Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=56861 Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 15:58 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Nebraska (2013)Objavio: CSInvestigator
Tema: Nebraska (2013)
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2014 u 21:51
Nebraska (2013)
Žanr: avantura, drama
Režija: Alexander Payne
Uloge: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odenkirk, Stacy Keach, Mary Louise Wilson
Jezik: engleski, španski
Radnja:
Siromašni starac iz Montane stalno beži iz svoje kuće u Nebrasku, da bi pokupio nagradu koju misli da je dobio u nagradnoj igri. Frustrirani njegovom demencijom, članovi porodice razmišljaju da mu obezbede neprestanu medicinsku brigu, sve dok jedan od njegovih sinova ne odluči da ga lično odveze tamo gde otac želi da ode. Na putu, otac se povredi, i njih dvojica moraju da ostanu nekoliko dana u malom gradu gde je otac rođen. Tu se on priseća srećnijih vremena...
Izvor: http://www.filmovanje.com
http://www.imdb.com/title/tt1821549/ - IMDB
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Odgovori: Objavio: Kneginja
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2014 u 15:12
Prevod je najavio Calavera
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: Calavera
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2014 u 12:27
Samo da i ovde javim da sam odustao, neko je vec okacio sasvim pristojan prevod.
Objavio: Butch Coolidge
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2014 u 15:36
Calavera piše:
Samo da i ovde javim da sam odustao, neko je vec okacio sasvim pristojan prevod.
Bilo bi šteta da ne dovršiš ako si već preveo neki značajan dio filma. Okačeni prijevod je vrlo dobar, ali ima grešaka.
BTW, film je vrhunski, ovakav humor zaslužuje nominaciju za oscara.
Objavio: Calavera
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2014 u 20:10
Nesto manje od trecine, ne bih rekao da je vredno truda. Ali film jeste odlican, obavezno pogledati!
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2014 u 18:49
Преводот на македонски јазик можете да го преземете http://titlovi.com/titlovi/nebraska-178644/ - овде .
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2014 u 21:19
Mene je ubio u pojam ovaj film, dva puta sam zaspala tokom gledanja Film je definitivno za "užu" publiku
Objavio: srkis
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2014 u 22:52
Najbolji holivudski još od Bendžamina Batona (2007) i Tropske oluje (2008). Čista umetnost, na krajnje jednostavan način. Realno, a duhovito, bez ikakvog prodavanja pameti, patetike itd. Američka zastava ukupno dva puta u kadru, tamo gde joj je i mesto, na ulazu u varošicu (zaboravih joj ime). Taj drugi put kad se dotična zastava pojavila u kadru, znao sam gde su akteri radnje došli. Znači, u funkciji je priče, a ne propagande. Scena kad baba dolazi na groblje - antologijska. Pa kad matori objašnjava kako i zašto se oženio, izrodio decu... Suze su mi tekle... Itd, itd...
PS. NEĆE dobiti Oskara. Jednostavno, isuviše je dobar!
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Objavio: kvrle
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2014 u 00:36
CSInvestigator piše:
Mene je ubio u pojam ovaj film, dva puta sam zaspala tokom gledanja Film je definitivno za "užu" publiku
Mora da si bila mnogo umorna. Slažem se sa Srkisom 100%, baš sam uživao u filmu.
------------- It's better to burn out, than to fade away!
Objavio: Joe
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2014 u 00:51
Kamo sreće da ima više dobrih filmova za "užu" publiku od loših za "širu" publiku Pošto to šire i loše najčešće ide zajedno.
Objavio: Bardemov sin
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2014 u 14:16
Još je nisam pogledao, ali kad Srkis predlaže, ozbiljno ću je uzeti u obzir.
------------- Црногорци не љубе ланце
Objavio: seaport
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2014 u 03:18
Meni se bas svideo film. Starac je presimpatican. Iako je nabio 100 godina u guzicu, ostao je naivan. Sjajan lik je matori. Da, izgleda da je rodbina svugde ista
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2014 u 15:22
Ona scena kad braća Grant gledaju televiziju je isto kao kod mene kad se svi skupe da gledaju turske serije.
Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 27.Veljaca/Feb.2014 u 18:53
Nema tu "uže" i "šire" - film valja ili ne valja. Ovaj valja.
Sve je dobro - tema, priča, glumci, sve.
Scena kad cela porodica sedi i blene u TV mi je do jaja.
Najsmešniji deo kad braća kradu i vraćaju komšijski kompresor, a starac kaže - mislio sam da ga vi želite
Glavni lik otkida. Ne treba njemu milion dolara, on ih je imao ceo život za razliku od ovih kojima ni milion ne bi pomogao da postanu ljudi.
Pametan, lep film i traje taman koliko treba.
------------- zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2014 u 17:30
subrianca piše:
Nema tu "uže" i "šire" - film valja ili ne valja. Ovaj valja.
Sve je dobro - tema, priča, glumci, sve.
Scena kad cela porodica sedi i blene u TV mi je do jaja.
Najsmešniji deo kad braća kradu i vraćaju komšijski kompresor, a starac kaže - mislio sam da ga vi želite
Glavni lik otkida. Ne treba njemu milion dolara, on ih je imao ceo život za razliku od ovih kojima ni milion ne bi pomogao da postanu ljudi.
Pametan, lep film i traje taman koliko treba.
Jednom da se ti i ja složimo
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2014 u 17:37
Film nije loš, u smislu da je trash ili da ima loš scenario. Ali, u jednom momentu sam imala osećaj kao da zurim u jednu nepomičnu tačku pola sata... Toliko sam se smorila. Kao što rekoh, dva puta sam zaspala u toku filma i jedva ga odgledala do kraja. Ne bih ga nikad ponovo pogledala i definitivno ga ne bih nijednom prijatelju preporučila, ubili bi me instant
Objavio: Kneginja
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2014 u 23:29
Citat iz Dnevnika gledanja filmova:
srkis piše:
Nebraska (2013)
Genijalan!
Prosto ne mogu da verujem da je Holivud uspeo da izbaci nešto ovoliko
dobro, potpuno u rangu sa svojim klasicima '70-ih i '80-ih, zbog kojih
sam ga, nekad, voleo...
Ukratko: sentimentalna
drama, a opet, smejao sam se sve vreme. Plus, road movie, kog ne bi
bolje uradio ni Venders u najboljim danima. Šta ćeš više!
10/10
Slazem se, film je
Btw srkisu, cesto se slazem s tvojim misljenjima oko filmova ili sam bar blizu ali me mrzi pisati sta mislim o filmovima jer vrlo cesto neki clanovi to koriste kao materijal za prepucavanja i svadju.
Ali eto... riskiracu ovaj put
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 00:41
Kul je Nebraska. Klasičan Pejn, koji je očitom svojim poreklom sklon grčkim tragedijama pa nas svojim filmovima zatrpava crno humorističnom mizantropijom i nihilizmom, da bi u poslednji čas jedan mali humani postupak pojedinca vratio nadu u ljudski rod, to mu je neka ustaljena formula. U vrhu njegovog opusa.
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 10:04
Vidiš, nisam to znao, da je Pejn rođen kao Papadopulos (ne čitam te biografije itd.), thanks Joe. Razlog više da pod hitno ispravim jedan stari kiks: naime, pojma nemam kako i zašto, ali Sideways (2004) nikad nisam odgledao
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 15:00
Osim ovog, ne sviđa mi se nijedan njegov film. Payne očigledno uči u hodu, na najbolji način.
Šteta da Bruce nije dobio Oscara za glavnu mušku ulogu, no to je Holivud...
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 15:15
@srkis Sideways, Election i Nebraska u vrhu, posle Citizen Ruth i About Schimdt, pa The Descendants.
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 18:30
Joe piše:
@srkis Sideways, Election i Nebraska u vrhu, posle Citizen Ruth i About Schimdt, pa The Descendants.
The Descendants?! Smeće.
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 18:36
subrianca piše:
Joe piše:
The Descendants?! Smeće.
Traži temu pa tamo o njemu raspravljaj, ovo je Nebraska tema
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 18:47
Joe piše:
subrianca piše:
Joe piše:
The Descendants?! Smeće.
Nebraska tema, jašta. Zašto si spominjao The Descendants? Traži temu...
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 18:49
subrianca piše:
Joe piše:
subrianca piše:
Joe piše:
The Descendants?! Smeće.
Kao referens listu reditelja
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2014 u 18:54
Joe piše:
subrianca piše:
Joe piše:
subrianca piše:
Joe piše:
The Descendants?! Smeće.
Kao referens listu reditelja
Upravo to, dokaz da je pre Nebraske snimao svašta..
Objavio: Rocky75
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2014 u 20:46
CSInvestigator piše:
Film nije loš, u smislu da je trash ili da ima loš scenario. Ali, u jednom momentu sam imala osećaj kao da zurim u jednu nepomičnu tačku pola sata... Toliko sam se smorila. Kao što rekoh, dva puta sam zaspala u toku filma i jedva ga odgledala do kraja. Ne bih ga nikad ponovo pogledala i definitivno ga ne bih nijednom prijatelju preporučila, ubili bi me instant
------------- Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
Objavio: win32
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2019 u 15:37
NIsam citao prijasnje komentare, no meni je ovaj fim uistinu odlican te je jedan od onih koje cu uvijek rado pogledati jos jednom za par godina.
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2019 u 20:34
Danilo-Naissus piše:
Koliko pohvala toliko pokuda. A nameravam da ga odgledam... 5 godina unazad. Vidim da ga nema online sa prevodom.... Znači.
Simpatičan filmić, gledljiv... Ali ne očekujte previše. Ima depresivnu notu pomalo, crno-bela verzija nije ni poboljšala ni umanjila deliće životme priče jednog starog bivšeg stanovnika Nebraske. 6 nominacija za Oskar mi je baš preterano, ali nijedan Oskar je realno. Pokupio je par nagrada van USA (Kan, npr. ili u Španiji npr.) Budžet filma od 12 miliona dolara za ovu savremenu life-mid-west-story mi izgleda baš puno, plus što nema nekih zvučnih imena (meni najpoznatiji je Stacy Keach u ulozi Ed Pegram-a). Zaradili su 17 miliona $.
Will Forte je što bi rekli ukrao film. Iako nije imao mnogo lufta u ovakvom scenariju. Adventure 0%, Comedy 0%, Drama 0%, life story episode 100%. Klasika: otuđeni sin i zatvoreni otac i osvojena nagrada od 81.milion $ (kako piše na papiru, iako stalno pominju 1 milion).
Da su pozvali agenciju i pitali za nagradu (jer ovo je 21 vek zaboga) ne bi sve trajalo skoro 2h.
Ipak, sviđa mi se završetak filma ali nedovoljno za ukupan utisak. U svakom slučaju, ko pogleda kajaće se, a ko ne pogleda kajaće se.