Subtitle Workshop - problemi sa slikom, tonom, kodecima...
Web: Titlovi.com
Kategorija: Uvod
Ime foruma: Upute za izradu i sinkronizaciju prijevoda
Opis foruma: Upute za izradu prijevoda i sinkronizacija, Subtitle Workshop, Time Adjuster, Subtitle Modifier, SUBSync...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=57717 Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 07:01 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Subtitle Workshop - problemi sa slikom, tonom, kodecima...Objavio: Arbok
Tema: Subtitle Workshop - problemi sa slikom, tonom, kodecima...
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2014 u 00:51
Pozdrav! E, ovako, ako bi mi netko pomogao s ovim problemom bio bih mu(joj) vječno zahvalan! Koristim
SW verziju 2.51. Problem se javlja kad u njemu otvorim .mkv fajl tipa
XXXXXXX.720p.BluRay.DTS.x264-XXX. I video i audio normalno krenu, ali
čim probam skočiti na odabranu liniju ili na neku željenu točku filma, sve
zablokira (i video i audio), ali se SW ne sruši. Ako bilo tko zna što mi
je činiti, molim vas, podijelite to sa mnom.
Odgovori: Objavio: icemaher
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2014 u 11:11
Ranije sam koristio coreavc decoder i sw je radio bez problema, sad retko skidam hd sadrzaj pa i ne bih znao sto bi bio problem. Probaj instaliraj najnoviju verziju coreavc decodera.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Objavio: Neshoo10
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2014 u 12:21
Imam problem za deo sa videom.
Koju god vrstu videa u SW da otvorim, zablokira sve, i ide samo audio
------------- Samo su ljudska glupost i univerzum beskonačni, za univerzum nisam siguran.
Objavio: Arbok
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2014 u 13:40
icemaher, svaka ti dala, CoreAVC did the trick!!!!!!!!
Objavio: dum-spiro-spero
Datum objave: 18.Travanj/Apr.2014 u 12:00
Imam problem i to veliki, prijevod mi je pri kraju, ali mi kod učitavanja u SW izbacuje 'Syntax Error' na liniji 5609, a isti problem mi se javlja i kod gledanja filma na laptopu. Ako sad budem morala cijeli HR prijevod ponavljati na engleski predložak, ubit ću se ili odustati
Objavio: icemaher
Datum objave: 18.Travanj/Apr.2014 u 12:05
Mozda je neki zajeb u tajming, ili negde umesto 00:00:23,279 --> 00:00:27,279
je sa jednom crticom:
00:00:23,279 -> 00:00:27,279
Postavi prevod na sendspace i daj link pa da pogledamo, mozda i pomognemo nekako.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Objavio: dum-spiro-spero
Datum objave: 18.Travanj/Apr.2014 u 12:19
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2015 u 22:13
klite codec sadrzi haali media splitter, isto ono sto ima i CoreAVC, bilo koji od ova dva instaliras(ne kopiras nigde) i mkv/mp4 u SW radi 102%
Objavio: ninjawhite
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2015 u 22:38
Pretpostavljam da se radi o windows 7, a čini mi se da je tu neki konflikt između kodeka koje windows sam povlači i onih koji sam instaliraš. Nekad davno na nekom računaru sam se sa tim sreo pa sam problem rješio tako što sam isključio jedan od njih prije ili za vrijeme instalacije svojih kodeka a čini mi se da je to bio ffdshow. Možda sam malo nerazumljiv pa ako neko možda malo bolje konta o čemu govorim neka me ispravi pošto nemam win da to sam vidim o čemu se radi.
-------------
Objavio: sipa
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2015 u 22:45
obriši fajl vsfilter.dll i radiće. To je sve. I pivo za mene.
------------- bolje golub na grani, no guska u krevetu
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2015 u 22:55
Nevezano imate li ili ćete tek imati problema s codecima - deinstalirajte sve codece i instalirajte ove:
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Objavio: igorm75
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2015 u 08:55
Da li postoji mogučnost da se pojača jačina zvuka samo u subtitle workshop-u? U Daum Potplayer imam normalnu jačinu zvuka, dok u subtitle workshop-u šapuču. Koristim zadnju verziju K-lite.
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2015 u 12:33
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2015 u 14:25
Koliko ja primećujem problem sa jačinom zvuka se javlja samo kod filmova koji imaju AC-3 zvuk.
Ne vredi to, u verziji 6.0 zvuk namešten na maksimum i takodje šapuču. Daum Potplayer, Power DVD, Winamp imaju normalan zvuk na 20% jačine. Subtitle Workshop da bi čuo nešto moram da ga stavim na maksimum. U k-lite isto ne mogu da nadjem nikakvo podešavanje. Opcija koja postoji takođe stoji na maksimumu.
Pre nego što sam preša da koristim Daum Potplayer, isti problem sam imao i sa BSPlayer-om.
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2015 u 14:39
Jesi možda koristio skype dok ti je bio SW otvoren i jesi li tad nekoga nazvao ili je tebe netko nazvao?
Ako jesi probaj onda samo kliknuti na speakers dolje pored sata, na mixer otići i muteati i ponovno uključiti zvuk od subtitle workshopa samo.
Ako to ne pomogne, ako imaš instaliran k-lite i ako si prilikom instalacije instalirao i ac3 filter u njegovim postavkama probaj pojačati zvuk.
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2015 u 17:37
Skype nemam instaliran, AC3 Filter nemam instaliran K-lite instalirao zato što AC3 Filter nije hteo da mi radi kako treba na Windows 10.
Objavio: prevodilac
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 14:32
Kada radim titlove, stavio sam da je najkraće vreme 2 sekunde, i u SW sa komandom ctrl L program dovede sve što ima prostora na tu vrednost, ali samo proverava red ispred. To je odlična opcija, jer mi uštedi puno vremena, ono što ne može, uradim ručno.
Da li postoji neka opcija da to isto uradi i unazad proveravajući prethodni red?
Inače koristim i Pascal skriptu gde postavim uvek 20 i te dve stvari su zakon za dobar čitljiv prevod, za mene.
Naravno kod ranijih prevoda sve to nisam znao, dok nisam ovde detaljno pročitao, kako prevoditi i na šta obratiti pažnju.
Preporučujem svima. I naravno najvažnija komanda ctrl I bez koje se ne može.
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 14:38
Ta opcija se primjenjuje na sve redove. Dakle svim revodima poveća trajanje do 2 s gdje neće doći do preklapanja.
-------------
Objavio: bojanadj
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 14:47
Nešice, prevodilac pita pošto ctrl+L produžava liniju do zadatog vremena, postoji li opcija da počne tu liniju malo ranije, ako ima prostora.
Inače, za opciju crtl+L me Neša naučio pre dve nedelje. Prvo je morao da se žrtvuje i istrpi ženski napad i sujetu, otrpi svađu (kao da je u braku) i tek onda je usvojena i ta opcija. Sad se svaki put nasmejem i setim Nešice kad pritisnem crtl+L
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: iromafia111
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 14:58
Neka, neka... Koristit će mu u životu, češće nego ctrl + L.
-------------
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 14:58
Sad sam tek skontao što je pjesnik htio reći.
Koliko ja znam takvu opciju SW nema.
Drago mi je da netko barem misli na mene.
-------------
Objavio: prevodilac
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 15:03
Hvala na brzim odgovrima. Dobio sam i pp gde mi kolega kaže da nije lepo da se pojavi tekst, pre nego što se izgovori. U pravu je. Bolje malo smanjiti tekst ispred, nego ići u nazad.
Osnovne skraćenice koje stalno koristim, mnogi ih znaju, ali evo za one koji uče, kao ja.
ctrl + E smanjivanje na 2 linije ctrl + L vreme trajanja od najmanje, do najveće vrednosti ctrl + I ispravka mnogih grešaka shift + ctrl + 1 CPS Petko dužina teksta koja može da se pročita za određeno vreme.
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 15:04
nebojsa66 piše:
Sad sam tek skontao što je pjesnik htio reći.
Zlato moje pametno.
-------------
Objavio: bojanadj
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2016 u 15:15
iromafia111 piše:
Neka, neka... Koristit će mu u životu, češće nego ctrl + L.
Znam, zato sam mu to i priredila.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: NEX
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2016 u 22:42
Pozdrav,izbaci mi ovu grešku kad treba da učitam film
Zna li neko u čemu je problem?
Objavio: bojan969
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2016 u 23:42
Ako je video ispravan u drugim plejerima, pokušaj sa ovim http://forum.titlovi.com/subtitle-workshop-i-windows-7_t29860.html" rel="nofollow - UPUTSTVOM
Objavio: drdamjan
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2016 u 23:43
Umjestoo file-->open... probaj video prevući mišem. Ako ne ide, codeci? Media info što kaže?
Objavio: NEX
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2016 u 23:57
Hvala vam, izvinjavam se što nisam video temu
Objavio: Bokster
Datum objave: 19.Svibanj/May.2016 u 15:19
Nedavno sam postavio prevod za film The finest hours koji je, na žalost odbijen. Prvo nisam kapirao zašto je odbijen a onda sam skapirao da je problem u FPSu. Naime FPS je umesto 23,976 nekako otišao na 5574,375. E sad, kada u nazivu prevoda promenim samo jedno slovo tj. kada se razlikuje od naziva filma dobijem FPS 23,976 a ako su nazivi isti onda pomenutih 5574,375. Bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne da ne bih morao da radim sve ispočetka.
Objavio: fAzazel
Datum objave: 19.Svibanj/May.2016 u 17:04
Kad promijeniš ime titla, da li učitaš video ili samo otvoriš titl? Ako otvoriš samo titl bez videa moguće je da SW ne može da prepozna fps u videu, pa "lupa".
-------------
My name is Legion, for we are many
Objavio: Bokster
Datum objave: 19.Svibanj/May.2016 u 17:12
Kada promenim ime titla i učitam video sve je ok, problem nastaje kada titl i video imaju isto ime. Onda se sa titlom automatski učita i video sa nekim totalno bezveznim FPSom.
Objavio: Fokan
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2016 u 16:38
Možda je preuranjeno ali evo ipak.
Prema posljednjim statistikama Windows 10 je na nekih 20-ak posto računala u svijetu (koliko je strojeva pogonjeno istim na PC-evima koji pregledavaju Titlove je nešto posve drugo), pa bi možda bilo zgodno započeti temu vezanu uz najnoviji OS i podjednako "svježi" SW, nazovimo ga 6.0b.
Nema novijeg.
Pretpostavljam da bi ovo mogla biti vrlo zgodna tema, u godinama koje dolaze, što zbog Windowsa 10 a što zbog SW-a koji se (pretpostavljam, nažalost) neće baš manijakalno updejtirati.
Kod mene je radilo sve besprijekorno, nisam sada baš više siguran ali mislim da sam SW instalirao na svojim Windowsima 10 Pro 64bit u compatibiliti modu sa Windowsima 7. Sjetimo se problema sa SW-om 2.51 na 7-ici.
Bilo ih je pregršt a ja sam sve riješio na sličan način.
OK.
100 kompjutera, 100 problema/riješenja.
Do sada nisam imao nikakvih zafrkancija ali su mi se nekakvi problemčići pojavili prije neki dan. Sve OK, nemam videa ali ide ton. Pokušavam dokučiti što se poremetilo: da li sam instalireo nekakav program koji je nagurao svoje codece, da li sam nešto prčkao po postavkama SW-a (nisam), možda je video fajl u nekakvoj čudnoj kombinaciji slike i zvuka koja zbunjuje SW...
Nemam pojma ali ću prenijeti svoja iskustva vrlo rado i nesebično.
A i Windowsi 10 nas, vrlo vjerojatno (poznavajući ekipu iz Redmonda i njihovu agresiju), čekaju još godinama...
Kako god, evo novi topic pa ćemo vidjeti.
Živio nam K-lite Codec Pack!
Objavio: coffi45
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2016 u 02:07
Molio bih da mi neko objasni... Zašto mi se nakon gašenja subworkshopa, poremeti originalni transkript i moj deo prevoda. Pre nego što sam ugasio sw, snimio sam oba fajla na desktopu, i kada ih ponovo prevučem, vremena su poremećena i ne odgovara uz film. Dok prevedeni deo titla odgovara uz film, van SW-a. Ne znam gde grešim... ranije kada sam prevodio nisam smeo da ugasim kompjuter. :))
http://www.upslike.net/image/916ip
Objavio: MrDaky78
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2016 u 07:56
Zato što si pomjerio linije prevoda. U one linije koje nisu prevedene upiši bilo šta. Ja stavi "X" i kasnije se vratim na njih.
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2016 u 09:49
Tako je. Ako si spojio dvije linije i preveo u jednu, stavi privremeno točku ili neki znak u praznu liniju. Ili spoji linije i u originalu. Ako si dodao liniju, dodaj i u originalu i upiši neki znak. Primjer, dodaš liniju i upišeš Režija: ---> moraš i u original upisati ili x, ili Directed: ili bilo što. Prazna linija će ti poremetiti broj linija nakon sejvanja, jer SW tada praznu liniju obriše.
Situaciju možeš spasiti tako da na mjestu razilaženja dodaš liniju sa znakom x u title koji ima manje redaka. Učitaš samo jedan title i dodaš to. Poslije se vratiš u translator mod. Ja u titlu.sub lako dodam liniju i u notepadu. Znači, da se spasiti, to je važno!
Objavio: coffi45
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2016 u 14:00
Preveo sam film do pola sve kako treba, i slučajno se ugasio kompjuter, i sada kada prevučem original i prevedeni titl u SW, vremena su poremećena i neusklađena, dok u VLC-u je sve normalno. Da li to može nekekako da se sredi? Imam sačuvana oba fajla i neki .bak fajl na desktopu. Ako ne može nikako, onda da otkazujem prevod. Ili ako neko želi da sinhronizuje svaku liniju posebno ili šta već, mogu da mu pošaljem prevod.
Objavio: Giovanni 1972
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2016 u 17:11
Bak file ti je Backup i on služi upravo za to da spasi prijevod ako se dogodi nešto nepredviđeno. Pokušaj pokrenuti njega i vidi kakva su vremena itd. Ako je sve u redu save as srt i to je to.
------------- FIRE WALK WITH ME
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2016 u 17:53
Ako ćeš imati problem oko sinkroniziranja pokvarenog titla, probaj 1. kopiju .bak preimenovati u srt i otvoriti notepadom/WSom. 2. sinkronizirati pokvareni srt prema točkama sinkronizacije, ono 1 i 2. 3. pokvareni srt otvori notepadom i obriši ono što piše xx,xxx fps. 4 pošalji orig.srt i prev.srt i link da ti uštimam, imam vremena. pozdrav
Objavio: jozosamja
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 21:15
Moze molim Vas pomoc. Imam problem u Subtitl Workshopuu 2.51
( neće prikazati film, odnosno, sve funkcije su tu - ima zvuk, ima
titl, ali je Video Preview prozor crn).
Ali kada to pokusavam sa Subtitle Wokshop XE 6.01 r7 sve radi ok. Koristim "K-Lite_Codec_Pack_1215_Mega" i ne znam gdje da namjestim u K-Lite Codecu opciju da vidim film. Mozete li mi pomoci.
Input FPS mi je nekakav ludi broj (3,2132456....), a primjetio sam i
kada otvorim film direktno bez titla na Open da vrti samo zvuk bez
slike.
Valjda je nesta u codecima ali sta????
Hvala puno.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 21:20
Obično radi ako iza imena video fajla dopišeš ".avi".
-------------
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 21:24
Ili probaj ovo:
1. Pokreni DirectVobSub (x64). 2. Kartica General, Loading, podesi Do not load.
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 21:30
Zamjenio ext. mkv u avi, ali nece i nece.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 21:32
Takodjer i podesio karticu DirectVobSub (x64) > General > Loading> na Do not load. I opet NECE. Ma bas nemam srece.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 21:44
Probaj i ovo:
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 21:49
Krecem, pa javim.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 22:03
Nije uspjelo. Jako Vam puno hvala. Nista, budem radio u 6-ici. Nije nekakva velika razlika. Hvala puno jos jednom.
LP
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 22:03
za mkv fajlove u onaj stari SWorkshop 2.51 potreban ti je CoreAvc Decoder, potrazi sa crack-om na gugl.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 22:13
Ma mozda je bolje ostati raditi u ovoj 6 i da bude bolja stvar to nije instacijski nego nekakav recimo "portable". Skinut "swxe601r7.rar" i onda raspakiran (bez instalacije) i da bude bolja stvar radi OK. Hvala puno jos jednom svima . Odlicni ste.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 22:22
Da ne zaboravim. Da bi tirl radio mora biti : DirectVobSub (x64) > General > Loading> na Load when needed
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 23:14
Sad sam dobio da vrti avi (i divx), ali ako mkv-u ili mp4 i promjenim ext. u avi ne vrti ih ni kao avi ni kao mkv ili mp4.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 23:24
jozosamja piše:
Da ne zaboravim. Da bi tirl radio mora biti : DirectVobSub (x64) > General > Loading> na Load when needed
Meni je na Do not load i sve radi
Evo ti backup mojih podešavanja u Codec Tweak Tool 6.0.3 - K-Lite Codec Pack 11.8.0, skini ih, pa nađi Codec Tweak Tool, pa u settings odaberi Restore. Vidi da li hoće tako, sa mojim podešavanjima.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 23:40
ma sad opet nista ne radi. Vec sam p....... Ne kuzim kako da sada to postavim. Ma nije bed, hvala Vam puno. Moram naci nekoga ko se razumije pa da u problem pa da se pomocu Teamviwera prikljuci i proba mi to podestiti. Sutra moram ici raditi pa moram malo i odspavati.
Hvala Vam puno jos jednom.
LP
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 23:43
Ok, samo polako... I ja sam se dosta nervirala dok mi nije proradilo, ne znam šta sve nisam probala... Na kraju je proradilo, ali nemam pojma zbog čega od svega toga
Ima još jedna stvar, nekad treba da restartuješ ne samo SW, već ceo računar, pa tek onda proradi.
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2017 u 23:50
Ma jesam radio reset nekoliko puta. Ok. javim se sutra. Hvala Vam puno. LP i laku noc.
Objavio: osman2510
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2017 u 08:23
da mu nije problem do NVIDIA-ine grafičke kartice. nekad sw neće da pušta video, jer su drajveri za grafičku novi, a SW star, pa možda nije zgoreg da probaš sa starim drajverima. kod mene je to bio problem. sva sreća da sam skontao, inače bi opet bilo
------------- لا إله إلا الله محمد رسول ا
Objavio: Vladika
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2017 u 09:04
Vec sam jaaaako dugo u ovim vodama i do sada mi se ovo resenje pokazalo da UVEK radi. nisam do sada naisao na format koji je pravio probleme na ovaj nacin, a mislim da sam ga vec i opisao. Prilikom instalacije K-lite kodeka, cekirati PROCESS RAW VIDEO. Nakon toga odstiklirati DIRECT VOB SUB, neki su mi javljali da u nekim instalacijama treba odstiklirati i DIRECTSHOW SUBTITLE FILTER, ali kod mene to nikada nije bio slucaj, i na kraju cekirati FORCE RGB32 OUTPUT. Ne bi trebalo da ima bilo kakvih problema zbog grafickih kartica jer je kod mene na jednom racunaru Nvidia, na drugom ATI i radi bez problema na oba.
------------- Vladika
Objavio: osman2510
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2017 u 09:14
a vidiš, meni je uvijek štekalo dok nisam promijenio drajvere grafičke kartice, a mijenjao sam more codeca i štelovanja.
ah, da win 7 je u pitanju? ili je to već druga tema
------------- لا إله إلا الله محمد رسول ا
Objavio: Vladika
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2017 u 09:16
Ne znam, moguce, pricam iz iskustva da se kod mene to nije desavalo za sve ove godine.
------------- Vladika
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2017 u 19:02
Garant je do NVIDIE. Naime prije sam imao stari Subtitl Workshop 2.52 i stariji K-Lite Codec Pack i sve je radilo ok. Naravno, nije bio napravljen update drivera NVIDIE.
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2017 u 19:15
LJUDI SREDJENOOOOO!
Dakle ovako:
1. Prvo sam instalirao zadnju verziju http://sourceforge.net/projects/subworkshop/files/bin/Subtitle%20Workshop%206.0b/SubtitleWorkshop_6.0b_131121_installer.exe/download" rel="nofollow - Subtitle Workshop 6.0b po naputku fAzazel (uninstal prije toga i Subtitl Workshopa i K little codeca);
2. Nakon toga sam instalirao K-Lite_Codec_Pack_1215_Mega (koji sam skinuo sa jednog od torrent trackera);
3.
Treci korak (sve je naravno radilo ali nije bilo slike - crni ekran)
sam postavio na nacin da sam u Subtitle Workshopu otisao na Movie/Video
Render/VMR9) i zadnje
4. Imao sam dva titla pa sam jedan iskljucio direktno iz Subtitl Workshopa (na meniu Movie iskljucio Show subtitles).
Radi fantasticno.
DAKLE NISTA, AMA BAS NISTA, u Codecu nije namjestavano.
Hvala vam svima na trudu i nesebicnoj pomoci. Osobito i najvise hvala "fAzazel"
Hura RADIIII
Objavio: marcato
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 00:35
Pozdrav svim forumašima i prevodiocima.
Dakle imam jedan problem prilikom podešavanja titla u Subtitle Workshopu 2.51, kad je u pitanju video fajl HEVC x265, problem je što nema video, a ima tona. Kod x264 sve radi dobro, jer sam podesio svojevremeno ffdshow, raw video "all support", i od tada sve šljaka. Kako sam u zadnje vrieme počeo raditi sa x265 fajlovima, volio bi taj problem riješiti.
Instaliran mi je samo FFdshow i Matroska Splitter.
Molio bi pomoć ako netko zna za rješenje ovog problema ili da me preusmjeri na forum di se već o tome raspravljalo.
Pozz.
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 10:18
Probaj da u gornjem redu opcija podesiš ovako:
Movie/ Video renderer/ VMR9
-------------
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:07
Hvala na odgovoru. U kojem softweru da to primjenim?
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:16
Subtitle Workshop, naravno
-------------
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:22
Da, vidim da ima ta opcija u SW 6.0b, upalio sam i opet ne radi.
Koliko vidim te opcije nema u SW 2.51. Jeli postoji slična opcija na SW 2.51?
Hvala na odgovoru
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:32
Pojma nemam, odavno ne radim u 2.51 Što ne instaliraš noviju verziju? Ili sačekaj da se javi neko ko o tome više zna.
-------------
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:40
Ok. Hvala na odgovoru.
I još jedna stvar me zanima, na SW 6.0b verziji mi zna "zamrznuti" softwer kad klliknem na neko određeni tajming filma. Jeli je to do mog PC-ja (PC je u skladu sa vremenom ) ili do nekompatibilnosti kodeka?
Pozz
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:42
Probaj K-Lite codec pack.
-------------
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:42
Samo na HEVC x265 video fajlovima mi se to događa
Datum objave: 29.Svibanj/May.2017 u 13:58
Problem riješen!!!!
Instalirao sam "LAVFilters" i sad H265 video faj radi normalno u SW-u.
Veliki pozdrav forumašima i prevodiocima!!!!
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2017 u 10:46
Kako da resim problem Subtitle Workshop nece da mi prikazuje filmove koji imaju zvuk TrueHD? U ostalim player-ima film se normalno prikazuje. Hvala?
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2017 u 12:16
igorm75 piše:
Kako da resim problem Subtitle Workshop nece da mi prikazuje filmove koji imaju zvuk TrueHD? U ostalim player-ima film se normalno prikazuje. Hvala?
Jesi li probao u gornjem redu opcija:
Movie/ Video renderer/ VMR9
-------------
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2017 u 18:22
Upravo sam probao i ne pomaze.
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2017 u 23:47
Mozda je codec? Trenutno koristim poslednju verziju K-lite, da li moze neko da mi preporuci neki drugi codec? Hvala.
Objavio: Gaca62
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2017 u 09:10
Na poslu smo dobili nove kompjutere i sve je to lepo, ali ja u SW-u nemam ton. Kad film pustim u WM player Classicu, film fercera normalno. U SW-u sve funkcioniše... osim tona. Ima li neko neku ideju da isprobam popode? Hvala unapred.
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2017 u 10:41
Otvoriš SW i gore imaš na alatnoj traci Movie/Video renderer/VMR9
-------------
Objavio: Gaca62
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2017 u 10:47
Izgleda da ću morati da pređem na neku moderniju verziju (još sam na V 2.51), pa to kod mene nema. No, u svakom slučaju, hvala, skinuću nešto novije pa ću pokušati na poslu.