Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=69576 Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 06:18 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Sicario (2015)Objavio: angels
Tema: Sicario (2015)
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2015 u 22:47
U Meksiku Sicario znači plaćeni ubojica. U području bezakonja uz granicu SAD-a i Meksika, FBI agentica, idealistkinja, uvrštena je u elitnu vladinu jedinicu, koja treba pomoći u eskalirajućem ratu protiv droge. Predvođen zagonetnim savjetnikom upitne prošlosti, tim kreće na tajnovit zadatak, a Kate je prisiljena preispitati sve u što vjeruje, kako bi preživjela.
Odgovori: Objavio: mega games
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2015 u 10:54
Evo i titlovanog trejlera:
------------- http://www.megablog.rs/" rel="nofollow - Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
Objavio: Kneginja
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2015 u 21:04
zorduki hvala za prevod
Titl mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/sicario-217603/" rel="nofollow - OVDJE
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: marlena321
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 11:05
Hvala na prijevodu !
Objavio: aleksayu
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 11:21
Glup, isprazan fim!
Ocena 1/10
Objavio: direktnojug
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 16:27
aleksayu piše:
Glup, isprazan fim!
Ocena 1/10
ima visoku ocenu na imdb-u, jos jedan dokaz da ljudi lupaju ocene tek tako, jbg, reklama cini cuda, mada sam donekle iz trejlera zakljucio da je nezanimljiv uprkos interesantnoj temi...
------------- “Svi su rođeni slobodni a svugde su u lancima”
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2015 u 19:33
Ovo ljudi lupaju ocene, valjda se ne odnosi na mene, nego na ''retardirane'' amere i nihove blokbastere.
Nemaju Ameri vise sta da pruze, skandinavci su ih pojeli za dorucak sa krimi zanrom, Juzno Korejanci sa trilerima, da ne spominjem po meni najvitalniju i mozda najjacu kinematografiju u Evropi Dansku.
Objavio: Atrahasis
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2016 u 00:05
9/10
Kad dajete niske ocene, obrazložite ono što vam se ne dopada.
Ako je film dobro odglumljen, dobro snimljen, ima odličnu muziku...
onda ne može da bude baš jedinica. Režiser je Francuz iz Kanade, muziku je pisao
Islanđanin, direktor fotografije je Rodžer Dikins, jedan od trenutno najboljih na svetu...
Film čak udara na američku tzv. "policijsku državu" što znači da nije propagandan što
bi se očekivalo od pomenutog Holivuda. Depresivan jeste i to u velikoj meri, ali to ne umanjue ocenu.
Mnogi pomenuti skandinavski filmovi su depresivni, ali sinonim za tu reč nije isprazan fim.
-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Objavio: bojanadj
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2016 u 09:58
Ja sam gledala film davno i uopšte ne sećam da li mi je bio dobar ili ne.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 21:48
Film Sicario počinje objašnjenjem samog mena koje u izvornom obliku
označava gerilca zilota koji se bori protiv rimske okupacije i iz potaje
ubija sve predstavnike vlasti. U sikario je plaćeni
ubica, fanatik kome život ne znači ništa. U ovom slučaju reč je
prvenstveno o ovom drugom značenju i tu uskače sjajni Del Toro kome je
osveta motiv za učestvovanje u američkom ratu protiv droge i terorizma. U
uvodnoj sceni filma reditelj me upoznaje sa agentom K.Mejser koja je
zbog učešća u akciji prebačena u ekipu na čijem je čelu čovek kom na
čelu piše da je cijaš. Grupa šerifa, veterana iz Avganistana i sikario
su prvo trebali da otputuju u El Paso ali su "slučajno" promašili put i
završili u Huarezu (Meksiko) u kom vladaju narko karteli. Njihov zadatak
je da uhapšenog narko bosa sprovedu u sjedinjene države i to je ono što
neće biti zabeleženo ni u jednom dokumentu. Neće ni ostalo što sledi a
to su ubistva i torture koje agenta (E.Blant) sa početka teksta stavlja u
moralnu dilemu koja je naslabija karika filma. Nije to propust pomenute
Emili ni rediteljka već scenariste koji joj je u maniru holivuda
dodelio ulogu totalne naivčine sa kojom bi trebala da se poistoveti
američka publika. Pomenuta dilema smernog agenta FBI je na svu sreću
prekidana odličnom akcijom koja prati i nadopunjuje samu radnju filma u
kom se ne puca za sve pare zbog radi efekta i sličnih gluposti koje
prodaju film.
Sve u svemu, reditelj Vilnev je još jednom pokazao da je sposoban da iz čak
i iz ovog kompromiserskog scenarija izvuče maksimum i snimi film koji
je u kombinaciji sa dobrim glumcima nadmašio prosek. Od njega sam tako
nešto i očekivao iako sam bio skeptičan zbog Neprijatelja koji sam prethodno odgledao a koji na mene
nije ostavio neki utisak. Zato su mu prva dva filma u kolekciji koju bih pored agregata i računara poneo sa sobom na pusto ostrvo.
Objavio: Black Raven
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 22:02
Odličan film, jedan od najboljih filmova u pooslednjih nekoliko godina.Preporuka i ocena 9/10
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 22:02
Ja mu dajem cistu nulu
Objavio: chiba
Datum objave: 31.Svibanj/May.2018 u 01:17
Dobar film.
Objavio: Josme
Datum objave: 18.Srpanj/Jul.2018 u 07:04
Meni je film odličan jer prikazuje realnu sliku kartela..ocjena? ...stvar ukusa..meni je to 9,9.
Objavio: shvejk
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2018 u 18:40
Odlican
Objavio: Josme
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2018 u 21:28
Prekjučer sam pogledao i Sicario 2:Day of soldado , još je bolji... preporuka
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2018 u 20:59
Šablonski, plitak, naivan film o drogi, policiji koja ne bira policijska sredstva,... već viđen film o osveti... puno "udarnih rupa u scenariju", gluma ok, priča daleko ispod proseka...
Ulazak u Mexico... kao da ulaze u bem' li ga kakvu državu. Odavno su Meksikanci u Holivudu prikazani kao divlji, prljavi, nemoralni, prosti, sve go kriminalac,... ali tu je ruka pravde, pardon, ruka odvete koja će im se *ajebati mame redom. Ispada da Meksikanci beže od kriminala, beže oni od lošeg ekonomskog/finansijskog života. Najveća "demokratsko" remek delo na Svetu je taj čuveni zid/ograda prema Meksiku. Političari na tome dobijaju lake predizborne poene.
Emili je zalutala u ovaj film, promenila 2 majce, glumila dobricu naivčinu... Potpuno nebitan, sporedan lik... Zadnja scena sa Emili - šta reći, *ebeš potpis, ne može da se falsifikuje? Trebalo je ići na flešbekove sa izuzetnim Del Torom i imati nadprosečnu priču o osveti. Ne baš tako laganoj osveti, treba tu više krvi, na baš toliko bojeve muciji, uništenih zgrada i pobijenih ljudi kao u Colombiana (2011) ali malo intelegentniji i napetiji triler.
Ako iko očekuje dobar film, neku dubokomisaonu poruku, nešto novo... neće naći ovde.
IMDB: previsokih 7,6 Lična: 4,6
Ako ovakav film zaslužuje nastavak... a dobio ga je... šta reći o američkoj publici? Da je ovo film baš po američkom ukusu.
* patriotizam, uniforme, specijalne jedinice, babaroge, satelitsko osmatranje, fluorescentni tragovi u tuneli, skinut šlem glavu čuva, i još brdo gluposti. Prva scena - leševi u kući (aloooooo?), explozija policije amatera... sve je to najavilo katastrofu od filma.
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2018 u 01:58
Ubedljivo 2 najgluplje sene ovog ispodprosečnog filma:
Mekisko - oličenje zla, pakao na Zemlji vs fini i kuturni Gringosi, mirotvorci i širioci demokratije po Svetu. Naravno tu je dramatična muzika kao da će svakog časa da se pojavi Godzila ili bem' li ga šta. Naziv klipa - Zver. Ps.samo Meksikanci diluju drogu po Ameriki. Poenta je naravno opravdati postojanje ovog zida. I pare koje se daju za to i ljudstvo.
I najjača scena ikada. Čuju se pucnji u tunelu, policija nadire a likovi se trude da istovare što više droge koju će zapleniti plavci (DEA, CIA, MIA, BIA). Alooooo, ne istovarujte robu već utovarujte je nazad. Ovo nema ni u bajkama braće Grim.
Objavio: yolix83
Datum objave: 10.Prosinac/Dec.2018 u 11:25
Danilo-Naissus piše:
Mekisko - oličenje zla, pakao na Zemlji vs fini i kuturni Gringosi, mirotvorci i širioci demokratije po Svetu. Naziv klipa - Zver. Ps.samo Meksikanci diluju drogu po Ameriki.
Mislim da si pretjerao malo, jer ne radi se u filmu o Meksikancima kao narodu nego o njihovom kartelu koji je jedan od jačih i savim sigurno bilo koji kartel jeste oličenje zla. Zapravo ne sjećam se baš filma, da li se radi samo o meksičkom kartelu, vidim u ovom drugom klipu što si postavio se pominje Medellin koji je kolumbijski. Kako bilo Meksiko ostaje glavna ruta kojom droga ulazi u SAD.
Lično mi je film bio osrednji.
------------- There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2019 u 23:47
Prva scena nije ništa drugo nego klasično plašenje svog naroda. Narko dileri nisu samo dikeri već su i teroristi koji ne posluju više u pograničnim državama. Posao om se prošitio i na unutrašnjost.
Jrijumčari, od kad je gavran pocrneo, bacaju i beže od svoje robe. Rade isto što i klinci kad sa zapaljenom cigarom vide profu, sitan diler kad, kao u ovom slučaju, nanjuši raciju...Na primer, posada broda koja je preovozila kokain Darka Šarića nije poštovala proceduru pa je posle havarije morala da pliva što dalje od spasilaca i pandura. Cena robe iz prve ruke mizerno je mala naspram one koju plaća krajnji korisnik koji je konzumira razblaženu desetak puta. U cenu je uračunata nadnica za strah i rizik od gubitka robe. Kažu da su dileri zadovolnji gubitkom od 20% po turi.
Meksiko je tranzitna zona za kolumbijski kokain. Još nešto, gubitak se mnogo lakše vraća sa slobode.
Ovakve i slične filmove štancaju minimum 30 i kusur leta unazad i to je neka druga priča.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 17.Svibanj/May.2022 u 12:12
Bio mi je tek prosečan kada sam ga prvi put gledao, zapravo je utisak bio takav da se zbilja nisam sećao ni radnje, glumaca pa čak ni makar koje scene, za svega nekoliko godina, što je valjda i definicija mlakog utiska.
Kako bilo, nešto bolji doživljaj mi je po ponavljanju filma, tema i dalje kako-tako, pa i ugao iz kojeg joj se prišlo ali su mi glumci održavali pažnju kao i sama umešnost pripovedanja. To sve gde je CIA beskompromisna, brutalna...policajka moralna, kartel naravno i gori...meh. Moglo je i drugačije, ispretumbati uloge, imati makar kakav konkretniji obrt, iznenađenje, no dobro de. Lepo izgleda, dobro odglumljen, umešno vođen, nije teško biti zadovoljan time danas. Avaj, vrhunske priče filmova su ono čega sve više fali meni.