Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=71855 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 18:04 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Lucifer (2015)Objavio: Movie Master
Tema: Lucifer (2015)
Datum objave: 13.Kolovoz/Aug.2015 u 01:47
Lucifer (2015)
Žanr: Fantasy
Država:SAD Trajanje:42 min
Uloge:
Kevin Alejandro ... Dan (2016) (unknown episodes)
Radnja serije:
Sotoni je dosadio tmuran život u paklu i dolazi da živi u Los Anđelesu da bi pomogao čovečanstvu oko problema. Svojim iskustvom i telepatskim sposobnostima pronalazi najdublje želje i misli u ljudima. Na sastanku sa devojkom u njegovom klubu, pucanje na njega i devojku ga navodi da postane konsultant policije Los Anđelesa i tako pokuša da kazni ljude za njihove zločine preko policije, zakona i pravde.
@dibidus Isto sam i ja pomislila Samo se preselio iz jedne serije u drugu I odneo limuzinu
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Objavio: Dibidus41
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2015 u 00:06
Baš se čudim!!?
Po tvojemu je ukusu...Žene, alkohol, droga...
ŽAD
Objavio: Dibidus41
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2015 u 00:07
CSInvestigator piše:
@dibidus Isto sam i ja pomislila Samo se preselio iz jedne serije u drugu I odneo limuzinu
A sa tako zetegnutom facom i ne mereš drukče glumiti
Objavio: cersei
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2015 u 00:09
Dibidus41 piše:
Baš se čudim!!?
Po tvojemu je ukusu...Žene, alkohol, droga...
ŽAD
pardon ali ja sam umjerena u piću
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2015 u 02:19
Premijera serije biće 25. januara 2016. godine. U terminu posle The X-files
Objavio: bojanadj
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2015 u 17:45
Valjda ću se dotad otresti bar dela obaveza, da mogu da prevodim.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2015 u 18:09
Neka ti to bude Novogodišnja želja i sve rešeno
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 08:51
Imam jednu nedoumicu, pa bi mi mnogo značilo da čujem vaše mišljenje, a ne bih da zatrpavam temu A ovo ću sklepati kao...
Naime, u seriji se glavni lik predstavlja kao Lucifer Morningstar. E sad, njegovo prezime je zapravo prevod značenja imena Lucifer, što je opet latinska verzija hebrejske reči, a sve sa značenjem jutarnja zvezda, zornjača, zvezda Danica. Ko je gledao seriju zna da sam prevela prezime (što su mi već mnogi zamerili ali nek se teše time da i mene to mnogo muči). Znam da se imena i prezimena ne prevode, ali u ovom slučaju me to mnogo mučilo, a muči me i dalje. Serija ima dosta bockanja na religijskoj osnovi i to niti mogu niti hoću da ignorišem. Zapravo, smatram da ne treba ljude koji ne znaju engleski uskratiti baš u svemu.
Svi koji znaju engleski, dok gledaju seriju razumeju šta znači Morningstar i znaju da je i u Bibliji Lucifer nazivan "jutarnjom zvezdom". Iz tog razloga sam napravila presedan i prevela prezime, zbog onih koji ne znaju engleski. E sad, radnja serije smeštena je u Los Anđeles, pa mu često ime
smatraju umetničkim (na šta on odgovara da nije umetničko nego dato od Boga), a u tu verziju se uklapa i Jutarnja zvezda (ma kako
ružno izgledalo i zvučalo). S druge strane, kad kažu "G. Jutarnja zvezdo... -Zovi me Lucifer" Sve vam je jasno. Dakle, problem je što mi je Jutarnja zvezda očajno rešenje i ne mogu sama da nađem bolje. Prvo, zato što su u pitanju dve reči, pa ne znam ni kako da ih pišem: da ih tretiram kao dva prezimena i pišem obe reči s velikim slovom ili kao jedno, s prvim velikim slovom. Drugo, Jutarnja zvezda je dugo i zauzima mnogo prostora u liniji. Treće, zvuči/izgleda odvratno i nepismeno. Četvrto, izbacujem ga gde god mogu i menjam s Lucifer, ali ponekad je to prosto neizvodljivo.
Rado bih u svim dosadašnjim prevodima promenila to Jutarnja zvezda, ali ne znam čime. Jedino što bi imalo to značenje, a da je jedna reč je Zornjača, ali i to mi zvuči očajno.
Dakle, volela bih vaš predlog kako to da rešim, a da bude manje bolno nego što mi je sad.
Samo mi nemojte reći da ostavim Morningstar, jer to ne smatram rešenjem. Kad prevodim maksimalno se držim toga da prevodim za one koji ne znaju engleski jezik, a one koji primete svaku moguću grešku.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 09:14
u nas što se spominje ne spominje se toliko sin zvijezde Danice, nego više sin Zore
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 09:18
I onda bi bio Zornjača, zar ne? Odnosno Zorić, po naški. Zamisli da ga krstim kao Lucifer Zorić.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 09:19
Ja nemam ništa protiv
Objavio: nimm11
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 15:13
Ja mislim da je trebalo da, prvi put kad se pojavilo prezime, napises: Morning Star ( Jutarnja zvezda), i posle ostavljas originalno prezime na engleskom. Ko prati seriju, znace sta znaci prezime, rec lepo zvuci i izgleda, i sve dobro Valjda nije kasno da to i sada uradis iako su kasnije epizode
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 17:33
"Бивши анђео Даница (гр. Εωσφορος или Φωσφορος, лат. Lucifer - називи за
јутарњу звезду, зорњачу, даницу, тј. планету Венеру када се јавља пред
свануће; в. Ис 14:12; Лк 10:18)..."
"U Septuaginti, grčkom prijevodu Starog zavjeta, hebrejski izraz Helel ben Shaḥar preveden je "svjetleći" ili "sin jutra", odnosno "sin jutarnje zvijezde", a odnosi se zapravo na viziju proroka Izaije koji govori o padu babilonskog kralja.
Riječ lucifer vodi podrijetlo od latinske riječi lux što znaći "svijetlo" (gen. lucis) i ferre - "nositi", a prevodi se kao svjetlonoša."
"Naziv - Svetlonoša (Lučonoša) se nekada i negde
upotrebljava(o) da označi Lucifera, dakle sa konotacijom lošeg,
sebičnog, jakog, a suprotstavljenog ljubavi i Božjem planu." - http://www.objave.com/poglavlje.php?na=price&gl=007&r=0" rel="nofollow - http://www.objave.com/poglavlje.php?na=price&gl=007&r=0
"Луцифер или лучоноша у преводу јесте носилац светлости ту се слажемо. У
православљу анђео херувимског рода Денница (Денница на старословенског
значи звезда Даница) презставља Луцифера."
Znači, eventualno da bude Svetlonoša, Lučonoša ili Danica.
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 17:44
Lucifer Svetlonoša mi najbolje zvuči.
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
Objavio: Alreadydead
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 19:25
Ja nisam znao da je Lucifer u Bibliji nazvan "jutarnjom zvezdom." Treba da uzmes u obzir da nije svako ko gleda tu seriju procitao Bibliju i da nije svako ko gleda tu seriju religiozan i da nema svako isto znanje o religiji uopste, neko zna vise neko manje. Zbog toga mislim da mozes da ostavis Morningstar, a ne vidim ni razlog zbog cega bi gledaoci koji ne znaju engleski bili uskraceni ako ne znaju da Morningstar znaci "jutarnja zvezda."
nimm11 je dao dobar predlog, mozes i tako.
Tvoj izbor, kako hoces i kako ti mislis da bi trebalo.
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2016 u 21:48
Ne volim zagrade u prevodima. Prihvatam ih samo u dokumentarcima, a svugde ostalo mislim da ih treba izbegavati. Oni koji znaju engleski ne bi bili uskraćeni kad bih pisala Morningstar, jer bi znali šta to znači, ali oni koji ne znaju bi bili, jer ne razumeju. To je naravno moje mišljenje. I ne mora niko biti religijski potkovan za seriju, ali smatram da je moja dužnost, kao prevodioca, da se upoznam da religijskim aluzijama na koje nailazim, da bih duh izgovorene rečince prenela što bolje, pa samim tim i ime.
Svelonoša mi se sviđa. Nek odleži dan dva, pa ću promenim u dosadašnjim prevodima.
Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2016 u 22:18
Hijerarhija u raju Bog, Serafimi, Keruvini, Arkandjeli... Pakao- Lucifer, Satanacia, Baal...i iza njih svako svoju legiju ima...
I sad posmatram lucifera u seriji.... pa ono i Hiro Nakamura ima vise "moci" od njega...
Jos jedna serija koju gledam dok mi je mozak offline. Ima dobrih fazona.... Definitivno epizoda sa svestenikom je najupecatljivija i ona recenica " Zar mislis da je Bog zavrsio sa tobom"?
Ipak, nastavljamo i dalje da je gledamo.... Poceli su da brljaju u seriji :\
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Datum objave: 29.Ožujak/Mar.2016 u 08:52
Dee_Monk piše:
Poceli su da brljaju u seriji :\
Brljaju od početka. Kao da ne mogu da odluče hoće li biti ozbiljna ili neozbiljna. Mene takve stvari nerviraju.
Datum objave: 08.Travanj/Apr.2016 u 00:23
Obnovljeno za 2. sezonu
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2016 u 17:21
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2016 u 19:11
Volim Gaimanov "Sandman"strip, no nisam čitao spin-off fokusiran isključivo na Lucifera. Serija mi je (zasad) zabavna. A glavna glumica mi je WOW! Nešto najzgodnije što sam vidio na malim ekranima.
A Boji ću dati dva za titl jer je čizburger prevela kao hamburger! Sram te bilo!
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2016 u 21:13
To je moj revolt potiv Meka. Bud srećan što nisam naisala pljeskavica.
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2017 u 22:22
Obnovljeno za 3. sezonu
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2017 u 22:57
točno bi te prebila da si ga otkazala
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2017 u 09:38
Hoćemo li zajedno da je posetimo http://s134.photobucket.com/user/djpib21/media/smajliji2/BULI.gif.html" rel="nofollow - ?.
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2017 u 09:41
može, imam neke neriješene račune s njom i njenim otkazivanjem svega i svačega
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2017 u 11:59
cersei piše:
i njenim otkazivanjem svega i svačega
Da, da. Primetila sam njenu drskost.
Objavio: mandica-knezevic
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2017 u 19:40
Super zabavna serija! Tom Ellis je kao stvoren za tu ulogu. Samo da je reditelj malo inventivniji, ccak i u radu s glumcima, mogao bi to da bude pun pogodak. Druga sezona je dinamiccnija - sa nestrpljenjem occekujem trechu u maju.
Objavio: tantal
Datum objave: 08.Svibanj/May.2017 u 21:29
Jeda od najboljih serija trenutno.
Objavio: Buki51
Datum objave: 09.Svibanj/May.2017 u 14:47
Odlicna serija.Dopada mi se.Zanimljiva prica,puna dinamike.
Objavio: sinna
Datum objave: 09.Svibanj/May.2017 u 15:46
Ma ludilo serija za promjenu je vrag pozitivac.Ovdje je sasvim suprotan od one tvrdnje da je vragu najveće postignuće što je uvjerio svijet da ne postoji,ovdje on svakog uvjerava u svoje postojanje i svoj pozitivni stav tj. on je pozitivac.Odlična serija.
Objavio: Vojvoda79
Datum objave: 15.Svibanj/May.2017 u 18:54
počela kao zanimljiva komedija sad je dosadna !
Objavio: natasaga
Datum objave: 15.Svibanj/May.2017 u 22:31
svidja mi se.simpatična komedija,šta više jedna od serija koju sa zadovoljstvom gledamo svi zajedno u kući...za preporuku
Objavio: bebapecic
Datum objave: 23.Svibanj/May.2017 u 02:16
Gresno zadovoljstvo
Objavio: saso-kren
Datum objave: 23.Svibanj/May.2017 u 17:18
Jedna od najboljih serija, svaka čast na prijevodu( najbržem prijevodu na netu)
Objavio: merl!nka
Datum objave: 24.Svibanj/May.2017 u 11:47
Veoma zabavno : dobri glumci . Odlično .
Datum objave: 25.Svibanj/May.2017 u 17:32
Upravo tako šteta što je pri kraju ali nisam pratio hoće li nastaviti i s trećom sezonom.Ne znam da li je CSInvestigator dala objavu o produžecima?Serija za pohvalu,imaju moj glas.
-------------
Everything is a joke !
Objavio: repcent
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 18:23
Odlicno odradjena serija , preporucujem ...
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 20:03
mislim da će meni ovo biti zadnja sezona pa ovo više smara na početku bila zabavna smešna sad debilna !
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 21:50
Naravno da ce biti sledece sezone.Nije da nesmara nego je zaista sa humorom koji se provlaci kroz svaku epizodu sve bolja i bolja.A neznam ni odakle taj izraz smara?.Serija odlicna.A mejz omiljeni lik.Napred samo.
Datum objave: 31.Svibanj/May.2017 u 17:34
Gledamo te i sljedeću sezonu Lučonošo.Krila su tu opet,hehehehe.
-------------
Everything is a joke !
Objavio: Lady Grooya
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2017 u 18:35
Duhovita i pitka serija. Psihijatar Linda Marin i Mejz su mi omiljeni likovi. Gledaću je dokle god je budu snimali. Preporučujem. Ocena 9
Objavio: e4-goran-petrovic
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2017 u 20:16
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2017 u 23:50
Nisam mogao da zamislim da cu se "navuci" na ovu seriju.Ali zaista je odlicna.
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2017 u 00:03
nadam se da je sledeća zadnja sezona više nije zanimljiva kao na početku
Objavio: Elizabeta mala
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2017 u 16:10
Nepretenciozna,dovoljno zanimljiva da drzi paznju,gleda se opusteno bez prevelike napetosti.Dobra prica i dobra gluma iako glumci nisu iz redova vrhunskih.Svaka preporuka
Objavio: Hokahej
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2017 u 19:19
Hvala nt-u na prijevodu prve dvije epizode 3. sezone
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2017 u 00:51
Hvala na prevodima ove odlicne serije.Likove su su "pokrili" glumci,koji su zaista odlicni.Kao da su svaku ulogu pisali bas za odredjenog glumca.Zaista jako dobro.
Objavio: VladBetMi71
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2017 u 18:32
Super serija.Hvala na prevodu
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2017 u 21:24
Dopada mi se serija.
Objavio: nt
Datum objave: 10.Studeni/Nov.2017 u 20:41
Ekipa, žalim što ovo pišem, ali sljedećih par mjeseci neću moći prevoditi Lucifera.
Ako se vratim, javim se, dogovorit ćemo se.
Pozdrav svima.
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2017 u 20:41
Zanimljiva serija.Steta zbog prevoda.
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2017 u 21:06
Zaista steta jer je serija odlicna.A izgleda da nam drugar ode trbuhom za kruhom.Uglavnom gde god da ide neka mu je sa srecom.Radio je i dobre prevode za seriju Banshee.Hvala mu za sve i srecno mu bilo.
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 00:49
Umjesto prevoditelja nt, privremeno će prijevode raditi bojanadj ⚡️
Objavio: Hokahej
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 10:33
Odlično, nadam se da će bojanadj biti brz kao nt jer je serija super i jedva čekamo nove nastavke
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 14:11
Što bi rekli Ameri "nemojte samo držati dah dok čekate" jer nisam brza kao nt, ali ću se truditi da ne čekate previše.
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 14:24
kakva brzina?? još netko pita za brzinu dobit će po nosu Bitno je da se oni koji su krivi što su me navukli na seriju se potrude da ju mogu gledati a dan-dva-tri ništa ne znači
G
M
T
< id="SL_locer" ="" title="Lock-in ">
Text-to-speech function is limited to 200 characters
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2018 u 14:34
Konačno sam se vratila. Proveriću situaciju s prevodima, pa se bacam na posao.
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2018 u 14:37
Pozdrav.Dobro nam se vratila.
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2018 u 09:35
Hvala, a hvala i kolegi fAzazel što je "uleteo" i spasao stvar u mom odsustvu.
Objavio: nesa05
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2018 u 17:51
Jako simpaticna, duhovita, korektna da moze cela porodica da gleda.
Objavio: vladablok9a
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2018 u 12:12
Odlicna serija za relaksaciju. Ono dodjem sa posla sav smoren pustim seriju i milina ziva, svidja mi se sto je svaki lik nenormalan na svoj nacin, ima humora, ima nepredvidivih ludosti, likovi su skroz ok odradjeni, prava serija za popodnevno opustanje
Objavio: enisnp
Datum objave: 02.Travanj/Apr.2018 u 11:12
Lagana i opustajuca....
Objavio: warlord
Datum objave: 14.Svibanj/May.2018 u 15:35
Fox je otkazao sledeću sezonu, tako da nema više Lucija. Šteta baš sam zavoleo seriju.
Datum objave: 15.Svibanj/May.2018 u 10:32
Razocaravajuce.Toliko glupljih i losijih serija a oni se bacise na Lucija.Stvarno bez veze.Jos 4-5 da ukinu pa da nemamo sta ni da gledamo.
Datum objave: 15.Svibanj/May.2018 u 10:50
to je meni u inat zna ona koja je ukinula seriju, dolazim po tebe csi, znam da si kriva
G
M
T
Objavio: Sara Ryder
Datum objave: 16.Svibanj/May.2018 u 00:07
Neverovatno. Nisam ni zamisljao da bi Lucifer mogao skorije da se otkaze. Ali, perks of being television. Ni prva ni poslednja serija kojoj se ovako nesto dogodilo i ni prvi ni poslednji ogorceni fanovi koji pisu peticije. Uglavnom steta.
Sto se tice kraja, jeste ostao cliffhanger ali sa neke strane i nije. To je ono sto smo cekali od pocetka a na kraju smo tu scenu i dobili. Bio bi veci haos da nije doslo do takve scena. A sta dalje, neka ostane na gledaocima i masti.
Objavio: Diana0000
Datum objave: 22.Svibanj/May.2018 u 18:42
ja nisam ni znala da je otkazan dok nisam sada pročitala, baš mi je žao. serija je bila osvježavajuća, za razbibrigu, rado sam gledala
Objavio: Dimebag Darrell
Datum objave: 25.Svibanj/May.2018 u 18:49
Koliko vidim, 28.3. će biti prikazane još dvije epizode(25,26) treće sezone.
Datum objave: 25.Svibanj/May.2018 u 19:12
nešto valjda izmislili jer ne može se ovako glupo završit serija. a meni je ovo preglup završetak odlične serije.
G
M
T
Datum objave: 25.Svibanj/May.2018 u 19:13
Bas i ne moraju.Ovako su zaokruzili sezonu.Cela sezona, i jos neka DA, utesne 2 epizode NE.Procitajte sta je ukinuto a sta je dobilo nove sezone.Pa to pas s'maslom nebi polizao, od silnih gluposti.
Datum objave: 25.Svibanj/May.2018 u 19:18
Kako ja procitah te 2 epizode su kao trebale biti prve 2 ili zadnje 2 ali u cetvrtoj sezoni.Medjutim posto su "cvrcnuli" cetvrtu sezonu ovo ce da nekako nakaleme.Jer kao ovo su 2 epizode gde on jos nije upoznao Kloi.Ajde bas da vidimo.Ali nece me kupiti sa 2 utesne epizode.
Objavio: Diana0000
Datum objave: 25.Svibanj/May.2018 u 20:18
to su vjerojatno dodali te dvije kako bi serija imala kakav-takav završetak.
al doista kad čovjek pogleda kakve sve serije idu dalje, ne može vjerovati da su ovo ukinuli
Objavio: *MARKO CAR*
Datum objave: 15.Lipanj/Jun.2018 u 23:32
ODLIČNE VESTI ZA SVE LJUBITELJE LUCIFERA!
NETFLIX JE POKUPIO SERIJU ZA 4.SEZONU!!!!
P.S. Konačno neko da se sažali na cersei, svaku seriju joj ugasiše,
a možda je ovo jedno čudo u hiljadu godina ili povukla vezu.
Datum objave: 15.Lipanj/Jun.2018 u 23:42
direktor netflixa mi je rođak u 3 koljenu od sad ja biram serije
G
M
T