DNEVNIK DOKUMENTARACA
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=6707
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 15:16 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: DNEVNIK DOKUMENTARACA
Objavio: deda-žika
Tema: DNEVNIK DOKUMENTARACA
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 21:14
|
Evo jedne teme koja ja mislin nije nikako do sada bila , a mislim da bi mogla ozivit i bit jako zanimljiva. Sta se trazi ? Znaci isto kao i kod " DNEVNIKA GLEDANJA FILMOVA " tako i ode. Gledam ima dosta topica o razmjeni dokumentaraca a nitko nista ne komentira.
Znaci, sta vi mislite dali dokumentarni filmovi uzivaju veliku popularnost na ovim nasim prostorima? Dali su zastupljeni na tv ? Mozda bi ih trebalo bit vise, da ljude recimo, kroz sliku i film educiraju ,nauce o dogadajima u svitu za koje nisu imali volje citat ili ucit u skolama itd.
Znaci, opcenito dali se ekipa puca dokumentarcima ? Ja osobno cu se prije zavalit u krevet i pogledat dobar dok. nego pogledat neki holiwoodski remake ili sund americki film. Sta ste zadnje gledali a da vam se zasiklo u pamcenje? Koje dok. najvise volite, povjesne, znanstvene, istiniti dogadaji, zivotinje..
------------- A . C . A . B
|
Odgovori:
Objavio: komunjara
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 21:51
|
meni su dobri dokumentarci o ratu generalno (WWII; VIJETNAM; IRAK)... ali i recimo... Bušov mozak... o glavnom pajdašu Bušove kampanje za predsjendika...
da li se ovjde računa i SUPER SIZE ME dokumentarac o predebelim amerikancima 
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 21:59
|
kako ne , taj o debelim amerima sam sa gustom gledao i sa veeelikim osmijehom Koji pacijenti . Nisam mogao vjerovat sta ova prehrambena industrija radi od njih, ovi burger king, Mcdonalds.. Od kad sam taj dok. pogleda Mcdonalds izbjegavan u sirokom luku 
|
Objavio: Lenja_Kravitza
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 22:09
Evo ja da pocnem ... verovatno najveci zaludjenik za sve oblike dokumntaraca,gutam sve ,muzicke dok,ratne ,istorijske , naravno naucne dok . . .
Evo danas sam dobio 2 dokumentarca iz Hrvatske ,jedan sam uspeo odgledati ....
RAMESES - THE WRATH OF GOD OR MAN (Discovery Channel)
u prevodu
RAMZES - Bjes Boga Ili Coveka
Ocena 8/10
Verovatno jedan od najjacih dokumentaraca iz ove serije koji su izasli uz Jutarnji ... ocena nije perfektna jer ima jedna stvar koja kod ovih novijih Discovery dokumentaraca kvari ugodjaj u prici , a to je da prilikom svakog novog chaptera ide besomucno ponavljanje uvoda ,koje na kraju krajeva podseca na trailer pa non-stop iritira i skrece paznju sa bitnih cinjenica ...
Preporucio bih ga svim ljubiteljima Drevnih Civilizacija i starog Egipta ...
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 22:31
Da , primjetija sam to, Samo znas sta me jos iritira kod tih dok. Nekako mi se pari da su previse iskomercirali dok. sa onim pustim komp. obradama, grafikama, pa onda stjecem utisak u nekim djelovima da gledam video igricu, sta recimo kog nat.geografic dokumentaraca nije slucaj, puno su mi bolji od net.geo. dok.
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 22:40
|
eh da volim dokumentarce o Hitleru... generalno Trećem rajhu i istočnom frontu...
elem ne volim dokumentarce u kojima su rađene neke... rekonstrukcije događaja bilo animacija ili pravi glumci 
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 22:48
|
komunjara piše:
elem ne volim dokumentarce u kojima su rađene neke... rekonstrukcije događaja bilo animacija ili pravi glumci  |
Pa o tome bas i govorim, imam feeling da su previse ubacili pravih glumaca i komp. grafike, ne znam mozda se nekome to svida, ali meni to nekago gubi draz..
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 22:49
E to ne volim ni ja ...
Recimo skoro sam gledo 2 Discovery dok. Nazis-The Occult Conspiricy i The Virtual Plot To kill Hitler ...
prvi je virtualna rekonstrukcija dogadjaja , i prica je dobra i sve to stoji , ali nekako je plasticno ...
A drugi je potpuna suprotnost , autenticni snimci , mnogo bitnih detalja ,jednostavno za tih sat i po filma sam mnogo vise naucio i SS-u SA-u Himleru , Gebelsu i samom Hilteru nego li za svo vreme skolovanja ...
Samo nemojte pogresno me shvatiti , nisam opterecen Hitlerom ,gnusam se Nacista Fasista i ostalih izroda , ubica ,itd...
samo ,oduvek sam izbegavao slusati i citati o njemu , ali sam na poslednjem Festu u BG-u odgledo film Hitler-Der Untertag , koji me je potako da malo vise procitam o njima ....
Hteo sam da pitam da li je neko odgledo dokumentarac Hitler - the triumph of will (Triumph des Willens)
Citao sam o njemu ali ga nemogu naci , iz 1936 je god ...
da li postoji jos neki slican dokumentarac o Hitleru ili SS-u ???
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 22:54
|
ja sam gledao trijumf volje
nije o hitleru... nego o skupu stranke u Nirmbergu... kako se to kaže kada se mnogo članova okupi na jednom mjestu 
pogledaj ovo... trebalo je to snimiti... i režirati
kažu najbolji dokumentarac svih vremena...
inače ja sam opsjednut istočnim frontom i staljingradom, moskvom... za maturu sam radio Bitku za Moskvu seminarske na faxu o napadu Njemačke na kraljevinu Jugu 
pogledajte ovo... Leni je odradila posao za 10 
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 22:58
|
samo da se pohvalim...upravo sam počeo skidati neki dokumentarac što se zove Bombing germany
a nedavno sam skinuo i potpuno zaboravio na dokumentarac BBCa Hitler Himler i pad trećeg rajha 
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 23:08
E ja sam danas dobio ovaj sto izlazi uz Slobodnu Dalmaciju ,zove se Pad treceg Reicha i slom Japanskog carstva ,nameravam ga pogledati ovih dana , pa cu javiti kakav je ... u sustini obradjuje sledece bitke :
1..Pad Berlina
2.Bitka za Okinawu
3. Bitka za Bulge
4. Ponovni napad na Francusku
5.Hiroshima - Slom Japana
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 23:16
|
Uuuuuu... Svaka cast na postu, ne mogu virovat Morat cu taj dok. potrazit na dc++ , I must see that
A sta se tice dok. o hitleru. Ja mislin da bas tih o hitleru, ss, rajhu , 2 sv ratu ima najvise. Ovo su samo neki
HITLER - Konačni obračun ep. 01 - 06
HITLEROVI POMAGAĆI 01 - 03
HITLEROVI POMAGAĆI 04 - 06
HITLERS WArs
THE OCCULT HISTORY OF THE THIRD REICH - 01
THE OCCULT HISTORY OF THE THIRD REICH - 03 - Adolf Hitle
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 23:24
|
Ima dosta ljudi sta snimaju dok. i ja ih znam par, ti imaju snimljeno svaki hebeni dok. koji se prikazao na hrt u nazad 10 god ja mislim. To je cudo jedno.. Ove spijune sta ih ja iman, oni su skidani sa tv mreza prije 5-6 god i sad prebaceni na dvd. Morao sam izdvojit povecu svoticu novca za njih.. Samo izgleda da ovdje na forumu ima malo zaljubljenika u dokum. 
Obozavan istinite dogadaje pogledat, jel tko gledao POTONUCE KURSKA, ili CERNOBIL 10 GOD POSLJE, to je bilo prije pol.god. na tv. E, to me dotuklo, pogotovo taj cernobil, uopce nisam imao pojma koja je to svj.katastrofa bila, a sta su rusi radili po tom pitanju da suzbiju, ma uzas. ..
|
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 23:41
|
te hitlerove ratove sam gledao na TVu imam ga na VHSu ali pitajboga gdje je to sada 
elem tvrdim da je najbolji dokumentarac o WWII
World at war iz 1974 
|
Objavio: ILEŠOS
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2005 u 23:51
komunjara ja sam za jedne novine radio članak o bitci za staljingrad.dosta je velik.mogu ti ga poslati da mi ga stručno ocjeniš
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 00:20
|
ma nisam ja neki stručnjak a i nemam vremena 
evo skinuo sam Bombing Germany... kako mu ime kaže očekivao sam samo slike razaranja a ono... pravi dokumentarac BBC learning sa raznim intervjuima i tome sličnož
nego... šta mislite o onim dokumentarcima o planetama
BBC planets
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 00:59
Sta se tice svemira i opcenito vezano uz svemir, volim jedino gledat o malim zelenima. A sve drugo,mars, jupiter, venera itd.. To mi bas i nije napeto.
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 01:02
BBC planets ?
To su upravo zavrsili sa emitovanjem na B92 ...
Nisam ukacio sve epizode , ali ono sto se video bilo je sasvim zadovoljavajuce ... evo jos nesto za razmisljanje:
BBC SPACE
episode 1-star stuff
2-staying alive
3-black holes
episode 4-are we alone
5-new worlds
6-boldly go
ukoliko neko ima ovo na na dvd-u ,sa nasim srp/hrv titlom nek se javi ...
btw,komunjaro jesi li gledo mozda dokumentarac Praskozorje(Zora) Kinematografije ???
zanima me tvoje misljenje , da li da trosim vreme na
njega ili da ga preskocim??
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 01:08
|
ma šalio sam se samo. svejedno bi mi morao platiti za autorska prava
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 01:09
|
imam ja bbc space za hr titlom dvd-copy
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 01:11
|
Hej Ileshos,na kolko DVD-a???
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 01:13
U al smo razvukli topic ...mislim da smo sa ovim topicom ubedljivo potukli sve rekorde , za nepunih 4 sata nakrcali smo brdo replie na njega .....
HOT TOPIC
Nego sta trazis za BBC SPACE ???
|
Objavio: BELI
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 02:09
komunjara piše:
eh da volim dokumentarce o Hitleru... generalno Trećem rajhu i istočnom frontu...
elem ne volim dokumentarce u kojima su rađene neke... rekonstrukcije događaja bilo animacija ili pravi glumci  |
Znaci nisi gledao BAND OF BROTHERS????
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 10:12
|
>>>jesi li gledo mozda dokumentarac Praskozorje(Zora) Kinematografije ??? nisam ali sam nedavno čuo za to ali nisam nisam...
>>> Znaci nisi gledao BAND OF BROTHERS????
nisam gledao što ne znači da neću lad odgledam neke preče stvari 
šta je ovo...samo ispituju... jesam li ja na optuženičkoj klupi 
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 11:57
|
>>>> Znaci nisi gledao BAND OF BROTHERS???? >>>
Pa Kakve veze ima band brothers sa dok?? Ajde, istina da je radeno prema istinitim dogadajima, ali to nije onaj klasicni dokumentarac o kojima mi pricamo 
|
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 19:45
Ma da dobar je Band Of Brothers ,samo nije dokumentarac ....
evo odgledo sam PAD TRECEG REICHA I SLOM JAPANSKOG CARSTVA(izasao na dvd-u uz Slobodnu Dalmaciju)
Meni ovo izgleda kao stari dobri dokumentarci radjeni sredinom 80ih , sasvim solidan , opisuje 5 razlicitih bitaka ... exluzivni snimci sa lica mesta iz bitaka.. moze se pogledati ....
Imali neko od ekipe preostale dvd iz WW2 Collection ,ja sam spreman trade-ati se za njih ....
pozzz
|
Objavio: hugo
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2005 u 20:23
Ima neko možda neki dokumentarac o Legiji stranaca??? Nešto o njihovom životu tamo u Legiji, ne baš o ratovima.
------------- I tata bi sine!
|
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2005 u 22:39
|
Djede-Ziko ipak si bio upravu kad si reko da se na ovom forumu nemogu naci ozbiljni ljudi koji gledaju dokumentarce ...samo njih par ....steta...
|
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2005 u 23:13
|
Ma mislis da ima ovdje uistinu stvarnih zaljubljenika u film ?? Ma daaaaj... Ovdje su vecinom kolekcijonari koji skupljaju sve i svasta, nije bitno ni sta ni kako vazno da je film, a jos mi je draze kad vidim da netko prodaje filmove a ima svega 120 filmova za ponudit 
Ali pogledaj malo ljudima po katalozima, vidjet ces da svi imaju bbc dokumenarce iz jutarnjeg, ili eventualno jos par.. A mogu se okladit da ih 90 % nisu ni pogledali niti imaju volju.. 
|
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2005 u 00:28
Ej jel jutarnji izdavao BBC dokumentarce , ja sam mislio da je samo izdavao Discovery ...ili si se mozda malo zaj***
ma nema veze , nek samo oni vredno skupljaju , bar imam od kog da uzmem
znas ti koja je beda bila ranije , aj za filmove ,to cela moja ekipa gleda , imam frenda koji prodaje ,pa ima preko 4000 komada , ali kad sam poceo da trazim koncerte , e to nisam mogo do pre godinu dana nigde naci , a o dokumentarcima da ne pricam . . .
nego , da nemas mozda neki dobar dok. o Inkama ili Majama ???
to bi me odusevilo , bas sam mislio da ce me obradovati ovi iz Jutarnjeg pa pustiti jedan takav dok. od Discoveryja , al njima izgleda bilo vaznije da puste dokumentarce tipa Borilacke Vestine ili Nefertiti , koja je btw, bila potpuno irelevantni faktor u istoriji Egipta , i taj dokumentarac me je najvise i razocarao od svih ...cak nakraju nisu ni dokazali da je kostur kojeg su nasli bila ona , sve se svodi na nagadjanje i neciju teoriju...
bezveze ....ja volim cvrste dokaze ....
|
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2005 u 00:38
|
Moze mail na pm. posaljem ti nesto o inkama .
|
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2005 u 20:52
|
jel ovo čemu
The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara (2003)
|
Objavio: oko-2
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2005 u 21:24
Angels & Demons 8/10
Dekodirani Da Vinciev Kod 8/10
------------- kick-ass
|
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2005 u 22:52
Dekodirani Da Vinciev Kod 8/10 |
Moja ocena za ovo je 5 ....mnogo je konfuzno , mada sam gledao verziju bez titla , ali sam se maximalno trudio da sve skapiram ...
e a da nemas ti to na dvd-u sa prevodom
|
Objavio: J.U.R.A.
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2005 u 23:03
|
baš sam danas nabavio od prijatelja par dokumentaraca iz jutarnjeg lista:
1.planet dinosaura
2.neandertalac
3.nefertiti- kraljica egipta
4.Rim - moć i slava
5. Napoleon - zagonetna smrt
6. utrka do kraja svjeta
7. hitler okrutno podrijetlo
8.kennedy- propast camelota
9.putovanje u središte zemlje
10. odredište mars
mislim da je otvaranje ove teme odlična zamisao.
DOKUMENTARCI su zakon
|
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 03:06
komunjara piše:
jel ovo čemu
The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara (2003)
|
je ok je ako voliš takvu vrstu stvari.čovjek je radio za više američkih predsjednika i pošto je već ostario i samo što ne umro.sada iznosi kakva su sve sranja ameri radili i u čemu je sve sudjelovo
|
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 11:42
baš sam danas nabavio od prijatelja par dokumentaraca iz jutarnjeg lista:
1.planet dinosaura |
Stallone jel ovo prvi deo Dinosaurusa , bi li se menjo ja ti to nikako ne mogu naci u Srbiji
|
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 15:20
|
to je ono: "lov mladog dasa i podova putovanja"
|
Objavio: baldur
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 16:21
100 years of horror 9/10
Genghis Khan:Rise of the Conqueror (Discovery) 10/10
Kubilai Khan:Fall of the Mongol Horde 10/10
D-day to Berlin-dokumentarac je u boji,totalno drukcije iskustvo 2.svj rata,steta sto traje samo nekih cetrdesetak minuta 10/10
------------- questions are a burden and answers are prison for oneself
|
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 16:52
|
uh kako sam zaboravio 100 godina horrora meni nije bio nešto 
arhiva veli da sam toliko bio razočaran da ga nisam ocijenio...
|
Objavio: oko-2
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 18:47
Lenja_Kravitza piše:
Dekodirani Da Vinciev Kod 8/10 |
Moja ocena za ovo je 5 ....mnogo je konfuzno , mada sam gledao
verziju bez titla , ali sam se maximalno trudio da sve skapiram ...
e a da nemas ti to na dvd-u sa prevodom  |
svi dokumentarci koje imam su na DVD-u sa prijevodom
------------- kick-ass
|
Objavio: jar jar
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 19:58
|
Pogledao sam davincijev kod i mogu reci da puno pricaju ali na kraju nista ne definiraju. Knjiga mi je puno bolja
|
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2005 u 21:50
Ma i knjiga je teski sh*t ...
Mrzim te bestselere , to su mi knjige tipa Kako zaraditi prvi milion i tako to ,koje svi glupavi Ameri i njima slicni kupuju na tone i na kraju je niko ne procita ...
kao i ovaj Da Vincijev kod , e jel znate koja je pomama ovde za tom knjigom
A evo danas sam nabavio i DVD izdanje ovog dokumentarca i mogu reci da sam se zaje** jer je strasno siromasno ,tanije nema nista osim filma i glupavog menija gde pise PUSTI FILM ....tuzno kako neko misli da prodaje takve stvari ...sva sreca da ga nisam kupio
|
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2005 u 21:56
- pogledao sam NEFERTITI-KRALJICA EGIPTA
nije nešto posebno, uostalom , nezanima me baš egipat i njihova sranja
|
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2005 u 01:48
pogledao sam NEFERTITI-KRALJICA EGIPTA
nije nešto posebno, uostalom , nezanima me baš egipat i njihova sranja |
Pogledaj Ramzesa , mnogo je bolji ... odlican dokumentarac , recimo 9/10 ...
|
Objavio: kosta zulu
Datum objave: 20.Listopad/Oct.2006 u 22:58
Terrorists Killers And Middle East Wackos film je uzas nije za svaciji stomak ko moze da gleda te stvari ja mu preporucujem da odgleda obavezno.
|
Objavio: Dngy
Datum objave: 20.Listopad/Oct.2006 u 23:14
|
Smrt Jugoslavije - poprilično zanimljiv dokumentarni materijal
|
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2006 u 00:39
|
samo napomena s crne liste
nick:
deda žika (Napomena da ovog člana možete naletiti i pod nickom WOB na još nekim forumima)
adresa:
Slaven Jerkunica Vinkovačka 53 21 000 Split
|
|