Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

August: Osage County (2013)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=52306
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 18:33
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: August: Osage County (2013)
Objavio: CSInvestigator
Tema: August: Osage County (2013)
Datum objave: 12.Svibanj/May.2013 u 16:49

August: Osage County (2013)

Žanr:
komedija, drama

Režija: John Wells

Uloge: Ewan McGregor, Abigail Breslin, Meryl Streep, Julia Roberts, Juliette Lewis, Dermot Mulroney, Benedict Cumberbatch

Jezik: engleski

Premijera: 8. novembar 2013. godine

Radnja:
Pogled na živote porodice Veston, čiji su životni putevi bili na različitim kolosecima, sve do porodične krize koja ih je ponovo spojila. Oni se vraćaju u kuću u kojoj su odrasli, gde ih dočekuje disfunkcionalna žena koja ih je odgojila.

http://www.imdb.com/title/tt1322269/" rel="nofollow - IMDB

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Odgovori:
Objavio: Kneginja
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2014 u 08:20

Prevod je najavila Beca011 Clap

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Objavio: BrankoP
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2014 u 14:36
"Nikada nisam vidio divlje stvorenje koje se samosažaljeva. Mala ptica će pasti smrznuta s grane a da nikada nije osjetila samosažaljenje."
D.H. Lawrence [Britanski književnik, 1885-1930]

Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2014 u 12:49

Beca011 hvala za prevod 2bitange_i_princeza

Titl mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/august--osage-county-176445/ - OVDJE

-------------

Objavio: Rendgen Tehnicar
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2014 u 17:18
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Beca011 hvala za prevod 2bitange_i_princezaTitl mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/august--osage-county-176445/ - OVDJE

Kneginjo, nije mi jasna 1 stvar.... Često se zahvaljuješ prevodiocima na njihovim prevodima, ali NIKAD ne daješ ocenu 5 za njihove kvalitetne prevode????
Je l' to po pravilniku sajta ne smeš da radiš ili je nešto drugo u pitanju? Ako si već oduševljena nečijim prevodom i zahvalna si što je neko uradio epizodu neke serije ili filma koji voliš ili dugo iščekuješ, onda, sestro slatka, "nagradi" ga/je ocenom 5 za nečiji trud i kvalitetan prevod. Ništa te ne košta, a tom ćeš članu dati "vetar u krila" da i nadalje se trudi i prevodi. Znači, ukratko, "otvori se" i daj članovima ocenu 5, za koje misliš da su dobro i kvalitetno uradili svoj prevod, a ne samo....

-------------
Šta je najlepše na svetu? SLOBODA
Šta je najjače na svetu? LJUBAV
Šta je naoštrije na svetu? ISTINA

Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2014 u 18:49
Originalno postovano od strane Rendgen Tehnicar Rendgen Tehnicar piše:

Kneginjo, nije mi jasna 1 stvar.... Često se zahvaljuješ prevodiocima na njihovim prevodima, ali NIKAD ne daješ ocenu 5 za njihove kvalitetne prevode????
Je l' to po pravilniku sajta ne smeš da radiš ili je nešto drugo u pitanju? Ako si već oduševljena nečijim prevodom i zahvalna si što je neko uradio epizodu neke serije ili filma koji voliš ili dugo iščekuješ, onda, sestro slatka, "nagradi" ga/je ocenom 5 za nečiji trud i kvalitetan prevod. Ništa te ne košta, a tom ćeš članu dati "vetar u krila" da i nadalje se trudi i prevodi. Znači, ukratko, "otvori se" i daj članovima ocenu 5, za koje misliš da su dobro i kvalitetno uradili svoj prevod, a ne samo....

Ne smatram se dovoljno dobrim znalcem nasih jezika jer predugo živim u Sloveniji,
sto je cesto i evidetno iz mog nezgrapnog pisanja, da bi ocjenjivala bilo cije titlove.

Kao sto si vec sam primjetio puno vaznosti se daje ocjenama, te ocjenjivati titlove prema simpatijama
do prevodilaca ili po filmovima koje volim nije fer i smatram da time ne bi nikome uradila uslugu
jer moja ocjena najvjerovatnije ne bi reflektirala kvalitet titla.

To sto se kao administratorica (i osoba) zahvalim prevodiocu za najavljen titl stvar je
opste kulure i mali znak paznje za ulozen trud.

A to  2bitange_i_princeza ... pa ko to 2bitange_i_princeza  ne voli? WinkLOL

-------------

Objavio: Rendgen Tehnicar
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2014 u 19:00
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Originalno postovano od strane Rendgen Tehnicar Rendgen Tehnicar piše:

Ne smatram se dovoljno dobrim znalcem nasih jezika jer predugo živim u Sloveniji,sto je cesto i evidetno iz mog nezgrapnog pisanja, da bi ocjenjivala bilo cije titlove.Kao sto si vec sam primjetio puno vaznosti se daje ocjenama, te ocjenjivati titlove prema simpatijama do prevodilaca ili po filmovima koje volim nije fer i smatram da time ne bi nikome uradila uslugu jer moja ocjena najvjerovatnije ne bi reflektirala kvalitet titla.To sto se kao administratorica (i osoba) zahvalim prevodiocu za najavljen titl stvar je opste kulure i mali znak paznje za ulozen trud.A to  2bitange_i_princeza ... pa ko to 2bitange_i_princeza  ne voli? WinkLOL

Lepo je to, Kneginjo, nema šta, ali još je bolje kad nekome i daš ocenu 5 za njegov kvalitetan prevod, rad i trud... Ni ja nisam ni Ivo Andrić ni Čarls Bukovski, već Rendgen Tehničar, koji kao običan član ove naše zajednice želim osim lepih reči i da se zahvalim numerički, ocenom 5 našim članovima za njihove kvalitetne prevode, rad i trud. Ali, dobro, svi smo mi različiti pod ovom kapom nebeskom...

-------------
Šta je najlepše na svetu? SLOBODA
Šta je najjače na svetu? LJUBAV
Šta je naoštrije na svetu? ISTINA

Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2014 u 21:57
Mislim da je svrha Kneginjinih postova da ostavi link do prevoda i naravno zahvali se za trud prevodiocu u ime administracije, što ne znači nužno da je film/seriju odgledala Wink

Inače, gledaće se, gledati LOL A biće i ocena Wink Kvalitetan titl se uvek istakne, nikad ne prođe nezapaženo, tako da ne brinem Smile

-------------

Objavio: novy78
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2014 u 11:41
Mnogi ljudi odgledaju neku dramu prepunu kompleksnih ljudskih odnosa, polivalentnih emocija itd. i kažu "Vau, kako su na sjajan način brutalizovane i ogoljene stvari" i onad ostane utisak da je reditelj kao neki genije koji je dosegao dubine ljudske duše i sl. bez obzira da li ta drama šalje neku poruku i kakva je ta poruka.
Šta je ovde poruka? Dekadencija porodice i ljudskog društva, a posebno američkog? Egocentrizam kao sve prisutnija pojava?
Mislim, ovde su spojeni likovi od kojih gotovo svaki u sebi nosi pregršt najgorih ljudskih osobina bez neke protivteže u nečem pozitivnom. Ne vidim ništa poučno niti otrežnjujuće u ovom filmu.
Što se mene tiče, potpuno je bolestan.

-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it

Objavio: mega games
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2014 u 22:03

-------------
http://www.megablog.rs/" rel="nofollow - Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2014 u 02:44
Totalno depresivan film u kome su životi svih aktera sjebani... Nije loš, ali ništa specijalno. Vredi pogledati zbog Meril Strip i radi podizanja raspoloženja da vidite da je vaš život zapravo bajan u odnosu na njihove LOL

-------------

Objavio: BrankoP
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2014 u 09:28
Depresivan ali jako dobar.
Slažem se da nije poseban i brzo će pasti u zaborav.

Objavio: Isolation
Datum objave: 19.Listopad/Oct.2017 u 09:00
Odlican film,,oji govori kako se porodica raspada zbog otudjenja,neiskrenosti,lazi,tajni..itd.Fantasticna gluma Meryl Streep,kao i uvek,na surov ali istinit nacin prikazuje kako sve tajne na kraju isplivaju na povrsinu.Ne slazem se da je film depresivan,nego realistican i pogadja u centar.Ljudi ne vole da gledaju ono sto im se ne svidja,pa to nazivaju depresijom.Depresija je bolest,ine treba je koristiti u ni jednom drugom znacenju,ili opisu necega.Pogledao sam 3 puta ovaj film,odlican je.

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2019 u 16:37
Vidim da je IMDB izbacio žanr "komedija" za ovaj film. 0% komedija (crna, bela, siva, šarena). Drama 100%. Životna drama.

Meril Strip je maestralno odigrala i zaslužila Oskara za koji je nominovana. Bez sujete, ubedljiva, glavni nosilac filma. Džulija Roberts je takođe odlično odigrala svoju ulogu ali ne zaostaju ni ostale velike holivudske zvezde u ovom filmu. 65 nominacija, 16 osvojenih nagrada.

Pre bih rekao "nesrećna i odbačena" žena nego disfunkcionalna žena. Ne zameram ni toku priče i napadima iskrenosti pojednih članova familije, trpanje tema,... ali američka priča zgodno smeštena u Oklahomu, klasičan stereotip. Ne verujem da ovakva drama može da se snimi u Njujorku, Pensilvaniji, Mejnu, Ilinoisu, Ohaju, Viskonsinu... na Severu. Sa tabu temom.

Kada se neke bitne i životne teme u porodici guraju pod tepih godinama, onda nema sloge i sreće. A kada isplivaju napokon na površinu onda je kasno. Doduše, po meni nikada nije kasno. Realna priča, nije depresivna. Ali u SAD je sasvim normalno da deca što pre/ranije odu od roditelja i zaposle se/okuće/ožene-udaju. Sindrom "praznog gnezda". A onda se vrate da bi ubacili svoje ostarele i zapostavljene roditelje u privatne staračke domove, a imovinu roditelja rasprodaju bud zašto. Bilo, jeste i biće.

Sasvim solidan film. Preporuka.    

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Objavio: aleksandar-kojic
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2023 u 16:34
Violet Weston : "Hvala Bogu da ne možemo da vidimo budućnost, nikada ne bismo ustajali iz kreveta."

"Crna tragedija" u kojoj Sam Shepard glumi epizodnu ulogu!!! Ostala ekipa: Meryl Streep,Julia Roberts,Ewan McGregor,Julianne Nicholson,Juliette Lewis i još mnogo dobrih glumaca.Eric Claptonova ploča "Slowhand" je na gramofonu tokom celog filma.Još ako dodamo američkog književnika Tracy Lettsa koji je radio scenario,i dobio Pulicerovu nagradu 2008,za ovo delo,onda to mora da valja.

Vremešna gospođa Violet Weston (Meryl Streep) ima rak grla i ovisnica je koja nekontrolisano guta pilule za smirenje uz mnogo alkohola i proždire cigarete. Ona je žena teške naravi,psihički razorena,ljuta na sve koji su zdravi i na samu sebe,ohola,cinična,vulgarna,prepuna mržnje, stalno drogirana, tetura po kući i vređa svakog ko se pojavi u blizini.Ako je neko najbolje odglumio najgrđu goropadnu vešticu-onda je to ona u ovom filmu.Nikad je nisam video u takvoj ulozi.

Jedne večeri je njenom mužu (Sam Shepard) dozlogrdilo sve,pa odlazi da prekrati svoje muke.Njegov nestanak je povod za okupljanje porodice.Violet ima tri kćerke,čiji putevi su se davno razišli i ni jedna od njih nije srećna.Obiteljska kriza vraća ih u Oklahomu,u kuću gde su odrasle i disfunkcionalnoj ženi koja ih je odgojila - njihovoj majci.Ono što pratimo u naredna dva sata je "funeral dinner ",gde se članovi porodice okupljaju kako bi jedni drugima bili podrška, ali u ovom slučaju su se okupili kako bi pokidali i ono malo veza koje su ih držale zajedno. Dijalozi su veoma oštri, dok se sve vreme smenjuju prepirke i svađe, koje povremeno izgledaju kao bokserski meč.Violet: "I thought we were having a funeral dinner not a cockfight."

Porodična tragedija izaziva napetosti i neizbežno otkrivanje tajni. Kćerke Weston će biti prinuđene da preispitaju sebe i svoje živote htele to ili ne.Sve one su ravnopravni pripadnici ove haotične porodice, u kojoj vladaju prećutni odnosi, sa brojnim ignorisanim problemima iz prošlosti i nesuglasicama.Violet Weston puši,pije i bez pardona povređuje svoje najmilije, opsesivna je kontrolom i ponosna na svoju unutrašnju snagu, a duboko u sebi je veoma nesrećna,kao i svi u ovom filmu.Ni kćerke ne ostaju dužne majčinim ispadima - Violet Weston: "I'm not hungry! " Barbara Weston: "Eat the fish, bitch!".

U filmu u kome se sve svodi na dijaloge veoma bitan aspekt konačnog utiska su glumci, koji su ovde zaista na visini zadatka. Impresivna glumačka ekipa efektno predstavlja emotivno pražnjenje svih učesnika ove porodične melodrame. Vidljiva je hemija između glumaca i svoj posao su odradili maksimalno korektno. Njihovi likovi, koliko god mi očekivali da postanu bolji na kraju filma, ostanu u još većim problemima i, uglavnom, dobiju ono što zaslužuju.Za one koji nisu gledali ovaj film,mogu samo da kažem: Dobrodošli u okrug Osage, Oklahoma na avgustovskoj vrelini!

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk