Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Mist (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=85811
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 13:47
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Mist (2017)
Objavio: marko-ivezic
Tema: The Mist (2017)
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 21:58
prva epizoda magle obećava a dalje ćemo vidjeti..

Odgovori:
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 22:51
Marko, prijavi bude li valjalo. 
Ne volim ni knjigu ni film pa se pitam trebam li gledati seriju.. 
To je kratka novela i malo je događaja za seriju, osim ako kane ubacivati sve i svašta po receptu Under the dome.                                                        

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Objavio: puppet_master
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:08
Probaj svakako prvu, meni je bila loša i posle 2 i po epizode. A opet, ne liči ni na noveletu (ili šta god da je već taj kratež) ni na film, meni naravno u negativnom smislu, jer mi je sve to bolje od ovoga. No, tebi se možda upravo zbog toga svidi...tek, likovi su mi :kolutaočima: nezanimljivi, najblaže rečeno. Smile

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:13
Pogledat ću iz znatiželje.

Ja zapravo imam primjedbe na priču, nekako mi nije kingovska u onom dobrom smislu već kao nešto što bi dobar pisac usput napisao, pa kako ispadne. I nedovršena mi je, nema kraja, a kod Kinga je uvijek strogo definiran kraj. 
Ni likovi mi nisu simpa (osim susjeda koji psuje svoju motorku LOL

-------------

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:17
King je meni sjajan pripovedač, koji retko kada zna da završi svoj roman. Smile Kraj u filmu je valjda Darabontova ideja, ne sećam se više kraja novelete, no sve mislim da je bitno različito od finala filma.

Meh, nebitno, ovo će svakako razvući do besvesti, pa kako kome legne serija. Smile

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:20
King je meni odličan, osim kad je loš. 
Prva knjiga mu je najbolja, nakon nje se naučio štancati.

Budu li utrpali u seriju sve živo, onda da; ono što se dogodilo je kratko i konkretno, uoipće ne vidim u kojem smjeru će ga širit...

-------------

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:26
Istina, Keri ispada da je najviše granica pomerila, no ja volim i "It", podseća me na Tvena, možda se tamo negde u budućnosti (ako je bude bilo, jasno) bude vodio i kao američki klasik. Smile Oda detinjstvu, unutar onog kao kosmičkog užasa. Slatko. Smile Primetih i da je ovaj pozni King, posle godina samoreciklaže, počeo ako ništa drugo, makar da me pogađa na emotivnom planu u skorije vreme, osećajniji su mu likovi, ima finih tonova sete (Lisina priča, i Dalas '63 npr ).

Ne znam šta još o seriji mogu reći LOL

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:29
IT je kao mala enciklopedija svega što je King ikad napisao. 
On je jedan od rijetkih koji zna pisati na teen teme, redaljka na curici (a cijela ekipa je ispod 12 god) mi je fantastična LOL

Natrag na Mist seriju - gledat će se barem pilot.

-------------

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:32
Originalno postovano od strane subrianca subrianca piše:

Budu li utrpali u seriju sve živo, onda da; ono što se dogodilo je kratko i konkretno, uoipće ne vidim u kojem smjeru će ga širit...

Više odvojienih skupina, razdvojena porodica, opasnost sa više strana, 'vamo lavovi, tamo tigrovi (bube i kakva recimo leteća gamad, godzila lookalikes idu i ruše crkve i bolnice,  hoće li se porodica susreti-ko će preživeti, šta radi vojska, šta nauka (i tehnika), fanatizam i renesansa...ma ima to da se kotrlja...ako je ne otkažu kao ono čudo po Dan Simmonsovom romanu. (zaboravih naslov...Summer's Night? )

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:37
Ne vjerujem da će Kinga otkazati, on uvijek dobro ide koliko god bilo glupo (Under the dome).

* I meni je draga Lisina priča - Kingov obračun s vlastitim demonima.

-------------

Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2017 u 23:45
Ništa od toga nisam mogao dalje od pilot epizode, ni Under the Dome (hajde nekako i pročitah roman), ni 11.22.63  ni Haven....ispada da su čak i sve one silne mini-serije od ranije meni bile bliže, iako niko živi nije umeo da ekranizuje Kinga, te nisam voleo išta od toga. (osim Darabonta i De Palme). Kubrick je ionako pravio svoj film LOL

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:00
Nije to ništa novo, Kingov horor je u glavi, kad to preslikaš na ekran izgubi se 89% intenziteta, ostane bljuzga.

Znaš što je meni filmski najdraže od Kinga? 
Onaj film o poludjelim autima i kamionima, ne znam kako se zove. To je toliko trešasto da je baš slatko i možeš ga uvijek ponovo gledati.

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:14
To sam i ja voleo, kao dete, tada kada se pojavio (Maximum Overdrive)...mlađani Estevez, imao par filmova koji su mi bili dragi, back in the '80s...i što mi je najčudnije bilo, ljudi su ga masovno pljuvali a recimo hvalili onaj užas od "It" ekranizacije...no Maximum Overdrive nije ni trebalo da bude išta više od onoga što je bio, dok je "It" iskasapljen, u svakom zamislivom smislu, dok mu svakako i nije mesto u skoro pa ništabudžetnoj televizijskoj adaptaciji. Ouch Iščekuješ li to? Smile Ja ne smem ni trailer da pogledam da se ne bih nervirao LOL iako postoje šanse da bude ok. 

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:21
To je moj dječji film i film za sva vremena, kao i Naked Gun, jednostavno legenda.

It serija u ono vrijeme nije ni mogla biti bolja, pa i ova nova koju najavljuju posigurno ne može ispratit knjigu.
Pogledala sam dva (ili tri?) trailera i ako nastave s trailerima pokazat će nam sve što ne želimo znati prije premijere (Mucavi Bil ne muca!) Confused
Jedva čekam, da!

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:29
Naked Gun, yep, sjajan, no ja nekako više voleo Top Secret i Airplane Tongue

Mada sam voleo mnogo Leslie Nielsena. Jednom sam se toliko divljački smejao gledajući Drakulu (Mel Brooksa) sa njim, i to na mestima kada su svi u bioskopu ćutali, hehe, bilo me je sramota. Obično se ne kliberim, čak ni kada mi je opako funny kakav film, no tada, gledajući Nielsena (a i Brooks je majstor) je bilo kao...ono kada si na sahrani (daleko bilo) i neki vrag uđe u tebe te ne možeš da prestaneš da se smeješ ko nenormalan. E, to je za mene Nielsen bio. Smile I taj film, smeh na sahrani. LOL 

Objavio: Atrahasis
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:31
Ne bih se složio da sve filmske adaptacije Kingovih priča i romana gube taj element "intenziteta"... Uzmimo za primer filmsku adaptaciju ove priče, režiju potpisuje Frenk Darabont koji je odradio i još neke Kingove priče (Zelena milja, Bekstvo iz Šošenka). Film je sasvim zadovoljavajuć, a King je izjavio da je oduševljen krajem filma  (koji je drugačiji od originala). Što se tiče ekranizacije (ne znam koje po redu) Kingovog romana "To", čini mi se da će verzija Andresa Mušietija biti sasvim zadovoljavajuća, sudeći po trejleru... U krajnjoj liniji King i nije neki vrhunski pisac, ali svakako ima dar da osmisli priču koja po svim svojim karakteristikama više liči na scenario nego na neki prozni oblik, pa otud sve te filmske adaptacije njegovih romana....

P.S. Seriju nemam vremena da gledam, ali pretpostavljam da je potuno gubljenje vremena i nas gledalaca i kamermana koji su je snimali...

-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:46
Originalno postovano od strane Atrahasis Atrahasis piše:

U krajnjoj liniji King i nije neki vrhunski pisac,

Naravno, nije King Joyce, ali filmove/serije po Joyce-u nikada ne bih gledao LOL, a zna ga se biti teško i čitati LOL Za mene je King vrhunski pripovedač, a ne vrhunski pisac, no meni su bliži dobri pripovedači Smile

Objavio: Atrahasis
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:47
Slažem se...

P.S. Još jedna dobra filmska adaptacija Kingovog romana je, po mom mišljenju, svakako i Mizeri.

-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:52
Originalno postovano od strane Atrahasis Atrahasis piše:

Slažem se...

P.S. Još jedna dobra filmska adaptacija Kingovog romana je, po mom mišljenju, svakako i Mizeri.

To sam zaboravio iznad navesti Ouch I taj film sam voleo, tek uvek prvo pomislim na Carrie, pa na Darabonta, te i na Kubricka (iako je on, rekoh, otišao na svoju stranu od Kinga), zaboravi se lako, jer ima sigurno 100ak ekranizacija, i tu ne računam studentske radove i kratku formu.  

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:52
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Naked Gun, yep, sjajan, no ja nekako više voleo Top Secret i Airplane Tongue

Meni je to sve u istom paketu, i danas ih gledam.

@Atrahasis,
nije to generalno. Ni riječ protiv Darabonta, meni se Mist kao proza ne sviđa, slaba je knjiga. 
Točno, nije King jak pisac, ali je voljen, i ja ga volim i jedva čekam novi It, pa nek bude i smeće.

Uz spomenuti Maximum Ovedrive, meni najdraži filmski King je 

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 00:56
Fuck, i Christine sam zaboravio LOL Mi, društvo u kraju, smo svaki krš od auta nazivali, iz ljubavi, Christine, i stalno smo se okupljali da bi gledali ili taj film, ili Road House/Point Break. Ja naravno voleo više Point Break, jer sam mnogo voleo Big Wednesday na koji se ovaj poziva.

Ne da sam raširio priču (mada, eto, bez mnogo muke se od The Mist dođe do Big Wednesday, itekako je povezano Smile), nego je jezivo šta uradih temi LOL No, hej, Knegi mi je lepo rekla da to sve sa spamom nije strašno, i ja verujem u tu procenu LOL

edit: uspavah svojim glupostima subriancu Unhappy Laku noć, hvala na druženju, volim kada se zapričamo o filmovima, ti imaš najviše strpljenja za moje lutanje LOL

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 16:26
Samo ti udri, barem smo oživili temu koja bi bez nas ostala na 3 i pol posta LOL

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 18:02

Samo ti udri, barem smo oživili temu koja bi bez nas ostala na 3 i pol posta LOL

Naravno Smile Dramim to gore predstave radi, svakako da je meni čitava poenta foruma upravo u tome iznad, deljenju ljubavi prema filmu, pa koju god već temu da okupiramo time LOL

Nego, sweetie, moramo svejedno da pazimo. Tongue Naime, ja sam jezivo zaljubljive prirode, a da sve bude mnogo gore, uvek ispadne i da se moji sagovornici iz nekog razloga (don't ask me why) vežu za mene Tongue So, nemoj tu da si mi mnogo nešto mila i vrcavo duhovita kao što znaš biti u opisima filmova & stuff, slobodno daj još onoga o Tarantinu ( LOL ) kako je super glumac a loš reditelj, preti mi sa čime već stigneš, gađaj me sa meni negledljivim špijunskim filmovima, kreni nešto o tome kako Ameri ne znaju da prave filmove (Bugarska je zakon and shit), ljubavni filmovi dave...čisto da bi se makar malo kao nervirali, povremeno, da ne bi stradali.  Tongue Nije mnogo dobro imati sjajnog sagovornika. Tongue Šteta što se i tebi ne sviđa rani Antonioni, jbg, to bi bilo super LOL

Nego, u ovoj The Mist su ipak i jedna Frances Conroy (iz meni sjajne Six Feet Under) i jedan Isiah Whitlock Jr (iz podjednako odlične The Wire ), te iako su mi svi likovi u Mist daleki, nije da nema užitka gledajući pojedine voljene glumačke face. Smile

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 19:20
Sve pet, sjećam se ja tebe s onog foruma koji je krepao, gdje nisam pisala nego samo čitala, nema tu iznenađenja  Big smile

Nisam ja Tarantina odbacila konačno i definitivno, nego samo segmente koje je pokrao pa paradira s tim kao sa svojim djelom, špijunske filmove (i knjige) ne volim ni ja, ni Ameri ni Bugari ne znaju kako se snima dobar film (no Rumunji da), ljubavni filmovi dave i gnjave, film Zgodna žena regrutirao je tisuće ruskih djevojčica u kurve i prostitutkinje LOL...
Tko kaže da ne volim ranog Antonionija, hm? Što je Le amiche ako ne rani Antonioni?

E sad, na temu: upravo idem pogledati pilot The Mist. Pa ćemo pričati.

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 19:29

Sve pet, sjećam se ja tebe s onog foruma koji je krepao, gdje nisam pisala nego samo čitala) , nema tu iznenađenja.

Fuck, dakle ipak me je sustigao zao glas LOL ne mogu mu umaći, kojim god imenom putovao LOL
Ta kako si me "prepoznala" ? (ruku na srce, ništa ne krijem, ta sve rekoh ionako u x tema, i sve je istina iako mi ne veruju ljudi ladno LOL )

Kakogod, razumemo se, samo strogo, uz što više konflikta, i biće sve ok LOLLOLLOL

Važi, zbilja me zanima tvoj doživljaj pilota jer se tebi nije svidela ni noveleta a ni film Smile

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 19:35
Lako te prepoznati - milice i rad u video klubu nekad davno LOL

Doći će do konflikta, uvijek toga bude kod okorjelih filmofila.

Novela je jedna od slabijih, a film je korektan, no nije me kupio.  Najbitnije stvari ni knjiga ni film nisu nam  pokazali (vojnu bazu koja rađa pretpotopne zvijeri i pušta ih na nevine žitelje američke pripizdine), serija bi to mogla.
Idem gledati.

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 21:03
Pogledala prvu.
Sporo ide, započeli su jako široko i ne znam zašto imam dojam da gledam Under the Dome.  Kad su se pojavile one šarene krave mislila sam da će ih taj čas prerezat po vertikali LOL

Svega ima i jako je kaotično, moglo bi se razvući na dvije-tri sezone  Confused

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 21:13
A likovi ti nisu smetali? Mene su oni oterali, svakako mi je to najveći problem tamo.

To je ta razlika između Kinga u romanima i (loše) ekranizacije Kinga. Jednostavno mi je potpuno svejedno šta će se desiti (ovako napisanim, vođenim) likovima. U romanima te makar veže za likove.

I onda, koja je poenta da pratim seriju? Događaje znam ili mogu da ih pretpostavim, teško da će me neko od scenarista iznenaditi ičime, likovi su mi nedopadljivi, i konačno, mora se, samo po sebi, proširiti sve, time i gotovo neizbežno zatupiti... Po meni, dakle. Smile

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 21:51
Prijevode radi Wuk86 👏

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 22:12

A likovi ti nisu smetali? Mene su oni oterali, svakako mi je to najveći problem tamo.

To je ta razlika između Kinga u romanima i (loše) ekranizacije Kinga. Jednostavno mi je potpuno svejedno šta će se desiti (ovako napisanim, vođenim) likovima. U romanima te makar veže za likove.

I onda, koja je poenta da pratim seriju? Događaje znam ili mogu da ih pretpostavim, teško da će me neko od scenarista iznenaditi ičime, likovi su mi nedopadljivi, i konačno, mora se, samo po sebi, proširiti sve, time i gotovo neizbežno zatupiti... Po meni, dakle. Smile

The Mist je intimna priča o mladom paru s malim djetetom.  Čim si uveo kćer tinejđericu, drogu, silovanje, ono, ovo, to više nema veze s Kingom, to je Under the Dome.

Događaje znaš i kad gledaš Titanic (svi se na kraju podave) i Anu Karenjinu (pod vlak), pa i sad svi čekamo 9 mjesec i IT, iako znamo o čemu se radi. dakle, nebitno je to...Nego je dosadno, nikad kraja, a tek prva epizoda Confused

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 22:18

Događaje znaš i kad gledaš Titanic (svi se na kraju podave) i Anu Karenjinu (pod vlak), pa i sad svi čekamo 9 mjesec i IT, iako znamo o čemu se radi. dakle, nebitno je to...Nego je dosadno, nikad kraja, a tek prva epizoda Confused

Eh, što volim kada tako neko izokrene kontekst svega što pisah ras

Aman, nije problem u tome što događaje znam, nego to što su mi likovi daleki, i tek se potom, sa time na umu, u sledećoj rečenici pitam "koja je poenta da je pratim, znam događaje i blablabla sve drugo"
Užasu jedan.  LOL

Izbacila si prvu rečenicu, uzela deo druge, izbacila i ostatak...i onda mi tu nešto o Titanicu i Karenjini, novom It ...

Najs, to ti pričam, biće nešto od nas (tj neće, no to je poenta LOLLOL

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 22:30
Puppet, jesi to tražio prije par postova?
Ja požurim podastrijet ti i opet nisi zadovoljan...Confused

Likovi su ti daleki jer to nisu Kingovi likovi nego nekakve proste karikature s jednom dominantnom osobinom kao u Under the Dome (ćaća je dobronamjeran, mama militantna, susjedi konzervativni, drot glup i agresivan, curica buntovna, peder je peder) i uopće se ne brinem što će s njima biti do kraja Star

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 22:39

Puppet, jesi to tražio prije par postova?
Ja požurim podastrijet ti i opet nisi zadovoljan...Confused

Likovi su ti daleki jer to nisu Kingovi likovi nego nekakve proste karikature s jednom dominantnom osobinom kao u Under the Dome (ćaća je dobronamjeran, mama militantna, susjedi konzervativni, drot glup i agresivan, curica buntovna, peder je peder) i uopće se ne brinem što će s njima biti do kraja Star

Zapravo sam te pohvalio iznad Smile i otkud opet nezadovoljan LOL Sve vreme sam zadovoljan, nije bilo prvog, time još i teže drugog puta mog nezadovoljstva. Smile

Problem je što nisam, zbilja, gledao Under the Dome, počeo pilot i ugasio na pola jer mi je bio potpuno negledljiv, pa nisam ispratio to poređenje.  A naravno da nije King, nego tim pisaca, čiji posao je, sam po sebi, da ga upropaste već u ideji da bi jedan Mist trebalo biti serija. Confused Ok jedna sezona, da se sprema 2 godine, uloži novac, dovede ili filmski reditelj, ili kakav velemajstor televizije...tu šansi potom ima.

Darabont je zamislio fin The Walking Dead univerzum, uprkos tome što nije imao dovoljno novca da uradi ono što je želeo, potom ga je AMC dodatno urnisao drugom sezonom, na silu je šireći u 13 epizoda i bez pravog materijala za toliko, smanjujući (!) ionako mali budžet, i onda cirkus, naravno.

Isto ovde, Mist zahteva potpuno drugačiju produkciju, koju niti jedna od serija koje smo navodili nije imala, time su sve iste, daleko od Kinga, uprošćene, jeftine, razvučene blabla.

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 22:44
E ako nisi gledao barem malo Under the Dome ne možeš skužit koliko su fatalno slične ove dvije serije, likovi, događaji, sve.
A od Under the Dome nema gore serije pa je s time sve rečeno.

No, znatiželjna kakva jesam, pogledat ću i drugu epizodu, želim vidjeti prave monstrume a ne samo žohare i kukce...Confused

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 22:49
Odgledah (skoro) tri epizode, i već zaboravih, no sve mislim da nisam ni video...da ne spoilujem, hajde, jedno je kada pričamo o lutanju produkcije i šta sve ne, no ne moram da idem u detalje epizoda. Većina još nije probala seriju, ako već nismo rasterali ljude, ne moram još i da pričam šta će biti LOLLOL

Hehehe, pogledaj i drugu epku Smile 

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 22:52
Koliko ih ima prevedenih?
Pogledat ću ih sve, nije meni tlaka... LOL

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 23:00
Nemam pojma oko prevoda, ne gledam išta sa domaćim titlovima, a ne sećam se ni da li sam ove tri gledao i sa engleskim titlom. Embarrassed Skinuo sam ih one noći kada su procurele prve tri epizode. Odgledao i obrisao, uz psovku. Sutradan sam postio, da se pročistim, budem bliži nebu i to sve. I sada je ok. Big smile

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 23:06

Sutradan sam postio, da se pročistim, budem bliži nebu i to sve. I sada je ok. Big smile
LOLLOLLOL

Mislila sam da ima online..Confused

-------------

Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 23:15
Well, pio sam vodu i kafu Smile I šta je jedan dan, pih. Čovek (pa i ovakav, naopak) može dugo bez hrane. (Kako beše ono...."čovek može bez hrane 40 dana, narod 20 godina" LOL

To naravno nije istina, za 40 dana tj, ovo za narod je 100% tačno...no sam čovek, može mloooooogo da izdrži bez hrane, jedino što bi morao biti debeo, sa zalihama masnoće, taj može da gleda sve serije po Kingu, i godinu dana posle, ko Sidarta, ode u pećinu i lepo da mršavi, uz lekarski nadzor (mada, da ga je bilo, nadzora tj, teško da bi ga pustili da gleda sve to in the first place).  Nije loša ta tv dijeta, možda napišem knjigu o tome, i ja vakav bangav da uzmem neki dinar."Smršati uz serije po Kingu" Sidartha style, provereno, i džabe!

edit; Valjda niko nije lud da me shvati ozbiljno, no hajde da se ogradim, ne pokušavajte išta od ovoga što lupetah LOL Niti sam postio taj jedan dan, niti je tačno išta što napisah LOL mislim čak ni da Sidarta nije išao u pećinu, već pod drvo, dakle sve je lupetanje, ne gladujte! TongueBig smileLOL

Odoh da gledam neki film. Smile

Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2017 u 10:17
Pogledala i drugu epizodu i već vidim kako će izgledati cijela serija.

Nije antipreporuka, to je jedna od štancanih serija za gledatelje sa skromnijim očekivanjima.
Dakle, ima kojekakvih efekata, par zgodnih glumica, a ima i djelić Kingove proze u svemu tome.
Može se pogledati.

-------------

Objavio: bokidante
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2017 u 21:18
Pogledao sam prve tri epizode i nisam nimalo oduševljen, za razliku od istoimenog filma iz 2007, koji mi je bio odličan. Moja ocijena za sad je 5/10

Objavio: tantal
Datum objave: 10.Srpanj/Jul.2017 u 19:48
A film je kao bio odlican?Nista bolji od serije.Za koju mislim da je jedna od boljih koje su se pojavile u polusezoni..Pogledajte samo, ako gledate(a ja odgledam 99% svega) po 3 epizode sve serije iz polusezone.Kakvih tu gluposti ima.Zao mi je da imam toliko slobodnog vremena,ali nazalost ga imam.

Objavio: mirelovac
Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 09:24
Kod Kinga početak uvek deluje dobro, ali se negdje oko sredine sve pokvari!!! Knjige su mu odlične, ali ekranizacija nije baš ubedljiva!!!

Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 09:36
Istina, po meni pravi primer tipa sa milion ideja u glavi, što može biti sjajno, svakako i praktično za dugogodišnju karijeru, avaj to znači i da retko kada ima priče kao celine u glavi, te zato većina finala njegovih dela izgleda tako kako izgleda LOL Volim ga svakako, neka i ne zna da završava/zaokružuje kraj romana, tek je bizarno to koliko je brljanje u finalu učestalo kod njega. 

Objavio: LesaRad
Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 19:17
Ja ne mogu da gledam, prekinuo sam. Knjiga nije losa, film vamos-tamos, a serija skoro i da nema veze sa originalom. To ne mora nuzno da bude lose, ali u ovom kao i u mnogim drugim slucajevima jeste. Mora da traje, da se razvuce, da privuce siroku publiku... Jedan od takvih primera je Wayward Pines. Procitajte knjigu, pa cete videti koliko je serija losa u poredjenju sa njom. I to samo prva sezona ima dodirnih tacaka, posle su nagurali stvari koje nemaju veze s vezom. Btw, autor knjige Pines-a ju je napisao inspirisan Twin Peaksom :)

Sto se ekranizacije Kinga tice, koliko sad napamet mogu da se setim, meni je bio simpatican Haven, ne znam ni ja zasto. Cak sam odgledao svih pet sezona, sto je za mene apsolutan rekord. Inace jedva izdrzim jednu sezonu neke serije.

Ovde naravno izuzimam The Shining, ne toliko sto je film, koliko zato sto je Kjubrikov.
Ne znam da li znate da su se on i King svadjali oko ovog filma?

Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 19:26
Deo tih razgovora (telefonskih, između Kinga i Kubricka) su mit, deo istina, no svakako je da su se bitno razilazili, King definitivno nije voleo Kubrickov film LOL Valjda mimoilaženje oko upravo religije, toga što Kubrick nije verovao u pakao, pa valjda i to što je odabrao Nicholsona koji deluje sve vreme kao ludak, umesto da postepeno gubi itd.

Spielberg je nešto malo pričao o tome u dokumentarcu o Kubricku (Remembering Kubrick...mislim da je naslov, nisam to tako skoro gledao, zaboravih, no ima ga čak i na youtube-u)

Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 20:22
Radi se o tome da je King vise insistirao na svojoj knjizi, u kojoj je teziste na samom hotelu, odnosno na nadrealnoj horor stvari. A Kjubrik je kao ozbiljan covek i veliki reziser uradio to kao psiholoski triler, u kome covek odlepi zbog izolacije. To sto je glavni lik po njemu od pocetka malo lud, to tako mora inace ne bi radilo. Cisto sumnjam da bi ja i ti pokusali da pobijemo familiju samo zbog jedne zime u izolovanom hotelu . U kome btw ima zaliha hrane i pica na pretek lol.

I ne pitajte ko je bio u pravu.

Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 20:27
Meni je ionako svo to Kingovo gunđanje bez veze oduvek i bilo...ta unakaziše mu 80% romana/priča u ekranizacijama, a on godinama drvi o Kubricku...koji je napravio jedan od boljih (meni ipak) horora, potpomogao popularnost Kinga, samog romana itd

Dok se King eto druži i ceni Mick Garrisa LOL koji ga je redovno sakatio LOL Jasno, sve navedeno po mom mišljenju.

Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 21:26
Naravno, na granici je horora. Ali i to je Kjubrikova genijalnost, da zada enigmu o cemu se radi, cak i zanrovski.

Ja mislim da je to gundjanje vise akademsko, i da sluzi kao neka vrsta reklame.

Videh trejler za The Dark Tower, videcemo kako izgleda. Jedino, nazalost, ne radi Kjubrik.

Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 21:33
Svakako,  nešto blisko onome "ja sam autor, moje delo je ugroženo, ne slažem se sa velikanom filma, sav sam bitan zbog tog konflikta, ima da potežem to čitavih skoro 40 godina". Volim ja Kinga, baš, no kaki tu i tamo. LOL

Nisam mogao da pročitam The Dark Tower a pokušavao sam tokom otprilike 20 god LOL meni to tako nije išlo i to u različitim periodima mog života. Baš mi ne leži. Možda probam ponovo LOL peta sreća LOL

To će biti jedna od onih serija gde moram da pogledam sve u komadu (sezonu tj), ne mogu tako šta čekati nedelju dana.

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 00:38
Nisam ni ja citao, a i mrzi me u ovom slucaju. Zato i cekam seriju. Ako sam dobro shvatio i nije nesto kad nisi mogao da procitas. Verovatno je dosadno ili jednostavno nije to to. Kapiram. Jedino ne verujem da bas mogu da cekam godinu dana da se zavrsi sezona, ipak cu pogledati epizodu po epizodu. Ako me ne smori, naravno.

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 00:51
Centralni lik, Revolveraš, mi je bio dalek, dok me ni sam univerzum tog romana nije mogao prikovati za sebe, držati mi pažnju. Prvi put sam ga čitao mislim '93, kao tinejdžer, valjda je to prvi objavio Skrobonja kod nas u onoj Košmar ediciji, ili je to pre bio Znak Sagite, logičnije, nebitno, znam da ima mnogo godina i da me ni tada, kao klinca, nije zaintrigirao. Mislim na baš prvi deo, posle kažu postaje interesantnije, zato sam i pokušavao stalno iznova LOL i nikad dalje od te prve knjige. Ouch

Mislim da će sve to što je falilo u komunikativnosti tog romana sa mnom, uspeti da prevaziđu u seriji.

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 11:44

Nisam mogao da pročitam The Dark Tower a pokušavao sam tokom otprilike 20 god LOL meni to tako nije išlo i to u različitim periodima mog života. Baš mi ne leži. Možda probam ponovo LOL peta sreća LOL

Ovo potpisujem (istina, ne baš 20 god ali sigurno 12-13).  I ne kanim probati ponovo jer nije moj tip priče. 
Pamtim samo jedan dio gdje dečko, valjda jedan od glavnih likova, bude gurnut pod auto i prospu mu crijeva te na dvije stranice potanko opisuje ta crijeva, da bi nakon toga ustvrdio kako se to nije dogodilo i eno malog živog i zdravog... Pa znaš što, ti si King, ali to ne znači da me možeš muljati Angry

-------------

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 14:04
Ne pamtim išta više, skoro ni "kadar" romana, tek neku bez veze pucnjavu u western stilu. Flatline sa The Dark Tower. Dok sam sve što sam Kingovo uzeo u ruke i pročitao, pa koliko god da mi se koješta nije sviđalo.  Zato mi i jeste izazov bio TDT, ne bih mu se ni ja vraćao (toliko puta pogotovo LOL ) nego mi je fascinantno to koliko mi je dalek. LOL Još se to smatra dobrim fantasy serijalom, ništa ja tu osetio nisam u toj prvoj OuchOuch

Objavio: robin12345
Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 16:40
I ja probao, ni meni nije leglo. Inače rana faza, Ok, no sada već imam problema sa Kingom. The Mist budem probao, no vjerovatno koliko vidim između redova, ako doguram do 3. epke bit će dobro...

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 16:46
Može se gledati The Mist.
Snimljeno po davno oprobanom receptu, osnovni događaj obogaćen s ovim i onim, čisto da ne bude dosadno. Ali ne trebaju se očekivati čuda jer ih nema.
Ljetna razbibriga.

-------------

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 16:58
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

I ja probao, ni meni nije leglo. Inače rana faza, Ok, no sada već imam problema sa Kingom. The Mist budem probao, no vjerovatno koliko vidim između redova, ako doguram do 3. epke bit će dobro...

Pazi, ja sam gledao tri epke jer sam insomničar, mukica mi je bila već u pilotu LOL Dakle to makar moje iznad oko "3 epizode" treba uzeti sa rezervom LOL

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 17:00
Pucnjava u vestern stilu kao fantasy serijal, prosuta creva... ?
Dovidjenja i hvala na svim ribama. Necu ni seriju da gledam. Hvala na ustedi vremena.

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 17:07
Nemoj ni gledati ni čitati, nije to za tebe kao ni za mene ni za ovog našeg puppeta LOL

-------------

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 17:11
Come on, odgledaću makar The Dark Tower pilot, ne moram joj suditi unapred Smile Tebi Mist nije legao ni kao noveleta ni kao film, pa ti ide nekako serija ipak, šta ja znam kako će ispasti.  Tongue

Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2017 u 17:46
Meni serija ide jer je lagana, ne pila nepotrebno, ubačeno od svega po malo, pa još k tomu Kingovo ime pokriva cijelu salatu - provjereni recept za veliku gledanost. 

-------------

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 03:49
11.22.63 - lepo.

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 10:20
To se i meni dopalo Smile Seriju nisam mogao da pratim, odustao posle pilota, no roman mi je bio dobar.
Duh Amerike koje više nema, zanimljiva i tema, dok su mi posebno prijali oni sentimentalniji delovi. Od same ljubavne priče, preko nešto pojačanog nostalgičnog tona, te ples, "oh, kako smo samo plesali", baš lep roman (naravno nije to stari King, već nov, koji je prestao sa samoreciklažom za kojom je posezao u nemalo romana u srednjem periodu). Mislim da sam ga pročitao dva puta te godine kada sam ga čitao LOL (što retko kada radim, baš retko)

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 10:30
King je najpoznatiji po romanima a zapravo mu ne ide duža forma, pogubi se usput i ne zna svršit. Najbolje su mu SF kratke priče.

-------------

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 10:38
Nezgodan je sam sistem (na relaciji izdavačka kuća - pisac) kada ih plaćaju po napisanoj reči. Prave od njih na silu skribomane, a i King je oduvek bio dete u duši, te se oseti gomila drugorazrednih filmova/stripova na kojima je odrastao tokom pedesetih godina prošlog veka...a sve to je imalo potpuno isti problem kao i njegovi romani. Neizbežno je bilo da bude takav, mi valjda dođe poenta. Smile

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 10:42
On istrese na hrpu sve što je imao u glavi, a kad stigne do kraja ne zna što bi.
K tomu ide vječno prokletstvo dobrog autora (IT) - sve je krasno dok stvari idu loše, onaj čas kad su junaci odrasli i ostvarili svoj američki san (karijera, novci, prelijepa i predobra supruga) tu sve pukne, jednostavno mu više ne vjerujem, na klik se sve promijeni (a kraj je katastrofa).
Kinge, Kinge...Confused

-------------

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 10:49
Istina sve, no ponovo, on je sjajan pripovedač, veže nas za likove, koje volimo, razumemo, gurne ih u kakvu naopaku situaciju, tenzije se uvek osete (horor meni gotovo nikada, ali šta sad), te uživam u tome, od finala uvek očekujem da će me ostaviti u kakvom "meh" raspoloženju LOL gledam da mi to ne kvari sveukupan doživljaj Kingovog dara. Smile

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 11:02
On je živi klasik ali nije do njega, jednostavno dobro i lijepo je preteško opisati, dočim zlo, gadno i ružno, samo od sebe se piše.. Clap

Zapravo, najbolja njegova knjiga (bolja i od Dolores Claiborne) je Cujo, ozbiljna studija međuljudskih i seksualnih odnosa dvije odrasle osobe, knjiga posve atipična za Kinga (tu je i film koji nije dobar).

-------------

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 11:06
E jbg, nažalost, Cujo sam čitao prvog (od Kinga), dakle to je neka 1986. recimo, baš sam bio malecki tada, gde sam mogao da pohvatam seksualne konotacije tada LOL (ne kažem da sam sada Don Juan LOL ). Bio mi je zanimljiv, voleo sam tada i film (ulepšan malo u odnosu na roman, ako se ne varam, klinac preživi tamo).

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 11:09
Prerano si čitao, taj uzrast je za Talisman. 

Cujo uopće nije sadržaj koji se nudi za film pa kako je ispalo, dobro je Confused

-------------

Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2017 u 11:17
Eh, setih se, ispada da sam se prevario iznad, kada rekoh da samo The Dark Tower nisam mogao da završim, isti slučaj i sa Talismanom...iako sam ga možda i pročitao, tek znam da mi uopšte nije legao, a i to sam čitao u drugoj polovini osamdesetih, dakle osnovna škola, jeste za moj uzrast bio, no meni je to...meh... Glede uzrasta tadašnjeg, voleo sam tada Karl Maya, Sienkiewicza, Saligarija itd a od Kinga sam u tom dobu ipak očekivao nešto sasvim drugo. No kod nas je bilo premalo Kinga tada. Firestarter, Carrie, Shining, Cujo, Talisman... (i već mi fale sećanja Ouch možda još poneki roman, no izdavaštvo takvog štiva je počelo da cveta tek 5-6 godina kasinje)

Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2017 u 15:23
Serija nista losija od filma.Ja zadovoljan.

Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2017 u 15:25
Hvala za odlicne prevode a i za obradu istih.Ipak bez prevoda i prevodilaca nebi bilo ni obrade.

Objavio: Bojan979
Datum objave: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 08:22
Extra serija! Nadam se i drugoj sezoni!!!!!

Datum objave: 04.Kolovoz/Aug.2017 u 00:50

Come on, odgledaću makar The Dark Tower pilot...

Ne znam na koju foru ću to da odradim, kada sam upravo maločas video da je The Dark Tower film (?)
bio sam ubeđen da se radi o seriji Confused

Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2017 u 06:33
I ja sam mislio da je serija. Možda zato što deluje besmisleno strpati osam knjiga u devedeset minuta.
Izašo film, eno ga pljuju na IMDB-u.

Btw, da li postoji srpski/hrvatski prevod knjige Colorado Kid, kao pdf? Ako neko zna nek baci link...

Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2017 u 19:10
Svakako su planirali čitavu franšizu, tačnije serijal filmova, samo što je to rizično, sada ako (kada?) potone prvi The Dark Tower film, teško da će se upuštati u čitav taj plan.

Nisam ikada naleteo na Colorado Kid na našem jeziku, zapravo to nisam čitao ni na engleskom, taman si me podsetio.

(odvojih još i Rage, u audio formatu, koji je pisao kao Richard Bachman, za koji se King pokajao, čak mislim da je povukao/stopirao reprint izdanja...zbog danas škakljive teme, masakra učenika u školi)

Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2017 u 10:39
Rekao sam jednom i ponavljam se.Serija nije nista losija od filma.A onaj sto negleda jer nema vremena, ali predpostavlja da je serija losa.Koji biser!

Objavio: петар-митић
Datum objave: 29.Kolovoz/Aug.2017 u 00:36
Zasto nema prevoda za desetu epizodu?? Hoce li biti?

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2017 u 01:09
Kurva (i mama)

Napokon pogledala svih deset, herojski pothvat.

Sve je već rečeno, zanima me samo kad je relativno mlada žena glavnog junaka uspjela tako temeljito se raskurvat, vratit se na pravi put, izrodit kćer (15 god) i zaposlit se kao nastavnica u školi (iako znamo što je američka provincija), te da svi, počev od vlastite kćeri pa do seoskog poštara ju nazivaju kurvom i droljom kad god dođe do nekakve male pauze između dvije akcije u seriji.

K tomu, ženska mi ne djeluje kurvoliko, izgleda kao ono što i jest, tipična američka provincijska učiteljica (opterećena hemoroidima).

-------------

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2017 u 01:29

kad je relativno mlada žena glavnog junaka uspjela tako temeljito se raskurvat, vratit se na pravi put, izrodit kćer (15 god) i zaposlit se kao nastavnica u školi (iako znamo što je američka provincija), te da svi, počev od vlastite kćeri pa do seoskog poštara ju nazivaju kurvom i droljom kad god dođe do nekakve male pauze između dvije akcije u seriji.

K tomu, ženska mi ne djeluje kurvoliko, izgleda kao ono što i jest, tipična američka provincijska učiteljica (opterećena hemoroidima).

Možda je upravo to subverzivna misterija koju serija podmeće onim gladnijim gledateljima? "Kako do kurve između škole i braka?" Approve (nikada nisam sasvim kontao šta mu dođe kurva uopšte...to je kao žena koja voli seks pa skače po partnerima ili nešto naopako? Ili je pa vezano za novac/trgovinu...lepo kažem, misterije. LOL)

To je ona cica iz Vikinga verovatno...što izgleda kao model, neuhranjena, bez grudi (ozbiljnijih, žeMskih) ali sa ledenim pogledom kada zatreba.

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2017 u 01:54
Možbit, no to je tisućama milja daleko od Kingovog načina mišljenja/pisanja.

The Mist je rod rođeni seriji Under the dome (nemamo ovdje smajlić govno a ponekad mi zatreba).

-------------

Objavio: marko-ivezic
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2017 u 18:32
dosadno

Objavio: Buki51
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2017 u 19:08
Moglo je i bolje.

Objavio: bokidante
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2017 u 11:17
Prekinuo sam je gledati nakon prve epizode, toliko o seriji od mene!

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 13:58
Serija je otkazana već posle prve sezone.

Iako mi se nije dopala, ipak čudi odluka o otkazivanju, delovalo je da se sada makar može jahati talas aktuelne popularnosti Kinga (manje uspešan "The Dark Tower" ali zato na blagajnama itekako gromoglasan "It" ), no ja svakako suzu za The Mist pustiti neću. Smile

Došlo je do kakvog pretumbavanja u Spike mreži koja postaje uskoro Paramount Network, sa planom nešto produkcijski potkovanijih serija za sledeću sezonu ("American Woman" sa Aliciom Silverstone, po uzoru na film "Heathers", kao i "Yellowstone" sa Kevin Costnerom) te je možda i to razlog dizanja ruku od The Mist.  Možda je delom i do (eventualno nedovoljne) gledanosti, rejting mi je mrsko tražiti po netu sada blush

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 14:04
Iskreno, ne vidim što bi mogli gledati u drugoj sezoni? 
Prequel? Kako je žena od glavnog juaka postala kurva, a potom njezinu preobrazbu u ćudorednu kršćanku i učiteljku u vrtiću?

Odavno nisam gledala seriju u kojoj su svi redom likovi gnjusni i odbojni, da nemaš mrvu empatije za nijednog od njih.

-------------

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 14:09
Misliš da je to i plan bio, jedna sezona, poput nešto produžene mini serije? Pitam jer ne znam kako je zaokruženo finale sezone, no ovo prenosim vesti sa neta, baš se priča o otkazivanju a ne o samoj po sebi završenoj seriji. Ovo su prve vesti, možda će izaći i kakav konkretniji članak. Smile

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 14:16
Kao i knjiga The Mist ili Gospon Mercedes, jedna priča, jedna sezona (istina, Mercedes ima i drugu knjigu ali to nedajbože).

Naravno, ne znam planove producenata, samo mi izgleda zaokruženo i nema se tu više što za reći.
Pogledala sam ju do kraja iako mi nije legla uopće Ouch

-------------

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 22:05

O, tu ste, gospodjo subrianca, vec sam se bio zabrinuo za vas.
Ja sam ovo batalio posle pola prve epizode i tako pobedio bokidante-a.
Ali bez brige, krece novi Doc Martin, ona lepa serija o ljudskim naravima i duhovitosti.

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 22:13
Volim Kinga.
I najveće govno od Kinga (Under the Dome) nije mi toliko govnato (iako zapravo jest).

Usput, jesi pogledao It?

-------------

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 23:33

Jesam, i prilicno Thumbs Down
Mozda za klince, mada ne znam kome bih ovo preporucio. 
Doduse, bila je losa slika. Mozda nisam prava osoba da komentarise ovo, ne znam...

Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 23:46
Pa zapravo nisam ni ja prava osoba, ali sam ga preporučila za pogledati iako je film pun rupa i šta je još gore, pun američkog duha u najgorem smislu riječi.

Curica iz siromašne obitelji je školska kurva iako ima samo 12 godina (što King nikad ne bi napisao), kao što je u The Mist žena glavnog junaka kurva... 
Američki gledatelj očito zna za samo dvije stvari - kurve i serijske ubojice...

No eto, kažu da je financijski uspjeh golem te da se već snima nastavak .

-------------

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2017 u 00:36

Pa to sam mislio, u moralnom smislu. Mala je kurvica, previse nasilja, previse plasenja.
Za mene je film za decu Diznijev film, al ko rekoh svet se promenio pa mozda vise nije tako.
Danas klinac pobije sve zivo u pucackoj igrici i nikom nista. A ja sam mor'o u devet u krevet :)

Isto kao ovaj novi "Star Trek" (navod nije slucajan). Nikad lepse i efektnije, i nikad praznije.
Veze nema s originalom, gde su se razmatrala korenita moralna nacela. Samo pucaj, pobi sve, budi sam. Smesno.
Zato mi se dopao The Orville. To je vise Star Trek nego sto je Star Trek Star Trek.

btw, nije da podmecem klipove pod tockove prevodiocima, ali zar nije It TO, a ne ONO?

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2017 u 01:44
Došlo je do nesporazuma, više njih zapravo LOL

Nije miličica u filmu ništa drugo do devojčica koju prati glas da je "školska kurvica", što je bio nepotrebna crta kojom bi se objasnio "autsajderski" lik devojčice, knjiga je već ima kao dovoljno kompleksan lik, fino objašnjen njen karakter, bez nepotrebnih stereotipa, lažnog (kakvo je drugo pa moguće) moralisanja i razvodnjavanja lika...kako je predstavljena u filmu. Čak i da ne ulazimo u to što sama fraza ne znači išta (smisleno), uvredljivo tupo je tako tretirati lik, valjda ni deca ne razmišljaju tako više (šta kog vraga znači kurva ionako, nisam ikada znao, budalaština samo po sebi).

Diznijevski veštački svet, sa ljudima kakvi oni nikada nisu, kao i takvim sudbinama i obrtima, već dugo nisu baš tako laki za progutati ni današnjim klincima, tome su i filmići Disney studija sada nešto višeslojniji negoli nekada (plus prodaju time karte i onima starijima), da bi se sva ta šarena laža lakše prodala danas, u cinično doba, kada se na sve strane od malih nogu može videti kako stvari stoje i kada ni deci ne pije vodu baš sve. Eto makar neke dobre strane neta. Approve Želim da kažem da nije problem filma nekakvo kurvanje, strava, nasilje LOL niti je subrianca, verujem, mislila na tako šta kao manu filma, već se lupetaralo sa likovima, od strane scenarista, nepotrebno jer su u samoj knjizi imali dovoljno svega na pretek. Inače sam za svu slobodu autorima ekranizacija, no valjda da bi se likovi/sam film bogatili a ne zatupljiivali...tome i pominjanje prosečnog današnjeg konzumenta filma, američkog.  Smile

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2017 u 01:57
Originalno postovano od strane LesaRad LesaRad piše:

btw, nije da podmecem klipove pod tockove prevodiocima, ali zar nije It TO, a ne ONO?

Mogu oni pisat kako im se sprdne, IT je oduvijek TO, nikad ONO.

...................................................................................................................
Ne, ne, puppet, kurva za Amerikance znači osobu koja za novce prodaje svoju prednju i stražnju intimnost. U biblijskom smislu, jel.

Više-manje curica u It, ali je stvarno bilo za pobljuvat se u The Mist - kad god dođe do zatišja, gadni pipci se povuku u maglu, gospoja Zaštitnica Prirode ušuti kako bi pojela sendvič, tako netko prođe više-manje slučajno pokraj zlosretne učiteljice i pokaže prstom: Gle, kurva!

I jedno i drugo je očito snimljeno za teletabise.

-------------

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2017 u 02:02
To je valjda prostitutka, meh...ne kontam i tako mi je to LOL Ne poznajem mnogo Amerikanaca, ne ulazim u to šta je za koga već po nacionalnosti (kamoli tek religiji a još manje o biblijskim značenjima, poznavao sam možda nešto malo Hrišćana dok sam išao u srednju, no nismo bili ne znam kako bliski, gde znam kako su kontali svet i ljude/pojmove oko sebe) taj pojam, tek mi je tupava cela ta priča. LOL

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2017 u 02:13
Teško da je glavni junak oženio prostitutku i ona je toliko rehabilitirana da predaje dječici u osnovnoj, ne u suvremenom američkom društvu!

Bilo je milijun razloga za prestati s gledanjem ove loše serije, no glavni prst-u-oko razlog je bila ta kurva!
Jednostavno preglupo, tolika količina gluposti nije zakonom dopuštena na jednom mjestu  Dead

-------------

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2017 u 02:15
Samo da kažem da sam ja zbilja pisao samo o It, nisam stigao do tog dela u The Mist (karakterne ili društvene crte junakinje itsl) Smile

Datum objave: 29.Rujan/Sep.2017 u 02:24
Blago ti se  Confused

No ja sam gledala Mist i It jedno za drugim i tolika količina kurvi u Kingovim djelima je bila  previše za mene  Ouch

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk