Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Point Break (1991)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=67372
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 11:21
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Point Break (1991)
Objavio: NikolaJe
Tema: Point Break (1991)
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2015 u 00:01

Point Break (1991)

http://www.imdb.com/title/tt0102685/" rel="nofollow">

Žanr: Akcija, Krimi, Triler
Režija: Kathryn Bigelow
Scenario: Rick King, W. Peter Iliff,
Trajanje: 122 min.
Jezik: Engleski

Patrick Swayze ... Bodhi
Keanu Reeves ... Johnny Utah
Gary Busey ... Pappas
Lori Petty ... Tyler
John C. McGinley ... Ben Harp

Film je snimljen u produkciji slavnog oskarovca Džemsa Kamerona, a dobio je i MTV-jevu filmsku nagradu za najpoželjnijeg glumca (Keanu Reeves). Scenarij supotpisuje V. Peter Ilif, a to je četvrti i jedan od najuspjelijih filmova režiserke Katrin Bigelov. Katrin Bigelov se tematikom i poetikom svojih dela naslanja na tradiciju klasičnog Holivuda i ostvarenja glasovitog francuskog redatelja Jeana-Pierrea Melvillea. I u "Paklenom valu", sugestivnoj, nenametljivo stiliziranoj priči o neobičnom prijateljstvu policajca i lopova...
Okretni Džoni Utah (K. Reeves) mladi je i neiskusni FBI-jev agent kojem šef Ben Harp (J. C. McGinlei) dodeli težak zadatak, istragu niza vešto izvedenih pljački banaka. Kad od svog starijeg partnera, Angela Papasa (G. Buse.), dozna da su kriminalci maskirani u bivše američke predsednike tokom poslednje tri godine izveli čak 27 pljački, te da im je nemoguće ući u trag, Džon uz Papasovu pomoć na temelju snimaka nadzornih kamera zaključi da se iza maski krije grupa odvažnih surfera. Zbog toga Džoni nabavi surfersku dasku te već prvog dana, nespretno jašući na valovima, upozna atraktivnu Tiler An Endikot (L. Peti). Tiler je vešta surferica i bivša devojka markantnog Bodhija (P. Svejza), vođe grupe jahača na valovima koji od juna do jula svake godine neustrašivo prkose prirodi. Znajući da su se sve pljačke dogodile baš u tim razdobljima, Johnny se preko Tyler počne družiti s Bodhijem. Nakon što s djevojkom uskoro započne ljubavnu vezu, Johnny će sa Bodhijem razviti neobično prijateljstvo, istodobno obilježeno razumijevanjem i nepoverenjem.
Izvor: mojtv

https://titlovi.com/titlovi/?prijevod=tt0102685" rel="nofollow">

Odgovori:
Objavio: sinna
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 13:07
Maloprije pogledao film ponovno nakon 15-ak godina.Nešto me podsjetilo na Swayzea i kažem idem pogledati nešto njegovo gdje nije ljubavnik ni ratnik i eto sjetih se filma gdje je anti-junak po ulozi.Sa sigurnošću mogu reći da je postap film za sva vremena a Swayzea digao u nebesa slave.Po meni njegov i Keanuov najbolji film,kojemu neću više dati toliko godina da kupi prašinu u mojoj glavi.
Također pogledao i remake iz 2015,prema originalu tj. onom iz 1991 ne da nije sjena nego ni sjenine sjene pa njene prabake sjena s majčine strane (pokoj joj duši).Eto tko nije davno pogledao kao ni ja za nedjeljno popodne i laganu sijestu odličan film (ne preporučavam nikom samo konstatiram).
Dakle  Point Break - 1991 .

-------------
Everything is a joke !

Objavio: puppet_master
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 13:58
Film koji po pravilu često ponavljam, odmah do Big Wednesday. Iako međusobno različiti, meni znače tako, u paru, dok ih svakako vezuje surf, priča o prijateljstvu, buntovni duh, ovde doduše bliži odmetničkom,divljem, van zakona.

Iako naizgled u domenu akcije, ovaj film u sebi, meni, nosi još podosta toga. Izuzetno zanimljiv odnos prema bratstvu, ne porodičnom,već suštinskom, taj specifični odnos muškaraca (non gay LOL), genetski tu još od osvita čovečanstva...u lovu, ratu, u opasnosti. Konflikt u Juti, dilema, rastrzanost između svoje ideologije posvećene zakonu, profesionalnosti agenta, i divljenja prema Bodijevom neukrotivom, divljem , odmetničkom, no i detinjem pogledu na svet, konflikt koji nosi pretešku odluku koja se, avaj, mora napraviti, čine fenomenalnu dramaturšku klackalicu ovog filma.

Tada mlada Kathryn Bigelow svojim filmom svakako daje mig, posvetu filmu Johna Miliusa, i sve je besprekorno vođeno, počev od likova, njihovih interakcija, teme filma (one iznad, kao i one ispod površine), prelepih kadrova, sjajnog ritma, odličnog izbora glumaca....ma osetite miris okeana, soli,  i iznad svega duh ovih mladića, u ratu sa svetom i zakonom, ili sa sobom samim (kod Jute). Meni odličan. 

Patrick Swayze za mene nikada nije bio tek tip iz Prljavog Plesa, Ghost, serije Sever i Jug itd, uvek je bio i ostaće Bodhi, pokoj mu duši. rip

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 14:08
Srića da sam se ispravio tj. korigirao original i napisao BP iz 1991,jer kao što je p_m napisao original je napravio John Millius.Hvala po proširenom objašnjenju filma puppet_master.Za mene također Swayzi je bio i ostao Bodhi iako je odličan bio i u Road house ali to je već bio drugi žanr,usamljeni borac za čišćenje ruralnih rupčaga a i onih drugih.  R I P Mr. S W A Y Z E

-------------
Everything is a joke !

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 14:14
Miliusov Big Wednesday nema (na površini) mnogo veze sa Point Break, to je nešto između mog ličnog osećaja, i osećaja koji, duboko verujem, Katheryn Bigelow gaji prema Milijusovom filmu, ta veza koju ja osećam gledajući ih najčešće u paru, jedan za drugim, inače su prilično različiti. No emocija u meni je povezujuća. Smile

Dok je baš Point Break remake, iz, koje beše, 2015? To sam jedva odgledao do kraja, veze to nema ni sa čime, pust film. Ne znam šta su uopšte želeli da gađaju tim filmom, no meni nisu pogodili ništa LOL a kamoli nešto od duha Big Wednesday ili originalnog Point Break, no to teško da sam očekivao ionako. Smile Gledao sam ga jer gledam sve LOL

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 14:28
Pardom krivo sam se interpretirao,znam odlično što je "Dan Velikih Valova" kako je kod nas preveden.
Malo sam se zbrzao u 1991 i 2015 kako sam i naveo u prvom postu.Nisam mislio da je PB remake filma BW,malo sam brže pisao nego razmišljao.Izvinjavam se svim fanovima surf filmova.
Po meni također,kao i već mnogo remakeova prije,ovaj nije trebao postojati iz 2015.Glumci i sami kao da su se mučili prenijeti bit i karakter glavnih protagonista.
Za mene je samo jedan jedini "Point Break".

-------------
Everything is a joke !

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 14:31
Sve je ok, ja tebe uvek razumem, a ko radi, taj i greši, ta ja u svakom drugom postu, kuckajući ovako po čitav dan, zbrljam makar nešto, to je nemoguće izbeći, važno je da te uvek shvatim na pravi način. Smile

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 14:37
Hvala na razumijevanju i meni su se malo polupali lončići,što od ove vrućine što od pregledavanja
teme i postove naših milih i dragih membera i gledanja između svega ovoga i film pokoji i taman se spremam ručati,pa i glad ima svoj utjecaj.Eto nije sada za ovu temu ali pripremio sam za poslije ručka "Američke Grafite" ne palaćinke kao desert,već film s malo kalorija skroz 0% kalorija.Big smile

-------------
Everything is a joke !

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 14:46
Može to biti prelep film i danas, ja volim deo američke kulture, odrastao sam na tome, i uopšte to vreme dok je sve bilo šareno, odrastanje u to vreme pre Vijetnama, pre buđenja iz sna po kojem se video košmar, je uvek lepo gledati. Sjajni američki automobili (dok su ih pravili i zbog strasti, a ne samo industrije), nasmejani klinci koji krstare ulicama, njihove ljubavi, strasti...unutar Amerike koja više ne postoji... dobar je Lucas bio tu. Ja ne volim njega kao režisera/mogula u kog se pretvorio mnogo godina kasnije. Sedamdesetih godina prošlog veka to je bio drugačiji čovek, sanjar, to cenim uvek i svuda.  Smile

Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2017 u 15:03
OOOOOOO YEEEAAAAH.Kako bi rekao radijski voditelj/DJ.

-------------
Everything is a joke !

Objavio: beogradski
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2025 u 00:20
Ponovo sam odgledao ovaj ODLICAN film. Pokojni Swayze ( R.I.P.) koji je btw odlicno odglumeo i Reeves su oodlican tandem a i Gary Busy je odlican kao Pappas. Sve pohvale za rezisera ovog filma a to je zensko Kathryn Bigelow. E ovo nije film nego filmcina iz vremena kad je znalo da se snima. Rimejk mu nije ni blizu. Preporucujem i vama da ponoivo odgledate ovaj kultn i film, ovaj klasik

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk