|
Žao mi je ali ja se s ekipom gore neću složiti. Odnosno, smatram da je dobri stari Paul ovdje - podbacio.
Šta mu bi, ne znam. Zašto se to meni ne sviđa, opet nisam skroz siguran. Uvijek, pa i za one njegove "loše", našao bih očiti razlog zašto su masterpis. Pa je trenutno bio utjecao na pop kulturu i svi smo u susjedstvu zvali neku plavušu koju nismo mogli imati - Sharon. Onda se narugao holivudskoj plastici i bespoštedno tamanio listom presavršene "lutke" gdje su bube bile normalni ljudi kojima je dosta korektivne medicine u holivudu.
Pa se ispovraćao na Weinsteina i "daj p ili nećeš bit u filmu" kulturi holivuda e da bi Weinstein platio kritičare da film popljuju - većini nije ni trebao platiti jer su bili dio te iste weinstenovske kulture talent nebitan dovoljno se naguziti. Pa je opjevao čokoladu kroz drugosvjetsku ratnu dramu gdje će ova biti prema potrebi bijela (i gore i dolje), pa će se utjeloviti kroz fuksu kojoj svak odgovara a i svak ju voli, e da bi također poslužila i kao lijek (protuotrov).
Da ne duljim više, nisam znao gdje će me Elle odvesti, a očekivao sam puno. Ko nije još gledao, ukratko, poslovno uspješna žena u izdavačkoj industriji videoigara biva silovana. Ali to ne prijavi. Nego sama traži silovatelja - ni sama ne zna točno zašto, ali zato ćemo doznat mi.
E sad, ponajprije gdje je Verhoeven pogodio. Žena u izdavaštvu videoigara, k tome uspješna i direktorica? Toga nema. Uopće. Nigdje. Umjesto toga, proguglajte, izdavaštvo (ne uvijek i razvoj!) videoigara je igračka seksualnih predatora raznih vrsta pa je bila izbila žešća frka u svima poznatom Riot Gamesu, a najsvježiji primjer su otkazi moćnih direktora u Ubisoftu. Prst u oko znači ljudskom šljamu na vodećim pozicijama kako samo on to zna, bravo Paul!
Onda se osvrnuo na seksualizaciju videoigara i filozofiju "seks prodaje". Tu i nije baš na mjestu, hentai i dating sim videoigre postoje oduvijek, ali nije ama baš svaka igra puna velikih sisa ni pipaka niti su videoigre pune seksualnih sadržaja najprodavaniji naslovi.
Ali potpuno je promašio sa mazohističnom, otprije mentalno načetom, poslovnom ženom. Ova je napola autistična i ne shvaća baš puno ljude oko sebe zahvaljujući traumi iz djetinjstva, pa njene reakcije na razne situacije neće biti baš normalne. No istodobno, neće biti ni šokantne, barem meni ne. Kako da kažem. Mene ne zanima s kim će ona spavati ni šta će raditi. Ako joj se to sviđa, bujrum. Meni u džepu jednako para.
Ne vjerujem da sam gledao previše hentai animea i prolistao previše hentai mangi sa rejp temama pa da me baš briga za sadržaj Elle, ali doista me film ostavio ravnodušnim. Nadam se da će nadolazeći BDSM horor(?) sa stockholmskim sindromom (zasad samo na japanskom Netfliksu) https://mydramalist.com/40291-sei-no-gekiyaku" rel="nofollow - Dangerous Drugs of Sex to ispraviti.
Ipak moram priznati da film, iako me emocionalno nije dirao, a htio bih da jest - nije dosadan.
Inače na kraju napišem kome preporučujem film, a kome ne. Ovdje mi je to jako teško ali evo probat ću.
Za one koji traže nove teme dosad neobrađene, ili one koje zanima unikatni film o šarolikosti ljudske psihe, pogledajte, možda vam se sve skupa svidi više nego meni.
Oni koje je strah ili sram pogledati nešto što odudara od njihove "savršene" stvarnosti, preskočite i držite se mediokritetskih zicera koji niti ljuljaju niti žuljaju.
|