Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Battle of the Sexes (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=87676
Datum ispisa: 13.Lipanj/Jun.2024 u 05:40
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Tema: Battle of the Sexes (2017)
Objavio: Platan
Tema: Battle of the Sexes (2017)
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 02:51
Kada sam pročitao imena Billie Jean King i Margaret Court, pomislio sam evo dobrog filma o tenisu. Ali kada sam pročitao ime Bobby Riggs, znao sam da od tenisa nema ništa. Ovo je film o jednom veoma važnom segmentu života jedne od najvećih teniserki Billie Jean King, osvajačice 12 GS titula, osnivačice WTA i LGBT aktivistkinje.

Neverovatno je koliko Emma Stone i Steve Carell liče na Bili i Bobija. Naravno film govori o njihovom velikom meču i rodnoj ravnopravnosti.
Ema koju inače obožavam, mi nije baš toliko uverljiva u ovom filmu, dok je Stiv odličan.

Dobar je film. Malo je sapunjasto napravljen, što mi se nije dopalo. Volio bih da je malo tvrđi. Ali, meč koji je centralni događaj filma je i bio jedan veliki šou. Imam utisak kao da su se rediteljaski par Jonathan Dayton i Valerie Faris malo svađuckali dok su radili ovaj film. Opet, pitanje je da li ovo dvoje znaju ili žele li napraviti drugačiji film. Gledajući njihove ranije radove, drže liniju.

Sve u svemu, preporuka za praznične dane i opuštanje. 7/10.Odgovori:
Objavio: Rakan
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2018 u 16:19
Tenis je dosadan sport (za gledanje) i u nepovrat izgubljeno vreme, a gledanje filma o tenisu je za nijansu podnošljivije.
Ema Stoun i Stiv Karel su sjajni i jedini razlog zašto bi se dragocenih dva sata provelo uz ekran. Sve ostalo, od tenisa, preko pedersko, lezbejskih veza i prava, do jurenja unutrašnjih demona u glavnim junacima, toliko je mlako, da se zapitam, da li je baš morao biti snimljen po svaku cenu. Ovaj događaj je već opisan u filmu od pre 15-tak godina, sa Holi Hanter, ali očigledno za novu generaciju kojoj je ovaj događaj iz istorije tenisa (toliko nebitan) postao nepoznanica, morala je i ova verzija da se uradi.

Dvoje gore pomenutih glumaca su veoma harizmatični da bi mogli da glume i sardine iz konzerve, pa bi bili fantastični. Stiv je veteran, a Ema koja je i oskarovka, pogotovo me dojmi jer je izbegla da bude generacijska slatkica (poput Meg Rajan i Džulije Roberts) i zajedno sa drugom oskarovkom (Dženifer Lorens) kopa dublji rov na nemilosrdnom frontu Holivuda.

Ocena 7 od 10Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk