Gde ima žita ima i kukolja
Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Novosti
Opis foruma: Ovdje se možete informirati o svim novinama kojima unapređujemo našu stranicu
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=70152
Datum ispisa: 20.Srpanj/Jul.2026 u 17:31 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Gde ima žita ima i kukolja
Objavio: darije
Tema: Gde ima žita ima i kukolja
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 11:17
Poznata je svima izreka da u svakom žitu ima kukolja, pa ga tako ima i u komšiluku na sajtu prijevodi-online (opa, evo vam besplatne reklame ). Ovaj post je namenjen tom kukolju tamo i svakome ko se kukoljem oseća. Ostalim članovima svaka čast.
Gospodo kukolji sa PO, molio bih vas da se odlučite više šta vam smeta, to što NEĆETE da postavljate svoje prevode ovde a neko drugi ih prenese, to što se briše REKLAMA vašeg sajta (jeste li se žalili i Podnapisima pošto se i tamo identična politika primenjuje za prevode koji nisu autorski) Da li vam smeta automatsko dopisivanje sajta i na Podnapisima ili smo samo mi privilegovani? Poslednjih dana, pošto je ova priča sa reklamam oslabila kreće se sa napadima na vlasnika (VLASNIKA) sajta, Nikolu. Kreće se sa napadima, podmetanjima kako Nikola zarađuje milione na VAŠOJ grbači... Ne znam da li vi dobijate servere i hosting besplatno? Znate li koliko se kreće održavanje i "bivstvovanje" jednog ovakvog sajta? Možda i ne znate pošto vidim da vam broj poseta u poslednje vreme rapidno opada. Zapitajte se zašto. Ne pričam ovo napamet, već prosto na alexa.com proverim gde i kako se ko kotira:

A možda sam i ovo izmislio, šta kažete gospodo kukolji sa PO?
Sa ovim u vezi mi se čini da svi ovi smišljeni napad dolaze od ljubomore ili zavisti prema nekome ko je na vrhu, pa sa tim u vezi razumem vašu frustriranost i napade na nas (manje bitno) ali i napade na Nikolu. U tom slučaju moram da vas pitam da li zavidite Nikoli na završenom fakultetu, na lepoj frizuri, uspešnom životu ili možda na belom štapu koji nosi stalno sa sobom?

Znam da će mnogi od vas, jer naprosto me iskustvo kohabitacije sa vama, gospodo kukolji sa PO naučilo tome, reći kako patetišem, kako pokušavam da se nečijom bolešču branim... Ne, naravno da ne i to će svaki normalan čovek shvatiti na pravi način jer nikad NIKADA do sada ovo niko nigde nije pomenuo, ali nakon vaših bljutavih napada jednostavno ne mogu da se pravim da ne primećujem tendeciozne napade usmerene na sve što se ovde radi a da se pritom ne biraju sredstva. Poslednja stvar nastala u vašoj "kuhinji" jeste slanje privatnih poruka prevodiocima i našim članovima gde im se još kojekakve laži plasiraju.
Sve prevodioce i članove kojima ovakve poruke smetaju molim da nam se obrate kako bismo rešili to problemče.
Da ne odlazim previše u prošlost i spomenem koliko smo činili i koliko vas reklamirali kad vam je sajt bio u "klincu", kako smo našim prevodiocima savetovali da ne prevode serije jer to rade kolege sa PO, kako smo redovno obaveštavali na prvoj strani našeg sajta o događanjima i novinama kod vas... To se naravno zaboravilo i tad smo bili dobri a i tad smo "zarađivali milione".
I da se vratimo na te toliko voljene milione, koji vam toliko fale, draga gospodo kukolji sa PO. Sve ovo što radim, evo već dvanesta godina, prve dve kao član i malo prevodilac, a narednih deset kao administrator radim iz hobija i čiste ljubavi prema filmu. Pričam u svoje ime, a znam da će svi iz našeg tima potvrditi isto, jer je svima nama jedini motiv uvek bilo i biće baš to - ljubav prema filmu. Zato možda i ispadamo neiskusni kad su odbrane od ovakvih pljuvačina od vas u pitanju, jer ne razmišljamo o drugim stvarima osim o filmovima, serijama, prevodima i opuštenoj atmosferi - pričam o sajtu, naravno. Dalje, što se Nikole tiče, ne bih da pričam u njegovo ime, niti da se pravdam, ali on bi čovek mogao da vas ućutka u vezi sa tom plasiranom laži kako se "kupa u milionima dok prevodioci rade džabe" kad bi vam pokazao račune koje plaća za servere, za održavanje istih, za programera i za sve ono što je potrebno da jedan ovakav ogroman sajt (sa ogromnim brojem poseta) funkcioniše kako treba, da ne nabrajam pojedinačno.
Gospodo kukolji sa PO, najiskrenije vam želim da svi pojedinačno imate na kraju meseca novca koliko Nikoli preostane i da ga svi potrošite na isto ono zašta on troši. Od srca vam to, ovako iznerviran i besan želim! Verujem da bi vam se "pogled" na svet tada činio sasvim drugačiji.
I ne, ne patetišem - stvarno vam želim to.
Veliki pozdrav svima sa PO koji nisu zaslepljeni sektom koja se tamo očigledno stvorila a koja sajt PO vodi u propast, (jer ako mi lažemo, broj poseta ne laže) i koji su spremni da sarađujemo kao što smo oduvek to radili na obostrano zadovoljstvo, a gospodi kukoljima ... pa njima sam već poželeo, dovoljno im je.
Ceo tekst je isključivo moj lični stav!!!
-------------
|
Odgovori:
Objavio: cersei
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 11:29
|
Molim pečat na moju naivnost i glupost
|
Objavio: Cakana87
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 11:29
|
A tko je kukolj? Prevoditelji? Administracija?
Dobro vas je gazda naučio. Malo mrkvice. Uglavnom u štrajku su prevoditelji, pa ako nas nazivaš kukoljem, onda bi trebao obrisati sve prijevode koje ste ukrali s naše stranice. Ovako tvojem licemjerstvu nema kraja. Da ukradeni prijevodi, oni na kojima ste brisali imena originalnih prevoditelja i dodavali vaša. Ma znam da je to utopija s vašim mentalnim sklopom, ali gazda daje i u guzi i u ćuzi. A najviše daje i prima darije. Što ćete, kad se on i gazda vole javno. Reci zašto je onda ovo komercijalna domena i zašto je otvoren d.o.o. Samo budala bi otvarala firmu i nabijala si troškove. Ali ako je to tvoje mišljenje o tvom gazdi. Pozdravi ga.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 11:34
Objavio: Vladapetr
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 11:59
Pozdrav ekipi, nije me odavno bilo na forumu. Upao sam u mašinu pa nemam kad ni pogledati nešto a kamoli prevesti. Kad deca odrastu i stanu na svoje noge, a firma ojača - biće valjda i za to vremena ;)
Video sam objavu o štrajku juče na fb, čitao na PO forumu temu o tome. Ja u pare ne bih da ulazim niti da na nevidjeno filozofiram koliko ko para zaradjuje. Nek svako zaradi koliko god da može i sa merakom da ih potroši.
Ono što mene konkretno interesuje su optužbe da se potpisi prevodilaca ovde menjaju. Da li će stajati na jednom ili dva mesta u titlu, mislim da je stvar odluke samog sajta. Medjutim, optužbe da se ovde menja potpis prevodioca ili se čak u potpunosti briše autor titla su zaista strašne. Neko vrhovno a opet nepisano pravilo medju prevodiocima je da je potpis svetinja, tako su me barem i ovde učili kad sam počinjao. Kačeno je i nekoliko slika kao potvrda ovim optužbama, a koliko vidim na te postove nije odgovoreno nego su isti obrisani a autori banovani.
Zamolio bih za jasan i konkretan odgovor na ovo pitanje. Ne interesuju me rejtinzi i posete, onoga kome je prevodjenje hobi pokreću neki drugi motivi. Interesuje me ima li istine u tome da su potpisi prevodilaca prekrajani ili čak brisani?
------------- http://store.vapor4life.com -
|
Objavio: administrator
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:02
|
Mislim da gornji post govori sve. Iz slika se vidi tko ovdje vidi dobro. Niti se mislim niti želim opravdavati osobama koje se kriju iza nicknamova i sličnih stvari. A toliko ljubomornom i zavisnom vlasniku PO mogu samo predložiti jedan sastanak na kojem ga mogu naučiti po koju stvar o poduzetništvu i kulturi. Nemaš frke stari i nemoj se ja ću platiti račun.
|
Objavio: joka0807
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:06
-Potpuno poštivanje potpisa autora, koji je potpisao sebe i adresu matičnog sajta, bez obzira tko je dodao titl na vaš sajt (nikakvo brisanje, niti slova) -Brisanje svih vaših dodataka iz titlova za prevoditelje koji to zatraže -Kad autor sam postavlja titl, skripta da nudi samo preuzeto sa, ili ništa, jer neki prevoditelji ne žele da im stoji vaš sajt u titlu (nemojte sad skakati kao opareni, imate titl na vašem sajtu, morate li ga žigosati???) -Normalan odnos prema prevoditeljima na forumu i na stranici, isto kao što se mi odnosimo prema vašim članovima (dakle bez predrasuda koje dovode korisnike do baniranja. -Usuglašenje sa prevoditeljima što je ekscesivno reklamiranje, a što nije. (potpis i adresa stranice na uvodnoj špici, i na kraju prijevoda je pravi potpis, koji se mora poštovati)
Hvala, Darije, što se brineš o posjećenosti naše stranice, no, hvala, ali nije potrebno. Brinite se o tekućim stvarima koje i dalje pokušavamo razgovorom riješiti. Pozdrav od kukuolja, Veleno aka Rinspeed.
|
Objavio: SuperSerb
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:09
administrator piše:
Mislim da gornji post govori sve. Iz slika se vidi tko ovdje vidi dobro. Niti se mislim niti želim opravdavati osobama koje se kriju iza nicknamova i sličnih stvari. A toliko ljubomornom i zavisnom vlasniku PO mogu samo predložiti jedan sastanak na kojem ga mogu naučiti po koju stvar o poduzetništvu i kulturi. Nemaš frke stari i nemoj se ja ću platiti račun. |
Mislim da je ovaj Vaš post rekao mnogo više od Darijevog.
|
Objavio: slaksm
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:20
darije piše:
(jeste li se žalili i Podnapisima pošto se i tamo
identična politika primenjuje za prevode koji nisu autorski) Da li vam
smeta automatsko dopisivanje sajta i na Podnapisima ili smo samo mi
privilegovani?
|
Možda je ovo tačno u tvom izmišljenom svetu u kojem živiš. 
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:23
slaksm piše:
darije piše:
privilegovani?
|
Možda je ovo tačno u tvom izmišljenom svetu u kojem živiš. 
|
gdje si stolehariga?? 
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:25
|
Obzirom da neke stvari ne mogu fizički pratiti i da napomenem da filmove/serije ne gledam, očigledno zašto :-) Moj stav je o tome da nitko niti ne smije niti želi brisati potpis autora prevoda. Mislim da se oko ovoga slažemo svi, zar ne ?? No takodjer se svi toga moramo držati. Suludo je pčekivati i zahtjevati da se samo toga mi držimo a da su svi ostali bez ikakvog grijeha. Isto tako vjerujem da će se većima složiti da je potpis od više od 2,3 linije suvišan i donosi ničemu očim dodatnog iritiranja korisnika koji ih konzumiraju. Lp
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:26
administrator piše:
Mislim da gornji post govori sve. Iz slika se vidi tko ovdje vidi dobro.
Niti se mislim niti želim opravdavati osobama koje se kriju iza nicknamova i sličnih stvari. A toliko ljubomornom i zavisnom vlasniku PO mogu samo predložiti jedan sastanak na kojem ga mogu naučiti po koju stvar o poduzetništvu i kulturi. Nemaš frke stari i nemoj se ja ću platiti račun. |
Nisam siguran pa da priupitam: da li je ovo odgovor na moje pitanje ili se odnosilo na neki post iznad mog?
EDIT: Sad vidim odgovor, hvala ;) Pitao sam zbog konkretnih optužbi koje su ilustrovane linkovima i slikama. Prevodi kojima je potpis prevodioca skraćen (bio je u 2 reda) ili skroz obrisan, navodno je prijavljeno administraciji ali se ništa po tom pitanju uradilo nije. Mogu i okačiti te slike ako nije jasno na šta mislim.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:26
slaksm piše:
darije piše:
privilegovani?
| Možda je ovo tačno u tvom izmišljenom svetu u kojem živiš.  |
Možda jeste, možda nije, tvoje srce tajnu krije... 

-------------
|
Objavio: slaksm
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:33
Vidim da ti je sunce udarilo u glavu. Trebalo bi da izbegavaš ove velike vrućine.
Kao što reće neko od administratora ovde: Hajde čitaj polako i sa razumevanjem: 
Sajt ne dodaje ništa, a šta dodaju članovi u titlove koje oni postavljau je njihova stvar. Mogu da stave i da prodaju kravu ili gaće, njihova stvar. A kada već pokazuješ titlove, što ne pokaza i ovaj poslednji od mastera:
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:34
Vladapetr piše:
Pozdrav ekipi, nije me odavno bilo na forumu. Upao sam u mašinu pa nemam kad ni pogledati nešto a kamoli prevesti. Kad deca odrastu i stanu na svoje noge, a firma ojača - biće valjda i za to vremena ;)
Video sam objavu o štrajku juče na fb, čitao na PO forumu temu o tome. Ja u pare ne bih da ulazim niti da na nevidjeno filozofiram koliko ko para zaradjuje. Nek svako zaradi koliko god da može i sa merakom da ih potroši.
Ono što mene konkretno interesuje su optužbe da se potpisi prevodilaca ovde menjaju. Da li će stajati na jednom ili dva mesta u titlu, mislim da je stvar odluke samog sajta. Medjutim, optužbe da se ovde menja potpis prevodioca ili se čak u potpunosti briše autor titla su zaista strašne. Neko vrhovno a opet nepisano pravilo medju prevodiocima je da je potpis svetinja, tako su me barem i ovde učili kad sam počinjao. Kačeno je i nekoliko slika kao potvrda ovim optužbama, a koliko vidim na te postove nije odgovoreno nego su isti obrisani a autori banovani.
Zamolio bih za jasan i konkretan odgovor na ovo pitanje. Ne interesuju me rejtinzi i posete, onoga kome je prevodjenje hobi pokreću neki drugi motivi. Interesuje me ima li istine u tome da su potpisi prevodilaca prekrajani ili čak brisani? |
Potpisi se ne brišu, dapače čak ako autor sam stavlja titlove na sajt ima pravo na jednu reklamu u sklopu potpisa  Da može iz reklamirati svoj posao, svoju firmu, svojoj ženi poslati ljubavnu poruku itd 
Svi mi znamo što su reklame :)
|
Objavio: NEX
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:36
Evo da i ja kažem koju reč,na ovaj sajt niti idem niti ću ikada ići za mene je ovaj sajt titlovi zakon,a ovo što oni rade je jadno i bedno,želim uvek putem da se zahvalim osnivaću sajta administratoru (Nikoli) i dariju što čine da ovaj sajt radi uvek kako treba i naravno svima ostalima zahvale za Translatore (prevodioce) što nam prevode filmove da možemo samo uživati u njihovom gledanju sa takvim prevodima
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:40
Dakle, u potpisu ne sme stajati ime sajta kojeg smatra svojim matičnim, u ovom slučaju PO? Ja nikad i nisam stavljao ime sajta u potpis, meni to nije bilo bitno, ali opet razumem ako nekome jeste bitno. I bravo, sad se setih: da li je ovde stvarno uključena(ili je bila uključena) skripta koja prijevodi-online prevede u kompleksaši-online?
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:44
Vladapetr piše:
Dakle, u potpisu ne sme stajati ime sajta kojeg smatra svojim matičnim, u ovom slučaju PO? Ja nikad i nisam stavljao ime sajta u potpis, meni to nije bilo bitno, ali opet razumem ako nekome jeste bitno. |
Odgovor na tvoje pitanje je izvod iz naših pravila:
10.) Zabranjeno reklamiranje drugih stranica. Reklamiranje stranica je zabranjeno, osim uz odobrenje admina. Ukoliko tražite recenziju ili se samo želite hvaliti postajte na http://www.webmajstori.net/" rel="nofollow - www.webmajstori.net . Bilo kakve druge reklame (posao, firme...) također ne dolaze u obzir, svi takvi postovi će biti izbrisani. Zabrana se odnosi i na avatare, potpise
članova kao i na reklamiranje u titlovima. U titlovima je jedino
dopušteno napisati: "preveo: ime člana, www.ime stranice.com" i to tako da sve bude u jednoj liniji titla i samo
na jednom mestu u titlu.
-------------
|
Objavio: Zolala
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:46
|
Neks, samo želim da ti skrenem pažnju da su na PO prevodioci kao i ovde, ne vidim zašto se pravi sad tolika razlika kao da su na nekom sajtu ljudi, a na drugom neljudi i obrnuto Konrektno, mene baš to nervira, nisam primetio da Titlovi žele da se dogovore sa PO već je sve do sada postojala neka cenzura.. a ja koristim titlove kako odavde tako i sa PO, koristim titlove PREVODILACA.. nisam se prilepio ni za jedan sajt Ne vidim razlog da jedno jebeno pravilo ne može da se promeni u cilju postizanja normalne atmosfere..
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:46
Vladapetr piše:
Dakle, u potpisu ne sme stajati ime sajta kojeg smatra svojim matičnim, u ovom slučaju PO? Ja nikad i nisam stavljao ime sajta u potpis, meni to nije bilo bitno, ali opet razumem ako nekome jeste bitno. I bravo, sad se setih: da li je ovde stvarno uključena(ili je bila uključena) skripta koja prijevodi-online prevede u kompleksaši-online? |
tvoj nick je vladapetr :) ali ti možeš stavit jednu reklamu u sklopu tog nicka na svoje titlove :) bilo to prijevodi online ili kupujte kod mehe :)
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:49
Zolala razumem ja tebe,ja samo iznosim svoj stav i mišljenje
|
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:51
Moglo je i bez toliko ružnih reči
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 12:58
Zolala piše:
Neks, samo želim da ti skrenem pažnju da su na PO prevodioci kao i ovde, ne vidim zašto se pravi sad tolika razlika kao da su na nekom sajtu ljudi, a na drugom neljudi i obrnutoKonrektno, mene baš to nervira, nisam primetio da Titlovi žele da se dogovore sa PO već je sve do sada postojala neka cenzura.. a ja koristim titlove kako odavde tako i sa PO, koristim titlove PREVODILACA.. nisam se prilepio ni za jedan sajt Ne vidim razlog da jedno jebeno pravilo ne može da se promeni u cilju postizanja normalne atmosfere.. |
Bravo prijatelju. O tome se i radi. Novi si član ovde i ne znaš sva zbivanja od ranije, mnogo ranije, a neka neko sa PO kaže u kakvim smo odnosima bili ranije. (to se lagano može naći na stranicama foruma) Pa jedan od glavnih ljudi sa PO (i u to vreme i sada) je ovde bio moderator ili zadužen za odobravanje prevoda. Da li misliš da bismo takvu ulogu poverili nekome koga ne smatramo bliskim i prijateljem (u ovim internetskim vodama)? I drugo, nije tu reč o "jednom jebenom pravilu", pravila su tu da se krše ( ), nego je tu stvar ucene, konstantnog nametanja stava, pokušaja da se na jednom sajtu nametne volja drugog... O tome se radi. Kontam da kad bismo sad rekli, ok, može dve reklame, bili bismo pod paljbom da neko želi tri reklame... I tako u nedogled. U suštini apsolutno se slažem sa tobom, jer ovo prepucavanje "čiji je duži "nikud ne vodi.
-------------
|
Objavio: pidjin
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:05
Bez ikakve zle namere i u dobrom duhu pišem ovo:
Ako već prebacujete prevode, ostavite potpise kakvi god jesu, i prestaće ceo cirkus. Ostavite vašu skriptu da dopisuje vašu reklamu kao i dosad, i s tim rešenjem bi bilo zadovoljno bar 95% ljudi.
To što smatrate tuđom reklamom, većina prevodilaca smatra IDENTITETOM. Naš URL ne ugrožava Titlove. Mi smo mali sajt entuzijasta za prevođenje. Ako neko svima ugrožava saobraćaj, to su sajtovi tipa "filmovi online s prevodom" i BS player koji povlači prevode s opensubtitles, i koji se zbog toga sve više koristi.
Pozdrav,
heller
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:05
cersei piše:
Vladapetr piše:
Dakle, u potpisu ne sme stajati ime sajta kojeg smatra svojim matičnim, u ovom slučaju PO? Ja nikad i nisam stavljao ime sajta u potpis, meni to nije bilo bitno, ali opet razumem ako nekome jeste bitno. I bravo, sad se setih: da li je ovde stvarno uključena(ili je bila uključena) skripta koja prijevodi-online prevede u kompleksaši-online? |
tvoj nick je vladapetr :) ali ti možeš stavit jednu reklamu u sklopu tog nicka na svoje titlove :) bilo to prijevodi online ili kupujte kod mehe :) |
E ako je sva ova gungula ispala zbog toga da li se ime sajta mora navesti u istoj liniji sa imenom prevodioca, ili može u dve linije - odoh da se obesim medj' šunke 
Ono što jeste tačno a neko je gore spomenuo, sramotna je količina ružnih reči koju su obe strane u ovoj raspravi izgovorile. Da se razumemo, ja sam daleko od sagovornika "u vinklu" i moj rečnik je kad se zakuva - sve osim samarićanskog Ali je poenta u tome da "spominjanje familije" može da bude poštapalica u raspravi (ne opravdavam, ali ipak obilato koristim) sve dok ne uguši argumente. Drugim rečima: vidim da je neka frka, na PO pročitam temu od 20 strana i nešto mi nije jasno. Dođem ovde, sve obrisano - pa mi i dalje nije jasno. Onda sam morao da pitam ono što sam napisao u prvom postu.
Šta se dešava sa titlovima gde je potpuno obrisan prevodilac, pa to navodno nije ispravljeno ni nakon što vam je prijavljeno?
|
Objavio: Damilica26
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:12
Vladapetr piše:
E ako je sva ova gungula ispala zbog toga da li se ime sajta mora navesti u istoj liniji sa imenom prevodioca, ili može u dve linije - odoh da se obesim medj' šunke 
|
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:15
Vladapetr piše:
E ako je sva ova gungula ispala zbog toga da li se ime sajta mora navesti u istoj liniji sa imenom prevodioca, ili može u dve linije - odoh da se obesim medj' šunke  |
Nemo se besiš, nije dobro po zdravlje.  Ma nije bitno da li je u jednom redu ili dva, nego ovo: 393 00:38:30,942 --> 00:38:32,691 Prevod: Vladapetr@www.mojsajt.com www.mojsajt.com 394 00:38:35,691 --> 00:38:39,691 www.mojsajt.com Vidiš, ovo su tri reklame, a dozvoljena je jedna, a gde ćeš je i kako ti upisati, na tebi je. 
Vladapetr piše:
Šta se dešava sa titlovima gde je potpuno obrisan prevodilac, pa to navodno nije ispravljeno ni nakon što vam je prijavljeno? |
Ovo naprosto nije tačno i drugi argument nemam. A neka se javi ijedan autor prevoda kome je OBRISAN POTPIS i nakon intervencije nije vraćen! Ma titlovi.com su rodonačelnici zaštite autora prevoda i to, hteli ili ne, morate da prihvatite. Sećate se livade i drugih sajtova u periodu pre 2005.? Nije se znalo ko je šta brisao, šta upisivao... Autori su bili nevažni. -------------
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:20
Pidjune HELLER gdje ovdje neko vrijeđa nekoga? ovih dana vidjela hrpu uvreda, tamo na svoj račun, na račun Ire, darija, i ponajviše na našeg dragog Nikole.
Mene osobno uvrede na moj račun ne vrijeđaju, očito sam malo nastrana  , a i shvatih 2 puta me navukli da ispadnem budala sama sebi, tako da očito i zaslužujem 
Ali mi smetaju na račun drugih ljudi :)
Smeta mi i pljuvanje po mladim novim prevoditeljima...... korištenjem drugih nickova za tu svrhu 
Nitko se nije rodio savršen, osim eventualno darija  
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:26
|
Siguran sam da će se i vlasnik PO naći snage u sebi da se ako već ništa drugo meni ispriča. I sidja mi se tijek daljnje komunikacije, no nikako mi se ne svidja da smo mi svi s grijehom a PO bez.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:27
cersei piše:
itko se nije rodio savršen, osim eventualno darija  |
Eto, gvozdena reč i lepa vrata otvara? Šta ti treba?  
-------------
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:29
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:31
podrazumijeva se
|
Objavio: zkarlov
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:32
darije piše:
Zolala piše:
Neks, samo želim da ti skrenem pažnju da su na PO prevodioci kao i ovde, ne vidim zašto se pravi sad tolika razlika kao da su na nekom sajtu ljudi, a na drugom neljudi i obrnutoKonrektno, mene baš to nervira, nisam primetio da Titlovi žele da se dogovore sa PO već je sve do sada postojala neka cenzura.. a ja koristim titlove kako odavde tako i sa PO, koristim titlove PREVODILACA.. nisam se prilepio ni za jedan sajt Ne vidim razlog da jedno jebeno pravilo ne može da se promeni u cilju postizanja normalne atmosfere.. |
Bravo prijatelju. O tome se i radi. Novi si član ovde i ne znaš sva zbivanja od ranije, mnogo ranije, a neka neko sa PO kaže u kakvim smo odnosima bili ranije. (to se lagano može naći na stranicama foruma) Pa jedan od glavnih ljudi sa PO (i u to vreme i sada) je ovde bio moderator ili zadužen za odobravanje prevoda. Da li misliš da bismo takvu ulogu poverili nekome koga ne smatramo bliskim i prijateljem (u ovim internetskim vodama)? I drugo, nije tu reč o "jednom jebenom pravilu", pravila su tu da se krše ( ), nego je tu stvar ucene, konstantnog nametanja stava, pokušaja da se na jednom sajtu nametne volja drugog... O tome se radi. Kontam da kad bismo sad rekli, ok, može dve reklame, bili bismo pod paljbom da neko želi tri reklame... I tako u nedogled. U suštini apsolutno se slažem sa tobom, jer ovo prepucavanje "čiji je duži "nikud ne vodi.
|
Nisam nikad bio moderator, odobravao titlove jesam, kao i mnogi ljudi ovdje... Da, bili smo prijatelji dok nisam vidio kako se ovdje postupa prema prevoditeljima, kao prema potrošnoj robi. Molio sam i Iru preko PM-a da vas pokuša urazumiti i da promijenite to pravilo vezano uz upload titlova, jer smo se pomirili s tim da ovdje možemo stavljati samo jednom matični sajt u potpis. Zašto je to meni postao matični sajt? Pa eto baš zbog vaše politike prema prevoditeljima. Ukraden mi je titl, a ja sam nakon što sam upozorio na to dobio ban... a onda ste mi velikodušno udijelili status membera. Sad je to promijenio jedan od vaših modera, jer je čovjek razuman. Članovi moraju shvatiti da se mi, a pod tim mislim na prevoditelje, ne bunimo ni zbog ucjene da možemo staviti samo jednom sajt u potpis, niti zbog vašeg pečata na titl, već zbog brisanja prijevoda-online u tisućama titlova koje su vaši uploaderi prebacili sa PO-a. Vaša moderatorica je aktivna na raznim forumima pa krivo obavještava ljude da mi brišemo titlove.com iz potpisa. Ne, mi ne brišemo nikome njegov potpis ako u njega stavi ovaj sajt, dokaz su titlovi od Movie Mastera, Rockyja i ostalih koji to učine... S druge strane masu uploadera ovdje je dobilo upozorenje da će biti kažnjeni ako i drugi put ostave PO u potpisu prebačenih titlova. Sve jasno, toliko o suradnji i poštovanju drugih sajtova. Ovo nije štrajk administracije PO-a, većina ih je čak bila protiv njega, ovo je štrajk prevoditelja koji su ga sami i inicirali... Na kraju, ubacit ću isječak iz internetskog članka u kojem je sudjelovao i vlasnik titlova.com...
Skidanje filmova i serija sa interneta je nešto što većina ljudi
svakodnevno radi, međutim, mnogima je za gledanje stranih programa
potreban i prevod, pa uz filmove odmah traže i skidaju titlove. Ali,
da li ste se ikad zapitali ko prevodi titlove za toliko veliki broj
filmova i serija koje svakodnevno izlaze? Koliko je to težak i
zahtijevan posao, koliko nam je potrebna pomoć i solidarnost drugih?
Kako to da titlovi za film na našem jeziku izađe odmah poslije nekoliko
sati od premijere u svijetu? Međutim, ništa od ovog ne bi bilo moguće
da nema internet solidarnosti i povezanosti regionalnih prevodilaca
koji nam svojim radom omugućavaju uživanje u omiljenim filmovima i
serijama. Nikola Ristić, sa portala Titlovi.com kaže da su titlovi “naš mali planet. Cijela regija je na jednom mjestu sa istom zadaćom ili u potrazi za istim sadržajem pa smo tako i naviknuti sve smatrati jednakima od samog početka i izvrsno surađujemo”. “Solidarnost je također na vrlo visokom nivou, sukoba se ne sjećam,
a i osobno mogu reći, obzirom da sam visoko slabovidna osoba i
koristim tehniku bijelog štapa, da se jedino na titlovima nikada nisam
spotaknuo niti mi je netko ostavio polu otvorena vrata što je noćna mora
svake slijepe osobe”, rekao je Ristić za BUKU.
Dokaži tu suradnju Nikola i učini nešto, dokaži da nije u pitanju lova. Nama lova ne treba i mi nismo komercijalan sajt. To što ga vi smatrate konkurencijom i smetnjom za vaš sajt to je vaš problem, ali ovaj problem ne može ostati neriješen, jer sluha za razgovor sa strane tvoje administracije nema.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:32
darije piše:
Vladapetr piše:
Šta se dešava sa titlovima gde je potpuno obrisan prevodilac, pa to navodno nije ispravljeno ni nakon što vam je prijavljeno? |
Ovo naprosto nije tačno i drugi argument nemam. A neka se javi ijedan autor prevoda kome je OBRISAN POTPIS i nakon intervencije nije vraćen! Ma titlovi.com su rodonačelnici zaštite autora prevoda i to, hteli ili ne, morate da prihvatite. Sećate se livade i drugih sajtova u periodu pre 2005.? Nije se znalo ko je šta brisao, šta upisivao... Autori su bili nevažni. |
E sad mi moj OCD ne da mira, moram ovo da razjasnim, pa sam nabrzaka iskopao par postova u kojima su se prevodioci žalili na brisanje imena, a to nakon žalbe nije izmenjeno ili su banovani.
Ovom prevodiocu je ime GrayGhostPrijevodiOnline, ime je ovde promenjeno:
Da ne kopam dalje, jasno je šta želim da pitam. Okačili su i screenshot-ove gde su neki od ovih problema prijavljeni ovde, ali tih tema nema. Slažem se da se u većini tih prijava koristio prilično neodgovarajući rečnik, ali onda se deo teksta obriše ili skrembluje ali prijava nepravilnosti je bitnija od nečije (ne)kulture.
|
Objavio: pidjin
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:38
cersei piše:
Pidjune HELLER gdje ovdje neko vrijeđa nekoga? |
U mom postu nisam uopšte pisao o tome. Toga je bilo na obe strane. I javno i privatno je bilo neumesnih reči, pa i na nekim drugim forumima u vezi ove priče.
Nađite rešenje koje bi odgovaralo svima, pa verujem da će i vređanje nestati samo od sebe kako je i došlo.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:39
samo da pitam dali je u pitanju autorski prijevod ili je u pitanju rip s nekog dvd-a?Nisam stručnjak oko titlova 
ali znam i poznajem naš tim za odobravanje i ako je itko dirao potpis prevoditelja a da je kojim slučajem to nekome promaklo, na prvu prijavu i usporedbu su ih sigurno sami vratili :)
Svakih par dana se ažuriranju liste s popisom onih koji prekršili potpis i šalje im se upozorenje da ako se ponovi da ide ban. 
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:46
Vladapetr piše:
Slažem se da se u većini tih prijava koristio prilično neodgovarajući rečnik, ali onda se deo teksta obriše ili skrembluje ali prijava nepravilnosti je bitnija od nečije (ne)kulture. |
U poslednje vreme sam se malo udaljio od same tematike prevoda, ali opet, nevezano za to ti tvrdim da šanse nema da je POTPIS AUTORA obrisan sa naše strane i da je još to prijavljeno i da nije vraćeno. Nevezano za nekulturu pojedinaca sa PO. Da se ne mešam u rad kolegama, potvrdiće i oni ovo. Aj mi ostali, ali mislim da bi se Kneginja pre obesila međ' šunkama nego da se nečiji POTPIS makne.
@zkarlov: Kad sam napisao moderator, mislio sam na nekoga ko ima odrešene ruke prema našoj bazi prevoda - ne postavlja se tu svako, zar ne? Ti znaš moje mišljenje o tebi i znaju ga svi a i daljem tvrdim da se kvalitetni ljudi poput tebe teško nalaze, no došlo je do nekih nesporazuma, ti misliš da nismo stali iza tebe, ja mislim potpuno drugačije jer je cela priča ovde drugačija što se tiče tog "stajanja iza nekoga". Ko danas stoji iza mene? Niko . Nakon toga usledila je "kafanska tuča", gde nevinih nema.... E sad, ne možeš govoriti da nije bilo volje za dijalogom. Crni iromafia je prste i tastaturu izgulio u razgovorima i pregovorima. Jel tako? I koliko znam postignut je neki dogovor a šta je posle bilo, Bog sveti zna...
-------------
|
Objavio: CheefCoach
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:46
|
Situacije je veoma prosta. Pojedini prevodioci (sa sajta prijevodi online) insistiraju da se ime sajta nalazi u njihovome titlu. I da se potpisuje dva puta (na pocetku i kraju).
Sajt titlovi.com ima dve opcije:
1. Uvazi zahtev prevodioca i promeni pravilo.
2. Da ne uvazi zahtev prevodioca i uopste ne postavlja titlove na svoj sajt. Umesto sto se automatski obrise www.prijevodi-online.com iz titla, neka se obrise citav titl (odnosno odbije).
Takodje treba zabraniti da neko neovlasceno lice krade titlove i brise ovo iz tacke 2.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:54
darije piše:
Vladapetr piše:
Slažem se da se u većini tih prijava koristio prilično neodgovarajući rečnik, ali onda se deo teksta obriše ili skrembluje ali prijava nepravilnosti je bitnija od nečije (ne)kulture. |
U poslednje vreme sam se malo udaljio od same tematike prevoda, ali opet, nevezano za to ti tvrdim da šanse nema da je POTPIS AUTORA obrisan sa naše strane i da je još to prijavljeno i da nije vraćeno. Nevezano za nekulturu pojedinaca sa PO. Da se ne mešam u rad kolegama, potvrdiće i oni ovo. Aj mi ostali, ali mislim da bi se Kneginja pre obesila međ' šunkama nego da se nečiji POTPIS makne.
@zkarlov: Kad sam napisao moderator, mislio sam na nekoga ko ima odrešene ruke prema našoj bazi prevoda - ne postavlja se tu svako, zar ne? Ti znaš moje mišljenje o tebi i znaju ga svi a i daljem tvrdim da se kvalitetni ljudi poput tebe teško nalaze, no došlo je do nekih nesporazuma, ti misliš da nismo stali iza tebe, ja mislim potpuno drugačije jer je cela priča ovde drugačija što se tiče tog "stajanja iza nekoga". Ko danas stoji iza mene? Niko . Nakon toga usledila je "kafanska tuča", gde nevinih nema.... E sad, ne možeš govoriti da nije bilo volje za dijalogom. Crni iromafia je prste i tastaturu izgulio u razgovorima i pregovorima. Jel tako? I koliko znam postignut je neki dogovor a šta je posle bilo, Bog sveti zna...
|
Dogovor je bio da smo se pomirili s pečatom i da idemo dalje, ali nakon uvođenja filmova u našu bazu počelo je brisanje PO-a u titlovima prebačenima na ovaj sajt, prvo u obradama, a zatim i autorskim titlovima prevoditelja koji ne postavljaju titl ovdje. I to ste sve lijepo upakirali u pravila ovog sajta. A na slučajno brisanje titlova.com u bojaninom titlu administracija PO-a je dobila prijetnju da će ubuduće svima biti brisano PO, postavio ga sam autor ili ne. Ajmo smireno porazgovarati o problemu i riješiti ga... Dokažite da poštujete prevoditelje i druge sajtove a ne nazivati nas kukoljima, jer smo postali ti kukolji zbog politike ovog sajta.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:59
|
koliko znam, ljudi korisnici , prenose titlove sa sajta na sajta :) i da je to obostrano , to znaci da i PO prenosi tj njihovi korisnici :)
Ja sam za to da se ima čim više baza titlova, pogotovo jer su takva vremena , evo kao netko, ne upirem prste u nikoga, imali smo gnjusan napad na sajt i pokušaje brisanja titlova.
Ne daj bože da se desi da bilo kome to uspije s bilo kojim sajtom :)
|
Objavio: bojanadj
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 13:59
Zolala piše:
nisam primetio da Titlovi žele da se dogovore sa PO već je sve do sada postojala neka cenzura.. |
Zato što imamo politiku da je forum mesto opuštanja i zabave, a da preko poruka i skajpa radimo sve ostalo: savetovanje novih članova, pomoć novim prevodiocima, dogovore sa stafom i prevodiocima, pa i opomene i kazne onima koji ne žele da poštuju naša pravila. Svaki dan svaki naš voditelj minimum pola sata vremena posveti takvim porukama, a to nigde ne upisujemo, niti govorimo ikome van admin dela, jer je to nešto što smatramo svojom dužnošću, jer želimo da doprinesemo ovom sajtu i forumu i da naglasim- apsolutno bez ikakve novčane nadoknade. Što se tiče saradnje, iako vam tako ne deluje, zaista smo se trudili više puta da sarađujemo sa svima (čak smo pozivali
članove drugih administracija da budu deo našeg approval tima, da bismo
imali svi bolji uvod u večite ponavljače, što je prestalo onog trenutka kad smo izgubili poverenje da će ti ljudi poštovati naša pravila, a imali su ovlašćenja da ih ne poštuju). Izuzetak je naravno bata Kvrle , koji je i dalje deo i naše ekipe i ekipe na podnapisima. 
Vladapetr piše:
Neko vrhovno a opet nepisano pravilo medju prevodiocima
je da je potpis svetinja, tako su me barem i ovde učili kad sam
počinjao. |
Drago mi je da se bar neko setio da kaže gde je počeo da uči. Pomalo boli kad nas prozivaju i svakako nazivaju, a veliki procenat prevodilaca je krenuo i odskočio upravo uz pomoć voditelja ovog foruma, uz njihovo vođstvo i savetovanje.
Potpis prevodioca jeste svetinja, ali problemi su nastali u tumačenju toga šta je potpis, a šta reklama. Dakle, za nas je ime drugog sajta/bloga/adresa prodavnice autodelova - reklama i dozvoljavamo je autorima prevoda u jednoj liniji u prevodu, ako na tom sajtu nema piratskog sadržaja. Za neke prevodioce, sve to je deo potpisa i ne sme da se dira. Rešenje: http://forum.titlovi.com/pravila-za-postavljanje-titlova_t19682_n1&FID=2&PR=3.html" rel="nofollow - Pravila za postavljanje prevoda (koja uostalom imaju svi prevodilački sajtovi). Naša Pravila kažu da autor može da upiše reklamu u jednu liniju u svom prevodu. Ista pravila kažu, da niko sem autora ne može da reklamira ništa. Šta to "plastično" znači? Autor će postaviti svoj prevod na "svetprevoda.com" i u potpisu pisati: preveo: autor wwww.svetprevoda.com Ako taj prevod postavi kod nas, ta linija će izgledati isto tako. Ako Pera Perić nađe njegov prevod i vidi da ga kod nas nema, postaviće ga ovde, s tim što nema pravo da reklamira svetprevoda, pa će potpis izgledati: preveo: autor Pojedini prevodioci smatraju da je to krađa i da je njihov potpis obrisan. Dakle, problem je što prevodioci neće da postavljaju prevode na sve sajtove, ali žele da se ono što oni reklamiraju reklamira svugde. Ja prva postavljam prrevode samo na titlovi.com i ne provveravam na drugim sajtovima da vidim da li je iko obrisao ni moj nik, a kamoli titlovi.com iz mog potpisa. Svoju pripadnost sam izrazila time gde sam postavila prevod i meni je to dovoljno.
Drugi problem (po pitanju krađe) ne postavljanja svojih prevoda na svim sajtovima je što može doći do krađe, kojoj mi teže ulazimo u trag. Odnosno, ako Pera Perić nađe prevod autora na svetprevoda.com i vidi da ga mi nemamo, može komotno da obriše autora i napiše da je on preveo, a da mi to ne znamo. Vidite, provera prevoda zahteva mnogo vremena i voditelji, prvo nisu dužni, a često nemaju ni vremena da proveravaju sve sajtove da vide da li je prevod od nekud ukraden. Naša Pravila i voditelji garantuju da na našem sajtu neće biti krađe. Dakle, ako autor ovde postavi prevod, niko mu ga ovde neće ukrasti. Stvarno mislite da je pošteno tražiti od nas da svaki prevod koji ovde dobijemo, pored poređenja s našom bazm, poredimo i s bazama drugih sajtova? Ako mislite da mi imamo toliko vremena, zašto onda prevodioci ne odvoje 3 minute više svog vremena i postave prevod i ovde?
Dakle, problemi koje je grupa prevodilaca navela se rešavaju veoma
lako: postavite sami svoje prevode ovde i imaćete i reklamu u 1 liniji,
uz ime/nick prevodioca i bićete zaštićeni od krađe.
I još samo malo o "gvozdenoj ruci" ove administracije. Pojedini prevodioci su zloupotrebljavali ovlašćenja grupe kojoj pripadaju, pa su
postavljali po dve ili tri reklame u svoje prevode. Naravno, kad god smo to uočili, mi
bismo ih opomenuli. Dakle, svako je bio opomenut. Neki bi prihvatili opomenu, neki se s vremena na vreme zabune i to nam bude jasno, jer poznajemo prevodioce i znamo da to ne rade namerno, ali neki su bili uporni, nastavljai po svom bez obzira na sve opomene, zbog čega su bivali ili degradirani, da ne mogu sami da odobre
svoje prevode ili banovani. Kako bi ste vi shvatili ponašanje prevodilaca kojima uporno ponavljate da nešto ne može po vašim Pravilima, a oni uporno to rade i još vas smatraju nerazumnim, sirovim, grubim, bezobraznim, nespremnim na saradnju... Banovan bez upozorenja bude član/prevodilac koji se
nakon banovanja registruje pod drugim nikom, s ciljem da nastavi da tera po svom. Naravno, mi smo "slepi, arogantni, nerazumni..." jer ne pričamo drugima o prethodnim izgredima, ali na to smo već navikli.
Kao što rekoh na početku, trudimo se da forum bude mesto opuštanja i zabave, a ne forum isterivanja pravde, prozivanja ko koga voli, a ko ne i ko koga poštuje a ko ne. ima mnogo sajtova i foruma s tim tematikama. Neinformisani ste zato što ne pišemo sve što se dešava iza kulisa, ali tako je jer je to teret koji smo mi pristali da nosimo, a ne teret svih naših aktivnih članova. 
Ako ćemo iskreno, ovo je nama na forum servirano kao poblem prevodilaca i trebalo bi da se raspravlja o tome u podforumu translator grupe, ali ne može, jer je deo učesnika diskusije izgubio status prevodioca zbog nepoštovanja naših Pravila ili ga nikad nije ni zadobio, zato što nisu hteli ovde da postavljaju svoje prevode. Dakle, određeni broj aktivnih i extreme membera i nešto malo prevodilaca traži promenu naših Pravila zbog prevodilaca drugog sajta? Ko se ovde bori za koga i za šta? Znam da se mi borimo za naša Pravila i zaštitu naših Prevodilaca od krađe. Ostali?
darije piše:
cersei piše:
itko se nije rodio savršen, osim eventualno darija  |
Eto, gvozdena reč i lepa vrata otvara? Šta ti treba?  
|
Atrahasisi je našao neke kučiće, pa da okačimo obaveštenje/blog za usvajanje. 
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:07
Neistina, ja sam dobio prvi ban bez ikakvog upozorenja zbog stavljanja dva puta PO u potpis iako nisam znao da ste donijeli to pravilo.
Drugo, mi svoj potpis ne smatramo reklamom i ne radi se o grupici prevoditelja kako to želite prikazati već o većem broju prevoditelja. Zašto ste uopće donijeli to pravilo ako niste komercijalni sajt? Zašto se bojite PO-a u potpisu nekog prevoditelja? Zašto se uopće zamarate s tim?
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:15
KLJUČNO 1
bojanadj piše:
Što se tiče saradnje, iako vam tako ne deluje, zaista smo se trudili više puta da sarađujemo sa svima (čak smo pozivali
članove drugih administracija da budu deo našeg approval tima, da bismo
imali svi bolji uvod u večite ponavljače, što je prestalo onog trenutka kad smo izgubili poverenje da će ti ljudi poštovati naša pravila, a imali su ovlašćenja da ih ne poštuju). Izuzetak je naravno bata Kvrle , koji je i dalje deo i naše ekipe i ekipe na podnapisima.  |
KLJUČNO 2
bojanadj piše:
Potpis prevodioca jeste svetinja, ali problemi su nastali u tumačenju toga šta je potpis, a šta reklama. Dakle, za nas je ime drugog sajta/bloga/adresa prodavnice autodelova - reklama i dozvoljavamo je autorima prevoda u jednoj liniji u prevodu, ako na tom sajtu nema piratskog sadržaja. Naša Pravila kažu da autor može da upiše reklamu u jednu liniju u svom prevodu. Ista pravila kažu, da niko sem autora ne može da reklamira ništa. Šta to "plastično" znači? Autor će postaviti svoj prevod na "svetprevoda.com" i u potpisu pisati: preveo: autor wwww.svetprevoda.com Ako taj prevod postavi kod nas, ta linija će izgledati isto tako. Ako Pera Perić nađe njegov prevod i vidi da ga kod nas nema, postaviće ga ovde, s tim što nema pravo da reklamira svetprevoda, pa će potpis izgledati: preveo: autor
Dakle, problem je što prevodioci neće da postavljaju prevode na sve sajtove, ali žele da se ono što oni reklamiraju reklamira svugde.
Drugi problem (po pitanju krađe) ne postavljanja svojih prevoda na svim sajtovima je što može doći do krađe, kojoj mi teže ulazimo u trag. Odnosno, ako Pera Perić nađe prevod autora na svetprevoda.com i vidi da ga mi nemamo, može komotno da obriše autora i napiše da je on preveo, a da mi to ne znamo. Vidite, provera prevoda zahteva mnogo vremena i voditelji, prvo nisu dužni, a često nemaju ni vremena da proveravaju sve sajtove da vide da li je prevod od nekud ukraden. Naša Pravila i voditelji garantuju da na našem sajtu neće biti krađe. Dakle, ako autor ovde postavi prevod, niko mu ga ovde neće ukrasti. Stvarno mislite da je pošteno tražiti od nas da svaki prevod koji ovde dobijemo, pored poređenja s našom bazm, poredimo i s bazama drugih sajtova? Ako mislite da mi imamo toliko vremena, zašto onda prevodioci ne odvoje 3 minute više svog vremena i postave prevod i ovde?
Dakle, problemi koje je grupa prevodilaca navela se rešavaju veoma
lako: postavite sami svoje prevode ovde i imaćete i reklamu u 1 liniji,
uz ime/nick prevodioca i bićete zaštićeni od krađe. |
-------------
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:17
Nije to ključno... 
Opet maskirate problem. Ali eto, ja sam pokušao, no opet s druge strane nema zainteresiranih.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:17
|
Ako lova nije bitna što je spominjete. Ako se ne varam vaš sajt je bio u nekom od istraživanja tržisšta u HR. Zar ne ?? Čemu etarget ?? Kao što sam rekao i ranije na ovom sajtu se niti smiju niti se brišu reklame tj potpisi autora prevoda. Niti ću dozvoliti niti bi mi darije dozvolio da nam netko drugi diktira pravila. Da su obje strane izgovorile svašta u ovom "sukobu" to je činjenica.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:18
Zkarlov, zar stvarno misliš da neko ko je bio u app timu i ko bi trebalo "da zna Pravila napamet" treba dodatno opominjati? Pored toga, učestvovao si u svim diskusijama tada, te ne možeš to nikako smatrati "bez opomene". Da pojednostavim, ako neko kao ti, ko je bio na tvojoj funkciji na titlovima, učesnik svih diskusija i svedok utvrđivanja svih pravila, postavi dve reklame- to više nije prekršaj nego čista provokacija. Ili je provokacija samo ono što radimo mi sa titlova, a svi ostali imaju samo poštene namere?
Nisam pisala o tome šta se dešava na vašem sajtu, nego na našem. Ovde je to grupa prevodilaca, aktivnih i extreme članova. 
Lično se ne zamaram ničim, samo sprovodim naša Pravila. To mi je valjda posao ovde. Komunikacija s članovima, edukacija istih i sprovođenje pravila sajta i foruma.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Objavio: .Bole
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:22
|
kako ste smijesni a svako je svjestan da brisete potpise i uzimate prakticno svaki prevod mozda ne vi uvijek ali vasi clanovi i samo prepravljate potpis i po skripti ubacate www.titlovi.com ne znam koga pokusavate da slazete,mozda svoje naivne clanove,znam za sebe da nisam jedan od takvih
|
Objavio: MegaSkot
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:24
Čitam ove rasprave od sinoć i nešto mi nije jasno:
1.čitav "štrajk" na PO je pokrenut iz razloga, što se brišu potpisi prevoditelja i ubacuje titlovi.com, dok u pravilima titlova.com, lepo piše da se to NE radi.
2. briše se iz potpisa prijevodi-online i ubacuje tilovi.com, čime se krše pravila titlovi.com, gde je lepo napisano:
Dakle, autorima
prijevoda je dopušteno da u svom prijevodu, u jednoj liniji, upišu ime ili web adresu,
odnosno reklamu druge web stranice, ukoliko na toj stranici nema piratskog
sadržaja.
3. ukoliko u nicku imate prijevodionline, briše se i to. Time se opet krše pravila titlovi.com.
Pošto sam samo korisnik proizvoda prevoditelja, kojima se ovom prilikom zahvaljujem, moram i da primetim da na ovom forumu ima priličan broj banovanih članova, (ili grešim?), koji su ukazivali na iste propuste.
Ovo je samo moj pogled na problem, kao neko ko apsolutno nema ništa niti sa titlovima, niti sa PO. Nakon svega pročitanog, ipak su titlovi.com na dark side...
p.s. sam editujem titlove gde su linkovi prema nekim sajtovima, jer mi to smeta, osim ako se neko javno ne izjasni da zarađuje na tome, onda nije problem, ne volim da neko ostane gladan. Ime prevoditelja ostavljam uvek.
|
Objavio: .Bole
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:26
Objavio: Zolala
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:27
|
Ne mogu pola da komentarišem, kao što Darije kaže, nov sam, a ovo malo podseća i na sapunicu
Na kraju krajeva, kad sumiram sve utiske i razmišljanja, ostaje mi to da mi se ne sviđa to što ne vidim logiku u pravilu koje je Bojana navela, žao mi je, ali iskreno, tako je
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:32
administrator piše:
Ako lova nije bitna što je spominjete. Ako se ne varam vaš sajt je bio u nekom od istraživanja tržisšta u HR. Zar ne ?? Čemu etarget ?? Kao što sam rekao i ranije na ovom sajtu se niti smiju niti se brišu reklame tj potpisi autora prevoda. Niti ću dozvoliti niti bi mi darije dozvolio da nam netko drugi diktira pravila. Da su obje strane izgovorile svašta u ovom "sukobu" to je činjenica.
|
Nama lova nije bitna, server plaćamo od donacija i iz našeg džepa. Etarget reklame su donijele zaradu od 5 eura i to ide u plaćanje servera.
Opet krivo postavljaš problem, prevoditelji svoj potpis ne smatraju reklamom već pripadnošću sajtu, to što se malo prevoditelja ovdje tako osjeća nije naš problem, ali u takvim titlovima to sigurno ne bi bilo brisano ako završe na PO. Dakle, radi se o ili nepoštovanju drugih sajtova i njihovih prevoditelja ili čistoj komercijalizaciji ovog. Ako vam je do mira i suradnje izmijenite pravilo i ne prisvajajte trud nekog koga ovaj sajt ne zanima. Toliko poštovanja prema nekome tko odvaja sate za prevođenje i uveseljavanje članova i ovog i onog sajta biste trebali imati. Cijeli ovaj problem je i nastao zbog uvođenja "komercijalnih" pravila na ovaj sajt, a štrajk je potaknut ponašanjem određenog člana vaše administracije... "mrš u svoju kuću" nije baš edukativno, zar ne Bojana?
|
Objavio: nacki
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:32
|
Gospodo draga, ako vi prevoditelje među kojima je i moja malenkost smatrate kukoljem, onda zapravo nemamo o čemu ni razgovarati, a to je zapravo suština onoga što ekipa s PO traži. Tu pričate o vođenju biznisa i zapravo se hvalite time, tj. "naučiti ćete kukolj s PO kako se vodi posao." Super, vodite posao, ali ne preko naših leđa. Ovo je internet i svatko praktički bez ikakvih sankcija može kopirati i prisvojiti tuđi rad, ali kad već otvoreno sami kažete da zarađujete na tome, onda imajte makar mrvu savjesti i pristojnosti i ostavite nam ono što tražimo što vas ne košta praktički ništa, tj. zapravo vam i nosi taj vaš profit za koji me zapravo i nije briga.
Davnih dana kada sam počeo pisati titlove stavljao sam ih istovremeno i na prijevodi-online i ovdje. I to je trajalo neko vrijeme dok nisam uvidio da brišete moj potpis. Onda sam odustao od toga pa su si neki vaši razni članovi uzeli za pravo uzimati moje titlove i postavljati ih ovdje, a neki su bili dovoljno drski sami se potpisati na njih.
Pričate o tome kako "reklame" nerviraju gledatelje. A što je onda ono vaše na početku i na kraju titla?! 2 (slovima: DVA) puta piše www.titlovi.com bez obzira htio ja to staviti u svoj autorski titl ili ne. Zašto onda smeta www.prijevodi-online.org? Jer zauzima 1kb baze više? Ili je upečatljivije i bolje ime? Ili nešto treće? Jel vam povrijeđen ego?
Ja prvi ne pišem titlove radi zarade. Zarađujem na druge načine i ovo je hobi kako bi svi oni kojima je potreban titl s najvećim mogućim užitkom mogli pratiti voljenu seriju. Na vama je da dokažete da ste tako veliki dobrotvori i da prestanete pljuvati po nama i našem radu. Nisam potrošio sate, dane, tjedne, mjesece da bi me netko bezrazložno vrijeđao. I ne samo mene, već i ekipu koja me je naučila kako se taj posao radi. Što se mene tiče isprika nije potrebna, to su ionako samo prazne riječi, a internet svašta trpi, biti će dovoljno udovoljavanje našim zahtjevima.
Za kraj bih vam samo savjetovao da otiđete na stranicu prijevodi-online i pogledate o kojem se broju ljutih prevoditelja radi i koliko serija će do daljnjeg ostati neprevedeno. Ako je to nešto s čime vi možete živjeti, onda odlično, možemo i mi. Samo me zanima gdje ćete naći toliki broj dobrovoljaca koji će jednako kvalitetno obavljati taj posao kao i ekipa s PO. Nama titlovi ne trebaju, trebaju korisnicima koji ne znaju jezike poput nas, a zbog vaše arogancije upravo će oni ostati zakinuti.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:41
Kakvi ste spin majstori, alal vam vera . Samo komentarišete ono što vama odgovara. No dobro, vaša stvar, samo POJEDINCI i SVI nije isto.
I opet se vraćamo na to da će ILI BITI KAKO VI KAŽETE ILI NEĆE BITI!!
Kolega nacki kaže: "dva puta piše www.titlovi.com bez obzira htio ja to staviti u svoj autorski titl ili ne" Ovo naprosto nije tačno, jer te niko ne tera da čekiraš opciju za naš sajt na početku, a ono na kraju je činjenično stanje. Ali džabe ja pišem ovo, VI STE NAPROSTO UVEK U PRAVU, a svi mi nismo i to je tako ILI NIKAKO!!!!
-------------
|
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:42
Može li meni neko sa PO da objasni zašto se na vašoj temi o štrajku velika grupa ljudi, koja sebe propagira kao velike zaštitnike prevoditelja i priča kako je mnogo fina i prijateljski nastrojena, podsmeva prevoditeljima početnicima sa ovog sajta. Da li je to u redu? Jeste li vi bili savršeni od starta? Pa, neka je to i najgori titl svih vremena, početnički je i ima prostora za poboljšanje. Takođe se svi članovi ovog foruma redovno nazivaju najpogrdijim imenima (ne od strane svih, ali nekoliko članova to redovno radi) i uporno se propagira stav da su svi koji nisu u vašem štrajku loši prevodioci ili koriste Google Translate, čime otvoreno pljujete po nekim ljudima koji vrhunski rade svoj posao, bez obzira da li objavljuju samo ovde ili na obe stranice. To baš i nije pristojan razgovor na koji pozivate.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 14:46
Hogar Strašni piše:
Može li meni neko sa PO da objasni zašto se na vašoj temi o štrajku velika grupa ljudi, koja sebe propagira kao velike zaštitnike prevoditelja i priča kako je mnogo fina i prijateljski nastrojena, podsmeva prevoditeljima početnicima sa ovog sajta. Da li je to u redu? Jeste li vi bili savršeni od starta? Pa, neka je to i najgori titl svih vremena, početnički je i ima prostora za poboljšanje. Takođe se svi članovi ovog foruma redovno nazivaju najpogrdijim imenima (ne od strane svih, ali nekoliko članova to redovno radi) i uporno se propagira stav da su svi koji nisu u vašem štrajku loši prevodioci ili koriste Google Translate, čime otvoreno pljujete po nekim ljudima koji vrhunski rade svoj posao, bez obzira da li objavljuju samo ovde ili na obe stranice. To baš i nije pristojan razgovor na koji pozivate.
|
+1 Ovo je trebalo odavno reći. I meni to najviše smeta
|
Objavio: Atrahasis
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:03
|
Ja samo želim da podržim pokušaj pronalaženje kompromisa između voditelja i prevodilaca oba sajta. Pa ako je toliko bitno neka u potpisu stoje obe reklame i za jedan i za drugi sajt (kada se radi o prenešenim prevodima)... Obožavam sajt titlovi. com i njihov raspoznatljiv forum (i ne, nisam plaćen da ovo govorim; ako su nam svima pare motiv i ako su nam samo one na umu, e onda bi svi trebalo da okačimo uže i obesimo se pokraj onih pršuta ili šunki...). Nekoliko mojih prevoda (a nemam ih mnogo) su preneti na sajt PO i koliko sam ja mogao da vidim obrisana je adresa sajta titlovi.com, te ja ne vidim razlog za ljutnju kada to isto radi i sajt titlovi.com. Imena autora su neprikosnovena i ona se ne smeju dirati, a koliko ja poznajem voditelje ovog sajta (vrlo korektni i posvećeni ljudi), znam da im je jako stalo da to i ispoštuju. Vidim da se lepo spinuje sa tezama i da je nekome u cilju da uruši integritet ovog sajta. Ali nikako mi nije jasno zašto? Para i profita nema, onda ostaje samo sujeta i jedna ljudska patologija...
Ne kažem da na sajtu PO (nisam njihov član, niti skidam titlove sa tog sajta) nema korektnih ljudi, ali izgleda da su im glave isprane lažnim pričama, a sve u cilju da prevodioce (kojima imena sajtova nisu presudna, a zašto bi i bila; radimo to iz hobija) pridobiju za napad na ovaj sajt. Meni nikada ne bi palo na pamet da štrajkujem zato što mi je neko uzeo i prebacio prevod sa ovog na neki drugi sajt. Pa i ime da mi obrišu, ne bih se nešto previše ljutio (mada je to zaista nekorektno i protivno je svakom morlnom načelu)... a radili su to!!!! Dakle, očito je da su i prevoditelji instruirani od strane vinovnika sa vrha konkurentskog sajta... i to je zaista nisko...
Ljudima mora da bude jasno da zarade nema i da se radi o pukom zadovoljstvu i jednom običnom hobiju! A saradnja je tu uvek esencijalna. Kako neko može da se sukobljava oko toga; ne znam... Dajte urazumite se ljudi! Želim vam svima sve najbolje 
------------- We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:04
Zolala piše:
ostaje mi to da mi se ne sviđa to što ne vidim logiku u pravilu koje je Bojana navela, žao mi je, ali iskreno, tako je |
Šta tačno? Tu smo da pojasnimo. 
zkarlov piše:
štrajk je potaknut
ponašanjem određenog člana vaše administracije... "mrš u svoju kuću"
nije baš edukativno, zar ne Bojana?
|
Štajkovali ste vi i pre toga, nemojte da se lažemo. To što se naši aktivni članovi (većina) ne mešaju u vaš rad, tj ne oglašavaju na vašem sajtu, ne znači da ne čitaju pljuvanje po njima i nama.
Što se načina komunikacije tiče, prvo rekla sam da se "lično", a drugo, ne očekujete valjda da vam svi članovi ove administracije na kamen uzvraćaju hlebom?
|
Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:11
Moj tata je najjaci 
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:16
KLJUČNO 3
Atrahasis piše:
Nekoliko mojih prevoda (a nemam ih mnogo) su preneti na sajt PO i koliko sam ja mogao da vidim obrisana je adresa sajta titlovi.com, te ja ne vidim razlog za ljutnju kada to isto radi i sajt titlovi.com. Imena autora su neprikosnovena i ona se ne smeju dirati,
Ne kažem da na sajtu PO (nisam njihov član, niti skidam titlove sa tog sajta) nema korektnih ljudi, ali izgleda da su im glave isprane lažnim pričama, a sve u cilju da prevodioce (kojima imena sajtova nisu presudna, a zašto bi i bila; radimo to iz hobija) pridobiju za napad na ovaj sajt. Meni nikada ne bi palo na pamet da štrajkujem zato što mi je neko uzeo i prebacio prevod sa ovog na neki drugi sajt. Pa i ime da mi obrišu, ne bih se nešto previše ljutio (mada je to zaista nekorektno i protivno je svakom morlnom načelu)... a radili su to!!!! Dakle, očito je da su i prevoditelji instruirani od strane vinovnika sa vrha konkurentskog sajta... i to je zaista nisko... |
-------------
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:19
Šta je na ovim prevodima "original"? Vidim da su na oba mesta ostala imena prevoditelja...

|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:32
|
Samo da pitam jeli ovo obrada, tj skidanje s nekog dvd-a , hrt, cnn-a, pinka ili što već ili neko preveo ?
nisam stručnjak :)
|
Objavio: Kneginja
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:37
MegaSkot piše:
Šta je na ovim prevodima "original"? Vidim da su na oba mesta ostala imena prevoditelja...

|
Original je 1 u kojem su samo nickovi, a posto to nije autorski prevod, vec ripovan sa TV/DVD, nasa administracija doda OBRADA.
Takvih ripovanih titlova ima bezbroj i u vecini slucajeva riperi se potpisu kao da su autori, ako se vec govori o kradji, po nasem shvatanju to je kradja ili bar obmanjivanje clanova da su oni preveli taj titl.
Kradja je kada neko prisvoji neciji titl tako da obrise nick prevoditelja, upise svoj i postavi na net, a brisanje reklame i tekst "preuzeto sa" koje vecina svjetskih sajtova ima, ne smatra se kradjom.
Treba napomenuti da se prenosenje titlova sa jednog sajta na drugi ne smatra kradjom, sav nas dnevni upload titlova, svaki dan osvane na podnapisi.net, titloteka.com i dr. te na bezbroj sajtova za online gledanje i niko se ne buni.
-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:45
Atrahasis piše:
Nekoliko mojih prevoda (a nemam ih mnogo) su preneti na sajt PO i koliko sam ja mogao da vidim obrisana je adresa sajta titlovi.com, te ja ne vidim razlog za ljutnju kada to isto radi i sajt titlovi.com. Imena autora su neprikosnovena i ona se ne smeju dirati, a koliko ja poznajem voditelje ovog sajta (vrlo korektni i posvećeni ljudi), znam da im je jako stalo da to i ispoštuju. |
Atrahasis piše:
Pa ako je toliko bitno neka u potpisu stoje obe reklame i za jedan i za drugi sajt (kada se radi o prenešenim prevodima)... |

Mirna Slavonija, Baranja, Bačka i Zapadni Srem :) :D
1486 01:27:34,000 --> 01:27:38,000 Preveo: Pera Perić
1487 01:27:41,000 --> 01:27:45,000 Izvor: www.titlovi.com
1488 01:27:49,000 --> 01:27:53,000 www.prijevodi-online.org
ILI
1486 01:27:34,000 --> 01:27:38,000 Preveo: Mika Mikić
1487 01:27:41,000 --> 01:27:45,000 Izvor: www.prijevodi-online.org
1488 01:27:49,000 --> 01:27:53,000 Preuzeto sa www.titlovi.com
------------- https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:46
@Kneginja: hvala na odgovoru.
Šteta je što definitivno niko ne zna gde je tačan problem i šta je cilj. Dokon pop i bikove krsti.
Pozdrav za sve i odjava, dok je nivo komunikacije na nivou.. . 
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:52
MegaSkot piše:
@Kneginja: hvala na odgovoru.
Šteta je što definitivno niko ne zna gde je tačan problem i šta je cilj. Dokon pop i bikove krsti.
Pozdrav za sve i odjava, dok je nivo komunikacije na nivou.. . 
|
Iskreno to ni ja ne shvatam.
Kada smo uveli skriptu za "preuzeto sa" , nasa administracija je ovlastila administratora iromafia111 da pregovara oko pravila i administracija PO pristala je na ta pravila: 1 reklama uz potpis u autorskom titlu kojeg autor sam postavi.
-------------
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:52
@MegaSkot U čemu je ovde stvar? Pa to uopšte nije isti titl
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 15:56
Samo da dodam nešto pošto vidim da mi se na pitanje odgovara na drugom forumu umesto ovde. Deo mog pitanja nije bio samo o vulgarnom rečniku, što ste inače vrlo majstorski spinovali u skretanje teme. Ako postoji nekoliko gugl prevoda na ovom sajtu, da li to automatski znači da su svi takvi? I ta famozna logika: "Jedan član ukrao, svi su lopovi". Ne vidim kod pojedinih članova ni trunku ograđivanja od tvrdnje su svi koji nisu sa njima ili, ne daj Bože, postavljaju titlove ovde kradljivi plaćenici koji ni thank you ne bi umeli da prevedu. I opet ćutite po pitanju podsmevanja prevodiocu početniku.
Pa i da ste 100% u pravu, ništa nećete postići takvim ponašanjem. Ne kažem da se svi ponašaju tako, ali se ti pojedinci ne opominju, što bi neko mogao da protumači kao slaganje administracije sajta s takvim ponašanjem. A opasno je i zato što bi neupućeni korisnici mogli pomisliti da kvalitetni prevodioci koji i dalje postavljaju titlove nemaju blage veze s prevođenjem.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:01
LjubicaSP piše:
@MegaSkot U čemu je ovde stvar? Pa to uopšte nije isti titl
|
15:19h prvi post => 15:52h neko tj. LjSP je prva primetila razliku. 2 sasvim različita titla 1 istog prevodioca. Mislio sam da od vrućine ne vidim baš najbolje.
------------- https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:02
Atrahasis piše:
Nekoliko mojih prevoda (a nemam ih mnogo) su preneti na sajt PO i koliko sam ja mogao da vidim obrisana je adresa sajta titlovi.com, te ja ne vidim razlog za ljutnju kada to isto radi i sajt titlovi.com.
Ljudima mora da bude jasno da zarade nema i da se radi o pukom zadovoljstvu i jednom običnom hobiju! A saradnja je tu uvek esencijalna. Kako neko može da se sukobljava oko toga; ne znam... Dajte urazumite se ljudi! Želim vam svima sve najbolje 
|
Obrisan je pečat kojeg dodaje skripta na ovom sajtu, da si sam to napisao nikad ti ne bi bilo izbrisano, bez obzira postavio ga tamo ili ne.
I mi smo za suradnju, a kako je došlo do ovog sukoba ni nama nije jasno ako smo svi entuzijasti i radimo ovo besplatno.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:06
zkarlov piše:
[QUOTE=Atrahasis]Obrisan je pečat kojeg dodaje skripta na ovom sajtu, da si sam to napisao nikad ti ne bi bilo izbrisano, bez obzira postavio ga tamo ili ne. |
On je pri postavljanju titla obeležio polje da dozvoljava skripti da to uradi, što znači da je njegova namera bila da to stoji u titlu kao da je sam to uneo i bude deo teksta. Da nije hteo, ne bi pisalo, a vi ste to obrisali. Ista logika i standardi kao u suprotnom smeru. Besmisleno je praviti problem oko toga u oba slučaja.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:06
bojanadj piše:
Zolala piše:
ostaje mi to da mi se ne sviđa to što ne vidim logiku u pravilu koje je Bojana navela, žao mi je, ali iskreno, tako je |
Šta tačno? Tu smo da pojasnimo. 
zkarlov piše:
štrajk je potaknut
ponašanjem određenog člana vaše administracije... "mrš u svoju kuću"
nije baš edukativno, zar ne Bojana?
|
Štajkovali ste vi i pre toga, nemojte da se lažemo. To što se naši aktivni članovi (većina) ne mešaju u vaš rad, tj ne oglašavaju na vašem sajtu, ne znači da ne čitaju pljuvanje po njima i nama.
Što se načina komunikacije tiče, prvo rekla sam da se "lično", a drugo, ne očekujete valjda da vam svi članovi ove administracije na kamen uzvraćaju hlebom?
|
Zaboravila si napomenuti zbog čega smo štrajkali, zbog gnjusnih uvreda prema jednom prevoditelju. Što se tiče uvreda, da, pojedinci pretjeraju, ali ne možete drugo očekivati kad im ne dopuštate ovdje iznijeti njihove probleme.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:07
@LjubicaSP Danilo-Naissus
Istina, on je postavio 2 razlicita titla, no nijedan od njih nije autorski vec ripovan. 1 primjer je kako su ga postavili a 2 kako bi trebalo biti.
zkarlov piše:
I mi smo za suradnju, a kako je došlo do ovog sukoba ni nama nije jasno ako smo svi entuzijasti i radimo ovo besplatno.
|
Kneginja piše:
Kada smo uveli skriptu za "preuzeto sa" , nasa administracija je ovlastila administratora iromafia111 da pregovara oko pravila i administracija PO pristala je na ta pravila: 1 reklama uz potpis u autorskom titlu kojeg autor sam postavi.
|
-------------
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:12
Hogar Strašni piše:
zkarlov piše:
[QUOTE=Atrahasis]Obrisan je pečat kojeg dodaje skripta na ovom sajtu, da si sam to napisao nikad ti ne bi bilo izbrisano, bez obzira postavio ga tamo ili ne. |
On je pri postavljanju titla obeležio polje da dozvoljava skripti da to uradi, što znači da je njegova namera bila da to stoji u titlu kao da je sam to uneo i bude deo teksta. Da nije hteo, ne bi pisalo, a vi ste to obrisali. Ista logika i standardi kao u suprotnom smeru. Besmisleno je praviti problem oko toga u oba slučaja.
|
Ako ne razlikuješ stroj od čovjeka onda... Zar mu je teško napisati? U prijevodima za filmove na ovom sajtu meni je stajalo ZKARLOV www.titlovi.com i tada sam to ponosno stavljao i poludio bih da je to netko dirao i skidao.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:12
kojem prevoditelju??? jel to ima veze s što rekoh gospođi Cakani da si ide kući svoju politiku voditi?
Cakana87 piše:
Ma znam da je to utopija s vašim mentalnim sklopom, ali gazda daje i u guzi i u ćuzi. A najviše daje i prima darije. Što ćete, kad se on i gazda vole javno.
|
Ovakvoj osobi??? A ovo je stanovitoj gospođi jedno od kulturnijih obraćanja 
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:13
Kneginja piše:
@LjubicaSP Danilo-Naissus
Istina, on je postavio 2 razlicita titla, no nijedan od njih nije autorski vec ripovan. 1 primjer je kako su ga postavili a 2 kako bi trebalo biti.
zkarlov piše:
|
Kneginja piše:
|
|
I niste brisali PO u prebačenim titlovima... Što se u međuvremenu dogodilo i zašto su dopunjena pravila?
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:14
Ako su pristali na ta pravila, pobogu zasto im ta ista sad ne pasu ??
S obzirom da su ista razlog sapunice.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:14
Odgovor na tvoje pitanje u vidu mog pitanja se nalazi u postu prije tvog
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:18
zkarlov piše:
Hogar Strašni piše:
zkarlov piše:
|
Ako ne razlikuješ stroj od čovjeka onda... Zar mu je teško napisati? U prijevodima za filmove na ovom sajtu meni je stajalo ZKARLOV www.titlovi.com i tada sam to ponosno stavljao i poludio bih da je to netko dirao i skidao.
| Možda je čovek zaboravio, pa se setio pri postavljanju. Poenta je da smatram da dizanje ovolike frke oko potpisa u proizvodu koji je nastao iz hobija nema smisla. Ja smatram da ime bilo kog sajta nije deo bilo čijeg potpisa. Koliko sam shvatio, deo problema je nastao jer neki žele da stave potpis dva puta umesto jednom, što je tek van pameti, ako zbog toga ovako reaguju. Ispravi me ako grešim, možda nisam dovoljno upućen.
P.S:
Administracija je već x puta naglasila da se prijavljeni kradeni titlovi ispravljaju. Pitam za ovaj deo sa imenom strane u potpisu.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:19
cersei piše:
kojem prevoditelju??? jel to ima veze s što rekoh gospođi Cakani da si ide kući svoju politiku voditi?
Cakana87 piše:
Ma znam da je to utopija s vašim mentalnim sklopom, ali gazda daje i u guzi i u ćuzi. A najviše daje i prima darije. Što ćete, kad se on i gazda vole javno.
|
|
Nemoj se ljutiti, ali ti si jedan od razloga zašto je ova frka i nastala i zašto ona sada ovako piše. Ne odobravam takvo pisanje, ali tako to ide...
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:20
zkarlov piše:
Kneginja piše:
|
[QUOTE=zkarlov]
I niste brisali PO u prebačenim titlovima... Što se u međuvremenu dogodilo i zašto su dopunjena pravila?
|
Nismo, u autorskom titlu koje autor postavi reklama je jos uvijek tu, svaki clan se u to moze uvjeriti skidanjem titlova.
-------------
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:22
Hogar Strašni piše:
zkarlov piše:
Hogar Strašni piše:
zkarlov piše:
|
| Možda je čovek zaboravio, pa se setio pri postavljanju. Poenta je da smatram da dizanje ovolike frke oko potpisa u proizvodu koji je nastao iz hobija nema smisla. Ja smatram da ime bilo kog sajta nije deo bilo čijeg potpisa. Koliko sam shvatio, deo problema je nastao jer neki žele da stave potpis dva puta umesto jednom, što je tek van pameti, ako zbog toga ovako reaguju. Ispravi me ako grešim, možda nisam dovoljno upućen.
P.S:
Administracija je već x puta naglasila da se prijavljeni kradeni titlovi ispravljaju. Pitam za ovaj deo sa imenom strane u potpisu.
|
Ne, nije zbog toga, kako administracija ovdje cijelo vrijeme želi prikazati. Problem je u stotinama, ako ne i tisućama prijevoda koji su prebačena na ovaj sajt i u kojima se briše dio potpisa prevoditelja kojeg je on osobno stavio tako kako je želio. Čuj, nekome je ovaj problem minoran, ljudima koji prevode nije.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:23
Dosta ljudi prepucavanja hajde nešto da radimo na forumu korisno
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:24
A tako to ide hmmmm.
zkarlov piše:
cersei piše:
kojem prevoditelju??? jel to ima veze s što rekoh gospođi Cakani da si ide kući svoju politiku voditi? <span style="line-height: 16.7999992370605px;">
Cakana87 piše:
</span><div style="line-height: 16.7999992370605px;"> <div style="line-height: 16.7999992370605px;">Ma znam da je to utopija s vašim mentalnim sklopom, ali gazda daje i u guzi i u ćuzi.<div style="line-height: 16.7999992370605px;">A najviše daje i prima darije. Što ćete, kad se on i gazda vole javno.<div style="line-height: 16.7999992370605px;"> <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> |
</span> <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> </span> <span style="line-height: 16.7999992370605px;">Ovakvoj osobi???  </span> A ovo je stanovitoj gospođi jedno od kulturnijih obraćanja  <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> </span> <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> </span>
|
Nemoj se ljutiti, ali ti si jedan od razloga zašto je ova frka i nastala i zašto ona sada ovako piše. Ne odobravam takvo pisanje, ali tako to ide...
|
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:25
zkarlov piše:
cersei piše:
Cakana87 piše:
|
|
|
ooo ne ljutim se ja, nego sad mi nije jasno jel štrajk zbog moje jezičine ili zbog 2 reklame? 
Budi uvjeren da ja nikad nikome, pa ni stanovitoj gospođi nisam se nikad obratila s uvredama, a sigurno ne takvima koje sam vidjela na svoj račun, na račun manje-više svih vođa ovog sajta, i kao na račun mladih prevoditelja. 
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:27
Kneginja piše:
zkarlov piše:
Kneginja piše:
|
[QUOTE=zkarlov]
|
Nismo, u autorskom titlu koje autor postavi reklama je jos uvijek tu, svaki clan se u to moze uvjeriti skidanjem titlova.
|
Još ću ovdje odgovoriti i više neću jer nema smisla... Mijenjali ste pravila i prijetili uploaderima koji ostave PO u potpisu. Zašto? Uporno izbjegavate bit problema i odgovore koje vam postavljaju ljudi. Očito da niste dobronamjerni prema drugim sajtovima i njihovim prevoditeljima, a zašto je to tako to morate raspraviti sami među sobom. Mi (prevoditelji) smo uvijek spremni za razgovor, kao što smo bili i zadnji puta i da se ovaj problem riješi. Ako vi to ne želite mi tu ništa ne možemo.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:29
administrator piše:
A tako to ide hmmmm.
zkarlov piše:
cersei piše:
kojem prevoditelju??? jel to ima veze s što rekoh gospođi Cakani da si ide kući svoju politiku voditi? <span style="line-height: 16.7999992370605px;">
Cakana87 piše:
</span><div style="line-height: 16.7999992370605px;"> <div style="line-height: 16.7999992370605px;">Ma znam da je to utopija s vašim mentalnim sklopom, ali gazda daje i u guzi i u ćuzi.<div style="line-height: 16.7999992370605px;">A najviše daje i prima darije. Što ćete, kad se on i gazda vole javno.<div style="line-height: 16.7999992370605px;"> <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> |
</span> <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> </span> <span style="line-height: 16.7999992370605px;">Ovakvoj osobi???  </span> A ovo je stanovitoj gospođi jedno od kulturnijih obraćanja  <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> </span> <span style="line-height: 16.7999992370605px;"> </span>
|
|
|
Da, tako to ide kad se postovi brišu, teme zaključavaju i ljudi baniraju...
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:30
Hajdemo opet još jedan krug, šta je ko kome rekao i ko je kome prvi srušio kućicu. Pa da se onda probamo dogovoriti 
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:36
Cini se da je tako.
Kada se vise nema argumenata onda se kaze a tako to ide.
Napominjem opet nitko nebrise tude tj autorske potpise.
Vladapetr piše:
Hajdemo opet još jedan krug, šta je ko kome rekao i ko je kome prvi srušio kućicu. Pa da se onda probamo dogovoriti  |
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:36
zkarlov piše:
Ne, nije zbog toga, kako administracija ovdje cijelo vrijeme želi prikazati. Problem je u stotinama, ako ne i tisućama prijevoda koji su prebačena na ovaj sajt i u kojima se briše dio potpisa prevoditelja kojeg je on osobno stavio tako kako je želio. Čuj, nekome je ovaj problem minoran, ljudima koji prevode nije. | Da nisi malo preterao sa tim tisućama? Kao da su svi prevodi ikada napravljeni bili isključivo za vaš sajt. Eto i ja sam čovek koji prevodi (ne u tolikoj meri, ali ipak prevodim), pa smatram taj problem minornim. Zapravo ga ni ne smatram problemom. Mislim da vam je pristup svemu ovome loš. Ne konkretno tvoj, već neki prosečan stav kada se pogleda kakve poruke postavljaju vaši članovi. Ne kažem da su svi takvi, ali prednjače ovi "kukolji" kako ih je Darije nazvao. Stvari koje pojedini šrajkači pričaju su u suprotnosti sa onim kako se predstavljate. Na svaku razumnu stvar koju neko od vas izrekne, jave se ljudi poput Debeloguzog i Cakane koji vas svojim "divnim" ponašanjem zakopaju u glib. Ne može se za to reći "tako to ide". Time se ništa ne postiže. Stvari koje su njih dvoje izgovorili za ljude sa ovog sajta ovde ne mogu da se vide. Ako i dođe do takve retorike, kazna je brza i jasna. Pričate kako je kod vas prijateljska atmosfera prema svim prevodiocima, a jadnog dečka kojem je ovde prvi autorski titl igrom slučaja bio jedan od onih koje štekate ste ismejali kao da je najveća budala. Ovo sa upornim tvrdnjama da su svi ostali GT, a jedino PO elita ume da prevodi da ne spominjem. Pričate da želite kompromis, a onda neki članovi zapene da će biti ili sve ili ništa. Moja struka je bila u štrajku ove godine sa takvim stavom, pa smo na kraju dobili ovo drugo.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:39
zkarlov piše:
Da, tako to ide kad se postovi brišu, teme zaključavaju i ljudi baniraju...
|
Svaki post koji sadrzi uvrede biti ce obrisan, teme koje su namjenjene prepucavanjima takodjer, a clanove se banira kada prevrse mjeru, kao npr.
http://forum.titlovi.com/member_profile.asp?pf=71342" rel="nofollow - DebDik 7/5/2015 8:01:05 PMUkraden prijevod.Lopovska vas majka jebala.
ili
http://forum.titlovi.com/member_profile.asp?pf=201245" rel="nofollow - masa-jankovic 6/22/2015 11:15:38 PM
pusi ku**cxthtrdhtrexxjhuyjtt5dueteuentdc
Iskreno, ova tema je presla granice prepucavanja, da se mene pita bila bi zakljucana.
-------------
|
Objavio: dejaspo
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:43
Obrisan je i post Lepog DŽonija, koji ni u kom smislu nije bio uvredljiv. Naprotiv. Sušta kultura i primer kako treba započeti iole ozbiljne pregovore.
------------- nisam fudbaler :)
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:47
dejaspo piše:
Obrisan je i post Lepog DŽonija, koji ni u kom smislu nije bio uvredljiv. Naprotiv. Sušta kultura i primer kako treba započeti iole ozbiljne pregovore. | Post Lepog Džonija nije bio započinjanje pregovora, nego napad na sajt. Samo je bio zavijen u vrlo kulturno obraćanje, to priznajem. Ja bih ga ostavio, da se išta tu pitam, ali me ne čudi što je obrisan. A i post je bio u suprotnosti sa samim sobom, tako da baš i nije neki početak pregovora.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:48
Hogar Strašni piše:
dejaspo piše:
Obrisan je i post Lepog DŽonija, koji ni u kom smislu nije bio uvredljiv. Naprotiv. Sušta kultura i primer kako treba započeti iole ozbiljne pregovore. | Post lepog Džonija nije bio započinjanje pregovora, nego napad na sajt. Samo je bio zavijen u vrlo kulturno obraćanje, to priznajem. Ja bih ga pstavio, da se pitam, ali me ne čudi što je obrisan. A i post je bio u suprotnosti sa samim sobom, tako da baš i nije neki početak pregovora.
|
Mogao je da bude. Da je tog trenutka njegov post prihvaćen i otvoren ovakav dijalog, verujem da bi se izbegle mnoge suvišne psovke, vređanja i prebacivanja lopte na drugu stranu.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:49
Hogar Strašni piše:
zkarlov piše:
Ne, nije zbog toga, kako administracija ovdje cijelo vrijeme želi prikazati. Problem je u stotinama, ako ne i tisućama prijevoda koji su prebačena na ovaj sajt i u kojima se briše dio potpisa prevoditelja kojeg je on osobno stavio tako kako je želio. Čuj, nekome je ovaj problem minoran, ljudima koji prevode nije. | Da nisi malo preterao sa tim tisućama? Kao da su svi prevodi ikada napravljeni bili isključivo za vaš sajt. Eto i ja sam čovek koji prevodi (ne u tolikoj meri, ali ipak prevodim) pa smatram taj problem minornim. Zapravo ga ni ne smatram problemom. Mislim da vam je pristup svemu ovome loš. Ne konkretno tvoj, već neki prosečan stav kada se pogleda kakve poruke postavljaju vaši članovi. Ne kažem da su svi takvi, ali prednjače ovi "kukolji" kako ih je Darije nazvao. Stvari koje pojedini šrajkači pričaju su u suprotnosti sa onim kako se predstavljate. Na svaku razumnu stvar koju neko od vas izrekne, jave se ljudi poput Debeloguzog i Cakane koji vas svojim "divnim" ponašanjem zakopaju u glib. Pričate kako je kod vas prijateljska atmosfera prema svim prevodiocima, a jadnog dečka kojem je ovde prvi autorski titl igrom slučaja bio jedan od onih koje štekate ste ismejali kao da je najveća budala. Ovo sa upornim tvrdnajama sa su svi ostali GT, a jedino PO elita ume da prevodi da ne spominjem. Pričate da želite kompromis, a onda neki članovi zapene da će biti ili sve ili ništa. Moja struka je bila u štrajku ove godine sa takvim stavom, pa smo na kraju dobili ovo drugo.
|
Nisam pretjerao... Stari, kupi se ovo godinama i nije čudo što neki pretjeraju. Postovi im se brišu, teme zaključavaju, ban do bana... Jučer ili prekjučer izbrisan je post Lepog Džonija koji može služiti kao primjer kulturnog obraćanja i komunikacije. Sve što je čovjek napravio je to da je postavio pitanje. Zašto? Nitko nije rekao da ovdje nema odličnih prevoditelja, ali ako se ovo nastavi, a izgleda da hoće sudeći po postu administratora iza tvog, onda će takvih odličnih prevoditelja u regiji biti sve manje i manje, a sve zbog nekog pravila koje vrijeđa prevoditelje na drugim sajtovima. I to pravila koje vrijedi za titlove koje uploaderi pokupe s drugih sajtova Ispada da titlovi.com imaju pravo činiti s njima što god žele, jer ga nije postavio sam autor. Di je tu respekt?
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:52
Psovki i vređanja je bilo i pre toga. A to nije mogao da bude početak pregovora. Ne sećam se tačnog teksta, ali je u uvodu naglasio kako neće da zalazi u to šta ko smatra delom potpisa, a onda se nekoliko redova niže pomalo uvređeno pitao zašto se briše tekst koji prevodilac smatra svojim potpisom. Prvo tvrdi da nešto neće da radi, pa onda uradi upravo to. Ne može takvim postom da se započne diskusija. Jeste bio vrlo uljudan i lepo sročen, ali je suština bila ista kao da ste pustili Debeloguzog da dođe ovde da se malo napsuje svima mile familije, jer mu kradu prevode.
zkarlov piše:
Ispada da titlovi.com imaju pravo činiti s njima što god
žele, jer ga nije postavio sam autor. Di je tu respekt? |
Razumem tvoj stav, ali ja smatram da su svi piratski titlovi na svetu open source, tako da u tome ne vidim problem. Razumem da nekome može da smeta, ali ja kad nešto na šta nemam autorska prava postavim da se slobodno skida na netu, ja sam se od tog proiizvoda oprostio. Opet, to je samo moj stav.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:54
Isto tako moram napomenuti kako je fino zezati mlade i neiskusne klince da prebacuju titlove jer gasite sajt, a onda na uštap toga nas zvati lopatarenje.com
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:58
Hogare, može. Bez obzira koliko njegov post bio oprečan, kontradiktoran, da se bar da se tom postu posvetilo malo više pažnje od brisanja, verujem da bi se stvari mnogo pre razjasnile.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 16:59
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 17:02
dejaspo piše:
Hogare, može. Bez obzira kolik njeg post bio oprečan, kontradiktoran, da se bar da se tom postu posvetilo malo više pažnje od brisanja, verujem da bi se stvari mnogo pre razjasnile. |
Ne verujem ja da će se ovo skoro razjasniti. Da bi došlo do kompromisa, mora i štrajkačka strana da malo urazumi stavove i ponašanje, ne samo da to zahteva od druge strane.
|
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2015 u 17:03
cersei piše:
Isto tako moram napomenuti kako je fino zezati mlade i neiskusne klince da prebacuju titlove jer gasite sajt, a onda na uštap toga nas zvati lopatarenje.com  |
NikolaJe trebalo da kaže nešto povodom toga. Što se tiče brisanja, mislim da su potpisi ovog tipa bili jedan od razloga
http://s1172.photobucket.com/user/LjubicaSP/media/Slikice/1z1tnjr_zpsgokfkkas.jpg.html" rel="nofollow -
|
|