Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Ghost in the Shell (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=82539
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 04:31
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Ghost in the Shell (2017)
Objavio: Chuck Norris
Tema: Ghost in the Shell (2017)
Datum objave: 07.Listopad/Oct.2016 u 17:11

http://www.imdb.com/title/tt1219827/" rel="nofollow">

Žanr: Akcija, Krimi, Drama, SF
Država: SAD
Režija: Rupert Sanders
Scenario: Jonathan Herman, Jamie Moss 

Uloge: 
Scarlett Johansson ... The Major
Pilou Asbæk ... Batou
Michael Pitt ... Kuze "The Laughing Man"
Takeshi Kitano ... Chief Daisuke Aramaki
Chin Han ... Togusa
Lasarus Ratuere ... Ishikawa
Juliette Binoche ... Dr. Ouelet

Opis:
Adaptacija Manga serijala Masamunea Široua govori o članovima tajne jedinice koji se bave suzbijanjem tehnološkog kriminala. Priča prati kiborga po imenu Major, koji pripada specijalnim snagama, a koga igra Skarlet Johanson. Njen zadatak je da predvodi sektor 9, jedinicu angažovanu od strane kompanije Hanka Robotics, sa zadatkom da savlada teroriste i kriminalce predvođene velikim umom zvanim “The Laughing Man” (čovek koji se smeje). Misteriozni haker svojim akcijama želi da uništi kompaniju Hanka Robotics. Majkl Pit je dobio ulogu ovog fanatičnog hakera, čije je telo delom ljudsko, a delom mehaničko. Izvor: blockbuster.rs

-------------

Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 08.Travanj/Apr.2017 u 14:38
Prijevod je najavio zorduki 👏

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2017 u 00:29
zorduki hvala za prijevod 🌺

Objavio: marko-ivezic
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2017 u 13:18
nije mi film nešto..hvala prevodiocu..

Objavio: Markjomi
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2017 u 08:28
Hvala prijevod je u redu, film je dobar tehnički ali nije ono inzvaredan, bar za mene

Objavio: bubamarasr
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2017 u 19:13
"Lepota je u oku posmatraca" - rekao je neko jednom... Kao sto je i receno u opisu, film je ekranizovani animirani japanski film koji je opet nastao na osnovu manga stripa. Ko to voli - eto lepote. No. ako sagledamo filmsku industriju unazad, pogotovu kada se radi o SF ostvarenjima, imamo sijaset filmova koji su na neki nacin "slicni" ovom filmu, gde su kroz razne vremenske periode upotrebljavani razni specijalni efekti, bilo to da su rucno crtane i oslikane pozadine pa sve do danas, kompjuterski odradjen ceo film. Licno misljenje, mene kao malenkosti, koja je za svojih 40ak godina odgledala na desetine hiljada filmova, propratila gotovo sve stadijume razvijanja i obrade filmova, da je film dobro odradjen i da ipak, ako ga pogledate pazljivo nekoliko puta, nosi jednu poruku koju covecanstvo mora i treba da vidi. Dobru i losu stranu ideje o spoju coveka i masine u bilo kom obliku.

Objavio: sead-saric
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2017 u 16:52
nisam mogao gledati, vrlo losa kopija.

Objavio: drroman
Datum objave: 08.Svibanj/May.2017 u 18:19
Na početku filma je bilo dosta zbrke...tako da sam se morao usredotočiti da uhvatim ritem....druga polovina filma odlična. Sve zajedno iznad proseka ali ne izvanredno. Prijevod odličan.

Objavio: VladBetMi71
Datum objave: 08.Svibanj/May.2017 u 19:50
Losa je bila kopija,tako da nisam dogledao do kraj.Cekacu bolju kopiju.

Objavio: tantal
Datum objave: 08.Svibanj/May.2017 u 20:58
Ono sto sam video je da je film katastrofa.Zasto dobri glumci prihvataju takve uloge?Sem zbog para.Neka predju na TV Sve bolja produkcija.I kao da serije preuzimaju primat od filma.Ili se to meni samo cini?

Objavio: BrankoP
Datum objave: 08.Svibanj/May.2017 u 22:33
Film će biti brzo zaboravljen

Objavio: Dakota
Datum objave: 09.Svibanj/May.2017 u 11:56
Sucker sam za sci fi pa se često dogodi da pogledam neki film samo zato što očekujem dobre specijalne efekte ili prikaz budućnosti koja mi još nije pala na pamet.
Ako bih usporedila ovaj film s Lucy (u oba filma glavnu ulogu glumi Scarlett Johansson) neusporediv je.
Ako volite ovakvu vrstu filmova i želite potrošiti vrijeme onda je dobar film, ali ako očekujete (a takve su bile najave) da ćete uživati u pravoj dobroj naučnoj fantastici onda je vjerojatnije da ćete se razočarati.
Btw. pošto je i moja kopija filma bila lošije kvalitete, bez obzira na sve, pogledati ću ga još jednom kad nađem bolju kopiju.
Jedino što je u ovom filmu stvarno dobro prikazano - tehnološko konzumerska budućnost koja nas, na žalost, čeka.

Objavio: Jimy
Datum objave: 09.Svibanj/May.2017 u 18:46
Film je loš do boli. Od glume do specijalnih efekata. Čak i scenarij krade ideje npr od Matrix-a. Sve u svemu, glavan atrakacija filma je Scarlett Johansson, naravno kome je to neki argument. Meni nije.

Objavio: ivan1962
Datum objave: 11.Svibanj/May.2017 u 07:07
Ako je zbog Scarlett, može i porodična priča "We bought a Zoo" (2011), po istinitom dešavanju, ili, "A Love Song for Bobby Long" (2004), odlična drama... Može Scarlett i bez akcije!

Objavio: sinna
Datum objave: 11.Svibanj/May.2017 u 07:59
Po mome mišljenju,ovo je objašnjenje američkoj publici originalne priče Ghost in the shell tj.japanske anime.Jer ameri kao publika ne kuže baš neku dubinu priče i teme ako nije sve ko na pladnju.Zato je film tako naporan i dosadan.Žao mi je što sam ga pogledao,trebao sam ostati na japanskoj animi bez ove amero-pripovjetke.Samo je još falila naracija u pozadinida objašnjava sve što se događa(narator Morgan Freeman).Malo zlobno od mene ali ja to tako vidim.Sorry USA.

-------------
Everything is a joke !

Objavio: slavomir-piksiades
Datum objave: 15.Svibanj/May.2017 u 20:03
bolje ga preskociti...

Objavio: deda vlada
Datum objave: 19.Lipanj/Jun.2017 u 18:25
u klasi ostalih, inače slažem se sa sinna, totalno u pravu.

Objavio: bojan969
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2017 u 19:56

http://titlovi.com/titlovi/?prijevod=ghost+in+the+shell&g=2017&sort=4" rel="nofollow">

Objavio: Isolation
Datum objave: 10.Srpanj/Jul.2017 u 16:16
Ko je shvatio poentu ovog filma,siguran sam da mu se svideo!Tehnologija protiv coveka

Objavio: Bojan979
Datum objave: 10.Srpanj/Jul.2017 u 16:30
Odličan film!

Objavio: tantal
Datum objave: 10.Srpanj/Jul.2017 u 19:55
Ali stvarno!Pa sta je nateralo prelepu Skarlet Johansen da ucestvuje u ovoj (blago receno) katastrofi od filma? Sem para naravno.

Objavio: mR.x
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2017 u 18:29
Postoje fanovi recimo koji preziru Matrix trilogiju / ideologiju, tvrdeci na sav glas da su braca/sestre Vacovski maznuli sve sto je vec bilo postulirano sa Ghost in the Shell.
Moze biti, moze biti..... I evo ga sad, holivudski prikaz tog sveta. Nema podele kao u Matrixu na svet budnih, realnih ljudi, virtuelne umisljene stvarnosti (koja ne postoji) i tehnologije kao posrednika izmedju njih.. Sve je to vec skupa blendirano.Sokiran I trebalo bi da lici na zloslutni prikaz buducnosti u kojoj tehnologija dominira, cak ne samo i nad telesnim delovima, vec i mnogo opasnije, nad duhovnim, nevidljivim komponentama coveka... Tacno, kao u matrixu, svuda kablovi za prenos podataka, cak i misli.. Ali, isto tako, virtuelni "raj" buducih hologramskih potemkinovih sela, citaj gradova i ulica, ulickanih do zagusenja, kao permanentna izborna kampanja, unutar koje se, paradoksalno. zivot cini mogucim.Hmmm I to je prvi shok za dobronamernog gledaoca, jer tolika kolicina vizuelne plastike na ekranu mozda pali u manga formatu, ali u filmu je vec jedan vid promasaja.. Ako je namerno preterivanje, s ciljem da nesto istakne, uspeh je polovican, jer je pirova pobeda, sto kao da se znalo, pa se i ne ide toliko na realnu scenografiju, vec na CGI efekte koji te opet vracaju na ideju sve-plastike...Ok, dobro, ali cemu... I onda mi sine: jel bese uskoro premijera Blade Runnera 2?Veoma srecan I to je to: ovaj film je uvertira za reprizu velikog postmodernog sveta Ridlija Skota.Osmeh Sve je tu, kisa, kabanice, gubljenje razlike izmedju prirodnog i vestackog, ceznja pak za stvarnim... Ali Ridliju nisu bila potrebna preterivanja bilo koje vrste da bi prosto dozvolio da te ideje spontano izadju iz tkiva njegove antiutopije.. U G.I.T.Sh. se cini da bez tih preterivanja tesko da bi bilo koja poenta dosla do izrazaja. Ok i to.....Dodje se do te ideje. Ali nije prava majeutika, pravi porodjaj, vec ..kakav carski rez. Rediteljski? Ok cak i to... I scenario je koliko-toliko dobar, sveden i ide pod ruku. Sta je onda problem s ovom ekranizacijom? To je drugi shok... Cinjenica da bukvalno svi junaci uslovno receno stradaju, to jest, strada njihov smisao u dokazivanju poente vezane za glavnu junakinju. Skarlet ih fino, glatko, lagano usisa, kao u onom filmu dje je glumila vanzemaljku.Veoma srecan To ne mora da bude tako lose, ali se ovde bas da primetiti.....Zbunjen Steta, jer je dobra glumacka ekipa, ukljucujuci i nju, ali se, kazem, svi gube u dokazu njenog smisla i poente.....Svaka cast....Ali moze li se zamisliti katarza Harisona Forda u Blade Runneru bez Rutgera Hauera na kraju filma? Osmeh Ghost in the Shell sluti na serijal, ljudi i masine pomirise se kao u matrixu, ma jok kakvi, ovo uopste nije antiutopija doslovno prekopiranog blejd ranera, junakinja stice optimizam i razlog za zivot u tom i takvom svetu...no ona to ponosno nosi, ali ne i bilo ko drugi u filmu osim nje, te je pitanje sta ce dalje biti i kuda to ide. Na srecu ili na zalost, to sa njom nosimo i mi, stoga, ziveli....

Ocena od 1 do 10: nekih 6,5.
P.S. Ako je za utehu, mladjahna Johanson demonstrira mnogo vecu spremnost za tabacinu i tepacinu od ostvarenja Lika Besona u kom je glumila super-ljudsko bice u nastajanju. 
gde je recimo bilo dovoljno da samo podigne mali prs` u vazduh, pa da svi clanovi jakuze volsebno zavrse na plafonu, dok ona obazrivo kroci napred kao snasa posle prve raki`ice.Veoma srecan
Znaci, tu je Chak Noris stekao ozbiljnog oponenta, a Neo iz matrixa zaradio ozbiljnu viruscinu. Smejanje No, sa ovim filmom: preokret..OsmehManga li je, malo li je.kuler

Objavio: DionisBah
Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2017 u 07:51
Manga, dobar način predstaviti ovaj žanr.

Objavio: bokidante
Datum objave: 14.Srpanj/Jul.2017 u 09:33
Kada sam počeo gledati film, nisam se ničem nadao, tako da se nisam ni razočarao, osrednji film 6/10

Objavio: VladBetMi71
Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 16:35
Za mene prekrasan film,uzivao sam dog sam ga gledao.Hvala na prevodu

Objavio: slobodan-curcic
Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2017 u 17:06
Moglo je to i bolje, jaka 6 ...

Objavio: papiko
Datum objave: 22.Srpanj/Jul.2017 u 20:41
Wrh vrhova. :)Clap

-------------
S'poljubcima do samara...

Objavio: GuruTuru
Datum objave: 25.Srpanj/Jul.2017 u 12:11
ko je gledao manga njemu je ok , ali moglo je bolje

Objavio: Alexd40
Datum objave: 26.Srpanj/Jul.2017 u 15:19
Postovani ! Nisam u mogucnosti cesce da se javljam jer sam u prirodi , a tamo mi je net nedostupan , mozda na radost mozda i ne. No za ovaj film je trebalo reci da tehnika nema kraja svom napretku. Prakticno ne zna se kraj i sta sve coveku nece pasti na pamet da uradi , pa makar i samom sebi. No vidi se da ipak neka ljudska osecanja i razmisljanja ostaju i ne moze ih se obici. Trebalo bi malo razmisliti o tome kada se planira buducnost . Da li bas sve donosi boljitak coveku ili ne , i da li je sve dostupno i potrebno svima ili pak samo pojedincima. No dosta zanovetanja od nas starijih , ali bi i mladji mogli bar malko da razmisle. Vredi pogledati ovaj film bez obzira sto nagoni na neke misli. Pozdrav svima i bez ljutnje.

Objavio: PedjaK
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2017 u 07:34
Ništa posebno.

Objavio: dzemil-merdzanic
Datum objave: 13.Kolovoz/Aug.2017 u 16:07
Dovoljno je samo da se pojavi Scarlett Johansson :D

Objavio: goce79
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2017 u 18:22
odličan prijevod....film 3-4 od 5

Objavio: nikola-ranisavljevic
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2017 u 12:39
Skoro gluplji film nisam gledao. Ja svakave gluposti mogu da progutam ali ovo je previse. Film bez ikakvog zapleta, radnja filma je uzasna i dosadna. Ko pogleda ovaj film grdjno ce se zeznuti...

Objavio: zimmer.srb
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2017 u 16:56
Interesantan film,mozda nas tako nesto u buducnosti ceka.Slican ex-masini.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2017 u 12:34
Nikako da ga odgledam, već zaboravio na njega, budem, možda i to spada u kakve (da kažemo) "praznične filmove", pa ga taman overim ovih dana. Hvala. Smile

Objavio: chiba
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2018 u 09:22
Japanska anima je daleko bolja.Mogao sam da živim i bez ovog filma.

Objavio: Lazarus74
Datum objave: 25.Svibanj/May.2018 u 09:14
Posle PS igre ,ovo je donekle razocarenje.Moglo je i mnogo bolje.

-------------
Lazarus74

Objavio: antun-letic
Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2018 u 10:44
Još ga nisam pogledao, ali ću.

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2018 u 10:44

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2018 u 10:45

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor