Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Penny Dreadful (2014)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=57661
Datum ispisa: 19.Srpanj/Jul.2026 u 19:09
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Penny Dreadful (2014)
Objavio: CSInvestigator
Tema: Penny Dreadful (2014)
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2014 u 02:10

Penny Dreadful (2014)

Žanr:
drama, horor

Uloge: Timothy Dalton, Eva Green, Josh Hartnett, Rory Kinnear, Helen McCrory, Billie Piper

Jezik: engleski

Radnja:

Psihološki triler u kome centralnu ulogu imaju neki od najpoznatijih književnih monstruma: Dr Frankenštajn i njegovo čudovište, Dorijan Grej, grof Drakula... Serija je smeštena u viktorijanski London.

http://www.imdb.com/title/tt2628232/ - IMDB

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Odgovori:
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2014 u 02:11
Ovo bi moglo biti odlično Thumbs Up

-------------

Objavio: novy78
Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2014 u 11:20
Najpre mi je zasmetao taj galimatijas likova iz različitih priča nabacanih na jedno mesto i to mi je odmah stvorilo skepsu oko toga hoće li me serija "kupiti", ali to je brzo prestalo da mi smeta i smatram da je ipak sve lepo uklopljeno.
Ambijent serije je veoma mračan i maestralno kreiran.
Dramski element je zaista na vrhunskom nivou, a gluma... bup Ne znam... svi glumci su neverovatni. Eva Grin glumi za sve Oskare, Emije i šta već ovoga sveta.
Sinoć sam odgledao petu epizodu serije i iako je serija još daleko od toga da je svrstam u najuži krug meni omiljenih serija, ova epizoda je jedna od najboljih epizoda bilo koje serije koju sam u životu odgledao.

-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it

Objavio: ghostwheel
Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2014 u 11:56
Ovo mu dođe nešto kao Liga izuzetnih džentlmena.

-------------
Come on, you apes. You want to live forever?

Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2014 u 12:02
Na prvi pogled, da LOL

Ali zaista je mnogo bolje osmišljeno i uklopljeno.

Mada, koliko god čudno da zvučalo, ali to pada u drugi plan u odnosu na glavnu priču koja polako izlazi na površinu. Takođe, sam ambijent i gluma potpuno zasene priču Smile
Ako nastave u duhu ove poslednje epizode, biće to sjajna serija, a ukoliko budu stavljali akcenat na tom "miksovanju" likova, onda ne znam šta će da ispadne.

-------------

Objavio: bojanadj
Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2014 u 12:05
Kako li je meni ovo promaklo?! Shocked 

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: cersei
Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2014 u 12:33
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Kako li je meni ovo promaklo?! Shocked 

predpostavljam da nema golišavih superkomada?LOLLOLLOL

Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2014 u 14:32
Ima i toga ponegde LOL

Uglavnom, Bojo, daj seriji šansu.

-------------

Objavio: nimm11
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2014 u 12:08
Osvezavajuce, sirovo, staro u novom, atmosfera Brema Stokera, poigravanje sa poznatim temama i motivima, savrseno uklopljeno, da li da se usudim da kazem-remek-delo?!

Objavio: Forrest
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2014 u 15:33
Vampiri mogu da se ubiju sa "običnim" pištoljima i noževima?

Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2014 u 14:34
Počela sam i ovo da pratim. Sviđa mi se. Mračnija je od ostalih s mog spiska, ali to joj daje dodatni žar. Sviđaju mi se "varijacije na temu" kad su u pitanju likovi koje smo upoznali u nekim drugim pričama i okolnostima. 

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: iromafia111
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2015 u 19:09
Odgledao sam 7 od 8 epizoda i prilično sam razočaran pričom. Ne mogu vjerovati da ovakve serije dobivaju drugu, treću ili četvrtu sezonu, a neke druge budu ukinute. Da, priča je mračna, ali nepovezana. Dvije epizode se nešto događa, a onda to bude grubo prekinuto jednom cijelom epizodom flash backova iako ih se realno moglo sabiti u deset minuta jedne epizode. Ne vjerujem da ću se potruditi pogeldati drugu sezonu.

-------------

Datum objave: 21.Svibanj/May.2015 u 21:59
Ili mi se čini ili je drugi serijal puno bolji Smile

Objavio: Atrahasis
Datum objave: 21.Svibanj/May.2015 u 22:07
I ja mislim da je drastično bolji!SmileEmbarrassed

-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙

Datum objave: 21.Svibanj/May.2015 u 22:15
Sad me pokušavate navući da ipak pogledam drugu sezonu? Kad bolje razmislim, ne može biti gora od druge sezone Helixa. Ili ipak može? LOL

-------------

Datum objave: 21.Svibanj/May.2015 u 23:00
Ovo do sada deluje prilično dobro. Priča je dosta kohezivnija od prethodne sezone koja po mom mišljenju nije imala baš ujednačenu radnju. Gluma i atmosfera su na visokom nivou, mada seriji i dalje fali malo vedrine... Sve u svemu, deluje obećavajuće. Treba joj dati šansu!

P.S. Mislim da su producenti zamenili scenariste za ovu sezonu, pa otud poboljšanja...

-------------

Datum objave: 21.Svibanj/May.2015 u 23:19
Dobra je Penny Smile

-------------

Objavio: Dupla ljuta.
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2015 u 01:21
Odlična druga sezona, za sada. Ništa ja tu ne bi dir'o.

-------------
Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš,
a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo.

Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2015 u 02:17
Jeste, druga sezona je zasad odlična. Još da nema onih pederluka...

-------------

Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2015 u 09:05
S obzirom kako su to lepo udaljili od glavne priče, imam utisak da je to isključivo zbog sponzora ili ispunjenja neke potrebne kvote. LOL

-------------

Datum objave: 10.Lipanj/Jun.2015 u 18:51
Čini se da svaka novija serija ima za zadatak da ispuni neke slične kvote Dead
Čak i u seriji GOT, Renli je gej iako u knjizi nema pomena tome ili eventualno, nekim veoma slobodnim tumačenjem to može da se pretpostavi.

-------------

Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2015 u 02:05
Originalno postovano od strane Atrahasis Atrahasis piše:

P.S. Mislim da su producenti zamenili scenariste za ovu sezonu, pa otud poboljšanja...

Rekao bih da su se stari producenti ponovo vratili, opet smaranje...

Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2015 u 12:24
Pa scnaristi su pederi, i producenti i pitajboga ko sve jos, ima ih svuda, svaka serija koju gledam ima progay program,revolucija, sta li je?Ouch

Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2015 u 14:22
Originalno postovano od strane Forrest Forrest piše:

Rekao bih da su se stari producenti ponovo vratili, opet smaranje...

Nemaju konkretnu ideju koje bi se držali, sve rade  s brda s dola...(pederizam i ostale devijacije su previše usiljene i "s namerom" implementirane u priču, što je po mom mišljenju ogroman minus). Opet opada nivo koji je dostigao svoj vrhunac u drugoj epizodi (dao sam ocenu 9). Sada bi moja ocena bila 6,5. Videćemo hoće li biti poboljšanja?

-------------

Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2015 u 03:16
Čini mi se da se ponovo popravljaju. Moja ocena za osmu epizodu: 8,5. Serija je dobila i treću sezonu pa ćemo videti u kom će pravcu otići! Nadam se da će iskoristiti potencijal koji serija ima...

-------------

Objavio: Kneginja
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2015 u 21:51

Druga sezona je prevedena, hvala Plague prijatelmkd

Titlove mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=penny+dreadful" rel="nofollow - OVDJE

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Objavio: tetejactt
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2015 u 23:13
Retko dobra serija, koja posle prve sezone opravda očekivanja i  bude još bolja u drugoj 

sezoni... Hvala prevodiocima za vreme i trud, u danu tj. u roku!!!

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2015 u 00:07
Meni se očito ne diže na takve stvari. Treća epizoda druge sezone ujedno mi je i zadnja. Delete. Thumbs Down

-------------

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2015 u 08:35
Ja sam stala na pola 6 i nikako da nastavim. LOL

-------------

Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2015 u 17:36
Ja sam odgledala 1. sezonu i tu stavila tačku. Not my cup of tea. LOL

-------------

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2016 u 23:34
Premijera 3. sezone biće 1. maja 2016. godine Wink

-------------

Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2016 u 18:53

-------------

Objavio: papiko
Datum objave: 01.Svibanj/May.2016 u 18:52
Serija vopste nije losa, kao da su uradili spoj pet do sest karaktera iz filmova i spojili. ClapHug 

-------------
S'poljubcima do samara...

Datum objave: 22.Svibanj/May.2016 u 11:30
Evo mene i u trećoj sezoni. Ma koliko me razočara neka epizoda ili neko šaranje kroz priču i žanrove, uhvatila sam sebe neki dan da zaista uživam u ovoj seriji. U svakoj epizodi bude najmanje jedna stvar koja mi zagolica maštu s pitanjem šta će dalje biti na tom polju, koga će s kim u kom momentu ukrstiti, spojiti, sukobiti. Drugim rečima, shvatila sam da zaista volim da gledam ovu seriju. Smile

-------------

Datum objave: 22.Svibanj/May.2016 u 14:49
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Evo mene i u trećoj sezoni. Ma koliko me razočara neka epizoda ili neko šaranje kroz priču i žanrove, uhvatila sam sebe neki dan da zaista uživam u ovoj seriji. U svakoj epizodi bude najmanje jedna stvar koja mi zagolica maštu s pitanjem šta će dalje biti na tom polju, koga će s kim u kom momentu ukrstiti, spojiti, sukobiti. Drugim rečima, shvatila sam da zaista volim da gledam ovu seriju. Smile

Ista priča. Smile

-------------

Datum objave: 23.Svibanj/May.2016 u 10:14
Ja stvarno volim gotiku i Evu Green, tako da ono sto fali ja u glavi razradim i nadogradim :)Trecoj sezoni fali dinamike, prespora je, mozda jer je stalno poredim sa prvom sezonom koja je bila genijalna.

Datum objave: 21.Lipanj/Jun.2016 u 23:45
Serija je otkazana nakon 3. sezone Wink

-------------

Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2016 u 10:27
Otkazao sam je još za vrijeme druge sezone. LOL

-------------

Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2016 u 10:24
Trebalo je da je odgledaš do kraja. Lepo su zatvorili priču. Volim kad to urade normalno, da mi serija ostane u dobrom sećanju, a ne kad je pretvore u trešenje prazne slame. Malo će mi nedostajati mrak iz serije, ali sigurno će se pojaviti nešto novo.

-------------

Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2016 u 09:17
Nakon ovakve preporuke možda se i predomislim. Thumbs Up

-------------

Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2016 u 11:19
Smanji očekivanjaLOL i odgledaj do kraja. Smile

-------------

Objavio: Elizabeta mala
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2017 u 00:00
Sa poznatim glumcima i odlicnom pricom za sve ljubitelje horora eto prilike da se nagledaju likova jdobro im znani m koji su izvanredno uklopljeni u celinu.Obavezno odgledati.

Objavio: MajaG72
Datum objave: 05.Svibanj/May.2019 u 12:46
Serija je dobila 4. sezonu.

Snimanje počinje 2019. godine. Najverovatnije da se neće vratiti likovi iz prethodnih sezona i glumci koji ih tumače. S obzirom da su im ugovori istekli sa trećom sezonom pre dve godine, ostaje nada da će Džon Logan potegnuti veze i iskoristiti ljubav Eve Grin prema seriji da se vrati.

Ukoliko dođe do saradnje glumica ne bi tumačila lik Vanese Ajvs jer se radnja odvija u 1938. godini u Los Anđelesu. Naime, radnja je fokusirana na društvene sukobe na realciji Meksiko – Amerika što je ujedno kulturološki motiv nove sezone koja će pratiti konflikt likova koji slave Santa Muerte (Dan mrtvih) i saveznika Nečastivog. Nova sezona je miks natprirodnih elemenata i društveno-političke struje koja je dominirala početkom veka.

Kreator i reditelj Penny Dreadful rekao je da će nova sezona imati “društveni konsenzus i istorijsku svesnost” koja nije bila prisutna u prve tri sezone.

“Ovog puta smo fokusirani na specifičan istorijski trenutak i političku situaciju koja je dominirala u tom periodu. Los Anđeles 1938. godine se suočavao sa teškim momentima koji su oblikovali njegovu sudbinu i dušu. Nema lakog odgovora, ima samo važnih pitanja i moralnih izazova. Penny Dreadful je svet u kojem nema heroja i anti-heroja, samo protagonista i antagonista – kompleksnih i sukobljenih likova koji su definisani svojim moralnim načelima”, zaključio je Logan.

Premijera City of Angels neće se desiti do kraja 2019. godine, a ako ne bude sve išlo po planu Showtime će je ostaviti za 2020. godinu.

(izvor dedamilorad.com)

Objavio: robin12345
Datum objave: 05.Svibanj/May.2019 u 13:45
Odlična vijest, čak mi se sviđa što kreće drugom šprancom. Malo dosade isti likovi koji ponekad proživljavaju iste stvari ako je puno sezona, ( čitaj Supernatural...)Cool

Objavio: Black Raven
Datum objave: 05.Svibanj/May.2019 u 14:20
Odlična serija, gledaće se  sigurno i ove nove epizode. 

Objavio: Vilin
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2019 u 12:01
Odgledao sam prvu sezonu i bez obzira na to što ovo nije "moja priča", moram da priznam da je odlično urađena serija. Eva Grin je sjajna, kao i ostali deo ekipe, maske i enterijeri odlični, radnja čak i za mene koji nisam ljubitelj ovog žanra interesantna, bez preterivanja sa horor scenama, dobro uklopljeni likovi iz literature. Samo će ostale sezone kod mene sačekati na red nekom drugom prilikom.

Objavio: beogradski
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 16:52
Odlicna serija. Dobra glumacka ekipa a Eva Green je odlicno odglumela

Objavio: Heryshaf
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 18:23
Odlična serija. Ocena 8.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk