Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=57329 Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 14:11 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: WarGames (1983)Objavio: bojan969
Tema: WarGames (1983)
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2014 u 16:57
WarGames (1983)
Žanr: SF, Triler
Trajanje: 114 min
Država: Amerika
Jezik: Engleski
Režija: John Badham
Scenario: Lawrence Lasker, Walter F. Parkes
Uloge:
Matthew Broderick ... David
Dabney Coleman ... McKittrick
John Wood ... Falken
Ally Sheedy ... Jennifer
Mladi haker slučajno upadne u računalo koje upravlja američkim nuklearnim projektilima...
Ovo je bio jedan od najranijih filmova o hakerima i moćnoj informatičkoj inteligenciji koja može biti opasna ako se otme kontroli.
Bio je veliki hit u kinima, osvojio je nagradu Saturn za režiju, bio je nominiran za Oscara za kameru, zvuk i scenarij,
a za scenarij ga je nominiralo i Američko udruženje pisaca. VIŠE: http://mojtv.hr/film/8316/ratne-igre.aspx" rel="nofollow -
Odgovori: Objavio: Freak37
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 23:01
Vredelo je sada kada je odlicno Remasterovan , podsetiti se jos jednog filma koji je obelezio osamdesete.
Objavio: payutti
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 23:24
Koliko sam uživao u ovom filmu kad sam bio klinac.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 06:44
Gledao ga makar 5 puta samo u bioskopu tokom osamdesetih, nisam još spreman da ga ponovim, što jeste retkost za mene, tek ponešto volim ostaviti u detinjstvu, 1980-im godinama. Poneki kadar mi je tek ostao u glavi, pre duh vremena i moje fascinacije sa svakim novim odgledanim filmom u bioskopu tada.
Sada, pa, možda bih tek izdvojio duge, lepe noge Ally Sheedy, ako me sećanje ne vara, kojima prepreči put Brodericku u sobi. Makar me poneko može doživeti kao površnog, što je zabavno. Uostalom, zašto kvariti sećanja, ko zna šta bih sada sve primetio u filmu.
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 11:31
Gledao ga kao i sve druge koje nisam skoro potpuno zaboravio samo jednom, prije sto godina kad je izašao.
Već onda mi je bio debilan do zla boga.
S
obzirom da mi je informatika već tada bila buduća struka, dobio sam
slom živaca kao liječnici kad vide trljanje elektroda jedne o drugu u
holivudskim besmislicama.
Takve se stvari ne zaboravljaju lako, a trljanje soli na ranu ostavljam mazohistima.
Drugim riječima, ne preporučujem ni najljućem neprijatelju.
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 11:33
JoxerTM piše:
Gledao ga (kao i inače sve druge koje nisam zaboravio) samo jednom.
To i nije tako loša taktika, ja zaboravim ono što sam gledao ove sedmice isto kao i masu filmova koje sam gledao mnogo puta, pa mi dođe isto.
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 11:38
Bezvezan film zaboravim i ja već sutradan.
Ali mi uvijek ostane u glavi dojam da sam potratio vrijeme na čistu glupost ili da mi je film bio pravi bombon.
Ne znam ni kako ni zašto dojam ostane zapamćen.
Onda se nekad dogodi da ga negdje vidim, remaster ili reizdanje.
I onda za neke više ne znam što je tu ono bilo, ali se sjećam da sam se oduševio - samo takve pogledam opet.
Previše je snimljeno slatkiša da bih ponavljao jedno te istu besmislicu i tražio u njoj smisao.
Da mi je do traženja smisla tamo gdje ga nema zapravo, radije bih konzumirao LSD.
Manje vremena bačeno uludo.
S druge strane ja sam ja, nismo svi isti. Ako je nekome stalo samo do toga da film bude zabavan, opet ne vidim razloga da se nešto ponavlja. Pa svaki dan izađe neki novi, koji je zabavan.
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 11:44
Nisam ni ja toliko izlapeo, ali daš naslutiti da sam em duboko istraumirana i progonjena duša () te um voli da se igra sa mnom i da sam od sebe magli stvari do kojih mi čak i može biti stalo a forsira pa budalaštine koje želim da zaboravim, em gledam filmove poput manijaka, te za desetak dana imam 40 odgledanih filmova koji mi se počnu mešati po ionako već ludoj glavi. A ovo sam zbilja gledao tamo negde verovatno sredinom osamdesetih poslednji put. Pamtim duge noge, iks-oks, i to je to.
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 11:54
Joxer , ja volim preporuke, eto mozda i vezano za profesiju , to mi je zanimljivo, nije da sad ne mogu da sednem, bunarim, citam komentare,gledam bez obzira na sve, nemam svoj ukus pa jurim tudje iako deluje kontradiktorno, nije, imam podosta tih o informaticarima, hakerima, nisam ih nesto gledao, ceo fold... pa daj neku preporuku, ako zelis, moze i par onako na prvu koji su ti se svideli, ostavili jaci utisak , mozda malo neobicni, eto ako zelis.
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 12:04
Imaš seriju onu neku sa Caviezelom zaboravio sam kako se zove. Nije
da nema unutra idiotarija (superračunalo grade sa jaguar procesorima iz
plejstejšna, majko issova to je za streljati), ali su zato predobro
razradili likove.
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 12:17
Pa zar Jim Cavaziel , njega gotovom kao glumca, ima dve serije ( dobro u jednoj jos se pojavljuje, a jedna je mini kao film) Person of Interest i onu stariju dobru https://www.imdb.com/title/tt1043714/?ref_=nm_flmg_t_12_act" rel="nofollow - The Prisoner koja je i interesantna, zanimljiva, malo diskutabilna oko nekih stvari, ali meni se svidja. Ok izabracu neki film od onih koje imam.
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 13:30
JoxerTM piše:
Gledao ga kao i sve druge koje nisam skoro potpuno zaboravio samo jednom, prije sto godina kad je izašao.
Već onda mi je bio debilan do zla boga.
S obzirom da mi je informatika već tada bila buduća struka, dobio sam slom živaca kao liječnici kad vide trljanje elektroda jedne o drugu u holivudskim besmislicama.
Takve se stvari ne zaboravljaju lako, a trljanje soli na ranu ostavljam mazohistima.
Drugim riječima, ne preporučujem ni najljućem neprijatelju.
Joxer, pa ti baš ne umeš da se opustiš . Ne znam koliko imaš godina, i da li si film gledao kao klinac, ali ako jesi, nije valjda da si i tada tražio neku nelogičnost u filmu. Ako si i osamdesetih bio mator, unapred ti se izvinjavam. Ja sam film ponovo pogledao mnogo godina kasnije i onda mi je bio smešan i naivan. Ali kad si dete, film gledaš drugim očima.
Objavio: kjovo
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 14:57
Ma ja bih Joxeru preporucio Blejkovu sedmorku ,to je meni tada bilo nesto vrhunski. Salu na stranu meni ovaj film kao i E.T. (sace Joxer da me ispljuje)i Navigatorov let su ostali u najlepsem secanju i ne bih to kvario sa remaster izdanjima jer bih se verovatno razocarao .
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:20
Pored navedenih (E.T. i Flight of the Navigator) od tih tada voljenih i više puta overenih po bioskopima a sada filmova koje namerno ne bih ponavljao, da ne kvarim, su i Last Starfighter i Battle Beyond the Stars Neka toga svega u detinjstvu, gde mu je i mesto, za lepa sećanja.
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:29
Kjovo, pa gde se seti Blejkove sedmorke, to mi je bilo fantastično u to vreme. Pored Star wars, naravno. E, da. I Battlestar Galactica