Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=80761 Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 14:11 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Mothman Prophecies (2002)Objavio: NaEdenCovekBratMu
Tema: The Mothman Prophecies (2002)
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2016 u 01:31
The Mothman Prophecies (2002)
Naslov
Mothmanova proročanstva
Originalni naslov
The Mothman Prophecies
Žanr
Drama, misterija, horor
Godina
2002
Država
SAD
Jezik
Engleski
Režija
Mark Pellington
Uloge
Richard Gere,
Laura Linney,
David Eigenberg
Kratak sadržaj:
John Klein (R. Gere) uspješni je novinar Washington Posta koji sa suprugom Mary (D. Messing) upravo
planira kupnju prekrasne kuće. Pri povratku John i Mary stradaju u prometnoj nesreći pri čemu se teško
ozlijeđenoj Mary neposredno prije nesreće ukaže demonsko biće nalik na divovskog noćnog leptira.
I dok je John prošao bez ogrebotina, Mary ubrzo podlegne ozljedama.
Dvije godine kasnije. John se i dalje teško miri sa supruginom smrću te čuva njezine crteže iz bolnice,
koji prikazuju biće koje je navodno ugledala.Vozeći se jedne noći automobilom, John dospije u udaljeni
gradić Point Pleasant u Zapadnoj Virginiji. Ne shvaća kako je u kratkom vremenu prevalio toliki put, John
uz pomoć mjesne policajke Connie Mills (L. Linney) počne istraživati slučajeve dojava o bićima nalik
Odgovori: Objavio: StefanJoc
Datum objave: 19.Lipanj/Jun.2017 u 18:32
Ok film ali ništa više od toga. Efekti su pomalo prevaziđeni, ali sve u svemu supernatural misterija, nešto u stilu X Files.
Objavio: StefanJoc
Datum objave: 19.Lipanj/Jun.2017 u 18:32
Ok film ali ništa više od toga. Efekti su pomalo prevaziđeni, ali sve u svemu supernatural misterija, nešto u stilu X Files.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2017 u 07:14
Mene je zapravo film uspeo da uvuče u svoj mistični, natrprirodni univerzum, sjajno tržeći pažnju i nakucavajuči tenzije, zbilja specifičan ambijent filma, retko kada ko uspe da pogodi takvu atmosferu, skidam mu kapu za to. Mislim da bi itekako mogao da bude efektan i danas. Naravno, sto ljudi-sto ćuti, svakako da prvenstveno pišem u svoje ime. Volim ovaj film, i tako mi je to.
Objavio: amir.mira
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2018 u 21:46
Mene je film obradovao tematikom i načinom prikazivanja, domen bajki, mistike, paranormalnog što je kod ljudi počelo da vetri, a nekada je to bilo prisutnije, banalni tempo života mrvi najlepše u nama, vreme tako brzo prolazi, s njim i ovo malo života što nam je preostalo, dobar glumac, odgledajte ga...
Objavio: bret valas
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2023 u 23:43
Zasnovano na istinitom dogadjaju!
Objavio: ar8c
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2023 u 17:29
Kad već neko izvuče ovo iz naftalina, da se nadovežem kako je za mene ovo bukvalno kultni film, jedan od najboljih u žanru koga sam nebrojeno puta reprizirao. Iako prvenstveno drama, majstorski je režiran i "ozvučen" pa izaziva više jeze nego neki najbrutalniji horori. Film bez mane, sa ocenom bliskom maksimumu na bilo kojoj skali.
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2023 u 17:41