Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Brimstone (2016)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=84548
Datum ispisa: 16.Srpanj/Jul.2026 u 11:00
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Brimstone (2016)
Objavio: titlovi.com
Tema: Brimstone (2016)
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2017 u 00:44
adm1r hvala za prijevod 🌻

Odgovori:
Objavio: robin12345
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2017 u 22:00
Upravo sam pogledao film. Mogu na prvu reći, slabo ću spavati. Jaaaako težak film. 2  tone ima. Što je režiser Koolhoven sve radio glavnoj junakinji nije moguće čak ni spojlati. Pakao na zemlji, s ove i one strane neba. Da ne prepričam film, morate ga pogledati. Nećete ga brzo zaboraviti, garantiram. Uskoro budem malo više u dnevniku o ovome teškom, preteškom filmu.

Objavio: robin12345
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2017 u 15:35
Liz je primalja u malenoj zajednici negdje na sjeveru Amerike. Bogobojazni ljudi, koji žive teškim životom naseljenika u pustopoljinama Divljeg zapada. Kada novi svećenik dođe u grad, stvari po Liz krenu jako loše. Prvo pri porodu, Liz ubija dijete da ne umre majka, a mala zajednica, dodatno potkurena od svećenika to jako teško može svariti. No kada svećenik dođe na ranč i otvoreno joj zaprijeti kaznom, njoj i njenoj obitelji, stvari se počinju rasplitati. Tu film prelazi na vremenske skokove unazad, te vidimo genezu sukoba Liz i tajanstvenoga, mračnoga svećenika....
Nikada još nisam vidio film u kojem režiser na ovakve muke stavlja svoju glavnu junakinju. Nisam cvijet, volim žestoke filmove, no nakon ovoga filma osjećao sam se jako loše. Biblijski motivi se isprepliću sa biblijskim mukama glavne junakinje. Toliko toga je krvavo i mučno da bi samo neki dijelovi filma mogli biti dosta za 10 krvavih thrillera/westerna. Film je moćan i snažan, traje 2 i pol sata. A ja jedva čekao da završi. I to ne zato što je loš, dapače, film je odličan. No nelagoda je bila nevjerovatna. Ne pamtim takvu brutalu, u zadnje vrijeme sigurno ne. Da je bar horror, ono znaš, krvi i ubojstva. Ovdje je pak riječ o uvjetno rečeno westernu.
Preporuka: za sve one sa jakiiiiiiim želucem. Za sve ljubitelje neugode i teških brutalnih scena. Film je dobar no stvarno nije za osjetljive ljude, romantičare, ljude koji vole komedije i bilo koje prosječne ljude. Znači, ekstreman je po mnogo čemu.....Upozorenje!! Gledati na vlastitu odgovornost.

Objavio: muamer-djozo
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2017 u 15:12
Film je odličan! Prevod je odličan!

Objavio: lidija-nikolic
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2017 u 15:37
preporuka

Objavio: sumaracgoran
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2017 u 17:30
Može da se pogleda,mada i pored dobrih glumaca,osrednji film

Objavio: josip-joe-gluscic
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2017 u 18:30
meni osobno ODLIČAN film!!! al ipak je malo čudan zbog toga što propovjednik cijeli film naganja svoju kčer u smislu da ju sexualno zlostavlja :-) Al nemojte mislit da film zbog tog nevalja,naprotiv film je ODLIČAN :-)

Objavio: LesaRad
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2017 u 00:36
Originalno postovano od strane josip-joe-gluscic josip-joe-gluscic piše:

al ipak je malo čudan zbog toga što propovjednik cijeli film naganja svoju kčer u smislu da ju sexualno zlostavlja :-)

Direktni predstavnik religijskog fanatizma incestuozni pedofil - šta je još novo?

Objavio: bokidante
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2017 u 22:25
Upravo pogledao film, i mogu reći da je i više nego OK. Svakako bih ga preporučio, iako nije za svakoga. Ima par brutala scena (ona sa svinjom me nije ostavila ravnodušnim), ali i kompletan film je bolesno brutalan. Priča ima četri poglavlja, i malo (jako malo) podsjeća na tarantina. Moja ocjena je 8/10. Zahvala adm1r-u na odličnom prijevodu!

Objavio: sanja-bosnjak
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2017 u 16:10
Tek sad sam uhvatila vremena pogledati film. Drama s puno nasilja, brutalan i emotivan istovremeno. Meni predobar.

Objavio: Mlata
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2017 u 15:29
Ovaj film se moze gledati, ali kako neko rece, nije bas za svakoga, tezak je ...

Objavio: Stressman
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2017 u 17:28
Odličan film.Možda zadnje poglavlje malo kvari utisak,ali preporučujem. Odličan prevod.,adm1r

Objavio: mokresa
Datum objave: 04.Travanj/Apr.2017 u 07:10
čak i za western vrijeme malo nestvaran, ali svakako film koji se isplati i treba pogledati.

Objavio: osman2510
Datum objave: 04.Travanj/Apr.2017 u 09:53
dug, spor, težak i odbojan film za pogledati.
valjda je to i namjera filma.
definitivno nije preporuka za svakog,
ali guy pearce je odradio odličan posao.
Kapa dole.
možda ga i neko zbog ove uloge i zamrzi.

a što je neko pomenuo religiski fanatizam,
toga je uvijek bilo i biće, samo što je to uvijek
malo skriveno ispod stola, kao neko prljavo rublje
i malo ko se libi pričati, a kamoli raditi film o tome.

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا

Objavio: australopitek
Datum objave: 04.Travanj/Apr.2017 u 13:42
zanimljiv film za pogledati

Objavio: nedim-bukvic
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2017 u 21:35
daje znacenje o prvim imigrantima u americi a i ostaloj bagri gdje kriminalac ispada good guy

Objavio: zoranco-ristov
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2017 u 21:48
Odličan...realističan...težak...

Objavio: slobodan-boba-vukasi
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2017 u 13:47
Tezak,tuzan,dobar,i pomalo spuki,ali je film za svaku preporuku.

Objavio: Goran87BG
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2017 u 11:20
Pogledao sam film pre neki dan i nije mi se dopao, pre svega zbog
konstantne napetosti hoce li seksualno zlostavljati dete ili ce se ono  izvuci
(npr. u bordelu, pa u ocevoj kuci, pa unuku u prvom i zadnjem poglavlju itd).
Drugo sto mi se nije dopalo to je par nadrealnih scena koje su bile bas preterane,
izdvojicu dve koje su mi ostale u secanju.Prva je dok je vezana za stub i dok joj tuce dete,
mislim da je nemoguce da onako okrene ruke za 180 stepeni bilo bi realnije ako je vec hteo
da prikazne njenu snagu volje i izdrzljivosti da je samo polomila sebi palac i provukla ruke kroz kanap,
I druga scena kad mu je prerezala vrat a on izgubio svest i preziveo, to je u domenu naucne fantastike,jer kod  takve povrede u pitanju su sekundi pod uslovom da si svestan i da  na sve nacine pokusas da zaustavis krvarenje...
Eto toliko zaustavicu se na ovome...
Gledajuci ovaj film i pre nekih mesec dana Outlaws and angels
ne znam sta bih rekao sve neki incesti i bolesne stvari se vezuju za vesterne
nadam se da ce naredni biti stai dobri kaubojsko indijanski sukob i poslastica za sve nas POZZ

Objavio: zrajic
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2017 u 15:37
Brutalan,ali odličan film.Prevod odličan

Objavio: franc-prijatelj
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2017 u 15:45
Specialka. Malo takvih. Brez olepšavanja. Sve bolji westerni dolaze.

Objavio: rabbyte
Datum objave: 22.Travanj/Apr.2017 u 22:43
Nije bas klasican vestern. Preporucujem za one koji nisu preterano osetljivi.. Dobar film.

Objavio: Bob!
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2017 u 22:54
Ne znam zašto se ovo vodi kao western? Nema veze, ovo je najteži i najgori horror koji sam gledao poslednjih meseci. Ne znam kako su glumci preživeli sve ono.  Žao mi je Dakote i onog deteta...
Čovek u glavnoj muškoj ulozi nije đavolski posednut, on je đavo lično. Da sam znao kakav je film, ne bih gledao.
Daleko je to od dobrog filma, duplo je duži nego što treba, često dosadan i razvučen... i bolje odgledajte dva druga filma za isto vreme.

Objavio: vladoroz
Datum objave: 01.Svibanj/May.2017 u 20:20
Super prevod, hvala

Objavio: mataur
Datum objave: 01.Svibanj/May.2017 u 21:59
Težak film, očekuješ western, dobiješ horor...

Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 09.Svibanj/May.2017 u 20:35
Nije los film. Svidja mi se prica ali ona zlostavljanja i odnos prema zenama,.malo mi se zgadilo,mislio sam prekinuti film jer se islo bas u krajnost,definitivno najbrutalniji western koji sam gledao,ako ga tu mozemo svrstati.

Objavio: Rakan
Datum objave: 22.Srpanj/Jul.2017 u 19:01
Film je sjajan. Nikad više za pogledati, jer doza surovosti i zla, za koje ste svesni, a ne možete da učinite ništa jer ste ipak samo gledalac, je beskrajna. Pogotovo kad vidite da to zlo obara sve i da mu se niko ne može suprostaviti.
Ono što se ne objašnjava u filmu, a dovodi mnoge u sumnju,  jeste da sveštenik nije preživeo prvo ubistvo, već da je otišao u pakao, iz kojeg se vratio.

Dakota Fening je odavno prevazišla uloge iz detinjstva koje su je proslavile, i svrstala se u red najboljih glumica današnjice. Ona bira upravo nemoguće uloge, jer i Američka pastorala koji je snimila nakon ovog filma je preteška priča.

Zanimljiva trivia je i da u filmu epizodne ali ne i beznačajne uloge glume dva bitna lika iz GOT-a. Sveštenica Melisandra i Snežni.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk