Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=75096 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 12:55 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: 11.22.63 (2016)Objavio: CSInvestigator
Tema: 11.22.63 (2016)
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2015 u 18:29
11.22.63 (2016)
Žanr: misterija, SF, triler
Uloge: James Franco, Chris Cooper, Josh Duhamel, Lucy Fry, Sarah Gadon
Jezik: engleski
Radnja: Serija je bazirana na istoimenoj knjizi Stivena Kinga i govori o povratku u prošlost profesora Džejka Epinga, kako bi sprečio atentat na predsednika Džona Kenedija. Međutim, u tome će pokušati da ga spreči Li Harvi Osvald, njegov ljubavni život i njegova verzija sebe iz prošlosti.
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2016 u 01:09
Postavljena druga epizoda.
Izvrsna, izvrsna! Oduševljen sam!
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2016 u 14:40
Prva epizoda - pored izuzetne scenografije i solidne glume me je kao čitaoca romana... razočarala. Nadam se da će epizoda 2 da bude jača od ove (prve) epizode.
Izuzetna knjiga tj. roman koji je potpuno i nasumice "iskasapljen" umesto da se prati tok romana i ostvari pun efekat. Rađeno je na preskok, mnoge bitne scene su izbačene a nebitne i nepostojeće ubačene u seriju. Tako da je ovo više "bazirano na romanu". ALI, ko nije čitao roman, ova serija će mu fino "leći".
Par spoilera za prvu epizodu: [spoiler]Pad u bukvalnom smislu u 1960. naizgled puno ljudi koji to ne primete, kupovina najupadljivijeg automobila za tajnu akciju, mobtel na krevetu kao mamac, klađenje 1:35, fazoni u stilu Stivena Kinga - vatra, bubašvabe, automobili,... Baja zove svog oca u Mejn,... JFC. Uspeli su da od jedne odlične knjige naprave prosečnu seriju. Na stranu to da se Kenedi naravno ideališe iako je bio čovek od krvi i mesa sa svojim vrlinama, manama, aferama, pogodcima i promašajima u svom životu. Serija pod budnim okom CIA i FBI da neko ne zatalasa već formiranu zvaničnu verziju a ima milion nedoslednosti u istrazi, ignorisanih dokaza, zavera u kojoj niko nije odgovarao,... Dežurni krivci: Kuba, Rusija i mafija. Ko je to pratio zna o čemu pišem.[/spoiler]
Ipak, ako izostavimo politiku, ovaj roman i serija su ipak oda nekom prošlom vremenu kada su ljudi drugačiji živeli i ponašali se iako se zaboravlja "hladno-ratovska" histerija i paranoja, manipulacija i kontrola medijima svuda u Svetu, blokovska podela, ogromne količine novca koje su se pojavile posle WW2 a koje potiču od ljudi koji su nastradali u WW2 (Jevreji).
Preporuka za seriju od mene ali pod uslovom da nisu čitali istoimeni roman.
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2016 u 14:54
Hvala, Danilo!
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2016 u 14:57
Nebojša, trade mark za izuzetan titl/prevod.
Ps.nadam se da je Epizoda 2 još bolja kao što si i sam najavio u svom postu.
Još jedan odličan prevod bata Nebojše66. Svaka čast. Roman - obavezna lektira, serija - vredi pogledati kao adaptaciju / ekranizaciju ovog izuzetnog romana. Bez lične ocene serije.
Objavio: Stressman
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2017 u 22:01
Odlična! Š.B.B.K.B.B. što bi rekao Aca poštar...šta bi bilo,kad bi bilo.
Objavio: stanko-bobinec
Datum objave: 22.Svibanj/May.2017 u 15:36
Zanimljiva sf priča sa napetom radnjom iako je tema priče odlaska u prošlost da se popravi budućnost več realizirana u nekoliko serija. Ocjena 1-5 . . . 4
Objavio: stoN_Cold
Datum objave: 22.Svibanj/May.2017 u 19:33
Odlična.
Objavio: sinna
Datum objave: 23.Svibanj/May.2017 u 14:31
Serija je odlična.Tema koja nikada nemože pogriješiti,povratak u prošlost radi popravka sadašnjosti.Dokaz da što je zapisano mora i da ostane zapisano.Stari faraoni su imali izreku,neka bude zapisano,znali su oni da se to neće promjeniti.Serija kao zabava za svakoga,a ima malo i urota što mi se vrlo sviđa.Obožavam sve vrste urota stvarnih i izmišljenih.Preporuka svima za odgledati.BTW prijevodi vrhunski odrađeni.