Pitanje za ekipu iz Srbije ...
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=7926
Datum ispisa: 12.Lipanj/Jun.2026 u 08:33 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Pitanje za ekipu iz Srbije ...
Objavio: Lenja_Kravitza
Tema: Pitanje za ekipu iz Srbije ...
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 01:15
Da li je neko od vas slao posiljku (malo vecu od par cd-a) posle nove godine (znaci posle 1.1.2006.) za Hrvatsku???
evo u cemu je frka , pokusavam frendu sa foruma vec 5 dana da posaljem paket, obisao sam 15 posti po BG, stigao sam cak i do Zeleznika , i nista , svi odbijaju da prihvate paket jer im je navodno stigla uredba da za inostrani saobracaj nesmeju primiti bilo kakve medije tipa cd-e ili dvde , samo ako nisu original sa sve cenom (iz pouzdanih izvora sam cuo da je to vid borbe protiv piraterije,jer je neka mudra glava koja sedi u vladi skapirala kako su pirati u ove dve susedne zemlje izuzetno povezani,i kako najvise koriste ptt zarad svojih poslova )...
E sad , da li je neko iz nekog manjeg grada skoro nesto slao , otkud znam ,mozda su ovi iz ptt-a iz unutrasnjosti manje obavesteni , pa da se ja iscimam pa da posaljem odatle ... hvala svakom na sugestiji ...pozzz
|
Odgovori:
Objavio: DoDo
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 01:21
|
Drugarica mi radi u zemunskoj posti i potvrdila mi je - granicu mogu da predju samo originalni diskovi, u neogranicenoj kolicini - sto se tice "rezanih" (citaj piratskih ;-p) mogu da se posalju samo dva cd-a ili dva dvd-a...sve preko toga ide na carinu, a na carini...zna se vec.
Preporucujem slanje po vozacu autobusa , naravno, samo ako postoje autobuske linije izmedju ta dva grada... "Markica" za vozaca je 200 dindzi za Hrvatsku, 100 ako saljes po Srbiji...
|
Objavio: kosta zulu
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 01:29
|
meni su jedva primili da posalju posiljku morao sam da popunim carinsku deklaraciju napisao sam da saljem svadbu prijatelju i diskovi su stigli ali to je bilo 2-3 dana pre nove godine sve preko 2-3 diska je sumljivo zato najbolje slati po 2-3 diska nego da puknes 10 ili 15
|
Objavio: kl0kan
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 01:50
|
A kako saljete, kao paket ili vrednosno pismo, ili...?
|
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 01:57
Ma nije to frka , ja sam 5 dana pre nove poslao 20 dvd-a ,i sve je stiglo ,i to iz moje poste iz koje sam poslao preko 20 posiljki za hrvatsku , i nijedna nije bila manja od 5 dvda , uglavnom su sve bile oko 10 komada ...
E sad nije frka da ide na carinu , ta fora postoji vec nekih pola godine , puknes nekih 3-4 evra za carinski pregled ,ali paket uvek stigne tamo gde je poslat ...
Nego sad mi nece prihvatiti ni da ide na carinu , poslali me u postu na Zeleznickoj , to je kao glavna posta za posiljke za Cro , i tamo mi reko lik da moram da mu otvaram diskove i da dokazem da to nije neko narusavanje autorksih prava , i da ako jeste oni uzimaju tvoj broj i dizu krivicnu prijavu protiv tebe ...
to sa vozacem mi neradi posao , mislim da je decko iz nekog mesta pored Bjelovara ,a nesto mi se cini da nema busa koji vozi tamo , uglavnom se zna, Pula, Split, Zagreb ....
Nego jel ima neko od ekipe da ide za Cro u skorije vreme, ili neko iz Cro da dolazi vamo , pa da mi ucini uslugu i kad predje granu da samo to pusti u neku postu ???
|
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 01:59
kl0kan piše:
A kako saljete, kao paket ili vrednosno pismo, ili...? |
Preporucena posiljka ... nemoze drugacije kada ide preko grane ...bar tako tvrde zaposleni ....
|
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 02:10
|
A kako mozes da mu dokazes i kad otvoris CD? Otkud on zna sta je na njemu??
|
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 02:25
kl0kan piše:
A kako mozes da mu dokazes i kad otvoris CD? Otkud on zna sta je na njemu?? |
Pazi ovako , pusti na kompu i vidi sta je na dvd-u , a i fora je u tome sto je paket malo poveci , ima nekih 16dvda ...kapiras ????
|
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 02:39
|
E, jebiga. Znaci, ne moze proci kao privatni sadrzaj..? Treba desetak komada da posaljem. A preko firme neke da saljes, dal bi to uspelo?
|
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 05:07
kl0kan piše:
E, jebiga. Znaci, ne moze proci kao privatni sadrzaj..? Treba desetak komada da posaljem. A preko firme neke da saljes, dal bi to uspelo? |
Otkud znam , mozda na tvojim ostrvima i nepregledaju posiljke,ko ce ga znati . . .
shalu na stranu,sve zavisi gde saljes , i naravno odakle saljes, mislim da u Hrvatskoj jos uvek nemaju ovakvih problema ...
|
Objavio: Schindler
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 09:18
e ovako meni je jedan iz srbije prije par dana poslao 8 dvd-a koliko se ja sjećam da je iz Batoćine ili tako nešto slično i sveje bilo u redu!!ako ti to može pomoći!!!
------------- I ne ljuti veliog brata...
|
Objavio: srkis
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 09:28
|
Schindler piše:
e ovako meni je jedan iz srbije prije par dana poslao 8 dvd-a koliko se ja sjećam da je iz Batoćine ili tako nešto slično i sveje bilo u redu!!ako ti to može pomoći!!! |
Kaligari, pomozi ljudima.
|
Objavio: komunjara
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 10:09
|
http://www.titlovi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7211&PN=2 - http://www.titlovi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7211&PN =2
a kada sam ja na ovom linku prije mjesec i pol govorio o apokalipsi bilo je malo odziva
elem mislim da trebate naći 1 poštu u kojoj eadi 1 osoba koja se baš ne pridržava zakona i propisa...
tako ja radim
|
Objavio: mad_smile
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 15:28
kl0ki jel stigla posta, si preuzela
|
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 16:33
|
stigla najzad javascript emoticon':cool1' - javascript emoticon':love3' - javascript emoticon':loool' - javascript emoticon':weedman:' -
|
Objavio: mad_smile
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2006 u 23:54
|
javascript emoticon':gib:' - javascript emoticon':drinkers:' -
|
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2006 u 00:23
|
javascript emoticon':love5' -
|
Objavio: BELI
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2006 u 17:03
komunjara piše:
http://www.titlovi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7211&PN=2 - http://www.titlovi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7211&PN =2
a kada sam ja na ovom linku prije mjesec i pol govorio o apokalipsi bilo je malo odziva
elem mislim da trebate naći 1 poštu u kojoj eadi 1 osoba koja se baš ne pridržava zakona i propisa...
tako ja radim |
Daj malo pojasni kako to mislis......sta ako je to neka jedna postenjacina koja se boji da i njega ne cape?
Ili podmazujes? Pojasni malo, takvu postu imam...
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2006 u 17:32
|
Neee, ovako je kako kaze Kravitza!
U svim postama u Beogradu, cak i u Pancevu. Svi imaju taj dopis i ne daju se smuvati javascript emoticon':prayer:' - nikako!!!
|
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2006 u 18:18
|
Jel ima neko iz Montenegra da je slao ????... mislio sam da iscimam burazera ,on ide dole za par dana ...
|
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2006 u 19:23
|
BELI piše:
Daj malo pojasni kako to mislis......sta ako je to neka jedna postenjacina koja se boji da i njega ne cape? Ili podmazujes? Pojasni malo, takvu postu imam...
|
jednostavno:
pa zapamtio sam koja mi osoba nikad nije pravila probleme... i uvijek je bez plaćanja carine uzimala CDove...samo je bilo potrebno da ne zatvaram koverte...da vidi šta šaljem... budući da sam i za firmu gdje radim i za osobne potrebe slao samo iz te pošte...zapamtili su me ljudi...dolazim i 4 puta dnevno u poštu... jednostavno dođem platim i bez problema...ali recimo u poštu koja je 100 metara od mene... ne smijem ući koliko sam se svađao... zapamtili me ljudi...
|
Objavio: Hawkmoon
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2006 u 20:41
|
Kad je vec pukla razmena postom sto lepo ne bi dogovorili vise razmena
i skoknuli do Hrvatske, nije toliko daleko a i vidite inostranstvo i to
bez vize dok nam je i oni ne uvedu, po ugledu na ostatak sveta.
|
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2006 u 20:56
Hawkmoon piše:
Kad je vec pukla razmena postom sto lepo ne bi dogovorili vise razmena
i skoknuli do Hrvatske, nije toliko daleko a i vidite inostranstvo i to
bez vize dok nam je i oni ne uvedu, po ugledu na ostatak sveta.
|
Hehe , pa od toga bi tek bolela glava , zamisli situaciju , dolazim u Cro na jean dan sa sve ruksakom punim dvd-a , pa odma bi me corkirali ovi nasi na grani , ne bi ni stigo da vidim parce lijepe njihove
|
Objavio: Dzigi
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2006 u 00:59
|
Znas kako sto se tice tog jebenog dopisa meni su jos pre dva meseca u posti pokazali taj dopis ali sam i tada mogao da posaljem.Sve zavisi ako naidjes na neku kravu koju muz ne kara dovoljno i sva je nadrndana.E sad u jednoj posti na prijemu paketa rade 4 osobe zenskog pola i od te 4 jedna je kravetina na kvadrat.Svaki put kad je vidim dodje mi da je izvucem kroz onaj salter i nalupam kretena.Ona svaki paket koji dobije mora da otvori i ako vidi da su CD-ovi(ona ni ne zna sta je DVD,vecina njih nezna) nema sanse da primi paket.E sad ove druge tri devojke mi uvek posalju paket iako znaju da su unutra piratski diskovi.Jedna od njih stalno lepi na paket neki stiker da paket ne podleze carini sto je savrseno.Moze da se uradi sledeca stvar.Napravite na DVD-u Folder i nazovete ga Slike sa svadbe i natrpate nekih 100-200 slika i medju njima sakrijete imidze igara,filmove,prometnite ekstenziju,i ko zna sta jos.
|
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2006 u 02:04
|
ma ne znaju oni pokrenuti DVD šta ti je
birajte vrijeme kada je gužva i veliki redovi... tada ih ne zanimaju propisi... samo štancaju markice i ne gledaju šta se šalje
a i kažem vam
sveska a 5 s debelim koricama može primiti 5 CD/DVDova da se ne primjeti
samo izbušite krug unutra žiletom... tako sam ja godinu dana slao i razmjenjivao se...
|
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2006 u 03:50
|
[/QUOTE]
Hehe , pa od toga bi tek bolela glava , zamisli situaciju , dolazim u Cro na jean dan sa sve ruksakom punim dvd-a , pa odma bi me corkirali ovi nasi na grani , ne bi ni stigo da vidim parce lijepe njihove
[/QUOTE]
E, ovo je istina... javascript emoticon':grrr' -
|
Objavio: GDragon
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2006 u 12:17
|
Ljudi, niko ne moze da vam zabrani da posaljete bilo sta bilo gde. To je krsenje gomile zakona, ustava i konvencija koje vaze svuda u svetu. To sto su poste dobile je pokusaja da samo umanje protok diskova, jer ce neki ljudi poveorvati da se to ne moze. Ja zadnje tri godine bez ikakavih problema saljem diskove svud po svetu i to iskljucivo kao preporucena pisma i nikad nisam imao problema. Carina ne otvara posiljke lakse od 500 grama, nemaju oni vreme da se zamajavaju sa svakim pismom. Ne dobijajau oni samo jedno pismo pa da imaju vreme da se igraju sa njim, stize im na desetine hiljada dnevno, ko ce to da pregeleda?
|
Objavio: DoDo
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2006 u 13:17
|
Lenja Kravice, pokusaj u mom kraju, u mirijevskoj posti.
Setih se da su uvek kul, i nikad ne prave pitanje ni oko cega, i uvek sve stigne kad posaljem iz Mirijeva, a kad sam jednom poslala iz zemunske poste, nije stiglo.....
|
Objavio: caligari
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2006 u 13:34
srkis piše:
Schindler piše:
e ovako meni je jedan iz srbije
prije par dana poslao 8 dvd-a koliko se ja sjećam da je iz Batoćine ili
tako nešto slično i sveje bilo u redu!!ako ti to može pomoći!!! |
Kaligari, pomozi ljudima. |
upravo videh topic, pa sta da vam kazem, ja sam inace iz kragujevca ali
kada shaljem nesto za cro/bih onda to radim iz batocine jer je to kao
prvo malo mesto a kao drugo znam sve ljude iz poshte tako da oni ne
dizu frku.
u kragujevcu nece niko da mi primi paket koji shaljem kao pismo ako se skonta da se radi o diskovima...
e sad, posle nove godine nisam nista poslao tako da ne znam da li su
menjali politiku ali vrlo je moguce (ako jeste onda hmmmm fuck, sta
reci?!?!)
2 paketa koja su poslata 2 nedelje pre nove godine za cro nisu imala problema
provericu u "svojoj" maloj postici @ twin "batochina" peaks 
|
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2006 u 13:39
DoDo piše:
Lenja Kravice, pokusaj u mom kraju, u mirijevskoj posti.
Setih se da su uvek kul, i nikad ne prave pitanje ni oko cega, i uvek sve stigne kad posaljem iz Mirijeva, a kad sam jednom poslala iz zemunske poste, nije stiglo..... |
Ma poslao sam po burazeru u Podgoricu pa ce on iz CG da posalje paket ... Iz CG odlaze i sleperi puni pljuga u Cro zasto nebi i 15ak diskova
|
Objavio: caligari
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2006 u 13:52
|