Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=64058 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 23:29 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Ekaterina (2014)Objavio: Kneginja
Tema: Ekaterina (2014)
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2014 u 17:29
Ekaterina (2014)
http://www.imdb.com/title/tt4231140">
Žanr:Drama, Istorijski Jezik:Ruski Država:Rusija Trajanje:2 sezone, 12 epizoda
Uloge:
Marina Aleksandrova ... Ekaterina II (12 episodes, 2014) Aleksandr Yatsenko ... Petr III (12 episodes, 2014) Aleksandr Lazarev ... Razumovsky (12 episodes, 2014) Rinal Mukhametov ... Saltykov (12 episodes, 2014) Maksim Kerin ... Brekdorf (12 episodes, 2014)
Rusija 1744. Carica Jelisaveta nema dece, pa odlučuje da svog slaboumnog rođaka Petra III oženi nekom evropskom princezom. Jelisaveta namerava da dete iz tog braka odgaja u svom duhu kao budućeg ruskog imperatora. Izbor pada na prusku princezu Sofiju Frederiku, buduću caricu Katarinu II. Bila je dočekana u Peterburgu mnogim intrigama i spletkama, a i sama je stvarala afere i imala mnoge ljubavnike. Ipak, Katarina se ubraja u red prosvećenih vladara i znatno je proširila uticaj Rusije kao evropske i svetske sile.
Serija je raskošna istorijska rekonstrukcija njenog života od dolaska u Rusiju. Prva sezona (12 epizoda) je premijerno emitovana od 12. novembra 2014. Snima se i druga sezona koja će se emitovati 2015.
Prevode je najavio i tekst za temu uradio: carnojevic
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: Zolala
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2014 u 02:38
Серија обећава.
------------- Još nisi instalirao f.lux?
u.to/ewM5Dg
Objavio: zzoe
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2014 u 09:39
Jedva čekam prevode za ovo. Izgleda super.
Objavio: carnojevic
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2014 u 17:37
Inače će 12 epizoda serije biti prevedono u 10 titlova.
U 2015. serija dobija nastavak pod nazivom "Katarina Velika":
Objavio: papiko
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2015 u 16:37
Izgleda kvalitetno serija :)
------------- S'poljubcima do samara...
Objavio: iwa_WonderWoman
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2015 u 20:32
serija je fantasticna!!! bez preteranih ukrasa, samo konkretna istorijska prica! prelepo!!! jedva cekam nastavak
Objavio: popbons
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2015 u 09:05
Koliko vidim torrent se moze preuzeti odavde:
18.) Piraterija je najstrože zabranjena. Zabranjena
je bilo kakva prodaja i distribucija piratskog sadržaja (odn. svih
filmova, muzike, programa i sl. koji nisu freeware ili open source,
znači zaštićeni su autorskim pravima) izravno preko stranica ovog sajta i
njegova foruma, svi postovi takvog sadržaja biti će obrisani!!! Također je zabranjena i potražnja linkova za piratski sadržaj/download. Ovaj sajt i forum namjenjeni su isključivo divx i dvd titlovima te razgovoru o filmu i ostalim temama!!! Vlasnik
sajta, administratori i moderatori (odn. voditelji sajta) ograđuju se
od bilo kakve prodaje ili distribucije piratskog materijala.
Čarnojević je do sada preveo 6 epizoda.
Svaka čast na trudu!
Srdačan pozdrav i svako dobro svima želim!
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2015 u 13:41
Objavio: MOLCom.eXU
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2015 u 16:40
Mislim da je serija pravo osveženje. Došlo je vreme da istočne države mogu parirati američkim serijama,u tehničkom smislu.. A glumaca s ove strane "zavese" je vazda bilo,vanserijskih!
Objavio: popbons
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2015 u 04:36
Carnojevicu su ostale jos tri epizode da prevede. Prva, druga, treca i cetvrta epizoda zapravo cine dve dvodelne epizode spojene u jedno.
Prema tome serija treba da ima deset video fajlova i isto toliko SRT prevoda.
Objavio: Stefika
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2015 u 16:48
Zasto je moj komentar tj pitanje obrisano? Kad je bilo najnormalnije sa pohvalama za prevodioca i seriju?
Zato što si uz pohvale ispitivala kad će prevod, tema služi za razgovor o seriji, a ne za žicanje ili vršenja pritiska na prevodioca.
Objavio: leo-po
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2015 u 19:41
Pozdrav, zanima me gdje bi mogao download seriju, da li bi netko mi mogao preporuciti nekakave linkove? Hvala unaprijed
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2015 u 19:35
Ja sam ovde skinula torent
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Zabranjena piraterija (piše u pravilima, ali mi se sad ne da kopirat).
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2015 u 20:35
Vi ovde imate pravila knjigu da napisete, da citam to stvarno imam preca posla, ja vise nista necu komentarsati, odjavljujem se, hvala, cao! Super ste u svakom slucaju....
Objavio: Kneginja
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2015 u 23:08
Prva sezona je prevedena, carnojevic hvala za prevode
Titlove mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=ekaterina - OVDJE
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: dzeronimo62
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2015 u 23:50
Hvala na prevodima. Puno sreće i uspeha u daljem radu
Objavio: svetlanalane
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2015 u 15:32
Hvala carnojevicu na brzim i dobrim prevodima.
Da li se zna kad će početi emitovanje druge sezone? Jedva čekam :)
------------- Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
Objavio: iwa_WonderWoman
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2015 u 16:41
hvala na prevodima!!! sad mi je krivo sto sam sve odgledala samo mi nije jasno zasto snimaju drugu sezonu sa novom glumackom postavom?! ili se meni to ucinelo...
Objavio: sokannp
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2015 u 15:37
chrome-extension://noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh/options-bbl.html - Options : chrome-extension://noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh/history.html - History : http://about.imtranslator.net/tutorials/presentations/imtranslator-for-chrome/chrome-bubble-translator/ - Help : chrome-extension://noaijdpnepcgjemiklgfkcfbkokogabh/feedback.html - Feedback
Text-to-speech function is limited to 100 characters
Objavio: Konzul
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2015 u 22:29
Dobra serija, laka za gledanje, odlicno prevedena.
Animacije su uradjene prilicno primitivno, ali to uopste ne smeta jer nisu one u centru paznje. Brilijantni kostimi, scenografija i radnja preokupiraju i drze vrednost ove serije.
Da li se je uopste pocelo prikazivanje 2. sezone?
------------- Konzul
Objavio: bozidar-spasovski
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2016 u 21:16
Mene zanima, dali postoje kdje titlovi za 11 i 12 dio prve serije .
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2016 u 21:49
bozidar-spasovski piše:
Mene zanima, dali postoje kdje titlovi za 11 i 12 dio prve serije .
Има линк на претходната страна. Пишува дека е до 10. епизода
Objavio: duktuta
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2017 u 17:19
Спрема ли неко превод за наставак сериеј ?
Друга сезона
Екатерина Взлет (2017)
https://www.youtube.com/watch?v=UtsnQhtXnLE&list=PLHwNP5sSNnGuIreGKbWEXehOdTwAmM7n1
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2017 u 17:37
Nađi titlove na bilo kom jeziku, pa se nadaj
-------------
Objavio: Rakan
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2017 u 23:12
Odlična serija. Lokacije su za razliku od zapadnih serijala i filmova, prilično autentične, kostimi izvrsni. Glavna glumica veoma harizmatična, a istorija proveren teren za ruske filmaše.
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2019 u 21:31
Prevod druge sezone (Екатерина Взлет) najavila je LjubicaSP ✨
Objavio: Vilin
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2019 u 00:37
Hvala puno za prevode ove serije. Odgledao sam "Velikaju" i rešio da odgledam i ovu seriju, pa da uporedim.
Datum objave: 05.Svibanj/May.2019 u 15:30
Odgledao sam i prvu sezonu "Jekaterine II" i "Velikayu". Interesantno je da su Rusi u dve godine (2014. Jekaterina II, 2015. Velikaya) snimili dve serije o istoj istorijskoj ličnosti i o istom periodu njenog života, tj. period od njenog dolaska na ruski dvor do krunisanja za caricu. Razlozi su mi neobjašnjivi. Iako serije govore o istom istorijskom periodu i obuhvataju iste događaje, snimane u autentičnim ambijentima (što im daje dodatnu vrednost) one su prilično različite. Kostimi su, takođe, u obe serije raskošni i fascinantni. Vidi se da se obraćala pažnja na detalje haljina, odela, uniformi, nakita. Ovo je razumljivo s obzirom da su ti detalji ponekad veoma bitni za neka dešavanja. Priča u "Velikayi" je malo konfuzna, tako da ko ne poznaje istorijske činjenice o tom periodu može biti malo zbunjen sklopom događaja. "Velikaya" je rađena da bude široko gledana i zato su pojedini likovi i događaji romantizovani, a neki karikirani. Npr. gardisti sa Orlovim i Zalevskim na čelu više liče na Dimine musketare, pa onda budalisanje Petra III prilikom Jekaterininog krštenja i njegovog venčanja sa njom..., dok se u "Jekaterini II" se događaji ređaju prilično logično, povezani objašnjenjima naratora, tako da su mnoge stvari mnogo jasnije i dobro objašnjene. U "Velikayi" je dat mnogo veći značaj i uticaj kancelaru Bestuževu i dvorskoj dami Jekaterine II za razvoj događaja, a zatočeni naslednik prestola Ivan Antonič ne spominje, pa je susret carice Jelisavete sa njegovom prognanom porodicom nejasan. Ovom bitnom aspektu u zamršenoj liniji nasleđivanja ruskog carskog prestola je u "Jekaterini II" dat priličan prostor. U "Velikayi" je gluma svih aktera upečatljivija, nekako žestoka i (s namerom) prenaglašena, a Pavel Derevyanko u ulozi Petra III fascinira. U obe serije su naravno dominantne dve jake ženske ličnosti, carica Jelisaveta i sama Jekaterina II i u obe serije su glumice koje su iznele ove uloge fenomenalne. Obe serije su sjajne i ni jednog momenta mi nije bilo nezanimljivo gledati ih neposredno, jednu za drugom. Namerno sam odgledao prvo "Velikayu", jer "Jekaterina II" ima i drugu sezonu koja prati dugu i plodnu vladavinu Jekaterine velike i jedva čekam da krenem sa drugom sezonom.
Datum objave: 12.Svibanj/May.2019 u 15:12
Druga sezona "Jekaterine II" odnosno "Uspon" je nadmašila i prvu sezonu i moja očekivanja. Dominiraju Marina Aleksandrova u glavnoj ulozi, kao i Sergej Koltakov u ulozi grofa Panjina. Ova sezona pokazuje svu kompleksnost vladavine carskom Rusijom polovinom osamnaestog veka. Unutrašnji problemi kao što su sukob države i crkve, surovost plemstva prema kmetovima, stalna pojava lažnih pretendenata na presto ..., kao i konstantna opasnost od napada susednim država, spletke, nadmudrivanja, samo su deo onoga što treba prevazići da bi Rusija postala i ostala jaka država. Tu su i lični, emotivni i porodični problemi same carice. Sve u svemu obavezno odgledajte ovu seriju, uživaćete. Posebna vrednost je izvanredan prevod Ljubice SP. Jedina mana serije je očajna animacija.
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2020 u 01:15
Treću sezonu prevodi LjubicaSP 👏
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2020 u 00:34
Sjajna i treća sezona ove izuzetne serije. Produkcija je fantastična a i sve ostalo je na vrhunskom nivou. Autentični ambijenti ruskih dvoraca i fenomenalni kostimi nastavljaju da me oduševljavaju. Gluma je maestralna.
Objavio: darthboba
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2024 u 20:49
Pozdrav svima. Svaka cast za sav trud! Da li neko moze da mi pomogne i kaze gde mogu da skinem ovu seriju? Znam da ne moze link ovde ali mozda na PP?
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2024 u 22:58
darthboba piše:
Pozdrav svima. Svaka cast za sav trud! Da li neko moze da mi pomogne i kaze gde mogu da skinem ovu seriju? Znam da ne moze link ovde ali mozda na PP?
Naravno na pp
-------------
Objavio: милош-ивановић
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2025 u 19:17
https://www.imdb.com/title/tt29416703/ Поздрав, да ли има превода за 4. сезону? :)