Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=76227 Datum ispisa: 19.Srpanj/Jul.2026 u 03:00 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Kupovina telefonaObjavio: Homer99
Tema: Kupovina telefona
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2016 u 11:54
Jedan mali savet. Šta bi preporučili? Kupujem novi telefon (konačno) i želeo bih da čujem vaša iskustva sa sledećim modelima.
Šta je dobro, šta loše? Baterija kakva je i slično. Dobra iskustva, loša iskustva i slično.
Šta mislite, akotelefone ima 8GB interne memorije, koliko će otići na sam sistem? I koliko aplikacije "vuku" (i prostora i baterije) Prvi put kupuješ touch-screen, pa ništa ne znam. :)
Objavio: cersei
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2016 u 12:29
to će fazla znat, on je imao svaki mob Samo pripazi na klasu sd kartice, kada ćeš dopunjavati memoriju, ovaj drugi piše 1080p video kamera, za to treba class10 kartica da radi kako treba
da to mislim na ugovor, smotana ja
Objavio: fAzazel
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2016 u 16:09
Nije neka ponuda, ali od gore navedenog bi definitivno uzeo LG.
-------------
My name is Legion, for we are many
Objavio: adm1r
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2016 u 20:38
Nekoliko mojih kolega je uzelo Huawei telefone na pretplatu i imali su ne baš dobra iskustva sa njima. Izgleda su brzo kvarljivi. Prvih 8 mjeseci su radili super, da bi nakon toga počelo otkazivati koješta. Što se memorije tiče, većina aplikacija (face, viber, cleaneri i tako to) ide na SD karticu. Ja bih uzeo LG. Za 3. i 4. nisam nikad čuo. Međutim, ja nemam pametni telefon. Imam "ciglu".
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2016 u 21:23
Ja bih ti stvarno pomogao, a pošto se prvi put susrećeš sa "ekranom na dodir", to mi je baš nemoguća misija.
Prva 2 su dosta bolja (razlozi)
1. Baterija je neuporedivo veća 2. Imaju 4 jezgra 3. Imaju po 1GB rama (512 je krš). Ja imam 3. 4. Oba su 4G
Do tačke 4 su jako slični , a u tački 5 je značajna razlika u korist Leon-a.
5. LG ima IPS Ekran, da te ne davim šta i kako, dok onaj drugi ima TFT, koji je mator kao biblija i lošeg kvaliteta.
Realno, LG Leon za klasu bolji od ostalih.
Poznajem dosta telefone i stojim iza ovih razloga,. Ne zato šro preferiram LG, nego što je za klasu bolji.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Objavio: bobiska
Datum objave: 21.Svibanj/May.2016 u 19:11
Nećeš da se usrećiš ni sa jednim od ponuđenih. Ne znam da li te na kupovinu tih modela preko operatera tera muka ili neznanje. Ako je ovo drugo, uzmi preko oglasa za oko 150 € bar samsung J5, koji je neko kupio preko provajdera i prodaje nov sa garancijom od 2 godine.
Inače ovako kako si planirao, tvoje prvo iskustvo sa smart telefonima neće da bude baš slatko.
Objavio: Movie Master
Datum objave: 21.Svibanj/May.2016 u 22:07
Jeste već postarija tema, ali možda pomogne neiskusnima.
Opcija Alcatel Pixi 3 (4)(inča) je možda najgora od svih. Telefon je neopevano sranje. Bar kod VIP-a. Android je smešan, ekran blještavo beo sa svetlo plavim detaljima i belim slovima koja se jedva vide na podlozi. Dodavanje skina nije pomoglo, samo je drastično usporilo ionako jezivo spor telefon, koji brljavi s komandama. Ekran je priča za sebe. Gde treba, reaguje kao šlogiran konj, gde NE treba, kao munja, ne stižem da poništim komandu koju sam slučajno i neželjeno zadao. Reagovanje tastature na ekranu za kucanje poruka je sve, samo nije smešno. Osećam se kao da imam prste rudara sa šakama veličine lopate. Trajanje baterije je prosečno za takve telefone, nije strašno. Sve u svemu, umesto jednog dinara preko VIP-a za njega ili 35 - 50E u prodavnici, bolje je dati 200 i više eura za neki Samsung (nisu ni oni cvećke) jer je nažalost to možda jedino što garantuje da će telefon da radi kako treba, sve ispod te cene su igračke koje ne vrede svoje cene. Imam tri jeftina Samsunga koji čame u fioci, dobri su jedino ćerkini, plaćeni 220 i 250E.
Ako želite telefon, napominjem, telefon, ne igračku za decu, tj. minikompjuter, tražite sebi neki stariji sa tastaturom, ali moraćete kad - tad da pređete na ove novotarije koje će sigurno biti skupe ako želite da imate funkcionalnu igračku.
-------------
Datum objave: 22.Svibanj/May.2016 u 15:57
kasnite odavno, ovi telefoni mu bili u izboru, jest da je loš izbor ali što je tu je
ima jeftino kineza uzet koji su odlični i dođu 100 ojra i 10 klasa su bolji od ovih i sve možeš na njima, ali to nije to što je pitao
evo primjer jedan koji imam doma
Basic Information
Brand
Cubot Note S
Type
3G Phablet
SIM
DUAL SIM
SIM Type
Micro SIM
System and Platform
OS
Android 5.1 Lollipop
Core
Quad Core, 1.3GHz
CPU
MediaTek MTK6580
GPU
Mali-400 MP
Display Properties
Type
5-point Capacitive IPS
Size
5.5 inch
Resolution
1280 x 720 pixels (HD)
Pixel Density
296 ppi
Camera Properties
Type
DUAL camera
Rear Camera
5.0 MP (interpolation to 8.0MP)
Front Camera
2.0 MP (interpolation to 5.0MP)
Autofocus
YES
Flashlight
YES
Body
Size
143 x 71.5 x 7.7 mm
Weight
120 grams
Memory and Storage
RAM
2 GB
ROM
16 GB
MicroSD slot
Yes to 32GB
Battery
Type
Lithium Ion Polymer
Capacity
4150 mAh
Rechargeable
YES
S carinom ako se zadesi je max 100 ojra
Objavio: micky007
Datum objave: 22.Svibanj/May.2016 u 17:48
4150 mAh baterija
Datum objave: 22.Svibanj/May.2016 u 18:20
Objavio: iromafia111
Datum objave: 23.Svibanj/May.2016 u 20:37
Ima se tri "kineza" u kući i svi rade bez problema. Kod naših operatera više ne kupujem.
-------------
Objavio: suncokreti
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2017 u 11:34
Evo i ja se odlučio za novi mob pa gledam "kineze" s obzirom da vidim da ih se hvali. Upao mi je u oko Huawei Lite, što vi mislite o tom modelu? https://www.jeftinije.hr/Proizvod/3815483" rel="nofollow - https://www.jeftinije.hr/Proizvod/3815483
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2017 u 11:37
u međuvremenu početkom godine.. došli doma mi max i mi5 od kineza, xiaomi je kul
sunovrat nije loš taj telefon, jest da nije xiaomi, ali ne može sve bit savršeno
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2017 u 11:41
Frend ima P8 i P9, oba rade bez problema.
-------------
Objavio: sinna
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 09:27
I ja imam dva kineza,doselili u susjedstvo prije 2 tjedna,ma kultura je to,svakog pozdrave i prije nego si se začudio.Pričaju i malo hrvatskog s mješavinom mandarinskog.....a o mobitelima se ovdje radi,sorry falio temu mislio da hvalimo narod,sorry,hehehehe .
Šala,šala,kako je majka Cersei napisala Xiaomi je legenda među kineskim mobaćima ali i Ulefone i Huawei i LeecoLeTv nisu za odbaciti a sigurno nadmašuju po kvaliteti cijenu koju ćeš platiti putem neta i dostave i + carine ako te ćapaju.Sin mi ima Xiaomi 5c a supruga fablet PPTV King 7 (pa žene kažu da veličina nije bitna,haa) i za sada su zadovoljni.Preporuka odje.. sve operatere i njihove lopovske ponude jer ćeš samo mobitel platiti 3x više od njegove vrijednosti a dobiti ćeš škovacu,znam bio na pretplati 10 godina i onda nakon tek toliko godina ih prokužio,do mene,domene,glup ja i naivan,padao na njihove trnovite ponude.Zato kupi slobodni mobać ili preko kine birekt ili kod naših kupi-prodaj stranica a ima i specijaliziranih stranica naših kod kojih možeš kupiti mob direkt iz evropskih skladišta i trgovina.Odhebi sve pretplate i operatere i njihove ponude.China Phones Rules!!!
-------------
Everything is a joke !
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2017 u 10:07
kod kupovine telefona vanka.. ova stranica je majka
G
M
T
< id="SL_locer" ="" title="Lock-in ">
Text-to-speech function is limited to 200 characters
Objavio: sinna
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2017 u 14:04
Poslušaj sine majku Cersei i ne buš falel nigdar a pogotove ne z mobaći.Opet kažem odhebi bilo koje operatere,kada dođeš kod njih bez ikakve potražnje za uređajem , ploča se odmah okreće i možeš u 90% slučajeva sam svoje uvjete postavljati. (ovo bi kao bio mali Kinez)
-------------
Everything is a joke !
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2017 u 15:17
suncokreti piše:
A sa koliko od tih trgovina se moze naruciti telefon u HR ili u SR? Bas sa svih?
Pitanje je koje kartice primaju, a dostava je najmanji problem.
-------------
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2019 u 22:56
mali ubdejt, nisam kupila novi telefon, xiaomi mi je još fantastičan
malo o zaštitnim filmovima za ekran, isprobala sam ovu novu tehnologiju tj soft hydrogel film i mogu reći, odlično
Do sad sam koristila nano film s kojim bila jako zadovoljna, ali eto izašlo i novije nešto pa da se isproba
Naravno tempered glass mrzim i najgora je opcija, kako isprobala bacila.
e sad o hydrogel filmu
Savršeno leži i jako je ugodan, nema problema s rubovima nikakvih, oni koji imaju zakrivljene telefone moraju ga pod obavezno nabaviti jer je mekan i gel tj.
nije krut i tako savršeno prati oblik ekrana i potpuno ga prekriva
Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 17:02
cersei piše:
Savršeno leži i jako je ugodan, nema problema s rubovima nikakvih, oni koji imaju zakrivljene moraju ga pod obavezno nabaviti jer je mekan.
nije krut i tako savršeno prati oblik
-------------
Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 17:20
mrs seljačino
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 18:13
Još uvijek razgovaramo o telefonima?
-------------
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 18:17
Da,samo su ovi visefunkcionalni
-------------
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 18:18
Možeš telefonirat, ima kameru, vibrira?
-------------
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 18:29
Sve u fulu. Kazu da zene jednostavno ne mogu bez njega,pogotovo ako je noviji model
-------------
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 18:31
Čujem da možeš namjestiti da vibrira i kad te netko zove.
-------------
Objavio: kadetoni
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2019 u 21:41
... i kad priroda zove.
-------------
Objavio: Numberguy
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2019 u 14:49
Šta je sa novim andorid Nokia, koristi li neko?
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2019 u 15:12
Nokia je prekasno krenula na telefone a androidom.. tako da njihov top model trenutno je cijenom tu negdje kao i trenutno najbolji telefon na svijetu, a to je one plus 7 pro.
Kvalitetom ni blizu.. ispali su iz igre skroz i da se vrate moraju stvarno napraviti nešto posebno. Telefon na namatanje, telefon da ima iza indukcijsku ploču da se može i ručak skuhati i takve stvari
Na tržištu ih nema nigdje trenutno, nitko ne kupuje nokie.
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2019 u 15:54
Kod nas u Makedonija, ima od 3310 one stare Nokie sa snake igrica, do sada ove nove sa android. Ali ni ja ne poznajem neko ko danas ima Nokia, a tada mislam da svako je imao Nokia sa Symbian OS, koji mislim da je bio prvi operativni sistem u svetu mobilni telefona.
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2019 u 16:22
to nema ih nigdje mislim na globalni razini, nekadašnji div sad nije ni na jednoj listi najprodavanijih.
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2019 u 17:06
Imao sam ja onu Lumiu,znaci ne podrzava messenger,nista zivo. Bio sam izludio dok nisam skupio pare za drugi.
Nekada davno 3310 legenda od telefona. Vidim da sad ima isto neka nova 3310 ili je to cak ona stara samo eto nova,nisam informisan.
-------------
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2019 u 17:47
Da, malo je adaptirana. Ekran u boja i sl.
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2019 u 18:09
Nokia je bila super ali i kvarna firma. Čim pređu na novi model vrlo je teško da se nađe baterija, punjač i sl. za stariji. Po meni, korisnik uvek treba da bude pametniji od svog telefona.
Moj komšija pukao pare letos na prenos podataka (MTS: ali svi su isti) u smislu update tel.aplikacija i slično. Ko da je letovao u Meksiku a ne u okruženju.
Samsung je omiljeni brend u SRB ali nije više ni on tako jeftin kao nekad. Kvalitet postoji ali je ipak precenjen u ceni. Ustvari, kriv je uvoz i 3,4 posrednik u prodaji.
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2019 u 01:13
Ma Xiaomi ludilo. Za malo para dobar telefon.
-------------
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2019 u 08:20
Samsung S serije,nema dalje,mislim da su to najbolji telefoni danasnjice. Ja koristim S8+ i telefon otkida.
-------------
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2019 u 09:58
bozi zlato kupovanje samsunga ti danas znači da ne znaš s parama
a ajfona da si seljak
definitivno xiaomi
a zašto.. xiaomi ne radi telefone zbog zarade neke nego zbog prestiža.
Njihov glavni posao je radit razne smart uređaje za kućanstvo, tu vrte ogromnu lovu. Telefoni su im mali dio toga koji im više služi za promidžbu, tako da im uređaji dođu skoro kao i dijelovi u njima.
Prvi putu životu mi se desilo da nakon 3 godine upotrebe, ne želim kupovat novi uređaj nego me super služi koji imam.
A ja sam manijakalna šopingholičarka
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2019 u 10:09
Huawei najbolji prosjecni telefon danas.
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2019 u 15:08
fAzazel piše:
Ma Xiaomi ludilo. Za malo para dobar telefon.
Tri i pol godine i radi jednako kao prvi dan.
-------------
Datum objave: 24.Rujan/Sep.2019 u 19:59
Koristim Xiaomi MI Max 3. Telefon ima 5500 mAh bateriju. Punim ga svaki treći dan.
-------------
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2020 u 10:56
Huawei vise nema Google Maps. Od danas TomTom mapi.
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2021 u 20:50
Ne. Uvijek kupim ono što želim ili ne kupim ništa.
-------------
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2021 u 21:04
Ja sam upoređivao 10+ mobitela... i opet... svaki ima nešto svoje po čemu se izdvaja... i prednosti i mane.... Ovo je mnogo teže i gore nego kad si biraš curu.
I skontao sam si da je najbolji telefon - poklonjeni telefon.