Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=53342 Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 06:20 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Forsyte Saga (1967)Objavio: mahoni
Tema: The Forsyte Saga (1967)
Datum objave: 14.Srpanj/Jul.2013 u 21:36
The Forsyte Saga
(1967)
Produkcija:BBC (po trilogiji pisca John Galsworthy)
Producent: Donald Wilson
Zemlja: UK
Jezik: Engleski
http://www.imdb.com/title/tt0061253/ - IMDB
ULOGE:
Eric Porter ... Soames Forsyte Margaret Tyzack ... Winifred Dartie Nyree Dawn Porter ... Irene Forsyte née Heron June Barry ... June Forsyte Kenneth More ... 'Young Jolyon' Forsyte Maggie Jones ... Smither Susan Hampshire ... Fleur Mont née Forsyte Nicholas Pennell ... Michael Mont John Welsh ... James Forsyte John Barcroft ... George Forsyte Suzanne Neve ... Holly Dartie née Forsyte
Saga o Forsajtima (The Forsyte Saga ) je britanska mini-serija koja se 1969 god. prikazivala na BBC-u. Snimljena je na osnovu istoimene trilogije i njenog nastavka "Moderna komedija"(A Modern Comedy) pisca Džona Golsvordija (John Galsworthy), dobitnika Nobelove nagrade za književnost.
Serija se sastoji iz 26 epizoda koje prikazuju život dobro stojeće porodice Forsajt (Forsyte) u viktorijanskoj, a kasnije i u edvardijanskoj Engleskoj (1879 - 1926 god.). Dve centralne ličnosti su Soms Forsajt, advokat, tradicionalno konzervativnog ponašanja i Džolijan Forsajt, sušta supotnost svoga rođaka, umetnik slobodnog razmišljenja koji je napustio svoju suprugu da bi živeo sa dadiljom svoje dece. Njihovi životi i životi njihove dece će se ukrštati 30 godina, donoseći nekima tugu, a nekima nesreću.
ZANIMLJIVOSTI: - To je prva Engleska serija koja je emitovana u tadašnjem SSSR-u (1968 god.). - U Jugoslaviji je počela sa emitovanjem 1970 god. i jedan od njenih obožavatelja je bio tadašnji Predsednik Josip Broz Tito, koji ju je čak i pohvalio u jednom od intervjua na televiziji.
Prevod najavio:
Gaca62
------------- Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Odgovori: Objavio: Gaca62
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2013 u 13:44
Objavio: Kneginja
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2013 u 19:21
Hvala Gaco Jos 'samo' 24
Bas me zanima koliko je drugacija u odnosu na onu seriju iz 2002.
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2013 u 20:14
Ovo je definitivno najbolja verzija, skoro kao da čitaš.
Hvala puno Gaco
Ipak postoji jedan problem ili se bar meni tako čini. Svuda nailazim na pakete sa 7 epizoda, a iste takve mogu da se nađu i pojedinačno. Očigledno su spojene po tri i svaka traje oko 3h 20min. Možda bi bilo dobro da se postave i titlovi koji odgovaraju toj verziji. Ja ću se još nekako i snaći da ih 'zalepim' ali verujem da većina korisnika to ne ume. Može li neko da mi pošalje link za paket od 24?
Objavio: Gaca62
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2013 u 20:29
LjubicaSP piše:
Ovo je definitivno najbolja verzija, skoro kao da čitaš.
Hvala puno Gaco
Ipak postoji jedan problem ili se bar meni tako čini. Svuda nailazim na pakete sa 7 epizoda, a iste takve mogu da se nađu i pojedinačno. Očigledno su spojene po tri i svaka traje oko 3h 20min. Možda bi bilo dobro da se postave i titlovi koji odgovaraju toj verziji. Ja ću se još nekako i snaći da ih 'zalepim' ali verujem da većina korisnika to ne ume. Može li neko da mi pošalje link za paket od 24?
To nije paket sa sedam epizoda nego 6 paketa sa četiri i jedan sa dve epizode, nažalost nigde nema pojedinačnih epizoda. Slažem se da bi to mogao biti problem, ali moram ovako jer je meni lakše. Nadam se da se niko neće ljutiti. A ako neko ne može da se snađe, kako budem završavao jedan po jedan DVD neka neko uskladi i zalepi titlove. A možda je najlakše podeliti ih avispliterom, to je posao od 10-ak minuta.
Datum objave: 29.Kolovoz/Aug.2013 u 23:37
Molio bih samo nekoga da na ovaj moj link za titl http://titlovi.com/titlovi/the-forsyte-saga-169242/ - S01E06 , doda link sa IMDB-a, pošto mi u tražilici prilikom postavljanja titla nije našao
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2013 u 19:09
Čini se i dalje sjajno, možda je najbolje reći verodostojno, kao ekranizacije ruskih klasika. Ima i novijih verzija koje nisu tako loše, ali ni izbliza detaljne i verne knjizi kao ova. Najnovija generacija filmova i serija ove vrste se inače suprotstavlja zdravom razumu i naročito dobrom ukusu. Ukoliko si gledao najnoviji 'Rat i mir' (videla na TV) koji na prvi pogled i nije tako loš, mogao si da vidišo kako Nataša stoji u donjem vešu dok joj šiju venčanicu i razgovara sa ocem!!! Možda to danas nikome ne smeta, ali u ono vreme je bilo nezamislivo. Ili ona karastrofa od 'Ane Karenjine' koja ne može čak da posluži ni deci koja ne čitaju lektiru U Forsajtima je samo pomalo smešno što je Irena lepotica iz 60-ih, sa sve onom tapiranom frizurom i ajlajnerom ali to su ipak sitnice. Stvarno, što je ne zoveš Irena? To je klasično delo i ličnosti su opšte poznate pod imenima kako su prevedene u romanu. Mislim, nema veze, samo ja teram mak na konac
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2013 u 19:20
Prvo za Irenu... šta da ti kažem, prešao sam se a posle je bilo kadno da prepravljam U stvari, posle druge-treće epizode našao sam roman u pdf-u, ali kasno Marko na Kosovo... Žao mi je samo što nije snimljena u boji. Što bi rekla moja baba-tetka, da se vidi sav raskoš i sjaj. Inače, moram da ti priznam da nnisam gledao ni jednu od ovih novih ekranizacija klasika. "Rat i mir" sam preveo Bondarčukov, kao i ruski "Tihi Don" tako da ne želim da kvarim doživljaj američkim shvatanjima ruske književnosti.
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2013 u 09:02
Uzgred, išlo bi mnogo brže da ne moram da sređujem engleske titlove koji su, najblaže rečeno, nikakvi. Ovako, u preoseku jedna epizoda nedeljno i tako, najdalje do 15-og decembra.
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2013 u 11:12
Ko će to da dočeka Što duže gledam, sve je lepše i lepše. To je jedna od najboljih serija ikada napravljenih. Dok gledaš dobija boju sama od sebe - uostalom tada nije ni bilo televizora u boji. Podseti me na 'mog' Keneta Klarka, Civilizaciju. Ništa lepše i teže nisam prevodila, ali vredelo je. Samo nastavi, trud se isplatio.
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2013 u 20:31
Datum objave: 29.Studeni/Nov.2013 u 19:47
Dakle, i to bi bilo to http://titlovi.com/titlovi/the-forsyte-saga-173744/ - S01E26 , potrefilo se da sam kao Mrkonjić završio seriju 15 dana pre roka, pa još na Dan Republike. Dakle cela serija je gotova, malo je potrajalo jer sam za svaku epizodu morao prvo da sređujem engleske titlove, ali se isplatilo.
Želim posebno da zahvalim Kneginji na titlovima i video materijalu, LjubiciSP na bezrezervnoj podršci i silnim peticama i Grofu na tu i tamo, ponekoj petici. Hvala.
I za kraj, jedna prosto neverovatna stvar, osim ovog ni na jednom drugom jeziku ne postoji celokupan prevod serije. Pored srpskog postoji još samo sedam epizoda na češkom.
Objavio: Kneginja
Datum objave: 29.Studeni/Nov.2013 u 19:56
Malo je reci hvala za takav poduhvat, ali to je sve sto imamo ovdje, Hvala Gaco
I taman u iscekivanju praznika da se odgleda u kompletu
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Datum objave: 29.Studeni/Nov.2013 u 22:00
Podrška je mala stvar u odnosu na tvoj uloženi trud i verujem da si stekao još dosta tihih, ali zahvalnih fanova Šteta samo što serija nije produžena na treći deo trilogije Konac dela, u kojoj su glavne ličnosti rođaci Majkla Monta. Preporuka za čitanje svima koji su pratili Forsajte
P.S. Knegi, koji je to praznik, je l današnji? Sada imamo razlog da ga proglasimo Gacinim danom, pa da praznujemo 3-5 dana, u zavisnosti kako pada vikend
Objavio: dalmatinoST
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2013 u 09:50
Hvala GACA za kompletiranje serijala
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2013 u 17:41