Podešen prevod a nema ga
Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
Opis foruma: Ovdje nas možete pohvaliti, pokuditi, predložiti nešto ili pitati za probleme, ali isključivo u vezi foruma. Ovo nije mjesto za potražnju prijevoda i pitanja kad će se neki pojaviti!
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=57791
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 16:23 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Podešen prevod a nema ga
Objavio: srdjan89
Tema: Podešen prevod a nema ga
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 00:50
|
Nedavno sam naučio da skidam filmove i da podešavam prevod. Nakon što mi je pao sistem skinuo sam nekoliko novih filmova i skinuo sam i prevod, podesio ga kao i prije ali kad otvorim GOM player film ide bez prevoda. Opcija Show Subtitles mi je uključena, pokušavao sam i sa drugim programima, prevoda nema. Zna li neko u čemu je problem, da li je sistemski ili? Hvala unapred!
|
Odgovori:
Objavio: Butch Coolidge
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 09:37
|
kako to "podešavaš" prijevod? što točno radiš s njim? dovoljno je da ga raspakiraš, a onda nakon što pustiš film, jednostavno "odvučeš" datoteku s prijevodom u prozor filma.
|
Objavio: srdjan89
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 13:37
|
Na to sam i mislio, nađem ga na titlovima, prevučem u folder gdje je film ali ga ne evidentira, film ide bez prevoda. Čak sam i sistem reinstalirao, ne vrijedi!
|
Objavio: Butch Coolidge
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 14:04
ako ga stavljaš u folder gdje je film, moraš prijevod nazvati isto kao i naziv filma.
npr, ako imaš film:
The.Hobbit-The.Desolation.of.Smaug.2013.DVDScr.XVID.AC3.Hive-CM8.avi
onda prijevod mora biti
The.Hobbit-The.Desolation.of.Smaug.2013.DVDScr.XVID.AC3.Hive-CM8.srt
ali kao što sam ti prije napisao, možeš jednostavno nakon što pustiš film, datoteku s prijevodom odvući u sam prozor u kojem se film prikazuje.
ili možeš u alatnoj traci playera navigirati do datoteke s prijevodom
|
Objavio: bojanadj
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 14:49
Nekada za najveće probleme rešenja budu najjednostavnija.
srdjan89 piše:
Na to sam i mislio, nađem ga na titlovima, prevučem u folder gdje je film ali ga ne evidentira...
|
Prvo. Većina prevoda je zapakovana u .rar ili .zip fajlove. Da li raspakujete fajl koji skinete odavde? (desni klik na fajl - extract here ili otpakuj ovde)
Drugo, pokušajte da identično imenujete prevod i film (da razlika bude samo u ekstenziji, tj u .avi/mkv... i .srt/sub)
Treće. Kažete da ste uključili opciju da vam prikaže prevod. Proverite da li su vam u redu podešavanja boje, veličine i položaja fonta u prikazu prevoda.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
Objavio: Masinac85
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 15:54
Ma nije raspakovao prevod, samo je to u pitanju 100%.
------------- 7th Son of a 7th Son
|
Objavio: Dr IggY
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2014 u 17:38
Ne mož' to bez kabla sinak...
------------- Trn u tudjem oku svi vide,a panj u svom niko.
|
|