Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=74503 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 11:39 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Enfield Haunting (2015)Objavio: Gor@n88
Tema: The Enfield Haunting (2015)
Datum objave: 14.Travanj/Apr.2015 u 18:35
Opis:
Natprirodna drama bazirana na stvarnim događajima koji su se odvijali 1977. godine u jednoj običnoj kući u Enfildu. Drama se oslanja na obimnu dokumentaciju, zapise i izjave svedoka koji su se tamo zatekli.
Priča počinje u gradu Enfieldu gde
je Poltergeist terorisao porodicu 1977 godine. Ima puno pouzdanih svedoka ovog
paranormalnog fenomena, uključujući lokalnu policajku (koja je videla kako se
stolica kreće preko sobe i lokalnih i nacionalnih medija koji su napravili puno
snimaka dogadjaja. Poznata je slika mlade Janet Hodgson kao lebdi u spavaćoj
sobi sa traumatiziranim osmehom na licu.Postoji i odličan dokumentarac kanala 4 - Razgovor s priviđenjem.Porodica, prijatelji i susedi svedoci su neverovatnog, zastrašujućeg delovanja:
predmeti bi se premeštali svojom voljom u dnevnom boravku i 11-godišnja Janet (od
troje dece u kući - činilo se da je fokus) će biti bacana po spavaćoj sobi
ili će govoriti glasom naizgled izopačenogstarca.Društvo za parapsihološka istraživanja , na čelu sa Maurice Grosse i Guy Lyon
Playfair, koji je već istraživao ovakve aktivnosti u Brazilu napisali su knjigu
koja je osnova za sva Poltergeist istraživanja. Naravno; bilo je mnogo skeptika
tokom godina ali niko nije
utvrdo prevaru. Mama Peggy je živela u kući do smrti
a novi vlasnici su prijavili čudne pojave koje su se i dalje odvijale.Trenutni vlasnici odbijaju razgovor sa
novinarima o kući.Intervju2012. na ITV-a sa Guy Playfair i Janet
Hodgson pokazao je da su i dalje ostali na svojim tvrđenjima o dogadajima u
kući.Janet - malo
nervozna, ali i dalje pod uticajem onoga što joj se dogodilo, je sada jaka i
ozbiljna žena koja nikada ovo neće zaboraviti.Može li dete stvarno odrasti i dalje
se držati istepriče, ako je takva priča
bila laž? Ako je bila prevara Janet bi sada zaradila bogatstvo na priči kako je
to radila.U stvari, Janet Hodgson ne izgleda uopšte zainteresovana za
stvaranje bilo kakve financijske koristi od svoje priče.Enfield Haunting je
savršena natprirodna TV drama sa izvrsnim glumcima. Svi koji gledaju American horror story
naježiće se u ovoj seriji, jer tamo je fikcija a ovde je stvarnost.
Objavio: prevodilac
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2015 u 23:01
Objavio: Zolala
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2015 u 23:40
Ježim se od tih sranja "istinita priča", ali ovo stvarno izgleda dobro
Baciću pogled, hvala na prevodu ovom i budućim
------------- Još nisi instalirao f.lux?
u.to/ewM5Dg
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2015 u 23:48
Ja ne volim horore (radio sam dugo na filmu pa znam šta je sve u pozadini), ali sam pogledao na You Tube dokumentarce o tome. Ima previše svedoka i snimaka. Ako je prevara, onda je vrhunska za to vreme. A ako nije zašto nema duhova malo više, vrlo rado bih popričao sa nekim. Posebno mi nije jasno zašto ljudi vrište kada "vide" duha. To bi značilo samo da postoji nešto u drugim dimezijama i ja bih se oduševio.
Objavio: bojanadj
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2015 u 09:38
Zolala piše:
Meni to uvek daje drugu dimenziju filmu/seriji i gledam ih na poseban način.
prevodilac piše:
A ako nije zašto nema duhova malo više, vrlo rado bih popričao sa nekim. Posebno mi nije jasno zašto ljudi vrište kada "vide" duha. To bi značilo samo da postoji nešto u drugim dimezijama i ja bih se oduševio.
Ljubitelj sam (nikako poznavalac) paranormalnih aktivnosti, ali da li sam i (prazno)vernik ne bih znala da odgovorim. S jedne strane, mislim da je egoistično, narcisiodno i uobraženo misliti sa smo jedina svesna, razmna bića (aka koncentrisana, materijalizovana energija) u univerzumu, a i svet mi je mnogo zanimljiviji i život smisleniji, ako postoji još nešto pre i posle nas, ako se naša energija/svest preliva iz jednog u drugi oblik. S druge strane, iako svakodnevno nosim masku "stene", iako me oduševljavaju sve "varijacije na zadatu temu" kad je paranormalno u pitanju i iako sam u životu zaista neko ko prvo reaguje, a posle dan dva i emotivno to svari, sudeći prema snovima koje sanjam verovatno bih bila u grupi vrištećih. Bez obzira što bih bila i oduševljena kao i ti.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2015 u 13:35
bojanadj piše:
Zolala piše:
Meni to uvek daje drugu dimenziju filmu/seriji i gledam ih na poseban način.
Da, ali kad nije u pitanju ovako neka nemoguća radnja.
Da je drama, na primer, pa da čovek kaže super.
Ko onaj film Isterivanje đavola iz Emili Rouz. Istinita priča? Jestee
u.to/ewM5Dg
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2015 u 14:39
Zolala piše:
Slažem se sa tobom dragi Zolala. Samo realistična priča može biti "bazirana/zasnovana na istinitim događajima". Ja uvek kad vidim da se to potencira već u traileru - odmah mi je signal da je scenario toliko jadan i očajan da se "vade" na "baziran na...". I takav film zasnovan na istinitoj priči mi liči na voćni sok: u 1 litar soka ima garant bar 5-10% voća. Plus - šta je uopšte istina danas? 1 događaj može imati 1000 verzija. A pravu istinu znaju samo direktni učesnici. Ne bih se izjašnjavao o istinitosti ove cele priče. Da li je to realnost ili namerna ili slučajna upotreba halucinogenih supstanci ili klasična prevara - nisam nadležan da procenim. Znam samo da su mi parodije bolje od originala.
Objavio: bojanadj
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2015 u 15:04
Ups, mislila sam uopšteno na to kad se film bazira na istinitoj priči. Horore i sve slično izbegavam i inače. Definitivno mi ne treba da vrtim po glavi šta je od toga moguće da se desi.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2015 u 16:02
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2015 u 17:31
Hvala na prevodima i ovde
u.to/ewM5Dg
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2015 u 18:00
Istinita priča, isto kao i onaj Egzorcizam Emily Rose (ili kako su već izmislili ime u filmu) - problem je u tome što je zanemaren istinit dio koji je znanstveno i kazneno dokazan, a ostavljeno je praznovjerje (kod "egzorcizma E.R." to je i degutantno jer za smrt navedene djevojke bili su odgovorni njeni ludi roditelji i ludi popovi).
Što se tiče Enfielda, tim britanskih parapsihologa je istraživao to u vrijeme samih događanja, a doc. Anita Gregory je čak i u zafrkanciji često znala reći klinkama kako "svaki dobar poltergeist odlazi na spavanje u 23 h" - jer joj je bilo jasno da djeca vuku praznovjerne "starce" za nos...
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2016 u 23:12
Objavio: Kneginja
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 00:11
Hvala prevodilac
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2016 u 19:28
Obnovljeno za 2. sezonu
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2016 u 17:06
šta može da bude u toj sezoni kada su ovde dali sve što je bilo u knjizi i novinama. očigledno će napraviti nešto iz ostataka.
Objavio: Gor@n88
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2016 u 16:31
Očito neka greška u tumačenju.
Neće biti druge sezone, nego će snimiti TV dramu od 90 minuta. I nastaviće s takvim formatom.
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2016 u 17:59
Hvala na pojašnjenju, Goranče
Ovako inače glasi kompletna vest: "Sky hasn’t given up the ghost. The UK broadcaster has renewed The Enfield Haunting for ‘Season 2’, which will actually see the drama return as a series of 90 minute features, per reports."
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen