Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Dark (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=87518
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 13:33
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Dark (2017)
Objavio: CSInvestigator
Tema: Dark (2017)
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2017 u 16:33
Obnovljeno za 2. sezonu.

Odgovori:
Objavio: rocknrollabgd
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2017 u 20:21
Odlicna serija
Ko voli malo tamnije ( ''Dark'' Cool) i mindfck stvari, za preporuku!

Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2017 u 20:25
Ozbiljna europska serija, velika preporuka.

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Objavio: bokidante
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2017 u 18:28
Pogledao sam prve tri epizode, i mogu reći da je serija odlična! 9/10

Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2017 u 09:53
Odgledao sam cijelu sezonu i promjenio bi ocjenu u 10/10, jer serija je bomba!

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 19:50
Meni je serija bomba, najveće iznenađenje u 2017. Jedva čekam drugu sezonu!

Objavio: cipiflesh
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 21:44
Serija je odlicna, daleko iznad mojih ocekivanja.. 9/10

Objavio: cipiflesh
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 21:44
Naravno, hvala na odlicnom prevodu!

Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 01:06
Nisam gledala Stranger Things, bila mi je djetinjasta i dosadna pa odustala.

Dark je izvrsna serija, ugodno iznenađenje, da hoće čim prije druga sezona...

-------------

Objavio: Dartanjan
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 08:09
Po meni, mnogo bolja i zrelija serija od ST-a.

Stranger Things je samo još jedan u nizu overhajpovanih holivudskih mediokriteta.

Objavio: Srecko Delibasic
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 19:01
Ne bih rekao da je ikakav odgovor, već priča za sebe. Od prvog dana, kad sam vidio trejler, bio sam oduševljen. Odavno nijesam gledao bolje montiranu seriju. Sve je perfektno uklopljeno: od odlične glume, preko jezive muzike, mistične atmosfere i fenomenalnih kadrova, i odlično izabranih boja. Stvarno ne znam kad sam više uživao u jednoj seriji. Jedva čekam nastavak. 10/10

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 19:26
Ne znam zbog čega je i uspoređuju sa ST, jer ST mi je pomalo smešan, tj. druga sezona. Prestao sam da je gledam.  Ova serija je vrh... Nema joj revne u 2017. godini

Ima nešto čudno u ovim dvema NENA-ma, da nije jedna te ista u oba spota, samo je prošla kroz pećinu i eto je, 33 godine kasnije LOLLOL

Obe pesme su pesme moje mladosti, da nisam i ja bio u pećini LOLLOL

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 21:25
  Hvala lepo na preporukama, kupljeno.

Objavio: kadetoni
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 22:16
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Obe pesme su pesme moje mladosti, da nisam i ja bio u pećini LOLLOL

Obe su persone i moje mladosti, da i ja sam bio u pećini.  LOL

-------------

Objavio: Boni
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 23:06
Odlična serija. Odgledah prvu sezonu u jednom danu...

-------------
If they stand behind you - give them PROTECTION, if they stand beside you - give them RESPECT, if they stand against you - SHOW NO MERCY!

Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2018 u 23:10
Odlična serija.

Objavio: chiba
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2018 u 00:40
Odlična serija.

Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2018 u 19:53
Odavno bolju seriju nisam gledala Clap

Doduše, puna koncentracija prilikom gledanja je neophodna, kako zbog zapleta i velikog broja likova, tako i zbog toga što je na nemačkom, pa moraju da se čitaju titlovi LOL

Sviđa mi se kako dozvoljavaju gledaocima da sami povežu i shvate neke stvari, onako suptilno, i ne objašnjavaju svaku pojedinost. Likovi su odlično izgrađeni i muzika je super uklopljena.

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: Vilin
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 17:28
Što se mene tiče ništa posebno i ništa što nije već viđeno.

Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 17:34
Sve je odavno viđeno i ispričano, nema neviđenog.
No ima načina na koji ćeš to viđeno prikazati, a način autora Dark-a je svjež i dobar.

-------------

Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 21:21
Sve je to stvar subjektivnog utiska. Vidim da serija ima izvanredne ocene i jeste dobra, ali posle odgledane prve sezone i kraja koji ostavlja prostor za drugu, ja nisam taj koji će pratiti i nju.

Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 21:54
To je jako individualno i ne ovisi uvijek o kvaliteti. Jednostavno mi bude dosta sličnih sadržaja pa odustanem od bolje serije iako sam ispratila slabiju...

-------------

Objavio: iromafia111
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 22:12
Prva sezona je "Diego Armando Maradona" za npr. The 100 ili slične serije.

-------------

Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 22:16
The 100 je debilana, Dark je OK i gledat će se nadalje, no ne mogu sebi objasnit zašto sam gledala preglupu Absentiu sa Stanom Katić... Ouch

-------------

Objavio: Miki975
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 12:34
Odlična serija, možda i najbolja nemačka ikad snimljena

Objavio: ameo02
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 13:25
Dark je žešća njemačka sapunica o putovanju kroz vrijeme [time-travel soap opera]. LOL

-------------

Datum objave: 16.Ožujak/Mar.2018 u 23:35
Sve ti vjerujem, ernade  Wink

-------------

Objavio: cersei
Datum objave: 16.Ožujak/Mar.2018 u 23:46
ja ne mislim nekome brisat poruku po poruku, kad napravi 100 multiposta lakše mi je obrisat mu sve porukeLOLLOL enad još jedna i kliknut ću još par opcija kod brisanja istihLOL

Datum objave: 16.Ožujak/Mar.2018 u 23:50
priča se da turci kane tužit netflix jer im se guraju u njihov žanrLOL

Objavio: puppet_master
Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2018 u 09:51
Već skinuo, htetoh reći pozajmio jedared, ništa fokusa imao nisam a gledala mi se serija, baš.
Druga sreća, hvala na podsećanju.

Datum objave: 18.Ožujak/Mar.2018 u 20:59
  Prošlu godinu ću pamtiti po serijama koje su prešišale filmove. Bila je to dobra godina za njih.

Nemačka serija Dark je jedna od njih i ona je našla svoje mesto pri vrhu moje imaginarne naj liste.

Serija je fantastična i toliko misteriozna da do pola nisam pojma što sam gledao, a onda kad sam najzad sve pohvatao, zbog svega toga sam bio srećan kao kuče u liftu. Uveren sam da je kreator serije toga bio svestan, jer me odmah u sledećoj sceni, toliko ponovno zaplete, da mi opet ništa nije jasno. I tako u krug. Ono što je dobro da posle gomile dobrih zapleta, zaista bude uvek i jako dobro objašnjenje.

U seriji se radi o nestanku jednog, pa ubrzo nakon toga još jednog dečaka, posle čega gradić ostaje u strahu. Što više pratim glavne likove i njihova istraživanja dolazim do čudesnih i misterioznih zapleta i otkrića. Još je interesantnije kada znam da se serija odvija u tri različita vremenska razdoblja. Tako da svaki zaplet u jednom je povezan sa zapletom u drugom i tu je  dobra koncentracija neophodna. Nagrada za to je uvek neko zanimljivo otkriće.

Da ne dužim, više sam nego zadovoljan viđenim.

Objavio: Black Panther
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2018 u 03:28
Ова серија је лудило! Стварно су Немци одрадили одличан посао. Netflix је, по мом мишљењу, надмашио HBO. 

Прочитах негде да је пореде са Stranger Things. Њу још нисам стигао да погледам, али ако је стварно добра као и ова, онда ћу да сачекам да изађе бар трећа сезона.

Најбоља серија из 2017!

Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2018 u 14:31
Jedina dodirna tačka sa Stranger Things je nestanak malog deteta na početku.

Ne shvaćam ni ja zašto ih toliko uspoređuju, kad nemaju veze s vezom.

Po meni, puno je bolja od Stranger Things.

-------------
https://goo.gl/hcghNH" rel="nofollow - | Repertoar https://goo.gl/GTXC59" rel="nofollow - | Selo | https://goo.gl/tsVsdQ" rel="nofollow - Nađi špijuna |

Objavio: chiba
Datum objave: 29.Svibanj/May.2018 u 01:00
Dobra serija.

Datum objave: 27.Travanj/Apr.2019 u 06:34

Datum objave: 27.Travanj/Apr.2019 u 08:42
Već sam pomislio da su odustali od druge sezone.

-------------

Datum objave: 31.Svibanj/May.2019 u 18:39
Serija će imati 3 sezone ukupno, tako je planirano od početka i uskoro počinje snimanje treće sezone. Wink

-------------

Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2019 u 01:29

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2019 u 01:27
Drugu sezonu prevodi calimero ⚡

Objavio: aleksayu
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2019 u 22:26
Cudi me da niko ne gleda drugu sezonu?

Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2019 u 11:28
Nakon odlične prve sezone, druga mi je dosta zbrkana, tim više jer je prošlo dosta vremena od prve sezone, pa mi je trebalo da pohvatam konce. Preporučio bih svima koji nisu gledali seriju, a namjeravaju, da sačekaju zadnju treću sezonu, i odgledaju sve odjednom. Prva sezona 10/10, druga 7/10.

Objavio: robin12345
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2019 u 12:38
gledam ja, no moram proć visinske pripreme da je objasnimLOLU jednom kadru lik razgovara sa sobom iz prošlosti i budućnosti i tako stalno. Većinu vremena pokušavam povezat ne likove, već istoga lika s drugim vremenom. Previše je vremena između dvije sezone. Tko želi do kraja uživati neka ponovi gradivo, pa tek onda krene na drugu sezonu...Inače se ova druga sezona na njemačkom zove " Jeebe lud zbunjenoga"LOL

Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2019 u 12:40
ja sam onaj zbunjen iz naslova, a prče me pomalo, gotovo svi duplirani i triple likovi.....

Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2019 u 13:03
ajd što su duplirani i sve, ali to što svi liče ko jaje jajetu, kao da cijelo selo 20 generacija uživalo u incestuLOLLOL

pogledah prvi iz nove sezone i odustalaLOLLOL

nakon što sam tokom serije s mužom raspravljala 15min jel brat od cure od glavnog lika glavni lik, toliko su sličniLOLLOL
btw.ja bila u pravuApprove

Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2019 u 14:29

Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2019 u 15:36
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

ajd što su duplirani i sve, ali to što svi liče ko jaje jajetu, kao da cijelo selo 20 generacija uživalo u incestuLOLLOL

Švabi, na moru- vidio si jednoga vidio si sve. Jedino marka pive more pomoći da vidiš jer to Hans od sinoć ili Jurgen od preksinoć za istim stolom...

Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2019 u 23:05
Ja sam morala ponovo da odgledam prvu sezonu, jedino tako da može da se isprati druga...
Milion likova x milion verzija x kad ih ukrste u scenama moram da pauziram video i da promislim o sceni LOL
Kako se druga završila, mislim da će tek od treće da me boli glava LOL

Ali odlično, stvarno vrh serija Clap

-------------

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2019 u 10:50
ja ću je nastavit dok skroz završi serija, da ne moram 10 puta gledat prvu sezonuLOLLOL

Objavio: Freak37
Datum objave: 10.Srpanj/Jul.2019 u 18:07
Sreca pa sam sada odgledao prvu sezonu , po komentarima da bih lakse skapirao radnju druge.

Objavio: Loki1973
Datum objave: 20.Srpanj/Jul.2019 u 18:45
Odgledao prvu, dobra serija al umara u vrazju mater. Em sto je njemacki pa se moram skoncentrirati na citanje, em sto se s vremena na vrijeme pogubim tko je tko. 

Mozda se upustim u drugu sezonu, al ne znam koliko ima smisla jer cu onda u trecoj biti ko tele u magli, a nju treba cekat. 

Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2019 u 18:06
Serija je bruka !

Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2019 u 19:30
Ne preteruj Ni meni nije nešto posebno legla, ali je sasvim korektna.

Objavio: Numberguy
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2019 u 21:38
Ja sada gledam ovu seriju za prvi put, i kao što kaže većina vas, valjda i ja ću odgledati opet prvu sezonu, zato sto serija je zbrkana. Ali retko do sada da me ovako neka serija naježi,
a da nema nikakve strašne ispade, recimo iščekivanje neki ubica da ubije nekoga ili neko stvorenje da izađe na ekran i slične stvari, nego prosto zaključak od slučke u seriju i muzika.

Objavio: LillyWhite
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2019 u 13:42
Namucih se prvom epizodom iz druge sezone. A nije mi se opet gledala prva. Jedva sam povezala likove, desavanja, pricu... Falilo je jedno "previously", tj "vorher" :D .
Ali kad sam malo "usla" opet u seriju i druga mi se svidja. Nadam se da na trecu necemo morati isto ovoliko dugo da cekamo.

Datum objave: 26.Svibanj/May.2020 u 18:56

Premijera 3. sezone je 27. juna 2020. godine, na dan apokalipse LOL

Vreme je da ponovo skinem 1. i 2. sezonu LOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 26.Svibanj/May.2020 u 19:53
Nakon druge sezone navijam za apokalipsu. LOL

-------------

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2020 u 01:02
Drugu sezonu prevodi payutti ⚡

Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2020 u 02:55
Originalno postovano od strane titlovi.com titlovi.com piše:

Drugu sezonu prevodi payutti ⚡

Valjda treću. LOL

Btw, mislim da su odlično sklopile priču na kraju. Clap

I da je bilo rupa u scenariju neću da tražim, jer mi je ovako savršeno. LOL

-------------
https://goo.gl/hcghNH" rel="nofollow - | Repertoar https://goo.gl/GTXC59" rel="nofollow - | Selo | https://goo.gl/tsVsdQ" rel="nofollow - Nađi špijuna |

Objavio: baho
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2020 u 07:55
Ovo nikako da pogledam, a svi je hvale... A mogu čak bez prijevoda, pošto je na švapskom...

Ako je završena, mogao bih taman da gurnem na listu za gledanje? Smile

-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela <<
Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).

Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2020 u 11:34
Jeste završena priča, treća sezona je poslednja.

-------------

Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2020 u 11:42
Originalno postovano od strane NaEdenCovekBratMu NaEdenCovekBratMu piše:

Jeste završena priča, treća sezona je poslednja.
Hvala... Odlično... Onda, znam šta mi je sljedeće gledati... Smile

-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela <<

Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2020 u 23:36
Napravih sebi maraton u 2 dana - sve tri epizode...

Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Nakon druge sezone navijam za apokalipsu. LOL
Pravo da ti kažem i sam sam se slično osjećao... LOL

Mislim da su malo pretjerali s ovom zbrkom s likovima... Još kad se dogodi ovo u 3. sezoni, tj. onaj clifhanger s kraja druge, onda je to sve puta 2.
Za neku pravu ocjenu, morao bih još jednom odgledati. Ali, generalno, dobra serija...

Stavit ću odgovor u spoiler da ti ne bi pokvario gledanje (ili nekom drugom):
[SPOILER]Iskreno, i nisi daleko od istine. Što je najgore, sve je začarani krug. Najgore je kod Charlotte i Elizabeth, koje su jedna drugoj majka... To mi je nekako bilo baš previše. Zapravo je to jedna od stvari, koja mi je tokom gledanja najviše i smetala, ali je to kraj ispravio i zapravo je jedini logičan - osim da je možda sve otišlo u 3.L.P.M... što sa očekivao[/SPOILER]

-------------

Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2020 u 23:50
Usput, nadam se da se niko neće naljutiti zbog ovoga, jer nije mi namjera kritika...

Prijevodi su manje-više dobri (s naglaskom na "dobri"). Barem ovi što sam ih koristio - kompleti sezona + 1. ep. 3. sezone - a dalje sam samo pratio s njemačkim titlom (jer dotle ima) - da šta ne preskočim.

Ima tu i tamo poneko promašeno značenje... Npr. "Anhänger" je na jednom mjestu prevedeno kao "prikolica", a očito je da se radi o "privjesku" ili "lančiću"... Može značiti i jedno i drugo. Zapravo ima još značenja...
Kad vam nije jasno bacite pogled na Duden:
https://www.duden.de/rechtschreibung/Anhaenger" rel="nofollow - https://www.duden.de/rechtschreibung/Anhaenger

Ili sjećam se da negdje kaže (ne sjećam se tačno originala) "Hoćeš li se pozabaviti njome", a u prijevodu piše "Hoćeš li razmisliti o njoj"...

Itd.

Takođe, na par mjesta nekoliko promašenih rodova i slično...

Slobodno pitajte u temi "A ovo ću prevesti kao..." ako nešto zapne... Ima nas i koji kao nešto kontamo njemački, a imate i engleske titlove za pomoć...

1 ili 2 titla nisu bili baš tehnički ispravni. Nigdje dijaloga i previše spojenih riječi, mada se može pratiti (pogotovo ako kontaš njemački)...

Volio bih da imam vremena ispraviti sve to... Ali nemam kad ni svoje završiti... Ali ako neko ima vremena i nije previše posla...

-------------

Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2020 u 19:21
Prvo moram opet pogledati drugu sezonu da bi nastavila sa ovom trećom...
Zaboravila ko tu koga, kad i zašto...LOL

A ti Baho, ne traži dlaku u jajetu... ili u bureku sa sirom, ako više voliš...LOL
Znaš da je to "nemačk"i jezik... LOL

-------------
If they stand behind you - give them PROTECTION, if they stand beside you - give them RESPECT, if they stand against you - SHOW NO MERCY!

Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2020 u 19:52
lako je tebi boni, ti si dobila oko za švabe, razlikuješ Hansa od Ota, Uwe od lothara, Guntera od svih njihLOLLOL  Mi ostali odustali nakon prve sezoneLOL

Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2020 u 20:51
Originalno postovano od strane Boni Boni piše:

A ti Baho, ne traži dlaku u jajetu... ili u bureku sa sirom, ako više voliš...LOL
Znaš da je to "nemačk"i jezik... LOL

Ma zapravo sam pohvalio većinu prijevoda... Pa bi bilo šteta ne dotjerati još malo radiovih što ne kontaju... I sam bih, ali nemam kad (onda bi to već bilo traženje dlake u jajetu... jbg)... LOL

-------------

Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2020 u 20:51

lako je tebi boni, ti si dobila oko za švabe, razlikuješ Hansa od Ota, Uwe od lothara, Guntera od svih njihLOLLOL  Mi ostali odustali nakon prve sezoneLOL
Ona je svog Hansa davno ugledala...  LOL

-------------

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2020 u 19:17
Nadam se da se payutti ne ljuti što sam uletio s prijevodom zadnje epizode (namjerno sam nju da ne bi slučajno isto prevodili)... Smile

-------------

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2020 u 22:37
Originalno postovano od strane baho baho piše:

lako je tebi boni, ti si dobila oko za švabe, razlikuješ Hansa od Ota, Uwe od lothara, Guntera od svih njihlollol  Mi ostali odustali nakon prve sezonelol

Ona je svog Hansa davno ugledala...  lol

Što je je...Ostario je malo, valjalo bi ga zameniti nekim mlađim.

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2020 u 17:03
Eto i 7. (posebno za one što vole gledati otpozadi)... LOL

-------------

Objavio: Sanja94
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2020 u 23:29
Za seriju sam sasvim slucajno saznala putem jutjuba pocetkom juna meseca 2020. :D I to sve zahvaljujuci Lisi Vicari (Marthi), posto sam odgledala njen novi film Isi i Osi (nista specijalno) i tako istrazivala njen rad, listala sta ima od serija i filmova, glumica mi je delovala lepo i nesto posebno simpaticno. I eto naletim na trejler Darka. Sam naziv me privukao, a tek video. Ijao, odgledala sam prvu sezonu za 2 dana - 17.6.2020. i 18.6. :D Drugu sezonu sam odgledala isto tako samo tokom 1 dana 24.6.2020. i 3. sezonu 27.6 i 28.6 :D
Malo je reci da sam odusevljena i pricom, a tek glumcima - sto mladjim to i starijim. Svaka cast onima koji su bili zaduzeni za kasting, svako lici na svoju ulogu (proslost, sadasnjost, buducnost). Po mom misljenju ocena 9/10. Par sitnica mi se nisu dopale, ali ostalo sve je odlicno osmisljeno i kraj je kakav treba da bude. 
Najvise od svega mi se dopada sto su od samog pocetka serije odlucili da ima samo 3 sezone i toga su se pridrzavali, nikakva popularnost i nikakve pare da produze seriju nisu uticale. Kao sto rade sa mnogim drugim serijama. Npr. La casa de papel, odlicne 2 sezone i zaista su tu trebali da zaustave i kraj. Medjutim napravise i 3 i 4, nidje veze i potpuno su (mene barem razocarali). Em sad je razvlace na 5 i 6, a poznavajuci spance bice i 7  -.- 
Kako god, to me je eto odusevilo, kao i kraj koji je smislen i zaista drugacije ne moze biti. Odusevio me i nacin prikaza radnje, nisam gledala neku seriju koja ima toliko likova, zapleta, obrta, taman nesto mislim da sam shvatila pa me odmah u narednim epizodama to razuveri. Ludilo od serije. Stalno sam se pitala - sta se ovde dogadja, ko je kome majka, otac, deda :D Bukvalno sam morala da zapisujem imena i ko je kome sta. Eto tako, moji utisci. Pozdrav za sve i hvala na prevodima.. ^_^ Divna serijaa 

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2020 u 23:55
Mislim da je Lisa glumila glavnu ulogu u onom filmu Luna (prevodio sam ga, pa mi naumpalo)... Film je možda "onako-onako", ali je ona solidno odglumila (glavnu ulogu), mada sam već podosta zaboravio.

Čisto, ako tražiš da znaš da ima prevedeno...

Mada se definitivno vidi njeno sazrjevanje kod seriju, više nego kod većine ostalih glumaca... U trećoj sezoni je definitivno zrelija nego u prethodnima.

E, da... ona djevojčica mi je super, što glumi Elizabeth - da sad ne tražim kako se zove (jesam nekad prije).

Slažem se... casting je, inače, odličan... Ali kad smo već kod toga, možda je Martha srednjih godina previše zapostavljena. Skoro ništa ne govori i uglavnom služi radi dekoracije (nasuprot Jonasu srednjih godina, koji je imao svojih momenata). To je možda jedna od mana.

A takve su Švabe - vole se držati predviđenog. Radije će raditi neku novu seriju. Npr. jedva čekam onu Tribes Of Europe (ista produkcija i mislim isto za Netflix).

-------------

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 00:21
Šta reći... Lepo su zaokružili priču.
Odličan kasting i pozadinska muzika. Vrhunska kinematografija. Baš su vodili računa o detaljima.
Jedino mi je smetala prevelika teatralnost u pojedinim scenama...

-------------

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 00:58

E, da... ona djevojčica mi je super, što glumi Elizabeth - da sad ne tražim kako se zove (jesam nekad prije).

Carlotta, slično kao njena majka u seriji.

-------------

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 00:58
Eto od mene i 6. Kad stigne payutti, bit će 5. LOL
Ne bi meni bio problem (jer mi ide brže s njemačkog, a i zguram na 350-tak linija - jedino je 8. bila malo duža), ali ako je čovjek počeo da mu se ne s**** u posao LOL

-------------

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 00:59
Originalno postovano od strane NaEdenCovekBratMu NaEdenCovekBratMu piše:

Carlotta, slično kao njena majka u seriji.
Majka ili kćerka? Kokoš ili jaje? LOL

P.S.
Da, Carlotta von Falkenhayn (valjda Karlota) - našao...
Majka u seriji je Charlotte (Šarlot)
E da... glumila je i u Parfemu (seriji)... Smile

-------------

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 01:23

Majka ili kćerka? Kokoš ili jaje? lol

Da.

-------------

Objavio: Sanja94
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 20:45
@baho Iskreno, nisam toliko puno istrazivala nemacke serije i filmove, ali definitivno cu se time pozabaviti. Nemacki mi sve lepse zvuci, ranije kad sam ga ucila u skoli mrzela sam ga, a sad rado bih ucila :D
Potrazicu taj film Luna i filmove od ostalih glumaca. Najvise mi se dopao Noa (mladji i stariji - nadam se da imaju dobre filmove) i inspektorka Sarlota mislim da se zove Carolina.
A za Lisu verujem da je sazrela uz ovu seriju a i svi ovi glumci, bice im odskocna daska za sve buduce projekte. I bas mi je drago.
U pravu si za Martu srednjih godina, bukvalno se u par scena pojavila i toliko, dok Jonasova verzija je prikazala toliko toga i vidimo razvoj dogadjaja i licnost kako se menja. Ima nedostataka serija normalno, ali svakako za mene je trenutno najbolja. Videcemo ko ce podici nivo :D
Jos jednom hvala na prevodima... Clap

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 20:54
E, da... Ono što sam pomislio dok sam gledao - pogotovo zadnje epizode...

Ova serija je prilično dobro štivo za one koji uče njemački pa traže nešto da to malo upotpune.
- Govore veoma čisto.
- Često govore i sporo (pogotovo kad govore Adam, Eva, Claudia ili one naracije).

Negdje sam gledao intervju s autorima i spominjali su da su namjerno željeli da Winden (koje je fiktivno mjesto) ne bude moguće povezati ni sa jednim dijelom Njemačke konkretno, nego da se svako može pronaći ukoliko dolazi (ili je boravio neko vrijeme) u tako jednom malom mjestu. U tom smislu je valjda i jezik veoma čist, lišen bilo kakvih dijalekata... Za razliku od (npr) onog Hindafinga, koji je ciljano smješten u Bavarsku i to u dijelu na granici s Češkom, gdje i Nijemcima treba titl... LOL

-------------

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 21:14

Negdje sam gledao intervju s autorima i spominjali su da su namjerno željeli da Winden (koje je fiktivno mjesto) ne bude moguće povezati ni sa jednim dijelom Njemačke konkretno, nego da se svako može pronaći ukoliko dolazi (ili je boravio neko vrijeme) u tako jednom malom mjestu. U tom smislu je valjda i jezik veoma čist, lišen bilo kakvih dijalekata... Za razliku od (npr) onog Hindafinga, koji je ciljano smješten u Bavarsku i to u dijelu na granici s Češkom, gdje i Nijemcima treba titl... LOL

Ja sam negde čitao da je Adam pričao na neki saksokski dijalekt. Smile

Takođe, svaka čast maloj Elizabet, koja je glumila gluhonemu osobu. Jedno je biti veteran glumac i odglumiti osobu s nekim poprečenostima, ali da to radi dete koje (pretpostavljam) nema iskustvo u glumi je za svaku pohvalu. Smile

-------------

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2020 u 21:56
Nisam osjetio nikakav dijalekt... Ne znam, moguće. Ali jako su se trudili da likovi budu dosljedni. A u tom slučaju ne bi bilo dobro da se razlikuje puno od Jonasa.
Gledao sam i neki intervju s glumcima koji su glumili mladog i starijeg Jonasa. Govorili su kako su ih na kastingu detaljno uporedili, što fizički, što na drugi način... Išlo je dotle da su morali imati skoro isti nos. A dok su snimali scene, uvijek su oni koji glume druge verzije bili prisutni.
Tako je, npr, "stariji Jonas" rekao da je karakter najviše gradio na sceni iz 1. sezone kad Jonas na kiši odbija Marthu (ko je gledao zna o čemu govorim). Tj. da je to jedna od stvari koja oslikava njegovu žrtvu.

-------------

Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2020 u 03:14
Originalno postovano od strane blekideks blekideks piše:

nigde nema prevod za 5-tu epizodu trece sezone
Zato što se ovo gleda do pola, pa otpozadi... Dok pogledaš bit će, taman... LOL

Sad ozbiljno, ovo nije tema za potražnju prijevoda. A oni što ispunjavaju želje, obično su plaćeni za to.
Da budem još ozbiljniji: Da si čitao (ili čitala) temu pronašao bi odgovor na pitanje u nekoliko postova unazad.
I da, bit će kad bude... Smile

-------------

Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2020 u 09:52
Koje putovanje, vrhunska trilogija!

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2020 u 20:33
Stajala mi je S01, 2god. na hd-u.Neko kaze ekstra, neko kaze nije nesto i ja ajd konacno da vidim sta je ovo.Pogledah sve za jedno 10-ak dana.Utisci, podeljeni.Nemacki jezik je plus za samu seriju.Atmosfera jeste dark.Likovi ... Ovde je tesko ceniti o likovima, zbog same tematike serije ali jedino, sto u ovom segmentu zelim da istaknem, je to da je po meni pop Noa morao mnogo vise biti zastupljen u seriji jer je jednostavno, najjaci lik.Radnja ide svojim tokom i u odredjenim periodima zna da smori.Sta smara?Smara to, sto je 2/3 radnje smesteno u dijalozima, trijalozima, cetvoroijalozima ili kako se vec to kaze i gde obicno to prerasta u besedu jednog lika a u svrhu otvaranja ociju, slepima kod ociju i ubedjivanja slepih kod ociju, da je svet oko njih mnogo vise nego sto su mogli i da pomisle, pa sve i sa tim da nisu slepi kod ociju.Pardon.Serija moze da se pogleda a mozda bi i trebalo.Zasto?Zato jer jeste drugacija od vecine onog sto se nudi a nije da nema ni stvarnog kvaliteta.Ponavljam, da ce strpljenje posmatraca u odredjenim segmentima iste, biti na iskusenju.Eto recimo preporuka od mene, pa sta vam bude, ko jos nije "liznuo" od ovog.Hvala svima za prevode!!!!!E i Nena je ok, cisto da se malo prisetim.

Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2020 u 01:06
Vrhunsko finale trece sezone , nema tu puno sta da se kaze . Meni licno ce ostati iliti postati jedna od onih koje cu se setiti i za 20 godina.

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2020 u 19:45
Originalno postovano od strane dzindzin16 dzindzin16 piše:

Stajala mi je S01, 2god. na hd-u.Neko kaze ekstra, neko kaze nije nesto i ja ajd konacno da vidim sta je ovo.Pogledah sve za jedno 10-ak dana.Utisci, podeljeni.Nemacki jezik je plus za samu seriju.Atmosfera jeste dark.Likovi ... Ovde je tesko ceniti o likovima, zbog same tematike serije ali jedino, sto u ovom segmentu zelim da istaknem, je to da je po meni pop Noa morao mnogo vise biti zastupljen u seriji jer je jednostavno, najjaci lik.Radnja ide svojim tokom i u odredjenim periodima zna da smori.Sta smara?Smara to, sto je 2/3 radnje smesteno u dijalozima, trijalozima, cetvoroijalozima ili kako se vec to kaze i gde obicno to prerasta u besedu jednog lika a u svrhu otvaranja ociju, slepima kod ociju i ubedjivanja slepih kod ociju, da je svet oko njih mnogo vise nego sto su mogli i da pomisle, pa sve i sa tim da nisu slepi kod ociju.Pardon.Serija moze da se pogleda a mozda bi i trebalo.Zasto?Zato jer jeste drugacija od vecine onog sto se nudi a nije da nema ni stvarnog kvaliteta.Ponavljam, da ce strpljenje posmatraca u odredjenim segmentima iste, biti na iskusenju.Eto recimo preporuka od mene, pa sta vam bude, ko jos nije "liznuo" od ovog.Hvala svima za prevode!!!!!E i Nena je ok, cisto da se malo prisetim.

Nakon izvesnog vremena, neke stvari iz serije mi i dalje skackaju po mislima.Zato, preko ovog komentara, moram da dodam jos jedan podeok vise u oceni, iz nekog postovanja mozda, ka samoj ekranizaciji ili prici ili sta vec.Ovo ipak ima nesto sto zavredjuje da bude primeceno, pa i mnogo vise od toga, beeeez obzira na nedostatke.

Objavio: memich
Datum objave: 10.Svibanj/May.2021 u 14:04
Nakon dugog čekanja napokon dođe i ovo na red. Odgledao sam prvu sezonu čim je izašla, ali sam ipak odlučio da sačekam da se kompletira serija pa da odgledam sve u komadu.

Toliko toga ima da mi sviđa u vezi ove serije, pa da ne kucam previše, gluma je dobra, produkcija je top, a misteriozni karakter serije i način na koji je sve ispričano je nešto što mi je posebno sjelo. Ne znam šta bih rekao da ne spojlam, treba to vidjeti :)

Ima nedostataka koji nisu neka smetnja, osim pretjeranog filozofiranja, zbog toga su dijelovi nekih epizoda bili dosadni.

Ovo je serija koja se definitivno može više puta gledati. Iako to inače ne radim, sigurno je gledam opet. Serija je intrigantna, a mojim ušima će dobro doći da se malo više naviknu na njemački.

9/10

Objavio: Boxter7
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2021 u 21:23
Definitivno jedna od boljih serija ikada. Sve tri sezone su vrhunske, bez pada i preteranog razvlacenje. Gluma i produkcija vrhunska. Serija koja se definitivno ne zaboravlja!

Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2022 u 01:01

Meni je ova serija ,posle odgledane prve sezone i prve epizode druge, jedno usiljeno , tendeciozno filozofsko-pseudopsiholosko obicno preseravanje. Nisam ovde pronasao za mene nista interesantno. 
 Ovo mi deluje kao tinejdzerska seria za gledaoce odrasle na holivudskim produkcijama.
Tako da ja ovo dalje nemam nameru de gledam. Pitam se na kojim je ''drogama'' bio reziser kad je pravio ovaj vremensko prostorni gulas...
 Kad je vec rec o vremenskoj petlji - vracanje u proslost  pa u  sadasnjost, mnogo je smislenija serija Tamna strana meseca u produkciji Bbc i u ruskom rimejku mada je to serija podpuno drugog tipa.
 Reziser koji je radio Dark ,je rezirao fenomenalan film  https://www.imdb.com/title/tt1361835/?ref_=nm_knf_t3" rel="nofollow - The Silence (2010) - IMDb  pa bih ga svim ljubiteljima njegovog rada preporucio.

Mislim da sam jedini na sajtu koji misli ovako o seriji, pa se nekad pitam da li sam normalanSmile jer sam cesto u kontri u odnosu na vecinski filmski ukus...

Objavio: MetalikeOperiteKose
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2022 u 12:48
Nisi jedini. Počeo sam je gledati pre par nedelja. Od prve 4 epizode, na 3 sam bukvalno zaspao. 
Sporo, dosadno, učmalo... mada to i ne čudi kad je Netfliks u pitanju, oni su akrobaciju "sat vremena solidne radnje razvucimo na 10 sati, tako što ćemo dodati tone ispraznog naklapanja", doveli do "savršenstva". 
Ovo što sam video u te 4 epizode, da se oduzme jeftino filozofiranje - komotno je moglo stati u jednu.
Od tada je "na čekanju"... možda nastavim u trenucima teške dokolice, kad ne bude bilo baš ničega za gledanje... čak ni paukova po ćoškovima plafona...

Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2022 u 13:02

Konacno da se ovde ''nadje'' neki pametan covek i da me potvrdi. Hvala bogu, vise nisam ovde Don Kihot i sada mi je lakse. Nisam vise usamljen.
 Doduse, ja sam jedini ovde na sajtu rekao da mi je  serija Bron u koju se svi odreda kunu bila dosadna i da sam odustao posle tri cetiri epizode .Isto vazi i za Killing, digo ruke jos na pocetku.
 Mozda i nisam u pravu. Jednog dana cu da odgledam taj Bron makar na silu pa da vidim zasto ga svi toliko hvale.

Objavio: kjovo
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2022 u 12:55
Aleks sada def nisi jedini ,evo odgledao prvu sezonu jedva nekako i pocinjao drugu pa jedno pet puta ali nikako nece pa nece. Razmisljam sta nije u redu ,vadim se na raspolozenje pa na umor ali evo do dan danas nisam nastavio. Sad posle ovoga sto si ti napisao shvatio sam da ipak nije samo do mene i vrv necu ni pogledatai jer ako moram jos i beleske da hvatam da bi gledao ,neka hvala. 
Jedino sto sam pored nje poceo da gledam dansku Rain koju su svi ispljuvali a eto meni bas legla i preporucio bih je.

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2022 u 14:28

Kjovo, Seniore, ajde da ovde osnujemo opoziciju na sajtu.Smile
Odmah vas stavljem pod prijatelje ovde.
Hvala bogu da je neko ovde jos digao glas protiv filmske povrsnosti.
Obojici cu na pm da posaljem par preporuka  za serije i filmove a i vi uzvratite...

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2022 u 15:34
Vala baš, pošto nam je malo podela inače pa bi mogli još koju da smislimo LOL
Šalim se, ne shvatam naravno taj post iole ozbiljno, volim da se glupiram, taman ste me podsetili da konačno overim vražiju seriju, uvek zaboravim na nju. Thumbs Up

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2022 u 17:37

Kjovo, Seniore da mi ovde lepo napravimo koaliciju ?Smile

Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2022 u 17:59
Nije ovo toliko loše, fin je ambijent, sivilo varošice obavijene misterijama, nestalom dečurlijom... 
Izdržah skoro dve epizode. th-boy16 Sto godina bi mi trebalo da popamtim imena likova, mešao sam ko se kako zove od te nestale dece pa se nepotrebno gubih u tim, inače, krajnje jednostavnim glupostima. Zapravo je jedna od stvari koja mi je smetala previše tragova odmah sa prvom epkom, nezgodno je upravljati misterijama, sa jedne strane uvredljivo je kada mi daju previše naznaka, tragova, sa druge strane je podmuklo ići sa pa previše (lažnih) mamaca koji bi me prevarili. Srećom pa me zbilja ne intrigira išta tu, lako je pretpostaviti o čemu se zapravo radi, samo je pitanje da li gledaoca radi ili ne sve to, zanimaju li me detalji, hajde i ako znam šta je po sredi, da li bi me onda intrigiralo da saznam i zašto ili šta se potom dešava(lo) sa likovima? Kako bilo, mene ne privlači da nastavim sa sezonom, ne mislim da je odveć loše postavljena priča, ni likovi mi nisu antipatični, prosto me, jbg, ne zanima šta će se desiti sledeće niti me intrigiraju odgovori na pitanja koja bih, eventualno, imao. 

Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2022 u 18:20

Osnovni zadatak serije je da gledalac jedva ceka sledecu epizodu.
Posto ovde lepo si rekao za tebe nema toga , sve je jasno.
U  nasem kvartetu ima nas vec cetvoro  kojima ne odgovara serija...

Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2022 u 18:55
Zašto ti je, zaboga miloga, stalo iole do toga da se slaže iko? LOL

Nah, ja sam sanjar, budala, volim da verujem da smo svi jednaki, da je svejedno potpuno kako ko šta doživljava, tu smo valjda da delimo tu ljubav i strast prema filmu, svako na svoj način, iz svog ugla. Nebitno je ako i doživljavamo sve dijametralno suprotno, meni makar. 

Okreće mi se utroba od npr Disney studija no ne vidim fanove Marvel, Star Wars i disney porodičnih crtaća kao kakve gledatelje koji su mi suprotstavljeni LOL ne fali mi društvo istomišljenika, zapravo mi je i jedan Puppet previše u životu, šta bih tek sa onima koji svet vide mojim očima tj svojim poput mojih, kukala im majka, dovoljno tuge i bola je donelo meni samom, neka ih na nekoj drugoj strani bolje LOLLOL

Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2022 u 20:19
Ne znam šta se uzbuđavate. Niste morali ni da počinjete gledanje da sve bude jasno. Jeftin mirror efekat na plakatu, nemačka produkcija koja je za 100 godina dala Mabuzea, Das Boot i Hajdi, loša imitacija Stranger Things. Razumem izazov da se proviri malo, ali iskustvo i trejler su obično dovoljni.

Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2022 u 20:44
Dali koješta još, Fassbindera i Herzoga, Wendersa blabla. Hajdi je valjda iz zemlje sira, čokolade, satova, nožića i banaka, no ti valjda misliš na Klumovu. LOL

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk