Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=49167 Datum ispisa: 10.Lipanj/Jun.2026 u 05:20 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Raining Stones (1993)Objavio: Kneginja
Tema: Raining Stones (1993)
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2012 u 02:13
Raining Stones (1993)
http://www.imdb.com/title/tt0107920/ - IMDb
Režija: Ken Loach Scenarij: Jim Allen Žanr: Drama, Komedija Jezik: Engleski Država: Velika Britanija Trajanje: 90 min
Bruce Jones ... Bob Julie Brown ... Anne Gemma Phoenix ... Coleen Ricky Tomlinson ... Tommy Tom Hickey ... Father Barry Mike Fallon ... Jimmy Ronnie Ravey ... Butcher Lee Brennan ... Irishman Karen Henthorn ... Young Mother Christine Abbott ... May Geraldine Ward ... Tracey William Ash ... Joe Matthew Clucas ... Sean Anna Jaskolka ... Shop Assistant Jonathan James ... Tansey
Bob živi sa suprugom En i ćerkom Kolin u industrijskom gradiću u Engleskoj. Bob se snalazi radeći razne poslove – radi kao izbacivač, čisti septičke jame. Ponosan, ali siromašan, Bob želi da njegova devojčica ima lepu i skupu novu haljinu za svoje prvo pričešće. Njegova tvrdoglavost i odlučnost ga dovode u nevolju kada počne da radi stvari koje su diskutabilne, očajnički pokušavajući da dođe do potrebnog novca. Očaj ga navodi da rizikuje sve što voli i ceni, svoju voljenu porodicu, čak i svoju besmrtnu dušu i spasenje, slepo pokušavajući da ostvari svoj cilj.
NAGRADE: 1994: BAFTA Awards Nominacija za najbolji britanski film 1993: Cannes Film Festival Ken Loach, dobitnik nagrade žirije Ken Loach, nominacija Zlatne Palme 1994: Cinema Writers Circle Awards, Spain Dobitnik nagrade za najbolji strani film 1994: César Awards, France Nominacija nagrade za najbolji strani film 1994: French Syndicate of Cinema Critics Dobitnik nagrade kritičara za najbolji strani film 1995: Goya Awards Nominacija za najbolji Evropski film 1994: Italian National Syndicate of Film Journalists Ken Loach, dobitnik nagrade European Silver Ribbon 1994: London Critics Circle Film Awards Ken Loach, dobitnik nagrade za najboljeg britanskog režisera godine
prevod je najavio Gaca62
izvor:inter.okr.
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Odgovori: Objavio: Gaca62
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2012 u 03:43
Objavio: Kneginja
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2012 u 05:01
Hvala Gaco
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: srkis
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2013 u 14:15
Apsolutno genijalan film! Vizuelno i po fabuli, tipičan za Majka Lija (znači, sumoran, a sjajan!), ali sa druge strane... humor dostojan ostrvskih legendi, tipa Dejv Alen... Mislim, scena kad Bob (ispostavi se) nagluvom liku nudi da mu u kući sredi odvode (drains), a ovaj "čuje" struju (mains)... suze su mi tekle Ili, uvodna, kad 'vataju ovcu... Itd.
Dobro, dosadan sam, ali ipak je ovo sajt posvećen prevashodno titlovima... Gacin prevod ovog filma je... za udžbenike
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!