Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=75635 Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 23:24 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Shannara Chronicles (2016)Objavio: CSInvestigator
Tema: The Shannara Chronicles (2016)
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 01:35
The Shannara Chronicles (2016)
Žanr: avantura, fantazija, SF
Uloge: Austin Butler, Poppy Drayton, Ivana Baquero, Manu Bennett, Aaron Jakubenko, Emilia Burns, John Rhys-Davies, Marcus Vanco
Jezik: engleski
Radnja: Adaptacija popularnog Shannara serijala romana autora Terryja Brooksa. Smještena je u postapokaliptični svijet tisuće godina ispred nas, kada je Zemlja izmjenjena do neprepoznatljivosti, a njome vladaju kraljevi, demoni, vilenjaci, druidi i kompanija. Izvor: http://www.serijala.com
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Odgovori: Objavio: cersei
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 09:03
e ovo bi moglo biti zanimljivo, naglasak na moglo
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 12:50
MTV? K'o da je i Asylum... Ne, zapravo, MTV je puno gori.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Objavio: cersei
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 13:01
možda im se posreći i drugi put jednu dobru seriju ima već MTV i to baš dobru, tako da... tko zna
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 13:14
+ ovaj striko iz Spartaka i Arrow-a mi je faca
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 15:07
Vizuelno deluje odlično, ali i mene brine što je u pitanju MTV... Mada, pošto muzike na tom kanalu zapravo i nema više, možda hoće da postanu Movie TV
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 22:56
Nikada nisam uspeo da se nateram da čitam serijal Šanara, jer mi je dvadeset i kusur knjiga stvarno previše. Stoga ovo ocenjujem čisto kao seriju, a ne kao adaptaciju. Odgledao sam ove prve epizode jer odavno nisam gledao ništa novo u tom žanru, pogotovo da ne znam izvorni materijal.
Već posle prvih par minuta je vrlo jasno kome je namenjena. Verovatno su čelnici MTV-a tražili od producenata Sumrak u Srednjoj zemlji. Izgleda da su postapokaliptični svetovi strogo rezervisani za YA žanr. Ciljana publika su tinejdžeri, ostali kako im se svidi. Da ne znam da ju je snimo MTV, mogao bih se zakleti da je CW. Nije ni blizu ozbiljnijih produkcija tog žanra. Negde u rangu sa Legendom o Tragaču.
Serija ima svojih pluseva. Pre svega lokacije. Ko ih je birao(s Novim Zelandom baš i ne može da se omaši) i/ili dizajnirao (u slučajevima gde su radili efekti ili je pravljena scenografija) je pristojno odradio svoj posao. Efekti su sasvim solidni za budžet serije koju ne producira HBO. Kažem solidni, ne dobri ili sjajni. Mogu da prođu. Džon Ris-Dejvis. (Gimli je uvek plus, makar i ne bio Gimli).
Ali ima i minusa. Muzika . Ponekad i scenografija . Kostimi . Kasting . Kapiram da je cilj privući određenu publiku atraktivnim mladim ljudima, ali su mogli barem naći nekog ko ne štrči toliko u bajkovitom svetu. Ne bi me iznenadilo da vidim glavnog lika kako vozi skejtbord dok sluša muziku na ajfonu, dok bi jedna od glavnih junakinja svakog trena mogla da spakuje knjige i krene u srednju školu u nekom bogataškom mestu u Kaliforniji. Ni jezik baš nije usklađen sa tematikom i suviše zvuči kao govor današnjih tinejdžera i para uši. A tu je i neka njihova verzija Faramira za kojeg me čudi da ne završava svaku rečenicu sa bro. Dijalozi su ponekad .
Gluma je meh. Nije baš loše, ali eto npr. ne računajući Ris-Dejvisa, ističe se Manu Benet koji ima samo jedan izraz lica, a to je izraz čoveka koji je pretrpeo šlog i sada je zbog nečega zbunjen. To što su svi akteri vrlo atraktivni i u svakoj situaciji čisti i doterani je i plus i minus. Jeste lepo za gledati, ali je malo preterano čak i za fantastiku.
Priča je zasad ona klasična generička epska fantastika. Nevoljni mladi junaci kreću u potragu da spasu svet od hordi zla i svi jure neki čarobni predmet itd. Nisam čitao roman, ko zna šta će biti dalje. S vremenom se malo popravlja, mada ne verujem da će biti nekih iznenadnih ispada originalnosti.
Ko voli Twilight, Teen Wolf, one herojske serije sa CW-a ili jednostavno želi da se opusti bez mnogo razmišljanja će verovatno uživati u seriji. Ostali će možda posle prve epizode odlučiti da to nije za njih.
P.S.
Boktemazo, al' sam se raspis'o.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 23:08
hogore bogati ne stavljaj mi ono debilno Twilight sranje s Teen Wolf serijom u istu rečenicu jer ćemo se gadno posvaditi
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 23:13
Oprosti, Cersei. Htedoh reći ko voli Teen Wolf će možda voleti seriju. Možda čak i budale koje vole ono debilno sranje Twilight nađu nešto zanimljivo.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Objavio: bojanadj
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 23:15
Hogar Strašni piše:
Negde u rangu sa Legendom o Tragaču. ---------- Ko voli Twilight, Teen Wolf, one herojske serije sa CW-a ili jednostavno želi da se opusti bez mnogo razmišljanja će verovatno uživati u seriji. Ostali će možda posle prve epizode odlučiti da to nije za njih.
Prodato. Samo da pitam mogu li gledati deca? Mislim, ima li gadnijih scena od Trača?
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 23:16
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2016 u 23:19
bojanadj piše:
Hogar Strašni piše:
Negde u rangu sa Legendom o Tragaču. ---------- Ko voli Twilight, Teen Wolf,
one herojske serije sa CW-a ili jednostavno želi da se opusti bez mnogo
razmišljanja će verovatno uživati u seriji. Ostali će možda posle prve
epizode odlučiti da to nije za njih.
Prodato. Samo da pitam mogu li gledati deca? Mislim, ima li gadnijih scena od Trača?
Paaaaaa, zavisi kolika deca. Nema eksplicitnih scena, ali dvoje likova u jednom trenutku obave jednu rabotu za odrasle, ali se to desi off screen. I ima dosta krvi na momente, ali opet ništa tako gadno kao npr. GoT. Ovo ostalo je čist CW. Samo na MTV-u.
cersei piše:
Ispravljeno.
Hogar Strašni piše:
Oprosti, Cersei. Htedoh reći ko voli Teen Wolf će
možda voleti seriju. Možda čak i budale koje vole ono debilno sranje
Twilight nađu nešto zanimljivo.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 00:02
Hogar Strašni piše:
Oprosti, Cersei. Htedoh reći ko voli Teen Wolf će možda voleti seriju. Možda čak i budale koje vole ono debilno sranje Twilight nađu nešto zanimljivo.
Znaš da sam ja, svojevremeno, čitala knjige na srpskom i engleskom i prevodila Sumrak sagu? Znaš da Cersei nije jedini moderator koji ima opcije suspendovanja?
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 00:07
J... I... A... N... Hm... I give up. Ne mo'š svim modovima udovoljit'. The world loves sparkly vampires and gay werewolves and, if Shannara catches on, tweeny elves. I guess I'll just have to accept that and stick to Star Wars.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 07:52
Samo se opusti. Nisam grozna kao Cersei. Zasmetala mi je samo karakterizacija publike, ne same knjige i filma.
Što se serije tiče, kupujem prve dve epizode, pa ako se devojkama svidi gledaćemo, ako ne- Teen Wolf je nastavio da se emituje.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 10:32
bojanadj piše:
Hogar Strašni piše:
Znaš da sam ja, svojevremeno, čitala knjige na srpskom i engleskom i prevodila Sumrak sagu? Znaš da Cersei nije jedini moderator koji ima opcije suspendovanja?
ne brini za ovo, boja ne zna gdje to dugme stoji
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 11:15
bojanadj piše:
Samo se opusti. Nisam grozna kao Cersei. Zasmetala mi je samo karakterizacija publike, ne same knjige i filma.
Ovo () obično znači da se sprdam, pošto nemamo smajli koji bi to označio. Uglavnom ne sudim o ljudima na osnovu toga šta gledaju, ma kolike to gluposti bile.
cersei piše:
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 11:34
Hogar Strašni piše:
cersei piše:
Hmmm... Da.
Recimo da je u pravu, kao što je bila u pravu da smo ti i ja vukovi.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 11:37
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 11:52
di di di?
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 11:55
Ko je trebalo da vidi video je.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 11:57
ja nisam, samo sam vidla da si napravila jedan zajeb zbog kojeg ću te suspendirat
Objavio: dalibor-imbalanced-d
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 21:18
Bas me interesuje ova serija (taman da premostim do GOT-a) pa bih voldeo da se neko potrudi da je uradi prevod.
Objavio: DrZZZzzz
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 23:04
Dok cekam da krenu... Gotham, Agents of S.H.I.L.D, The Flash, Arrow, Daredevil, Sleepy Hallow, Jessika Jones, Blindspot, Sherlock. i josh par :) Naravno i Legends of Tomorrow
Resih da pocnem i The Shannara Chronicles
Izasle su vec 4 epizode a prevoda jos nema...
Pa rekoh da pitam radi li neko na tome?
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2016 u 23:59
ajd manite se potražnje u temi o seriji
plus neki novi klinac u gradu je http://titlovi.com/titlovi/the-shannara-chronicles-222592/" rel="nofollow - preveo pilot
Objavio: dalibor-imbalanced-d
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2016 u 13:14
cersei piše:
ajd manite se potražnje u temi o seriji
plus neki novi klinac u gradu je http://titlovi.com/titlovi/the-shannara-chronicles-222592/" rel="nofollow - preveo pilot
Bravo, za nekog novg klinca
Objavio: Dibidus41
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2016 u 18:45
cersei piše:
di di di?
Zazvala si me Dušo??
Reci...sem alko'ola i mene, š'a ti batre??
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2016 u 19:53
burek sa sirom
taman pogledala pilot, ne čini se loše
Objavio: nimm11
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2016 u 12:48
Posle 4 odgledane epizode mislim da vredi - i prevoda i gledanja.Kombinacija Hobita i Nekad Davno, a ko je citao knjigu, kao ja videce da nema puno istoga... Ipak, potpuno je gledljivo ako se pustis...Nije ovo serija da se trazi dlaka u jajetu, ovo je ipak lagana SF saga, i sto da ne, nije samo za tinejdzere
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2016 u 13:08
Odlično! Znači imaću još jednu seriju da gledam s devojkama. Skinula sam sinoć prvu, pa javim utiske.
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 17:18
kao službeni predstavnik MTV-a na našem sajtu očekujem ispriku od strike tihog
Objavio: iromafia111
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 18:06
cersei piše:
kao službeni predstavnik MTV-a...
To je ona grupa alkoholičara "Mene Truje Voda"?
-------------
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 19:25
MTV nije dao ništa vrijedno spomena još od 80-ih kad su (nekim čudom) znali puštati spotove (čak i) dobrih bendova...
Mislim da ćeš prije postati prabaka, nego dočekati ispriku...
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 19:26
cccccccccccccccc
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 21:30
silent_passenger piše:
MTV nije dao ništa vrijedno spomena još od 80-ih
Beavis and Butt-Head. A i od toga je prošlo dvadesetak godina.
Možda pre duguješ izvinjenje Asylum-u što si ih stavio u isti koš sa MTV-em.
Objavio: nimm11
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 22:35
Zar nije ona prezabavna serija Awkward. u MTV produkciji? Serija je odlicna i duhovita, a MTV odavno vise nije u rukama istih ljudi, mozda su stigle kreativne snage?
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2016 u 23:22
nimm11 piše:
Zar nije ona prezabavna serija Awkward. u MTV produkciji? Serija je odlicna i duhovita, a MTV odavno vise nije u rukama istih ljudi, mozda su stigle kreativne snage?
tuuuuuuu sam
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2016 u 21:15
Obnovljeno za 2. sezonu
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2016 u 21:40
Odgledao prvu epizodu koja mi je ujedno bila i posljednja. MTV bi se trebao držati glazbenih spotova.
-------------
Objavio: Atrahasis
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2016 u 21:42
Nemaju oni blage veze...
-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Objavio: stanko-bobinec
Datum objave: 22.Svibanj/May.2017 u 16:51
Dakle, ovdje imamo futursitički opisanu možemo reći modernu bajku sa elementima fantazije. Vidim da su dosta uložili u ideju i mislim da su večinom uspjeli. Malo me ideja serije podsjeća na neke sf-video igre. No , dakle kao sf-bajka-misterija prolazi sa visokom ocjenom. Vidjet ćemo u drugoj sezoni što je autor mislio reći... Ocjena ...1-5 . 4
Objavio: *MARKO CAR*
Datum objave: 27.Kolovoz/Aug.2017 u 01:44
Objavio: Boleman
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2017 u 20:17
Uživao sam u knjizi "Mač od Šanare" nekada paa me i serija obradovala.....Ipak mislim da je previše "ušminkana" i rađena pre svega za mlađu da ne kažem teen populaciju, što bi nas nešto malo starije trebalo da odbije.Lično volim ovaj žanr a vidim da je i pisac jedan od producenata pa valjda je dozvolio da se likovi tako ponašaju i izgledaju, kao i sve ostalo. Sve u svemu, lepo je što je Šanara na ekranima.
Objavio: kruna-ordeva
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2017 u 19:16
Uzivav vo serijata i edvaj cekam da ima i treto prodolzenie
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2018 u 19:22
Otkazano nakon 2. sezone.
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2018 u 20:16
Možda nije:
Iako je serija za sada otkazana, još uvijek postoji šansa za nastavak priče jer je Sonar Entertainment, studio koji stoji iza serije, započeo potragu za novim televizijskim kanalom koji bi preuzeo nastavak.