Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=53983 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 10:14 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Budbringeren Aka Junk Mail (1997)Objavio: Kneginja
Tema: Budbringeren Aka Junk Mail (1997)
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2013 u 15:57
Režija: Pal Sletaune Scenarij: Jonny Halberg, Pal Sletaune Žanr: Komedija, Triler Jezik: Norveški Država: Norveška Trajanje: 83 min
Robert Skjarstad ... Roy Amundsen Andrine Sather ... Line Groberg Per Egil Aske ... Georg Rheinhardsen Eli Anne Linnestad ... Betsy Trond Hovik ... Sather Adne Olav Sekkelsten ... Per Trond Fausa ... Espen Henriette Steenstrup ... Gina Bjorn Sundquist ... Stein Karl Sundby ... Rune Rolf Arly Lund ... Postmaster Geir Morstad ... Einar Karlsen Rolf Dolven ... Security Guard Helge Sveen ... Secondhand Bookseller
Film 'Junek mail' donosi nam priču o lijenom, znatiželjnom poštaru Royu Amundsenu koji ima lošu naviku otvaranja pošte svojih klijenata. Jednog dana u pošti nađe ključeve od stana Line Groberg i odluči ga istražiti.
N A G R A D E:
1997: Amanda Awards, Norway Pal Sletaune, dobitnik nagrade za najbolju režiju Eli Anne Linnestad, dobitnica nagrade za najbolju glumicu Robert Skjarstad, dobitnik nagrade za najbojeg glumca 1997: Cannes Film Festival Pal Sletaune, dobitnik nagrade Mercedes-Benz 1997: Ghent International Film Festival Pal Sletaune, dobitnik nagrade za najbolju režiju 1997: Stockholm Film Festival Pal Sletaune, dobitnik FIPRESCI nagrade 1997: Sao Paulo International Film Festival Pal Sletaune, dobitnik nagrade međunardone žirije 1997: Tokyo International Film Festival Pal Sletaune, dobitnik 'Silver' nagrade 1998: Festróia - Tróia International Film Festival Pal Sletaune, dobitnik FIPRESCI nagrade
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: aleksayu
Datum objave: 22.Srpanj/Jul.2022 u 15:49
Hvala na prevodu.
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2022 u 16:25
Specifičan film, `išcašen` poštar (da ne nabrajam šta sve radi, kako živi, i kako se ponaša),a i likovi i svet oko njega, niko nije `čist`, sumorno i depresivno okruženje kao i njegovi likovi, nekako me je podsetio i na film ` Torrente` i taj neki svet, ali samo sto je Norveška u pitanju (zanimljivo, mada je koscenaristi i režiseru to kao što sam video prvi dugometražni film), ne znam da li bih rekao u potpunosti crnohumorna komedija ( sa elementima drame), jer u jednom trenutku mi je `smešno`, u sledećem tužno, a i kraj filma me je iznenadio, baš su lepo potrefili u stilu celog filma.
Objavio: aleksayu
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2022 u 17:22
Torrente, ''Spanski Ckalja'' je 20 godina bio glumac epizodista i onda je poceo da pise i radi svoje filmove. Sjajno se sprda sa svim i svacim homofobijom, politikom, emigrantima, korupcijom, zenama...
Ali ima i dosta jeftinog i prevazidjenog humora kod njega.
Datum objave: 27.Srpanj/Jul.2022 u 17:04
Ovaj film nema ni K od komedije. Mesavina je drame i psiho trilera pri tome filmski krajnje neibedljiva
bleda. Za mene los film.
Ocena 5/10
Datum objave: 27.Srpanj/Jul.2022 u 18:35
Pa navode crnohumorna komedija rekoh da ne bih rekao. moze da bude i jedan vid satire, ali specifican sa odredjenim elementima, zato mi je zanimljivo sto je Norveska i debitanstskii film, a mogla je da bude i neka druga drzava, ako je psiholoski triler onda je ujedno prozeta i drama , ok ovo je drama, triler je postavljen da uhodjenje, voajerizam (ima bas jedan takav dobar spanski film, prozet paranojom), jedna osoba koja je na nivou imbecila, fizicki nedostatak,malo i mentalni ponor, pritisak i pokusaj..., ne budu jos sumorniji nego sto jesu ... a da prikazu i posledice nasilja,i kako se neko nosi sa problemima, specifican zbog zanra, karaktera i stavova likova a svi van drustvenih normi i na njenoj margini, a nisam `smesan` stavio pod znake navoda, zato sto ima ima tih scena gde ti izmami onaj osmeh u stilu kao i crni humor ( kako lik otvara postu, gde skladisti, pijana zena lakog morala sa standardima, ona njihova potencijalni seksualni odnos u tudjem stanu pri cemu gaji tu patolosku povezanost ... kako su zamenili lika, ona scena sa satom, i dijalog na kraju filma itd), a opet je tuzno, i kazes pa da li je moguce da to radi (e) i da se to desava, a i kraj postar se nije promenio, sve ostalo isto, i posle svega umesto da se malo olabavi i pridje joj onako prirodno, on nastavlja svoj nacin ponasanja, lik koji ne moze da se promeni.
Ok ne svidja ti se film i smatras da je los, stvar ukusa . A zar te taj svet ne podseca malo na svet iz prvog Torrenta-a ima ih dosta slicnih, samo sto okruzenje nije toliko sumorno i depresivno.
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2022 u 17:41
Ja nisam video nikakvu paralalelu sa Torente serijal filmovima
Ovde film kako se radnja odvija sve vise ide u Psycho fazonu, Torrente su mi cista komedija, satira kako god.
Imas zanimljivuu komediju sa Psiho elementima Perfect host iz Usa.
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2022 u 20:00
Nesto mi je poznat po naslovu Perfect Host ali mislim da nisam gledao. Pogledacu ga.
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2022 u 21:33