|
samo sam pitao za generalije kompa jer odmah mogu okvirno da ti kazem koliko ce da ti traje konvertovanje... Drugo,ako zadrzavas isti format i rezoluciju (audio ne mora da se konvertuje) i zadovoljan si kvalitetom a samo je problem velicina - veliki je "bitrate" u podesavanjima video kodeka. E,sada sto vise smanjujes bitrate,smanjuje se velicina...ali se smanjuje i kvalitet. Postoji "bitrate calculator" za izracunavanje ali nije obavezan.Znaci bitrate stavljas (kao u izvornom filmu) ako ostaje isti format i rezolucija. Znaci,ako hoces da radis sa nekim od tvojih programa - napisi sa kojim a ja da ti (na slici) pokazem gde je bitrate koji ces da smanjis. Za neki drugi program moram da znam MediaInfo tog filma :
http://www.videohelp.com/software/MediaInfo" rel="nofollow -
http://www.videohelp.com/software/MediaInfo
MediaInfo je alat sa kojim "otvoris" film i vidis sve njegove generalije: format,velicinu,audio-video kodek,bitrate,framerate,rezoluciju itd...evo kako izgleda jedan film "otvoren" sa MediaInfo : _________________________________________________________________ General Complete name : E:\Exposed.2016.HDRip.XViD-ETRG\Exposed.avi Format : AVI Format/Info : Audio Video Interleave File size : 698 MiB Duration : 1h 42mn Overall bit rate : 953 Kbps Writing library : VirtualDub build 35491/release
Video ID : 0 Format : MPEG-4 Visual Format profile : Advanced Simple@L5 Format settings, BVOP : 2 Format settings, QPel : No Format settings, GMC : No warppoints Format settings, Matrix : Default (H.263) Muxing mode : Packed bitstream Codec ID : XVID Codec ID/Hint : XviD Duration : 1h 42mn Bit rate : 815 Kbps Width : 640 pixels Height : 272 pixels Display aspect ratio : 2.35:1 Frame rate : 23.976 (24000/1001) fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Compression mode : Lossy Bits/(Pixel*Frame) : 0.195 Stream size : 598 MiB (86%) Writing library : XviD 67
Audio ID : 1 Format : MPEG Audio Format version : Version 1 Format profile : Layer 3 Codec ID : 55 Codec ID/Hint : MP3 Duration : 1h 42mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 128 Kbps Channel(s) : 2 channels Sampling rate : 48.0 KHz Compression mode : Lossy Stream size : 93.8 MiB (13%) Alignment : Split accross interleaves Interleave, duration : 42 ms (1.00 video frame) Interleave, preload duration : 500 ms Writing library : LAME3.99r Encoding settings : -m s -V 4 -q 3 -lowpass 17 -b 128 ____________________________________________________________________
vidis tu je video bitrate 815 Kbps a velicina filma je 698 MB.Kada bi ga "digli" na 1000 kbps velicina bi se povecala (+-) 800 MB. Evo za pocetak,odes na onaj sajt sto sam okacio i skini MediaInfo - portable (ne instalira se).Ako imas 64bit. operativni sistem preuzmi 64bit. MediaInfo.Kreiraj bilo gde jedan folder i raspakuj MediaInfo.Otvori taj folder i dupli klik na MediaInfo :
Otvara ti se prozor MediaInfo.Gore na "View" kartici u padajuci meni cekiraj HTML - zatvori MediaInfo.Sada ti je MediaInfo integrisan u desnom kliku misa...Obelezi neki film,desni klik MediaInfo :
Onda opet desni klik-Select All- pa copy i onda to zalepis i izgleda kao ovaj gore sto sam ja postavio.Malo sam ga rastegao ali... Na osnovu ovoga ti sada mozes kod tebe da uporedis bitrate iz izvornog i konvertovanog filma i ustanovis zasto je ovaj duplo veci. Ti sada malo ovo vezbaj,uporedjuj bitrate (ako nesto nije jasno - slobodno pitaj) pa mi javi koji hoces format i sta si odlucio za program pa cemo videti za dalje.Ja mogu i da ti snimim video uputstvo (ceo postupak) konvertovanja ako ti je lakse,pozz...
PS. opps, izvinjavam se kolega nisam video da si I ti odgovorio...
|