Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=47909 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 22:32 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Cloud Atlas (2012)Objavio: CSInvestigator
Tema: Cloud Atlas (2012)
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2012 u 18:25
Cloud Atlas (2012)
Žanr: drama, misterija, SF
Režija: http://www.imdb.com/name/nm0878756/ - Tom Tykwer , http://www.imdb.com/name/nm0905152/ - Andy Wachowski , http://www.imdb.com/name/nm0905154/ - Lana Wachowski
Jezik: engleski
Uloge: http://www.imdb.com/name/nm0290556/ - http://www.imdb.com/name/nm0000158/ - Tom Hanks , http://www.imdb.com/name/nm0000932/ - Halle Berry , http://www.imdb.com/name/nm0915989/ - Hugo Weaving , http://www.imdb.com/name/nm0836343/ - Jim Sturgess , http://www.imdb.com/name/nm0000215/ - Susan Sarandon , http://www.imdb.com/name/nm0000424/ - Hugh Grant
Premijera: 26. oktobar 2012. godine
Od producenata trilogije “Matriks” i režisera filma “Trči Lola trči”, dolazi ekranizacije
knjige “Cloud Atlas” koja povezuje nekoliko priča u nekoliko vremenskih
perioda i poigrava se njihovim međusobnim uticajem prikazujući kako duša ubice može postati duša heroja, a trenutak ljubaznosti odjekuje kroz vekove inspirišući revoluciju.
Film je okupio nekoliko velikih imena poput Toma Henksa, Hal Beri, Hjua
Granta, Huga Vivinga.
Preuzeto sa: http://www.photontide.org i www.nadlanu.com
Objavio: Titivillus
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2012 u 22:04
Objavio: Beren
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2012 u 18:32
Ovo djeluje veoma obećavajuće. No, treba vidjeti kako će to sve ispasti.
Objavio: mega games
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2012 u 01:10
Evo mog skromnog prevoda za produženi trejler filma
Objavio: Kneginja
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2012 u 21:08
Prevode su najavili nebojsa66, Mandarinan i Sentinel
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: bojanadj
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2012 u 21:04
http://rs.titlovi.com/prevodi/cloud-atlas-156658/ - Hrvatski prevod by Sentinel.
Prevod na srpskom jeziku će se pojaviti ako i kada prevodilac bude imao slobodnog vremena da ga uradi. Što se tiče nerazumljivosti prevoda na hrvatskom jeziku pročitajte komentare pored prevoda. Radi adekvatnog prenosa smisla filma, u jednom delu (jednoj priči) se govori "iskrivljenim" engleskim jezikom, pa je i sam prevod morao biti malo "teže" obrađen, odnosno korišteno je posebno narečje. Dakle, nije ceo prevod takav nego samo deo
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: darije
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2012 u 21:56
Kontam da većina ljudi koja ga je ocenila na IMDb-u razmišlja u fazonu:
"Ja ovo ič ne razumem ali daj mu dam sedam ili osam da ne ispadnem glup u
društvu."
Siguran sam da je slično i u "uživo" razgovoru. Film? Hm, jbm li ga,
dobiće neke Oskare, to je sigurno, vizuelno sjajan, režija još bolja,
gluma solidna, fascinanatan je toliki broj različitih uloga istih
glumaca (mada me je Tom Hanks nešto nervirao kao Zachry), svakako
drugačiji i u neku ruku originalan. Međutim, u toj priči mi nešto fali,
neka vodilja, osim te "ljubav je moćna i jaka stvar", fali neka fora,
neki tvist, nešto... Ovako mi je ravan i potpuno sam ostao ravnodušan
nakon kraja. Ili sam možda glup i nisam ništa razumeo i zato mu dajem 7. ()
-------------
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2012 u 22:52
Šefe, nije stvar u konatati film ili ne. Pročitaj moje http://forum.titlovi.com/posljednja-knjiga-koju-ste-procitali_t45996_n6.html - mišljenje o knjizi . Kad pročitaš (odgledaš) ništa posebno, ali komotno možeš da čitaš (gledaš) još nekoliko puta i da ti se svaki put dopadne još nešto i otkriješ još nešto... Iskreno, retki su filmovi koje ljudi mogu gledati više puta- uzastopno, a ovaj film je jedan od takvih (kao i knjiga)
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 02:35
Tja, vise puta uzastopno mogu da gledam Radovana 3., Maratonce, Ko to tamo peva... ali Cloud Atlas - tesko, vrlo tesko.
-------------
Objavio: insideman
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 02:48
bojanadj piše:
ali komotno možeš da čitaš (gledaš) još nekoliko puta i da ti se svaki put dopadne još nešto i otkriješ još nešto...
Upravo tako. Konekcije likova i priča su brojne, identične ili u potpunom kontrastu.
Objavio: jafforidza
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 02:51
darije piše:
Tja, vise puta uzastopno mogu da gledam Radovana 3., Maratonce, Ko to tamo peva...
Šefe, ti si moj čovek.
P.S. Ovo može i da potvrdi kolega Titivillus.
------------- I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Objavio: psyzemun
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 16:23
darije, znaci ipak i od tebe 7, a ja cenim tvoje misljenje!!!
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 16:29
Kazem ti, greh bi bilo reci da je film los, ili ne daj boze, nebitan. Ima tu zanimljivu notu "paralelnih svetova", kako sam ja to video, ima dobre glumce, reziju... Originalan u svoj toj svojoj neobicnosti. Uostalom, razliku prave ocene 8,9 i 10, pa ti sad citaj izmedju redova.
-------------
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 21:55
Cloud Atlas 8/10
Kasnim tjedan dana s recenzijom, ali valjda se svega sjećam. Odlična režija, produkcija i efekti. Najjači SF sezone. Sataraš sastavljen od više različitih priča koje se isprepliću na mnogo razina i zajedno tvore pitku i kompaktnu cjelinu. Sigurno je pomoglo gledanje kod kuće zbor tri sata trajanja, pošto sam mogao raditi pauze kad god je trebalo. Uglavnom, film se može protumačiti na više načina, a onome tko se neće dublje propitati o svim poveznicama i suptilnim ispreplitanjima priča od kojih je cjelina sastavljena, film može djelovati nepovezano i bezveze.
Po mom skromnom mišljenju, film želi najviše istaknuti ljubav i nečija dobra djela kao motivator za funkcioniranje u određenom smjeru, ističući pritom potrebu za zajedničkim mirnim suživotom i suradnjom koja dovodi do pozitivnog napretka, tolerancije, iskorjenjivanja rasne, spolne, vjerske i ine diskriminacije. U tom smislu, kroz film se isprepliću motivi manje ili više sretnih ili nesretnih ljubavi, heteroseksualnih, homoseksualnih, međurasnih ili bratskih iza kojih stoje konkretni akteri koji su svojim djelovanjem inspirirali druge u njihovoj okolini (Jocasta i Ewing) ili u budućnosti (Somni i Frobisher) na pozitivno djelovanje u određenom smislu radi povećanja tolerancije, promicanja ideala o slobodi ili pozivanja na zajednički suživot bez diskriminacije. U biti, priče su vrlo jednostavne, ali poveznica među njima je suptilan dragulj kojeg su brat i sestra ispolirali do vrhunskog sjaja...
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 22:42
Interesantno mi je da spominjete ljubav u prvom planu. Iako se sve vrti oko ljubavi ja sam video neke druge osobine kao vodilje svim ovim likovima. Kao što su nada, istrajnost, hrabrost, vera da mogu biti primer koji će drugi slediti i da njihovo malo nekome može značiti mnogo, mnogo više (ovo poslednje je bar i kroz dijaloge iskazano) itd.
Negde pročitah ovde na forumu, ne znam gde je a i mrzi me da tražim, da se neko zapitao zašto se roman/film zove tako. Kompozicija koju su ova dvojica, zaboravio sam imena, napravili se zove tako. A vrlo često je muzika nešto uzvišeno. Neopipljivo i nešto što svi vole i što ljude spaja. A sam naslov asocira na nebesa, zvezde. Pa je tako i ono što je spajalo likove (između ostalog i ljubav kao i ono što prethodno nabrojah) nešto uzvišeno, ono što svi imamo u sebi i što nam niko nikada ne može oduzeti. Znate svi scenu iz Šošenka kada je Endi Dufren u samici i u glavi svo vreme sluša melodiju zbog koje je završio tamo. To je taj fazon.
Možda malo kenjam ali samo iznosim svoje viđenje i shvatanje filma.
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2012 u 22:52
Ne znam, meni se čini da je ljubav glavni pokretački motiv u pričama u filmu, uz želju za slobodom i želju za činjenjem nesebičnih plemenitih djela, kojima se pritom odudara od funkcioniranja ostatka okoline...
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2012 u 00:19
insideman piše:
Negde pročitah ovde na forumu, ne znam gde je a i mrzi me da tražim, da se neko zapitao zašto se roman/film zove tako.
Ja sam rekla da se u knjizi ta konstrukcija spominje na dva mesta, bez nekog objašnjenja "šta je pisac hteo da kaže".
Inače, skidam film pa ću videti šta su i kako obradili, ali na konto Batinog komentara o glavnoj temi/elementu - moje mišljenje, na osnovu knjige, je da je poenta - "pre 400 godina, danas i za 400 godina, u malom, nebitnom životu ili na velikom globalnom planu, obrni okreni sve je to isto"
Objavio: let4mi
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2012 u 02:11
hm... zanimljivo kako svako na svoj nacin razume istu stvar... meni je sem ljubavi koja je neki lajtmotiv filma jedna od vecih tema koje sam primetio u filmu i kritika dansnjeg nacina zivota i savremenog doba, potrosackog drustva... mozda gresim...
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2012 u 03:15
let4mi piše:
hm... zanimljivo kako svako na svoj nacin razume istu stvar...
I to su čari ovog vrhunskog ostvarenja.
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2012 u 12:37
insideman piše:
let4mi piše:
+ 1
Šteta što nemamo godišnje bar 2 ovakva filma, da nas razdrmaju
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2012 u 13:25
bojanadj piše:
"pre 400 godina, danas i za 400 godina, u malom, nebitnom životu ili na velikom globalnom planu, obrni okreni sve je to isto"
WORD!
-------------
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2012 u 16:18
bojanadj piše:
insideman piše:
let4mi piše:
+ 1
Šteta što nemamo godišnje bar 2 ovakva filma, da nas razdrmaju
darije piše:
bojanadj piše:
"pre 400 godina, danas i za 400 godina, u malom, nebitnom životu ili na velikom globalnom planu, obrni okreni sve je to isto"
WORD!
+1
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2013 u 06:50
Sad sam čitao komentare na ex yu i stranim forumima i stekao utisak da ovom filmu fali Morgan Freeman i njegova naracija, što bi rekli u poslednjoj ili pretposlednjoj snimljenoj epizodi South Park-a. Onda bi pljuštali pozitivni komentari. Ovako će film biti sve više i više pljuvan. Ali to zezanje Parkovaca sa naracijom u filmovima itekako ima smisla. Iskupljenje u Šošenku ne bi sigurno postigao isti uspeh da nije bilo naracije. Tada bismo čitali komentare tipa "zašto oni majmuni na krovu ispijaju ono pivo ko da su im dali nektar večnog života" ili "šta se koj ku**c svi oni u dvorištu ponašaju kao da su videli vrata raja dok slušaju Mocarta koga je Endi pustio na razglas" itd.
Dotična Mary Pols koja piše za Time objavila je listu najgorih filmova u 2012 ...
10. One for the Money 9. The Odd Life of Timothy Green 8. What to Expect When You’re Expecting 7. Alex Cross 6. The Lorax 5. This Means War 4. Abraham Lincoln: Vampire Hunter 3. Hyde Park on Hudson 2. John Carter 1. Cloud Atlas
Osim ovih 9 prema njenom mišljenju od Atlasa Oblaka su bolji i recimo Taken 2, Battleship, The Expendables 2, Resident Evil: Retribution. Treba očekivati da uskoro proglasi Zero Dark Thirty vrhuncem kinematografije. Bitno je da je ona ugledna svetska kritičarka.
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2013 u 10:17
insideman piše:
Treba očekivati da uskoro proglasi Zero Dark Thirty vrhuncem kinematografije.
...ali to jeste vrhunac kinematografije...
------------- Come on, you apes. You want to live forever?
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2013 u 11:16
ghostwheel piše:
insideman piše:
Treba očekivati da uskoro proglasi Zero Dark Thirty vrhuncem kinematografije.
...ali to jeste vrhunac kinematografije...
Pretpostavljam misliš na vrhunac gluposti kinematografije.
Objavio: cersei
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2013 u 11:25
jos nisam pogledala ovaj filmic..u planu je..ali lol ...The Expendables 2..da je bolji film.. nemoguce ni da redatelj imo lobotomiju
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2013 u 11:39
Sve velike produkcijske kuće odbile su da finansiraju projekat znajući da će biti teško da publika većinski prihvati film. Sada samo treba naručiti par prozivki po "uticajnim" magazinima koji će opravdati njihovu odluku i baciti još veću senku na film.
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2013 u 20:18
Odluka major studija je vrlo razumna imajući na umu poslovni aspekt snimanja filmova. Nemački studiji su se odlučili da ulože novac i to im se, bar na kratke staze, obilo o glavu. Sad su ostali evropski studiji naučili lekciju, tako da će sličnih ulaganja biti manje.
Objavio: Sentinel
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2013 u 22:09
Ne znam... ne razumijem... nije mi jasno... Meni je film odličan, očito sam ja čudan. Baš ću za inat kupit bluray da podržim studio.
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
Objavio: Nameless One
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2013 u 00:03
Sentinel piše:
Ne znam... ne razumijem... nije mi jasno... Meni je film odličan, očito sam ja čudan. Baš ću za inat kupit bluray da podržim studio.
+1
Nažalost, nisam stigao otići u kino i pogledati ga, ali će BluRay leći čim izađe
------------- What can change the nature of a man?
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2013 u 00:53
Većina filmova vrati novac kad prođe kroz sve oblike eksploatacije (bioskop, video, televizija...), ali taj period se protegne kroz nekoliko godina. Ono što je studijima najbitnije jeste rezultat sa bioskopskih blagajni, jer to je svež novac koji se može odmah uložiti u nova snimanja. Ako se predugo čeka na povraćaj novca, studio može da dođe u velike finansijske probleme. Majori mogu sebi da dozvole flop jer zbog mnogo projekata imaju odakle da pokriju gubitke. Manji a ambiciozniji studiji poput ovih koji su radili Cloud Atlas su vezani samo za taj projekat i od njegovog (ne)uspeha može mnogo toga da zavisi. Verujem da je veći uspeh Cloud Atlasa mogao da bude vetar u leđa evropskim ulagačima, ali otprilike da će se od sada orijentisati na midbudget projekte. Cloud Atlas uprkos svemu ostaje najbolji evropski film od 100 miliona.
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2013 u 17:37
Konačno sam odgledala i film. Moram priznati da je ekstra odrađen. U knjizi nema ovolikog mešanja, već su priče "presečene" samo po jednom i idu ovim redom: 1 2 3 4 5 6 5 4 3 2 1 (po "starosti") Moram priznati da me oduševilo kako su to u filmu presložili toliko puta da dobiju na brzini i akciji. Tačnije, u prvih pola sata mi je to malo smetalo, posle me oduševilo. U knjizi ste morali "pamtiti" delove koje povezuju i poistovetuju likove i događaje koji se vrte oko njih, a ovde vam je to servirano na tanjiru, pa čak i ako vam je u knjizi nešto promaklo, sad je nadoknađeno.
Naravno, kao i kod svake adaptacije književnog dela, postoje delovi za koje mislim da je trebalo da ih prikažu, jer su slikovitiji i "jači". Takođe, postoji i par totalno ne razrađenih delova (npr ljubav Ajzaka i Luise Rej je u filmu prosto proletela). Izostavljene delove nekako i razumem, ali ubačene elemente i delove koji u potpunosti menjaju smisao u odnosu na knjigu - teško. Ni jedna priča se u knjizi ne završava kao u filmu, ali su odstupanja podnošljiva, tj ne udaljavaju se mnogo od smisla, već su više stvar one boljke filmova d avam ispričaju sve, umesto da vas ostave da razmišljate šta je dalje bilo. Ipak, postoje odstupanja koja su po mom mišljenju, neoprostiva. Somni u knjizi uopšte nije uhvaćena na način kako je to ovde urađeno. Čak šta više, ona je izdata od strane onog sa kim je bila i ceo njen beg je bio smišljen od strane Jednoumlja, a ne pobunjenika. Somni je to shvatila i igrala je igru, jer je imala svoj cilj. Ok, na neki način su u poslednjoj sceni otkrili deo tog njenog cilja, ali ipak nisu otkrili pravu istinu o ljudima koji su je okruživali, a meni to smeta. Ovako je ispala ljubavna priča, a nije
Knjiga, a i film, na neki način obrađuju onu teoriju o reinkarnaciji i tome da svi ljudi bitni u vašem životu, javljaju se ponovo i u narednom životu. Mladež je znak te "reinkarnacije" koji pratimo kroz sve priče (u knjizi mu je posvećeno više pažnje i ako se dobro sećam u knjizi ga svi imaju na istom mestu) Samim tim, vraćam se na ono što sam rekla i mnogo ranije
bojanadj piše:
"pre 400 godina, danas i za 400 godina, u malom,
nebitnom životu ili na velikom globalnom planu, obrni okreni sve je to
isto"
U svakom slučaju, film mi je bio zanimljiv, lepo uklopljen i uzbudljiv, mogu reći i da me oduševio (ako zanemarim izgubljen smisao i poentu zbog izmene nekih bitnih elemenata u odnosu na knjigu) i mislim da ću ga ponovo gledati sa ukućanima
Objavio: bole4s
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2013 u 00:39
Odgledao sam film u bioskopu i slazem se sa vecinom da je odlican ! Bio sam prilicno umoran to vece i priznajem da ne izdrzah, te sam cak i malo dremnuo u toku jedne ljubavne scene. Ali vec sledeca je bila gromovita i odma` me je vratila u pricu. Moji utisci su veoma pozitivni. Ocena bar 8 od 10.
Objavio: srkis
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2013 u 16:09
Pitanje: je li se pojavio neki rip sa normalnim zvukom? Onaj što sam bio skinuo i smesta obrisao (MERCURY, čini mi se) zvučao je kao da sam u gepeku aviona.
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Objavio: bole4s
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2013 u 23:05
Ja sam skinuo neki BDRip sa http://forum.titlovi.com/pravila-ponasanja-na-forumu_t7739.html - Piraterija i cini mi se da je zvuk odlican. I slika je odlicna, ali mozda je u medjuvremenu izaslo i nesto jos bolje - ovo sam dovukao jos u decembru.
Evo i ostalih parametara:
General Complete name : Cloud.Atlas.2012.RC.BDRip.STUDIO.AUDIO.XVID.AC3-5.1.HQ.Hive-CM8.avi Format : AVI Format/Info : Audio Video Interleave Format profile : OpenDML Format settings : rec File size : 2.23 GiB Duration : 2h 52mn Overall bit rate : 1 853 Kbps Writing application : AVI-Mux GUI 1.17.7, Aug 8 2006 20:59:17
Video ID : 0 Format : MPEG-4 Visual Format profile : Advanced Simple@L5 Format settings, BVOP : 2 Format settings, QPel : Yes Format settings, GMC : No warppoints Format settings, Matrix : Default (H.263) Muxing mode : Packed bitstream Codec ID : XVID Codec ID/Hint : XviD Duration : 2h 52mn Bit rate : 1 400 Kbps Width : 720 pixels Height : 304 pixels Display aspect ratio : 2.35:1 Frame rate : 23.976 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Compression mode : Lossy Bits/(Pixel*Frame) : 0.267 Stream size : 1.68 GiB (76%) Writing library : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)
Audio ID : 1 Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Mode extension : CM (complete main) Format settings, Endianness : Big Codec ID : 2000 Duration : 2h 52mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 448 Kbps Channel(s) : 6 channels Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE Sampling rate : 48.0 KHz Bit depth : 16 bits Compression mode : Lossy Stream size : 552 MiB (24%) Alignment : Aligned on interleaves Interleave, duration : 64 ms (1.53 video frames) Interleave, preload duration : 192 ms
------------- E sad neću ni kako ja hoću !
Objavio: yolix83
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2013 u 00:19
srkis piše:
Pitanje: je li se pojavio neki rip sa normalnim zvukom? Onaj što sam bio skinuo i smesta obrisao (MERCURY, čini mi se) zvučao je kao da sam u gepeku aviona.
Dobro si uradio, ajd što je zvuk loš ali što još na dosta mjesta ide neka ruska sinhronizacija. A još i fali zadnjih pola sata filma, čini mi se. Katastrofa
Ja mislim da sam ja gledao onaj blurej bida ako ti se da skidati.
Objavio: cersei
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2013 u 23:27
baš pogledah film.. odlican je
lobotomija za onog ko reko placenici bolji
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2013 u 00:07
Sviđa mi se povezanost priča i "suptilni" detalji koji ih povezuju. Muzika je takođe dobra, kao i scenografija. Međutim, ne sviđa mi se kako je "kolaž" ispao. Neke priče su mi zanimljivije i emotivnije od drugih, bukvalno mogu samostalno da nose priču, ali su zato neke ispod standarda tih drugih, pa mi odudaraju i ne uklapaju se lepo zajedno. Mislim da je jedna od krucijalnih grešaka filma kasting glumaca. Tom Henks, Hali Beri i Džim Stradžis su po mom mišljenju totalni promašaj za dodeljene uloge. Bili su mi iritantni i nisu imali tu neku specifičnost i upečatljivost kao ostali. U suštini, fina je poruka filma i ostavlja vas zamišljenim na kraju, ali više u maniru da skontate šta ste propustili i da povežete nešto, nego što je to neki filozofski utisak.
Ocena 7/10.
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2013 u 08:27
CSInvestigator piše:
Neke priče su mi zanimljivije i emotivnije od drugih, bukvalno mogu samostalno da nose priču, ali su zato neke ispod standarda tih drugih
Tako je i u knjizi, pa verovatno nisu mogli ni hteli da ih poboljšavaju
CSInvestigator piše:
fina je poruka filma i ostavlja vas zamišljenim na kraju, ali više u
maniru da skontate šta ste propustili i da povežete nešto, nego što je
to neki filozofski utisak.
Otprilike je ovo isto i šef rekao. Šlihtaro jedna
Objavio: Filaret
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2013 u 01:24
Pogledah malo kasnije, meni film odličan, mladalački zamršen i savršeno spucan. Baš dobar.
Objavio: Atrahasis
Datum objave: 27.Svibanj/May.2019 u 01:03
Odličan film. 10/10
-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2025 u 11:20
Poslednji komentar je od pre skoro šest godina, pa da obnovimo temu - ovo je jedan od najboljih SF poslednjih godina, a možda i duže :)
Objavio: kjovo
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2025 u 10:13
Evo ja kao veliki poklonik SF nisam uspeo jos da odgledam ceo ovaj film ,nznam nesto mi ne ide ali skoro sam ga video da li na Hbo i rekoh pogledacu natenane ,strpljivo ceo film . Sad i Iga kad kaze ovako da je jedan od najboljih Sf mora obavezno da ga gledam da vidim sta ja tu propustam.
Objavio: ar8c
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2025 u 17:50
Ja sam pokušavao nekoliko puta, bukvalno sam se silio, ali ne vredi. Zaspim i kad mi se ne spava Jednostavno mi ne pije vodu. Nisam istog senzibiliteta kao ovaj proizvod, nismo kompatibilni. Naravno, ne mogu reći da je tu nešto loše. Mi se razilazimo, ali mi je drago što film ima svoje poklonike.
Objavio: Mizi
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2025 u 21:07
Kao što su napisala naša forumska braća jovoK i arsiejtsi, ne ide nikako i nikamo. Počeo sa gledanjem još tada kad se pojavio BRrip, pre nekih 12-13 godina, i još ga nisam odgledao. Niti ću.