Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Absentia (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=86919
Datum ispisa: 18.Srpanj/Jul.2026 u 18:42
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Absentia (2017)
Objavio: Wex31
Tema: Absentia (2017)
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2017 u 17:15
Dobar titl iako bi ga se mozda jos moglo malo doraditi

Odgovori:
Objavio: rradovan
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2017 u 18:09
Tanka serija, a svakako treba doraditi i korigovati titl.

Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2017 u 18:18
Šlampavo napisano (kao da su spojili elemente iz nekoliko posve različitih serija) i šlampava gluma.

Ne zaslužuje dalje gledanje no gledat ću do kraja, želim vidit kako će se izvući iz ovog što su u prvih 6 epizoda zakuhali..

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Objavio: crnnica
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2017 u 00:06
Originalno postovano od strane subrianca subrianca piše:

Šlampavo napisano (kao da su spojili elemente iz nekoliko posve različitih serija) i šlampava gluma.

Ne zaslužuje dalje gledanje no gledat ću do kraja, želim vidit kako će se izvući iz ovog što su u prvih 6 epizoda zakuhali..

Nažalost, nisu se nikako izvukli.
Glumce kao da su sa buvljaka skupljali (Stano, izvini, volim te, al što sad ljubav ima s tim...), priča tanka, nepovezana, zatupljena na kraju do maksimuma.
Samo za die hard Stanine fanove (a tu spadam i ja, je l' te...).

-------------
Možda spava sa očima izvan svakog zla,

Izvan stvari, iluzija, izvan života,

I s njom spava, neviđena, njena lepota;

Mozda živi i doći će posle ovog sna.

Možda spava sa očima izvan svakog zla.

Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2017 u 00:33
Volim Stanu, no zapet je slab i neuvjerljiv.
Uvesti nepoznatog lika koji će ispasti kriv za sve što su zakuhali spada u početničke greške koje ozbiljna serija ne trpi.
Oko koje krvari...ConfusedOuch

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2018 u 20:15
Obnovljeno za 2. i 3. sezonu Wink

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: franc-prijatelj
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2018 u 16:39
Serije, koji se ne mogu usporediti sa sličnim zapadno-eurpskim. Sve je tu nekde isto!

Objavio: zarko-mahovic
Datum objave: 04.Travanj/Apr.2018 u 18:41
Stana, volim te ali bolje bi bilo da si snimila 9. sezonu Castla!

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 17.Rujan/Sep.2018 u 23:24

Objavio: robin12345
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2018 u 07:45
život je kratak, odustao sam nakon druge epizode...

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2019 u 02:01

Objavio: HiDe
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2019 u 21:43
Ne vidim da iko prevodi ???

Objavio: cersei
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2019 u 22:16
e sad jel to pitanje namjere ili ono koje se briše?LOLLOL

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 20.Lipanj/Jun.2019 u 21:54
Drugu sezonu prevodi zokiCG ⚡

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2020 u 01:04
Sezonu 3 prevodi zokiCG ⚡

Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 30.Rujan/Sep.2020 u 19:54
Poceo sam da je gledam samo radi Stane Katić , ali kad sam krenuo drugu i treću epizodu , rekao sam da  mora da se odgleda svaka epizoda. Preporuka.

Objavio: SIN
Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2022 u 16:37
Ok, malo sa zaostatkom od godine i kusur, ali ... Embarrassed

Počeo gledati jer sam nedavno slučajno upao u jednu epizodu na TV-u, ali odmah skužio da je nešto zanimljivo, pa ajmo na torrente Big smile
Moram priznati da ne razumijem većinu kojoj je ovo jako loše. 1. i 3. sezona jako dobre, 2. za ocjenu slabija. Sve u svemu iznadprosječno, što se tiče serija. Vrlo malo je boljih, puno više lošijih. I da traju barem 3 sezone.

Stana je odlična glumica, svojevrsno otkrivenje (i još s ovih prostora) i žao mi je što se toliko fokusirala na meni bezveznu Castle-sapunicu, mada je i tamo odlična (u jedno 4-5 epizoda koje sam uspio provariti, ali dalje nije išlo). Ali ok, tu je zapravo stvorila ime, pa je ipak razumljivo da je ostala dokle je išlo.

No, to je glumica za ozbiljnije uloge, koja može nositi glavnu ulogu (što ne može na uvjerljiv način jedno 80% glumaca i glumica), a ova u Absentiji je dobar korak u tom smjeru.
Iako, rijetki neameričkog porijekla (pogotovo prezimena/imena) uspiju napraviti značajnu karijeru.
(function(){window['__CF$cv$params']={r:'6d4b11b24956fc61',m:'0aef5a75d864a1fc5ea582390c68eb24101156d3-1643381803-0-AdfNpCaebrRPGMXM0UyG4uRrsSS0MZ2CVboXqYRpHwAPB6niqN3rlh7eAVflUkXpLOpuLF16XK08vXEmDEMRjLtLm6+QoD1KZTlubH3S2/A+7cigKk4hLrm+UVpu30LwTesmx8ewJtZkDNJMc/OJk8Cb4EDMAlcUTAJyl1Lqnar8SuYEPYeTgn389FkbUntygv3f1iwzxGdXfTfIqo4IUG8LHAls8iym737wqFAoHEgd',s:[0x7f447763b9,0x72d2a314ec],}})();

Objavio: bgvracar
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2024 u 21:17
O.k. nakon izvesnog vremena i sređenih utisaka, može li se preporučiti ova serija nama koji je još uvek nismo odgledali? Pitam to, jer me je zaintrigirala. Izgleda mi kao "The Mentalist" na steroidima ili LSD-u. LOLLOLLOL

Datum objave: 26.Listopad/Oct.2024 u 21:40
Zašto ne? Pa nije nešto od prije 30 godina, pa već zastarjelo.
Mentalist je "kamilica" u rangu s navedenim Castleom. Ja to ne mogu gledati, a nije da nisam probao.
Absentia je više kao Bron/Broen (Most) - prva mi pada na pamet - iako ne baš toliko dobra, ali sve u svemu osjetno ozbiljniji tip serije nego Mentalist. Naravno, neće se svidjeti svima, ali to je druga stvar.
Šteta da je samo 3 sezone, ali nekad je bolje tako nego se izgubiti u bezidejnosti.

Datum objave: 26.Listopad/Oct.2024 u 21:50
Originalno postovano od strane SIN SIN piše:

Zašto ne? Pa nije nešto od prije 30 godina, pa već zastarjelo.
Mentalist je "kamilica" u rangu s navedenim Castleom. Ja to ne mogu gledati, a nije da nisam probao.
Absentia je više kao Bron/Broen (Most) - prva mi pada na pamet - iako ne baš toliko dobra, ali sve u svemu osjetno ozbiljniji tip serije nego Mentalist. Naravno, neće se svidjeti svima, ali to je druga stvar.
Šteta da je samo 3 sezone, ali nekad je bolje tako nego se izgubiti u bezidejnosti.

Hvala na brzom odgovoru. Smile Thumbs Up

Mentalist sam povezao sa ovom serijom više u kontekstu činjenice da u oba ostvarenja postoji misterija koja se treba rešiti. Samim gledanjem trejlera, primetno je, da je pomenuta serija sa Stanom Katić daleko mračnija. Bitno mi je samo da ne bude previše praznog hoda i da ne uđem u neku fazu dosade dok gledam istu.

Datum objave: 26.Listopad/Oct.2024 u 22:20
To je krimi-serija, ozbiljnijeg, mračnijeg karktera, to svakako.
Ja praznog hoda baš nisam našao (iako, kod svake višesezonske serije možeš naći zanimljivijih i manje zanimljivih epizoda ili podradnji, to je normalno), odgledao sam je već 2 puta, a pošto je zadnji put bilo prije 2 godine, mogao bih i još jednom.
Iskreno, meni jedna od rijetkih serija koje mogu ponovo gledati, a takvih bi mogao nabrojati možda 5 komada za zadnjih 25 godina.

Moguće da sam koju jako dobru propustio, jer je u zadnjih 10-15 godina prava inflacija toga, ali nekako sumnjam.

Datum objave: 04.Studeni/Nov.2024 u 09:41
Izbindžovao sam prvu sezonu. Ova serija je baš po mom ukusu. Ostaje da se vidi šta su smislili u preostale dve sezone, pošto je kraj prve uglavnom dao odgovor na misteriju koja čini osnovu radnje. Verovatno su zadržali još po koju kartu u rukavu, koja će omogućiti da se priča i dalje prati sa uzbuđenjem.

Ako ste očekivali Stanu Katić iz "Castle", zaboravite. Ovde je žena bleda, ispijena, izgleda kao duh... dok se provlači kroz ovu mračnu, tešku i mučnu priču. Kroz seriju provejavaju kadrovi sa mračnim, maglovitim pejsažima hladnog Masačusetsa.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2024 u 10:29
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Izbindžovao sam prvu sezonu. Ova serija je baš po mom ukusu. Ostaje da se vidi šta su smislili u preostale dve sezone, pošto je kraj prve uglavnom dao odgovor na misteriju koja čini osnovu radnje. Verovatno su zadržali još po koju kartu u rukavu, koja će omogućiti da se priča i dalje prati sa uzbuđenjem.

Ako ste očekivali Stanu Katić iz "Castle", zaboravite. Ovde je žena bleda, ispijena, izgleda kao duh... dok se provlači kroz ovu mračnu, tešku i mučnu priču. Kroz seriju provejavaju kadrovi sa mračnim, maglovitim kadrovima hladnog Masačusetsa.

Ja sam ovo počeo, sećam se prve sezone kroz maglu, ono sa vodom, retrospekcije, itd i ne sećam se zašto sam prekinuo.  Hajde probaću ponovo.

Skoro uzeh Teacup isto me odbila prva epizoda nešto mi je u stilu Jordan Peele-a, i malo dosadno, ovako po komentarima naših sa druge grupe, baš im se svidela serija. I za nju moram da se naoružam strpljenjem.  

Datum objave: 11.Studeni/Nov.2024 u 23:31
Taman kad pomislih da je prva sezona dala odgovor na misteriju, ova druga ispade još luđa i napetija a priča se dodatno zapetljala. Boga pitaj šta će nam ponuditi u poslednjoj sezoni. Ovu prethodnu sam izbindžovao za vreme produženog vikenda, što inače retko činim u poslednje vreme kad su serije u pitanju. Smile Wink

Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Studeni/Nov.2024 u 09:22
I ja sam ovo mislim odgledao prvu i prestao i stvarno se ne secam zasto. Moracu da odgledam ,a Teacup obavezno pogledajte ,meni odlicna.

Datum objave: 12.Studeni/Nov.2024 u 10:37
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

I ja sam ovo mislim odgledao prvu i prestao i stvarno se ne secam zasto. Moracu da odgledam ,a Teacup obavezno pogledajte ,meni odlicna.

Ti si otprilike peti na kojeg nalećem po forumima, a da se ne seća zašto je prestao da je gleda. Trebalo bi da se zove Amnezija/Amnesia, a ne Absentia. LOLLOLLOL

Datum objave: 12.Studeni/Nov.2024 u 10:40

Da isto, pogledao prvu i odustao, i ja se pitam zašto, uzeo The Last Night at Tremore Beach i on me malo davi, rekoh mislim da su trebali da skrate broj epizoda, i u planu Disclaimer, a počeo sam i Teacup, mene je nešto početak smorio, podseća me na Jordan Peel-a, konji, pretnja, itd moram se naoružati strpljenjem izgleda, i drugima je odlična, eto Jovo i tebi se sviđa, i mojoj supruzi mada nezavisno gledamo ona je nastavila do kraja, ja nisam odmakao od prve epizode.

Datum objave: 12.Studeni/Nov.2024 u 10:42

Ti si otprilike peti na kojeg nalećem po forumima, a da se ne seća zašto je prestao da je gleda. Trebalo bi da se zove Amnezija/Amnesia, a ne Absentia. LOLLOLLOL

LOL Bukvalno, Tabula Rasa već ima Wink. Proveriće se.

Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Studeni/Nov.2024 u 10:57
Ma mislim jednostavno da sam u to vreme gleao vise serija,ona me zanimala i poceo i vrv rekoh nastavicu i zaboravio na nju posle. Sigurno nisam prestao zato sto mi se nije svidela vec sto rece bgvracar amnezija.

Datum objave: 12.Studeni/Nov.2024 u 11:07
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

LOL Bukvalno, Tabula Rasa već ima Wink. Proveriće se.

Ovo je sa nekog drugog foruma. LOLLOLLOL

Datum objave: 12.Studeni/Nov.2024 u 12:01

Taman kad pomislih da je prva sezona dala odgovor na misteriju, ova druga ispade još luđa i napetija a priča se dodatno zapetljala. Boga pitaj šta će nam ponuditi u poslednjoj sezoni. Ovu prethodnu sam izbindžovao za vreme produženog vikenda, što inače retko činim u poslednje vreme kad su serije u pitanju. Smile Wink
Ako ti je 2. bila dobra, onda ćeš nakon treće samo poželjeti da nije kraj.
Meni je druga, u oba gledanja bila najlošija. Ne puno, ali ipak. 
Zadnja je odlična, kao i prva, samo opet totalno drukčija.

Datum objave: 16.Studeni/Nov.2024 u 21:29
Završih seriju. Moram reći da mi je ova treća sezona malo slabije legla zbog diskontinuiteta sa radnjom iz prethodne dve. Znatno je dinamičnija, akcija neprestano traje, uzbudljiva je, ali jednostavno sam sadržaj iste, ostavio me je nekako ravnodušnim. Neubedljivi negativci, predugo trajanje jurnjave po bavarskim i austrijskim Alpima, nepotrebna priča sa sirijskim izbeglicama, nedovoljno razjašnjena priča o krtici u FBI kao i nemogućnost da se misterija poveže sa glavnim likom, što je od starta bilo "driving force" ove serije.

Datum objave: 17.Studeni/Nov.2024 u 17:11
Ja nisam tako doživio, meni je kao cjelina fino ispričana i završena, iako je svaka sezona skoro za sebe.
Btw. snimana većinom u Bugarskoj, kao zanimljivost.

Objavio: milovan-micovic
Datum objave: 26.Svibanj/May.2026 u 18:43
Je l iko ikada napisao ljudski titl za ovu seriju ?

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk