navrata u filmu a posebno scena sa zenom u radnji.Uh nikad nisam bila srecnija sto te vidim, ups tvoj muz se ubio nocas (svi misle zbog mene) pa sad kao meni je krivo i onda vrhunac:Ko je to bio?Ma neko ko postuje serifa i hoce da me povredi i rekao je da mi nije ubio dete ali da bi je silovao bez obzira na sve, i ja to nisam i necu da prijavim policiji...WTF!Onu opasku o nato-u necu da komentarisem.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 16:47
Drugarice (ako nemaš ništa protiv)! 
Oscar za glumačka ostvarenja se ne broji, tu pričamo o Oscaru za film (kojeg cijenim da ne može dobit). Što će jadni glumci pobrat i financijski se okoristit, njihov problem.
Umjesto što prepričavaš (nevješto) dijaloge iz 3 bilboarda odi rađe pogledat In Bruges i 6 shooters, bit će ti jasniji modus operandi ovog redatelja (i usput ću te ponovno uputit na del Tora i njegovog gmaza, film pun dijaloga skrojenih po tvojoj mjeri).
Opaska o NATO-u je jedina vrijedna komentara, no ajd 
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 16:53
Ček, sad mi nije jasno. U prvom postu tuguješ što si uložio novac na "Tri bilborda" jer smatraš da nije dovoljno dobar i da sigurno neće dobiti Oskara, pa će ti novac propasti, a u ovom tvrdiš da će sigurno dobiti Oskara "jer o njemu glasa gomila odrtavalih zaslužnih holivudskih producenata, režisera, režiserskih profuknjača i generalno ljudi koji ne gledaju filmove kao filmove" ? Poštujem to što imaš svoj jasan stav da je film ostavio negativan utisak, jer sve je stvar subjektivnog doživljaja, ali da to što tražiš da ti se objašanjavaju dijalozi i poenta filma je bespredmetno. Imaš negativan stav o filmu i nikakva dalja rasprava i analiza te neće ubediti u suprotno. Prema tome, čarape u veš mašinu, sipaj neko lepo vino i zamezi dobar sir i uživaj u nekom filmu koji će te oraspoložiti
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 16:59
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 17:00
Đe me nađe sa "In Bruges"
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 17:02
Oko In Bruges je svojedobno bilo žestokih okršaja na raznim forumima, padali banovi, ma kaos. Ovo s 3 bilboarda nije ni blizu... 
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 17:19
|
Ja sam mislio da je svima jasno da se sprdam i sa dojavom i sa kladionicom. Nisam blesav da bacam kintu koju ionako nemam. I da je svima jasno da hotimično preterujem u oceni i da "teram kera". 
Ali stvarno, zašto bi bilo bespredmetno raspravljati o kraju filma, njegovoj poruci ili dijalozima?
Filmovi i generalno umetnička dela i jesu tu da se različito razumevaju, da se oko njih lome kritičarska koplja, slave ili kude... Naravno, opet govorim najmanje direktno, a više figurativno.
U 3 bilborda pronalazim brojne slabosti prvenstveno scenarističke prirode i to mi smeta jer mi film u nekoliko situacija baš naglo pada, pa se posle malo digne (da bi opet ljosnuo). Nije nebitno kako se razumeva kraj jednog filma koji ima nameru da obradjuje jednu tako ozbiljnu temu kakva je osveta i generalno odnos majke prema kćerci koja je umrla dok su je silovali. To mi skupa sa humorom koji režiser kasnije koristi u filmu nekako ne ide zajedno. Gorak mi je to humor.
Svaki američki film kojem se radnja dešava u nekoj pripizdini kao ovome ima pretenzije da prica "all american story", opštu američku priču. Jako mi smeta ta režiserova nedoslednost u gradjenju likova i meandriranju radnje.
BTW, Phantom thread je moj omiljeni film iz grupacije izvikanih ovogodišnjih. Smatram ga najboljim od ovih američkih. Prvo, gluma D.D.Luisa je izvanredna, priča sama po sebi zanimljiva, ljubavna priča kao takva neobična ... Film je stilizovana šekspirovska priča o kroćenju goropadnice, samo što ovde goropad nije žena već jedan mušićavi i bizarni muškarac, umetnik u kreiranju i modi ...
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 17:24
2b0rn0t0b piše:
Nije nebitno kako se razumeva kraj jednog filma koji ima nameru da obradjuje jednu tako ozbiljnu temu kakva je osveta i generalno odnos majke prema kćerci koja je umrla dok su je silovali. To mi skupa sa humorom koji režiser kasnije koristi u filmu nekako ne ide zajedno. Gorak mi je to humor.
|
Kao i u 6 shooters gdje onaj luđak majci netom umrle bebe kaže da joj dijete sliči solisti grupe Bronski Beat (što je točno)  To je McDonagh, volio ga ili ne.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 17:35
|
Ma ja nemam nameru da ulazim u rasparavu, ukusi su razliciti.Uostalom za koga se stancuju novokomponovana superherojska ostvarenja nego za nekog kome se svidjaju.Tri bilborda je solidan film (u danasnje vreme i nema neke konkurencije) i jedan od boljih koji sam gledao ove godine, ali po mom skromnom misljenju daleko je od zivotnog dela bilo koga iz ekipe a samim tim i ocene 8 ili 9.Svi znamo da se clan 2born salio u vezi carapa.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 17:41
|
Pretjera ga sa zivotnim djelom, ne mora bit životno djelo da bi bio dobar.
Misliš da je 8 toliko velika ocjena? Varaš se. Svaki triler sa suvislom radnjom, dobrim glumcima i solidnim twistom na kraju zavrijedio je 7,5, ako je zeru bolji (primjerice kamera i glazba) - 8.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 18:02
subrianca piše:
2b0rn0t0b piše:
Nije nebitno kako se razumeva kraj jednog filma koji ima nameru da obradjuje jednu tako ozbiljnu temu kakva je osveta i generalno odnos majke prema kćerci koja je umrla dok su je silovali. To mi skupa sa humorom koji režiser kasnije koristi u filmu nekako ne ide zajedno. Gorak mi je to humor.
|
Kao i u 6 shooters gdje onaj luđak majci netom umrle bebe kaže da joj dijete sliči solisti grupe Bronski Beat (što je točno)  To je McDonagh, volio ga ili ne. |
Kako bi drugčije crni humor bio crni? Meni se upravo dopada to što su ozbiljne teme i mračne situacije prožete iskrom humora.
A i pto kaže Bill Hicks 
------------- There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 18:04
|
Da!Smatram da film mora da bude mnogo dobar da bi bio osmica, a ovde se baratalo i sa vecim ciframa.Film mora da odlezi, pa kad prodje prvi utisak da se oceni, i to ni po babu ni po stricevima.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 18:19
Milose, nisi ti često ovdje, inače bi vidio da se osmice dijele šakom i kapom najpovršnijim akcićima i bezvrijednim hororima (a k tomu sam sigurna da redatelj ocjenjivaču nije ni babo ni stric) 
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 20:22
Dugo sam clan foruma, cak sam se drznuo i preveo jedan film. Nisam se bavio raspravama bas zbog prepucavanja i rasprava.Ukusi su razliciti i o njima ne treba raspravljati, a misljenje je kao dupe-svako ga ima.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 20:30
|
Baš zato što ga imamo, ništa ne smeta pokazat ga na forumu (mišljenje, ne dupe), zato forumi i postoje. Uvijek mi je drago prije gledanja nekog filma pročitati što misle oni koji su ga vidjeli.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 21:38
|
Nikada do kraja nisam razumeo tu znamenitu De gustibus .... Nije sve stvar ukusa. NI u životu pa ni u filmu. Umetnost i ocenjivanje umetnosti nije samo subjektivna stvar. Veoma jasno se može izvući objektivna i argumentovana ocena zašto su npr. Kum ili Taksista, ili Apokalipsa sad dobri filmovi ...
Ne želim da ovo iko shvati lično, meni je korišćenje te fraze, (jer ona i jeste fraza koja ima aksiomatsku prirodu, a bez razloga) više neko opravdanje da svoje stavove ne stavimo na probu i ne izložimo svoje argumente (iz ovog ili onog razloga).
OK, neko neće da polemiše pa neće, ne možeš ga naterati, ali ovde na forumu je to tako čest slučaj. Prečest, rekao bih.
Film "3 bilborda..." imaju svoj šarm ali su limitiran film, na čudan način izpervertovan u "all genre movie", pri čemu ni to što nije čisto žanrovski ne uzimam za zlo. Hoću reči sledeće - film je u postavci klasičan žanrovski film, ali se tokom razvoja radnje igra se sa žanrovima, ali ni jednu igricu ne odigra do kraja već svaku ostavlja poludovršenu. Ponekad meni deluje da to usiljeno radi, ponekad manje ili više uspešno (npr dobro je bilo ono "navlačenje" sa uzimanjem DNK materijala od tipa iz bara za kojeg poverujemo da je silovatelj, pa na kraju ispadne da nije) ...
Nisam ja elitista i ne furam se na arti filmove jer su arti..volim i dobru krljačinu i dobru pucačinu, i dobar SF i dobar avanturistički .... nemam ja problem sa tim. .. ja samo ne pristajem na ovakve ,po meni "neocedjene" filmove ... u fazonu, aj mi gledaj u šolju kafe, a šolja neocedjena, mož' da bidne i konj, a može i kamila, who cares ....
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 22:08
|
To "neocijeđeno" ti je Martin McDonagh. I In Bruges, i Six shooter i 3 Bilboards. Netko ga voli, netko ne (to je vjerojatno ono "de gustibus...").
Zato netko voli i Argo i filmove o seksu s gmazovima, i Baby Driver i King's Speech i Mother i još puno toga. Ne moraš ga definirati i klasificirati da bi ga volio.
|
Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2018 u 23:23
Umetnost je po svojoj prirodi individualistička, odnosno predstavlja subjektivni i originalni izraz umetnika. Svaki pokušaj ukalupljivanja umetnosti u ispraznost aksioma da je neko delo samo po sebi ili po mišljenju neke većine dobro, predstavlja greh. Takav stav je karakteristika "okovanih svesti" i kolektivizma, gde je "mišljenje" mase jedino priznato i u nedostatku pravih argumenata se proglašava za objektivno. Takođe, analiza i kritika nekog umetničkog dela kroz uporno ponavljanje floskula, uvijenih u isprazne varijacije na istu temu, ne predstavlja neke jake argumente. Lično, više volim filmove i serije koji daju prostor i za kreativnost gledaoca, kao aktivnog učesnika u performansu (Twin Peaks kao klasičan primer), nego filmove gde mi je sve "nacrtano".
|
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2018 u 00:59
|
Kakvo pojednostavljivanje gde se bilo kakav pokušaj objektivnog sagledavanja proglasi za "kolektivistički pokušaj" ćitaj fuj, fuj smrdi na komunizam, šta li? "Ukalupljivanje umetnosti u ispraznost sistema" "Uporno ponavljanje floskula" "isprazne varijacije na istu temu"... "greh", Jesi li ozbiljan ili se šališ? Pa baš ovo su fraze i floskule. Kakva prazna apologetika nekavog superirornog individualizma koji je zapravo zamena za potpuno arbitrarno aksiološko vrednovanje ... Ključ za razumevanje umetnosti je ESTETIKA, a ona, ma kakva bila, nije ni kolektivitička, ni aksiomatska i nije sa one strane argumenata.
|
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2018 u 07:49
|
"Rekoh sebi, moj Bože, koliko demagogije sustavno poređane u salve" ili ti "kako je do neprepoznavanja dovedena suština".
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 13:37
Objavio: Rakan
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2018 u 16:52
Film koji za ovako kratko vreme privuče ovoliko komentara od kojih je 80 posto pozitivnih, svakako da je vredan pažnje. Što se mene tiče, film je bombonica i nema uopšte veze sa Koenima. Ono što je zajedničko to je atmosfera američkog juga, koja je slična bilo kojem drugom jugu. Što južnije to tužnije. Junaci su u tim filmovima obično incestuozno retardirane i plitke seljačine koje imaju veliko srce i umeju da sviraju sjajnu muziku, tako da je ta tematika dobitna. Lepo za gledane, užas za življenje.
Triler koji je u osnovi zapleta je samo vešto izvežena zavesa koja prikriva ono što je i bitno u filmu. Usamljenost, očaj, nasilje, rasizam, alkoholizam, i ostale psihoze i patologije.
Kada bivši muž prilazi i davi bivšu ženu, a sin mu stavlja nož pod grkljan, uopšte se ne uzbuđujete. To je prosto scena koja odgovara tim ljudima. Oni to žive. U sledećoj sceni oni pričaju sasvim normlano, kao da se ništa nije desilo.
Da je u pitanju evropski film, verovatno bi ostatak filma bio psihološko preispitivanje junakinje i njene traume zbog preživljenog, i to nije ništa loše. Sjajan evropski film može da se napravi na osnovu toga, ali ovo je "prljavi" dobri film o američkom jugu, koji služi svrsi. A svrha je da ne mislite mnogo i da date tih par dolarčića za kartu ili DVD, ako se ogrebete za malo umetnosti super, ali svakako vam neće promeniti život.
|
Objavio: jocoiva
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2018 u 19:27
Objavio: insideman
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2018 u 06:22
|
Film je odlično snimljen. Režija, likovi, događaji, scene. Nisam zapamtio neki kliše, potrudio se Martin da sve bude sveže. Postoji izreka u Holivudu: "Give me the same just a little bit different." Ovo je savršena egzekucija onoga što oni traže od scenarista, zato ga toliko hvale. Jednostavan i "poznat" sled događaja kreirao je na originalan način.
E sad, jedino što može podeliti publiku je to da li im je sama priča interesantna ili ne. Meni i ne baš, gledao sam ga iz 4 etape jer sam svaki put zaspao. Ali kvalitet je ipak tu.
8/10
|
Objavio: bbane725
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2018 u 21:28
|
Film me je IZNENADIO koliko je dobar stvarno dobar.Preporuka za gledanje.
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2018 u 23:01
|
Dobar film,Sem Rokvel fenomenalno odglumio svoju ulogu.Preporuka za gledanje.
|
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 15:31
Kako smo se nadali dobro smo se udali.
Definitivno slabiji film od očekivanog a ocena IMDB 8,3 (trenutno) je ipak previsoka. Film nije zaslužio Oskara iako je bolji od onog krša "Oblik vode". Glavna glumica OK ali ništa posebno jer su svi odradili rutinski svoj posao.
Film ima interesantan početak, slabu sredinu i loš kraj. Kao da je namerno odrađen kao prvi, nedorečeni deo priče kome treba nastavak u budućnosti. Ima par odličnih trenutaka, mislim da su flešbekove trebali više forsirati kao i emotivno stanje jedne majke i ostalih bliskih rođaka. Mlako, na momente dobro. Generalno prosek kad se sve sabere.
Neverovatna promena karaktera pojedinih likova, skretanje priče na sporedni kolosek, smešne koalicije, emotivna tupost,... U moru loših filmova ovaj film je solidan ali dalekoooooo od Oskara.
Kraj filma u fazonu "ajde da razmislimo šta ćemo dok se vozimo" je posebno razočaravajuć. Divlji Zapad? 2018? Ne ide.
Lična ocena: 6,1
|
Objavio: adm1r
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 15:54
Upravo odgledao film. Iz trećeg pokušaja. Prva dva puta zaspao. Ne zato što je film bio dosadan, daleko od toga. Jedina glupa scena i "sporedna" priča je dio sa navodnim silovateljem (scena u suvenirnici i u kafani). Lazy writing što bi se reklo. Glumci odradilo odličan posao. Naročito Sam i Francis.
P.S: I mala zamjerka titlu. Kako cock može biti penis majku mu! Kur*ina, brate! Šta ublažuješ?! 
-------------

|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 16:08
Film, bar meni drži pažnju sve vreme ali se kod takvih filmova najčešće na kraju, posle 1,5-2 sata pitam -"Koj, moj sam gledao ovo ##### od filma".
Kažu za film da je "crnohumorna priča o osveti" a ovo je klasična drama. Kakav crni humor? Gde vide humor? Gde vide crni humor? Ili sam prespavao taj deo ili je cut verzija filma.
# BAFTA: " Osim za najbolji film, "Tri bilborda" nagrađena su i za najbolji britanski film, glavnu glumicu, sporednog glumca i originalni scenario."
Frances McDormand je zaslužila svog Oskara još 1996 u Fargu koji je vrh film u odnosu na ovaj, ali izgleda da kad tad sve stigne na naplatu.
# Oskar: – Najbolja muška sporedna uloga: Sem Rokvel za ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Sigurno odličan glumac ali ništa posebno da bi dobio Oskara ovaj put.
|
Objavio: kvrle
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 17:21
adm1r piše:
I mala zamjerka titlu. Kako cock može biti penis majku mu! Kur*ina, brate! Šta ublažuješ?!
|
Adm1re, tvoja zamerka je na mestu, ispravio sam to u srpskom titlu. 
-------------
It's better to burn out, than to fade away!
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 17:30
meni dobar film mislim kakve gledam inače, ovaj ne da strši.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 18:41
kvrle piše:
adm1r piše:
I mala zamjerka titlu. Kako cock može biti penis majku mu! Kur*ina, brate! Šta ublažuješ?!
|
Adm1re, tvoja zamerka je na mestu, ispravio sam to u srpskom titlu. 
|
Ma nije to neka zmajerka, ali glupo mi kad se psovke i sramotne riječi "ublaže". Pa u novijim domaćim filmovima ima psovki na tone i kojekakvih scena, a ovde se "cenzuriše". Nekad scena ili dijalog i nema neku "jačinu" ako su psovka ublaži. Bolje je i izbaciti nego napisati školski naziv za muški polni organ.
I don't think straight lately :)
-------------

|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 18:46
|
Kad neko ima neku svoju veliku muku ili bol, ako se ne prepusti ludilu, onda pokušava da se nekako nosi sa tim pa bila to žena, muškarac, "policajac ili pajac" i bilo to u Ebingu u Misuriju, Baiji u Brazilu, Timbuktu u Maliju ili bilo gde drugde. Sapatnike u toj borbi ne može baš da bira.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 18:52
Admire, kako ide gradacija?  Ideš mi na spolovilo. Ideš mi na penis. Ideš mi naku**c.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 19:48
Nije teško biti bolji od Oblika vode i to je bar jasno. Film sam gledao pre tri meseca i onda mi je, kao i danas, ostao nedorečen. Na primer, ne zna se ko je zapalio famozne bilborde. U svemu ostalom Mekdona je ostavio konkurenciju daleko iza sebe.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:12
Zna se ko je zapalio žito, pardon bilborde. Scena u restoranu.
* po ovakvim filmovima bi se reklo da je zločin u varošicama svakodnevica a ne izuzetak. Ono svuda uma kriminala i nestabilnih osoba.
Ne znam samo zašto Oskar za sporednog glumca? Za prebijanje civila i pokušaj ubistva na dužnosti. Čuvena američka pandurska brutalnost, megalomanija, nesposobnost,....
Bolje da su Oskar dali Piteru Dinklage-u. Mala ali vrlo zapažena uloga. Ma svi su ok, možda je Woody Harrelson najslabije odglumio od svih.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:21
Danilo, ti si ko ja u kavani, protiv svih. Očito ti ovaj film zapeo za "oko"
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:24
|
Ne shvaćam zašto se ljudi toliko referiraju na Oscara. Film je dobar ili nije, jebo Oscara..
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:26
Ne živiš u Provansi u kojoj i od goreg ima gore.
Živim u malom i mirnom mgradu u kom se usred bela dana desio revolveraški obračun. Lokalni mafijaški don je teško ranjen uleteo u kola i pre nego što je umro pregazio ženu koja mu je bila na putu. Leševi su bili na ulici sve dok nije došla pandurska ekipa iz Pančeva. Trebalo im je dva sata da dođu i sklone tela iako je pandurska stanica stotinjak metara dalje. O krađama da ne pišem, dovoljna je spoznaja kako se "naplaćuju" kazne. To je bar poznato, jedna ili dve crvene i nema kazne. Ovo poslednje je svakodnevnica, drugo nije.
U svakom društvu postoji određen procenat krimosa, ludaka ali nije svuda isti socijalni nadzor i ono čuveno šta se sme a šta ne.
Rokvel je dobar u ulozi debilnog mamaroša a dobro je ušao i u lik pandura siledžije.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:26
"Tri bilborda" između ostalog ukazuju da se zločini ne dešavaju samo u megalopolisima, već nažalost svuda gde ljudi imaju naseobine. Nagrade se dodeljuju za glumačko umeće dočaravanja nekog lika, a ne za to kakav je i šta predstavlja taj filmski lik. Da je tako, samo glumci koji glume dobre samarićane bi dobijali nagrade.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:33
|
@ robin12345
Nije jedini, i ja sam žestoki protivnik ovog filma. Strašno precenjen film, producenti potplatili nešto kritičara da naprave hype oko njega, a masa se nekritički napalila. Živopisan jeste, ali potpuni bućkuriš od ideja i realizacije. Stekao sam tisak da scenarista/režiser prosto nisu odoleli da se igraju sa temom, ali su se i preigrali.
Dokaz za to je kraj ... potpuno bezidejan i nemotivisan. Kao, junakinja "oprašta" ... to može da prođe samo kod onih koji filmove gledaju kao puku zabavu, bez smisla i značenja.
Nešto što počinje kao ozbiljan film osvete se pretvara u lošu crnu komediju koja relativizuje sve. Tipično američki.
Ma, hebeš Oskara, niko njega više ne uzima sasvim ozbiljno, ali on ipak donosi publicitet i gledanost, a samim tim i novac.
Novac je i upropastio Hollywood. Snimaju smeće. U celokupnoj prošlogodišnjoj produkciji nije bilo 3 valjana filma.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:38
Na žalost, postoje glumci koji su pretplaćeni na uloge negativaca. Na primer, Džek Palans koji je posle Šejna bio pozitivac u dve tri uloge.
U velikim gradovima je slab socijalni nadzor i on je idealno mesto za sakrivanje. Nešto poput neta na kom se krijemo iza nika.
Sviđa mi se što Mekdona ne igra na šik-šok kartu. Ne podilazi američkoj publici i ne prikazuje u potpunosti zločin. Traži od gledaoca da razmišlja, da ne bude samo posmatrač.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:40
Kraj filma je napisan u fazonu "je#em li ga kako da završimo ovaj film, samo nek padne klapna pa ko razume shvatiće".
# Vilin: slažem se. Gluma je bitna a ne lik. # Bata Stole: interesantan grad Pančevo. Hvala za info.
Mini serija http://www.imdb.com/title/tt0084997/" rel="nofollow - Chiefs (1983) je primer kako se kvalitetno radi ova tematika.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:45
2b0rn0t0b piše:
Nešto što počinje kao ozbiljan film osvete se pretvara u lošu crnu komediju koja relativizuje sve. Tipično američki.
|
Film započinje i svršava kao crna komedija. Tipično europski (tipično Mcdonaghovski).
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:53
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 21:59

|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 22:02
Jel' se pravilno čita yebing ili Ebing.
# bata Stole, edit unazad: sad mi je jasnije. Thanks.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 22:02
Danilo-Naissus piše:
# Bata Stole: interesantan grad Pančevo. Hvala za info. |
Nismo se razumeli, lokalni panduri su čekali da iz Pančeva dođu kolege
da izvrše uviđaj. Leševi bili na ulici jer ih je mafiozo imao u džepu a
oni zatečeni nisu znali šta da rade. To je bilo pre tri godine u centru grada, ne na
periferiji. Pančevo je od naše panduracije udaljeno oko 70 kilometara a mesto zločina stotinak koraka. I njih su čekali preko dva sata da intervenišu.
Da ne smaram dalje, to je samo jedan slučaj u moru sličnih. Ovaj je bio krvav i za pamćenje.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 23:14
Meni je npr. Seven Psychopaths loš Martinov film kao što je nekima ovdje ovaj. Rokvel mi je takođe ovdje dobar a inače ga ne fermam nešto, ali dobro se transformisao u lokalnog krkana. i sad se cerim kad se sjetim onog njegovog prvog susreta sa novim šefom koji ga otpusti.
|
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2018 u 23:16
|
I meni. Nije se Martin na prvu snašao u Americi, sad je već igrač..
|
Objavio: branko-nikolic
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2018 u 09:09
|
Film koji govori o slabostima američkog društva, a i solidarnoj pravednosti. Valja ga vidjeti.
|
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2018 u 21:43
Meni je film bio osličan. Moža zato što sam iz Provanse i znam kako sve to funkcioniše kad si daleko od očiju i od srca 
Ili se ušemiš pa se hvataš u modifikovano kozaračko kolo ili se propiješ kao živorinja da bi te ostavili na miru. Postoji i treći način a to je izolacija.
Bežim sa teme.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2020 u 16:33
|
Dobar film sa odlicnom glumicom Frensis MekDormand i Vudi Harelson ciji sam inace fan a i Sem Rokvel je bio dobar
|
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2020 u 16:54
Sem Rokvel je ovde oduvao Nije za dzabe dobio oskara za epizodnu ulogu.
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2020 u 20:47
|
Evo jos jednog filma, sa kojim sam se zesce zeznuo u proceni da li ga treba gledati ili ne.Priznajem.Te atmosfera mogla biti bolja, te teska prica, sporo ali dobro, glumci ok, glumci preglumljavaju itd.Film je odlican.Glumci vrhunski i daju sve od sebe.Vredno gledanja, jos kako.Obavezna lektira, za filmadzije.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2021 u 18:38
|
Bez dileme meni je ovo dobar film, ne uvidjam zasto se toliko diskutovalo.
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2021 u 21:59
Madafakeri, film je kul!
|
|